להסביר?
נתת דוגמה לטעם נוסף לשמירת צניעות (או לחצאית) וביססת את זה על סיפור של הרב קרליבך.
ולמרות שזה לכאורה לא הכי קשור לנושא, ניסיתי לומר שאני קצת חולקת על החסיד ההוא בסיפור של הרב קרליבך, מותר לי, נכון?

למה אני חולקת עליו?
כי במציאות אני רואה שלא תמיד זה נכון.
מה זה אומר?
שלפעמים אתה רואה דווקא תופעות הפוכות.
למשל, אבא שהפאות שלו ארוכות עד הברכיים, והילד שלו דווקא בגלל זה בלי פאות בכלל.
או סבתא שהולכת בלי כיסוי ראש, והבת שלה דווקא כן הולכת עם כיסוי ראש.
(לא זה מה שישפיע על הבחירה החופשית של הילדים שלי. הרצון והאמת הפנימית שלי ובדרך הנעימה שבה אעביר אותה הם אלו שישפיעו יותר מכל חצאית ארוכה יותר. ושיהיה ברור שאני לא מזלזלת לרגע בחצאית ארוכה. אני רק שמה את כבודה במקומה).
והוספתי שבעיניי, מה שמגדיר אותנו זאת לא ההגדרה "דתי" או "חילוני", כמו שהמראה הדתי או החילוני שלנו הוא לא זה שמגדיר אותנו.
למשל, אני מכירה 4 בעלי פאות ארוכות עד החזה שמרשים לעצמם לעשות דברים שאני די בטוחה שאתה לא מרשה לעצמך בחלומות השמיניים שלך (לפחות כרגע, ואני מקווה שימשיך ככה).
ואגב, אני לא בטוחה שההשוואה בין הפאות הארוכות לחצאית הארוכה היא נכונה... אבל לא חשוב.
יש לי חברה (ויש לה גם חברות כאלה) שהולכת עם חצאית של מאה שערים רחבה וגרביים, אבל היא עושה דברים שה' ישמור.
ואני ח"ו לא שופטת אותה ולא אומרת את זה בשביל לקטרג עליה, אלא רק בשביל לומר שלא כל הנוצץ זהב. ואני מכירה הרבה הרבה כאלה.
אז אם היא תמשיך עם זה, אולי אולי אולי אולי הבנות שלה תבחרנה בחצאיות של בני ברק ולא של מאה שערים (לפי החסיד הזה) אבל לך תדע איזו צניעות פנימית תעבור להן בירושה?
חצאית ארוכה ופאות ארוכות זה לא העיקר.
זה רק תוספת.
ולפעמים נדמה לי שאנשים מתמקדים בתפל.
גם אם מדובר בחצאית שהיא לא לפי ההלכה, ונכון שזה לא תפל, זה תפל ביחס לצניעות המהותית.
ולמה הנושא הזה מפריע לי?
קודם תענה לעצמך למה זה משנה שזה מפריע לי.
ואענה לך חלקית, כי תכלס אין סיבה שלא.
(אגב, אם שמת לב, זה לא הדבר היחיד שמפריע לי, ואם תשים לב עוד יותר, רוב הדברים שמפריעים לי קשורים לאותו שורש

)
והסיבה היא בין היתר, כמו שאמרתי, שדי מפריע לי כאחת שמחפשת אמת, לראות שאנשי אמת מתמקדים בתפל ועושים ממנו אישו גדול, וזו הסיבה שהילדים שלהם כתוצאה מזה, עוזבים גם את התפל וגם את העיקר.
הם לא פראיירים, אם לחיות בשקר, אז עדיף שקר נוצץ. לא חראם?
ואם דיברת על נושא הצניעות דווקא, (אז קודם כל הוא לא היחיד), וזה עוד עניין שאין לי כח לפרט עליו כי דיברתי עליו מספיק, אבל גם הוא נכנס בין היתר בעניין הזה.
ואחרי הכל, ובקיצור, לא... זה לא טעם מבחינתי לשמור על צניעות.