ירידה בשמיעה אצל ילד - ולא בגלל נוזליםמתואמת

אמשח לשמוע על מקרים דומים שאתם מכירים או ששמעתם עליהם - ממה נבעה הירידה בשמיעה.

(בן החמש וחצי עם ירידה חזקה בשמיעה, והרופא ראה רק מעט נוזלים באוזניים. יש לנו הפניה לבדיקת שמיעה, אבל אשמח להרגעות בינתיים...)

לשתי חברות שלי נפגעה שמיעה באוזן אחת בגלל וירוסירושלמית טרייה
אבל הן היו מבוגרות יותר, סביב ארבעים.
שתיהן באותו אופן, פתאום לא שמעו טוב, אשפזו אותן עם סטרואידים לוריד, לא עזר.
אצלך נשמע משהו שונה, מקווה שזה משהו הפיך בעז"ה. אצל החברות שלי בלתי הפיך.
וואי, מעניין... הלוואי שזה לא המקרה אצלנו! תודה בכל אופן...מתואמת

לדעתי אין טעם להילחץ לפני שעושים בדיקת שמיעה מסודרתצביה22
הרופא לא באמת יכול לראות כמה נוזלים יש באוזניים, וגם קשה להעריך עד כמה לא שומע בלי שבודקים בצורה מסודרת. חכו לבדיקה ואז התמונה תהיה יותר ברורה (בודקים גם את יכולת השמיעה דרך העצם, שמנטרלת את הירידה בשמיעה שהנוזלים גורמים, ואז אפשר לדעת אם חוץ מהנוזלים יש עוד ירידה בשמיעה שמקורה מאוזן הפנימית או בעצב).
בהצלחה!
[כותבת כקלינאית תקשורת, הידע שלי בעיקר מהלימודים, לא יצא לי הרבה לעבוד בשמיעה...]
תודה! הרגעת אותי במקצת...מתואמת

מניסיון אישישמים

מיד ללכת למומחה א.א.ג.

וזה צריך להיות היום!כמה שיותר מהר, כך יש סיכוי גדול יותר שיוכלו לעזור.
לא מסתפקים במקרה כזה ברופא של קופ"ח במחילה מכבודם...

מתחננת לפנייך..

גם אם מה שייעץ לכם, לא יעזור לפחות תדעו שניסיתם לעזור לילד ככל האפשר.

תודה רבה!מתואמת

אחרי בדיקת השמיעה אכן נלך לרופא אא"ג. ואולי אפילו באופן פרטי.

את יכולה לפרט, אולי, מה הניסיון האישי שלכם?...

(ולצערנו אנחנו מתורגלים בזה בעצמנו... הבכורה שלנו עברה שני ניתוחי כפתורים עקב נוזלים באוזניים, ורק לאחריהם גילינו שבעצם יש לה פגיעה בעצב באחת האוזניים, והיא זקוקה למכשיר שמיעה... אנחנו עוד לא יודעים מה קדם למה: הפגיעה בעצב, ועליה נוספו הנוזלים, או שמא הנוזלים פגעו בעצב... או שאולי דווקא הניתוחים... ובדיוק בגלל כל זה - אני חוששת לגבי הילד הנוכחי...)

שאלה קטנה- הירידה בשמיעה שאתם רואים אצלו היא פתאומית?צביה22
אם זה משהו מתמשך אז באמת תלכו לרופא א.א.ג. אחרי בדיקת השמיעה, אבל אם זה התחיל בפתאומיות אז לא לחכות בכלל, צריך ללכת למיון במצב כזה (יש דברים שאפשר לעשות מיד כדי לשפר את המצב, ואם מחכים הם כבר לא יהיו אפקטיביים)
וואי... לא יודעת לומר בדיוק.מתואמת

לפני כשנה הרגשנו ירידה בשמיעה אצלו ואצל אחיו התאום, והרופא אכן ראה נוזלים באוזניים ונתן תרופה לייבוש. מאז - לתאום שלו זה עבר, ולו זה לא ממש עבר, אבל גם לא מאוד הורגש - עד החודש האחרון, בערך.

אז מה זה אומר?

באמת לא יודעת, מתי בדיקת השמיעה?צביה22
ואגב, אם יש לכם בדיקות שמיעה שעשיתם לו בעבר, ממש חשוב שתביאו איתכם (אם אתם עושים באותו מקום אז הכל מן הסתם שמור במערכת, אבל אם הולכים למקום אחר השואה לבדיקה קודמת מאוד חשובה)
הבדיקה בעוד שבוע.מתואמת

ואכן יש לנו בדיקת שמיעה קודמת, שהוא עשה בגיל שנתיים וחצי כחלק מהרוטינה של פנייה לטיפול אצל קלינאית תקשורת (היה מעוכב בדיבור ובהבנה). אבל לדעתי היא לא משקפת הבה, כי הוא לא ידע לשתף פעולה עם הבדיקה...

כדאי להגיד שמדובר במקרה חרוםשמים

ולקבוע בדיקה בדחיפות להיום/מחר.. 

אל תחכו שבוע.

לא משחקים עם שמיעה.

השאלה אם זה נקרא מקרה חירום?מתואמת

הרופא לא היה נשמע לחוץ...

בטח-ירידה בשמיעה, מה יותר מזה?שמים

זה לא מדוייק, ירידה שקרתה באופן הדרגתי היא לא מקרה חירוםצביה22
אבל אם מרגישים שינוי משמעותי תוך זמן קצר, אז כן חשוב וכדאי להגיע כמה שיותר מהר לבדיקה וטיפול.
האמת שאם את אומרת שזה בחודש האחרון, זה אומר שגם אם היה שינוי פתאומי כבר עבר מאז די הרבה זמן אז לא יודעת כמה הטיפולים שנותנים לירידה פתאומית יכולים עוד לעזור. ואם הרופא לא שלח אותך אז הוא כנראה גם לא חשד בכיוון כזה.
נוזלים באוזניים זה גם דבר שמשתנה אפילו מיום ליום, והם יכולים ברמה היותר משמעותית שלהם להביא גם לירידה בינונית שבהחלט מורגשת ביום יום.
אם יש לך אפשרות סבירה ללכת איתו למיון, אז כן יבדקו אתכם במקום (עם טרטורים של מיון כמובן...) אם תגידי שאת מרגישה שינוי משמעותי בזמן האחרון. אבל אם כבר הייתם אצל רופא א.א.ג. עם הסיפור הזה והוא לא שלח למיון, אז אולי אפשר לסמוך עליו ולחכות לשבוע הבא לבדיקה (אני מפחדת להגיד שלא צריך לבדוק כי באמת לא יודעת מה המצב, ויכול להיות גם שרופא טועה, לא יודעת מה הייתי עושה בעצמי במצב כזה...)
תודה לך על כל הפירוט!מתואמת

היינו איתו אצל רופא הילדים (רופא טוב, שאנחנו סומכים עליו). הוא ראה מעט נוזלים, אך כיוון שאמרנו שהוא לא שומע טוב - נתן לנו את ההפניה לבדיקת שמיעה.

טוב, נקווה שבע"ה יהיה טוב...

מתלבטת אם לכתוב..אמונה19
אבל ממליצה לא לסמוך באופן מלא על רופא ילדים. לא תמיד יש להם מודעות לדברים הללו. (מנסיון כואב עם רופא שעד עכשיו החזקתי ממנו שהוא מבין).
ניתן להתקשר למרפאת אאג ולבקש מהם בדיקה מיידית של רופא אאג בגלל חשש לירידה פתאומית בשמיעה.
הם אמורים לתת תור מיידי ..
תודה!שמים

השאלה אם זה נחשב פתאומי...מתואמת

אני לא יכולה לומר אם זה נחשב פתאומיאמונה19

במיוחד לאור העובדה שזה הבן שלך ולא את, וקשה לאמוד את זה.

הטיפול לירידה פתאומית בשמיעה הוא הרבה פעמים על ידי מתן סטרואידים, ולא ברור לי אם לאחר חודש יש לזה משמעות.

אבל כדי להיות רגועים יותר, ממליצה ללכת כבר מחר בבוקר למרפאת אא"ג ולבקש תור מיידי עקב "חשש לירידה פתאומית בשמיעה". הם אמורים להכיר את המושג, להבין את החשיבות של בדיקה בזמן, ולאפשר בדיקה של רופא אא"ג.

האמתמתואמת

שסטרואידים מפחידים אותי לא פחות מירידה בשמיעה...

ואני לא חושבת שזה נחשב ירידה פתאומית - כי זה במשך תקופה, אחרי שנה שלמה שאנחנו שמים לב שיש שינוי... (אבל אולי אגגל על זה קצת)

החשש בירידה פתאומית הוא ירידה בגלל האוזן הפנימית או העצבצביה22
בעז"ה יתברר שהכל בסדר, אבל רק בשביל להסביר-
נניח יש ילד שיש לו נוזלים באוזניים במשך כשנה, ופתאום יש לו ירידה פתאומית בשמיעה שמקורה באוזן הפנימית או בעצב. איך זה היה נראה? כמו ילד שבמשך שנה קצת לא שמע טוב, ופתאום שומע עוד פחות טוב.
אם לא היו לו נוזלים קודם אז ההבדל היה יותר קיצוני ולא היה שום ספק שצריך לטפל. בגלל שהיו קודם נוזלים, אז זה מטשטש את השינוי שנוצר מהירידה הפתאומית, כי גם קודם לא שמע לגמרי טוב אז פחות שמים לב לשינוי הפתאומי.
(אני לא רוצה להלחיץ, וכמו שכתבתי בהודעה אחרת אני לא יודעת עד כמה זה באמת קריטי לרוץ עכשיו לבדוק, אבל רק רציתי להסביר למה הסיפור של הרקע של הנוזלים לא בהכרח מרגיע במקרה הזה...)
הבנתי. תודה!מתואמת

אבל אם עבר כבר חודש בערך מאז ששמנו לב לירידה החדה - זה משנה אם נלך עכשיו או שנלך בעוד שבוע?

זו באמת השאלהצביה22
לצערי אני לא מספיק יודעת. זו באמת שאלה לרופא א.א.ג.
ממה שאני חושבת שלמדנו, ה24 שעות הראשונות הכי קריטיות, ואחר כך עוד כשבועיים או קצת יותר עדיין ניתן להציל משהו, אבל אני לא יודעת אם אחרי חודש עדיין יש משהו שאפשר לעשות
(כמובן במקרה של ירידה פתאומית, שספק אם בכלל זה מה שהיה אצלכם)

גיגלתי קצת וזו התשובה שראיתי בויקירפואה (זה נראה כמו מקור די מוסמך עם מידע מקצועי):
יעילות הטיפול המירבית היא כאשר הוא ניתן תוך השבועיים הראשונים לאובדן השמיעה, כאשר אחרי 4-6 שבועות התועלת מינימאלית. מאידך גיסא, השבועיים הראשונים הם אלה בהם מתרחש השיפור הספונטני המשמעותי ביותר.

הנה המקור המלא:
אבדן שמיעה פתאומי - Sudden hearing loss – ויקירפואה
ואני מניחה שהתשובה שלי רק מוסיפה להתלבטות, אז סליחה...צביה22
באמת לא יודעת מה כדאי במצב כזה...

(כלומר, ברור שאם אפשר לבדוק בלי יותר מידי קושי אז ברור שנכון לבדוק, אבל אם זה ממש טרטור רציני אז זו שאלה אם זה מספיק קריטי כדי להשקיע בזה את כל המאמצים והזמן במקום לחכות לשבוע הבא)
תודה רבה!מתואמת

אתלבט עם בעלי...

מחילהשמים

מהניסיון האישי שלי,רופא המשפחה בקופה פשוט אמר שאין שום דבר.
רופא א.א.ג. של הקופה זרק הסטרואידים מתוך שאין באמת מה לעשות.

ורופא א.א.ג. עשה באמת בכל שביכולתו ובהחלט אמר פעם הבאה להגיע למיון...

ייתכן ויש להבדיל בין ירידה פתאומית לירידה הדרגתית, אך גם אז לא בטוחה.
כי אם אפשר להציל, אז למה לא?

את יכולה קצת לפרט את מה שהיה לכם? כדי שאדע להשוות...מתואמת

פחות מתאים לי לפרטשמים

פשוט אומרת שעזבי מה זה נחשב.

את רואה ירידה בשמיעה וזה דבר שצריך לטפל בו מיידי ומהצד שלך את רוצה לדעת שעשית הכל בשבילו. אז שווה להתאמץ להקדים בדיקה.

בסדר גמור. סליחה אם הטרדתי...מתואמת

(שוב, אנחנו מנוסים בעצמנו בבעיות שמיעה - אבל זה לא היה ברמה של טיפול דחוף...)

הכל בסדרשמים

הרבה בריאות

רק לגבי הפסקה האחרונה-צביה22
יש הבדל משמעותי בין ירידה פתאומית להדרגתית. בירידה פתאומית באמת יש מה לעשות, וכמה שיותר מהר אחרי הירידה יהיה יותר יעיל.
בירידה הדרגתית חשוב מאוד לטפל, אבל לחכות עוד שבוע לא יעשה שום הבדל, כי הטיפול הוא לא בכיוון של סטרואידים וכו', אלא בכיוון של טיפול בגורם לירידה (אם אפשרי, למשל בנוזלים), או בכיוון של שיקום (מכשירים).

ובאמת רופאי משפחה לא תמיד מבינים בדקויות של דברים מהסוג הזה, מצער לשמוע שהיה לך ניסיון רע בנושא...
עונהאמא של דיתה

אגב, גם רופאי א.א.ג לפעמים מפספסים נוזלים, חשוב לבקש מהרופא גם הפניה לבדיקת טימפנומטריה שיכולה לחזק את החשד לנוזלים. סביר להניח שמקור הירידה בשמיעה הוא נוזלים ולא ירידה פתאומית על רקע עצבי (שמתרחשת לרוב בגיל מבוגר יותר) גם נוזלים יכולים להופיע פתאום ולתת תחושה של ירידה פתאומית בשמיעה. בכל מקרה כשיש מצב של ספק, חשוב לקבוע תור באופן מידי! ולא לחכות שבוע. להתקשר למכון ולהגיד שיש מקרה של ירידה פתאומית בשמיעה, במצב כזה הם מחויבים לקבוע תור מידי. איפה אתם בארץ? אוכל אולי לעזור 

(אני עצמי קלינאית תקשורת בודקת שמיעה)

עוד משהואמא של דיתה

ועוד משהו חשוב!

אם יש רקע משפחתי של ירידה עצבית בשמיעה (האח שסיפרתם עליו) חשוב מאד לבדוק את כל האחים. 

כן? פגיעה בעצב של האוזן היא תורשתית?מתואמת

או רק אם שניים ממשפחה אחת בעלי פגיעה בעצב - זה יכול להצביע על תורשתיות?

אני לא יודעת על זה כלום אבל שווה בדיקהירושלמית טרייה

יש בזה קטעים גנטיים.

מכירה משפחה שבה בת אחת נולדה עם לקות שמיעה והיא עם שתל קוכליארי, ובן אחד נפגע בשמיעה כתוצאה מדלקת כלשהיא. בכללי יש קשר.

אבל מצטרפת למי שאומרות להתאמץ להקדים את התור. לפחות שתדעו שהשתדלתם. ותשאלו את רופא האאג גם לגבי בדיקות גנטיות ועניינים תורשתיים. ואגב, אם ימליצו לכם בכל זאת על סטרואידים אז לא הייתי חוששת, עדיף לקבל תרופה לא בריאה במיוחד אם יש סיכוי שהיא תמזער פגיעה בשמיעה. זה תועלת לכל החיים.

בעז"ה שימצאו משהו פתיר.

כןאמא של דיתה

אם לא יודעים מה המקור לפגיעה, אז גם אם זה רק אצל ילד אחד צריך לבדוק.

(אלא אם כן יודעים שיש סיבה לא גנטית, כגון אם האמא נדבקה בCMV במהלך ההריון וכו')

מוסיפה עוד כיוון, אולי לא קשורl666
לבן שלי היה פקק שעווה רציני שאף אוזן גרון הצליחה להוציא רק אחרי חודשיים של מי חמצן. אבל בטח לא רלטונטי לכם כי רופא היה שם לב.
וכן הולכים לאף אוזן גרון. בערים גדולות יש טורים קרובים וביישובים קטנים בדרך כלל טור פעם ב...
עוד משהו, כשילד מצונן בחורף הוא יכול להיות עם מלא נוזלים באוזניים, וכשצינון עובר בדרך כלל בקיץ נוזלים יכולים לצאת. וכדאי לראות שני רופאים אם יש אפשרות ואתם לא סומכים
דלקות אוזניים חוזרות, בהצלחה איזה יום שמח

רק רוצה לעדכן:מתואמת

היום היינו אצל רופא אא"ג (היינו אמורים ללכת קודם לבדיקת שמיעה, אבל ביטלו לנו אותה) -

והוא הסתכל באוזן, וראה שאכן יש נוזלים!

רשם תרופה לייבוש, ואמר לחזור בעוד שלושה חודשים.

בע"ה שבזה יסתיימו "ענייני השמיעה" שלו...

אמן. רק בריאות.שמים

ב"ה, טוב שעדכנתצביה22
(מוסיפה בסוגריים, שבלי לחץ אמנם, אבל עדיין כדאי לקחת את המשפחה לבדיקת שמיעה, בגלל מה שכתבה פה 'אמא של דיתה'. וגם אם יש לו נוזלים באוזניים, עדיין אפשר לבדוק אם יש ירידה עצבית מתחת)
איך בודקים אם יש ירידה עצבית מעבר לנוזלים?מתואמת

אצל הגדולה לא דיברו איתנו בכלל על העצב, אלא לאחר שני הניתוחים...

הם בודקים את זה בבדיקת שמיעה (עם האוזניות האלה)חילזון 123

בעיקרון בבדיקת שמיעה בודקים בהתחלה עם אזניות על האוזנייםצביה22
שהם בודקות את השמיעה התפקודית- מה השמיעה שהילד שומע למעשה.
אם יש ליקוי, אז בודקים באוזניות שבודקות הולכת עצם (מונחות על העצם מאחורי האוזן ומשמיעות צליל שמגיע ישר לאוזן הפנימית), וככה מנטרלים את הירידה ההולכתית (שנובעת מבעיות בהולכה, במקרה שלכם מהנוזלים).
זו בדיקה קצת יותר מורכבת כי צריך להשמיע גם רעש לאוזן השניה כדי שהתגובה תהיה רק מאוזן אחת. יכול להיות שלכן אצל הגדולה לא הצליחו להגיע לחלק הזה של הבדיקה, או שניסו וכבר לא היה שיתוף פעולה, ולא התעקשו כי הניחו שכל הירידה היא מהנוזלים. בכל מקרה עם ילד בן 5 וחצי בהחלט אפשר לעשות בדיקה שלמה ולראות את התמונה המלאה (ובכלל גם כשיש ירידה רק בגלל נוזלים בדרך כלל ממליצים לעשות בדיקת שמיעה כדי לדעת כמה זה משפיע לו על השמיעה).
תודה!מתואמת

אז צריך לבקש באופן מיוחד שיעשו את הבדיקה על העצב?

לא, זה חלק מהפרוטוקול הרגיל של הבדיקהצביה22
עבר עריכה על ידי צביה22 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ח 16:24
אם יש ליקוי בודקים אוטומטית גם את האוזן הפנימית והעצב.
יותר חשוב לבקש הפניה גם לטימפנומטריה (בנוסף לבדיקת שמיעה). זו בדיקה שבודקת אם יש נוזלים באוזניים. רופאי א.א.ג. יודעים לתת הפניה גם לבדיקה הזאת, אבל רופאי משפחה וילדים לא תמיד יודעים שצריך הפניה נפרדת גם לבדיקה הזו.
תודה!מתואמת

רופא האא"ג לא הזכיר בדיקה כזו... כדאי לבקש?

כדאי, הוא אמור לדעת מה זהצביה22
הוא ייתן את ההפניה ביחד עם ההפניה לבדיקת שמיעה.
כי הוא אמר לנו ללכת לבדיקת שמיעה (רגילה)מתואמת

ולחזור אליו רק אחרי הטיפול בנוזלים עם התרופה...

עיקר הבדיקה זו בדיקת השמיעהצביה22
הטימפנומטריה נותנת מידע נוסף (אם יש בזמן הבדיקה נוזלים באוזניים) אבל זה לא קריטי. האמת שאפשר לבקש הפניה גם מרופא משפחה במקום לחזור שוב לא.א.ג., אבל אם גם זה מסורבל אז זה לא ממש משמעותי. יותר חשוב לעשות את בדיקת השמיעה...

(אם נוח לך המיקום וזה מסתדר מצד הקופה, אז אני יודעת שבמכללת הדסה במרכז העיר עושים את הטימפנומטריה כרוטינה בכל בדיקה כי זה סטודנטים שבודקים אז זה חלק מהתרגול שלהם, וגם יש יותר זמן לכל נבדק אז לבדיקות ילדים זה דווקא נוח)
מצוין, זה המקום שקבענו בו את בדיקת השמיעה.מתואמת

הם אמורים להתקשר ולקבוע לנו תור חדש...

נראה לי שמחר אתקשר "לנדנד" להם...

מעולה! בהצלחה!צביה22אחרונה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך