אנחנו עושות בשבט הגשמת חלומות,ולמ שאני אמורה לעשות היא בקשה שאני עשה לה-איך נוצר השוקולד.ואין לי שווום רעיון מה לעשות.אני חייבת עזרה דחף!!
תודה ויומטוב
מוכרים אותו היום באיזה 10 שקל.. בירושלים לפחות.
פשוט תעשי מזה תרשים זרימה......
מַשְׁקֵה הַמְּלָכִים
זה התחיל לפני למעלה מ-1,000 שנה, אי שם בְּיַעֲרוֹת הָעַד הַגְּשׁוּמִים שֶׁל דְּרוֹם אָמֶרִיקָה. הָאַצְטֶקִים וּבְנֵי שֵׁבֶט הַמָאיה, הָאִינְדְּיָאנִים שגרו ביערות, גילו יום אחד את עצי הַקָּקָאוֹ ומהר מאוד הבינו את חשיבותו של האוצר שהופיע בפניהם. הם קטפו את פוּלֵי הַקָּקָאוֹ, ייבשו אותם בשמש הטרופית החמה ולאחר מכן, בתהליך מסתורי במיוחד, הכינו משקה כהה שכונה בפיהם: צ'וֹקוֹטֶל.
כך הגיעה לעולם גרסתו הראשונית של השׁוֹקוֹלָד, שאנו כל כך אוהבים... המשקה, שהתושבים המקומיים כינו אותו בשם "מתנת האלוהים" או "משקה הַתַּעֲנוּגוֹת", הוכן באירועים מיוחדים בלבד ורק ראשי הַשְּׁבָטִים והאנשים המכובדים שבחבורה זכו לטעום ממנו.
הָאַצְטֶקִים, שֶׁיִּחֲסוּ למשקה המיוחד סְגולּוֹת מַרְפֵּא וּתְכוּנוֹת מָאגִיּוֹת, האמינו שכל מי ששותה ממשקה השׁוֹקוֹלָד יַחְכִּים וְיִתְמַלֵּא אֶנֶרְגְּיָה. מספרים גם שֶׁהַמֶּלֶךְ מוֹנַטְזוֹמַה, מַלְכָּם של הָאַצְטֶקִים, נהג לשתות כ-50 ספלי שׁוֹקוֹלָד ביום. באותם הימים שימשו פוּלֵי הַקָּקָאוֹ גם כמטבע אמיתי, ומי שהיו לו פולי קקאו רבים נחשב לאדם עמיד במיוחד.
פולי הקקאו הקסומים
סודו של הצ'וֹקוֹטֶל או השׁוֹקוֹלָד, כפי שאנחנו מכנים אותו כיום, יכול היה להישאר סודם הבלעדי של הָאִינְדְּיָאנִים המקומיים, אִלְמָלֵא הגיע לאזור, בשנת 1492, כְּרִיסְטוֹפֶר קוֹלוֹמְבּוּס. קוֹלוֹמְבּוּס, שהבין כי מדובר בְּמִצְרָךְ נדיר ויקר, לקח עימו, במסעו חזרה לִסְפָרַד הרחוקה, אוצרות רבים, בהם גם פולי קקאו.
אולם, הַמֶּלֶךְ פַרְדִינְנַד וְהַמַּלְכָּה אִיזַבְּלַה, שלא הבינו מה בדיוק עושים עם אותם פּוֹלִים לא מְעובָּדִים, לא מצאו בהם כל עניין והפּוֹלִים הושלכו הצידה ונשכחו. מעמדם של פּוֹלֵי הַקָּקָאוֹ השתנה לטובה רק לאחר שֶׁמְּגַלֶּה הָאֲרָצוֹת הַרְנַנְדוֹ קוֹרְטַז, שהגיע לאזור לאחר קוֹלוֹמְבּוּס, כבש את ממלכתו של מוֹנַטְזוֹמַה וגילה את סוד עִיבּוּד הקפה.
האגדה מספרת, כי לפני שהורד מכיסאו בבושת פנים, הספיק המלך מוֹנַטְזוֹמַה לכבד את קוֹרְטַז ואת אורחיו הספרדים בכוס צ'וֹקוֹטֶל - כבוד השמור למלכים בלבד. קוֹרְטַז כה התלהב מהמשקה החום, עד שהחליט להעניקו למלכתו ולמלכו כמתנת הוקרה.
את התבלינים החריפים, בהם השתמשו הָאַצְטֶקִים בתערובת השׁוֹקוֹלָד, החליפו הַסּוכָּר, הַדְּבַשׁ, הַוונִיל, הַקִּנָּמוֹן וְהַקָּרָמֶל, והמעדן כבש אט, אט את בני הָאֲצולָּה הַסְּפָרַדִּית. אולם, גם בִּסְפָרַד נשמר סודו של המשקה הקסום קרוב ל-100 שנה ורק נְזִירִים בְּמִנְזָרִים מרוחקים ידעו להפיק את אותו משקה יקר.
למזלנו הרב, גם כאן, ממש כמו בסרטים, הרומנטיקה עשתה את העבודה. בשנת 1615 התקיימה חתונה מלכותית בין נָסִיךְ סְפָרַדִּי וּנְסִיכָה צָרְפָתִית באחת מטירות צָרְפָת. המשקה שהוגש ברוב כבוד לאורחים המכובדים היה השׁוֹקוֹלָד, שכבש מיד את ליבם של כל הנוכחים.
מנוזל למוצק
הָאֲצולָּה הָאֵירוֹפֶּאִית, שהתמכרה כולה למשקה המתוק, החלה לגדל עצי קקאו במושבותיה שברחבי העולם, ולא חלף זמן רב עד שמעריצים החלו להצטרף למועדון היוקרתי - מועדון השׁוֹקוֹלָד. אם הייתם מטיילים בְּאַנְגְּלִיָּה של המאה ה-18 הייתם, בוודאי, עדים לתורים הארוכים שהשתרכו בפתחו של בית השׁוֹקוֹלָד הראשון. אולם, אל תחשבו לרגע שכאן מגיע לקיצו סיפורו של השׁוֹקוֹלָד. ממש לא. הוא רק מתחיל...
כפי שכבר סיפרנו - עד אותה עת נחשב השׁוֹקוֹלָד למשקה טעים ממש כמו הַתֵּה אוֹ הַקָּפֶה, אך אף אחד לא הֶעֱלָה על דעתו שניתן להכין מקקאו ממתק מוצק. רק בשנת 1828 גילה כִימַאי הוֹלַנְדִּי בְּשֵׁם קוֹנְרַד וְאָן הוֹטַן שִׁיטָה, בעזרתה ניתן להפיק מֵהַפּוֹלִים אַבְקַת קָקָאוֹ וחמאת קָקָאוֹ ובדרך זו לייצר ממתק מוצק. מספר שנים לאחר מכן, ייצרה חברה אנגלית את השׁוֹקוֹלָד המוצק הראשון, ובשנת 1876 החליטו בִּשְׁוויְץ להוסיף חלב לשׁוֹקוֹלָד - כך הגיע לעולם שׁוֹקוֹלָד החלב הראשון. אכן, העולם נראה אז מתוק מתמיד.
איך מכינים שׁוֹקוֹלָד?
אנחנו כבר יודעים שאת השׁוֹקוֹלָד מפיקים מפּוֹלֵי קָקָאוֹ, נכון? ובכן, פּוֹלֵי הַקָקָאוֹ עושים דרך ארוכה מהעץ, עליו הם גדלים, ועד שהם הופכים למעדן השׁוֹקוֹלָד שכולנו מכירים. פּוֹלֵי הַקָקָאוֹ גדלים על עצי הקָקָאוֹ, שגובהם מגיע לעיתים ליותר מ-12 מטרים. עצי הקָקָאוֹ, הגדלים בעיקר ביערות הגשם שבְּמֶרְכַּז דְּרוֹם אָמֶרִיקָה וּבְאַפְרִיקָה, הם עצים מפונקים ביותר.
הם רגישים ליובש ולרוחות חזקות וזקוקים לחרק מיוחד הגדל רק ביערות הגשם על מנת שֶׁיַּפְרֶה אותם. תרמיל של פרי קָקָאוֹ אחד יכול הכיל מאות רבות של פּוֹלִים קטנים. אם הזדמן לכם פעם להביט על אותם פּוֹלֵי קָקָאוֹ קשים, אני בטוחה שהיה לכם גם קשה לדמיין כיצד הם הופכים לשׁוֹקוֹלָד, נכון? ובכן, לאחר הקטיף מייבשים את הפּוֹלִים בשמש בטמפרטורה גבוהה של 50 מעלות צלזיוס.
במהלך פרק הזמן הזה מתרחשים בפרי הקָקָאוֹ שינויים כימיים שונים. לאחר מכן, מועברים הפּוֹלִים למפעל, שם קוֹלִים ומעבירים אותם במכונה מיוחדת המפצחת אותם. מהזרעים ניתן כעת לסחוט מעין נוזל חום סמיך, שהוא למעשה חמאת הקָקָאוֹ.
לאחר שכותשים שוב את העיסה מקבלים אבקה, שמועברת למכונה ענקית המסתובבת במשך שעות. לתוך אותה עיסה מוסיפים גם חומרי טעם שונים, כמו חָלָב, וָנִיל, שְׁקֵדִים, אֱגוֹזִים, קָרָמֶל ועוד. בתום התהליך הופכת האבקה לנוזל סמיך, ממנו ניתן להכין את טבלאות השׁוֹקוֹלָד ואת שאר המתוקים.
בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שממש צריכים מדריך אני ישמח אם משהו ידבר איתי
0557759795 חיים
יש פה מישהו
שיר חדש לאיתן אביחי עם מילותיו של האדמו"ר מפיאסצנה
תילי חורבותשמיניסטית יכולה להיות מרכזת ?
,הודעה חשובה ,נא לקרוא
ריק סאנצ'זהפורום הנפלא ביותר -בדיחות!!
כולנו מחכים כבר שנים שהפורום הזה יחזור לקדמותו
ששוב פעם נוכל להיכנס ולחייך חיוך ענק
והנה חברים!!!
משאלת חייכם התגשמה!!!
הפורום קם מחדש!!!!!!
אז כולם - מחזירים עטרה ליושנה!!!!!!!
אז תתיגו חברים, תקראו להם , והכי חשוב - תחיכו מכל הלב
קישור - פורום הבדיחות של החבר בניהולם של @תורין ו @ניק כמעט בלי ראש