מחשבות על השבת בנתיב האבות..תמים

כמו שאתם יודעים (ואם לא אז צאו מהפורומים ותיראו בחדשות) הייתה שבת נוער בנתיב האבות.

כמעט אלף אנשים. בהתחשב במזג אוויר שהיה זה לא פחות ממטורף!

אם נתעלם מבעיות הצניעות שהיו שם (היו בעיות) הייתה שבת מרוממת ומחזקת.

רק דבר א' קטן היה חסר לי שם בכל העסק. ממש ממש קטן..

ארץ ישראל!

כלומר, באמת דיברו והסבירו בהרחבה על העוול המשפטי שנעשה להם וכו' אבל בשביל זה עזבנו את הבית/ישיבה?

יש כל כך הרבה אנשים שעוברים צרות וייסורים בגלל תפקוד כושל של המדינה ומוסדותיה אבל לא לשם כך התכנסנו!

אותנו לא מעניין אם יש הוכחה משפטית כזו או אחרת לאחד הצדדים. אנחנו, הנוער עם רגש יהודי בריא, מעוניינים באידאלים גדולים ורעיונות גבוהים: מלכות ה', ארץ ישראל, עם ישראל. אל תנמיכו אותנו עם טענות קטנוניות כאלה.

תגובתכם...      

אתה צודק מאוד! לכן לא היה דחוף לי להגיע... ולא יהיה ליתורה מעל הכל!

כנראה כשיהיה פינוי....

לא ממש מעניין אותם אידיאלים ותורה כמו שאת הנוער...

עצוב...

לא הבנתיר.ר.ר
איך אתה יודע שהוא צודק אם לא היית שם?
כי אני יודעת מה הראש שלהם, ולצערנו זה לא פעם ראשונה שזה קורהתורה מעל הכל!אחרונה

אולי זה קשורכבתחילה
לסוג האנשים שגרים שם. שיותר קשה להם הצרות והייסורים הפרטיים שלהם(חס וחלילה לא מזלזלת!), מאשר האידיאלים של א"י, מלכות ה' וכו'..

בעמונה זה לא היה ככה. המאבק היה יותר אידיאולוגי וגם אישי, אבל היה דגש על האידיאולוגיה הנרמסת.

אגב, היית שם שאתה אומר שככה היה מורגש או שאתה אומר אחרי מה שראית בתקשורת?
לא נכון, בעמונה השתמשו בכמויות של הנוער כדי להגיע להסכמים...תורה מעל הכל!

בעמונה לא השתמשו בנוער כדי להגיע להסכמים.פשוט יהודייי
בסוף החליטו לעשות הסכם אבל לא הביאו את הנוער מלכתחילה בשביל זה...
זה לא נכון.תורה מעל הכל!

הייתי שםתמים

אני גם הייתי שם ואני חולקת עליךננסית כחולה

זה ברור שדיברו גם על העוול המשפטי אבל זה שאנחנו נאבקים על ארץ ישאל זה מה שמאחד את כולם הם דיברו ברמה הטכנית כדי שאנשים ינסו לעזור להסיר את רוע הגזירה אבל ברור לחלוטין שהיה גם דגש אצל כולם שזה ארץ ישראל ועל א"י לא מוותרים בכזאת קלות. ולכן לפני שישר שופטים וממהרים לחשוב שלא מתאים לך לבוא לשם תסתכלו קצת יותר עמוק....

כן אבל הבעיה שהם לא מתכוונים להלחם על הארץפשוט יהודייי
אלא פשוט להלחם על הבתים שלהם
זה אחת הסיבות שבגללה לא הייתי שם (ולא בפינוי בנגריה..)פשוט יהודייי
חוצמזה שהתושבים עצמם כבר אמרו לי בפירוש שאין להם בעיה עם הסכמים ושמאוד יכול להיות שיחתמו על הסכם
מרגיש לי התקטננותר.ר.ר
מחילה.. אני חושבת שאם אנחנו *באמת* מאמינים במאבק על כל חלקי א"י אז זה ממש לא משנה אם התושבים ממלכתיים/קווניקים או סתם מוזרים.. כן, הם מבינים שהמאבק על הבית שלהם הוא חלק מהמאבק כולל על א"י ואומרים זאת בפה מלא (לא כולם כמובן, אבל חלק חשוב ומוביל). ולכן אין בעיה לעזור להם במקרה של מאבק כי הסיפור פה הוא לא האם אנחנו מסכימים עם מה שהם אומרים, אלא האם מפריע לנו שהורסים ליהודים את הבית בארצם. כל עוד התושבים אומרים שלא יצאו על הרגליים אני רואה את ההגעה לנתיב האבות כחובתו של כל נער .
ממש כואב לקרוא תגובה כזו09876
(לפני הכל. אני נייק וותיק פה, פתחתי פצלש כי יש פה מאט אאוטינג)
אתחיל ואומר שאני מבינה מאיפה הקול הזה נשמע,
אמשיך בזה שהוא לא נכון!
בתור אחת שפעילה ממש במטה וב"ה זכיתי והייתי פעילה בעמונה ככה שאני לא מדברת סתם מהאוויר ב"ה..
א. חשוב לשיים לב שאופי המאבק בוודאי יהיה שונה כי אופי האנשים שונה.. יש קצת אמת מאחורי הסטיגמות בסופו של דבר.
ב. מה שאתה אומר זה דברים שממש הפריעו לי בתחילת המאבק. על הנגריה, דיברתי על זה עם כמה משפ משם ועם צבי סוכות (אם היית פעיל בעמונה אין סיבה שלא תכיר) ויצאתי מהשיחות האלה עם כמה מסקנות, העיקרית ביותר- המלחמה היא על הארץ!! המלחמה היא על מסירת שטחים! המלחמה היא על הנהגה כושלת.
(וזאת אחת הסיבות שעשו מהנגריה משו ככ גדול, זה רק נגריה. כמה עצים שגם ככה עוד שניה נופלים.. אבל לא. אנחנו נביא לפה מלא נוער. נעשה מזה רעש, כי זה לא משנה מה המבנה, משנה שהורסים סתם. משנה שמוסרים את הארץ שלנו)
חוצמזה שהגענו לעוד מסקנות..
א. הם ראו את הסוף של עמונה ועפרה, ויש להם אחריות לבית, למשפ.. אז מנסים מה שאפשר שיכול לעזור..
(וסתם שתדע. מעבר לנסיון להציל את הבתים הפרטיים שלהם, יש חלקה..חלקה 96 נראלי קוראים לה, לא זוכרת.. שמיועדת ל300 יחידות דיור. שם! שנכללת בכל ההסכמים.. ככה שבסופו של דבר מה שחשוב זה להרחיב את הבניה ואת ההתיישות שלנו בא"י)
ועוד משו, שסוכות אמר וקצת היה לי קשה ל קבל אבל יש בזה המון מין האמת, חלילה לא לזלזל באנשי העמונה המדהימים, אבל אין בכלל מה להשוואת את הבתים. בנתיב האבות יש הפסדים של מליוני שקלים. כל בית שם הושקעה בו פי 4 מבית ממוצע בעמונה.. ויש לזה השלכות..
מקווה שהובנתי במה שניסיתי להגיד,
האמירה שאמרת,זה לא פעם ראשונה שאני שומעת אותה.. בכל הנסיון לגייס נוער, להביא חבר'ה אמרו לי את זה מלא.. ותגובתי הייתה- לי חשובה הארץ. לי חשובה האדמה שלי. אז אני איהיה פה ואלחם, אני אאבק בזה, אני לא אתן יד לעוול שכזה שהולך וחוזר (וסתם עוד נק שמעלה. הוא ילך ויחזור אם לא נעשה עם זה שום דבר שורשי מעבר ללרוץ ממאבק למאבק..)
בקיצור. חשוב לי, אז אני איהיה. ואשמיע את הקול שלי. אדבר עלזה עם אנשים שם.. וברגע שכל החבר'ה שזה מה שמפריע להם יבואו ויצעקו את הצעקה הזאת היא תישמע, היא תאמר. ויהיה לה תוקף חזק ביותר..
אז בואו בהמונכם.
זה מאבק לאומי שממחויבותנו של כולם להתגייס אליו.
זה צעדים כל כך משמעותיים בדרך לגאולה.

(ומשו קטן ספציפית לגבי השבת והבעיות צניעות שבה..זה הסיבה שאני לא לוקחת חלק בשבתות הנ"ל.. גם בשבתות בעמונה ועפרה לא הייתי.
מה לעשות, 1000 בני נוער. כולם מכירים את כולם. זה יוצר בעיות.. כל אחד צריך לשיים לב אם מתאים לו אווירה כזאת.. לי לא התאים שבת שלימה עם מלא חבר'ה שאני מכירה. ולדעתי זה אווירה שחייבת להשתנות.. אם רוצים בשינוי. שלא נצטרך עוד שבתות כאלה..אמן.)

וסליחה על האורך....
לא מסכימה איתך....תורה מעל הכל!

עם הכל?09876
אמממ זה דיון ארוך ואין לי כח לפתוח אותואז אני יכתוב ממש בקצרפשוט יהודייי
אני וסוכות חברים מאוד טובים אבל יש בינינו חילוקי דעות, זה פשוט מאוד אני לא חושב שללכת לשם יביא תועלת אלא רק מזיק למאבק על הארץ.
אולי אני בא בגלל הארץ אבל אותם מעניין קצת הארץ רק שיותר חשוב להם הבית עצמו... לכן אם נגיע ויתבצע הסכם זה רק יזיק לדעתי
אופס נשלח באמצעפשוט יהודייי
בכולופן אני לאו דוקא אומר לשתוק, דוקא לצאת לצומת הקרובה בזמן הפינוי יכול להועיל לא פחות...
הבהרה חשובה-תמים

אני לא חושב שהם לא אידיאליסטים (לפחות רובם) רק אמרתי שהשיחות שנאמרו והדרך שבה ייצגו את הצורך במאבק הזה הייתה קטנונית.

חשוב מאד ללכת לשם אם חלילה הפינוי יתרחש, ארץ ישראל רק תרוויח מזה. 

ממש לא, המאבק הוא לא על הארץ, וזה שורש הבעיה.תורה מעל הכל!

אם הולכים לשם זה מחזק את הסיכוי להסכם....

מסכימה בהחלטר.ר.ר
אני ראיתי את הסרטוןמיכלייי

וכל הכבוד שהגיעו לשם באמת ..

אבל המחיצות קצת היו פתוחות וראו את הבנות רוקדות ..

וזה לא הכי בסדר ...

בעד!!דתית לאומית

זה ממש מחזק..

עקרונית מסכימה עם הנאמרר.ר.ר
אבל :
א. ב"ה אני שמעתי לפחות 4 חבר'ה שהעירו על כך למעביר הסיור בצהריים .
ב. בשבת אני מאמינה שנחשפת לחלק מסויים מאד מהתושבים.. אם היית פוגש את משפ' דיין לדוג', היית שומע דיבור אחר לחלוטין.
ג. בשיעור של דוד בן ציון (ממארגני השבת) בערב הוא דיבר מקסים על זכותנו על ארץ הקודש וחובתנו להילחם עליה. הסביר לכל הנוער למה הם הגיעו ומה תפקידם. דיבר על החשיבות הרבה במאבק על א"י כמאבק של תורה..

לכן אפשר לומר שהדעות בקרב התושבים חלוקות אך מתוך היכרות עם חלק מהמשפחות - דווקא מי שמוביל יודע לדבר בעוז על זכותנו על הארץ. הבעיה מתחילה בכך שמועצת יש"ע נכנסת לסיפור ומדברת מאוד על הפאן המוסרי ופחות על הפאן היהודי.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך