מה אתם יודעים על תרומת איברים?
ומה אתם חושבים על תרומת איברים?
חשוב\לא חשוב\לתרום\לא לתרום? וכ'ו...
אשמח לשמוע...
מה אתם יודעים על תרומת איברים?
ומה אתם חושבים על תרומת איברים?
חשוב\לא חשוב\לתרום\לא לתרום? וכ'ו...
אשמח לשמוע...
על רמת העיקרון אני חושבת שתרומת איברים זה דבר חשוב מאין כמותו, ממש להציל אדם, או יותר מאדם אחד.
אבל מבחינה הלכתית יש עם זה בעיה, אסור לדרבן אדם שימות, אסור לגעת באדם ולגרום למצבו להירע, עד שהוא מת סופית.
אני לא יודעת מה הרבנים החליטו בסופו של דבר. הם בטח עשו בדיקה מה חשוב יותר, להציל אדם או לא לגעת באדם שעדיין לא מת.
בכל מקרה, אני אישית לא יודעת אם אחתום, בינתיים אין לי כרטיס אד''י. וניראה מה יהיה בעתיד.
זה ממש חשוב לי לדעת!
(ובעיקר לדעת אם הציבור שלנו מודע לנושא הזה!)
אני חושבת שזה ממש חשוב לתרום איברים
אבל יש עם זה בעיה, כי בימינו הרופאים לפעמים באיזשהוא מקום מזרזים את המוות של מי שחתם על תרומת איברים
שכבר אין לו סיכוי לחיות.........
אז זה קצת בעיה..........
טוב..
ההיתי בערב תרומת אברים באולפנה..
ואפילו ניפגשנו..
אז אני יודעת קצת..
אבל בימולדת 18 בעז"ה אני הולכת לחתום על כרטיס אד"י!!!!
זה שיא החשוב! אם זה לא פוגע בך אז מה איכפת לך לעזור לאחרים??
בשביל שלא תהיינה בעיות הלכתיות, נוצר סעיף שקובע שצריך להתיעץ עם איש דת המקובל על המשפחה.
אני סומכת על המשפחה שלי שתלך לרב אמיתי שיפסוק נכון ולא ירצח אותי...
בעיה אחרת שאנשים (חרדים, מסורתיים) נרתעים בגללה - שבתחית המתים הם יקומו בלי לב למשל. לא נורא, הם לא יסתבכו עם התאהבויות מיותרות. וברצינות - לא ברור בכלל איך תחית המתים תהיה (אולי בכלל לא נקום לתחיה בתוך גוף אנושי), ומקסימום - לה' לא תהיה בעיה להשלים לך איבר חסר אם עשית בו מצווה חשובה...
[הארכתי בדברי כי יש לי מחסום רגשי לשלוח תגובה דלה בכתוב]
יש דיעות שממנה יברא הגוף מחדש (היא לא נרקבת). אבל הוא לא ישלים את עצמו, אלא מה שהיה לפני המוות.
לכן יש אנשים שנגד תרומת איברים.
יש גם נק' של "חילול כבוד המת", שהרי זאת נתיחת מתים... אבל לענ"ד, אם זה לצורך הצלת חיים, והמת מסכים שיעשו לו זאת (כמובן שהסכים על כך לפני, הוא לא קם לתחיה בשביל לחתום על טפסים ושאר בירוקרטיה) - אין מניעה.
הכל תיאורטית -
מעצם הלוז הגוף יבנה מחדש.
השאלה היא, אם יבנה שלם או חלקי - כמו שהיה כשהאדם נקבר.
אבל באמת אין צורך להתעסק עם זה יותר מדי, כי "יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע...".
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים