גמגום, מצמוץ אצל בן שנתיים. אשמח לעזרהחדשה ישנה
יש לנו בן בכור מתוק מאוד בן 2.4 , אחריו תינוקת בת חצי שנה.
לאחרונה הוא התחיל לגמגם ועכשיו גם הצטרף לזה מצמוצים בעיניים.. אני יודעת שזה תסמינים של לחץ וזה נורא מדאיג אותנו.
לפעמים הוא לא מצליח להוציא מילה מרב גמגום ואז הוא נעשה מתוסכל וצורח אההההה!!! או זורק משהו.

נשמח לעזור לו ולהבין מה עובר עליו בעזרת המנוסים פה.
תודה רבה!

ועוד הערה, יש לו מטפלת מאוד קפדנית, נורא שומרת על גבולות וסדר
אוי, נשמע קשה ומלחיץ לכולכם...צביה22
(עונה בתור קלינאית תקשורת, לא מניסיון שלי אבל ממה שלמדנו)
קודם כל בשביל להרגיע קצת- בגיל הזה יש תופעה של הרבה ילדים שמפתחים חוסר שטף, וברוב המקרים זה עובר בלי התערבות. לכן פעם ההנחיה היתה להתעלם ולחכות שזה יעבור.
מצד שני, יש ילדים שזה גמגום אמיתי שלא יעבור, ואצלם חבל לחכות עד גיל גדול יותר רק כדי לגלות שחבל שלא התחלנו לטפל קודם...
לכן בכל מקרה המלצה היא לפנות לקלינאית שעוסקת בתחום הגמגום (יש מכון לטיפול בגמגום בהדסה עין כרם שמי שמנהלת אותו היתה המרצה שלנו- כהתיה אדלמן, נחמדה ומקצועית מאוד). בכל מקרה עד שמקבלים תור עובר הרבה זמן, אז עדיף לקבוע ומקסימום לבטל אם הגמגום עובר מאשר לחכות וכשרוצים לקבוע אז יש תור רק עוד כמה חודשים...

ובינתיים מולו- לא להלחיץ אותו כשמדבר, לחכות לו עד שמסיים, ולדבר איתו בדיבור איטי (כדי לתת לו דגם שיכול לעזור לו).
בהצלחה!
תודה רבה על המענה המקצועי!חדשה ישנה
אני לא חושבת שזה ח''ו בעיית גמגום פיזיולוגית, הוא מדבר בסדר, פתאום נתקעת לו מילה המון זמן.
בגלל שהצטרף לזה המצמוצים כבר ממש התחיל להדאיג.
אנחנו ממש משתדלים להיות חמים ורכים אליו, האינסטינקט הראשוני שלנו היה להאשים את המטפלת במעון, אבל אז אמרתי לבעלי, שמת לב שכל דבר שקורה אצלו אנחנו מיד מאשימים את המעון? נכון, יש לו מטפלת יקית, יש בה משהו מלחיץ אבל הוא הולך בשמחה למעון.

חשבתי שאולי שאנחנו מתווכחים, בעלי ואני מולו, אנחנו לא צורחים וצועקים אבל רואים שזה ויכוח והילד שלנו מאוד רגיש ועדין, אולי זה יוצר אצלו מתח..

לדבר עם המטפלת זה לא ממש רלוונטי כי היא מבוגרת ולא תשנה את האופי שלה , אולי אדבר עם המנהלת שתשים עליו עין.

תודה לכולכם על התשובות!! וההשקעה.
קשה לי להגיד באופן וודאי בלי לראותצביה22
אבל מהתיאור שלך זה כן נשמע כמו גמגום פיזיולוגי, לא בהכרח קבוע אבל בהחלט כן הייתי מנסה לקבוע תור לאבחון של קלינאית תקשורת מומחית בתחום. (בכל מקרה זה מומלץ, ובגלל המצמוץ זה נראה שיש לו איזושהי מודעות שזה כבר הופך את הצורך התערבות ליותר דחוף).
לגבי המצמוץ- אני כותבת בהנחה שהוא בא בזמן שהוא מנסה להגיד מילה והיא לא יוצאת. אם זו תופעה שקורית בנוסף אבל לא באותם זמנים אז הייתי חושבת על כיוונים נוספים.

בגדול גמגום בהחלט קשור לנושא הרגשי, ולרב מופיע כשיש איזשהו פער בין הדרישות ליכולות (לכן גם אופייני בגיל הזה כשהשפה מתפתחת מהר ולפעמים היכולת המוטורית של הדיבור לא בשלה מספיק ונוצר פער שגורם לגמגום), אבל בסופו של דבר זו גם נטייה אישית של ילד שמביאה אותו לגמגום, ואפשר ללמד אותו כלים שיעזרו לו להתגבר על זה.

בהצלחה!
ופה תוכלו לקרוא עוד חומר וגם כלים לעזור לילד שלכםצביה22
חוסר שטף בדיבור -מידע להורים לילדים בגיל הרך | אמב״י עמותת המגמגמים בישראל.גמגום ילדים בני נוער ומבוגרים.

יש שם למטה קישור להורדה של החוברת המלאה, יש שם די הרבה מידע שיכול לעזור לכם.
בהצלחה!
תודה רבה! האמת ממש הלחצת אותיחדשה ישנה
עכשיו.....

המצמוץ והגמגום לא באים בו זמנית.

אני מרגישה שזה משהו רגשי כי הוא טיפוס רגיש ועדין. אני מתחילה לחשוד שזה כן באשמת המטפלת כי היא כל הזמן אומרת לי הוא לא תינוק, תתנו לו לעשות דברים לבד, להתפשט לבד וכו'. הוא צריך להיות עצמאי.

אם הוא עושה לי הצגות ונשכב על הרצפה היא אומרת חו-מה אתה תינוק? אמא לא מרימה אותך..
והיא מציעה לי ללכת והוא יבוא אחרי..

בגדול היא מסורה מאוד לילדים, מלמדת והכל אבל יכול להיות שזה טו מאצ' בשבילו. אוף.
אוי לא התכוונתי להלחיץ...צביה22
קודם כל, אם המצמוץ לא בא ביחד עם הגמגום, אז אני לא ממש יודעת אם זה קשור ואיך. מה שחשבתי זה מצמוץ שבא כניסיון שלו לעזור למילה לצאת, וזה כבר סימן שיותר מדאיג בהקשר של גמגום (לא ממש מדאיג, אלא דוחף לפנות לטיפול..).
אם זה לא בא ביחד, אז אני לא יודעת מה ואיך הקשר בניהם. אולי הייתי שואלת רופא משפחה אם זה מצריך לבדוק בכיוון נוירולוגי (אין לי שום ידע בכיוון הזה, אז ממש לא להילחץ, פשוט כי אלו שתי תופעות שונות שקורות ביחד אז כדאי לבדוק אם יש עניין רפואי ששווה לברר).

ובנושא של הגמגום- קודם כל, גם אם את לא מתכוונת לפנות כרגע לקלינאית כי את לא מרגישה שזה הכיוון שצריך כרגע, כדאי שכן תפתחי את החוברת בקישור ששמתי לך קודם, יש שם בפנים המון דגשים איך לדבר עם ילדים מגמגמים בצורה שתקל עליהם (עוזר גם לילדים חוסר שטף התפתחותי שיעבור לבד- פשוט נותן להורים את הכלים שצריך כדי לדעת איך להגיב).

ונראה שהנושא של המטפלת מאוד מטריד אותך... יש אפשרות לעבור למישהי אחרת או שזו בכלל לא אופציה?
תודה רבה על ההשקעה בכל תגובה ותגןבהחדשה ישנה
ציינתי את שתי התופעות יחד כי היה נראה לי ששתיהן מצביעות על לחץ נפשי.
אני אסתכל בחוברת, תודה!
דיברתי היום עם המנהלת של המעון והיא ממש התנגדה שזה בגלל המטפלת והיא אומרת שזה יכול להיות שזה בגלל התינוקת ורק עכשיו הוא מרגיש שתופסים לו את המקום וכו' (לדעתי הוא כבר שכח שפעם הוא היה לבד). וגם היא הזכירה שהתחלתי לעבוד וכל המתח שלי משודר אליו (וואלה, צודקת.. יש לי הרבה מתח בעבודה ואפילו סתם הלחץ בבןקר להגיע בזמן זה מורגש שאין נחת רגילה).
לעבור מטפלת זו לא ממש אופציה... כולן מלאות וגם הן בתוך אותה כיתה עם המטפלת הנוכחית וזה לא נעים...
בעיני ממש הגיוני שקשור לאחות החדשהבנחת...

ולא, לא נראה לי ששכח שהיה לבד, או לפחות מרגיש היטב שתופסים את מקומו. בהתחלה התינוקת היא כאילו כלום, לא זזה כזאת, אבל עכשיו היא כבר יותר נוכחת ועושה דברים שתופסים תשומת לב והוא מרגיש את זה. אצלי קנאה מגיעה הרבה פעמים בשלב הזה.

חבל לחשוב רחוק. זו הסיבה הכי מתבקשת לדעתי.

נשמע מאד הגיוניהודיה60אחרונה

שזה בגלל התינוקת והלחץ שלך - לחץ מאד מאד טבעי, מובן ואנושי - אבל עליו זה משפיע חזק.

לפעמים אין מנוס מללמוד להתנהל להתנהל יותר בנחת למרות הלחצים

תשובה בשני מישוריםהודיה60

בבית - לתת לו המון חום ואהבה, לא לבוא אליו בדרישות, לא להכנס איתו לעימותים של ראש בראש

קורה שאחרי שיש עוד תינוקת הוא נראה לכם כבר "גדול" אבל האמת היא שהוא עדיין לא כל כך גדול וצריך המון יחס ואפילו יחס תינוקי מדי פעם כדי למנוע קנאה

לומר לו כמה את אוהבת אותו, לחבק ולנשק.

לספר לתינוקת איזה אח גדול ומדהים יש לה, כמה הוא חמוד ומתוק וחכם וכו וכו בנוכחותו - זה מאד מעצים את הילד. אני ממש רואה איך זה משפיע עליהם לטובה.

לגבי המטפלת - לבדוק טוב טוב מה קורה אצלה.

איך הוא בבוקר - הולך בשמחה, רוצה ללכת או מביע התנגדות ולא מעונין ללכת למטפלת?

איך התקשורת שלך עם המטפלת - יש לך אמון בה? אם את מדברת איתה שתבין את הילד ותתייחס אליו ביותר חמימות היא מבינה אותך ומשתפת פעולה או שאין עם מי לדבר?

זה מעון או משפחתון/מטפלת פרטית? אם מעון - לערב את המנהלת שתעקוב ותבדוק. אם משפחתון - לבדוק עם עוד הורים איך הם רואים את התפקוד שלה. 

בהצלחה רבה!

^^^לב אמיץ

לחבק הרבה, לעשות פעילויות משמחות יחד,

לבדוק בנוגע למטפלת - אולי היא לא מתאימה לו.

אפשר להיעזר ברסקיו כדי להקל על הלחץ והמתח. ואם לא מספיק, לפנות לטיפול אלטרנטיבי מעמיק יותר כדי לטפל בגורם הרגשי ולתת לו כלים ותמיכה.

לגבי המצמוץ בעייניםצ כ

לבת שלי (כיום בת 4) היה מצמוץ בעיינים בגיל בערך 8 חודשיים (בגיל הזה לא ממש מדברים אבל אם היא הייתה מדברת יכול להיות שגם הייתה מגמגמת) הלכתי לרופאים אפילו עשיתי בדיקת אפילפסייה שלא נדע.. ואז התופעה נרגעה ואז שוב חזרה אחרי כמה חודשיים ושניסיתי לברר ממתי בדיוק זה התחיל ולשחזר שמתי לב שכל פעם שהיינו מקפיצים אותה למעלה ומשחקים איתה כאילו שמרימים אותה מלמטה כלפי מלעלה בשביל משחק היא נבהלת מזה וזה קרה לה פשוט מפחד.. ומאותו רגע ששמתי לב לזה הפסקנו לעשות את זה ומאז ב"ה אין לה את זה...

מה שאני מנסה להגיד שתבדקו שהילד לא נבהל ממשהו פתאומי או שהוא לא מפחד ממשהו/ מישהו.. כי ממה שאני יודעת זה נובע הרבה פעמים מפחד..

אני לא הייתי מתעלמת מזה וכן פונה לגורמיים מקצועים.. אולי המכון להתפתחות הילד?? 

אני מהפחות לחוציםמתנת חינם

יש לנו ילד סופר רגיש, הכי רגיש במשפחה,

חווינו איתו תופעות שונות - כאבי ראש, כאבי בטן, הקאות, מצמוצי עיניים, כחכוחים בגרון, נשיכת שפתיים וכדומה.

כל זאת במהלך 9 שנים, עם הפסקות קצרות/ארוכות.

היה לנו ברור שזה יושב נטו על צד רגשי.

ואכן בתקופות רגועות יותר בבית או בביה"ס או בחופשים זה הפסיק,

רעש/עומס/כעס/העלבות וכדומה הביאו אותו למצבים האלו.

חשוב לשים לב - מה הכוונה לאחרונה?

לנסות לאתר האם יש משהו חדש בתקופה המסויימת הזו?

אולי קשור ללידה?

אולי קורה משהו חדש במעון?

האם יש שינוי בהתנהגות סביבו שמשפיעה עליו?

כדאי לברר - מכיוון שהוא וחבריו בגיל לא קטן, ייתכן שהמטפלת נאלצת להרים את קולה כדי שיקשיבו לה, אולי תבואו במשך היום להטות אוזן?

מצלמה על המטפלת או ביקורי פתע תכופיםסודית
אם את יודעת שזה רגשי
והמטפלת קשה
קלינאית תקשורת לא תפתור את הבעיה
איך אפשר מצלמה על מטפלת?חדשה ישנה
זה מעון...
אני לא חושבת שהיא מסתירה ממני דברים, היא מתנהגת כרגיל כשאני נמצאת, העניין שהיא קשוחה כזאת ויכול להיות שזה לא מתאים לנפש של הילד שלי, יש ילדים שזה מעולה להם.
אני לא בטוחה שזה רגשי וגם אם זה רגשי לא בטוח שזה באשמת המטפלת. יכול להיות עוד דברים (אחות שמתחילה להראות את עצמה, הוויכוחים של ההורים ליד הילד , צפייה ממנו לעשות דברים... לוידת!!)
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך