אם אדם גר בסביבה לא דתית, והוא יוצא מהבית בצורה מבולגנת, לא מטופחת, זרוקה. אבל לו עצמו- זה לא מזיז..
האם זה חילול ה' לדעתכם?? ![]()
אם כן, זה מגיע לרמה שאדם צריך לשנות מההרגלים שלו??
לצאת מהבית בצורה שונה, למרות שהוא עצמו מרגיש בנוח מלכתחילה??
תודה ![]()
אם אדם גר בסביבה לא דתית, והוא יוצא מהבית בצורה מבולגנת, לא מטופחת, זרוקה. אבל לו עצמו- זה לא מזיז..
האם זה חילול ה' לדעתכם?? ![]()
אם כן, זה מגיע לרמה שאדם צריך לשנות מההרגלים שלו??
לצאת מהבית בצורה שונה, למרות שהוא עצמו מרגיש בנוח מלכתחילה??
תודה ![]()
על התגובה הראשונה שכתבת-
"אם יש כאלה שיראו אדפ דתי שהולך זרוק ברחוב-והם אומרים שככה התורה אומרת-אז הם טמבלים,אוקיי?"
לא התכוונתי שיכול להיות מצב שיחשבו שזו מצווה ללכת ככה. אלא, שכמו שכל אדם נורמלי רואה מישהו מסויים ומשייך אותו לקבוצה ענקית שהוא מלא בסטיגמות עליה, זה יהפוך להיות מה שהוא חושב על 'הדתיים', או שזה יחזק את מה שהוא חשב.
וגם- "
ובטח שלא להסתרק רק בגלל שיש חילונים שלא אוהבים את זה…"
ברור שאדם לא ישנה מהרגליו כדי שאנשים ברחוב יאהבו את זה!!! אבל אם הוא מייצג קבוצה מסויימת של אנשים, זו תהיה בעיה אם ישייכו אותו כך לקבוצה הזו, לא? כי מן הסתם הדוגמא שנתתי (על יציאה מהבית בצורה מפוזרת וזרוקה) תראה בעני אנשים כדבר שלילי אני חושבת...
אבל לא נראלי שאדם בגלל זה צריך לשנות הרגלים...
אדם צריך ללכת באופן מוכבד ומכבד, לא חייבים גם להגזים!
אני אומר את דעתי: כשאני הולך ברוב עם כיפה או ציצית אני צריך לדעת שאני מייצג כרגע את כל שומרי התורה והמצוות. אם אני רוצה ואם אני לא. וכשאני הולך ברחוב בצורה לא מכובדת, גם אם זה לא מזיז לי, זה עדיין עושה רושם. אנחנו מצווים בתורה לא לעבור על חילול ה', וזה לדעתי ממש חילול ה'.
אדם צריך לברר לעצמו איך צריך להראות אורח חיים מאוזן ובריא של בן אדם נורמלי. (לאו דוקא לפי הנורמות החברתיות אלא מצד האמת. ברמה מסוימת ודאי שזה תלוי גם בנורמות החברתיות. אדם לא צריך ללכת עם ג'לביה במקום שכולם הולכים עם חולצה ומכנסים.)
למשל- כמה הוא צריך לשמור על ניקיון והיגיינה (הן מצד בריאות הן מצד נעימות לסובבים, והן מצד זה שאדם אמור להראות מסודר, ע"ע ג'לביה), איך מדברים עם בני אדם, ומה עושים כשמשהו לא מוצא חן בעיניך.
אם האדם לא בירר לעצמו את הדברים האלה- יש דופי בהתנהלות שלו. והוא צריך להיות מודע לזה שלא רק שמצד עצם ההתנהלות הנורמלית יש בה ערך, אלא גם הוא גורם לאנשים סביבו לחשוב שאדם שמתעסק בקדושה מאבד את התקשורת הבריאה והנורמלית עם העולם הזה. הדבר הזה עובד גם בכיוון ההפוך- כשרואים שככל שהאדם עולה בקדושה ככה הוא נהיה גם יותר בריא בנפשו ויציב ובריא בכל ההתנהלות שלו, שזה מה שבאמת אמור לקרות.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים