אכזבה ממתנה לבריתהאריאל84
שלום לכולם. אשמח לעצה.
אנ ובעלי נשואים שנתיים. לפני חודש וחצי נולדה ביתנו הבכורה. עוד מלפני שנולדה החלטנו שחבל לנו כלכלית לקנות הכל חדש כשאנחנו יודעים שמוצרים של תינוקות לפעמים מחזיקים חודשים ספורים ואז יוצאים מכלל שימוש. גיסתי ואחי שמעו והציעו לנו להשתמש במוצרים במצב טוב יד שניה מחמשת ילדיהם. אנחנו שמחנו מאוד ואומרים על הכל תודה. קיבלנו מהם המון מוצרים : המון בגדים, צעצועים, סלקל , עגלה , טיולון, אמבטיה, מיטת תינוק , שידת החתלה, ממש הכל.
ההורים של בעלי לא אהבו כל כך את הרעיון וחושבים שלילדה בכורה לפחות את הדברים הגדולים צריך לקנות חדש. הם הציעו לנו לקנות לנו מיטת תינוק ושידת החתלה חדשים. אנחנו סירבנו מפני שלא ראינו צורך לבזבז כסף (גם אם לא שלנו) על מוצרים שכבר יש אותם (ובמצב מצוין) מתוך תקווה שיתנו לנו את הכסף הזה או מתנה אחרת שאנחנו יותר נזקקים לה ואין לנו. במקום זאת, ההורים שלו החליטו לא לתת לנו כלום. אני לא ציפיתי מהם לכלום מההתחלה,אבל אחרי שהציעו מתנה וגרמו לנו לצפות, עכשיו אני ובעלי מאוכזבים והענין מעיב על היחסים שלנו איתם. אני מאוד מתוסכלת מהעניין הזה מה עושים ??
מבינה,אבל....שחררובת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ו' בשבט תשע"ח 02:40
ב''ה שיש לכם מה שצריך.
אני לא יודעת מה בדיוק מסתתר מאחורי ה''סרבנו לקבל חדש''. אולי זה קצת פגע בהם? חשבתם על הכיוון הזה?
לפעמים צריך לקבל מההורים גם אם לא מאה אחוז נראה לנו. יש להם צורך לתת לנו, ואולי בסרוב שלכם חסמתם אותם מלתת.

לא רציתם לבזבז את הכסף שלהם? אל תחליטו בשבילם. תנו להם להחליט מה לעשות עם הכסף שלהם.
צריך לזכור שגם אם יש לנו עקרונות חשובים כיבוד הורים הוא עקרון חשוב לא פחות...
תודה על התגובהאריאל84
תתעלמו. כל אחד עם הרגישויות שלו.ד.

הם לא חייבים שום דבר.

אולי נפגעו קצת. תניחו לזה. כמה שאפשר להמשיך יחסים טובים וחמים ומכבדים, והענין יישכח. זה הרבה יותר חשוב.

תודהאריאל84
תודה
אני בגישה כמוך של אם אפשר לקבל יד שניה במצב טוב אז למה לא054
אבל ההורים אצלינו הזדעזעו ששמעו שאנחנו מחפשים עגלה יד 2 בלידה ראשונה,
בסוף הגענו לאיזה אמצע שבחלק מהדברים קנינו יד 2 שרצינו וחלק מהדברים הסבתות שילמו על חדש, הבנו שזה התרגשות גם שלהם וצריך להיות רגישים ומכירים תודה על הרצון שלהם לתת..
יכול להיות שאצלכם הם התאכזבו שלא רציתם את עזרתם או שהבינו מכם שאתם מעדיפים להיות עצמאיים.
מבינה את הבאסה שלך ממקום כלכלי וגם ממקום רגשי.. בטוחה שההורים רוצים להיות חלק ולשמוח איתכם אבל כנראה הם קיבלו מכם מסר שאתם לא רוצים עזרה כלכלית מהם והם כרגע מכבדים את הרצון שלכם.
מאמינה שהמצב שלכם כרגע ישתפר ברגע שכל צד יבין את המקום של השני כי זה נשמע פגיעה בגלל אי הבנה. אם מתאים לך לפתוח מול אמא שלך בזמן נינוח, או בפעם הבאה שיצא סיטואציה דומה לחשוב איך אתם מסבירים את הדעה שלכם בלי לפגוע ברצון הטבעי של הורים לעזור ולתת.
בהצלחה ומזל טוב לכם
אולי בגלל שאמרתם שחבל עלכלה נאה
בזבוז כסף אז הבינו שאתם כניראה רוצים לחסוך להם . אז לא הביאו כלום.
תודהאריאל84
תודה רבהאריאל84
תחשבי על זה ככהmatan
את עומדת טורחת ומשקיעה בארוחת ערב,
בעלך חוזר הביתה, השולחן מלא מעשה ידיך להתפאר- והוא, לא רעב, אכל כבר בדרך.

יש בזה משהו מאוד מאכזב- השקעת, והוא דוחה את ההשקעה שלך.

ככה ההורים שלו ככל הנראה מרגישים. זו נכדה שלהם, הם היו מוכנים להשקיע המון כסף בה, ואתם פשוט אמרתם, לא רוצים ממכם. במקום זה קיבלתם מאחיך. שיכול להיות שמבחינתם זה- "הם מעדיפים יד שניה מהמשפחה שלה מאשר חדש מאיתנו".
וזה חבל.

עכשיו אין ה הרבה מה לעשות. תשדרו להם שאתם שמחים בהם ורוצים בעזרתם ושותפותם.
ורמזו בקטנה מה אתם עוד צריכים, אולי יעורר אצלם רצון לעזור
תודהאריאל84
תודה על התגובה. רמזנו כבר מספר פעמים על דברים אחרים שהיינו מאוד רוצים וצריכים אך הם לא הציעו יותר לקנות כלום. לכן התאכזבנו.
כי אתם ממשיכים בקו הלא מכבד הזההודיה60

מה זה רמזנו - הורים הם לא כספומט

התוכחות פה לא ממש לעניןnick
כל משפחה והדינמיקה שלה בנושאים האלה
אתם באמתד.

חמודים.. "רמזתם, לא הציעו, התאכזבתם"...

אפשר להבין. סימן שיש לכם הורים טובים, שאתם מצפים מהם.

אבל באמת, תסתכלו כמו שמתן כתב, זה בדיוק כך. הם גם "התאכזבו".. כ"כ רצו לקנות משהו חדש לנכדה הבכורה, ואמרו להם (מסיבות לגמרי בסדר מבחינתכם. אתם לא ההורים של הזוג, עדיין קשה לכם לחוש את תחושותיהם..), "תודה, לא צריך".... אבל הם, "ילדים גדולים", אז הם מתאכזבים בשקט...

יתכן שאפילו יש מקום לומר להם, שאולי לא הובנתם נכון כשסירבתם להצעה שלהם. שאתם מאד מאד מעריכים את הרצון הטוב לקנות לילדה מיטה חדשה וכו', וממש תודה על הנכונות. פשוט היה חבל לכם על ההוצאה שלהם, כשראיתם שיש משהו מקביל במצב מצוין. ושאתם מבקשים סליחה אם נפגעו. מאד אוהבים אותם ומעריכים את הרצון הטוב..  אפשר אפילו לשלוח פתק, אולי עם תמונה של התינוקת. היקר תשדרו אהבה ותודה, הרי הם גידלו את ההורים של התינוקת....

ואל תצפו לשום מתנה. ממש כלום (אגב, אני גם חושב שלעמוד על דגם ספציפי, זה מוגזם. אחרי הכל, איך ייראה הריהוט בבית, זו בחירה שלכם. בד"כ, במקרים כאלה, מציעים להורים הצעירים לבוא לבחור ביחד).

יתכן שאם תנהגו כך, מהלב, אתם גם תופתעו בנושא הנקודתי הזה..

כל מילה בסלערפואה שלמה
יצאתם חומוסהלוי מא
ההורים רוצים לתת קחו מה אכפת ת לכם.
הם צודקים. אפשר לבקש סליחה ולרמוז שכל דבר תקבלו בחפץ לב ובשמחה.
תודהאריאל84
מה אתם רוצים כסף מזומן או מתנה?סיה

אני נגיד באופן עקרוני לא רוצה לתת כסף מזומן, מתנה ללידה

אני לא מעוניינת שישלמו עם זה שכר דירה, או שיקנו מוצרים במכולת

לכן נגיד שאחות יולדת או חברה אני שואלת מה רוצה . ואני קונה

או שאני אומרת תחפשי כשהיא קונה אני עושה העברה

יכול להיות שההורים לא רוצים לתת כסף מזומן כדי שלא תשלמו על זה מים וחשמל ואני מאוד מבינה אותם

הם רוצים לראות מתנה מוחשית שיזכרו אותם שהם נתנו ולהרגיש את זה

תודהאריאל84
זה לא משנה לנו. היינו שמחים גם לכסף וגם למתנה.
הייתי שמחה מאוד אם היו שואלים אותי מה אני צריכה ובוחרים מתוך זה משהו לתת. אבל הם החליטו על מיטה ושידה (וגם בהם על דגם ספציפי שהם אהבו) ומבחינתם אם הם לא מביאים את זה הם לא מביאים כלום. מזה התאכזבנו ונפגענו.

לאחיו של בעלי הם דווקא בחרו לתת סכום כסף ללידה של בנו (שעכשיו בן 9 חודשים) אז אני לא בטוחה שהגישה שלהם היא לתת מתנות בלבד אבל בכל מקרה הייתי שמחה מאוד למתנה , אבל כזו שאני באמת צריכה ולא כזו שיש לי כבר
האמת שממש לבחור לכם דגם זה קצת מוגזםסיה

יכול להיות שהם מקבלים את זה בהנחה מסוימת?

ולכן הם בחרו בדיוק את המתנה?

להבא תלמדי אם מציעים לך תגידי מיד, תודה שידה כבר יש אבל עגלה עדין אין...ונשמח לקבל כמובן כמה שתכננתם להוציא על השידה ואנחנו נוסיף..

נכוןאריאל84
גם אני חושבת ואלמד לפעם הבאה. מבאס אבל זה מה שקרה
^^אני לחמותי ישר אומרת כמה אני שמחה שהיא רוצה לקנות לנו את *אבן חן
(באמת מכל הלב) אבל אני לא צריכה ו** ממש יעזור לנו...
אבל לא בטוחה שהיה עובד במקרה שלך, אם הם כבר בחרו דגם נשמע שהם ממש נעולים. באסה.
בכל מקרה יחסי משפחה זה ממש חשוב (הבת שלך היא הנכדה שלהם!) ושווה להתאמץ לשחרר ולהבליג למרות שזה לא קל. |חיבוק|
תודה רבהאריאל84
זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות
נכון, גם אמא שלי לא אוהבת בגלל זהים...

אחרי כמה פעמים שנתנה כסף מתנה לילדים ואז בעלה של אחותי אמר יופי כסף לדלק

היא די נפגעה מזה, ואפשר להבין

היא רוצה שישתמשו בכסף בשביל מתנה לילדים היא לא רוצה לממן כל מיני דברים  אחרים שלהם

לא נעים, אבלnick

מצד שני, קבלתם הרבה יותר מאחיך וגיסתך, אז בסך הכל חסכתם ולא נאלצתם להוציא מכיסכם כמעט דבר.

נכוןאריאל84
אני מודה מאוד לאחי וגיסתי. עם זאת קנינו עוד הרבה דברים לתינוקת והייתי שמחה מאוד אם הם היו מציעים לקנות משהו מהדברים האלה (שדרך אגב עלות כל אחד מהם פחותה בהרבה ממיטה ושידה). אך במקום זאת לא הציעו יותר לקנות כלום.

ללידת שאר הנכדים שלהם הם דווקא נתנו סכום כסף להורים. הבת שלנו היא היחידה שלא קיבלה מתנה . אולי הגישה שלהם השתנתה ולא רוצים יותר לתת כסף והייתי שמחה לכל מתנה שאני באמת צריכה, ולא כזו שיש לי כבר.
אבל מבחינתם נראה שרצו לתת את המיטה והשידה ואם לא זה אז כלום. לכן אנחנו מאוכזבים. כבר היה עדיף שלא היו מציעים כלום ולא נותנים כלום כי אז לא היתה ציפיה ולא אכזבה.
אריאלמשה

איזה כיף שאתם עומדים ברשות עצמכם! ומקבלים החלטות בעצמכם.

ההורים לא חייבים שום דבר. הם רוצים לדחוף לכם חדש כשהחלטתם שזה מיותר.

נפלא, עמדו על שלכם, ותאהבו אותם בלי תנאים.

ירצו - יתנו משהו אחר בפעם אחרת.

לא ירצו - זה זכותם. זה הכסף שלהם.

אמא שלי למשל למדה לעקוף אותי. כשנותנים לי כסף אני גם מתנגד לקבל וגם קונה בו אחר כך ניירות ערך

כשהוא מגיע לאשתי, הוא מגיע בדרך כלל לקניות, כמו שהיא הייתה רוצה.

אני כמובן הייתי מעדיף אחרת,  אבל זה הכסף שלההם וזה זכותם.

ולגבי היד שניה - מה רע? נפלא.

שהילדים שלכם ילמדו בהמשך לא להיות מפונקים.

תודה רבה על התגובהאריאל84
ואאי אני בהלםליאן
הם לא חייבים לכם כלום!!!! אני מממנת את ההורים שלי כי הם במצב כלכלי קשה ! לא מבינה איך אנשים חושבים שההורים חייבים להם..... אתם חייבים להורים על זה שהביאו אותכם לעולם וגידלו אותכם!! נראה לי שככל שההורים נותנים יותר הילדים מעריכים פחות.. עצוב
אל תמהרי לשפוט אחריםאריאל84
לא אמרתי שהם חייבים לי משהו וגם לא חשבתי ככה. הם אלו שהציעו מתנה ולכן גרמו לי לצפות למשהו ואז להתאכזב. אל תמהרי כל כך לשפוט אחרים באינטרנט. אנחנו לא מכירות אחת את השניה וכמובן שלא יכולתי לכתוב הכל בהודעה באינטרנט. רשמתי את עיקרי הדברים שהפריעו לי וחיפשתי תמיכה, כשאני מנסה לשים את זה מאחוריי ולהתעלם כדי להמשיך להינות מהקשר שלי איתם ומהקשר שלהם לביתנו. אני כן מאוכזבת מהמצב הזה כרגע ולא מתביישת בזה.

למען הסר ספק, אם מצבם הכלכלי היה גרוע לא הייתי מהססת לתמוך בהם.
כל הכבוד לך שאת תומכת בהורייך.
ציפיות יש רק בכרית.ליאן
נשמה לי הבטיחו בית... לא קיבלתי כלום. כל האחים מעליי מסודרים ושהגיע תורי נפלו למצב כלכלי קשה!! תכניסי לראש שאף אחד לא חייב לך כלום. מי שנותן ברכה. אבל לא חייבים. ככה לא תצפי ולא תתאכזבי. יש לך עשר אצבעות ברוך השם תשיגי את כל מה שאת וילדייך צריכים מעבודה קשה! אז אני יגיע לבד לבית משלי ולרגע לא יראה להורים שלי טיפת כעס או מרמור.. ולא משנה מה הסיבה גם אם הם חיים בארמון מזהב הם לא חייבים לזרוק לי שקל. אנחנו חייבים להם. .
לא צריך להגזים לשום כיוון. ואין מה לכעוס על הפותחתצ'ילי מתוק

מצב שבו ילד מפרנס את ההורים שלו הוא לא דרך הטבע... וזה מצב מורכב וקשה. רוב ההורים רוצים לתת לילדים שלהם וכמובן שאני בטוחה שגם ההורים שלך נותנים לך את כל מה שביכולתם (גם אם לא מדובר בכסף). 

וזה גם לא נכון שככל שההורים נותנים יותר ככה הילדים מעריכים פחות. ההורים שלנו נתנו ב"ה מתנות מאוד יפות לברית וגם ההורים של בעלי וזה ממש ממש לא היה מובן לנו מאליו. והרגשנו אסירי תודה.

יש ילדים שאין להם הכרת הטוב גם אם ההורים שלהם יתנו בשבילם הכל וזה בעיקר קשור לחינוך ולא לכמה נותנים. 

לעניין הפותחת, ברור שיש מקום ולגיטימציה לתחושות שלה. זה לא שהיא מראש ציפתה והיא כועסת למה לא נתנו לה, אלה שאחרי הציעו מה שהציעו, זה כן טיפה מאכזב שבסוף לא נתנו כלום. לא ככעס על ההורים או תחושה של "מגיע לי" אלה ממקום שהם פיתחו ציפיות על בסיס מה שההורים אמרו - ובסוף התאכזבו. 

תודה רבהאריאל84
אכן פרשנות לא לעניין ואפשר להבין את ההרגשה שלהאמילי.
כי בכל אופן מדובר בהורים ולא במישהו זר.

לפותחת, עכשיו את מכירה טוב יותר את הנפשות הפועלות זהו אופיים.. נעים מאוד להכיר!
כך דרכם להתנהג ברגעים של פגיעה וכנראה שכך הם מתנהלים עם הסובבים אותם, מסכימה איתך תגובה באמת מוזרה.
מכיון שאלו ההורים ואיתם אתם הולכים לחיות בעז'ה עוד שנים רבות אז פשוט להתעלם!!!
אתם בחרתם את מה שטוב לכם והם בדרכם בחרו להיפגע.

לדעתי כדאי לכם לעשות פעולות של קירבה אליהם אפילו מאולצת, אולי בדרך זו תצליחו לבטל את ההרגשה שלכם כלפיהם, ואולי בדרך זו תצליחו גם לעורר להם את המצפון והם יגיעו למסקנה שלא היה מקום "להעניש" אתכם.
בכל אופן לא מדובר בסתם אנשים אלא בהורים.

שטויותים...

הם רצו לקנות מתנה לילדה, הם לא אמרו לכם שיתנו לכם את הכסף הזה

הם לא חייבים לכם כלום

ובטח שזה לא צריך להשפיע על היחסים ביניכם, שחררו

סה"כ יש לכם את הציוד שאתם צריכים והכל טוב ב"ה

מזה אומר לא חיבים לכם כלוםכלה נאה
גם אם לא חיבים זה נחמד להרגיש שאכפת להם ודואגים לנו.
ואסור להורים להפלות בין האחים זה גורם לקינאה ותחרות .
וגם היא אחרי לידה והיא בטח קצת יותר רגישה
רצו להביא מתנה לילדהים...

אמרו להם לא

איפה יש אפליה בין הילדים או שצריך להביא את סכום הכסף או מתנה אחרת להורים?

תודה רבהאריאל84
מסכימה איתך ולצערי המשפט האחרון גם כן נכון בהחלט
צריך לפייס את ההוריםסודית

אולי בעלך יוכל בשיחה פתוחה איתם להסביר מה היו השיקולים (כלכלים נטו)

ולהגיד שעכשיו אתם מתחרטים ומבינים שמיטה ושידה הם מתנות שימושיות להרבה שנים, והיה עדיף להשקיע במשהו איכותי.

(ובסוגרים, אם הדגם שהם רצו לתת הוא לא מכוער  - (לא מכירה דגם מכוער בריהוט של תינוקות, למען האמת) - היה מקום להגיד תודה ולתת להם לבחור את הדגם. שווה לתת את הנחת הזו. ואם כן מכוער לבקש דגם אחר)

חבל שצערתם אותם.

הם לא רצו לתת כסף. הם רצו לתת מתנה שתחרט בזיכרון.

כסף לא יצא מזה, אבל הלב יהיה נקי יותר.

מזל טוב 

אז מה אם הם רצוnick
לא חייבים לקבל

אני מצפה מאנשים מאוד קרובים כמו הורים, לא לתת לי מתנה שאני לא מעוניין בה.
בהחלט אפשר להרגיל אותם לזה.
כמובן זה לא אומר לקבל משהו אחר.

כמובן שזה יכול להיות עדין כתלות בהרגלים במשפחה וכו'

קצת פתיחות ופחות רמיזות משני הצדדים היו יכולים להיות כל כך מועילים במקרים כאלה.
זה הורים בסוף, למה צריך להפעיל כל כך הרבה דיפלומטיה...
כדבריך- לא חייבים לקבל. זה מה שהם קבלוסודית
דרך ארץ אינה דיפלומטיה.
אני לא יודע אם זו ההגדרה המילוניתnick

אבל אם לא היא צריכה להיות.

דיפלומטיה היא כשכל צד לא אומר מה שהוא רוצה לצד השני.

בעל המאה הוא בעל הדעהסודית
אני בעד גילוי לב ופתיחות.
אבל הפותחת רוצה כסף.
ההורים רוצים לתת "משהו גדול שנשאר להרבה שנים".
חזרה לכותרת
לא נכוןאריאל84
חבל שלא קראת את הפוסט שלי לפני שאת מגיבה. כתבתי מספר פעמים שהייתי שמחה מאוד לקבל מתנה עבור ביתי, רק לא מתנה שכבר יש לי. גם מתנה שעולה הרבה פחות ממה שהמתנה המקורית שרצו לתת היתה מתקבלת בשמחה רבה. אין פה ענין של כסף.
בעל המאה הוא בעל הדעהסודית
הם הבינו מה רצית ולא מעוניינים לתת כי פגעת בהם.
איכסה של דרך חשיבה על ההוריםהלוי מא
להרגיל אותם לזה? מה הם חיות מחמד של מישהו?

מדברים פה על ערכים של צניעות שבת כשרות טהרת המשפחה ולימוד תורה.

האם הדיבר החמישי קטן בעיניך? אתה אמיתי? אם הבן שלי שיגדל יצטרך להרגיל אותי למשהו אהיה מאוד מדוכא...

נתנו מתנה לקבל בזרועות פתוחות לתת חיבוק נשיקה ושובר לארוחה זוגית בבית קפה לאות הערכה וזהו.

מרוב רצון לעצמאות כלכלית ומחשבתית אבדנו ערכים חשובים מאין כמותם.

פוק חזי עובדא דדמא בן נתינה ודון מיניה על מה צריך לעשות בשביל לא לצער את ההורים.

פשוט מזועזע מעצם קיומו של השרשור הזה.
אתה בן אדם מבוגר לא ילד קטןnick

אתה לא חייב לקבל מתנה.

זה בהחלט לא חייב לבוא בניגוד לכיבוד הורים.

סייגתי וכתבתי שזה תלוי במשפחה. אם זה נורא פוגע בהם, לא על זה דובר.

תפסיק להיות מזועזע כל כך בקלות.

כל הורה נפגע מזה שילדיו דוחים מתנה שלו...הלוי מא
הבן שלך בן החמש יסרב למתנה שחלמת לקנות. תעלב?סיה
אני באמת שואלת את הילדים מה רוצים ליום הולדת וקונים יחד
פעם אחת אמרתי הבן שלי אוהב ארנבות הלכתי תכננתי כלוב ארנבת אוכל וכו ב400 שח!!
והוא מאוד אוהב חיות אבל הוא ממש לא רצה לבזבז את זה כמתנת יום הולדת
בקיצור אני שואלת אבל מצד שני לא נעלבת
לא משנה אם הילדם בן עשרים או בן עשר אם לא בראש שלך לא חיב לאהןב מתנה שאני כופה עליו
סיה. היא קבלה דגם יד 2 ולא בחרהרפואה שלמה
דוגמא שמוצאת חן בעיניה.
ועם זה לא הייתה לה בעיה.

מתן הסביר מאד יפה
דמגוגיה בשקל כהרגלךהלוי מא
יש פה ענין של דרך ארץבת 30
כשמישהו נותן לי מתנה, אז העיקר שצריך להסתכל עליו זה עצם הנתינה. פחות מה נתן.
עצם הנתינה, הידיעה שחשבו עלי, שרוצים לעזור ולתת היא זו המשמחת.
מה נתנו- זה כבר פחות משנה.
ובעיני גם נכון לחנך את הילדים לכך.
אני למשל ממש לא שואלת מה הן רוצות ליום הולדת. אם כבר בקשו- אני אשתדל להענות לבקשה אבל אם לא- אני חושבת מעצמי מה ישמח כל אחת וזה מה שאני נותנת. עד כה זה הוכח כמוצלח...
וגם אם קרה שנתנו מתנה שבמבט ראשון לא מצאה חן בעיני הגברת, אז ממש לא רצתי להחליף...ובסופו של דבר היא שמחה מאוד במה שקיבלה.
יש לי לפחות דוגמה אחת שלאnick

נסה הורים אשכנזים. 

אבל ממש ממש אשכנזים.

לא נעלבים מכלום. אני אומר לך.

לא בהכרח...פאז
שום דבר לא בהכרחnick
זו בדיוק טענתי
תגיד! אולי בכיבוד אב ואב צריך לעשות גדרות?הלוי מא

לא רק בעריות שבת כשרות וטהרת המשפחה!!!

אבל עזוב זה ערך שלא ראוי לדיון כי זה לא מצטלם טוב 

דוסים מתעסקים בעולמות עליונים לא בבשר מבשרם

למה לא לדיון - שלא יצטלם טוב, אז מהnick

אני בסך הכל אומר - שישנם אנשים, אפילו הרבה, שהם לא כך שבריריים ורגישים כמו שאתה מתאר.

אותם אנשים, אולי מעוניינים בתקשורת אמיתית וכנה עם ילדיהם. לא רק בענין מתנות, אלא באופן כללי.

האם תקשורת נורמלית עם ההורים מחייבת חוסר כבוד? אני סבור שלא.

אנשים שאתה הולך לידם על ביצים, אולי אתה מכבד אותם, אבל אתה ודאי לא קרוב אליהם.

הלוי, מסכימה איתך לגמרירפואה שלמה
צאו מהסרט!90210

זה שרצו לקנות לכם חדש, לא אומר שאם אתם לא רוצים- אז יתנו לכם את הכסף.

זה במידה והם עשירים עם כסף מיותר.

יש מצב שהם לא עשירים, ורצו להתאמץ בתשלומים עבורכם. משסירבתם, זה לא רלוונטי.

אנשים טובים באמצע הדרך ואתם עוד כועסים עליהם?!  הזוי.. 

לא נראה לי שהם עושים זאת מכוונה רעהסמיילי12
הציעו משהו, אמרתם לא. סגרו סיפור.

ככה לי זה נשמע מהצד..

בכל מקרה, על כל דבר שנותנים צריך להגיד תודה רבה. זה לא מובן מאליו. ולא לצפות. אחר כך סתם מתאכזבים.

מה גם, הייתם מסכימים ואז מחליפים למשהו אחר רלוונטי לכם. אבל זה כבר בדיעבד.

לגבי היחס שלכם אליהם מעתה והלאה, צריך להיות לגמרי רגיל.
צריך לזכור שהם לא חייבים שום דבר. גם אם הביאו לשאר האחים.

מזל טוב!
זה פוגע לישמוע שהם לא חיבים לכםכלה נאה
שום דבר גם אם הביא לשאר האחים
ככה בעלי היה אומר לי על כל מיני דברים וזה רק עיצבן אותי יותר.
זה כאילו מי את שמגיע לך משהו בכלל ?

גם שגדולים מרגישים עוד ילדים
אני אמרתי שהרבה דברים למדתי שלילדים שלי אני לא יעשה מה שעשו לי
אפילו שהיום אני מבינה את ההורים
לפעמים צריך קצת יותר רגישות . לפעמים יש הרבה קינאה ותחרות במשפחה כי להורים לא כל כך אכפת מה תרגיש הכלה או החתן.
אבל פה ניראה שהם שהם שניפגעו
אז גם הילדים צרכים להיזהר.
לא אמרתי את זה כנראה בטון של בעלךסמיילי12
אני מתכוונת לזה. הוריםלא חייבים לנו שומדבר מגיל מסוים.
ואין מה לעשות!
ככה זה בחיים.
אח אחד לפעמים צריך יותר וזה בסדר. מפרגנים.

זה ממש ממש לא היה בטון של מי את בכלל. ממש ממש לא.
תודה רבהאריאל84
שאלת תםnick
לכל המגיבים המייחסים להורים באשר הם שבריריות ורגישות אין קץ -
האם גם בתור הורים לילדים נשואים אתם מתכננים להיות כאלה?
כאלה שאי אפשר לדבר איתם דוגרי וכל דבר מעליב אותם?
כאלה שהכל נאמר ברמיזות וכל דבר הוא פגיעה בכבוד?
כאלה שלעולם יראו רק את הרגשות של עצמם ולא את צרכי הילד, כי "הוא כבר גדול"

וואי, אם כן, אל תתפלאו אם הילד פתאום יבחר לגור בקרית שמונה, או מצפה רמון
כן! חיתנתי בת ליפני שנה ואניכלה נאה
ניזהרת מאוד מה שאני אומרת.
לא ליפגוע בה או בחתן .ליפעמים צריך לינשוך שפתים
במיוחד שהם זוג צעיר ולא מבוסס הם צרכים עוד את ההורים. וזה לא אומר ביגלל שאנחנו ההורים נעשה ונגיד מה שבא חנו.
במיוחד שיש ילדים יותר רגישים.
לא סתם הכותנת פסים שתפר יעקב ליוסף גרם לקינאה בין האחים.
זו לא השאלה- דברתי על הכיוון ההפוך. שההורה הוא הצד הרגיש מדיnick

כן גם אני ניפגעת מהם לפעמיםכלה נאה
אבל הם יבינו ויעריכו רק שהם יחתנו ילדים. הילדים של היום רואים יותר את עצמם.
אתה צודק מאודאריאל84
לפחות במקרה שלנו, ההורים שלו בהחלט כאלה. רגישים מאוד ונעלבים בקלות. לכן אני במצב שכתבתי הודעה באינטרנט במקום לדבר איתם ישירות מה מפריע לי. גם אני וגם בעלי מרגישים שלא יכולים לדבר איתם על זה ישירות כי הם ייעלבו. במקום זה אנחנו שותקים ובלב מאוכזבים. בסך הכל שום מתנה לא שווה ריב ולכן גם לא נדבר על זה. אנחנו עכשיו מאוכזבים אבל יעבור לנו.
אתה צודק שזה המקרה באופן כללי וממש לא בהקשר למתנות בלבד. וגם צודק שאנחנו מכבדים אותם אך קשה ככה להרגיש קרוב נפשית למישהו, תמיד נזהרים מה אומרים ומה עושים וזה בהחלט מרחיק.
רק אציין גם שסך הכל יחסינו איתם חמים וזהירים ובעלי אוהב אותם מאוד, אבל קלעת להכל, כי יש להם בן אחר שאכן עבר לגור בבוסטון ולא מדבר איתם כמעט, ונכדים ממנו שהם בקושי מכירים.

אני מקווה מאוד שביתי תמיד תוכל לדבר איתי על הכל, אני חושבת שזה עדיף בהרבה על המצב ההפוך
אנשים שמתבגריםהביצה שהתחפשהאחרונה

בס"ד

נעשים יותר רגישים, יותר פגיעים

ומה שהיה לצחוק בגיל 40 ו50

יכול להיות עניין לבכי בגיל 60 ו70

"אל תשליכני לעת זקנה" נאמר גם על זה

מסכימה עם ההורים שלךיש בי חלום
מצטערת אם יישמע תקיף אבל כנראה שההורים שלך רוצים לפנק את הילדה החדשה ולא את השכר דירה שלכם/חופשה (לא באמת משנה). זכותכם לא לקנות לילדה הכל חדש, כנראה זה מעציב את ההורים שלך ולכן הם בחרו לא להביא לכם כלום.
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיקאחרונה

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאניאחרונה

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהי

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

חצי שעה סביר לגמריממתקית

מוזר שהתחילו בול בדקה ברית...
כנראה אופי.
אנחנו באופי גם דייקנים, אבל מלכתחילה לא מתחילים בזמן אירועים למען המתעכבים, חצי שעה זה בסדר גמור.
ושהחבר יעריך את נכונותך ונסיעתך לשמוח עמו, חבל שעושה פרצופים.

העיקר זו הסעודת מצווהאלעדאחרונה

תהנה מכל רגע

אולי יעניין אותך