היי.. אני רוצה לקנות מצלמה איכותית בתקציב של 1200 בערך מישהו יודע איפה לקנות? דגמים מומלצים?
אה ולא קשור, איך עושים שלא ידעו את השם ושיההיה רשום אנונימי?
היי.. אני רוצה לקנות מצלמה איכותית בתקציב של 1200 בערך מישהו יודע איפה לקנות? דגמים מומלצים?
אה ולא קשור, איך עושים שלא ידעו את השם ושיההיה רשום אנונימי?
בעיקרון אני לא כ"כ טובה אז אני רוצה שכן תהיה לה איכות לצילומי נוף אבל גם לסתם צילומים של אנשים(:בקיצור: נוף, ואנשים
קנון 1300D ועדשת 50 1.8.
זה אמנם יעלה בערך 1500 שקל, אבל זה לצלם במצלמה מקצועית לגמרי וזה עולם אחר ברמה של התמונות,
מה גם שאפשר אחר כך להשתדרג בלי לאבד את כל הכסף.
יש לכם דגמים לניקון?
כשמציעים למישהו מצלמה צריך לקחת כמה פרטים בחשבון מעבר לתקציב
זה לאיזה מטרה המצלמה: מקצועי/חצי מקצועי/ביתי?
דבר שני: לבדוק מה מטרות ההדפסה - הכוונה גודל ואיכות ההדפסה/התצוגה?
דבר שלישי: האם יש כוונה להתקדם בעתיד הקרוב לשימושים מקצועיים/לימוד צילום?
דבר נוסף: לבדוק נוחות של צילום וגודל המצלמה האם יש לזה משמעות - בטיול בשטח לא לכולם נוח לקחת מצלמה השוקלת 2 קילו עם הדשה נוספת.
כי היום ישנם מצלמות לא רעות בכלל שהם עם עדשות קבועות והטווח של העדשה הוא מאוד גדול ומאפשר מגוון רציני מאוד בעבור הצלם הביתי ומאפשר להדפיס אלבומים יפים מאוד בלי לקנות עדשות מתחלפות ועוד.
הכל תלוי במטרות של הצלם התקציב ובידע של הצלם.
לכן אין המלצה אחידה לכולם ולא חברה אחת שמתאימה המלצה כזאת היא חוטאת למטרה שלשמה פתחה את השאלה.
ומצלמות קומפקטיות מוציאות תמונות מצוינות אתן פה כמה דוגמאות:

תמיד כשאתה ממליץ לאדם שלא יודע מה הכיוון שלו על מצלמה שאפשר להשתדרג ממנה, אתה יודע שברגע שהוא יגדיר מה הכיוון הוא יוכל להתפתח.
ממצלמה קומפקטית אין לאן להתפתח, וגם אם אדם רוצה להשקיע 600-700 שקל בעדשה אחרת - מצלמה קומפקטית זה לא אפשרי.
זה הסיבה הטכנית שעדיף לא להמצליץ על מצלמה דיגיטלית פשוטה
ב 1500
nikon d3200
אני לא מבין אותכם
אתם מספרים שקניתם את המצלמה... ושאתם ממליצים על מצלמה...
האם זה מתאים למה שהיא צריכה האם אתם יודעים בכלל מה היא צריכה?
מה שטוב לכם לא בהכרח יתאים לה.
אתם לא לוקחים בחשבון את כל הפרטים שפרטתי קודם שיש לבדוק לפני קניית המצלמה
השיקולים של מתחיל יהיה טכני הרבה יותר מאשר האם הוא הולך ללמוד צילום, או לפתח לפוסטרים באיילון את התמונות שלו..
פשוט אין לי זמן לכל זה כי אני מתחיל תקופת מבחנים.
השיקולים של צלם ביתי הם פשוטים ביותר(לרוב):
א. הוא רוצה כמה שיותר בכמה שפחות:
הכוונה הוא רוצה מצלמה שמאפשרת לו מגוון רחב של צילומים מצילומי נוף(עדשה רחבה) ועד
התמקדות למרחקים טלפוטו.
לדוגמא: .
20 megapixels | 3″ screen | 24 – 720 mm (30×) Panasonic Lumix DC-ZS70
Nikon Coolpix B700 20 megapixels | 3″ screen | 24 – 1440 mm (60×)
ב. דבר נוסף צלם רוצה מצלמה כמה שיותר קלה וקטנה שלא יצטרך לסחוב איתו בלטות
ג. ההדפסה של התמונות בכל מצלמה קומפקטית ניתן להדפיס אחלה אלבומי תמונות ותמונות בגודל של A4 שזה מכסה את כמעט כל הדברים שצלם ביתי רוצה להשיג בהדפסה
ד. צלם ביתי לא הולך ללמוד את תחום הצילום ברמה כזאת שהוא ידע ויפיק מההבדל במחיר וביכולות של המצלמות הגדולות יותר, וגם ההבדל בגודל ובניסיון יקשה עליו להשתמש במצלמה כזאת בכל מקום וגם ימנע ממנו את החופש לצלם גם תמונות רחבות וגם תמונות עם זום גדול.
ה. לגבי ההשתדרגות:
רוב רובם של האנשים מסתפקים במצלמה של הסמרטפון שלהם עובדה שרוב התמונות המופקות כיום
הן מסמרטפון המצלמה הזמינה ביותר לרוב האנשים.
דבר נוסף רוב רובם של האנשים לא ממהרים להשתדרג כל כך מהר הם יקנו מצלמה לכמה שנים 2-5
שנים איכות התמונה לא יורדת עם השנים להיפך לאורך השינם הם יודעים יותר טוב לנצל את יכולות
המצלמה. ובמידה ואחרי שנה שנתיים הם יראו שהם מצלמים הרבה ויודעים מה כיוון הצילום
שלהם(טווח האפשרויות במצלמה קומפקטית הוא הרבה יותר רחב בתקציב הרבה יותר נמוך) אז הם
יוכלו לעבור למצלמה "מתקדמת יותר" עד אז שיראו בכלל אם הם מצלמים וכמה מצלמים.
ובנפרד:
המצלמה לכל מי ששוקל לקנות עדשות נוספות:
כל מי שיש לו מצלמה עם עדשה מתחלפת יכנס לתוכנה שבה הוא משתמש לבדיקת התמונות ויעשה מיון של כל התמונות שלו לפי אורך המוקד של שבה צולמו התמונות ואז הוא יראה מה אורך המוקד העיקרי שבוא הוא מצלם ואז והוא יוכל לדעת מה הם הצרכים העיקריים שלו ולאיזה עדשה או כיוון הוא מתמקד יותר. הבדיקה מומלצת לאחר כשנה של צילום עם העדשה ולא לאחר שבועיים.
אבל שיהיה מקצועי
ובמחיר שפוי
וגם אני יכול לחפש ביד 2... ואז אם אני ימצא יותר זול
Canon 77d.
לדעתי מצלמה מצויינת שאתה יכול למצוא במחיר טוב ביד 2.
היי, יש לי עדשת קנון R10 אני משתמשת לחילופין בעדשת 24 מ"מ ועדשת 50 מ"מ ומשום מה לאחרונה לא מתפקס לי המצלמה כאשר אני עוברת מעדשה של 24 לעדשה של ה50.. מישהו יודע למה זה ככה? בהתחלה גם בעדשה של ה24 לא היה פוקוס אבל הצלחתי לסדר את זה ובשניה לא.. אשמח לעזרה, תודה!
הצחיק אותי הטיפ...
מעניין אם יש מי שמיישם
למשל " פרחים "- שכל אחד ישתף מהגלריה שלו או ימצא פרח ויצלם אותו .
ונוכל לדסקס על שיטות, צורות, וטכניקות צילום.
אבל לא צריך נושא, אם את רוצה להעלות תמונות של פרחים ולדבר עליהם - את מוזמנת
כשנראה שיש פה עם מי לדבר, אז נתחיל לבחור נושאים, או להציע משימות.
בינתיים אפשר להתחיל בלהעלות תמונות ולכתוב עליהן כמה מילים
אז כרגע רק כדי לבדוק אם יש טעם לנסות,
יש כאן אנשים שזה יעניין אותם? שרוצים להעלות תמונות, ולהגיב וללמוד אחד מהשני?
וגם אם לא מצלם - להגיב ולפרגן על תמונות שאחרים מפרסמים, גם גורם להם להמשיך
כדי להצטרף?
לא יודע אם רלוונטי לחפש כאן, אבל מי שיש לו למכור או שמכיר מישהו שרוצה למכור שיפנה אלי כאן בשרשור או בש"א
יודעת שלא כ"כ פעיל פה אבל שווה לנסות
התחיל לעניין אותי לאחרונה כל התחום של הצילום, ואני מחפשת קורס ללימוד צילום (אולי בעתיד להשתמש בזה כמקצוע) אין לי כ"כ ידע וכרגע תלמידת תיכון אז רוצה משהו שישתלב עם זה או קורס לפסח או לקיץ (למרות שיש זמן עד אז..) ובכללי איזה מצלמה כדי לקנות בהתחלה?
תודה
לגבי קורס, את מחפשת קורס פרונטלי או אינטרנטי?
לגבי מצלמה, לדעתי, כדאי פשוט ללכת לחנות צילום ולהתייעץ איתם, בסוף הם יתאימו לך את המצלמה המושלמת בתקציב שיש לך.
בהצלחה רבה!
אם פרונטלי אז באיזור המרכז
ותודה!!
תבדקי בפרוג, נראלי שיש להם גם וגם.
שם יש גם פלוס של אווירה דתית…