גמגום, מצמוץ אצל בן שנתיים. אשמח לעזרהחדשה ישנה
יש לנו בן בכור מתוק מאוד בן 2.4 , אחריו תינוקת בת חצי שנה.
לאחרונה הוא התחיל לגמגם ועכשיו גם הצטרף לזה מצמוצים בעיניים.. אני יודעת שזה תסמינים של לחץ וזה נורא מדאיג אותנו.
לפעמים הוא לא מצליח להוציא מילה מרב גמגום ואז הוא נעשה מתוסכל וצורח אההההה!!! או זורק משהו.

נשמח לעזור לו ולהבין מה עובר עליו בעזרת המנוסים פה.
תודה רבה!

ועוד הערה, יש לו מטפלת מאוד קפדנית, נורא שומרת על גבולות וסדר
אוי, נשמע קשה ומלחיץ לכולכם...צביה22
(עונה בתור קלינאית תקשורת, לא מניסיון שלי אבל ממה שלמדנו)
קודם כל בשביל להרגיע קצת- בגיל הזה יש תופעה של הרבה ילדים שמפתחים חוסר שטף, וברוב המקרים זה עובר בלי התערבות. לכן פעם ההנחיה היתה להתעלם ולחכות שזה יעבור.
מצד שני, יש ילדים שזה גמגום אמיתי שלא יעבור, ואצלם חבל לחכות עד גיל גדול יותר רק כדי לגלות שחבל שלא התחלנו לטפל קודם...
לכן בכל מקרה המלצה היא לפנות לקלינאית שעוסקת בתחום הגמגום (יש מכון לטיפול בגמגום בהדסה עין כרם שמי שמנהלת אותו היתה המרצה שלנו- כהתיה אדלמן, נחמדה ומקצועית מאוד). בכל מקרה עד שמקבלים תור עובר הרבה זמן, אז עדיף לקבוע ומקסימום לבטל אם הגמגום עובר מאשר לחכות וכשרוצים לקבוע אז יש תור רק עוד כמה חודשים...

ובינתיים מולו- לא להלחיץ אותו כשמדבר, לחכות לו עד שמסיים, ולדבר איתו בדיבור איטי (כדי לתת לו דגם שיכול לעזור לו).
בהצלחה!
תודה רבה על המענה המקצועי!חדשה ישנה
אני לא חושבת שזה ח''ו בעיית גמגום פיזיולוגית, הוא מדבר בסדר, פתאום נתקעת לו מילה המון זמן.
בגלל שהצטרף לזה המצמוצים כבר ממש התחיל להדאיג.
אנחנו ממש משתדלים להיות חמים ורכים אליו, האינסטינקט הראשוני שלנו היה להאשים את המטפלת במעון, אבל אז אמרתי לבעלי, שמת לב שכל דבר שקורה אצלו אנחנו מיד מאשימים את המעון? נכון, יש לו מטפלת יקית, יש בה משהו מלחיץ אבל הוא הולך בשמחה למעון.

חשבתי שאולי שאנחנו מתווכחים, בעלי ואני מולו, אנחנו לא צורחים וצועקים אבל רואים שזה ויכוח והילד שלנו מאוד רגיש ועדין, אולי זה יוצר אצלו מתח..

לדבר עם המטפלת זה לא ממש רלוונטי כי היא מבוגרת ולא תשנה את האופי שלה , אולי אדבר עם המנהלת שתשים עליו עין.

תודה לכולכם על התשובות!! וההשקעה.
קשה לי להגיד באופן וודאי בלי לראותצביה22
אבל מהתיאור שלך זה כן נשמע כמו גמגום פיזיולוגי, לא בהכרח קבוע אבל בהחלט כן הייתי מנסה לקבוע תור לאבחון של קלינאית תקשורת מומחית בתחום. (בכל מקרה זה מומלץ, ובגלל המצמוץ זה נראה שיש לו איזושהי מודעות שזה כבר הופך את הצורך התערבות ליותר דחוף).
לגבי המצמוץ- אני כותבת בהנחה שהוא בא בזמן שהוא מנסה להגיד מילה והיא לא יוצאת. אם זו תופעה שקורית בנוסף אבל לא באותם זמנים אז הייתי חושבת על כיוונים נוספים.

בגדול גמגום בהחלט קשור לנושא הרגשי, ולרב מופיע כשיש איזשהו פער בין הדרישות ליכולות (לכן גם אופייני בגיל הזה כשהשפה מתפתחת מהר ולפעמים היכולת המוטורית של הדיבור לא בשלה מספיק ונוצר פער שגורם לגמגום), אבל בסופו של דבר זו גם נטייה אישית של ילד שמביאה אותו לגמגום, ואפשר ללמד אותו כלים שיעזרו לו להתגבר על זה.

בהצלחה!
ופה תוכלו לקרוא עוד חומר וגם כלים לעזור לילד שלכםצביה22
חוסר שטף בדיבור -מידע להורים לילדים בגיל הרך | אמב״י עמותת המגמגמים בישראל.גמגום ילדים בני נוער ומבוגרים.

יש שם למטה קישור להורדה של החוברת המלאה, יש שם די הרבה מידע שיכול לעזור לכם.
בהצלחה!
תודה רבה! האמת ממש הלחצת אותיחדשה ישנה
עכשיו.....

המצמוץ והגמגום לא באים בו זמנית.

אני מרגישה שזה משהו רגשי כי הוא טיפוס רגיש ועדין. אני מתחילה לחשוד שזה כן באשמת המטפלת כי היא כל הזמן אומרת לי הוא לא תינוק, תתנו לו לעשות דברים לבד, להתפשט לבד וכו'. הוא צריך להיות עצמאי.

אם הוא עושה לי הצגות ונשכב על הרצפה היא אומרת חו-מה אתה תינוק? אמא לא מרימה אותך..
והיא מציעה לי ללכת והוא יבוא אחרי..

בגדול היא מסורה מאוד לילדים, מלמדת והכל אבל יכול להיות שזה טו מאצ' בשבילו. אוף.
אוי לא התכוונתי להלחיץ...צביה22
קודם כל, אם המצמוץ לא בא ביחד עם הגמגום, אז אני לא ממש יודעת אם זה קשור ואיך. מה שחשבתי זה מצמוץ שבא כניסיון שלו לעזור למילה לצאת, וזה כבר סימן שיותר מדאיג בהקשר של גמגום (לא ממש מדאיג, אלא דוחף לפנות לטיפול..).
אם זה לא בא ביחד, אז אני לא יודעת מה ואיך הקשר בניהם. אולי הייתי שואלת רופא משפחה אם זה מצריך לבדוק בכיוון נוירולוגי (אין לי שום ידע בכיוון הזה, אז ממש לא להילחץ, פשוט כי אלו שתי תופעות שונות שקורות ביחד אז כדאי לבדוק אם יש עניין רפואי ששווה לברר).

ובנושא של הגמגום- קודם כל, גם אם את לא מתכוונת לפנות כרגע לקלינאית כי את לא מרגישה שזה הכיוון שצריך כרגע, כדאי שכן תפתחי את החוברת בקישור ששמתי לך קודם, יש שם בפנים המון דגשים איך לדבר עם ילדים מגמגמים בצורה שתקל עליהם (עוזר גם לילדים חוסר שטף התפתחותי שיעבור לבד- פשוט נותן להורים את הכלים שצריך כדי לדעת איך להגיב).

ונראה שהנושא של המטפלת מאוד מטריד אותך... יש אפשרות לעבור למישהי אחרת או שזו בכלל לא אופציה?
תודה רבה על ההשקעה בכל תגובה ותגןבהחדשה ישנה
ציינתי את שתי התופעות יחד כי היה נראה לי ששתיהן מצביעות על לחץ נפשי.
אני אסתכל בחוברת, תודה!
דיברתי היום עם המנהלת של המעון והיא ממש התנגדה שזה בגלל המטפלת והיא אומרת שזה יכול להיות שזה בגלל התינוקת ורק עכשיו הוא מרגיש שתופסים לו את המקום וכו' (לדעתי הוא כבר שכח שפעם הוא היה לבד). וגם היא הזכירה שהתחלתי לעבוד וכל המתח שלי משודר אליו (וואלה, צודקת.. יש לי הרבה מתח בעבודה ואפילו סתם הלחץ בבןקר להגיע בזמן זה מורגש שאין נחת רגילה).
לעבור מטפלת זו לא ממש אופציה... כולן מלאות וגם הן בתוך אותה כיתה עם המטפלת הנוכחית וזה לא נעים...
בעיני ממש הגיוני שקשור לאחות החדשהבנחת...

ולא, לא נראה לי ששכח שהיה לבד, או לפחות מרגיש היטב שתופסים את מקומו. בהתחלה התינוקת היא כאילו כלום, לא זזה כזאת, אבל עכשיו היא כבר יותר נוכחת ועושה דברים שתופסים תשומת לב והוא מרגיש את זה. אצלי קנאה מגיעה הרבה פעמים בשלב הזה.

חבל לחשוב רחוק. זו הסיבה הכי מתבקשת לדעתי.

נשמע מאד הגיוניהודיה60אחרונה

שזה בגלל התינוקת והלחץ שלך - לחץ מאד מאד טבעי, מובן ואנושי - אבל עליו זה משפיע חזק.

לפעמים אין מנוס מללמוד להתנהל להתנהל יותר בנחת למרות הלחצים

תשובה בשני מישוריםהודיה60

בבית - לתת לו המון חום ואהבה, לא לבוא אליו בדרישות, לא להכנס איתו לעימותים של ראש בראש

קורה שאחרי שיש עוד תינוקת הוא נראה לכם כבר "גדול" אבל האמת היא שהוא עדיין לא כל כך גדול וצריך המון יחס ואפילו יחס תינוקי מדי פעם כדי למנוע קנאה

לומר לו כמה את אוהבת אותו, לחבק ולנשק.

לספר לתינוקת איזה אח גדול ומדהים יש לה, כמה הוא חמוד ומתוק וחכם וכו וכו בנוכחותו - זה מאד מעצים את הילד. אני ממש רואה איך זה משפיע עליהם לטובה.

לגבי המטפלת - לבדוק טוב טוב מה קורה אצלה.

איך הוא בבוקר - הולך בשמחה, רוצה ללכת או מביע התנגדות ולא מעונין ללכת למטפלת?

איך התקשורת שלך עם המטפלת - יש לך אמון בה? אם את מדברת איתה שתבין את הילד ותתייחס אליו ביותר חמימות היא מבינה אותך ומשתפת פעולה או שאין עם מי לדבר?

זה מעון או משפחתון/מטפלת פרטית? אם מעון - לערב את המנהלת שתעקוב ותבדוק. אם משפחתון - לבדוק עם עוד הורים איך הם רואים את התפקוד שלה. 

בהצלחה רבה!

^^^לב אמיץ

לחבק הרבה, לעשות פעילויות משמחות יחד,

לבדוק בנוגע למטפלת - אולי היא לא מתאימה לו.

אפשר להיעזר ברסקיו כדי להקל על הלחץ והמתח. ואם לא מספיק, לפנות לטיפול אלטרנטיבי מעמיק יותר כדי לטפל בגורם הרגשי ולתת לו כלים ותמיכה.

לגבי המצמוץ בעייניםצ כ

לבת שלי (כיום בת 4) היה מצמוץ בעיינים בגיל בערך 8 חודשיים (בגיל הזה לא ממש מדברים אבל אם היא הייתה מדברת יכול להיות שגם הייתה מגמגמת) הלכתי לרופאים אפילו עשיתי בדיקת אפילפסייה שלא נדע.. ואז התופעה נרגעה ואז שוב חזרה אחרי כמה חודשיים ושניסיתי לברר ממתי בדיוק זה התחיל ולשחזר שמתי לב שכל פעם שהיינו מקפיצים אותה למעלה ומשחקים איתה כאילו שמרימים אותה מלמטה כלפי מלעלה בשביל משחק היא נבהלת מזה וזה קרה לה פשוט מפחד.. ומאותו רגע ששמתי לב לזה הפסקנו לעשות את זה ומאז ב"ה אין לה את זה...

מה שאני מנסה להגיד שתבדקו שהילד לא נבהל ממשהו פתאומי או שהוא לא מפחד ממשהו/ מישהו.. כי ממה שאני יודעת זה נובע הרבה פעמים מפחד..

אני לא הייתי מתעלמת מזה וכן פונה לגורמיים מקצועים.. אולי המכון להתפתחות הילד?? 

אני מהפחות לחוציםמתנת חינם

יש לנו ילד סופר רגיש, הכי רגיש במשפחה,

חווינו איתו תופעות שונות - כאבי ראש, כאבי בטן, הקאות, מצמוצי עיניים, כחכוחים בגרון, נשיכת שפתיים וכדומה.

כל זאת במהלך 9 שנים, עם הפסקות קצרות/ארוכות.

היה לנו ברור שזה יושב נטו על צד רגשי.

ואכן בתקופות רגועות יותר בבית או בביה"ס או בחופשים זה הפסיק,

רעש/עומס/כעס/העלבות וכדומה הביאו אותו למצבים האלו.

חשוב לשים לב - מה הכוונה לאחרונה?

לנסות לאתר האם יש משהו חדש בתקופה המסויימת הזו?

אולי קשור ללידה?

אולי קורה משהו חדש במעון?

האם יש שינוי בהתנהגות סביבו שמשפיעה עליו?

כדאי לברר - מכיוון שהוא וחבריו בגיל לא קטן, ייתכן שהמטפלת נאלצת להרים את קולה כדי שיקשיבו לה, אולי תבואו במשך היום להטות אוזן?

מצלמה על המטפלת או ביקורי פתע תכופיםסודית
אם את יודעת שזה רגשי
והמטפלת קשה
קלינאית תקשורת לא תפתור את הבעיה
איך אפשר מצלמה על מטפלת?חדשה ישנה
זה מעון...
אני לא חושבת שהיא מסתירה ממני דברים, היא מתנהגת כרגיל כשאני נמצאת, העניין שהיא קשוחה כזאת ויכול להיות שזה לא מתאים לנפש של הילד שלי, יש ילדים שזה מעולה להם.
אני לא בטוחה שזה רגשי וגם אם זה רגשי לא בטוח שזה באשמת המטפלת. יכול להיות עוד דברים (אחות שמתחילה להראות את עצמה, הוויכוחים של ההורים ליד הילד , צפייה ממנו לעשות דברים... לוידת!!)
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך