התייעצות...she222
שלום,
הבן שלי בן 7- כתה א' הרבה פעמים יוצא לו להגיד על עצמו שהוא לא טוב בדברים מסויימים. למשל אומר: 'אני לא יודע לצייר' ושוקע במן עצבות..
כמובן שאנחנו כל הזמן מעודדים ואומרים לו שהוא יודע לצייר וצריך רק סבלנות ולאט לאט הוא יצייר יותר ויותר יפה. אף אחד לא נולד צייר... וכו'

איך אתם הייתם מגיבים? ומה לדעתכם כדאי לעשות כדי להרים לו את הביטחון העצמי?
אולי הוא מנסה למשוך תשומת לב?אנונימית לרגע1

הוא ככה אצל כולם?

אני הייתי מנסה לומר לו שהוא מצייר יפה מאוד. כי ברגע שאומרים שהוא לא מצייר יפה, מזינים שוב את המעגל הזה... וזה לא חוסר אמת. לא חושבת שאפשר כבר להחליט אם הוא מצייר טוב או לא.. הוא מנסה, וגם הוא בגיל של התנסות ולימוד.

אצלנו יש סיסמא שעובדת טוב אנחנו אומרים: אם לא מצליחים, מה עושים? ממשיכים ומנסים!חיוך גדול

נסו להתפעל מהציורים שלו, עוד לפני שניגש אליכם, לעודד אותו על עצם זה שלקח דף והתחיל בציור, להתעניין: מה אתה מצייר? אשמח לראות

איזה יופי! מה ציירת? ספר לי.

אולי נתלה על המקרר/ דלת?

אולי לצייר יחד משהו, סביב נושא שנלמד בבית הספר? אפשר לשלוח למורה ולכתוב פתק. הוא יקבל גם ממנה עידוד.

נקודה קטנהישנה חדשה
אולי חשוב להגיד לו לפעמים-
נכון, באמת קשה לך לצייר טוב (או כל דבר אחר) אבל יש דברים אחרים שאתה ממש טוב בהם, למשל ****

כי אחרת זה לא אמין אם כל דבר שהוא לא טוב בו אתם אומרים לו שהוא טוב...
אז למה שהוא יאמין על משהו כשהוא באמת טוב בו? 😁
מאוד תלויl666
ממה זה נובע. יכול להיות שהוא באמת לא הצליח בציור מסוים והתאכזב ומה שצריך זה פשוט להקשיב בסבלנות וזהו. יכול להיות שבאמת את יכולה קצת לתת לו עצות איך לשפר משהו וייצא יותר טוב. יכול להיות גם שהוא מרגיש שמצפים ממנו להישגים אז הוא מנסה להוריד לחץ ככה.
יכול להיות שהוא באמת לא טוב בציור ועצוב לו אז אפשר להגיד שזה לא נורא, לא חייבים להיות טובים בציור, העיקר זה ליהנות, אם הנושא חשוב בבית אז העיקר לנסות, כוון הזה בערך.
לפתח כישורים שכן קיימים כמו ספורט או כל תחום אחר..אמילי.
שבו יוכל להראות את יכולותיו.
שידע שלכל אחד ישנם חולשות וחוזקות, תני דוגמא על קושי שיש לך, ואז לומר לו שזה בסדר לא חייבים להצליח בכל. ולכן השאלה היא לא אם יודע לצייר או לא, כי יש פה הרבה מעבר לזה..

דבר נוסף שהוזכר פה לא מעט פעמים הם נושא *הגבולות* ילד שמקבל הכל ותמיד מנסים לרצות אותו, וללא סמכות הורית! זה ילד שיש לו הכל אבל אין לו כלום.

לתת מטלות קטנות ולאחר מכן לשבח. עצם החוויה והנסיון כבר מחזק, ואז להשמיע בפניו תודה הערכה ומילה חמה כי זה בעיקר מה שבונה ומחזק את הבטחון העצמי.

אחת המרצות באוני' מספרת שבילדותה מערכת החינוך תמיד "דאגה" להשמיע לה שאין הרבה מה לצפות ממנה, שלהישגים היא לא תגיע.
היחידים שהאמינו ועודדו אותה ללא הרף היו הוריה.
ולכן את השיעור הראשון היא פותחת.
בתודה! להורים שלה שהאמינו בה ובזכותם היא נמצאת כאן ומרצה!

לחזק כשרונות אחריםאפוש
תגידו לו שציור זה חשוב ועוד יגיע אליו אבל שיש גם דברים אחרים שבהם הוא חזק.
ואף אחד לא חזק בהכל
בקשר לציורggg

בתור מישהי שמלמדת ציור והילדים תמיד שואלים: זה טוב? זה טוב? אני תמיד אומרת אין דבר כזה ציור לא טוב. אתה ציירת וזה שלך זה יצא ממך אז זה טוב. אתה רוצה עוד קצת לשפר- בבקשה. אפשר למחוק משהו או להוסיף אפשר גם להתחיל מההתחלה. גם זה בסדר. וגם לא חייבים לתלות כל מה שמציירים. 

בגיל הזה הציור הוא עדיין אינטואטיבי, הוא מבטא בלא יודעין את רגשותיו של הילד. יכול להיות שהוא לא מעריך את עצמו מספיק אז זה משתקף לו גם בציור. רצוי כשמסתכלים על ציור של ילד להימנע מראש מאמירות כמו: הציור יפה וכדו', אלא לתאר מה אני רואה בציור. למשל: אני רואה שציירת היום טרקטור או בית, אני רואה שבחרת היום להשתמש בהרבה צבע אדום, השמש הזו ממש מחייכת זה עושה לי הרגשה שמחה גם לך?

להשאיר את הציור ברמת הרגש, לא לתת לו ציונים. ואז יש סיכוי טוב יותר שהוא יתחבר אליו. 

אישית אני גם מתנגדת מאוד ללמד ילדים בגיל כזה איך לצייר או להעתיק. לחכות לגיל גדול בהרבה כדי להתחיל עם זה. לא להרוס להם בינתיים את הטבעיות.

בקשר לשאר -חיזוקים חיוביים על כל דבר קטן שעושהוגם להרעיף חיבה שירגיש אהוב. זה מחזק מאוד אבל לוקח לו זמן להפנים.

בהצלחה. גם לי יש התמודדות כזאת בבית עם יותר גדולה.

הייתי מראה לו ציורים שלו ישנים מול חדשים ומראה לו44444אחרונה
איך הציור שלו השתפר.
בנוסף מציינת דברים שהוא טוב בהם וגם הוא חושב ככה (למשל: יודע לקרוא טוב, פותר נכון צרגילים בחשבון וכד'.. ).
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך