נגיד-
מכתבים לטליה
דע מה שתשיב לעצמך
וכו'.
תודה!!
תיקון המידות
מכתבי יוני
של הרב חנן פורת משהו ממש דומה למכתבים לטליה לא זוכר את השם
נראלי 'את אחי אנוכי מבקש'
מכתבים לאח/י או משהו כזה..לא קראתי.שמעתי.
ויש את הספר ואני,מה אני.
וחובה חובה -כוזרי.
1. אנונימי
2. יניב חניא
3. רבי יהודה הלוי
חבל לומר דברים יפים לנוער ואחרי שלוש שנים או עשור להכות על חטא.
במובן הזה צריך לשים את הדברים על השולחן, מכתבים לטליה הוא לא ספר אמונה טוב, חזרתי לקרוא אותו לפני כשנה ואני מוכן להצהיר על זה בקול - תרחקו מהספר הזה. הוא טוב לכיתה י' או שיעור א' במכינה מורעלת אוי ואבוי אם העולם הדתי של מישהו יהיה על בסיס הספר הזה. ודומיו.
אם בכל זאת מחפשים ספרי מחשבה טובים לנוער אין באמת פגם במורה הנבוכים, בכוזרי, אמונות ודעות לרס"ג ופרשנות הרמב"ן על התורה. הבחירה להנגיש כל דבר ולרדד אותו, להאכיל אדם בכפית עד שלא יבין מה הוא אוכל היא פשוט רעה חולה.
אני מוסר מודעה לקוראים יותר מאשר את מעניינת אותי
פסידוניתלדעתי הוא ישאר נבוך מכך שהוא לא מבין בכלל את הבסיס הפילוסופי שמאחורי חלק נכבד מהספר
הנבחר באמונות ודעות
גן השכלים
הכוזרי
אגרות הרמב"ם
הקדמות הרמב"ם במשנה
ספר העקרים
מלחמות ה' לרלב"ג
פירוש הרלב"ג לשיר השירים
תורת חובות הלבבות - רבינו בחיי, קיים בתרגומים שלאבן תיבון והרב קאפח
הנבחר באמונות ודעות - רב סעדיה גאון, קיים בתרגומים שלאבן תיבון והרב קאפח
גן השכלים - רבי נתנאל בירב אלפיומי, קיים בתרגום שלרב קאפח
הכוזרי - רבי יהודה הלוי, קיים בתרגומים שלאבן תיבון, אבן שמואל והרב קאפח
אגרות הרמב"ם - הרמב"ם, קיים בתרגומים שלרב קאפח והרב שילת (נראלי יש עוד שאני לא זוכר...)
הקדמות הרמב"ם במשנה - הרמב"ם, קיים בתרגום שלרב קאפח ובתרגום מבולבל שקדם לו... וקיימים עוד שאיני זוכר...
ספר העקרים - רבי יוסף אלבו, קיים תרגום שלרב קאפח (יש עוד שאיני זוכר...)
מלחמות ה' לרלב"ג - הרלב"ג, פאדיחה שאין לי מושג על הוצאות...
פירוש הרלב"ג לשיר השירים - הרלב"ג, אני לומד דרך הוצאת תורת חיים... יש עוד הוצאה מדעית שלבר אילן אם אני לא טועה...
אתה לא מאמין בנוער ואתה כובל אותו מללמוד אמונה שזה מה שהוא רוצה...
הרבה תיכוניסטים לומדים כוזרי ללא שום בעיה ואם לא היו מכניסים לראש שלתיכוניסטים שהם טיפשים, היו לומדים הרבה יותר...
ופה אני מאשים את החינוך שליום ואת צורת הלימוד החדשה שליהדות... ששמה ערכים לפי סדר משונה ומעוות...
אני מוכן לתערב איתך שאם תפתח עכשיו כוזרי ותתחיל ללמוד אותו מההתחלה על פי הסדר, אתה תצליח...
(ואם מקבילים לגמרא, קח תיכוניסט שלא לומד גמרא על פי הסדר באופן שיטתי ותן לו ללמוד לבד... המסר מובן אני מקווה...)
א. מה שמעניין אותי זה באמת האידיאל...
ב. למה אתה חושב שהספרים האלה הם לא מה שהוא צריך ונכון לו?
הלוואי שהספרים האלה היו מבלבלים אותו... אפשר אפילו לומר שחלק מהמטרה שלהם היא לבלבל... לכן גם לתיכוניסט יותר שייך לתת אותם... הוא לא יתן למשהו לבלבל אותו (אלא אם גישת העצלנות הגיעה גם אליו...) ולכן הוא יתעמק בהם יותר...
הרי שזה בגלל התודעה שקיבלו שלא כדאי להם להיות שם... בעצם מי שיצר את המצב הלא אידאלי זה מי שדוגל שהתיכוניסט לא צריך להיות אידאלי וכך נוצר הפרדוקס...
וגם אם נניח שרוב התיכוניסטים לא נמצאים שם, הרי שיש תיכוניסטים שנמצאים שם... ואם יש תיכוניסטים שנמצאים שם, עדיף להקים את הספריה האמונית הזו עם הספרים האלה בשבילם...
למה הפרדת בין חובות הלבבות לשאר?
או... אהבת אישה... אמור נא לי, אדם שפגש אישה לראשונה וישר נדלק עליה, מה שנקרא "אהבה ממבט ראשון", כמה זמן האהבה הזו תחזיק מעמד? אני מניח שלא הרבה... זו אהבה שנובעת נטו מרגש...
לעומתו, אדם אחר שיתחיל לצאת עם אישה המתאימה לו וילמד עליה עוד ועוד ויכיר את ההתאמה ביניהם, תהיה האהבה יותר אמיתית ושלימה... למה? כי זו אהבה שנשענת על השכל... השכל הוא דבר יציב וקבוע והרגש הוא עדין ורעוע... אדם כזה, ככל שעובר הזמן בחיי הזוגיות שלו, האהבה שלו לרעייתו גדלה וגוברת... השיא הוא כאשר הוא מכיר אותה כאילו היא חלק ממנו, הוא יודע עליה הכל כמו שהוא יודע על עצמו הכל והוא מחובר ומודבק בה... זו היא האהבה השלימה... לשם אנחנו משתוקקים\צריכים לשתוקק...
זו האהבה השכלית וזו כוונת הרמב"ם בהגדרתו 'כאהבת אותה אשה'...
)המהדורה בנוייה על אבן תיבון. אם תסתכל בתרגום הרב ק' תראה הרבה בהערות 'ורי''ת שינה, השמיט קטע זה'. מצד שני אומרים ראשי הישיבות הגבוהות (שמעתי מהרב גנץ גם) שאבן תיבון הבין את כוונת המחבר יותר טוב כי הוא בן התקופה ותרגם כמו שהמחבר רצה. ואכמ''ל.
אבל נשמע דחוק מאוד...
אם רי"ת שינה, הוא שינה על פי החלטות שלו עצמו או בגלל טעויות...
בעצם הוא ניסה לתת פרשנות משלו, יכול להיות שזו פרשנות טובה, אבל אז הספר הוא לא שלרבינו בחיי אלא שלאבן תיבון...
הרב קאפח מראה לך את המקור ואת התרגום שלו ואומר לך - הנה, לא נגעתי בכלל בכלל... אתה יכול לבדוק אותי... הוא הביא את רבינו בחיי כמות שהוא...
ועוד, שאיני בקי בנושא. אבל נראה לי שהכוונה היא שהקריאה השוטפת בתרגום לא מביאה את מה שרבנו בחיי רצה לומר, ולכן רי''ת שינה, כדי שתשיג את מה שרבנו בחיי רצה לומר בערבית. כדי להמחיש - לו רבנו בחיי היה חי בזמננו ורואה את שני התרגומים - היה מעדיף את של רי''ת. אגב מאוד נהנתי מללמוד מהתרגום של הרב קאפח עם המקור בצד, וההערות.
תראה את ההקדמה שלרב קאפח לתורת חובות הלבבות...
קשה לומר שרי"ת ידע למה בדיוק התכוון רבינו בחיי, בכל זאת, הוא עדיין לא היה רבינו בחיי...
וסתם דוגמא נגדית שרי"ת תרגם בפירוש שלא כמו כוונת רבינו בחיי -
רבינו בחיי השתמש בתיבה 'אעתקאד'... רי"ת תרגם 'אמונה' שזה שיבוש מוחלט... הכוונה כמובן היא 'ידיעה'... ורס"ג אפילו נותן לזה את ההגדרה המילונית המדוייקת שמדובר בדעה שהושגה על ידי ראיות... זה בעצם מה שעושה רבינו בחיי בעצמו... הכל ראיות...
שאין אמת אבסולוטית?
דיברתי איתו על נושא הבחירה בחובת הלבבות ובעוד ראשונים ואחרי שדיברי איתו הבנתי שהיחס לדברי הראשונים צריך להיות אחר לגמרי... בגלל זה תיכוניסט (גם אני תיכוניסט) לא צריך ללמוד את הספרים האלה. אולי הקדמות הרמב''ם וקצת כוזרי אבל לא מעבר(אין כוונתי לא ללמוד אמונה. כוונתי ללימוד ראשונים). בסיס אמוני של כלל הראשונים בונים יותר בישיבה גבוהה.
ולכן יש ספרים שמגישים את התוכן הזה בצורה אחרת, יותר ברורה, כמו אמונות של הרב ישראל הס, ו'דע מה שתשיב לעצמך'.
ואיך היחס צריך להיות שונה?
מה הבעיה בספרים האלה כמות שהם?
וצריך נפש בוגרת יותר (וגם רב), כדח להבין את מה שרצו לומר. במקרה שהזכרתי דיברו על זה שרבנו בחיי אומר שלאדם אין בחירה חופשית במעשים אלא רק בשכל, והרב שלי הסביר לי את כוונתו בצורה אחרת (שהרבה יותר מסתדרת לוגית). אני לא יודע בדיוק להסביר את העניין, בעז''ה אברר עם הר''מ שלי עוד בנושא (דיברנו בעניין בטיול בישיבה במורד הר...)
אני מקווה שהבאתי תשובה לשאלותיך.
*אני ממש מסכים איתך בנוגע לתורת הראשונים בלימודי אמונה.
הספרים של הראשונים מאוד מעניינים, אפילו ללמוד את פירוש הרד''ק על הנביאים. אבל קצת מפריעה הגישה האריסטוטלית לפיזיקה (ארבע יסודות, גלגלים) ולמטאפיזיקה (השכל הפועל). יש סדר של לימודי אמונה בספר 'חיי עולם' של הרב אבינר, גם את זה אני צריך להעלות לכאן מתישהו בעז'ה.
נ.ב. רס''ג (ע''פ הרמב''ם) באמונות ודעות (אני מעדיף לקרוא לו ככה) מאוד מושפע מכת ה'מדברים', ולכן תיכוניסט שילמד את זה עלול להתבלבל.
הייתי מצפה ק"ו בלימוד אמונה בספרים האלה...
ושוב, גם אתה הפכת את התיכוניסט לטיפש משום מה...
והפכת את הספרים האלה לרמה גבוהה שצריך "נפש בוגרת" כאשר מחברי הספרים הללו כותבים בפירוש שהספרים האלה מתחילים מהיסודות היסודיים ביותר והם מתאימים ומוכרחים לכל אדם כדי לקיים מצוות ידיעת ה' ובכלל את התורה כולה...
בסדר, אל תצפה לרמת ידיעה בפיזיקה שווה, גם תיכוניסט ממוצע לא יצפה לזה... אבל, הרעיונות איך לשתמש במדעי הפיזיקה שרירים וקיימים... והיום הרעיונות שחכמינו בספרים אלה ניסו להציג הם גם ברמה יותר גבוהה והם יותר חזקים ומיוסדים במציאות כי רמת הידיעה שלנו בפיזיקה גדלה והשתכללה...
(לגבי בחירה חופשית בשכל, אשמח למקור למיקוד היכן זה כתוב... קשה לי להאמין שרבינו בחיי אמר שתיתכן בחירה חופשית שכלית בלבד, שהרי השכל הוא פועל גם במעשים...)
אבל נגיד כוזרי, שזה אני כן מכירה מלימוד ועיון בו-
אם מישהו רוצה ללמוד אותו לבד- שילמד עם פירוש, ועם דמות שהוא יכול לשאול אותה את השאלות שלו.
איך לנו הרב אמר-
כוזרי זה לא ספר שלומדים לבד.
צריך ללמוד אותו בשיעור עם רב. ואם אתה רוצה, אפשר גם שיעור פרטי
או במילים אחרות, כאמור- אם אתה רוצה ללמוד אותו לבד, תיקח ספר עם פירוש ושתהיה דמות שאפשר לשאול אותה ותראה אם הבנת נכון באמת...
כי הוא לא בנוי בכלל כמו איך שאנחנו רגילים ללמוד.
הוא בנוי אחרת לגמרי...
מתארת לעצמי שחלק מהנאמר כאן נכון על עוד ספרים.
זה לא סותר את זה שכדאי שיהיה את הספרים בספריה אמונית 
אחלה...נגרינסקי
אהבת ישראל!!אבל אם יש ספרים שהלימוד מסובך עצמאית, אםז אם אין ממש את מי לשאול וכד', עדיף שילמד ספרים אחרים 
הכוונה שלי שילמד כמה מהמומלצים
אז בהחלט נתיבות שלום
ובכללי דברים שעולים לי ברגע זה ויש מצב שכבר כתבו חלק, מגוון נושאים:
דע מה שתשיב לעצמך
כותנות אור
אשיב ממצולות (לבנים) / תשוב תחייני (לבנות)
מצווה ולב- הרב אלימלך בר שאול
על גבול שני עולמות- הרב צייטלין (נראלי שזה הספר הזה
)
מסילת ישרים (כמובן)
חובת התלמידים
חובת הלבבות
יש את הסדרה אל המקורות. סדרה אומנם ישנה, אבל יש בה דברים מדהימים!
אמונות של הרב ישראל הס
ספרים של הרב אורי שרקי גם ממש יכולים להיות מצויינים
פניני הלכה
מאמר הדור (יש חוברת דקה עם פירוש נראלי של הרב ישראל וייס, אנחנו קיבלנו בשמינית)
יש לך כנפי רוח
תיכון תפילתי- על תפילה, חדש של הרב דב זינגר
בגן האמונה המבואר, אם זה הסגנון (לא מכירה בכלל חוץ מזה שאפשהו נראלי יש לנו אותו בבית)
החוברות של הרב אלי הורוביץ
I believe שמישהו כבר אמר כאן, מעיון קצרצר (אומנם לא עכשיו), הוא ממש טוב וקליט
איש האמונה- הרב סולובייציק
פשוט להאמין
היערן, צומת העולמות - שניהם של הרב דוד אביחיל. ספרי קריאה אמוניים (סיפור לגמרי, אבל מכניס בתוכו המון בירור. מסע רוחני כפשוטו
) לגמרי ממליצה עליהם!
אמונה ברורה - הרב ראובן פיירמן
ניצוצות
ניצוצות לנשמה
משפטי הרב קוק
חדריו
אורות התורה
אורת התשובה
בצל ידיך
מגון הספרים של הרב אבינר, בהוצאות הישנות יותר- גן נעול, ועוג כמה כאלה שאני לא זוכר ת את השמות אבל בכל מיני נושאים..
שאל נא- של הרב אבינר
ואם יעלו לי עוד...
מצחיק שהרוב כאן עלו לי די מהר ורק בדקתי של מי הם..
ושהייתי קצת זמן על זה בשביל שיעלו לי עוד
ו@נפש חיה. תשוטטי באולפנה... יש שם הרבה...
אהבת ישראל!!מי שממש יתעקש לדעת מה אני יותר מכירה מוזמן לשאול, אבל בגדול זה כן אחלה ספרים ממש!
אהבת ישראל!!והיי, גמאני לא
אבל אולי אולי שבוע הבא אני אקפוץ לכמה אנשות... אבל ממש לא בטוח...
רבנו מתהפך בקברויהדות=דרך חיים
יהדות=דרך חייםאבל רבנו לעולם לא יהיה רמבמיסט
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...