כבר משתדלת לא לכתוב פה, אבל משו חשוב...פלא גדול

השבת התוודעתי לראשונה לכל מיני מושגים ועניינים בחיי אישות, ש..באנה, מעולם לא שמעתי עליהם!

הייתי פשוט בהלם. לא נעים לומר, אבל ההלכות האלה פשוט זיעזעו אותי! גרם לי לחשוב שכשמשה רבינו יקום (ממש עוד מעט) בתחיית המתים, הוא ייבהל לגלות מה עשינו לתורה התמימה שמסר לנו אז, וכמה גדרות מיותרים הוספנו לה...

אבל בוא נעזוב את זה רגע.

נצא מנקודת הנחה שזה מה יש ואין איך לשנות עכשיו את השולחן ערוך.

באמת מעניין אותי לדעת- זאת רק אני התמימה (והאטומה?) לעניינים האלה???

שאלתי את אחי הגדול איך זה אצלם בישיבה ואם מדברים על כל הנושא הזה, והוא אמר שממש לא.

ואבא שלי אומר שהיום,בדור שלנו, יוצאים מנק' הנחה שכולם כבר יודעים הכל...

מממ..האמנם?! יכול להיות שכן וזאת באמת רק אני. שלא.

פתאום היה לי רצון כזה לדעת. הכל! אולי פשוט ללכת למדריכת כלות כבר עכשיו, אני לא יודעת ..

אבל בכלל, על מי מוטלת באחריות, לדעתכם, ללמד ולהעביר אלינו את הידע הזה?? כמו שהוא, בפשטות, ולא רק במשפט מדובלל וביישן תוך כדי שיחה חד-פעמית בנושא באולפנא...

ואולי זה בכלל התפקיד שלנו לקום וללמד את עצמנו ולחטט בספרים ותבוע תשובות מביכות לשאלות מביכות (שאם תשאלו אותי הם בכלל לא אמורות להיות מביכות...)

חושבת שמגיע לכל אחד ואחת - הזכות ל ד ע ת.

את מוכנה להפסיק ללבות את הפורום בפמיניזם וקלקולים אחרים?פקאצה שכזאת
לא צריך ללמד ולא גברים ממאדים ושום כלום.
שתגיעי לשלב הזה תדברי עם נשואות/מדריכות כלות.
אמרה פסידונית וכשכשה בזנבהפקאצה שכזאת
פששש באת לקטול אני רואהיואב גל
אני לא יודעתעונה חדשה
למה בדיוק התכוונת,
אבל ממליצה לך שיעור אצל מדריכת כלות שהסדר לך את הראש, כמה שזה נשמע מצחיק אמא שלי מדריכת כלות וביקשתי ממנה שיעור על שאלות שהיו לי, וזה הרגיש אחרת.
חבל להישאר עם תהיות או שאלות
מה?בוז
וזה למה עדיף לא ללמוד דברים לבד, אלא ללכת בבוא העת למישהי שתעשה סדר בראש.
אין לך ממה להזדעזע ואין לך מה לכתוב על זה פה.

מדריכת כלות טובה זה ההבדל לדעתי בין חיי נישואין טובים לכאלו שלא כל כך, וכשיגיע הזמן לכי למישהי שתעשה לך סדר בראש.
יש סיבה שלומדים הכל במרוכז לפני החתונה.

אם יש לך ממש הרבה שאלות וזה מפריע לך בחיי היומיום לכי למדריכת כלות טובה עכשיו, שתענה לך.

אין לי מה להוסיף.אליהולה
פשוט הזדהות מלאה בכל מילה!

לפחות תתנחמי שאת לא לבד ..
^^^ מסכים לגמרי, יש דברים שחייבים להכיר ולא בשנייה האחרונהמתן תורה
וואו אני לא מבינה על מה אתם מדברים...סוסה אדומה
חחח לייסטר,לאן עוד נגיע!!מירב!!
זה לא לייסטר זה אללהיוסטורנחשון מהרחברון
זה לפי הוותק..תקשיב למרוקאיות הזקנות ותבין..!!מירב!!
אני מכיר מרוקאיות ותימניות זקנןתנחשון מהרחברון
חוץ מזה. יש קרי וכתיב. אומרים יודה אבל כותבים יהודה...
תשאלי את [@יהודה פ.
יאללללה..אבשלום קור ממש 😏!!מירב!!אחרונה
בעייניחלל הפנוי
כן צריך לדבר על זה לפני אבל חשוב לדעת איך לדבר על הנושאים האלה בקדושה. וכן זה הפך להיות משהו שאסור לדבר עליו וזה גורם לנוער ובכלל לאנשים לחפש תשובות במקומות שהם לא בקדושה וזה יוצר אצלם תדמית של הנושא בצורה שלא בקדושה. הדבר הזה גורם להרבה אנשים נשואים גם אחרי כמה שיעורים בודדים עם מדריך/ת חתנים/כלות להישאר עם התודעה שכל ענייני האישות למשהו אסור וזה שולח הרבה זוגות לייעוץ ושיעורים על העניין כדי לתקן כי זה עושה הרבה בעיות בבית. ולימוד שהוא לא לימוד טוב לגבי כל ההלכות נידה וכו' גורם לאי הבנה של עניין העמוק שיש בתורתנו שבע"פ.. כי לימוד יבש של החומר באמת קשה.. ליישום בכלל אם לומדים את הראשונים ואחרונים לעומת פשט תורה וכל עניין של חומרת רבי זעירא בכלל.. בקיצור בעיניי יש עניין גדול בלימוד הדברים ממקום טוב ונכון גם בגילאים צעירים יחסית..
אני אישית למדתי את ההלכות נידה כי נבחנתי לזה ברבנות..
ושמעתי כל מיני שיעורים כאלה ואחרים על שאר הדברים. כמובן ששש עוד הרבה ללמוד בנידון..
יצאתיחלל הפנוי
לא מובן קצת.. השעה.. חח.. תבינו מה שתבינו
וואלה אני לא בדיוק מהעולם הדתי הזהיואב גל
אבל לא ידעתי שמסתירים אצלכם
זה לא ממקום של הסתרהחלל הפנוי
אלא ממקום של ניסיון שמירת קדושה בנושא זה.( שזה לאו דווקא הדרך...)
כן אבל היא כתבה שהיא "התוודעה" למושגים שגרמו לה להזדעזעיואב גל
עד איזה רמה ההסתרה הגיעה שזה גורם לזעזוע
יכול להיותחלל הפנוי
שהיא עדינה ולא מבינה בכלל בדברים האלה.
והרבה פעמים פשט לשון חז"ל יכול לזעזע אנשים אם לא מבינים את הסיבה שלשם כך כתבו את המושג הספציפי הזה.
למדתי את זה מכמה וכמה רבנים ומכמה ספרים, לא נבהלתי מכלוםהדוכס מירוסלב

לא יודע מה שמעת, אבל ההלכות בזה בכלל לא כאלה מפחידות.

ובכלל, עדיף לא להתעסק בזה כרגע, מסיבות שלא קשורות לבהלות כאלה ואחרות

מבין מאוד.אורח כלשהו

חוויתי גם.
ממליץ מאוד מאוד ללמוד עם משהי. אפילו הרבנית שפירא, להרים טלפון, לספר, לבקש הכוונה ולא להרפות. ולא להרפות!

בהצלחה ושנזכה שיהיו כל מעשינו וכוונותינו לשם שמים.

כל דבר בעיתו ובזמנוmatan

אני מאוד מאמין בפתיחות וחוויה חיובית כלפי הנושאים הללו.

לא יודע מה שמעת ואילו "גדרות" את חושבת שהמציאו לתורה(סתם התבטאות חסר הבנה בדברים, כי הגדרות בנושא הזה ברוב ישראל הן ממש טובות ורצויות, לא מדובר במיעוט שקיבל על עצמו כל מיני ענייני פרישות)
אבל חשוב לדעתי להבין שלכל דבר זמן ומקום. לכל נושא יש עניין של בשלות מסויימת שצריך להגיע איתה אליו,

ויש דרך לגעת בדברים בצורה נכונה, לא כל מי שיודע לקרוא שולחן ערוך נמצא במקום הנפשי הנכון ללמוד את כולו(מה גם, שדווקא באבן העזר יש מקומות שמסבירים את השו"ע להלכה בצורה שמי שלא מכיר את הסוגיות יכול לטעות טעויות חמורות ביותר).

הכי טוב, ללכת למדריכת כלות באמת ולעשות לעצמך סדר בראש. זה חלק חשוב מההכנה לנישואים, וחלק חשוב כדי לעזור לך להתמודד עם הזעזוע. אבל למה לעורר שדים אצל אחרים? לרבים וטובים הכי טוב זה להגיע לזה לקראת החתונה בצורה מסודרת.

החינוך למיניות בריאה בהחלט לוקה בחסר הרבה פעמים, בגלל הפרשי דורות לצערנו, ויותר מהמורים בישיבה\אולפנא, אחראים לזה ההורים שלנו, כי הם אלו שטובעים בנו את היחס לנושא הזה הרבה לפני המורים.

יש לאן להשתפר בנושא הזה. מי שזה מעסיק אותו מאוד, שייגש למדריך חתנים או מדריכת כלות וידבר איתם על כל הנושא.

לא הבנתי למה מישהו אחר צריך ללמד אותךהולם במיוחד
העולם הדתי שלך הוא שלך, האמונה שלך היא על אחריותך. וגם ההבנה וההעמקה והכל.
חשוב לך להבין? לדעת מאיפה ''חירטטו''?
את בחורה אינטלגנטית ונבונה, אז תפתחי ספר ותלמדי את הנושא בצורה יסודית (ותוכלי לראות את השתלשלות הפסיקה ולהבין שאף אחד לא בא וחירטט הלכות.)

למה את מתכוונת?l666

אם לענייני טהרת המשפחה מתי מותר מתי אסור אז זה בסך הכל הגיוני שבימים מסוימים לא עושים את זה ואיך יודעים מתי כן מתי לא

אם את מתכוונת לענייני אישות עצמם כמעט אין שם שום איסורים כל עוד זה בין בעל לאישה ובצניעות. 

בעיקרון הכי הגיוני שתשאלי את אימא שלך או חברה נשואה או מדריכת כלות, אם את בגיל בוגר אין שום סיבה שלא תדעי את הנושא. 

בואי אני אענה לך בתור נשואה.מישהי=)
זה נראה סתם גדרות מיותרים
אבל זה הדבר היחיד שמונע ממך ליפול בשבועיים שאסור לגעת.
היחיד.
מאמינה שמדריכת כלות תסביר לך
ואם לא יש את הספר דרכי טהרה של הרב מרדכי אליהו שיש בפנים הסברים
ומלא ספרים שאת יכולה לקרוא בהם.
חיי זוג הם לא סוד.
אם בא לך יכולה לפנות אליי בפרטי ואסביר לך מצווה מצווה
עונה לכולםפלא גדול

א- תודה על התגובות, ותודה למבינים, שבהחלט יש בזה סוג של נחמה.

ב- מבקשת לדייק אותי במילים ולא להמציא לי מילים שלא אמרתי. המילה "חירטטו" לא הייתה קיימת במה שכתבתי ולא עוד מילים בסגנון, אין לי עניין להתבטא ככה כלפי חז'ל והתורה...

ג- אז מרוב התשובות שעולות פה >> הבנתי ש'התפקיד' חל עליי, ועד כמה שזה חבל לי שזה המצב, באמת התחלתי ללמוד. לבדי. כנראה שככה זה עולמנו בנתיים..אם אין אני לי וכו...

ד- למי שחשב שאני אולי עדינה או ילדה בת 19 אז לא זה ולא זה. תמימה כן. וממה שהבנתי לא רק תמימים כמוני לוקים ב'חוסר ידע מובהק' שכזה

כל הכבוד!הולם במיוחד
מותר לשאול ממה את לומדת?

..
(ומחילה על השימוש במילה חרטטו.. ככה אני מרגישה לגבי הרבה דברים שלא למדתי. למשל שש שעות בין בשר לחלב נשמע לי קצת מחורטט למרות שאני בטוחה שזה לא. לא התכוונתי לזלזל במה שאמרת או להוציא אותך לא בסדר)
----פלא גדול

לומדת מהספר "הטהרה- בהלכה ובאגדה". ספר שמקיף הכל...

קודם כלסתם פה

דברי ברור למה את מתכוונת ואם את מתכוונת להלכות טהרה ואיך עושים בדיקות וכו' פעם היו מעבירים את זה מאם לבת היום יש מדריכת כלות וכל אחת שהולכת להירשם לנישואין (בקרוב אצלך) עוברת הדרכה כזו יש כאלה לוקחות פרטי ויש כאלה לוקחות מה שנותנת הרבנות, ההלכות האלה הם קשות זה נכון אבל הן עתיקות מאוד ויש משניות מפורטות בנושא אולי יהיו דברים שמשה רבינו לא חשב עליהם אבל אני מאמין שאת הרוב המוחלט הוא יכיר גם כי ככה הוא עשה וגם כי אומרים שכל חידוש שמישהו יחדש בבית המדרש הקב"ה לימד את משה רבינו

ההלכות לא קלות ומצריכות בעיקר מאמץ מהנשים אבל כשיבנה בית המקדש במהרה בימינו גם הגברים יצטרכו לעשות את אותה טהרה שנשים עושות חוץ מבדיקות פנימיות כמובן שאין להם בגלל שוני פיזי בין גבר לאשה

כל טוב

שוב מזדהה בכל מילה!אליהולה
לא להשליך על אחרים זה הבגרות האמיתיתמישהי=)
למה את חושבת על זה עכשיו?פרפר סגול

זה ניבול פה גמור לדבר על נושאים כאלה שלא לצורך.

אין שום היתר לדבר על נושאים שאחרי החתונה בשלב כזה

חוץ מזה,

אם את חושבת שהגדרות האלה מידי גדולים זה רק אומר שאת לא יודעת כלום וטוב שכך.

בתור מישהי שהיתה נשואה פעם, מחריד לגלות לאיזה של בן אדם יכול להגיע בלי גבולות

התורה הרבה יותר חכמה ממך!!!

את סתם קטנה ולא מבינה העולם חי כך כבר כמעט 6 אלף שנה

מה את חושבת שאת חכמה יותר מגדולי ישראל בדורות קודמים  שהיו כמו מלאכים?

ניבול פה?חלל הפנוי
הזיה
מיותר, לא ראוי.אליהולה
וואועונה חדשה
ניבול פה???
אנשים, מה קורה?
מה היא בסך הכל אמרה?
שהיא שמעה משהו שלא נראה לה.
אולי זה באמת לא נכון?
עדיף שתשאר בלי לדעת??
תיראי פרפר סגול..!!מירב!!
זה נכון ומובנת השאלה "למה לחשוב זאת עכשיו" שאנחנו עוד רווקות,
ו@פלא גדול בשביל זה יש מדריכת כלות שתתחיל איתך מא' עד ת' בצורה נכונה וטובה שתיראי זאת רק בצורה חיובית,
והזמן "ללמוד" על זה זה פשוט לפני חתונה,בכדי לא להכניס את עצמך להלם וזיעזוע כמו שאת "לומדת/קוראת" על זה לבד.

@פרפר סגול ניבול פה?
(מצטערת להגיד לך,אבל מה שכתבת לה לא פחות גרוע,ומזה משתמע "ניבול פה" ואף יותר.)

ונכון,צודקת,לא כלכך שייך לכתוב פה ועוד בפורום "מעורב" (נשים וגברים יחד) כי לא נעים..
בכל זאת קצת אישי בין נשים לבד
ובין הגברים.
אבל נשמה,קצת הגזמת בתגובה החריפה שלך לשרשור שלה.

למה את תוקפת אותה?סוסה אדומה
אני לא שואלת בשביל לקבל תגובה, אבל יש לי תחושה שההודעה שלך במיוחד היא מסוג ההודעות שאת בעצם תופסת עליה טרמפ.
אמרת את הדברים האלה לעצמך, וכנראה שהיה לך בזה צורך. צורך כזה של לא להתערר מהודעה כזאת... בסדר.
אבל שתדעי, שלא יעזור לך לחנך ככה את עצמך, כי גם את רוצה שיסבירו לך בנחת ובהבנה, וזה שיצעקו עליך או שתצעקי על עצמך, זה לא יעזור לך להבין טוב יותר את החומר. להפך.

אז עכשיו אומר לך בנחת.

זה לא ניבול פה, וזה לא לא לצורך. ועכשיו זה בדיוק הזמן לדעת את הדברים האלה.
לא רוצה לספר לך כמה בעיות יש לכאלה שמגלות את הכל מאוחר מידי... וזה לא בשביל להפחיד. זו בעיה ידועה.
אין שום פסול בלדעת הלכות טהרה מגיל 17.
(לא היה לכם בזה מבחן בגרות?? אני די מופתעת).

ביחס לשאר, זו היתה התקפה נטו. היא יודעת את כל מה שאמרת לה בעצמה...
דברי על זה עם רבניתישי .א.

זה מאוד כללי, לא כתבת מה באמת מפריע לך.

האם החוסר שוויוניות, או ההזגמה לדעתך קיימת.

בכל מקרה, תדעי שכל מי שפרץ את הגדרים האלה לא נשאר ממנו כלום (והוא הפך לחילוני ובהמשך התבולל, זה לא קורה תוך יום זה תהליך של דורות)

לא נראלי שזה המקום לדון בנושאים כאלה אינטימים

סלח לי אבל המשפט שלך עם הסוגריים מנותק מהמציאות. למה להכליל?תפוח יונתן

ראשית,ד.

זו גם שטות וגם חוצפה לומר "איזה גדרות מיותרים הוספנו לה".. 

חז"ל אומרים שכל מה שתלמיד ותיק עתיד לחדש, נאמר למשה מסיני. אנחנו לא קראים - יש דרך של דרישת התורה. אל תבואי "בשם התורה" נגד התורה. זה לא מוסיף כבוד...

דבר שני, לתומי חשבתי שהזדעזעת סתם מ"מושגים ועניינים" בחיי אישות, שבאמת אין ענין להתוודע אליהם טרם שיש ממש נישואין על הפרק. והנה, לא זה ה"זעזוע" - אלא ה"גדרים"... מוזר. בעיני דווקא זה אולי מזעזע.

מה שאבא שלך אמר, כנראה לא מדויק. בישיבות פשוט לא מדברים על נושאים כאלה, בגלל צניעות בסיסית, עד שמתקרבים לזמן נישואין בפעל.

וכיום, מלמדים בכללי הלכות וכו', גם באולפנה. לא יודע אם זה טוב או לא - ומכל מקום, אין ענין יותר מידי טרם שזה קרוב למעשי.

ואם יש לך שאלות, מה הבעיה? מה הרעש? פשוט תשאלי. למה את חושבת שרב או רבנית, או  מי שיודע ומיושב בדעתו - לא יענה לך? מאיפה מגיע ה"הלם"?...  מי שמתענין, בצניעות ונורמליות, יכול למצוא מספיק אנשים כשרים וצנועים ונורמליים שיענו לו.

ולא צריך לחשוב שכל מה שפתאום "קופץ" לאחד, זה כך אצל כולם. לא פעם כתבו כאן, בנים ובנות, שהם לא מעוניינים "לדעת יותר מידי" טרם שזה יהיה רלוונטי להם. אפשר מאד להבין את זה.

התגובות פה קיצוניות יותר מדי ללא פרופורציה לשאלהיואב גל
^^^ כן חבר'ה הגזמתם קצתפלא גדול

אבל אני בסדר. 

אני אגיבסוסה אדומה
פסקה פסקה, כי יש כאן כמה עניינים.

קודם כל, אין לי מושג מה קראת, אבל ממה שאני קראתי, שום דבר לא מיותר. רק שאני מסכימה שצריך להבין את זה ולא לכולן זה בא בקלות...
וכשמבינים באמת, לא מפסיקים להתפעל מהטבע, מדבר ה' ומחכמינו.

אם זה זיעזע אותך, תבדקי מה בדיוק, ולמה. כי אין סיבה שזה יזעזע...

לגבייך, ייתכן שאת די תמימה. ואני מתלבטת אם זה לטובתך או לרעתך... יש לי תחושה שצריך איזשהו איזון בעניין.
למשל, טוב מאוד להשאר תמימה ולא להחשף לזבל של העולם, מצד שני, היו זמנים שבהם לא היו אף תינוק ותינוקת בישראל שלא ידעו הלכות טומאה טהרה.
הלכות טהרה זה לא דבר טמא... ואת מספיק גדולה בשביל לקרוא את זה בשלווה ובנחת בלי להזדעזע
(אבל שוב, לא יודעת מה קראת. אבל כתבת על השולחן ערוך, אז על זה אני מדברת...)

לגבי הפיסקה האחרונה.
אני אענה לך בשני פנים.
האחריות באמת היא על ההורים והמחנכים, חשוב מאוד שיעבירו את המידע הזה באופן נכון וראוי, ויחנכו תוך זה גם ליראת שמיים ולהלכה.
שילד לא יגדל בתחושה שהעסק הזה שייך לחילונים, ויפקיר את עצמו לדעת כי מתחשק לו קצת מזה, אלא יבין שזה לגמרי חלק מהחיים, רק שכיהודים כמו בכל דבר, גם בזה יש לנו כללים (והם לטובתנו).

אבל כרגע, מאחר ולא לימדו אותך, ואין שום טעם להאשים אף אחד, האחריות לגמרי לגמרי מוטלת עליך. אז קדימה...

השאלות ממש לא מביכות, אני חושבת שמה שמביך אותך זה זה שבגילך את צריכה לשאול את זה. אבל לא יעזור לך להיות מובכת.
תביני את המצב, תפתחי ספרים ותלמדי, זאת לא בושה, אח"כ מה שישאר לך, תשאלי מישהי זורמת. (לא חושבת שבגילך את חייבת לחפש לך איזו רבנית לשאול. את מספיק גדולה בשביל לברור לעצמך).

ונכון, לכולנו יש זכות לדעת.
אז את, כאמא בע"ה תלמדי את הבנות שלך או לפחות תדאגי שתלמדנה באופן ראוי ובזמן הנכון.

אבל באמת, אף פעם לא מאוחר חוץ ממחר.
בלי לקרא תגובות,*צועד*

ובקצרה ממש,

משפט הסיכום שלך מעיד על הדברים.

הזכות לדעת כל דבר נובעת ממקום לא נכון.

ידועים הדברים לגבי 'הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה'

לא כל דבר צריך לדעת. לא על כל דבר צריך לדבר.

אם את חושבת שיש דברים שצריכים ללמד עליהם יותר - קחי אחריות, פני לרבנים, למחנכים ולאלו שבאחריותם ללמד, ותאירי את עיניהם.

ואל תדאגי למשה רבינו, הוא יקום וישמח שיהודים עובדים קשה בשביל ריבונו של עולם, אפילו אם הם טועים לשיטתך.

עד שתגיעי בעזה לשלב שחיים אלו יהיו רלוונטים אלייך בעז"ה

כדאי לך לקחת מרחק מהנושאים הללו,

פשוט כי אנחנו לא בלופ. אנחנו עדיין מחוץ לו.

בהצלחה!

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfbאחרונה

שיציעו להן קודם

מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלתאחרונה

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויקאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך