שלום לכולם!
בעקבות כמה שרשורים אחרונים בנושא בעיות בזוגיות - הן מצד הבעל והן מצד האשה- התלבטתי המון אם לכתוב מה שאני חושבת או לא משום שתמיד יהיו אנשים שייקחו את הדברים ויהפכו אותם או יסלפו.
אבל החלטתי שאם זה ייעזור קצת אז אני כותבת וכל אחד ייקח את זה לאן שירצה.
נקודה חשובה! יכול להיות שאני אכתוב דברים שהם לא מקובלים- מבקשת מאוד לא לשפוט אותי!!! מי שרוצה לשפוט שייעשה את זה במקום אחר, אני השופטת הכי טובה של עצמי אני מבטיחה לכם.
לענייננו,
כשאני קוראת על מישהו/י שכותבים על בעיה שיש להם עם בן/בת הזוג וקוראת את התגובות של חלק מהגולשים, אני חושבת שאם הם היו שומעים את הצד השני הם היו מגיבים אחרת.
בכל זוגיות יש 2 צדדים ואי אפשר אף פעם לשפוט לפי צד אחד לדוגמא- בא מישהו ואומר: אשתי לא נותנת לי חופש, היא לא נותנת לי לצאת עם חברים, אני חנוק כל היום איתה ויוצא מדעתי ורוצה להתגרש- יכול להיות שהיינו חושבים שאולי אשתו באמת לא נותנת לו אוויר וכו' אבל הוא לא ציין שהוא רוצה לשבת עם חברים כל ערב והיא לא נותנת לו...
או שאני אתן את עצמי בתור דוגמא מהניסיון הפרטי שלי ושוב מי שרוצה לשפוט שייעשה את זה במקום אחר!!! עשיתי מה שעשיתי מסיבותי שלי ואני מודעת למקום שלי ומטפלת בו! תמיכה ועידוד יתקבלו בשמחה!
אם בעלי היה נכנס לפורום וכותב עליי זה מה שהיה כתוב:
יש לי בעיה עם אשתי, היא מאוד מאוד כעסנית, צועקת, מקללת, חסרת סבלנות לילדים לגמרי, וגם בזמן האחרון אני מרגיש אצלה ירידה ברוחניות- היא פתאום מתאפרת, שמה לק, מתחילה להתלבש יפה, היא עברה לקרוא ספרי רומן ולשמוע שירים של חילוניים - אני לא יודע מה לעשות... וזה רק חלק מהבעיות.... ואנחנו חרדים- ממש...
עד כאן הצד שלו (אמיתי לגמרי!!) וזה באמת נשמע לא טוב למישהו מהצד אבל- בואו תשמעו את הצד שלי:
נכון, אני כועסת, אני חסרת סבלנות לגמרי, והתחלתי להשים לב לעצמי ויש לי ירידה קשה ברוחניות (לא רואים את זה חיצונית... זה תהליך פנימי שאני עוברת) אבל זה קרה כתוצאה ממשבר קשה מאוד בנישואים שקרה לנו לפני שנה. המשבר הכי קשה שיכול להיות לזוג (אם הוא נשאר ביחד בכלל) כי מה שבעלי לא היה מספר זה שהוא הלך ובגד בי עם משהי שצעירה ממנו ב-13 שנה, ובגד עם כל המשמעות של המילה לפרטי פרטים. אבל החלטתי להלחם על הבית שלי והזוגיות שלי ואני נלחמת בשיניים כדי להשאר!!!
ונכון, יש לי ירידה ויש לי כעס גדול מאוד מאוד שלצערי הגדול אני לא יכולה להוציא אותו אז הוא יוצא על הילדים כרגע. כי אני מטפלת בעצמי אצל מישהי מוסמכת שעוזרת לי בנושא, כי בלי עזרה צמודה ממישהי שאני יכולה לסמוך עליה- לא הייתי שורדת היום ולילדים שלי לא היה היום לא אבא ולא אמא.
(אני כאן בניק בדוי, פעם העלתי שרשור על מה שקרה לנו ומי שזוכר - זוכר)
אז מי שהיה קורא את הדברים של בעלי- היה חושב שאני אשה רעה וקשה וצריך להעיף אותי, אבל מי שמסתכל על עוד צד והיה רואה גם את הצד שלי- היה מבין את הדברים אחרת לגמרי....
יש לי המון תובנות מהמצב שלי, שהוא חריג מאוד ולא רגיל בכלל. אני יודעת שאני אישה מיוחדת שנלחמת כל רגע וכל שניה על הבית שלה- ואני לא מאחלת לאף אחד לעבור מה שאני עוברת- אבל אני מקווה שזה ייעזור למישהו. קצת.
סליחה על האורך ותודה על הקריאה עד כאן.
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.