מדהים!!!
כפיים לכוחות הביטחוןפשוט יהודייי
מדהים!!!
|מוחא במרץרץ לשום מקום
אלופיםםם! שכוייח!מתגעגעת...
זה בציניות. כע?!מתגעגעת...
לא ממש ...חוני המעגל פינות
ימח שמם
יהדות=דרך חיים
בוא לא נגזיםנער מתבגרר
גם אני הייתי עושה את זה. ולהזכירכם גם אני חייל...ההוא גברא
היי אתה פה
מתגעגעת...
זה שגם אתה היית מוכן לעבור עבירה לא הופך את זה לבסדר.יהדות=דרך חיים
ויכוחים כשיהיה לי זמן עם הפלאפון, דהיינו עוד שבועיים...ההוא גברא
אשתדל לזכור
יהדות=דרך חיים
איזה עבירה?מבשר שלום
לשים במעצר צדיקים שעושים מצווה זה לא עבירה?!יהדות=דרך חיים
בכלל לעצור יהודים שלא עשו שום דבר רע זה בוודאי עבירה, ועוד כאלו שעושים מצווה?!
לעזור לאוייב עם דם על הידיים לחיות את חייו בכיף כאשר הוא מנסה לרצוח אותנו? יש מצווה לגרש אותם ויש שיאמרו שאף להרוג, אז לעזור למחבלים לחיות את חייהם בפנאן?
אז למה כי זה הפקודות שהם קיבלו אז בסדר? נו שויין גם החיילים של אסד מקבלים פקודות, אני לא רואה מישהו מצדיק אותם. זה משנה מה הפקודה לא מי שנתן אותה, ואם הפקודה לא מסתדרת עם הפקודות של ה' יתברך, אז שהציונים ילכו לעזאזל
^^^^^מתגעגעת...
אתה חושב שזה טובמבשר שלום
ברור שיגרשו אותם-אם יבוא אחד מבני דודינו ויחליט שהוא רוצה להיכנס עם המכונית בתןך מי שמפגין,היית בא בתלונות לצבא,נכון?
המקרה זה על מי שעשו הפגנה בכביש,ודי ברור שצריך לפנות אותם,כי הם מפריעים גם ליהודים,וגם לערבים.
דרך התורה היא לא לחסום כבישים,ואם החלטת,דה בדיוק כמו כל הפגנה,אז יפנו אותך.
מה זה שונה מההפגנות שחרדים עושים בירושלים או מהפגנות שעושים שמאלנעם בתל אביב?
לא חסמו את הכביש ליהודים חסמו את הכניסה לשכם.יהדות=דרך חיים
ברור שאני אאשים את הצבא, כי הם לא עושים כלום למנוע מהרוצחים האלה להסתובב כאן חופשי! במקום כשלב התחלתי לפחות לעשות מצור על שכם, הם נותנים לרוצחים (כפי שאת בעצמך מסכימה כי אחרת אין ממה לחשוש שידרסו) להתסתובב חופשי, וכן צה"ל יכול למנוע את חופשיותם ולא עושה כלום...
גם אם סתם מחבל היה דורס טרמפיאדה גם אז לא היית מאשימה את צה"ל אלא היית מאשימה את זה שלא היו בטונדות, "כי צה"ל תמיד צודק"
דרך התורה היא לנקום באוייב, לא להעביר דברים על סדר היום. דרך התורה היא להכנס לשכם ולעשות שם ובכן מעשה שכם... לצערנו לא מתאפשר לעשות כזה דבר כרגע, אז צריך לעשות כל דבר שאפשר אם כרגע אפשר לחסום את שכם, בוודאי שזה מצווה
אלף כל אני בןמבשר שלום
במידה והלכת לכניסה לשכם,בלי תיאום עם הצבא-זה בדיוק מה שנקרא לסכן את נפשך,ואם עוד הייתה מצווה לחסום את שכם אז מילא…
אבל אתה מסכן את נפשך,אם היית מתאם עם הצבא-היו מתכוננים להפגנה אז אולי היו חוסמים את הכניסה לשכם.
בכל מקרה-אם אתה חושב שדרך התורה זה שאפ רוצחים יהודי אחד-אז רוצחים את כל העיר שכם,אני מבקש שתראה לי רב שכתב את זה,אתה סתם טוען-ועוד טעות.
ברור שהצבא לא.מושלם,ויש לצבא הרבה מה לשפר בהרבה.מאוד תחומים,אבל אני חושב שאתה קצת קיצוני-כאשר הרמב"ם אמר ללכת בדרך האמצעית בכל המידות חוץ מגאווה וכעס…
שמעון ולוי..ירא שמים!
ואם אני סתם אסע בציר גלעד ואז יבוא מחבל וירה בי?יהדות=דרך חיים
אה רגע זה לא קרה השבוע? אין הבדל מהותי בין הכניסה לשכם לבין כל כביש בשומרון מסתובבים שם אותם רוצחים, ואני לא רואה חילוק גדול בין לעמוד בטרמפיאדה לבין הכניסה לשכם מבחינת סכנה...
הצבא ממש לא יסכים לך לחסום את שכם אל תהיה חי בסרט.
רב שאוחז כך? יש מלא, אבל אם יכתבו את זה הם יהיו בכלא... הרב ישראל אריאל הרב דב ליאור והרב שמואל אליהו ועוד הרבה אוחזים כך, הם לא יכולים לכתוב את זה מפורש כי יכניסו אותם לכלא על הסתה לרצח... לאחרונה היה טיול בר מצוה ליד קוצרא וערבים שם תקפו את המטיילים, שמעתי מפורשות מאחד מהרבנים האלו שהתגובה צריכה להיות מעשה שכם בכפר קוצרא...
לדעת הרמב"ם גם צריך להרוג אותם תזכיר לי במוצ"ש בלנ"ד ארחיב אם תרצה, דרך אגב אם אני אתגייס (אני לא שולל את זה) אני בכלל אתגייס לרבנות, המצב היום הוא שיש משגיחי כשרות חילונים מחללי שבת בצה"ל והרבה מצה"ל אוכלים אוכל לא כשר, אז רוצה שליחות אמיתית? שלא יכריחו אותך בא להשמיד חיים של יהודים? לך לרבנות עמ"י צריך את זה באמת
אתה מציג את זהמבשר שלום
וגם אני בטוח שיש,אבל עצם זה שאתה בכלל ביהודה ושומרון זה בזכות צהל,שהוא שליח של בורא עולם.
אם לא היה צהל,אולי הרב שבח הי'ד לא היה נרצח,אבל אני די בטוח שלא היו היום יותר ממאה אלף יהודים בארץ,והיה קורה אסון גדול יותר מהשואה…
אז עם כל הזלזול בצהל…
ברור שזה טוב שיש את צה"ליהדות=דרך חיים
אבל אני שואף לתיקון הצבא, ואתה מתעלם מהפגמים, לענ"ד אחרי גזירת הגיוס המשותף היו צריכים כל הישיבות באשר הם להודיע שאנחנו לא מוכנים להתגייס לצבא במתכונת הזאת עד לשינוי, והיו מבטלים את השירות המשותף, ואם לא? עוד יותר טוב אז היינו ממשיכים ללמוד תורה...
אבל צה"ל כרגע מקיים רק אחת מ2 הסיבות לקיומו וגם אותה הואלא עושה כו שצריך, לכבוש את הארץ? מזמן הצבא שכח שיש אידאל כזה, ואפילו להיפך לא פעם ולא פעמים המדינה הרסה לי את הבית, לשמור על עם ישראל? ברוך ה' הצבא עושה, אבל מתנהל בצורה שחיי אזרחי האוייב יותר חשובים מחיי עם ישראל... אז ברור שזה יותר טוב מכלום! אבל זה לא מצב מתוקן וצריך לפעול על מנת לתקן את הצבא את השלטון את עצמנו... אם אדם לא מבין שהוא לא שלם אז אין שום סיבה שהוא יפעל לעבוד על מידותיו...
מצויןמבשר שלום
עכשיו,כיוון שהמדינה,לטוב ולרע,היא דמוקרטית,אז רוב האנשים יקבעו מה יהיה אופי הצבא.
אם נניח שכל דתי,גם ממלכתי,וגם מי שלא-יתאחדו סביב הרצון להופעת דבר ה' בצורה היותר נכונה,ממילא הצבא ישתפר,וגם המדינה תלך לכיוון יעודה האמיתי.
אבל בשביל שזה יקרה,צריך להתגייס ולהשפיע בכל הנקודות בצבא,בין אם קרבי,חיל חינוך,רבנות וסייבר.
אם אתה לא תתגייס,אתה לא עושה טובה למדינה.
אבל אם תתגייס,אני די בטוח שתוכל לקרב את הופעת דבר ה' בצורה היותר נכונה.
אם וכאשר תבין שלמרות הפגמים,בסיס צה"ל הוא טוב,אזי תרוץ להתגייס לצה"ל.
אליהו רץ אחרי מרכבתו של אחאב למרות שהוא עבד ע"ז,ונקרא רשע-אולם בגלל שלטונו,צריך לכבד אותו.
שנינו לא אליהו,וב"ה המדינה רוחנית יותר גבוהה מרמת אחאב-שכתוב שלא היה תלם שלא הונחה בו ע"ז,נניח שבמקום כל פנס רחוב היה פסל…
אז ברור שיש מה לשפר,אבל הדרך לשיפור עוברת בצבא,ולא בהתנגדות לצבא…
הזכרת מקודם את הרמב"ם על דרך הבינונית???יהדות=דרך חיים
הרמב"ם כתב שם שאם יש מידה גרועה באדם לפעמים צריך לנסות להיות בקיצוניות השנייה שלה כדי לתקן אותה, התגייסות במצב הנכחי היא התעלמות מהבעיה. אני לא ארוץ להתגייס לצה"ל בעיקר כי אני מבין שעמ"י צריך יותר תלמידי חכמים מאשר עוד איזה חייל שימות בגלל נהלי פתיחה באש, אחרי דור שלם של ציונות דתית שמנסה להשפיע על צה"ל מבפנים כבר ניתן לראות את התוצאות בשטח? יש התקדמות? אני רק רואה שהמצב בצהל נהיה מחפיר יותר ויותר הן מבחינת זה שהצבא אינו מעוניין לנצח במלחמותיו, והן מבחינת האשפרות להישאר אדם ירא שמיים ולהתגייס לצה"ל. אני לא רואה איך מי שמתגייס לצהל משפיע מביפנים על המערכת, אני רואה בעיקר אנשים שהיכרתי שהושפעו מהמערכת והיום כבר פחות "דוסים" משהיו כאשר התגייסו (וכמובן שיש הרבה שב"ה יתברך נשארו יראי שמים אני לא בא להכליל) אבל בכנות, אני מרגיש שהציבור הדתי לאומי איבד את הדרך שלו, ואם כבר המשלת על אליהו? ניראה אותך הורג את נביאי הבעל...
הערה קטנהירא שמים!
אתה גם איש אחד.רוקדת בגשםאחרונה
אופריעות.
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות