יש לי חלוםפיצולישי

להתחתן עם בחור מהר המור.

באמת ככה.

כמה ילדותי, ככה פשוט.

אני באמת כל כך חיה את האידיאולוגיה הזו, והדרך חיים, וכל כך רוצה בעל שירצה להעמיק ולגדול בקודש ויאהב תורה עד כְּלּוֹת.

וזהו.

אף אחד לידי לא מהר המור. וניסיתי לדבר עם השדכן שם, אז הוא הציע קצת ונחתך בסוף, ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות.

קצת מתוסכלת כי לא יודעת אם המחשבה הזו ילדותית מדי או קטנת אמונה, כי  מי אני שחלילה אגיד לקב"ה איפה החתן שלי ילמד?

אבל זה פשוט ככה. רצון פשוט שלי להוסיף תורה וחיים. בדרך החיים הזו.

אבודה קצת.

יש עוד ישיבות קוקוד אבל פתוח
(ישיבת קו = ישיבה שהולכת בדרכה של הרב טאו (= הר המור))

ואם למדת במדרשה/ אולפנת קו, תפני לשדכנית שם והם ידעו להכווין אותך...
אה. חשבתי שאת רוצה מישהו שעולה ל'הר המור'.חסדי הים
אני באמת לא מביןגולני שלי
יש עוד ישיבות מעולות וברמה של הר המור (כמו מרכז הרב ובית אל).
וגם המחשבה שאת רוצה דווקא מישהו קווניק היא לדעתי די שטויות, ההבדל בין ישיבות הקו למרכז ובית אל וכו' הוא מאוד קטן שמי שלא למד שם (ולפעמים אפילו מי שכן) לא מבין מה ההבדל...
הבדלי ענקחלל הפנוי
וואי, איזה מגזיםאיתיץ
אני לא למדתי שםסוסה אדומה
ואני מוצאת הרבה הבדל...

מזהים אותם מהפרצוף.
נכוןגולני שלי
אפשר לראות מבחוץ- להר המורניקים יש יותר דבלולים (זקן שאף פעם לא גילחו אותו) ולמרכזניקים יש יותר פיאות...

אבל אם את רוצה הבדלים עקרוניים אז יש כמה:
א. בהר המור יש הרבה פחות שמחת חיים (בתור אחד שעשה שבושים גם שם וגם שם...)
ב. בהר המור סגנון החבר'ה הרבה יותר דומה, במרכז יש הרבה יותר מגוון של אנשים
חחחחחח צחקתי בקולסוסה אדומה
התכוונתי להבדלים עקרוניים שבאים לידי ביטוי גם בפרצוף...

ולא נראה לי שכדאי לפתוח פה על ההבדלים בינהם... אולי יהיו פה כאלה שיפגעו מזה.
זה ממש ניואנסיםגולני שלי
ההבדלים הם כ"כ קטנים שקשה מאוד (!!!) לשים לב אליהם מבחוץ.

וגם זה רק בכללי, אפשר למצוא הרבה הר המורניקים (באופי) שלומדים במרכז וכן להיפך... זה ממש לא מחייב. יכול להיות שמישהו מאוד מתחבר לדרך של הר המור והוא החליט ללמוד במרכז כי הצורה של הבית מדרש נותנת לו הרגשה יותר טובה או כי בהר המור יש תקרה אקוסטית וזה גורם לו להרגיש פחות רעש של לימוד... יש המון סיבות שממש לא קשורות לעולם הנישואין שיכולות להשפיע על מקום הלימוד וחבל לפסול על זה.
למשל מה שכתבתי שבהר המור יש פחות שמחת חיים זה יכול להיות בגלל ששם הכרתי פחות חבר'ה כשהייתי שם בשבו"ש ורק בגלל זה לא למדתי שם (מקווה שלא עשיתי לי יותר מידי אאוטינג 😅)
רק להגידסוסה אדומה
שאם תשים מולי שורה ארוכה של בחורים, אני אדע להגיד לך אפילו רק בגלל הפרצוף שלהם איפה כל אחד מהם לומד (מניסיון. בלי החלק של השורה )...

גם אם מישהו בחר ללמוד בהר המור בגלל האקוסטיקה, הישיבה משפיעה עליו.

אבל אולי רק חדי העין יבחינו...
לא חשוב.
אז מצאנו את הפתרוןגולני שלי
לבעיית השבו"שים, כבר לא צריך לעשות יותר שבו"שים, פשוט לשלוח לך תמונה ואת תגידי לאיזו ישיבה ללכת...
אחלה פתרון
אני בעדסוסה אדומה
שלח אלי לאבחון
מצנפת המיון לבי ובשרי
בין מרכז, הר המור ובית אל?איתיץ
עבר עריכה על ידי {ר}ציני בתאריך א' בשבט תשע"ח 00:20
לא אומר שאין הבדלים, ודאי שיש.
וברור שבין בית אל למרכז אין הבדלים מאד משמעותיים, אם תהית
וגולני שלי כתב די יפה..איתיץ
נכוןסוסה אדומה
בין בית אל ומרכז יש פחות הבדל ממה שיש בין הר המור לשאר.

אבל באמת באמת שיש הבדל... אני באמת מזהה אותם מקילומטרים.

יקרהעדינות
מרגש לקרוא על השאיפות שלך לקודש. בעז"ה שתזכי בקרוב להגשים אותן!
לא הבנתי למה לא להמשיך לנסות עם השדכן הזה? מה הכוונה "נחתך"? ככה זה עם הצעות, הרבה פעמים מציעים שוב ושוב ולא הולך, אם זה דבר שחשוב לך זו לא סיבה להפסיק. את יכולה לומר לו מה שכתבת כאן.
לא מכירה את הישיבה הזו מקרוב אבל מן הסתם תמיד אפשר להכיר אברכית נחמדה מהישיבה שתנסה לעזור לך (אלי פנו בעבר שאנסה להציע בחורים מהישיבה שבעלי למד בה, וזה היה לגמרי לגיטימי).

ועוד דבר, חשוב לא להיות מדי מקובעים, אני בטוחה שיש בחורים בסגנון שאת מחפשת בעוד ישיבות. יש לי חברה שתמיד חלמה על בחור מישיבה מסויימת והיה ברור לה שהוא יהיה משם, היא הייתה הולכת לשם לתפילות וגם הייתה מקושרת עם אנשים משם ועם האווירה בכללי וכמובן שיצאה רק עם חבר'ה משם, עד שפעם אחת מישהו שהיא מאוד מעריכה את שיקול דעתו הציע לה בחור מישיבה די שונה מהסטיגמה של הישיבה שהיא רוצה, והיא הסכימה לצאת עם הבחור. הקשר התקדם מהר כי הוא היה כל היה מה שהיא תמיד חלמה עליו, אבל לקח לה כמה חודשים להחליט שכן, כי היא לא השתחררה מזה שהוא לא לומד שם. ב"ה היום כבר צוחקים על זה.
אני חושבת שכדאי שתמשיכי לנסות בכל החזיתות, גם שם וגם במקומות אחרים, ברגע שאת מפרטת לאנשים מה את רוצה יותר קל להציע בחורים רלוונטיים

בהצלחה רבה!
לפי דעתיהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ה בטבת תשע"ח 10:23
במהלך החיים אנחנו אוספים לעצמנו לאט לאט דברים שהיינו רוצים שהם יהיו בבן זוג שלנו.
ובאמת צריך לעשות הפרדה מה חשוב, ומה אפשר לוותר . וצריך לשים לב שאנחנו לא רוצים אותו בגלל כביכול התוספות שלו
לדוג: בחור חכם מצטיין, אין זה מה שתמיד רצית. ומרוב שרצית את זה את עיוורת לדברים יותר חשובים.
או אפילו בחור גבוהה, בחור שדובר אנגלית, בחור מהעדה שלך וכו וכו..

צריך ממש להיזהר שזה יהיה צירוף מקרים סבבה מקובל. אבל שזה יהיה ערך עצמו שאת רוצה.

נראלי פחות עדיף.
כנל בחור מהר המור, מה תעשי עכשיו תצאי רק עם בחורים כאלה? ואם את כלכך נעולה עליהם. אולי לא תראי את כל התמונה בשלמותה . אולי לא תראי גם את החסרונות שלהם?

אני רוצה לספר לך גם שחברות שלי לא פעם ולא פעמיים התחילו להגיד לי מה ההבדלים בין הישיבות איזהם תפיסה כל ישיבה .. וכו וכו. זה כלכך לא מעניין אותי באמת סתם הקשבתי מנימוס. אבל בתכלס את מתחתנת עם בחור לא עם הישיבה. ואם התפיסה של הישיבה לא נכללת בו מאה אחוז? מה תעשי תבאסי עליו?
אני חושבת שצריך לפתוח את הלב ולא להיות מקובעת לישיבה.
מאותה סיבה בידיוק שאת לא מתחתנת עם רשימה.
לא נוהג לכתוב הרבה, רק חשוב לי לצייןה' תמיד איתנו
שיש הרבה ישיבות בהם ישנם בחורים שרוצים כלשונך, להעמיק ולגדול בקודש ולאהוב תורה עד כְּלּוֹת. באמת הרבה!
וחבל לחפש רק במקום אחד כשיש עוד כל כך הרבה בחורים שעונים להגדרה במקומות אחרים.
בהצלחה!
ואפילו אם חשובה לך דרכו של הרב טאו בתורת הרב זצ"ל (כלומר הקו) יש עוד המון ישיבות שיש בהם בחורים כאלו.(מצפה רמון, תל אביב, אילת ועוד)
ואם את מחפשת ישיבות לא רק מהקו אז המגוון הוא עוד יותר גדול (מרכז, בית אל, אלון מורה, רמת גן ועוד ועוד, איני מכיר כ"כ את כל הישיבות)
לפעמים יש לנו חלומות ילדותייםסוסה אדומה
אבל זה לא אומר שלא צריך לנסות להגשים אותם.

אני לא מתחברת לסגנון שאת אוהבת,

אבל רוצה להגיד לך שאני מאוד מבינה אותך.
יש איזו דרך שאת מאמינה בה ואת רוצה שהבית שלך ילך בה. מה לעשות שלגבר יש הרבה סיי בעניין הזה?

יש נשים שאין להן דרך שהן בחרו מראש, ולכן יותר קל להן להתאים את עצמן ולזרום עם כל בחור שיצא להן להתחתן.

אבל יש נשים שהן יודעות מה הן רוצות, והן מאמינות בזה שהגבר הוא זה שמוביל בבית מהבחינה הזאת, והן מעוניינות במערכת הזאת.
אז מה שנשאר להן זה לחפש מישהו שהן מזדהות עם ההשקפה שלו.

רק מה? זה נכון שזה לא נמצא דווקא בישיבה מסויימת (אלא אם כן את מחפשת משהו מסויים ברמות מדוייקות).

ואני חושבת שהרצון להתחבר דווקא לישיבה מסויימת, זה עוד עניין. ואולי זה צורך שנראה ילדותי, אבל מי אמר שלא צריך לספק צרכים ילדותיים?
אני בעד.

אז הרצון להתחבר לישיבה מסויימת נובע בעיניי מצורך בשייכות לאיזו קהילה מוכרת (שבחרת או שנולדת לתוכה). צורך בשייכות זה צורך מהותי. זכותך לשאוף למלא אותו.

תחפשי לך מישהו מהר המור...
אל תכריחי את עצמך לרדת מהרעיון הזה, אבל אל תכריחי את עצמך גם לא להפך
אולי יום אחד החלום שלך ישתנה, או שתביני שאת לא צריכה את הקהילה של הר המור בדיוק בשביל להרגיש שייכת, ואל תיבהלי מזה...
יופי אז שתחפש גם את הנסיך על הסוס הלבןהפי
תתחילי להקשיב לקול הילדותי שבך
נו באמת..
לא כל פעם שמישהו כותב תגובה צריך לחבק אותו ולכתוב לו תשובה הכי מתחמקת שיש

ובסוף להוסיף איזה אמירה של איזה חכם סיני : אולי יום אחד החלום שלך ישתנה ואל תבהלי מזה.

חשבת על ההשלכות ? אולי היא תגיד לא לבחורים לא מהישיבה?
זה כן ילדותי וכן צריך לטפל בזה, מסיבה פשוטה היא תפסיד מזה.
הפיסוסה אדומה
מותר לך לחשוב אחרת ממני בלי לריב.

בהצלחה.
אל תדאגי לא חשבתי אחרתהפי
כן, אני יודעת שזה מה שאת אומרת... אבל שימי לב.סוסה אדומה
לא מעניין אותי מי כתב את התגובההפי
אני עונה לתגובה
כן. לזה התכוונתיסוסה אדומה
כתבת את דעתך, מישהו אחר כתב את דעתו.
מותר לא להסכים. לא צריך לריב כל פעם כי דעתו לא מסתדרת עם דעתך.

וזהו. לא פייר לנצל את השרשור הזה לאימון סובלנות.
חמודה אני לא רבה תאמיני ליהפי
זה לא עניין של אמונה, זה פשוט נמצא שם שחור על גבי לבן.סוסה אדומה
וזהו, סיימנו עם הניצלוש.
על גבי ורוד במקרה שלךהפי
רוצי על זה.*צועד*
חברות עם בעלים מהקו או מהר המוריה עצמה

להתקשר
לבקש שימצאו לך.

מבטיח שאם תדאגי שזה יקרה
זה יהיה לך פשוט משאת חושבת.

לא חסר הר המורניקים שרוצים לשדך. אם רק הם היו מכירים אותך.

לי אין המון חברים בהר המור
אבל נגיד בשליפה אני יכול להצביע על חבר שיחד עם אישתו היו שמחים לתפור לך מישהו.

בלי פחד, תפתחי את הראש, ורוצי קדימה. בהצלחה.

וברצינות המור זו אחלה שאיפה. מאוד מובנת, למרות שזו לא דרכי..
ואי לקחתם את השרשור למקום פילוסופי מדי חחלב אוהב

יש בחור שאני מכירה משם, אשמח להכיר לך אותו אם זה ייראה מתאים... 

את יכולה לכתוב לי בפרטי וב"נ ב"נ אתפנה לכך!

בהצלחה! 

שאוהב את התורה עד כלות?אליהולה
סוף סוף אחת שמגיבה לעניין!
בתור בחור שלמד בהר המור ביחד עם כמה חבריםדוד=)

את מודעת לזה שכמעט כל הבוגרים פורשים מהדרך? פורשים ומפתחים לעצמם אידיאולוגיה.. ברגע שנפגשים עם המציאות כל אחד צומח בפני עצמו. זה נכון עלי ועל מי שלמד איתי ויצא.

אין ספק שמבחינת רמת למידה של גמרא אין על הר המור. ואם את הולכת על זה בגלל הלימוד שם, סבבה.

אבל מבחינת אידיאולוגיה... אנשים גדלים! אנשים יוצאים משם ומבינים הרבההההה דברים. בלי לפתוח את דעתי האישית על האידיאולוגיה.. 

כבר פתחת את דעתך האישיתmatan

ואני לא חושב שאני מסכים איתך על המציאות וההגדרות שבחרת להשתמש בהן.

זה שאתה וקבוצת חברים מרגישים משהו או חושבים משהו לא אומר עדיין הרבה על כל הישיבה.
המושג "פורשים" מהדרך הוא חריף מדי. ולמעשה לא רלוונטי לכאן כי היא לא מחפשת בוגרים, היא מחפשת מי שנשאר שם עד כלות.
אני מכיר כמה וכמה קבוצות של בוגרים שמאוד דבוקות בישיבה ומאוד מחוברות לדרך. גם כבעלי בתים שנים ארוכות.

אז אני לא חושב שאני מסכים איתך על ההגדרה "פורשים" ולא על הטענה שלך על המציאות של "כמעט כל".
אבל זו כבר מחלוקת במציאות וחבל להיכנס לכל זה.

רק להציג את העובדה שיש גם מי שרואה מציאות אחרת.

אני הבעתי את דעתידוד=)

ובמציאות אין דבר כזה מי שנשאר במקום מסוים עד כלות. ברגע הכל יכול להתהפך. האידיאולוגיה המדוברת היא לא שורשית באנשים שם. זה מה שאני מדבר. כמה אנשים בהר המור הדברים מושרשים אצלם? זו השאלה. האידיאולוגיה שהיא מחפשת יכולה להיות מושרשת פי 100 אצל בחור במעלה גלבוע.. שתחפש את השורש. את העומק. 

ואגב, בהר המור כמעט לא מבלבלים את המוח על אידיאולוגיה וכל מיני כאלה. לומדים גמרא. לומדים אמונה (ברמה גבוה והרוב לא שייך למחלוקות אקטואליות).

זה בסדר גמור שזו דעתך.matan

אבל כשאתה מציג את הדברים כ"בתור בחור שלמד בהר המור" ושואל אם היא "מודעת" לעובדה מסוימת, היה לי חשוב לאזן את ה"עובדות"

שהצגת. 

במציאות הכל יכול להשתנות. אתה יכול מחר לחזור להר המור ואישתו של ראש הממשלה יכולה להתגלות כסוכנת קג"ב. זה שדברים משתנים זה משהו שצריך לקחת בחשבון. ועדיין אתה תקום בבוקר ותלך ברחוב למרות שיכול להיות שבדיוק מחר מכונית תסטה מהדרך ותדרוס את מי שיעמוד שם. כללו של דבר- אנחנו הולכים לפי העקרונות הבסיסיים של החיים ולפי היגיון מסוים. 

עכשיו, לא רצית ואין לנו עניין להיכנס לדיבור על ישיבה מסוימת. גם לא להעלות שמות של ישיבות ולעשות "תחרות".
היא לא מחפשת שידברו, היא מחפשת מי שחי חיים כאלו. ולכן זה לא משנה. נכון שאף בן אדם לא יכול לדעת מה יקרה עוד 20 שנה, אבל

מי שמצהיר שזו כוונתו אז יש יותר סיכוי שזה מה שיקרה ממי שלא. וישיבה שזה ה"קו" המרכזי שלה, תצמיח באופן הגיוני יותר אנשים כאלו.

ואני מסכים איתך שצריך לחפש את העומק.

כתבת יפהדוד=)

צריך ללכת לפי הגיון מסוים.

ולכן מה שבאתי לכתוב זה שההגיון של ללכת על פי מקום מסוים ששם אנשים חיים בצורה מסוימת. זה הגיון לא עמוק, רדוד, לא משקף את המציאות (או משקף אותה מאוד בצמצום)

ואחרי שלמדתי קצת הרב שג"ר על החר"דלים (ממליץ לך בחום ללמוד את דעתו) בכלל הדבר התיישב לי על הלב.

ואם כבר כן נכנסים לעומק של מי שלמד בהר המור, מהניסיון חיים שלי, מי שלמד שם, גם אם נהיה דתל"ש גם אם ירד מהארץ וחי היום עם גויה, הוא נפגש עם גודל. ופגישה עם גודל, גם אם היא גרמה לאדם הקטן להיחנק היא השאירה בו סימנים רבי משמעות ושילוו אותו לאורך כל חייו.

נו נוmatan

כשקבוצה מסויימת מגדירה את עצמה כX, הגיוני שרוב הקבוצה הזו מתאימה לX הזה.
אלא אם כן הקבוצה הזו היא שקרנית ואז זה כבר משהו אחר.

הרב שג"ר הוא מדהים. הוא עצום והוא גדול. למדתי את דעתו. למדתי מכמה וכמה תלמידים שלו. עדיין לא הגעתי למסקנות שלך בהכרח(גם לא הם). אני ממליץ לכל אחד ללמוד את כל התורה. לא לצמצם אותה להסתכלות חד ערכית. אבל כל אחד בונה את הבסיס שלו במקום אחר וזה עדיין יוצר גיוון.

הגודל משאיר חותם, זה נכון.

מבחינת גמרא, וכל העומק שיש שם, מעניין אם תבחן אותם על משנה.חסדי הים
כמה יהיו בקיאים במשניות במסכת הנלמדת קל וחומר במשניות בכלל?
מבחינת תנ"ך כמה ידעו ש'הר המור' בשיר השירים נובע מ'הר המוריה' בדברי הימים, ולקשר ל'ארץ המוריה' בבראשית.
יכול להיות שידעו, אבל כמה באמת בקיאים ב'דברי הימים'?

הקיצור, יפה כל העומק שיש שם, אבל זה צריך בסיס של בקיאות.
בישיבה שלמדתי בה היו אברכים מהר המור, היה להם איזה דיון עומקהדוכס מירוסלב

על מדרש כלשהו, שמשום מה היה נראה לי מוזר שאברך מבוגר יתקשה בשאלה כזאת

אבל ממה שהכרתי, הם לא כאלה שטחיים כמו שאתה מתאר...

זה דיון של חמשושים במקור חייםדוד=)

אז שחרר אותי ממנו..

השתעשעתי לקרוא את התגובות פהדגן ותירוש

לבחורה יש רצון מסוים, יכול להיות שהוא שטותי וילדותי וכו' אבל זה הרצון ואפשר ורצוי לכבד אותו.. לכל אחד יש חופש בחירה לטוב ולמוטב.

ולעניין- אם זה חשוב לך ויש לך את מספר השדכן של הר המור ממליץ לא להתייאש ולנסות שוב לבנות איזה שידוך, אולי גם פה בפורום מישהו יוכל לעזור..

אולי יכול לנסות לעזור.לך דומיה תהילה
פני באישי.

(מצטרף לכל הנ"ל, שכדאי לשמור על ראש פתוח).
לדעתיע מ
אם ברור לך שאת רוצה מישהו מהר המור, ברור שתחפשי רק שם. מה יעזור לך לשמוע על בחורים אחרים?

אבל אם זה לא ברור לך, ויכול להיות שבעומק הרצון שלך הוא שונה, והוא יכול לקבל מענה בדרכים אחרות, ואת רק מפרשת אותו כרצון להתחתן עם בחור מהר המור, אז כדאי שתלכי אחרי הרצון היותר עמוק ומבורר לך. (דוגמאות של רצון מסוים שיכול להתבטא ברצון להתחתן עם מישהו מהר המור: יכול להיות שאת מחפשת קווניק, יכול להיות שאת מחפשת מישהו שיתמיד, יכול להיות שאת מחפשת מישהו מישיבה רצינית, וכו'. את כל אלה אפשר למצוא בעוד כל מיני ישיבות)
אין מקומות אחרים שיוסיפו תורה וחיים?הדוכס מירוסלב

ואם זה בחור שהיה יכול ללכת להר המור ולא הלך?

אני מכיר כמה חבר'ה משם, לא יודע אם התחתנו כבר אבל.

אם תרצי אני יכול לנסות לברר

אם יש לך חלום אני לא מבין למה את מבולבלת?אש לבנה

נסי להגשים אותו! תפני לשדכן\אחר ותבקשי במפורש שאת רוצה חתן מהר המור וזה מה שיעשה אותך מאושרת! באמת אין מה להתלבט... אין לשדכן מישהו? תפני לאחר, ולעוד אחר ולעוד אחר. חבל על הזמן. הלוואי שהיתה לי הברירות שלך, כי אז הייתי טס למטרה. אם אחרי נניח שנה+ של נסיונות אינטנסיביים לא תצליחי, אז אפשר לפנות לאפשריות אחרות (ישיבות אחרות). אבל ויתור מלכתחילה והתפשרות היא כישלון עצמי בהגדרה.. (ממש לא מסכים עם רוב המגיבים...) ואת נשמעת איכותית מדי בשביל זה! 

זו ממש לא קשור לקטנות אמונה בעיני..!

הייתי שם כמה ימים השנה, האמת לא התחברתי לשיעורי אמונה ולדרך לימוד, אבל החבר'ה שם הם האיכותיים ביותר שפגשתי, בכמויות! אנשים של צורה ומרשימים (ונראים טוב...) אם הייתי בחורה דת"ל כנראה הייתי לוקחת חתן משם

חח חייב לציין שזה נשמע שיש שם קריטריון של מראה הדוכס מירוסלב

התשובה שלי מתחלקת ל-2רינגטון

אם את רוצה רק מישהו משם יש לי אפשרות לקשר אותך לשדכן או לחבר'ה אחרים משם, וזאת אעשה בפרטי.

מצד שני, אם אין אף-אחד בקרבתך שהוא קשור לשם,

אז סתם שתדעי שמעבר לאיכות הלימוד שם, יש לישיבה הזאת השקפת עולם ייחודית שלא מתאימה לכל אחד.

ואם רק שמעת על הישיבה ולא מכירה מישהו משם, יכול להיות שיתברר שהשקפת העולם הזו לא באמת תתאים לך.

בשונה ממה שאנשים כתבו כאן, לא מדובר רק על ניואנסים אלא על הסתכלות שונה על החיים.

אישית, למרות שבהרבה נושאים אני לא מסכים עם השקפת העולם שלהם,

דווקא בנושאי זוגיות יש להם הסתכלות מאד בריאה וחיובית בעיניי..

תזכיריחידוש

לשדכן של הר המור מדי פעם, יכולים להיות לו עוד רעיונות.. הוא מוצלח מאוד, שידך למעלה מעשרים זוגות תוך שנים ספורות.

וכמו שכתבו יש עוד ישיבות בסגנון דומה

אשרייך.ד.אחרונה

מחשבה יפה. למה "ילדותית מידי או קטנת אמונה"?...

(ובחור משם לגמרי לא צריך להיות "ילדותי"..)

תנסי שוב. 

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

..אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 7:41

..

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלוםאחרונה

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

צא לחופשהאופטימי
כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולדאחרונה
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים
התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגולאחרונה

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..

אבל אם את רצינית,

אז רק תדעי לך ש**** ו****

וגם *******

סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.

וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...

יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאר

קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).

זה סוג של ישיבה גבוהה כזו

אני חושבת שאפשר להחשיב אתשלומית.אחרונה
גבעת שמואל כעיר 
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד

עלי?

אלון שבות?

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולד
באיחור, סליחה
השטלה מה מחפשיםשלג דאשתקדאחרונה

האזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.

הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).

אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.

אולי יעניין אותך