זה כנראה מאד נפוץ, גם לי יש חוסר בזה.
וכמו שכתבו לך, אני יודעת שזאת מגבלה של בעלי, וצריכה להזכיר לעצמי את התמונה המלאה שבה אני חושבת שהוא בעל מדהים ועשיתי "עסק" הרבה יותר טוב ממנו בנישואין שלנו. אבל בקטע המילולי, בהפגנת חיבה, בלתת ביטחון עצמי וביטחון בקשר, אני הרבה יותר טובה.
והיתה לי חברה שהיתה באה לדבר איתי כל פעם על דברים שהטרידו אותה בעבודה - והיו הרבה כאלה - כי היא אמרה שבעלה לא מבין בזה ולא עוזר לה. היא מיללת על משהו והוא אומר בטכניות - אז תעשי ככה וככה. והוא לא מבין את הנקודה בכלל ומה נכון לומר. אני בכלל הייתי אז רווקה וזה היה נראה לי קצת מוזר, היום אני מבינה.
אז לפחות תדעי שזאת מגבלה נפוצה אצל גברים. יש גם מין חשש כזה להתקרב בשעת מצוקה, כמו שאת מתארת, כי אולי הם חוששים מהתגובות שלנו. הם לא יודעים מה לומר כדי להביא לתוצאה הרצויה אז נמנעים מלהגיב. סוג של "נכות" תכלס..
תנסי כן לומר לו "עכשיו אני צריכה חיבוק". אני התרגלתי ולפעמים זה עוזר.
הבעיה היא שכשבאמת נמצאים במצוקה, במקרים הקשים, אין את היכולת לומר מה צריכים. אז נכון, לפעמים באמת נתקעים בקיר, בלי תמיכה ובלי הבנה, ואפילו מגיעים למריבות בגלל זה. צריך להשתדל להמעיט בזה ככל האפשר, כלומר לנסות "להזמין" את העידוד הרצוי אם יש לך את היכולת, ובהחלט בהחלט להעזר בחברות! אם את בכל זאת בקשר כלשהוא עם איזה חברה, גם בווטסאפ, תנסי לחזק אותו לקשר יותר יומיומי כך שיהיה לך איזה מוצא. האמת שאני במצב שלך, קצת התנתקתי מהחברות וגם לא בא לי להתחיל לשתף אותן בעניינים כאלה. חלק רווקות, חלק נשואות ואני לא בטוחה שמעריכה את הדעה שלהן, וסתם אין לי זמן וחשק לשרוף שעות בטלפון. אז אני פונה אל הפורומים פה.. לא אידאלי, בינתיים זה מה יש.