איך לשנות את הדימוי העצמי שלי בעיני עצמי?רק לרגע.

"ואהבת לרעך כמוך"

ואם אני לא אוהבת את מי שאני?

אם אני חושבת שאני בן אדם רע?

טמא מלוכלך

לא טוב לי עם מי שאני

אין לי שום ערך בעיני עצמי

כל פעם יש את הנצנוץ הזה של "אולי..." וישר הקול הזה שמוחה ואומר "לא אין סיכוי,לא מגיע לך"  "את לא שווה כלום" "את לא תצליחי" "לאף אחד לא באמת אכפת ממך" "אל תנסי לפתח ציפיות אין טעם ואת גם לא תצליחי"

ולפעמים אני מנסה להילחם בקול הזה אבל הוא בסך הכל ממשיך עוקצני ומלגלג

ואני חייבת לציין שאני אחת מאוד מוערכת בסביבה (פה עולה לי הקול הזה שאומר לי שזה לא נכון)

יש לי שם של אחת טובה

אבל אני ממשיכה לייסר את עצמי מבפנים

פעם האמנתי שאני בן אדם טוב

שיש לי יכולות כשרונות

שאני לא "כלומניקית שלא שווה כלום בעיני אף אחד"

שאם אני ארצה אני אצליח

היום אני ישר מוותרת

טוב עשיתי את זה הרבה יותר ארוך ממה שהתכוונתי...

ופה אני שוב שואלת , איך לשנות את זה?

/////yagel

"צריך לדעת....אפילו פושעי ישראל כל זמן שם ישראל קרוי עליו יש בו התפארות פרטי שהשם יתברך מתפאר בו!"

מציע ללמוד משיבת נפש וספרים שמדברים על היות טוב ה' לכל ודרכי התשובה.. אפילו לשמוע שיעורים... ותדעי לך שעפ"י הגמרא בחגיגה ה' בוכה עליך ספציפית כל יום ומחכה לך.... בהצלחה!

ממליצהעונה חדשה
תחשבי על 2 תכונות שאת אלופה בהם
אבל ממש (וברור שיש...)
ותעריכי את עצמך בגלל תכונות אלו
תשנני לעצמך שתצליחי כי את לדוגמא הוגנת או כל דבר אחר...
לאט לאט תראי שאת מכירה בעצמך עוד תכונות טובות ההרגשה שלך תשתפר וגם הפעולות.
המון הצלחה
רק אגידכי בא אורך
שאני ממש מזדהה איתך..אותו מצב
ו..זהו אינלי כ"כ מה לומר.
אהההפעם הייתי...

אולי תישאלי את עצמיך, למה את חושבת שאת לא יכולה.. אבל בכנות.. תישאלי את הקול הזה...למה אתה חושב שאני ככה.. למה אתה חושב שאני לא יכולה?

ואולי אחרי שתגעי למסקנות תנסי להפריך אותם.. תנסי למצאו למה זה לא נכון..וסתם שתדעי בני אדם הם לא מושלמים יש בהם דברים טובים יותר ודברים טובים פחות..זה אנושיכאילו מוציא לשון

אולי גם תגידי לאותו קול מעצבן.. בא אני ירא לך משהוקורץ

ותראי לו את כול ההצלחות שלך.. אני בטוחה שהיה לך דברים שאת הצלחת בהם! גם את אמרת את זה שכולם חושבים שאת מוצלחת.. כנראה שיש להם על מה לסמוך..

ואם עוזר לך דיבורים של אמת אז, הקב"ה לא ברא אנשים סתם בעולם, הוא לא ברא אנשים שלא יכולים לעשות שום דבר... כי לכול אחד יש תפקיד יחיד ומיוחד שאף אחד אחר בעולם לא יכול לעשות אותו! אז זה אומר שבטוח אבל על בטוח יש לך את הכוחות, יש לך תכישרונות,יש בך המון דברים שאין לאף אחד אחר ..תתחילי להאמין בהם!

שיהיה לך רק טוב! אמן!  אוהב

תודה לכולם על התגובותרק לרגע.

וואו, זה ממש קשה לחיות ככה,שוגי

וכל הכבוד לך על האומץ לפתוח את זה ולנסות לשנות, זה לא מובן מאליו.

תדעי לך שעצם המודעות היא כבר דבר גדול, את במקום טוב שמכיר בבעיה ומסתכל לה בעיניים ומחפש דרך לשנות. כל הכבוד לך. זו כבר סיבה להאמין בעצמך, כמה אנשים היו מוותרים ונשארים מדוכדכים ואת לא מוותרת לעצמך!

את אומרת שבעבר כן חשבת והאמנת שאת טובה וראויה, מתי זה השתנה? מה קרה אז?

האם הקולות האלו הם פנימיים או שיש מישהו מבחוץ שאומר לך אותם שוב ושוב עד שהתחלת להאמין לו?

האם את בקורתית גם כלפי אחרים?

לכולנו יש תקופות של חושך, ימי שנאה כאלה, שהכל נראה שחור ורע, שאנחנו נראים לעצמנו כל כך קטנים, כל כך לא מיוחדים, כל כך לא ראויים, זה קורה לכולם, ואפשר להתגבר על זה, צריך רק לרצות, ולבקש, ולעבוד.

אני ממליצה לך קודם כל להתפלל על זה, כן, ממש במילים שלך, מילים פשוטות, לבקש מה' שיעזור לך להאמין בעצמך כי את יודעת שהוא מאמין בך, ספרי לו שקשה לך לראות את הטוב שבך, שאת רוצה שינוי ושאת לא יודעת איך, שאת מחפשת הכוונה...

תדעי לך שעיקר המטרה שלנו בחיים זה לאהוב את עצמנו עם ה' יתברך, א"א לאהוב אנשים אחרים בלי לאהוב את עצמך, וא"א לאהוב את ה' בלי לאהוב את עצמך ואת אנשים אחרים.

מעבר לזה, ממליצה לך לדבר על חוסר האמון שלך בעצמך עם דמות שאת מעריכה ולבקש ממנה לומר לך או לכתוב לך דברים יפים וטובים שהיא רואה בך אבל אמיתיים בלבד.

ממליצה לך לך לכתוב לעצמך רשימה של דברים טובים שיש בך, וכן במשך תקופה נגיד חודש כל יום 2 תכונות/ הנהגות/ התגברויות שלך, משהו יפה וטוב שיש בך, תכתבי לעצמך משפטים מחזקים ותתלי לך בחדר או תזכורות בפלאפון וכדו',

ותזכרי משהו חשוב, ה' יתברך מאמין בך! כל בוקר מחדש כשהוא מחזיר לך את נשמתך, הוא נותן בך אמון מחדש, הוא מאמין בך שאת יכולה, שהיום את תצליחי!

מתוקה! הכל עניין של מודעות!רונלה

עצוב לי לראות שבנאדם לא מכיר בערך שלו, ואני כ"כ שמחה שזה מפריע לך.

חשוב להבין שהכל עניין של מודעות.

הקב"ה שם כל אחד מאיתנו פה עם חסרונות, הרבה חסרונות. אבל גם עם כישרונות. לפעמים אפילו דברים גדולים שרק אנחנו יכולים לעשות ממש טוב.

וכדי להוציא את זה לפועל צריך להאמין בעצמנו, לכן כ"כ חשוב שתעבדי על להאמין בעצמך.

תשאלי את עצמך- במה את טובה? תעשי רשימה.

אם לא עולה לך כלום- פתחי גוגל, כתבי "תכונות טובות" תראי רשימה, ותמצאי את עצמך בחלקה, אני בטוחה!

אולי את ישרה? אחראית? יצירתית? יסודית? יעילה?

אבל לפעמים אנחנו חוששים להגיד על עצמנו תכונות מסוימות כי הכל מאד מסויג.

אני חייכנית, אבל לא תמיד! לפעמים לא בא לי, וכשאני לא מכירה אנשים אני לא מחייכת אליהם..

ואני מאד אחראית, אבל יש לי פקשושים לפעמים.. ואני לא בטוחה שאני יכולה להגיד לבנאדם בפה מלא "תסמוך עלי!!". 

הבעיה שלנו זה שאנחנו מחפשים תוצאות.

כל הדברים האלה הם תכונות מוגמרות וגורפות.

העולם מחפש תוצאות.

אבל לפעמים התחושות שלי הן גם חשובות, למרות שהן לא יוצאות בדיוק לפועל.

אז איזה תחושות טובות בך? איזה כוחות את יכולה להגיד על עצמך?

אולי: 

"אני לא אוהבת רוע"

"אני אוהבת לחייך" ( במקןום "אני חייכנית")

"אני רוצה לעשות טוב עם אנשים" (במקום "אני עושה טוב עם אנשים")

"יש לי רצון לאמונה והתקרבות לה'" (במקום- "אני קרובה לה', ואני עושה את כל המצוות!")

ואם אין לך "רצון להתקרב לה' " אז אני בטוחה שיש לך לפחות "רצון להגיע לאיזושהי אמת"

"אני מוכנה להשקיע בדברים שחשובים לי" (במקום- "אני משקיענית")

"אני רוצה ומשתדלת להיות רגישה לסביבה" (במקום- "אני בנאדם שרגיש לסביבה")

ועוד ועוד.. פשוט תעריכי את הרצון שלך לעשות דברים טובים.

יש בכל אחד מאיתנו רצון לטוב. גם אם במבחן תוצאה זה לא תמיד נראה ככה.

אני יכולה להגיד לך דוגמא עלי שממש מורידה אותי- אני לא ממש אוהבת לקרוא, לא ספרים ולא עיתונים ובמיוחד לא פוליטיקה וכלכלה וכו'. ואני גם לא מבינה בזה כלום. ואני יכולה ממש לרדת על עצמי בגלל זה, כי זה ממש חשוב. וכל החיים שלי לימדו אותי שידע זה כח, ומי שלא קורא גדל להיות טיפש, בלי ידע בסיסי.

אבל..

אני ממש מתעניינת, ורוצה לקרוא, ומעריכה אנשים שקוראים....

אז אני ממש מעריכה את זה בעצמי.

אז גם כשעולה לך דברים לא טובים בעצמך, תעריכי את ההסתכלות שלך עליהם, את ההשתדלות שלך, המוכנות שלך....

הרצון הזה לטוב שיש בך, זה המון! זו נטייה בנפש.

זה שאת מבליטה לעצמך את ה"רע" זה רק מוכיח לי שאת בנאדם טוב שרוצה הרבה הרבה טוב.

הדמיון הזה שאנחנו רעים זו ממש אחיזת עיניים. אנחנו בעצם ממש ממש טובים!  

בהצלחה מותק!

פתרון אמיתיחוני המצייראחרונה
קוראים לזה יומן ארבעת הנקודות. תנהלי יומן שהוא פנקס פשוט ובו בסוף כל יום תרשמי ארבעה נקודות - שלושה דברים/נקודות טובים שעשית היום, ועוד דבר/נקודה טובה שראית מישהו אחר עושה(רצוי שיהיה רחוק מנגיעה אישית). בימים של עודף ביטחון עצמי רצוי לנדב נקודה טובה לגבי עצמך בשביל מישהו אחר. היומן החמוד הזה עושה פלאות, אני מבין מאוד לליבך, אצל הרבה אנשים נפוצה הבעיה של הביקורת העצמית, אבל הבעיה לא בביקורת אלא במחסור במחמאות. צריך לטפטף לעצמנו שאנחנו טובים, וחשוב להדגיש: לא ביחס לאנשים אחרים! ביחס לעצמנו בלבד! והיום התחרותיות וההשגיות, כתוצאה מהתרבות המערבית, גדלו למימדים מפלצתיים.התחרות נועדת באמת לאתגר ושעשוע אבל לא יותר מזה..
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך