זה הגיוני בכלל?
איך מגיעים לדירה בלי עזרה מההוריםמשכן אבנה לך
זה הגיוני בכלל?
מקווים לנס...mp3
אז חיים עם שכירות כל החיים?
משכן אבנה לך
אם לא יקרה נס אז כנראה שכן.mp3
ובנוסף לנסות להגדיל הכנסות איכשהו.
למה זה רע?nick
כי אין ביטחון בשכירות. אף פעם.משכן אבנה לך
גם בקניה...בלדרית
בקניה המחויבות גבוהה יותר.
שכירות - ברוב האיזורים בארץ יש מספיק דירות, ברור שצריך גם מזל ולבדוק טוב את הבעלים.
זה לא אותו דבר. אפשר למכור את הדירה ולקנות אחרת.משכן אבנה לך
כל החיים אתם הולכים להיות עם הכנסה שלבאורות
זה לא נורא כל כך!בלדרית
במצב שלכם אתם לא יכולים להרשות לעצמכם להתמשכן.
6000 נטו או ברוטו?סדר נשים
זה כולל את כל ההכנסות? (קצבת ילדים למשל)
זה מאוד תלוי איפה ותלוי כמה ההוצאות שלכם והאם יש לכם אפשרות לחסוך בשנים הקרובות,
תלוי גם איזה דירה, יש לכם קצת הון עצמי?
לדעתי אם תוכלו לעמוד במשכנתא שווה אפילו לקרוע את עצמיכם כמה שנים בעבודה
כדי להשיג הון עצמי (מצד שני עד אז בטח המחירים יעלו...)
אין לכם אפילו 2500 ש"ח בחודש לשכירות?הומלס
על מה אתם מבזבזים את כל המשכורת?
איזה שאלה.מודדת כובעים
השאלה היא לא על שכירות אלא על קניית דירה.משכן אבנה לך
מה רע בשכירות?הומלס
אין ביטחוןסמיילי12
אתה לא יכול לדעת אם בעל הבית יחטוף קריזה ויחליט שהוא מוציא אותך.
אתה לא משאיר לילדים כלום.
ואתה משלם עד שאתה מת לבנאדם זר מאשר לשלם משכנתא ולגמור עם זה באיזשהו שלב- גם אם זה גיל 60. זה עדיף מאשר לשלם למישהו את הפנסיה שלך.
מכל הסיבות שכתבת רק השורה הראשונה יכולה להיות נכונההומלס
כל שאר הטיעונים לא נכונים, זה מתמטיקה די פשוטה. אם תעשי חישוב בעצמך תוכלי לראות לבד שלהשאיר משהו לילדים לא תלוי בקניית דירה, ושגם בלי קניית דירה דמי השכירות יכולים להיות לא מהפנסיה אלא מהרווחים והריבית שיצטברו מחסכונות.
עוד לא יצאתי לשוק העבודהסמיילי12
אבל למיטב הבנתי, שווי של דירה שווה הרבה יותר ממה שתשאיר לילדים אם לא תהיה לך דירה.
ואל תשכח שבמהלך החיים יש כל מיני אירועים שונים ומשונים שיכולים לשתות לך את הכסף. ככה בקלות. אז עדיף שתהיה דירה.
דווקא האירועים האלהבלדרית
ובירושה אפשר לחלק את הכסף שווה השווה בלי למכור את הנכס.
חוץ מזה שאם השארת לילדים משכנתא אז לא בדיוק השארת להם רק כסף...
דווקא השורה האחרונה היא הכי משמעותיתסדר נשים
איך יהיו להם רווחים מחסכונות אם אין להם יכולת להשיג חסכונות גם לדירה?
אני מקווההומלס
שאנחנו לא מנסים לענות פה על השאלה האם עדיף להיות עשיר עם חסכונות רבים או עני בלי חסכונות. על זה אין דיון. אני בטוח שמשכן אבנה לך לא שאלה אותנו האם אנחנו ממליצים לה לקבל משכורת גבוהה יותר.
הדיון כאן הוא על מצב נתון שבו נגיד שכבר יש יכולת כלכלית לקנות בית. האם בסיטואציה כזאת מי שלא קונה בית אלא שוכר דירה מפסיד כסף. אני טוען שלא בהכרח.
אתה יודע לעשות 3% תשואה בעצמך??מודדת כובעים
בלי נדל"ן?
אני לא. וגם לא חברות השקעות כמו פסגות, הראל וכו.
וזה עוד בלי לדבר על עליית הערך בעשרות אחוזים תוך שנים ספורות. עליה שמחזיקה חזק עוד מקום המדינה.
לא לחינם הממשלה הטילה מסים כבדים על מחזיקי דירות ועל השקעה בדירות ומכירתן. גם היא רוצה להנות מהרווחים שהמשקיעים עושים.
אני עושה הרבה יותר מ-3%הומלס
יותר לכיוון ה-33% לשנה.
חברות ההשקעות רוצות בעיקר להרוויח עליך לכן לוקחות לעצמן את רוב הרווחים שלך, אבל אם תעקפי אותן ותשקיעי ישירות בבורסה אז תרוויחי הרבה יותר.
אם יש לך מזל.סמיילי12
לדירות תמיד יהיה ביקוש
אנשים קונים דירה לעשרות שנים. לא לשנה שנתיים.הומלס
כמובן שאם אשקיע בבורסה לשנים בודדות אפשר להפסיד כסף, אבל אם משקיעים ליותר מעשרים שנה, הסיכוי לא להרוויח הוא אפסי.
ואיך זה סותר את מה שאמרתי?סמיילי12
בהצלחה בהשקעה בבורסה בצורה עצמאית!
אני עוד לא מבינה בזה אבל תחום לימודי קשור לזה. לכן כשאתחיל לעבוד אהיה חכמה יותר.
זה סותר כי אי אפשר להתרסק בבורסה כשמשקיעים לטווח ארוךהומלס
וגם כי לא רק לדירה תמיד יהיה ביקוש, אלא גם לבורסה, אפילו יותר גדול מאשר לדירה.
טוב. בהצלחה.סמיילי12
משתגע מזהnick
גם בנדל"ן יש סיכון, ומי שלא מבין את זה עדיף שימנע
אתה יכול להיות רגועסמיילי12
מותר לי לחשוב אחרת ממך בלי שתשתגע. מכירה אנשים שהפסידו מאות אלפי שקלים בנדלן ועדיין מחזיקה בדעתי.
התכוונתי בלב שלם לאיחול שלי 'בהצלחה' להומלס. ללא טיפת ציניות. מתנצלת בפניו אם הרגיש שזה היה ציני.
אל תזלזל באנשים.
כתבתי בפירוש שכשאהיה עמוק בתוך העבודה אבין בזה יותר.
עד אז בהצלחה לכל אחד בבחירות שלו.
מותר לכל אחד לחשוב מה שהוא רוצהnick
ואפשר גם להיתפס לניסוח כדי לעקוץ ולהרגיש מלך.
אבל
טענות שנובעות מבורות, לדברייך, לא שוות הרבה.
וכעת לעצם העניין:
זה שלנדל"ן לא היה בשנים האחרונות נפילה רצינית לא אומר שלא תהיה.
דווקא המשבר הכלכלי הגדול האחרון בתקופתנו, בארה"ב, התחיל מנדל"ן, והיה אחד המשברים החמורים היותר בתולדות הכלכלה המודרנית. אאל"ט שני בלבד למשבר 1929
זה שלא היה בארץ לא אומר שלא יהיה.
ועוד נקודה סופר חשובה:
רובם ככולם של משקיעי הנדל"ן (כולל רוכשים לשימוש עצמי) משתמשים במינוף, ואף במינוף כבד. אפילו 1:3
האנשים הבורים הללו, לרוב אפילו לא מבינים שהם מכפילים ומשלשים את הסיכון שהם לוקחים על עצמם בעסקה, עד כדי ירידה לחובות שיהרסו את חייהם.
ניקח עסקה לדוגמה. משפחה רוכשת דירה בעיר זולה בגוש דן. רק 2.5 מליון. המשפחה מגייסת במשך שנים ועמל רב 20% מהסכום, רבע מליון שקל. מגייסת עוד קצת עם הלוואות, ואת השאר במשכנתא.
למחרת העסקה, משבר 2008 נופל על ישראל. מזל טוב, הייתם בבועה. מחירי הדירות יורדים ב - 50%.
השיווי הנקי לפני העסקה - 250,000
השיווי הנקי אחרי העסקה - מינוס 1000,000
זה חוב של להזרק לרחוב, בבעיית התזרים הראשונה(בעיות תזרים נוטות להופיע בזמני משבר)
בהשקעה בבורסה, או בכל דבר אחר, ללא מינוף, השיווי הנקי שלהם לאחר המשבר היה 125,000. פלוס.
זה מקרה סופר נפוץ, ובמקרה של משבר מהסגנון, חצי מדינה תהיה פה ברחובות.
כשאתה כותבסמיילי12
איזה זוג צעיר יכול להרשות לעצמו דירה ב 2.5 מיליון?
הבועה תתנפץ ככל הנראה (לדברי המרצה שלי זה עניין של 3-4 שנים עד שהריביות יעלו חזרה ויגרמו למחירי הדירות לרדת) . אבל לפחות נהיה עם קורת גג.
אני לא דואגת.
סומכת על בעלי ועל עצמי שנהיה חכמים.
בלי קשר, אנחנו מץכננים על דירה קטנה ששווה באיזור ה650. אז אם האיום. יתממש אנחנו לא ניזרק לרחוב.
חסרים לי נתונים על כל החישובים שהבאת פה.
וגם אם. נניח קניתי דירה והבועה התפוצצה. אז אני אמכור אותה במחיר יותר נמוך, ואעבור לשכירות.
הממשלה שלנו מספיק חכמה בשביל לא לזרוק רבע מהאנשים לרחוב.
מה הקשר לממשלהnick
זה לא שהממשלה תזרוק אותך לרחוב.
פשוט באופן טבעי לשם מגיע מי שיש לו חובות עצומים שאין לו איך לשלם. זה הכל.
אגב,
"נניח קניתי דירה והבועה התפוצצה. אז אני אמכור אותה במחיר יותר נמוך"
אממה, היא מתפוצצת, אבל ההלוואות שלקחת נשארות על אותו סכום.
בתרחיש אפשרי, הבנק יכול לגבות את הבית, וזה יכסה רק חלק מההלוואה.
לגבי השאר - הוא פשוט ישתמש בהוצאה לפועל. יעקל חשבון בנק, וכדומה.
כך אפשר להגיע לרחוב, בתסריט לא קיצוני.
אני לא אומר שאסור לקנות דירה בשום פנים ואופן. ממש לא.
אני אומר שצריך להבין את הסיכונים.
וזה שאנשים בורים לוקחים מאתיים אלף שקל, טונה של הלוואות מגמ"חים, ומשכנתא ענקית, ונכנסים לעסקה ממונפת הזויה, זה פשוט חוסר אחריות.
יש פה כמה שרשורים באווירה הזו בפורום.
לא להתחשב בשום צורה בתרחיש (הסביר) של ירידת מחירים, זו אוולת. אחר כך יבואו ויבכו לנו, וידרשו שהמדינה תציל אותם, עם כספי המיסים שאנחנו משלמים.
נו בדיוקסמיילי12
מי דיבר על להשתגע?
לקנית דירה דרוש הון עצמי. גרוע מאד לקנות דירה כשההון העצמי שלך מורכב מגמחים והלוואות.
הקשר לממשלה- כתבת חצי מדינה תהיה ברחובות. אז אני אומרת שהממשלה לא תאפשר את זה. זה הכל.
כמה אנשים אתה מכיר שהפסידו בבורסה לעומתמודדת כובעים
כמה הפסידו מרכישת דירה?
הסיכוי ליפול בנדל"ן הרבה יותר נמוךמקופלת
נכון שגם חברת הביטוח יכולה ליפול אבל גם בזה, הסיכוי לא גבוה במיוחד, רוב חברות הביטוח הגדולות די יציבות במשק.
ומעבר לכך, כאשר יש לך דירה יש לך קורת גג. לא משנה מה יקרה. בהשקה בבורסה הכסף הוא רק כסף, אם תרצה להשתמש בו איבדת את האפשרות להרוויח ממנו תשואה. לעומת זאת דירה בבעלותך מאפשרת לך גם "להרוויח" את התשואה וגם להשתמש בנכס.
מקווה מאוד שבעזרת השם כל יהודי שמצפה ומייחל לדירה שלו בארץ ישראל יזכה לכך בקלות ובמהירות ! גם בדרך נס...בהצלחה לכולם!!!
כשאת אומרת "להשתמש בנכס"הומלס
לא נכנסתי למספרים מדוייקיםמקופלת
לעומת זאת בנכס, אתה גם משתמש בו וגם מרוויח את התשואה בזמן השימוש...
לאnick
התשואה היא השימוש.
מתחברת לסוף דברייך+mp8
לא מעניין אותי אם זה צעד כלכלי נכון או לא (כמובן שלא מדברת על התאבדויות כלכליות)
דירה היא צורך ביציבות, במקום ששייך לי, במקום שאתה מרגיש קביעות בחיים, ולא נתון לגחמות של מישהו.
מקום שאפשר להגדיל/ לשפץ/ לרהט כמו שבא לך- ולא בתחושה שאתה על מזןודות...
^^^^לדירה יש ערך שהוא הרבה יותר מהערך הכלכלי נטוירושלמית טרייה
אפשר על אותה דרך לומר - למה אנחנו צריכים בגדים חדשים מדי פעם גם כשאנחנו כבר לא גדלים, למה צריך אוכל שאינו נטו לשובע ולבריאות אלא סתם פינוק, למה צריך לצאת לחופשה, הרי זה בזבוז..
לדירה יש ערך, מעלה גדולה באיכות החיים. לרוב הציבור זה ערך משמעותי. אז גם אם היה אפשר להרוויח מעט יותר בבורסה, עדיין לרוב הציבור הייתה העדפה לקניית דירה.
זו בדיוק הבעיה
משה
כל הכותבות של הטיעון הזה הן נשים שרוצות "בית", ואנחנו מתחרפנים מלהסביר להן על בורסה וסיכון סיכוי.
מחצית מאוכלוסיית העולם , מסתבר, חושב כמונו+mp8
ובאופן אישי- מכירה גם כמה גברים שרואים צטרך בדבר המוזר והלא כלכלי הזה ששמו 'בית'.
לגור איפשהו צריך. השאלה אם בדירה בבעלות או בדירה שכורהמשה
מאמין שאם היה בארץ גופים מוסדיים שמשכיר דירות (כמו שלי יש, אגב) זה היה יותר פשוט.
זה לא רק עניין רגשי, זה גם מקבע את האדם. זה חיובי כשרוצים להשקיע בבית/ביישוב.
זה מקבע אותו לדירה שיכולה להישרף או להתקלקל או שהשכונה שבה ממוקמת הדירה תיהרס בגלל 1001 סיבות שלא תלויות בו (בניה חדשה, שכנים לא רצויים, מה שלא תרצה)
זה פחות חיובי כשפיטרו אותך מהעבודה ואתה מחפש עבודה ברדיוס מסויים מהבית שלך, במקום פשוט לשכור דירה במקום אחר שיש בו יותר עבודה.
חח ב"ה שיש אותנוירושלמית טרייה

בסדר, לא נוראnick
לא חיים בשביל כסףאורי8
משפחה צריכה בית, עם בטחון שלא יכולים לומר לך ללכת בכל רגע, שאתה יכול להתאים רהיטים ופינות בבית לפי צרכיך ולא חי על מזוודות. המעבר דירה האחרון שלנו לבית שקנינו עם 5 ילדים היה סיוט, , ב"ה שאנחנו גרים עכשיו בבית שלנו ולא צריכים לחשש שמחר בעל הדירה ירצה למכור ונצטרך לעבור. גם המשכנתא שלנו כרגע נמוכה יותר מכמה שהיה עולה לנו אם הינו שוכרים בית בגודל דומה, והיא תסתיים מתישהו.
מאוד קשה לגדל משפחה גדולה ללא הנוחות והבטחון שבית נותן. יתכן שאדם תחיה כל חייך כדי להרוויח יותר כסף, תשאיר ירושה גדולה יותר, אבל כנראה תחיה פחות טוב( או שאשתך תחיה פחות טוב )
^^^^כל מילה.ירושלמית טרייה
אנשים לא לא קונים דירה כי הם רוצים יותר כסף...בלדרית
המשכנתא יותר נמוכה מהשירות? יפה, אז אולי באיזור שלך באמת משתלם יותר לקנות. על כמה שנים פרסתם ובכמה ריבית? וכנראה ההון העצמי שלכם היה גבוה. אם את יכולה להרשות לעצמך את הפינוק של דירה אז זה נהדר!
מצחיק שהאמירה הזו נאמרת בדרך כללnick
אבל איזה קל זה להכתים מוסרית עמדה אחרת כדי להצדיק חולשה...
ממש לא נכון.מודדת כובעים
אחוזי הרווח שלהן מוגדרים מראש.
אין מצב ל 33% תשואה בשנהדי שרוט
הנה, בבקשה:הומלס
microsoft
amazon
nvidia
וזאת רק רשימה חלקית...
סתם תפסת כמה מניות בזמן הטוב שלהןירושלמית טרייה
זה הימור, וההימור הצליח בחלון זמן מסוים שעליו אתה מסתכל.
עוד חמש שנים כל מניה כזאת יכולה להתרסק.
רק מזכירה ש"טבע" נחשבה השקעה ישראלית מוצלחת ובטוחה יחסית.
חברות ההייטק הן בועתיות לגמרי. לא הייתי שמה כסף על מניות כאלה בבודדת בכלל. וכנראה גם לא בקבוצה..
זוכרת מהעבודה שלי את החברים שהיו יושבים עם הפרצוף בגרפים של המניות. לפעמים עשו כסף וקנו סלון חדש, ולפעמים הייתה נפילה והסתובבו במסדרון הרבה פרצופים של תשעה באב.
ממה שאני יודעת מקובל להשקיע בסלי מניות, ובמדדים שכוללים קבוצת חברות כגון דאו ג'ונס האמריקאי, או נאסדאק של ההייטק, תל אביב מאה הישראלי ודומיהם. ככה מפחיתים את הסיכון. זה ערך שבגדול תמיד עולה, עלול לרדת בתקופות מלחמה, אבל בגדול הוא משקף את מצבה הכלכלי של המדינה ולא מצב חברה ספציפית כזו או אחרת. והערך הזה עולה בממוצע כ 10% בשנה, בהסתכלות על עשר שנים. הוא יכול לרדת או לעלות יותר אם אתה מסתכל על חלון זמן קטן יותר.
ולדירה יש גם ערך עצום בפן הנפשי, צריך לקחת אותו בחשבון. גם אם יש מקרים שכלכלי יותר לשכור דירה רוב האנשים יעדיפו לגור בדירה משלהם עם כל הנוחות והשלווה המתלווה לכך.
בקרוב אצל כולם במהרה בימינו אמן, אבל בלי ירידות מחירים חדות שיפילו משפחות אחרות..
הפוך ירידת מחירים חדות זה טוב ומשובחkamenker
למי שרוצה עכשיו לנצל את השפל להיכנס. מה לעשות שלא כולםמודדת כובעים
בעלי תעוזה ויכולת להפסיד הרבה.
אתם מדברים כמו מאסטרים בהשקעות בבורסה.
בלי לפגוע, ולא באופן אישי, לא נראה לי שהרבה מכם מוכשרים יותר מאנליסטים בחברות השקעות.
אתה קולט מה המשמעות של זה להמון אנשים שבאמצע תשלום משכנתא??ירושלמית טרייה
שזה המוני משפחות, אולי יותר מאלה שמחפשים לקנות, אין לי מושג?
שינוי דרסטי לא טוב לאף אחד.
וחוץ מזה, הרי ברור שיש מקומות שלעולם לא ירדו, באמת. מישהו חושב שמחירי הדירות בירושלים ירדו? מאז ומעולם יהודים רצו לקנות דירה בירושלים. מכל העולם. כנ"ל בגוש דן או בכל אזור שנחשב יחסית טוב ויש בו כבר צפיפות.
כמובן שיכולה להיות ירידה נקודתית בשכונה כזו או אחרת או בעיר כזו או אחרת (או בבניינים של מחיר למשתכן שעברו להם שנות ההמתנה ואפשר למכור פתאום..). אבל גלובלי, בארץ הקודש, אין סיבה לבנות על ירידות חדות.
"ברור שיש מקומות שלעולם לא ירדו"nick
את בטוחה שאת עומדת מאחורי זה.
כמה תרחישים:
משבר כלכלי בשוק ההון - יכול לזלוג ולהפיל את שוק הנדל"ן
מלחמה - בהחלט אפשרי שתוריד מאוד את המחירים
ארצות הברית מעלה באופן חד את הריבית - וכל העולם אחריה. תרחיש אפוקליפטי לבעלי דירות עם משכנתא גדולה. ההחזרים יתפחו, והם ירוצו למכור אותה ומחירים ירדו.
סתם יום אחד מתגלה שמחיר השוק האמיתי קטן בהרבה - בועות לא מתפוצצות עם סיבה דווקא.
להמר על הנחה מופרכת שמחירים יעלו או יישארו לנצח, כשהסיכון הוא לאבד לא רק את הכל - אלא גם יותר מכל רכושך, זה דבר שצריך לעשות בראש צלול.
רוב הישראלים פשוט פועלים מבורות.
אני לא עושה ביזנס מדירה, רק גרה..ירושלמית טרייה
אז אני לא בשום סיכון. מלחמה היא ירידה זמנית בלבד.
מתפללים שהקב"ה ישמור על ארצנו והמדינה שנתן לנו ברוב חסדיו. לא רואה צורך להתכונן לתרחישים אפוקליפטיים.
ולגבי התרחיש שיתברר שבו מתגלה שמחיר השוק האמיתי קטן בהרבה - אז לגבי זה בדיוק אני טוענת שזה לא ממש ייתכן. כי יש הרבה יהודים בעולם, אין הרבה מקום בארץ הקודש. ושוב, זה לא אומר שלזמן קצר או במקומות נקודתיים לא יכולות להיות ירידות. אבל לא בצורה גלובלית, ארצית.
רק שיהיה ברור - אין שום הבדל אם את גרה או "עושה ביזנס"nick
הסיכון הכלכלי בדיוק זהה.
אף אחד המתרחישים שהעליתי אינו אפוקליפטי.
מלחמות קורות פה - ברוך ה', בלי לגרום לתוצאות ברמה של אפוקליפסה.
עליית ריבית - זה ממש לא סוף העולם - למי שלא ממונף בצורה היסטרית כמובן.
משבר כלכלי בשוק ההון - לא רק סביר, אלא אפילו יקרה בהכרח בשנים הקרובות. לא אני ולא את יודעים איך הוא ישפיע על שוק הנדל"ן.
אני מאוד מקווה שאחרי התפוצצות הבועה קברניטי המדינה לא יכנעו לזעקות המפגינים לחלץ אותם מההחלטות הלא אחראיות שעשו, על חשבון אנשים אחראיים.
60 שנה שהמחירים עולים, אין הוכחה טובה יותר מזה.מודדת כובעים
הוכחה מצוינת. אם הייתה נכונהnick

שימי לב לירידות הבאות:
35% בשנות השבעים
20% בשנות השמונים
22% מסוף שנות התשעים עד הגל הנוכחי
לפי זה לא מופרך בכלל שתהיה ירידה של 50% ויותר
למי שיש אוויר לנשימה לחכות עשור או שניים לתיקון מחדש - סבבה.

מצוין, זה בדיוק מוכיח שזה נכון.מודדת כובעים
בגרפים מסתכלים על קו המגמה.
בינתיים, אלה שישבו על הגדר ב-5 שנים האחרונות, וגם ב-10, רק הפסידו ובגדול.
בחיים לא מסתכלים על קו המגמהnick
מלבד זאת, אך אחד מבטיח שקו המגמה הזה יימשך, הסטטיסטיקות בכל העולם לגבי נדל"ן מראות שבתוחלת התשואה הריאלית של המחירים היא אפס, אנחנו עלולים לגלות שאנחנו לא חריגים כאן למרות הכל, ושהכלכלה שלנו משחקת לפי אותם חוקים של כולם...
עכשיו איך השקעה בבורסה עדיפה על המצב הנ"ל?מודדת כובעים
קו מגמה הוא קו שאותו צריך להמשיך עד אינסוף. זה המשמעות הכלכלית שלו. הרי אף אחד לא נביא. אלא שמתוך המציאות עד היום מניחים את המשך הגרף.
נכון שמתוך המציאות מניחיםnick
כמה עשרות שנים במדינה קטנה בהקמה, זה מבט סופר-צר
מבט רחב יהיה כמה מאות שנים מכל העולם
יש שוק ולא מתייחסים אליומי האיש? הח"ח!
אני לא רואה שום ניתוח כאן של מה שהולך באמת בשוק. ושהמסקנה המתבקשת ממה שהולך זה שהמחירים לא יירדו. חסרות משהו כמו מאה אלף דירות ברגע הזה (חסרות ממש - בין משקי בית בחיפוש לבין המלאי), הפער בין התחלות בנייה לשיווק (שלא לומר כניסה) הולך וגדל, והעיקר - הציבור החרדי טרם הכניס לביקוש את עיקר הדרישה. אני מאזין בקשב רב לרדיו החרדי - זועקים שם לפוליטיקאים הנציגים שלהם להתחיל ללחוץ על הממשלה "לייצר דירות לציבור החרדי בארבע מאות אלף שקל ולא בעיר הדימיונית כסיף בחולות של הנגב אלא במקומות טובים". והיות שזה הרי לא יקרה כי אף אחד בממשלה לא משוגע לתת כסף כשאנשים מסכימים להתגורר במחסני ירקות בחניונים בירושלים, אז הביקוש יוסיף להיות גבוה מההיצע ושום כחלונילפידיות לא ישנו את זה. סיפרתי לחבר מאמריקה בביקור מולדת (וזה אחד שהיה כאן רוב חייו והיגר לשם בטרם התחתן וקנה בית) כמה עולה דירה בפתח תקווה והוא כמעט נפל לי מהכיסא בבית הקפה והפיל את הספל על הריצפה.
אפשר לסגור את המחסור תוך שבועמשה
אם משנים קצת את חוקי הבניה, אפשר לפצל את כל מרכז תל אביב ופתח תקווה ותוך שבוע לגמור את מחירי הדירות.
העיריה לא תאהב את זה בגלל שיקולי ארנונה. הם מעדיפים דירות ענק יקרות שהרבה חילונים קונים כי אין להם ברירה.
(הם לא צריכים חמישה חדרים, גם ארבעה לא).
גם תת מגזר הגרושים יכול להסתפק בדירות קטנות שהיום אסור "לייצר".
אף אחד לא יעשה את זה כמובן, אבל ברמה הטכנית זו בעיית רגולציה ולאו דווקא בניה.
מה?מי האיש? הח"ח!
מה זה "לפצל את כל מרכז תל אביב ופתח תקווה"? מה זה "דירות ענק יקרות"?
אין שום קשר ל"חילונים" ש"קונים כי אין להם ברירה". אתה בעצמך מודה ש"אף אחד לא יעשה את [מה שלטענתך אפשר לעשות - והייתי חולק גם על זה מכל וכל]". אז כל הסיסמאות והקלישאות ("הם לא צריכים"... ""תת מגזר הגרושים"... ""דירות ענק יקרות ש...חילונים קונים כי אין להם ברירה"...) הן סתם מילים לזרייה לרוח.
לפצל זה אומר לקחת דירות חמישה חדרים ולפצל לשתי דירותמשה
אין שום בעיה לעשות את זה מחר בבוקר בעלות של עוד מטבח ועוד דלת, אבל זה לא קורה מספיק כי זה לא חוקי.
אפשר לייצר ככה במהירות יחידות דיור קטנות שמתאימות לסטודנטים, רווקים, גרושים וכל מיני כאלה.
למה לא חוקי?הזדמנות
או שאתה מתכוון לבנייני מגורים?
זה שזה לא קורה כי זה לא חוקי זו תוצאה, לא סיבה.מי האיש? הח"ח!
יש סיבה למה זה לא חוקי, לא? ואם צריך אני אסביר יופי למה זה לא חוקי, זה לא חוקי כי זה יהפוך את המדינה הזאת לסלאמס מגעילים ולשאבראקים מתפוררים עוד יותר ממה שהיא גם ככה עכשיו! את רחוב אלנבי לא צריך להפוך עוד יותר לעיר של עולם שלישי ממה שהוא כבר, כי זה יתמלא תוך שלוש שניות בעוד חמשת אלפים סודאנים. [מה שכן צריך זה השקעה ממשלתית בהריסה עם משאיות כדורי הרס של כל מרכזי הערים, ופינוי אפילו בכוח של בניינים קיימים שנראים כמו הצרות של כולנו, ולבנות במקומם רבי קומות של ארבעים קומה עם פארק מסביב לכל אחד מהם, אבל זה לא יפתור את מצוקת המקום כי זה לא ייתן יותר יחידות דיור ובטח שאת מחירי השכירות זה לא יוריד, אבל זה יקדם במשהו את איכות החיים במדינה הזאת, ואת הרמה שאליה שואף כאן החומר האנושי]. ישראלים לא צריכים על הגב שלהם ניסוי בפיצול של דירות מלאות מקקים שלפחות יש בהן טיפה מקום, והפיכתן במקום זה לחורי עכברושים שורצי מקקים. העיריות יודעות בדיוק איך זה ייגמר אם הן תאפשרנה את הרעיון הזה, ותהיה בטוח שחולדאי וברוורמן יעיפו תוך שלוש שניות מסדר היום של מועצת העיר כל הצעה כזו. אתה יודע, הם עדיין מופקדים על משהו.
אז ככהמשה
לא חוקי לבנות דירות 3 חדרים תקניות (העיריה לא מאשרת)
לא חוקי לבנות 40 קומות במרכז תל אביב כי העיריה והשכנים מתנגדים
לא חוקי לפצל דירות
מי שנהנה מההפקר זה הסודאנים שמשלמים לפי ראש גם כשהדירה לא מפוצלת.
אגב מכיר כמה אנשים שגרים בדירות לא חוקיות שמפוצלות סבבה לגמרי. אם עושים את זה יפה זה לא סלמס.
אתה ממש מצחיק אותי עכשיו.מי האיש? הח"ח!
הטיעון ש"מי שנהנה מההפקר זה הסודאנים" זה התירוץ של כל המשקיעים שיושבים יום ולילה בעיריות בניסיון לאשר פיצולי דירות. זה כמובן מופרך לגמרי - לדירות שאינן מפוצלות יש עוד אפשרות להכניס בני אדם אחרים שיסכימו לבוא. לדירות מפוצלות יגיעו תוך שנייה הסודאנים. אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר (מזמין אותך לסיור ברחוב חיים עוזר בפתח תקווה), או שאתה משקיע מתוסכל שמנסה בכוח לשכנע. אז לא, לא וממש ממש לא, כי אני מדבר על האינטרס הציבורי ואתה מדבר מהאינטרס של משקיעים.
אני מדבר על האינטרס של שוכרי הדירותמשה
הסודאנים הם אכן בעיה קשה, אבל הבעיה הקשה זה שהם קיימים, לא שיש להם דירות.
כל דירה מפוצלת (ומסכים, חיים עוזר נהיה נוראי, צריך לאפשר להם לבנות מגדלים) היא עוד 2 דירות להשכרה במקום אחת, כלומר עוזרת להוריד את המחיר גם לישראלי שרוצה לגור איפשהו.
אני לא משקיע, אני שוכר דירה והאנשים האלה שרוצים לגור בדירות קטנות מתחרים על הדירה שלי.
ואני מדבר על האינטרס של איך המדינה הזאת צריכה להיראות.מי האיש? הח"ח!
אני לא יודע איזו ארץ ישראל אתה רוצה לראות. אני רוצה לראות (ובייחוד רוצה שהבן שלי יראה) ארץ ישראל שלא נראית כמו פאוולות בסאו פאולו. אבל אין בעיה, אני מבטיח לך: אם העיריות תיכנענה למשקיעים ותאשרנה את האסון האורבני של פיצול במקום פינוי ובינוי וחידוש ושינוי, הבן שלי יקבל ממני בגיל עשרים ואחת את המתנה הכי טובה שאבא יכול לתת לבן: כרטיס טיסה one way למקום שאני מבטיח לך שלא ייראה כמו שכונות מצוקה בפרברי לנינגרד. וזה לא יהיה רק אני. ואז נראה מי יישאר כאן להגן על המדינה הזו, וכמה מוצלח זה יהיה לסמוך על גדודים של דלת עם מעורבים באריתראים. מעניין שכל הדיונים בכל הפורומים כאן נורא קוראים תמיד לפטריוטיזם גדול ולאהבת הארץ דגולה, אבל כנראה רק עד שזה מגיע לכסף.
מצויןnick
אם יהיו מספיק כמוך מחירי הדיור ירדו עוד יותר
אגב, אני יכול למנות לך מאה סיבות יותר טובות לעזוב את הארץ. זו סיבה באמת עלובה.
לא עוזב, כמובן.
![]()
בוא נהיה מדוייקים.מי האיש? הח"ח!
הרי לא ביקשתי דירוג לסיבות או ציונים למה שאני חושב. אני חושב שאסתטיקה אדריכלית היא אחד הפרמטרים החשובים ביותר לאיכות חיים, פרמטר שבישראל מזלזלים בו זילזול מחפיר. אז אנחנו פשוט במחלוקת סביב העניין וזה בסדר, זו דמוקרטיה.
לגבי "מספיק כמוני" כן-או-לא זה הרי לא תלוי באף אחד מאיתנו. יכול להיות שיהיו מספיק אנשים שלא יהיו "מספיק כמוני" ואז שוב זה לא באמת יאפשר למחירי הדיור לרדת. אבל סתם ככה לא ברור לי, מה יושג בכל העניין. כלומר תסכים איתי שמה שיירד זה לא מחירי וילות בסביון - הדלפונים שיישארו במצב של בריחת שכבות מבוססות (ובאמת, בוא נדבר בכללי, לא ספציפית על הילד שלי או שלך) לא ייקנו גם אותן, אלא שוב רק את הדירות הפריפריאליות (של תל-אביב, כלומר בחולון בת ים וראשון לציון). אז גם במצב כזה לא לא מובן לי מה החגיגה הגדולה. כאילו וואו, יהיה יותר קל לקנות דירה בחולון. פסגת שאיפות האדם ממש.
לא חושב שזה יגרום לירידת מחירי דירות ספציפיותnick
ביקוש נמוך מתפזר על כל השוק.
מלבד זאת, הניתוח שלך, כאילו מיעוט ברגולציה יגרום לירידה באיכות, מוזר בעיני, ומופרך מכל דוגמה שאתה רק יכול לחשוב עליה במציאות.
"מופרך"?מי האיש? הח"ח!
"מכל דוגמא"? את זיהום האוויר במפרץ חיפה אתה מכיר?
I rest my case...
מכירמשה
אבל איך זה מצדיק מיעוט רגולציה?מי האיש? הח"ח!
אתה לא חושב שהובסת מתוך תשובתך שלך? או שמבחינתך זה אכן סביר ש"חיפה" תהיה "קיימת" ותהיה "תעשייה כימית שהציעה מקומות עבודה" בתמורה לאסון אקולוגי לדורי דורות ותמותת תינוקות שרשמית הוכרזה כגבוהה, ו"מיעוט רגולציה" עדיין ייחשב בעיניך בלתי קשור ל"ירידה באיכות" ושזה "מוזר" "ומופרך מכל דוגמה שאתה רק יכול לחשוב עליה" "במציאות"?
עזוב, עזוב. היות שיש לי הערכה כלפיך אז אין לי אפשרות להאמין שאתה מאמין לעצמך. אבל אם במקרה אתה מאמין לעצמך אז מכל מקום אין קשר בין דבריך לבין אותה "מציאות" שאליה התייחסת.
תקרא קצת על ההסטוריה של חיפהמשה
אנשים באו לגור בחיפה בגלל שיש שם עבודה.
התעשיה הכימית מפרנסת עשרות אלפי אנשים.
כן יש שם סיכונים, כן צריך לטפל בהם, ועדיין - מדינת ישראל לא יכולה להתקיים בלי התעשייה הכימית הזו.
אני לא חושב שזיהום אוויר זה דבר חיובי, אבל אני מתקשה לראות איך אתה מתעלם מזה שהתעשיה הכימית לא קיימת שם כדי לזהם, זה רק תוצר לוואי שלה.
לגבי רגולציה - אנשים יודעים לקנות מה שטוב להם.
במצב הנתון יש אזרחים שכנראה יהיה שווה להם לגור בכוכים העיקר לשלם פחות, בדיוק כמו שיש כאלה שגרים בקראוונים על מאחז כי אידיאולוגיה או כי אין כסף.
אם יבטלו את חוקי הבניה בשלב ראשון אנשים יגורו בדירות מפוצלות, בשלב שני יבנו מגדלים במרכז תל אביב כדי להדביק את הביקוש (במקום בשולי פתח תקווה).
בוא לא נערבב.מי האיש? הח"ח!
זה שאנשים באו לגור כי יש תעשייה כימית, לא אומר שצריך לשמור כל מצב קיים וכל תעשייה לדורי דורות. והסניגוריה המופרכת על התעשייה לאמור "לא קיימת שם כדי לזהם" זה בערך המשפט הראשון בכל מניפסט ניאו-ליברלי, זו כבר קלישאה חבוטה וסיסמה שלא עובדת בערך מאז תום המלחמה הקרה עם קרייני הרדיו הפאתטיים (מלשון פאתוס) של אמריקה ורוסיה. בסגנון "תעשיותינו הפטריוטיות עובדות סביב השעון כדי לספק את צורכי צבאותינו המהוללים". התוצאות ניכרות בערך סביב כל מפעל סובייטי בנהרות (שזורחים באור יקרות מרוב קרינה רדיואקטיבית), וסביב כל מפעל אמריקני שני במקורות המים. ואצלנו בקישון. ולטעון "לא יכולה להתקיים בלי התעשייה הכימית הזו" זה בערך ה - far fetch הכי חזק שאני זוכר אי פעם בפורומים האלו, ואני חושב שיש הרבה מאוד פרופסורים ומומחים שחולקים עליך, בכל הכבוד הראוי.
אז שוב, אני עושה את ההפרדה - מיעוט רגולציה בנושא התעשייה הכימית הוא דיון בפני עצמו, ומיעוט (או שינוי) רגולציה בתחום התכנון והבנייה הוא תחום בפני עצמו. אני יכול להסכים לגבי בנייה שזה עניין של שלבים, הנקודה היא שאני לא חושב שזה האינטרס שלי "כציבור" (היינו, לפחות ברמה של מי שאיכשהוא מסתדר בתחום הדיור ואינו זרוק ברחוב, כך שיש את אורך הנשימה המינימלי לעצור רגע ולחשוב איך דברים ייראו באיזה עתיד נראה לעין) לאפשר את כל הפתרונות הפרוביזוריים שרק יתקעו את פתרון הבעיה לעוד דור שלם נוסף על מה שגם ככה יש, ושיסבכו את התהליכים בעוד סדר גודל.
כבר הבהרתי מה לדעתי הפתרון האמיתי - הפניית משאבי ממשלה למימון בנייה למעמדות ביניים, דהיינו מגדלים רבי קומות (מאוד רבי קומות, לפחות שלושים) של דירות שלושה חדרים (רבות מאוד, לפחות חמש עשרה בקומה) בשכירויות טווח ארוך, בבניית קיימות מודרנית (טיהור ומיחזור מים, בקרת אקלים מרכזית, צמחיית בניין). אבל בישראל אין מצב שיסכימו לכאלו דברים בגלל המורכבות והרגישות החברתית.
נורא קל לבזבז כסף של אחריםnick
אין דבר יותר בזבזני מבניה ממשלתית, אני סבור שקבלנו מספיק דוגמאות לכך.
עוד בזבזנות, כמובן על חשבון אחרים, "בניית קיימות מודרנית".
השטויות האלה זה פינוקים של עשירים, תשאיר את זה להם, לא מכספי משלם המיסים.
מה שאתה מציע זה אבי אבות הסלאמס, חשבתי שאתה מתנגד לזה...
פשוט צריך להוציא את המדינה מהעסק, והכל יפרח מעצמו.
ראשון ראשון ואחרון אחרון.מי האיש? הח"ח!
ראשית, אתה שוב לעניות דעתי לא נזהר במילים. זו חד-משמעית לא בנייה ממשלתית, אלא מימון לפרוייקטים - שיש להם אדריכל עצמאי, קבלנים לפי מכרז (ומי שיזכו מן הסתם יהיו רק החזקים כמו שיכון ובינוי, אלקטרה, אשטרום וכל השאר המוכרים היטב) ומעל הכל ממש אבל ממש לא פינוקים של עשירים. מצד אחד האיכות תהיה הרבה יותר גבוהה מאשר סלאמס. ומצד שני ממתי דירת שלושה חדרים היא פינוק של עשירים? מה, אתה חושב שיהיו בזה אמבטיות מזהב? אני במקומך הייתי שואל שאלה אחרת, דהיינו מה ההבדל בין זה לבין סתם אישור של בניינים שיש בהם דירות שלושה חדרים? ההבדל בין הסיפור הזה למצב כיום זה שכרגע המדיניות הממשלתית - דרך רשות מקרקעי ישראל - פשוט לא מעוניינת בכלל לפתור את מצוקת הדיור, כולל לא התכניות של כחלון. זה יהיה ויתור עצום מבחינת המדינה לאפשר בנייה כפי שתיארתי, כי לכאורה עדיף מבחינת המדינה להחזיק בקרקעות עד שייבנו עליהן דירות יוקרה במיסוי הכי גבוה שיש. אבל יש הרבה מאוד שחושבים שהמחיר שהמדינה משלמת כשהשכבות החלשות תקועות במחסנים שווה את ההקרבה הזאת. ובכל מקרה זה ממש לא יהיה "כסף של אחרים", כשם שהוצאה ממשלתית על משאיות כיבוי אש ועל פקחי שווקים אינן סתם "לבזבז כסף של אחרים". שלא לדבר על מערכת החינוך - שעליה אף אחד לא שואל שאלות אלא זורמים לתוכה איזה שישים מיליארד שקל כל שנה מכספי משלם המיסים (הפעם בלי מרכאות). ושם ממש לא ברור איזו תמורה מקבלים.
לגבי בנייה: אתה יכול לזלזל עד מחר בהגדרות אבל בניית קיימות מודרנית נראית ומורגשת שונה לחלוטין מבניית "תותח הבטון" של ישראל בעשור שנות החמישים של המאה הקודמת למניינם. יש בשבדיה ובהולנד כמה שכונות כאלו והן נחשבות למגורים מעולים. אני מודה שיש בעיה כשנכנסת - במדינות ההן - אוכלוסייה מסוג מאוד מסויים (לא אפרט כאן כמובן מי היא...) ועושה ככל יכולתה להרוס את מטהרי המים, לשפוך את הביוב בדרך הכי עקומה ופסולה, ובאופן כללי להוכיח שזה היה הרעיון הכי גרוע בעולם לאפשר להם להכנס למבנים האלו. אבל לבנייני "תותח הבטון" הכניסו בזמנו את האוכלוסייה הכי עדינה ומתורבתת בעולם, עולים הונגרים מהודרים מיוצאי האימפריה בבודפשט, ועדיין הבניינים נהרסו תוך עשר שנים ונראים כמו שנראים, כי זו הייתה שיטת בנייה קטסטרופלית ואסון אורבני מבעית. ולבניית קיימות מודרנית יש ויש פוטנציאל לאפשר כאן חיים נורמליים. ולתוכה לא יוכנסו סודאנים, לא כי יהיו וועדות קבלה אלא מפני שזה ידרוש אזרחות מלאה, חשבונות בנק מסודרים, תלושים (או אישורי רווחה מוסדיים) וכדומה. שוב, זה לא יקרה כי בישראל יש גם את הבעיה שאינך יכול לקיים בניין ששליש ממנו היפסטרים תל-אביביים, שליש מזרחיים שכונתיים ימניים, ושליש חרדים שהקהילה קנתה עבורם דירות. זה כל כך לא יילך, שהממשלה לא תיתן שקל למימון כזה אפילו אם מכשירי הבנייה בכל העולם כולו היו כיום מאפשרים רק את זה. אבל זו הסיבה היחידה שזה לא יקרה בארץ.
^^^פאז

השאלה מה התנודתיות בבורסה לעומת שוק הדירותמודדת כובעים
פי 3 לפחות, אבל אפשר לפזר סיכוןמשה
דירה אפשר לקנות או למכור. אם אני צריך עכשיו 6000 שקל בשביל לחיות או 50K בשביל רכב כי הקודם הלך, אני מוכר ניירות ערך בסכום הרצוי שקל ולא צריך למכור את כל הדירה בשביל קצת כסף.
דירה זו דירה אחת, על כל המשתמע - דייר אחד שמשלם או לא משלם, בלאי של דירה אחת, שריפה בדירה אחת.
יש ביטוח עם המשכנתא בדרך כללפאז
וכסף שאני שומרת לשעות חירום הוא מחוץ למה שמושקע בדירה ויהיה בחסכון נזיל במידה דומה...
לא מכירה אף אחד שמכר דירה בשביל 6000 או 50000 שח...
בשביל זה יש חסכונות או הלואות בריבית נמוכה מזו של ערך הדירה בהרבה...
(או שקונים במה שיש
)נכון, והביטוח הזה לא חינם - יש לו עלות.משה
עלות לא כזו גבוהה...פאז
הוצאנו כ170000 שח על שכירות.
סכום שהולך ועולה עם עליית המחירים בשוק ועם התרחבות המשפחה....
ככל שעוברות השנים גם יש צורך להתבסס במקום שקרוב לעבודה וללימודים של הילדים... גם אם בשנים הראשונות הרשינו לעצמנו לעבור מסיבות של עבודה היום
נחשוב על זה אלף פעמים
ובחרנו מראש מקום מגורים שבו נוכל בע"ה למצוא לשנינו עבודות בטווח סביר.
כמו כן לא מכירה אף אדם שמכר דירה בשביל 6K וגם לא בשביל 50...
בשביל זה יש חסכונות ובשביל זה יש הלוואות שהרבית עליהם נמוכה משל משהו עם ערך נדלני....
(ואפשר גם לקנות במה שיש...)
דווקא כשהכסף בבורסה ויש תקופת שפל הרבה יותר מבאס למשוך סכום כזה...
בנוסף גם הורים לא עשירים יכולים להותיר לילדיהם אחרי 120 דירה ששוייה 2 מליון ויותר (למרות שקנו אותה בהרבה פחות)
ומניבה כל חודש סך נאה גם בלי שמוכרים אותה.
כשאם לא היו קונים דירה ספק גדול אם היו משאירים מאחוריהם אפילו מליון אחד....
מעבר לזה לך יש פריוילגיה של גוף יציב שמשכיר- זה דבר נדיר יחסית...
חברה שלי נאלצו לעבור בשכירות עם 5 ילדים שנה אחרי שנה אחרי שנה במפתיע.
מעבר שהעלה את השכירות כל פעם, עלה בעצמו כמה אלפים, דרש התאמה מחדש של רהיטים ועוד ועוד ובלאגן גדול ולא צפוי (נניח בתקופת לידה).
בתור מי שחיה בשכירות כבר הרבה שנים אני מחכה ומצפה שבע"ה התקופה הזאת תהיה מאחורי.
מקווה לקנות דירה שסכום המשכנתא שלה דומה לסכום השכירות כרגע.
זה אומר שעוד 5 שנים הוא ככל הנראה יהיה נמוך מהשכירות שמשלמים איפה שאני גרה...
ובעיקר- בית משלי.
זה פסיכולוגי אולי אבל נותן שמחה ושלוות נפש
וזה משהו שבהחלט שווה לי לקנות בכסף שלי

אני הוצאתי יותר ממך על שכ"ד וזה לגמרי בסדרמשה
תמורת הכסף הזה קיבלתי מקום לישון, איש אחזקה שיתקן וזכות שימוש ברכוש שעולה כ-500-700 אלף שקלים
(פעמיים הלך דוד, תקלות צנרת, בעיות חשמל, תריסים ועוד בעיות שעלו כמה עשרות אלפי שקלים לבעל הבית)
לקנות דירה בבעלות זה אחלה, אבל כשכולם רוצים לקנות דירה כי הם חושבים שזה השקעה טובה - המחיר של פרמיית הבעלות מזנק לסכום הזוי שאני חושב שלא נכון לשלם.
את חושבת שנכון לך, זה לגיטימי, יש לזה מחיר ואם השוק יקרוס אכלת אותה.
מסכים לגבי משכיר מוסדי, אבל גם אבא שלי משכיר דירות והוא כזה. היו לו דיירים שגרו אצלו 10 שנים ויותר.
כמו כל בעל מקצוע - גם למצוא משכיר טוב זה אתגר.
מחפשים דירה להשכרהבלדרית
דווקא בשכירות יש יותר מקום לחסוך ככה כי דירה קונים גדולה בשביל הילדים בעתיד ובדיאה שכורה אין בעיה להצטופף ביחד כמה ילדים בחדר. גם אפשר לגור קרוב לעבודה ולחסוך במקום אחר למשל נסיעות. או לקבל משכורת גבוהה כשגרים במקום שיש עבודה לעומת דירה בפריפריה שאין שם הרבה הזדמנויות תעסוקה, למרות שהדירה כביכול זולה יותר. יש הרבה שיקולים.
באותו ענייןפאז
ואכן נדלן במקום הראשון וקצת אחריו מניות נראה לי ממשלתיות...
זה פורסם בדה מרקר לכל המעוניינים

ובאמת אמרו שם שהממוצע של ההכנסה בהשקעות כפולה מהצמיחה הכלכלית (6% לעומת 3%)
ועם זאת מי שהפנסיה או החסכון שלו במניות וצריך אותם ברגעי שפל אוכל אותה למדי...
אם תהיה ירידת ערך של דירות בכזו רמהאניוהוא
הדירות יהיו שוות פחות מהמשכנתא ותאוריתית לא כדאי יהיה להחזיר את המשכנתא.
לכן המדינה לא תתן לזה לקרות.
ההלוואות בארץ הן לא נון-ריקורסמשה
יהיה חובה להחזיר את המשכנתא גם אם הדירה תאבד מערכה.
לכן כתבתי תאורתיתאניוהוא
זה נכון, אבל כל הנקודה זה חדלי פירעוןמודדת כובעים
כמו שקרה בארה"ב בסאב פריים.
אתם עושים מהמדינה אלוהnick
אם הכלכלה החזקה בעולם ירדה על הברכיים במשבר נדל"ן כזה, גם פה זה יכול לקרות
לא ברור לי, איזה קסם לדעתך המדינה יכולה לעשות כדי לכפות בכח הזרוע על אנשים לחשוב שהדירה שלי שווה 2x ולא x?
מדיניות פיסיקלית.מודדת כובעים
מה?nick
זו הדרך של הממשלה להשפיע על הכלכלהמודדת כובעים
מה הקשר בין מדיניות פסקלית למחירי הדירות?nick
זה לא כלי מספיק חזק, היא כלל לא ביד הממשלה אלא הבנק המרכזי, ויש תמיד הרבה סיבות אחרות לקבוע את הריבית
השליטה במשאב הזה נעשית דרך הרגולטור הממשלתי.מי האיש? הח"ח!
הוא הבעלים היחיד של זכות התכנון והאישור (פרט כמובן למתחולל במגזר הערבי שבו מחירי הדיור הם בסקאלה אחרת לגמרי רק כי הרגולטור לא קיים לגביו - אם כי ניתנת האמת להיאמר שגם בו משלמים מחיר מסויים על הריסות מצומצמות של בנייה לא-חוקית שהם לוקחים בחשבון ולכן זה גם סוג של רגולציה). כל עוד לא ישתנו נתיבי האישור לבנייה הרי שיש ביד הרגולטור הנוכחי כל כוח שבעולם לווסת ירידות מחירים או למנוע אותן.
משה
יש מחירים אחרים להעדר התכנון (זה נראה כמו כפר ערבי...)
אבל צריך לאמר ביושר שהמחירים שם זולים יותר.
זה לטווח ארוך בלבדnick
הנה עובדה שעכשיו כל הרגולציה מוכוונת להורדת מחירים.
לא הולך להם כל כך...
מוכוונת להורדת מחירים?מי האיש? הח"ח!
איך בדיוק? יש לך מושג כמה יחידות דיור עיריית רמת-גן הורידה מהתכניות בתל-השומר?
אנחנו נכנסים כבר לשאלות אחרותnick
תשאלי את אורי אריאל אם בונים היום הרבה או לא. הוא יגיד לך משהו אחר.
קשה לדעת היום בעידן הפייק ניוז
הוא שר בממשלהמי האיש? הח"ח!
מטרתו היא למצוא חן ולא לספק עובדות (ולא חלילה כי האופי שלו רע או משהו, פשוט זו הגדרת העבודה)
נו ברורnick
לעובדות שרואות עיניךמי האיש? הח"ח!
חוקרים, בודקים, מסתכלים כזה
העיניים שלי לא מסוגלות לראות שום דבר בסדר גודל כזהnick
לא הבנתי מה הסיפור.מי האיש? הח"ח!
טלפון לעיריית רמת גן, קפיצה למחלקת תכנון והנדסה, בודקים בקשות שהוגשו ומה שאישרו בוועדה. לא מסובך.
אנקדוטהnick
בדיקת עינייםמי האיש? הח"ח!
![]()
להוריד את הריבית זה מדיניות מוניטרית. ואני הגבתימודדת כובעים
על מה שכתבת שהממשלה היא לא אלוה. לא על מדיניות בנק ישראל.
צודקתnick
לגבי מדיניות פיסקלית כתבתי שתי שורות למעלה מפה
בכל מקרה כחה של הממשלה מוגבל, לעצור התפוצצות של בועה פיננסית זה דבר שכלכלת שוק לא מסוגלת לו
כרגע היא עושה את זה דרך החינוךבלדרית
וגם אנחנו עושים את זה לעצמנו, כי הדור הקודם אומר לדור הצעיר שהוא חייב דירה כי זה היה נכון לזמנם. וכשיש אנשים שבשביל שתהיה להם דירה פרטית שלהם מוכנים לקחת סיכונים כלכליים לא הגיוניים.
כמובן יכול להיות שאני טועה ואני בהחלט לא מבינה ביהדות מחו''ל שמזרימה כספים ומעלה את מחיר הדיור. אני פשוט מניחה שכשהמחירים מגיעים לכאלה שהלקוח לא יכול לשלם, עליית המחירים תיפסק. ואם לא תהיה לאנשים ברירה אלא לחיות עם ההורים אז כן, זה יקרה. כבר עכשיו יש ניסיונות להעלות את שכר המינימום כדי שאנשים יוכלו לשכור או לקנות דירה אבל בסוף הבועה תתפוצץ. לא יהיה מי שיאכלס את כל הדירות.
אני עושה הרבה יותר מ-3%משה
בממוצע כמובן.
ואני לא צריך להתעסק עם דיירים שלא משלמים וכל השטויות האלה.
אה- וגם
אני חוסך את מחיר הפינוק, כלומר את הרצון להשקיע סתם בשטויות רק כי זו דירה בבעלות, וגם את ה"צורך" בעוד חדר בשנים שאני לא באמת זקוק לו כי לא קונים דירת 3 חדרים למשפחה שצריכה לגדול.
זה כסף. המון כסף.
כיום אם אתה שוכר טובבלדרית
כיום המצב הוא כזה שיש שיפע של היצע דירות להשכרה (כמובן תלוי איזור) ונראה כאילו מחיר למשתכן רק יעלה אותו.
במצב הנוכחי של מחירי הדירות אין להם הרבה לאן לעלות ברוב האיזורים (יש מקומות שכן אבל צריך לבדוק טוב) ואין מה לסמוך על עליה בשווי הדירה. אנשים פשוט לא יוכלו להרשות לעצמם לקנות כך שהמחיר שתציע חסר משמעות. והתשואה החודשית מהשוכר גם מוגבלת כי בסוף גם הוא לא יוכל לשלם. ובנוסף דירות יקרות צריך לשפץ ולטפח וכל חודש בלי שוכר זו מכה. ועל דירה בבנין יוקרתי מהניילונים בכלל יש ירידות שווי מטורפות כי אחרי כמה שנים הוא הופך למיושן והערך יורד כמעט כמו מכונית.. כך שאני לא יודעת אם יש עתיד לדירות להשקעה.
דירות חדשות מתומחרות לדעתי בחסרמשה
מכיוון שהשוכר לא רוצה את הדירה היקרה בהכרח. הוא גר בה בגלל שזה מה יש. יש סיכוי טוב שהוא יעדיף פחות שכ"ד ודירה פחות יוקרתית ומפוארת, להבדיל מדירה בבעלות.
בנוסף לכך הדירות החדשות ממוקמות בשכונות לא אטרקטיביות לשוכרים, למשל בהעדר תחבורה ציבורית סבירה או מקומות עבודה במרחק סביר. הללו מעדיפים חורבות של ממש ובלבד שיהיו במרכז תל אביב.
המשמעות הפרקטית של זה היא שלקנות דירה חדשה כדי להשכיר אותה (למשל מחיר למסתכן) זה טעות חמורה, ושכונת פסגות אפק בראש העין תוכיח.
שלא לדבר על הדירות החדשותבלדרית
בשביל מחיר למסתכן צריך כסףמשה
ובשביל כסף צריך הרבה פעמים לעבוד במרכז.
לדעתי רוב הרוכשים בפריפריה הם אנשים שרוצים להשכיר את הדירה החדשה ולגור בשכירות במרכז. בעפולה כבר יש בניינים חדשים שלמים להשכרה ואין מספיק שוכרים בשביל כ"כ הרבה דירות.
בעוד 5 שנים הם ירצו למכור את הדירה ו"לעשות את הסיבוב", אבל גם כל השכנים שלהם ירצו...
אז לפותחבלדרית
אני לגמרי חושב שעדיף לשכור היוםמשה
זה לא לגמרי פשוט כי בעל דירה זה נכס כמו כל נכס אחר (אני זכיתי, למשל).
מה יקרה עם מחירי הדירות? לא יודע. שכר הדירה שלי עלה בשנים האחרונות בצורה מתונה יחסית וזה לגמרי בסדר.
זה גם מאפשר גמישות נהדרת.בלדרית
זה נכון, אבל גם הגמישות היא חיסרוןמשה
זה גם הגמישות של בעל הבית לסלק אותכם, והעדר הגמישות שלכם להשקיע בדירה כי אולי יעיפו אותכם.
שני הצדדים נכונים. אני בצד של השוכרים כרגע...
ומה תעשי כשתצטרכי בית להרבה ילדים?אורי8
המעברים הורסים רהיטים וגם עולים כסף וזמן. אם השכירות היא שלב בדרך לדירה , זה נהדר( גרנו כמה שנים בשכירות זולה ועברנו כמה דירות) , אבל כשרוצים לגדל משפחה ולא רק לעשות כסף , צריך לחשב על קניה .
האמת לא מבינה פה את כל החשבונות והם לא מעניינים אותי, תכלס' - עליות או ירידות , בית זה בית , גם אם פתאום ערכו יורד. והמשכנתא נגמרת בשלב כלשהו. ולהורים שלי ושל בעלי יש בית בלי משכנתא, אם הם היו חיים כל חיהם בשכירות , עדיין היו צריכים לשלם שכירות והיום הם לא צריכים ויכולים לעזור לילדים שלהם.
כמה פעמים אפשר להסביר ולתקן את אותם טעויות... מייאשnick
אם את מוכנה לשלם כפול ממחיר הדירהמשה
(כלומר עוד דירה אחת לבנק)
את יכולה.
מה שכתבת פה זה תגובה רגשית, לא שכלית.
גם מתסכל שתמיד יש את ההשוואה לדור ההורים...בלדרית
וחס ושלום לא מזלזלת בהרגשה של משהו שהוא שלך ומשהו להוריש לילדים אבל מנסה לראות את החיובי גם בלהשכיר. ואם לקנות זה רק בפריפריה ולנסוע הרבה או לעבוד בעבודה פחות מכניסה אז אולי כן משתלם יותר לשכור. וכמובן למצוא בעל בית טוב שלא יזרוק אותך, הרבה השגחה צריך בעניין.
רק אומרתפאז
ו"התפוצצות הבועה" ועוד ועוד שמאז ומעולם מדברים עליהם ומחכים להם..
אחרי 15 שנה הם גילו שהם היו יכולים כבר להיות עם דירה ביד אחרי תשלום משכנתא...
בשלב הזה למרבה הצער ההון שהיה להם *נגמר* בבורסה!!
וב"ה הם איכשהו כן קנו דירה שמחירה כמובן עלה לפי 4 (!!) ב15 שנה שמאז.
וגם מספקת הכנסה חודשית נאה משכירות.
גם אנחנו חיכינו כמה שנים כי תמיד מדברים על זה שעוד רגע ועוד שניה
המחירים ירדו ויהיה משתלם...
ואז גילינו כעבור כמה שנים שהיינו טמבלים

ודירה שיכלנו לקנות לפני 8 שנים עולה היום פי 2 ויותר (!!) במקומות מסויימים....
אז עדיף לשלם למישהו אחראניוהוא
למה לא לקנות בעצמך את הדירה?
כי אתה מתעלם מההון העצמי ומרכיב הסיכוןמשה
בשביל לקנות את הדירה המשכיר שלך הביא הון עצמי.
על הכסף הזה הוא היה יכול לקבל ריבית או לטוס איתו לתאילנד.
במקום זה הוא קנה לך דירה.
תוריד מזה את עלות התיקונים והתחזוקה והביטוח והחודשים ריקים פה ושם - זה לא בחינם.
קצת פחות מזל (עליית ריבית נניח), המשכנתא שלו תזנק, שכר הדירה שלך לא ישתנה.
למה שכר הדירה לא ישתנה?פאז
אצלנו בכל מקום שגרנו שכר הדירה עלה כל שנה בגדול גם בלי עליית ריבית.
והמשכיר שלנו בפירוש העלה לנו את שכר הדירה בהתאם למשכנתא שלו...
ככה שיתכן שמי ששוכר מגוף שונה מזה שלך ודומיו
משלם את השכירות ועליית הריביות וגם נשאר בלי דירה...
נכון בשכונה שלנו שכירות עלתה מ1700 עד 3100 ב10 שנהl666
שכ''ד השתנה בעשור האחרון בחצי ממחירי הדירותמשה
אם לפני עשור היה כנראה כדאי לקנות, היום לא ממש.
ודאי שהיא רגשיתאורי8
הכל סבבה, רק לתקן נקודהnick
בהכרח ככל שההתנהלות הכלכלית שלך פחות חכמה ומחושבת, תאלצי לבלות הרבה יותר מימי חייך בעשיית כסף, ולא תהיי פנויה לעשייה חיובית
לא אמרתי לא להיות מחושבאורי8
לא מזלזלים חס ושלום!בלדרית
פשוט עם כל הכבוד לצורך בדירה משלך, כיום זה צעד לא כלכלי. וגם לי יש צורך כזה, אז אני מתאפקת. כי אני יודעת שזה לא נכון כרגע. אם העבודות שלכם מכניסות ואתם מסוגלים לעמוד במשכנתא בנחת אז מצויין לכם, אבל אם לא אז אני ממליצה לכם להקשיב לאלון גל, הוא מדבר ישר ולעניין ולדעתי הוא צודק. מוזמנת להתווכח איתי אבל בבקשה רק אחרי שתחקרי את הנושא ולא סתם מתוך רגש. אני יודעת יודעת שזה נושא מאוד רגיש, חס ושלום לא מזלזלת בשום בחירה, אבל עדיין להקשיב לאחרים זה אף פעם לא מזיק. ואני גם חושבת שאיכות החיים זה בדיוק מה שחשוב לכל אלא שהחליטו שהם לא הולכים כמו כולם ולמדו ושינו כדי לשפר את חייהם, הפתרון הכי נוח זה להגיד שאני חייב ואין מה לעשות.
^^ מה שהיא אמרהnick
אגב, בשום מקום לא כתבתי שאני מתנגד לרכישת דירה.
מה שאני מתנגד בכל תוקף - זה בורות ועצימת עיניים.
בעיניים פקוחות - אפשר לעשות החלטות לא כלכליות.
לא תאמינו - אני אפילו עושה כאלה בעצמי.
אה, ולגבי "מקצוע שלי ושל בעלי הוא מקצוע של נתינה"
כאן פיהקתי.
עכשיו פתחת עוד דיון....בלדרית
? לא הבנתי?אורי8
אולי אנחנו פשוט בשלב אחר בחיים, כזוג צעיר חיינו כמה שנים בקראוון ובשכירות עד שהיינו חייבים בית( והספקנו , ב"ה לקנות לפני עליית המחירים לפני 8 שנים)
אז מה את ממליצה לפותחת לקנות עכשיו?בלדרית
לא הצעתי לקנות עכשיו במצב שלהאורי8
למה זלזול, רק פיהוקnick
מי שזה עושה לו טוב, בשמחה.
בטוח שהיית עושה בדיוק אותו דבר גם ללא משכורת.
כל מה שעוזר לשמר את הקבעון המחשבתי ולא לפתוח את הראש - מבורך
המהלך הרובוטי:
כולם עובדים 40 שנה -> אני אעבוד 40 שנה -> כולם קונים בית שתורם לצורך לעבוד 40 שנה -> גם אני -> זה גם מה שכלכלי -> זה גם מה שחכם -> בעצם זה כי אני צדיק ורוצה לעבוד המון-המון-המון בעבודה הצדיקית שלי -> כי זה מה שאני ממש ממש רוצה!
אני ממש לא מתווכח ברמה האישית פה - רק מנסה טיפה לערער את הקפאון, לסחוט קצת פלפל חריף על הלשון.
לא להעלב.
גם אני במקצוע של נתינה. נתינת כסף למדינה במס הכנסה.
You're welcome
את הדיון איתך סיימתיאורי8
הפוך, אני ענייני לגמריnick
לא פונה לאף אדם ספציפי ברשת, זה רק מצע הרעיונות.
התנצלותnick
אין לי כוונה שיהיו מכוונים כלפי אנשים כלשהם, רק דן בדיעות.
אבל נראה לי שדברי הדרדרו קצת להיות אד הומינם.
מתנצל...
מזדהה ממש עם כל מילה+mp8
לענ"ד המשכנתא גם עם הריביותסדר נשים
לא עולה על מחיר השכירות של דירה באותו גודל
ומשלמים אותה הרבה פחות שנים
זה כי את לא מחשבת נכוןnick
בהשוואה כזו, תווכחי לראות שהתשואה על דירה (2-3%) דומה מאוד לריבית על המשכנתא, רק ללא הסיכוי לעליית מחיר וגם ללא הסיכון להפסד הון.
לא ממש הבנתיסדר נשים
בכל מקרה קניית דירה- הון עצמי+משכנתא+ריביות
תעלה הרבה הרבה (הרבה!) פחות משכירות בטווח של שנים
כמו שאמרתי ההשוואה לא נכונהnick
לא נכון.
ההשוואה מופרכת, ומתעלמת מתשואה אלטרנטיבית על ההון
אהה הבנתיסדר נשים
בכ"ז אני אישית מעדיפה לקנות בית ולא להשקיע במשהו אחר
ואל תשכח לקזז דמי שכירות מהרווחים..ירושלמית טרייה
ברכישהnick
קשה מאוד לאנשים להפניםnick
תודעת העוני כל כך חזקה, גם בקרב אנשים שהם למעשה עשירים, שהם לא מבינים שכסף לא חייב להיות חומר בעירה, אלא אבן בנין.
אולי כתבת את זה קודם, קשה לי לעקוב מהפלפוןירושלמית טרייה
או היית קונה בחצי מיליוןנחשון מהרחברון
נשמע שהגבת אלי - 'משכורות שלו'סמיילי12
ודבר נוסף, תודה על הדאגה לילדים שלי אבל לא תודה. אני יודעת ב-ד-י-ו-ק מה אני עושה ואיך אני מכלכלת את הילדים שלי. לא עניינו של איש מה אני מתכננת לעשות עם הכסף ואם אני מעדיפה אוכל היום או כסף מחר או וואטאבר.
ואם לא התכוונת אלי אז ראי הודעה זו כמבוטלת.
התכוונתי לפותחבלדרית
סמיילי יקרה, אני בטוחה שאת מכלכלת את המשפחה שלך בצורה הכי טובה שיש! סליחה אם פגעתי שלא במתכון.
איך הופכים דיון פננסיnick
זה נושא כל כך פרווה...
כסף זה נושא רגיש. מבינה לגמרי.בלדרית
לא. דווקא לא תיכננתי להגיב אבל באמת שעד הילדים שלי.סמיילי12
הכל בסדר.סמיילי12
אגב הפותח הוא גם פותחת ולדעתי הם עוד לא נשואים..
אוי נכון, סליחה לפותחת!בלדרית
מסכים עם כל מילה וזו בדיוק המציאות.מי האיש? הח"ח!
אחד לאחד. אגב, כמות הבנייה בתכנית למשתכן באיזור המרכז היא יחסית מפתיעה, אבל בסופו של דבר גם היא במחיר לא מספיק נמוך, לא תפתור דבר למי שממש אין, וכפי שראינו אפילו חברת כנסת (ועוד של כחלון) לא התביישה להשתתף ולזכות בדירה כזו, והיתה רשאית להשתתף בה עם כל המשכורת של יותר מארבעים אלף שקל חדש בחודש. אז שיסבירו לי עכשיו איפה בדיוק הדירות לעשירונים הנמוכים.
לאט לאט מתפשטים לפריפריהבלדרית
ואולי יפתחו מקומות עבודה גם באיזורים רחוקים כי אנשים חכמים יגורו שם והשכירות תהיה נמוכה והמעסיקים יעשו חשבון ששווה להם.
זה בגדר של אולי.מי האיש? הח"ח!
כולי האי ואולי. והבעיה של אוכלוסייה ממעמד כלכלי נמוך לא תיפתר גם כשיוגדל היצע הדירות שעולות מיליון שקלים חדשים באשדוד או אשקלון.
למה לא?בלדרית
לא חושבת שמדובר באולי. זה אולי ייקח זמן אבל זה כבר קורה.
לא בטוח על מה את שואלת את השאלה.מי האיש? הח"ח!
אם זה בנוגע לנקודה שזה לא יפתור לעשירונים נמוכים אז כן, חד-משמעית לא. תבדקי שכר חציוני, וזה עוד לפני אופק תעסוקתי.
כשיוגדל ההיצעבלדרית
לא במרכז תל אביב אבל כן באיזורים רחוקים יותר אך עדין נגישים מספיק. וגם השכירות תרד בהתאמה.
דגש על הביטוי "ובמידה"מי האיש? הח"ח!
שזה ביטוי תנאי. התנאי הזה לא יתקיים.
כן... כי כמו שאמרו מעליבלדרית
פקידות המדינה היא בעלת הכוח והשליטה.מי האיש? הח"ח!
ואני ממש לא רואה תנועה עממית שתוציא לה את הכוח הזה מהידיים. הלוואי וזה היה קורה.
שטויותnick
דרך אגב, הוספת נגישות כן תביאבלדרית
יהיו פחות קונים לתל אביב?מי האיש? הח"ח!
בינתיים הדבר היחיד שקורה בתל אביב זה שקבוצת רכישה למגרש בערך הכי יקר במזרח התיכון (אם לא באסיה) עומדים להפסיד את המכנסיים כי אין ליזם מספיק כסף לבנות. את כנראה ממש אבל ממש לא מכירה את התחום. את הבועה הזו מנפח כסף יהודי מחוץ לישראל והשיטפון הזה אפילו לא ממש התחיל. שיהיה בהצלחה לכולנו (תרתי משמע, גם אנחנו - העם - וגם המפלגה בנושא הדיור!)...
ממש לא מסכימה איתךצ'ילי מתוק
אנחנו קנינו במחיר למשתכן בלוד, עדיין לא קיבלנו מפתח ( צפויים לקבל עוד 3 חודשים בערך) וכבר יש לנו שוכרים לדירה שהחוזה מולם אומר שהם נכנסים לדירה בהתראה של חודש מראש.
ברגע שפרסמנו את הדירה, למרות שמדובר בחוסר וודאות לגבי תאריך הכניסה, התקשרו אלי באותו יום 8 אנשים שרצו לסגור. ככה יכולתי גם לבחור מתוכם את הדייר שהכי נראה לי.
ברור שהרבה מזה זה העניין שמדובר בדירה חדשה. כי המחיר שפרסמנו הוא מחיר יותר גבוה ממחיר של דירה מקבילה בשכונה ישנה יותר. וזה למרות שהשכונה שלנו היא שכונה חדשה לגמרי וזה הפרוייקט הראשון שם.
הכל תלוי במיקום בסופו של דבר....
זה כי את הראשונהמשה
מה יהיה בעוד שנה שיהיו עוד 1000 דירות להשכרה (והדירה שלך כבר לא תהיה חדשה)? לא יודע.
ברמה אישית אני מאחל בהצלחה וכל זה...
ביום שבו אני לא אקבל על הדירה מה שאני רוצה, אני אגור בהצ'ילי מתוק
אני ממשפחה שמנהלת נדל"ן ומבינה בזהמשה
זה לא רע, אבל ראיתי גם את הצד האפל של הסיפור הזה, כולל בלאי, סכסוכי יורשים ובתי משפט.
ראיתי, ושמתי את כספי בבורסה.
האמת שלא יצא לי לראות את הצד האפלצ'ילי מתוק
בלאי? אתה משווה את זה לעליית ערך הנכסים? לסבא וסבתא שלי יש בערך 5 דירות באיזורי ביקוש כשכבר 2 מתוכם עוברות תמ"א 38 ופינוי בינוי.
גם בצד שלי וגם בצד של בעלי הסבים והסבתות השקיעו בנדל"ן במקום בפנסיה והיום הם מכניסים בערך פי 2 או 3 ממה שהיו מקבלים אם היו שומרים את הכסף לפנסיה.
בדירות יש בלאי, ובשוק ההון יש נפילות והפסדים. אין משהו מושלם.
בינתיים לא מכירה מישהו שקנה דירה ומצטער על זה... לעומת זאת מכירה הרבה שהשקיעו בבורסה ומצטערים.
^^^אין משהו מושלם זה הסיכום הכי טוב..ירושלמית טרייה
וחוץ מזה, מסכימה עם כל מילה.
נראה לי שקו השבר פה הוא בין כאלה שהם או המשפחה שלהם כבר קנתה דירות לבין כאלה שנאלצו להחליט לחיות בשכירות. לא מוסיפה עוד פן יסקלוני.
השרשורפלצת הזה מרתק ממש, אבל רחוק מאד מלענות לשאלות של הפותח..
מסכימה איתך לחלוטין. אני גם הרהרתי בדבר...מודדת כובעים
דווקא הייתי מתארת את החלוקה,בלדרית
לבין אלו שקנו או קיבלו דירה ואין להם מושג בכלכלה או במצב השוק אבל הם מתעקשים להגיד לפותחת שזו הדרך הנכונה כי זה מה שהם בחרו.
מה שכן, אני מודעת לעובדה שהרבה פה גרים בשטחים או במרחק מגוש דן וירושלים, שם מחירי הדירות אמנם גבוהים יחסית למשכורת הממוצעת אך עדיין אפשריים.
ממממ נעלבתי.. (לא ברצינות, דווקא אוהבת לקרוא את דברייך)ירושלמית טרייה
מה שנכון הוא שאני מתעניינת בעיקר באזור שלי שהוא ירושלים, ויש אזורים בהם יש פחות צפי לעליות מחירים, וזה יכול ליצור הבדל גדול בהתייחסות.
לגבי הפותח, ממש לא באתי לתת לו עצות. אני לא הייתי מצליחה לשרוד עם משכורת כזאת, ולא הייתי משערת שאפשר לקנות דירה. אבל הדיון כאן התרחק מאד מהשאלה שלו והפך לדיון תיאורטי אז בכלל לא התייחסתי פה לעצות לפותח.
השערתך רחוקה מן האמת גם לגבינו
פאזאחרונה
אני יכולתי לקנות מזמן ובוחר לגור בשכירות.משה
^^^משכן אבנה לך
נרשמתם ל''מחיר למשתכן''?בת 30
כי אחוז ההון העצמי שצריך בתכנית הזאת הוא מאוד נמוך. ומצד שני מרוויחים הרבה כי הדירה נמכרת לכם על הנייר ובמחיר נמוך משמעותית מהרגיל. זה אומר שאם תזכו בהגרלה, תוכלו לקנות דירה ב800000 נניח (מתוך זה תצטרכו להביא הון עצמי של 10% אני חושבת) ואחרי 8 שנים בערך תוכלו למכור אותה ב400 אלף יותר בערך.
לא בטוח שהתוכנית כדאיתנשויטריבינתיים
בנוסף צריך לשלם בהתחלה חלק מהעלות ומקבלים את הדירה רק בעוד 4-5 שנים.. ומי יכול להגיד מה יהיה המצב בשוק עד אז
בנוסף 800 אלף זה לדירה באזורים ממש רחוקים
נכון.בת 30
הון עצמי נמוך לא שווה הלוואה יותר גדולהעדיין טרייה
יש בנקים שדוחים את התחלת תשלום הדירה בשנתיים שלוש או שפורסים את הסכום לנמוך יותר לפני הכניסה לדירה וגבוהה יותר אחר כך. ו800000 זה לא רק בדירות באיזורים רחוקים
לא נראה לי ריאליאפונה
ממשכורת של 6000 ש"ח לשלם שכירות ומשכנתא במקביל במשך 3-4 שנים.
לפותח -
זה לא הגיוני. אם אתם רוצים דירה אתם צריכים להגדיל הכנסות.
6000 ש"ח זו משכורת לא גבוהה למשרה מלאה של אחד מבני הזוג.
יש אפשרות לעבור לעבודה בשכר גבוה יותר? או להוסיף עבודה קטנה מהצד?
מה עושה בן הזוג השני?
מה עם לקנות דירה מוכנה ולא על הנייר?סמיילי12
ככה תוכלו לעבור לגור בה בלי לשלם פעמיים- גם שכירות וגם משכנתא.
התכנון שלנו הוא - לקנות באיזורי פריפריה שהמחיר שם נמוך דירה קטנה- שלושה חדרים בערך ואז לחכות עד שנצליח לחסוך לדירה נורמלית (אנחנו כרגע לא חוסכים כי יש לנו משכורת נמוכה משלכם ביחד). ומקסימום לא הצלחנו לפחות אנחנו לא משלמים לאנשים זרים.
בנוסף אפשר לבדוק איך מגדילים הכנסות.
עוד משהו, זו הולכת להיות המשכורת התמידית שלכם? אני מאמינה שמתישהו תעלו ברמת החיים. ואז יהיה קל יותר לחסוך.
גרים אצל ההורים....rivki
^^^^לחפש לשנים הקרובות דיור כמעט חינמיירושלמית טרייה
היום גם קראוון זה יקר, לא מה שהיה לפני עשרים שנה, אבל ממש כדאי להתאמץ לחפש. מעונות זה הכי כדאי..
וגם תנסו להגדיל הכנסה.
אם מישהו מכם יכול לתת שיעורים פרטיים במשהו זה כדאי מאד, לדוגמא.
ולגבי מקצוע:
אם לאחד מכם עוד אין תואר או מקצוע ביד אז אין ברירה וממש כדאי להשקיע בזה דבר ראשון. מלגות/הלוואה/מתנה מההורים או מה שצריך כדי להגיע לעבודה יציבה יחסית ונורמלית.
ולגבי אברכים:
אם בן הזוג הוא אברך אז במצב כזה, שבו יודעים שההורים משני הצדדים לא יכולים לתמוך, הוא צריך להתאמץ על הפרנסה גם כן. אולי שיעורים פרטיים, שיעורים בכלל, או כל דבר שהוא שיכול להכניס כמה שקלים וגם להישאר בתחום התורה. אישית הייתי חושבת שבמצב כזה אי אפשר להיות אברך, אולי רק למספר שנים קטן ומוגבל מראש. אבל זו דעתי האישית מאד.
מה עושה בן הזוג?סודית
הבעיה היא,ד.
ההשקעה הראשונית.
ההמשך, של תשלום המשכנתא, בד"כ אינו יותר יקר משכירת דירה.
כדאי לעקוב אחרי התכניות המתחדשות של מש' השיכון. כולם מכירים את הבעיה של ההון הראשוני.
לפעמים אפשר לקחת הלוואה גם על זה. אבל צריך חישוב טוב, גם של מה שמרוויחים (מן הסתם יכול להשתנות עם הזמן), גם של מחיר הדירה, שתלוי הרבה באיזור, ולפי זה, של ההחזר הנדרש מידי חודש.
הלואהנעה של הים
רק מוסיפה שהלוואה צריך להחזירירושלמית טרייה
וממשכורת של 6000 קשה עד בלתי אפשרי להחזיר שקל.
משכנתא גם היא הלוואה, רק שהיא מיועדת לדירות, לסכומים גדולים, ופרושה על שנים רבות מאד. הסכום הסופי שמשולם ייצא בערך פי שתיים ממחיר הדירה המקורי, רק שזה פרוש על פני שנים רבות ולכן מועיל.
הלוואה רגילה יותר היא לסכום קטן ועם החזר גבוה ומהיר. הלוואה היא בעצם לא פיתרון לשום דבר, רק למשהו שידוע שהוא טכני זמני לגמרי. למשל, הלוואת גישור לזמן שבין קניית בית חדש למכירת הבית הקודם.
אם לוקחים הלוואה בלי לתכנן טוב טוב איך מחזירים אותה כאילו חופרים לעצמנו קבר כלכלי..
נראה לי שבלתי אפשריl666
אפשריאלף וגל
מקפידים להפקיד כללל חודש סכום לחיסכון (אפילו אם סמלי, לפחות יש משהו שמצטבר)
מדי פעם שמצטבר בעובר ושב קצת - שמים בפיקדון.
מנסים לחשוב על משהו מעבר לשעות העבודה שיכול להוות מקור פרנס נוסף ולא דורש השקעה כספית. (איור, ספרות, עבודות הקלדה, ניקיון, להכין קינוחים או סלטים לשבת... כל דבר)
מתחילים מדירה קטנה! מרחיבים או משפצים בהמשך
יורדים ברמת חיימשה
אם אני (שיש לי כסף) יכולתי לחיות ברמת חיים נמוכה של מתחת לאברכים-שכנים-שלי גם אתם יכולים.
כמה שנים כאלה, והמצב שלכם טוב פי כמה.
יש ילדים?סמיילי12
חובה לחפש מקור הכנסה נוסף. אין כל כך ברירה לטעמי.
ועוד אנחנו חיים על 3000-3500 גג. ואם לא הייתה עזרה מההורים בשווה כסף היינו קורסים.
(כמובן שיש לנו בצד מהחתונה וכו אבל לא נוגעים).
ישמשה
כשלא היו חיינו ברמת חיים עוד יותר נמוכה. הייתה לי משכורת לא רעה והכנסות מניירות ערך ולא החזקנו רכב זמן ארוך.
(עד שנשברנו בגלל צורך רפואי).
ואני כבר לא מדבר על מה שעשיתי בתור רווק שזה לא לבזבז כלום, לעבוד, ולחסוך הכל. זה מאוחר מדי בשבילכם.
אז בוא תספר לנו איך עשית את זה?סמיילי12
איך חייתם ברמה נמוכה ממה שהצגתי פה. אני רצינית בלי טיפת ציניות, מבטיחה. זה יכול להועיל.
שכ"ד. אוכל חשמל מים ארנונה. הוצאות בלתי צפויות כמו טיפולי שיניים וכד'.
עזוב ילדים, לפני הילדים.
אין לנו רכב.
עברו כמה שנים מאזמשה
במחירי היום זה היה בערך 4000 ומטה. אוכל הכי פשוט (אני צמחוני..), חשמל מינימלי (לובשים חם ופחות מחממים), לא יותר מקוב וחצי מים, מינימום נסיעות, זהו בעצם.
עבודה קרוב לבית (אם לא, זה מקפיץ את העלויות או את בזבוז הזמן)
טיפולי שיניים ב"ה לא היה לנו אז.
אפשר גם לטפל בצד השני - לקחת עוד עבודה בערב, להישאר שעות נוספות, לקחת פרוייקטים בסופי שבוע (אני שנים ארוכות עובד גם שישי וגם מוצ"שים, לרוב שניהם).
סבבה. אז אנחנו פחות או יותר על אותו עיקרוןסמיילי12
הכוונה לחסוך כדי להגיע לבית..
תודה רבה על הפירוט(:
אם יש ילדים זה יותר קשה, אין ספק.משה
אבל על זה היה צריך לחשוב כשבחרנו להביא אותם לעולם.
אומרים שהקב"ה עושה את שלו, אבל אנחנו צריכים להשתדל.
(לעניים שפחות חושבים על זה יש יותר ילדים מלעשירים שיכולים להרשות לעצמם אבל לא רוצים, אבל זה נושא כלכלי אחר ומטופש)
נכוןסמיילי12
אבל אנחנו מאמינים שכל ילד מגיע עם פיתו בסלו.
זה לא אומר שאני אביא עכשיו 20 ילדים בלי יכולת לכלכל אותם.
אבל בהחלט יהיו דברים שהם יצטרכו להתאמץ כדי להשיג. ואני עושה את זה מתוך בחירה ומודעות מלאה.
וגם מתוך ניסיון חיים של ילדה שקיבלה הכל ובדיעבד כדאי היה שאתאמץ כדי להשיג.
אגב, הלכתית אני לא חושבת שמותר למנוע ילדים בגלל שאין יכולת כלכלית. אנחנו קיבלנו היתר בתחילת הנישואין אבל מאד מאד ספציפי שקשור לכמה גורמים אבל בפירוש הרב אמר לנו שזה בעייתי. סתם נקודה.
בקיצור גלשתי.
שיהיה יומקסים לכולם
יש לי הרבה מה להגיד על מה שכתבת פהמשה
אבל זה לא המקום.
מוזמנת באישי בכיף.
כמה צריך לשים בצד כל חודש כדי להגיע לדירה?משכן אבנה לך
תוך כמה זמן? לפחות 3000 ממה שאני יודעתבלדרית
אפשרי לפרוש משכנתא ל10 ולא ל20 שנה?משכן אבנה לך
חושבת שכן. תלוי בנתונים שלך.בלדרית
אבל אולי זה גם תלוי בנהלים של הבנק כי סך הכל הם מאוד רוצים את הריביות ולא באמת אכפת להם שתהיה לך דירה...
אם יש לך יכולת החזר גבוה אז כןעדיין טרייה
הבנק בדרך כלל מאשר החזר משכנתא של לא יותר משליש מהמשכורת שלכם. כלומר במשכורת של 6000 הבנק יאשר משכנתא שדורשת החזר חודשי של עד 2000 ש"ח שזה בחלוקה ל10 שנים לפני מחשבון משכנתא מאפשר לקחת משכנתא של בערך 200 אלף. לא מכירה מחירים כאלו לדירה... מצד שני בפריסה ל30 שנה תוכלו לקבל סכום של 450 אלף שזה כבר יותר סביר בשביל דירה קטנה בפריפריה מאחורי קו ירוק פלוס סכום התחלתי זה מגיע לאיזור ה600 אלף.
מי אמר שלהגיע לדירה זו השאיפה?בלדרית
לקחת משכנתא עכשיו ולשלם ריביות רק יקבור אתכם לשארית חייכם, מה שאתם צריכים לעשות זה לשים כסף בצד, כל פעם קצת עד שתגיעו לסכום שיוצר עבורכם הכנסה משמעותית מהצד, דרך שוק ההון או דירה להשקעה. בשלב מסויים- בהחלט אפשר לקנות דירה למגורים אבל רק עם מינוף הגיוני ואחרי חישוב שזה משתלם לכם במאזן המשפחתי.
קח בחשבון שכרגע הריביות בשפל והמחירים עולי אבל זה לא יכול להימשך לנצח וברגע שנגידת בנק ישראל תעלה את הריבית פתאום אנשים לא יוכלו להרשות לעצמם את המשכנתא ויאלצו למכור דירות ולפעמים במחיר הפסד. בנוסף כבר כיום דירה להשקעה לא משתלמת בכל מקום בגלל תשואה נמוכה מאוד ותכנית מחיר למשתכן רק מורידה את מחירי השכירות ככה שעדיף לך לזרום על הגל הזה של מחירי השכירות הנמוכים יחסית. בדירה שלא שלך אתה גם לא נושא בהוצאות בלאי ואתה גמיש ויכול לעבור למקום שמתאים לך מבחינה תעסוקתית וכך גם לעלות את המשכורת. אולי שווה לשקול דירה קטנה יותר במרכז שם המשכורות גבוהות יותר ויש הרבה אופציות?
אז עדיף לגור בשכירות כל החיים לדעתך?משכן אבנה לך
קודם כל,בלדרית
במצבך- לא הייתי קונה דירה.
שכירות? יש אולי אופציה של מגורים אצל ההורים או במעונות כלשהם?
הייתי מתרכזת באיך להגדיל הכנסות ולחסוך בבזבוזים.
כרגע לשים כל חודש פשוט גדול עליכם. 500 שקל הם חבל הצלה טוב במקרה של בלת''מים ובהחלט צריך לשים בצד אבל הם לא יקדמו אתכם כרגע לדירה.
כמה צריך לשים בצד כל חודש כדי להגיע לדירה?משכן אבנה לך
תלוי תוך כמה זמן אתם חושבים לקנות דירהעדיין טרייה
בערך סביב ה5000 בצד כל חודש יאפשר לכם לקנות דירה באזור סביר תוך 5 שנים בערך. השאלה איפה אתם רוצים לקנות וכמה זמן אתם מתכוונים לחסוך.
חצי בלתקשירה דרמון
בקרן של ברק הס למשל מרוויחים 5% בשנה
האם יש לכם משהו בצד?פאז
(הוצאתם את כל הפקדונות ש"ל צבא וכו'?)
דבר ראשון תשאפו להגיע להון ראשוני.
לדעתי לפחות 200000.
תנסו לבנות תוכנית להגיע לזה.
מה שיש לכם עכשיו תסגרו במקום הכי מניב מצד אחד, וללא סיכון מצד שני.
במקביל תמקסמו הכנסות (משכורת של 6000 מקסימום זה לא מספיק בד"כ. שניכם עובדים?
אין אפשרות להעלות הכנסות?
כמה אתם יכולים לחסוך מתוך הסכום הזה כל חודש?).
תשתדלו לצמצם הוצאות- הוצאות דיור זולות/מקום שלא צריך בו רכב, לחסוך בהוצאות מזון וביגוד והיתר
(לפעמים עדיף לשכור בית ביותר ולא להזדקק לרכב מאשר לשכור ב700 ולהיות חייבים גם כזה..
בפרט שביישובים יש בד"עץכ הוצאות נוספות של בי"כ, שמירה, מיסי ישוב ועוד
שמגיעים לסך נאה וחשוב לחשב גם אותם).
לא כתבת מה המצב המשפחתי (סטודנטים? יש או אין ילדים/ הוצאות מעון וכו)
בקיצור לא נידבת הרבה פרטים אז זה די כללי...
בשביל לקנות בית צריך 2 דברים:
1. הון ראשוני (האם ההורים יוכלו לעזור קצת? גם נקודה חשובה..)
2. יכולת החזר כשכמו שכתבו החזר המשכנתא (שכמובן כוללת ריביות אז היא לא על הסכום
החסר לכם לדירה נטו אלא על הרבה יותר)
צריך להיות בערך בגובה של שליש או רבע מההכנסה שלכם
אתם יכולים להכנס למחשבוני משכנתא אקראיים ולקבל סידרי גודל
של כמה כסף בכמה שנים וכמה ההחזר החודשי.
בהצלחה
אם אתה מכיר מניב בלי סיכון נשמח לשמוענחשון מהרחברון
אני מכירה ולא מכירפאז
באג"חים ממשלתיים הסיכון יחסית מזערי, אנחנו השקענו בהם דרך אלטשולר שחם ועוד קרן שאני לא זוכרת והיה נחמד.
והתשואה בניכוי דמי ניהול ומס רווח הון?נחשון מהרחברון
לא יצא בקושי אחוזפאז
יצא כ3% למרות שפדינו בתקופת שפל..
אגח מדינה... יפהנחשון מהרחברון
סתם ככה לגבי אג"ח מדינהצ'ילי מתוק
בד"כ הרווח שם הוא נומינאלי, אבל ריאלית זה הפסד. (המטבע נשחק יותר מהרווח שאתה מקבל על האג"ח האלה בניכוי דמי ניהול ומיסים. )
ככה שלהשקיע באג"ח מדינה זה בעצם סוג של לתת מתנה למדינה.
במקומות עם סיכון סביר אפשר להשיג בלי בעיה 8%.
אנחנו שמנו כסף לתווך רחוק במקום שהוא יחסית יותר מסוכן- מסלול מניות (בגלל שהסיכון יורד משמעותית כשמדובר לתווך רחוק) והשנה הכסף עשה 16%.
כן, אבל את צריכה להחשיב שנים שבהם זה יקרוס ב-50%משה
זה עדיין אחלה, רק צריך לדעת את זה ולחכות ליום שבו זה יקרה כדי לקנות עוד 
זה לא יקרוס ב50% כי זה עם פיזור מטורףצ'ילי מתוק
לא השקענו לבד, הכסף מושקע בתוכנית של חברת הראל. (בגלל שאנחנו לא משלמים דמי ניהול זה מאוד השתלם לנו לשים שם).
הסיכוי שלטווח רחוק הכסף הזה יפסיד הוא מאוד נמוך כי בשביל זה צריך שהשוק כולו יקרוס.
אז אתם עובדים נכון (על פניו) בגדול. תצליחו
משה
נו, אבל מדי כמה שנים השוק כולו קורסnick
את חייבת להחליט מראש על מדיניות מה את עושה כשזה יקרה.
וזה יקרה.
השוק לא קורס כל כמה שנים.צ'ילי מתוק
יש משברים, אבל לא מדובר בקריסה. הבורסות העולמיות ממשיכות להתקיים. עובדה.
כמו שכתבתי למטה, שוק ההון מתנהג בצורה מסויימת של עליות וירידות, אבל הכיוון הכללי הוא לחלוטין עליה. לכן אם מדובר בהשקעה של יותר מ5 שנים לא אמור להטריד אותי מה יקרה עוד שנה או שנתיים כי השוק מפצה על עצמו.
5 שנים לפני שאני ארצה להוציא את הכסף אני מאמינה שנעביר אותו למסלול יותר "רגוע".
לא משנה סמנטיקהnick
כל מה שכתבת נכון(חוצמזה שלוקח לו יותר מ5שנים לתקן חזרה בדרך כלל) אבל עדיין חייבים לקבוע לעצמך מראש מה עושים תוך כדי שמופסדים ב50%
זאת ההחלטה הכלכלית שלנו, מי שלא מתאים לו - הכל בסדרצ'ילי מתוק
אני מאמינה שזאת הדרך הכי יעילה לנהל כסף. אפשר להתווכח, ואני יודעת שיש דעות שונות בתחום. אין תשואה בלי סיכון.
מה שאני יעשה ברגע שיהיה משבר זה כנראה להשאיר את הכסף בשוק ההון.
אגב במשבר שהיה ב2008 שנחשב אחד המשברים הגדולים, עד סוף 2009 שוק המניות התאושש ומחק את כל ההפסדים שנרשמו (אני מדברת על שוק המניות הישראלי). בשונה אגב משוק האג"ח שדווקא ספג מכה הרבה יותר קשה והגיע לחדלות פרעון והסדרי חוב
מסכים לגמריnick
זה גם מה שאני אעשה.
אני מקשה כדי לחדד, לא כי אני לא מסכים.
הייתי במקומך רק מנסה לשייף את ה "כנראה" הזה שהכנסת שם, כי בפועל כשהמשבר קורה יש כוחות פסיכולוגיים אדירים שהמח של האדם מפעיל על עצמו, ואם אין החלטה נחושה מראש, קשה מאוד לעמוד בזה.
בהצלחה
זה רלוונטי כשיש כסף לטווח רחוקפאז
אנחנו חיפשנו משהו נזיל ללא סיכון שישמור על ערכו עד שנמצא דירה.
(וזה גם מה שפותח השרשור כנראה יותר צריך..)
בהשקעות וחסכונות לטווח רחוק אכן עדיף שוק ההון ככל הנראה
איך לא משלמים דמי ניהול. אשמח לשמוענחשון מהרחברון
דוד של בעלי סמנכ"ל כספים בהראלצ'ילי מתוק
עכשיו מובן.נחשון מהרחברון
שנה הבאה זה יכול לעשות הפסד של 10%.מודדת כובעים
שנה הבאה זה לא משנה. מה שמשנה זה מה יהיה עוד 15 שנהצ'ילי מתוק
הכסף הזה נועד לחיסכון לילד שלנו.
אני מגיעה מהתחום החשבונאי ולמדתי את הנושא של שוק ההון והשקעות בצורה מאוד יסודית. גם בתקופות של משברים מאוד מאוד קשים (כמו המשבר ב2008 ) מיד אחר המשבר ישנה צמיחה משמעותית "שמפצה" על השנים הללו.
לכן זה מתאים להשקעה שהיא ליותר מ-5 שנים ולא להשקעה שנועדה לטווח הקצר.
צריך להבין ששוק הון זה לא לוטו. זה שוק שנמצא במגמת צמיחה כל הזמן, גם בשנים "קשות".
בסופו של דבר, ב5 שנים האחרונות המסלול הזה עשה תשואה ממוצעת של 9.43% בכל שנה.
ת'כלס, לא הגיוני.רגעים
קראתי בענייןסודית
זו לא בועה
זה כסף של יהודי התפוצות.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
לא קשור לעניין בכלללאחדשה
את מדברת פה על אמונה כללית באדם שהוא עושה את תקפידו בצורה טובה.
הפותחת מתארת מצב שהוא לא מצליח בכלל בשום צורה לנהל תקשורת בסיסית חינוכית ועמידה מול הילדים. מה קשור אם היא מאמינה בו או לא?
יש פה כשל,
יש פה בעיה.
להתעלם ולסמוך עליו זה פיתרון?
וזה בכלל לא קשור לזה שהוא האבא שהשם החליט לתת לילדים האלה. גם אני בתפקיד שלי שהשם בחר לי יש לי עבודה לעשות ומה לתקן ולאן להשתפר אז לשבת בחיבוק ידיים ולומר, טוב השם שם אותי פה מה שיקרה יקרה?
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות
נר איש וביתו
דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,
מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים
דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.
שנר איש וביתו.
"ואישתו היא ביתו"
איש ואישתו.
בבית.
פנימה.
כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו
רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.
נתרכז בביתנו פנימה.
נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם,
נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.
גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,
גם במחיר אחר.
כמה שנצטרך.
עד שנרגיש שאנו מלאים.
וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.
נר ה' נשמת אדם
ה', הקב"ה -
אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו
שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו
ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.
נשמת אדם -
נשמה שנתת בי טהורה היא.
ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.
ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.
טהורים הם.
כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.
כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.
וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
כוונותיהם טהורות.
וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.
נלמד גם אנחנו יחד.
נלבן. נברר. נתקרב.
נגדל מזה. נתעצם.
נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,
בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".
והרוב טוב.
ולא צריך לחפש את ה"כל".
נדבק ברוב. ברוב הטוב.
נגדיל אותו.
נמשיך ללמוד אחד את השנייה.
נמשיך ללמוד את עצמינו.
"מוסיף והולך"
נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד
עוד תובנה,
עוד קירבה,
עוד אהבה,
עוד כלים,
עוד תקשורת,
עוד גדילה זוגית ואישית.
8 נרות
8 - מעל הטבע.
נס.
ימים של ניסים, הלל והודיה.
*מעל* הטבע.
וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו
וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.
נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו
מה היה שם?
היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?
ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?
מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?
מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?
"לא טוב היות האדם לבדו" -
לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב
"אעשה לו עזר כנגדו" -
כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.
מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
המבט על הזה,
מעל,
יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.
מעל הטבע האנושי שלנו.
להתגבר.
להתגדל.
להרחיב את כוחות הנפש שלנו.
לעלות מעלה מעלה.
להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.
ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו,
לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.
ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)
לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?
ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -
מ-קץ
עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -
וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.
ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור.
בלב שלנו.
בלב של החצי השני שלנו.
נראה גם את האור שבו/בה.
את כל הטוב שבו/בה.
נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,
מה הוביל לכך,
מה אני הכי הייתי צריך שם?
מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?
לכן נזכור -
כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.
גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.
קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.
כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.
אבל אפשר גם אחרת.
אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.
נר החיים
הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",
והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.
"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.
ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.
אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
הטומאה היא היעדר החיים.
וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"
איתה, ורק איתה אני אראה חיים.
איתו, ורק איתו אני אראה חיים.
ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר.
כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.
נתחזק בחיים.
בשלמות.
בשלום.
בבלעדיות.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים
רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*
רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.
רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.
תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.
לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.
לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.
להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.
להסתכל *לה* בעיניים
לשמח *אותה*
להצחיק אותה
לפלרטט איתה
לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום
לשלוח לה אימוג'ים אוהבים
לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?
לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
-----------
"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך
והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.
תהיי האישה שלו, ורק שלו.
שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.
ראי חיים ואהבה יחד איתו
כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.
השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.
להביט בו בעיניים
לשמח אותו
לצחוק איתו
להעריך ולתמוך בו
לאהוב אותו.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת
פשוט אני..
הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.
עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.
(GPT)
יש את הגרסה של די שרוטדי שרוטאחרונה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל
ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.
בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.
הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.
הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.
הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל
בישלתי , גם בשביל אותו אדם.
בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.
עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.
התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.
אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.
חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי
ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".
היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים
אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.
היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.
ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.
אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.
אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת
אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה
אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...
כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.
מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה
ולגבי שם של גרושה עדיף
אבל לחיות בנחת ובשלווה .
נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.
אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו
הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה
יש פה כמה דבריםכל היופי
א. העזרה של בעלך לאדם בודד
ב. חוסר בגבולות בעזרה
ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה
ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו
אתחיל מההתחלה.
בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.
גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.
הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.
כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.
ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.
השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?
למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?
האם את מרגישה שאכפת לו ממך?
האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?
ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?
האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?
תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.
להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.
שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.
למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.
מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.
יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.
מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.
בהצלחה יקרה!
וואו, כואבהסטורי
מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.
ממש בשולי הדבריםפשוט אני..
לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?
אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.
החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם.
ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28
או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק
או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.
הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?
לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.
נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>
שיש כל מיני מורכבויות,
מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.
ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,
וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)
אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.
קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.
יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.
בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר
(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").
מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.
לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+אחרונה
ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך
ובפרט כשאת בהריון
תעצרי אותו לשיחה
ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.
בצורה ברורה.
אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר
לא מקובל וכאלה
רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע
ולא לדפדף את המקרה
כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון
הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.
זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם
מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.
הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,
ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית
לפעמים האנשים האלה סבירים
יודעים לא להפריע.
ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.
ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי
תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.
אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו
נתח מהזמן, שישים לב.
נשואים טרייםנשואה127
היי
מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...
תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה?
בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק
ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.
לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.
ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.
קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.
בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם
בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד
אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.
מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:
1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).
2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.
עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.
כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.
אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.
מלא הצלחה יקרים!
ומזל טוב 🍷
תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה
פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.
המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה
קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.
אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...
מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות
רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)
הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש
אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה
ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...
שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)
זה עניין של החלטהרקלתשוהנ
ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.
אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.
מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר.
לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.
אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.
מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).
מציע לדייקהסטוריאחרונה
באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.
אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.
הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.
כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.
מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות
ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.
ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,
ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.
כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,
ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:
בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.
זו ממש עבודת חיים.
בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,
גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם
ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.
ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:
לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.
וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.
וזה ממש לא סתם.
הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -
שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"
וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.
עכשיו,
בתקופה שאסורים,
ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,
ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -
פתאום נלקחה מכם השפה הזו!
משניכם!
אז גם בעלך - זה קשה לו
כי הוא אוהב אותך
ורוצה להגיד את זה
להגיד את זה גם במגע
והוא לא יכול!!!
ואת, אוהבת אותו כל כך
ורוצה להיות קרובה אליו
אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!
ואז מה קורה?
למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...
ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!
ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -
*כי* כל כך אוהבים
*כי* כל כך קשה בלי המגע
ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי
וגם כדי לא ליפול.
השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!
שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!
שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו
שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!
אם מבינים את השורש של זה,
את המקום ממנו הכל קורה -
זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.
כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית
אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך
ואז התסכול גדול שבעתיים
גם אין שפת המגע
וגם אין את שפת המילים
אז כאילו מה? אז מה כן יש?
מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?
מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?
מה, הוא כבר לא אוהב אותי?
מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?
מה יש לנו?!
אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!
יש ביניכם קשר שלם!
אהבה שלמה ואמיתית
אתם פשוט אנושיים!
פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!
והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!
עכשיו זה חשוב חשוב חשוב
אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן
וכ"כ למה?
כי דווקא בימים האלו,
הימים שאיש ואישתו אסורים,
הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".
הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש
אותו איש
או אותה אישה
יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה
ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם
ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי
ע"י קשרים אסורים ל"ע
או מריבות
ויכוחים
צעקות
חוסר הבנה
רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,
או לצחוק ממישהו אחר חלילה,
או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו
וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק
כיוון שאין ואקום בעולם.
איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.
וישר צריך למלא אותו!
כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"
ומפרש רש"י מים אין בו
אבל נחשים ועקרבים יש בו!
ז"א, אם אין את הקירבה
אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!
וצריך להיזהר שבעתיים!
צריך ל"סור מרע" שבעתיים!
ואז "לעשות טוב" שבעתיים
לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)
לא לריב מריבות מכוערות
להמשיך להבין אחד את השני
כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)
כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע
כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,
כן לדבר על הדברים
כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"
או בפתקים
או מחוות
או חיוך
כן להתמלא במה שכן יש
במה שכן היה
להיזכר בזה
לזכור את זה
להפנים את זה
להסניף את זה עמוק לתוכנו
ובשאר הזמן?
בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.
ולשחרר.
להרפות.
ככה זה.
אי אפשר תמיד מושלם.
אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*
זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו
זמן יותר לפיתוח תחביבים
זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר
זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר
זמן יותר לבקר הורים ומשפחה
זמן יותר לישון
זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג
וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו
זמן יותר לעצמו
לעבודה/לימוד תורה
לחברים
ליציאות עם משפחה וחברים
לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו
ואז
כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע
אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -
שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,
ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים
עוד יותר שמחים
עוד יותר *הם*
ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר
כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)
ואז יש גם את הגעגוע
והציפייה
והכמיהה
והתשוקה
ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!
ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.
אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"
שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,
שצריך מדי פעם להתאפס
לאפס אותו.
כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה
אבל כאשר מאפסים אותו
ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה
ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -
שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,
שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,
למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,
אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,
לדבר על הילדים החמודים
להקדיש יותר זמן לילדים החמודים
לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים
לרקוד
לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)
בילוי יזום יחד
שיחה טובה
מבט בעיניים א ר ו ך
ממש להעיר את הקירבה הזו
כמו שעון מעורר
ואז,
במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -
ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות
עם חברה
לצאת לאוויר עם מוזיקה
לישון
להסניף את הילדים
להתפלל על זה ולהתפלל בכלל
להתחזק
לראות סרט טוב
לראות תמונה שלכם יחד
ליצור משהו
לעזור למישהו - בטוב
ממש להתכוונן לזה!
לדבר את זה.
לשהות לבקש מהשם את זה.
במילים פשוטות.
כל יום.
ואם קשה אז יותר חזק לבקש.
ותמיד תמיד לחשוב
מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -
אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?
ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?
וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!
וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!
ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹
יש מטפלים בקהל?חוזר
אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה
אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.
טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר
מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?
מה היקף העבודה?
על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי
מנסה להשיג.
המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.
מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה
גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.
המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.
אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?
תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.
למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..
למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.
זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה
מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️
לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.
תודה!!
אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.
הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.
מה זה יקרה?לאחדשה
כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות
איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה
עיצוב שוקולד לפרלינים
ציור בקפה
יש לי המלצות..