מכירים את זה שאין ריכוז ואי אפשר לקרוא?ריעות.
מאז שיש לי פלאפון אני לא מצליחה לשבת ולקרוא כמו פעם. עד כיתה ט הייתי קוראת ספר ביום, בערך חמישה בשבוע, בלי להניח מהידיים. מאז אני קוראת הרבה הרבה פחות. מרגישה שזה חסר לי, אבל לא מצליחה לשבת ולקרוא.
בשבוע האחרון הייתה מכירה גדולה במחסנים של ידיעות ספרים וקניתי שלושה. הספקתי לקרוא כבר שניים. אחד מהם היה קליל וכיפי וטוב, והשני היה ספר מתח שפשוט לא יכולתי להניח מהידיים. סיימתי אותו בשעתיים, בכיתי כמובן, והצלחתי לא להירדם אפילו שהייתי מאוד מאוד עייפה.
אז אילו ספרים כאלו יש, שהם לא ספרי מתח? ספרים שאי אפשר להניח מהידיים, מרתקים במלוא מובן המילה, אבל שלא יגרמו לי לתסבוכת במוח. משהו קליל יותר, שפשוט אשב ואקרא ולא אתחרט שקניתי אותו? ובונוס- אם אפשר שיהיה נקי?
אני נהנית מהמון ז'אנרים, מפנטזיה ומדע בדיוני דרך הסטוריה ועד ספרות לנוער. אשמת הכוכבים, יש ילדים זיגזג ושמחה גדולה בשמיים הם שלושת הספרים האהובים עליי, אבל אני נהנית מאוד גם מהארי פוטר, מדריך הטרמפיסט לגלקסיה וגאווה ודעה קדומה. ואיך לא, ש"י עגנון.
הספר שקראתי נקרא "הזיכרון היחיד של פלורה בנקס". הוא נהדר, אבל קשה בעיניי. מבחינת נקיות- בהתחלה יש קצת בעייתיות לא גדולה, ההמשך מצוין.
אז, אילו ספרי לא מתח יש, שלא אוכל להוריד מהידיים?
מבאס שלא עונים לך אה??אנונימי (2)
יש פה נימת שמחה לאידחלילית אלט
או שאני טועה?
אולי סתם רצו להקפיץ...אודי-ה
אז למה אנונימי...חלילית אלט
שאלה טובה אודי-ה
נחכה שהאנונימי יגיב חלילית אלט
הבעיה בספרי לא מתח נקיים,בטטית
זה שהם לרוב ישנים, ואין בהם את הקצב והזרימה שיש בספרים חדשים.
מה שכמובן גורם להם להיות פחות מושכים מהפלאפון בעל הקצב המהיר והאקשן הנגיש.

קראת שרלוק הולמס?
או בכלל ספרי רומנטיקה קלילים ולא מבוגרים מידי.
ספר כמו מצרפי המקרים אולי.

לא קשה למצוא המלצות על ספרים באינטרנט.
לגבי קושי בקריאה, פשוט מכבים לגמרי את הפלאפון לשעתיים ביום. מוודאים שיש ספרים מעניינים בהישג יד. ככה מתגברים על זה.
קראתי את כל שרלוק הולמס, וגם מצרפי המקרים.ריעות.
משניהם נהניתי. באופן כללי אני נהנית כמעט מכל ספר.

ניסיתי את שיטת כיבוי הפלאפון, לא עוזר. אני מהמכורים הכבדים.
אני לא נגד פלאפוןבטטית
אומרים שהדור שלנו קורא פחות מדורות קודמים.
האמנם?
למה קריאה של כתבות ומאמרים באינטרנט לא נחשב?
האם המילה הכתובה מאבדת מערכה כשהיא לא מודפסת?
אולי זה מעיד משהו על כך שהיא לא חשובה מספיק בשביל לכרות עצים עבור הדפסתה, ואולי בגלל שאין גבול לכמה אפשר לכתוב באינטרנט הוא מוצף במאמרי זבל ושטות, אבל עדיין-
זה נחשב קריאה לכל דבר.

את יכולה לקרוא דברים שמעניינים אותך בפלאפון. אתרים עם מאמרים מעניינים על אקטואליה (לא חדשות דווקא, פשוט מהנעשה בעולם וכו׳) וזה נחשב קריאה לכל דבר.

את יכולה לקרוא מהמסך, להוריד קינדל או עברית ולקרוא בפלאפון.

אני אישית כבר פחות מוצאת עניין בסתם ספרי פנטזיה (אלא אם כן הם ממש אדירים) ומעדיפה לקרוא דברים שיעזרו לי בחיים.

וכאלו יש יותר באינטרנט מאשר בספרייה...
הבעיה היא שאני סובלת ממיגרנות.ריעות.
אני ממש משתדלת להפחית את השעות שאני בפלאפון כדי לא לסבול אחכ מכאבי ראש, ובינתיים מתחילה להצליח בזה.
מה שכן אני עדיין לא מצליחה להתרכז בספר. העיניים שלי נודדות הלאה ותוך שניות אני מניחה את הספר בצד והולכת להתעסק במשהו אחר.
זה לא מתאים לי. כשאני מצליחה לקרוא זה עושה לי טוב ממש. אני מחפשת ספרים, עלילה, דמויות, בשביל השראה ובשביל התחושה הטובה בסוף.
ובשביל זה אני צריכה ספרים טובים.
הגיוני.בטטית
אני לא קוראת ספרים בעברית אז אין לי ממש מה להמליץ,
אבל תחפשי את הז׳אנר שאת רוצה באתרי המלצות כמו goodreads.
ואם את מוצאת משהו יפה תעדכני
תודהריעות.
האור של הפלאפון לא בריא לקריאהאודי-ה
חוקי מוסקבה של דניאל סילבהירושלמית טרייה

מתח פשוט וטוב.. די מתוחכם וריאליסטי. לא באוירה נקיה אבל לא זוכרת משהו לא נקי ממשי. פשוט אוירה של פושעים ושחיתות ומאפיה ודומיהם. וסוכן מוסד - איך לא.

ואני מאד ביקורתית על ספרי שטויות! וזה דווקא תפס אותי ומצא חן בעיני.

ציפורים מתות בסתר.

(כל הספרים הלא רציניים האלה הם ספרים שאני לוקחת כשבעלי ואני מתארחים אצל קרובים בעלי ספריה לא ביקורתית.. בחיים לא הייתי קונה או אפילו מכניסה הביתה ספר כזה. אבל זה לא שלי, אני רק משאילה.. אז מרשה לעצמי).

אוקי, רשמתי ליריעות.
את ציפורים מתות בסתר קראתי כמובן, ונהניתי ממנו מאוד. אפילו קניתי.
אני נהנית רק מספרי מתח אז ממש מבינהאודי-ה
אם אני מוצאת ספרי דרמה עם קצב כמו במתח זה די נדיר... ספרי מתח מחזיקים אותי הרבה יותר.
לא בטוחה שזה קשור דווקא לפלאפון.
אני בדיוק ככהחלילית אלט
קוראת הרבה הרבה פחות מלפני שהיה לי סמארטפון, וזו אחת הסיבות העיקריות לזה שכבר בא לי להחליף בחזרה לנוקיה.
אני ממש נהנה מהספרים שלום עליכםארץ השוקולד
כגון טוביה החולב, מדברים בעדם, חיי אדם, מנחם מנדל ועוד.

יש גם ספרים של ז'ול ורן והמלך מעל כולם שר הטבעות של טולקין💪

ואם את רוצה ספרות בלשים יש את אגאטה כריסטי.

לגבי ספרי מתח יש את הספרים של אליסטר מקליין שרובם נקיים לגמרי, אבל יש כאלה שממש לא (קל לשים לב באמצעות רפרוף בסיסי)
מוטל בן פסי החזן!ירושלמית טרייה
איך שכחתי אותו, אחד הספרים הנפלאים של שלום עליכם. הרבה יותר נגיש וקליל מטוביה החולב.

אחרון המוהיקנים..
ידידתי פליקה.. אבל זה לא מתח בכלל.
ספרים חדשים יותר בדרך כלל יהיו יותר מותחים כנראה, כמו שהסרטים החדשים מהירים יותר. ירידת הדורות..
וכשתחזור אליך הסבלנות לקרוא (יש תרופות כאלה, זה משתנה משנה לשנה) אני ממליצה על אנה קרנינה ומלחמה ושלום. וגם "אנו, החיים" שכבר המליצו פה.
יואווו מוטל קפוטל יוסל טוטלבריאות ונחת
אין כמו הספר הזה, חבל שהוא נגמר באמצע
כאילו אני כתבתי!!!בריאות ונחת
מה עם הספרים הישנים כמו;
דניאל דירונדה
דייויד קופרפילד
השד מכיתה ז'
עלובי החיים
אנו החיים
באין משפחה
שלות המוסקיטרים
סוס בלי ראש
את עלובי החיים קראתי, וגם את שלושת המוסקטרים (באנגלית)ריעות.
הם טובים, אבל עכשיו יהיה לי קשה לקרוא אותם שוב. התחלתי את עלובי החיים בשבוע שעבר שוב, ואחרי 60 עמודים לא יכולתי יותר. ואלו 60 עמודים שנפרשו על שבת שלמה.
אני גם ככה מאז הפלאפוןתפוחית 1אחרונה
אבל אם זה ספר טוב אז אני מסתדרת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך