סקר חשוב לאמיצים בלבד - "כשהאישה "יותר" מהגבר..."סוסה אדומה
שאלות לבנות:
(חשוב לי לדעת את האמת)

1. כשההכנסות שלי גבוהות יותר משל הגבר:
א. זה גורם לי להרגיש שהוא לא גבר בשבילי. (קצת מרתיע אותי)
ב. אדרבה, אני רוצה לפרנס אותו כדי שהוא יוכל לשבת וללמוד.
ג. לא חושבת על זה בכלל / זה ממש לא מפריע לי.
ד. אחר, (פרטי...)

2. יש לי רשיון נהיגה ולו (עדיין) אין.
א. זה גורם לי להרגיש שהוא לא גבר בשבילי.
ב. אדרבה, אני דווקא אוהבת את זה כי(...)
ג. וואי! מה זה השטויות האלה?! ממש לא מפריע לי וממש לא מעניין אותי.
ד. אחר, (פרטי...)

3. הידע התורני שלך רב משלו.
א. זה גורם לי להרגיש שהוא לא גבר בשבילי.
ב. אדרבה, תמיד אהבתי להרגיש יודעת יותר, ובכלל, עכשיו אני מוכיחה לעולם שנשים לא נופלות מגברים!! הנה, עובדה.
ג. לא משנה לי כל עוד אני זאת שנותנת את הסיי בנושאים האלה.
ד. ממש לא מפריע לי...
ה. אחר, (פרטי...)

שאלות לבנים:
תורה, עבודה, נהיגה... {ואם יש נושא שלא חשבתי עליו ואתם רוצים להוסיף, בכבוד...}

1. מפריע לכם שהאישה יותר מכם?
2. מפריע לכם שהאישה פחות מכם?
3. לא מזיז לכם בכלל...
4. אחר, פרטו.

(ולהגיד רק את האמת כמובן...)
>>פצלשית..
1. ג

2. א

3. א
זה יפריע לי אם זה יגרום לה להעריך אותי פחותקוד אבל פתוח
אבל אם לא, אין בעיה בכלל...
הוא בהכל יותר ממני בוז
זה אומר שאני אישה פחות?

דווקא כשאחד מאיתנו מרוויח יותר או מצליח יותר השני מפרגן ותומך, צריכים להבין שהצלחה של האחד זו הצלחה משותפת.
ידע תורני הוא משותף.
ההכנסות משותפות.
הרישיון לא וזה באסה, אבל ככה יש לי נהג פרטי
3.ע מ
עם ההסתייגות של רציני אבל זה כבר מחוץ לתחום השאלה.
עונה...לב אוהב

לגבי רישיון ורמת הכנסה לא מעניין ולא משפיע עליי.. 

לגבי רמה רוחנית- מפריע לי שהגבר פחות ממני, גורם לי פחות להעריך אותו 

שאלו על ידע תורני, לא רמה רוחניתברגוע
סקר נפלא!תפוח יונתן

אז ככה:

ברגע שאחד מהשאלות שכתבת יפריעו לאחד מבני הזוג, זה אומר דבר אחד: שהאהבה שלו תלויה בדבר.

במילים אחרות, הוא אוהב את הנתונים הללו ולא את הבן אדם עצמו.

לכן אני אפילו רוצה במידה מסויימת שלאישתי יהיה משהו יותר ממני מהרשימה הזאת, כדי שאוכל להוכיח לעצמי ולה שלא זה מה שגורם/מפריע לנו לאהוב אחד את השני.

יותר מזה: אם זה מפריע, זה אומר שיש קנאה או הרגשה של פירוד בין בני הזוג. כי לאמיתו של דבר התחושה צריכה להיות של אחדות. הרשיון לא שלה אלא של שנינו. התורה לא שלו אלא של שנינו. והמשכורת בכלל - ברור שהיא של שנינו.

מבחינתי, זוגיות בלי הרגשת האחדות הזאת היא לא זוגיות אמיתית.

רק להעירסוסה אדומה
לא מדובר פה באהבה, מדובר בהערכה... זה קצת שונה.

אני אתן דוגמה.
הרשיון לא יכול להיות של שניכם, כי בפועל הוא קצת תלוי בה והוא פסיבי לידה בתחום...
התורה של שניכם, אבל מי שמאמינה שהגבר הוא זה שמביא את התורה הביתה, הגיוני שזה יפריע לה...
והמשכורת, שניכם נהנים ממנה. אבל אם היא מביאה ילדים, מגדלת אותם, וגם אוכלת לחם בזעת אפה, אולי זה מרגיש לה שהוא לא מקיים מספיק את תפקידו כגבר.
לא מביאה בינתיים את עמדתי, רק אומרת שזה עניין של הרגשה, ולא תמיד קשור לקנאה ותחרות...
גם הערכה, אותו דבר.תפוח יונתן

בטח שהרשיון של שניהם. זה מה שאני מנסה להגיד. אולי אני מדבר פה על רמת התמזגות גדולה שקשה להבין, אבל זה כמו שיד שמאל שלי תתבאס שהיא לא יודעת לכתוב כמו יד ימין. ואם הייתי שמאלי? למי יש בכלל סמכות להגיד אם אחת הידיים שלי מקיימת או לא מקיימת את תפקידה המצופה ממנה?

תמיד יהיה איזון של תכונות אחרות שיפצו על החסר. גם אם הגבר לא יפרנס יש לו המון דברים אחרים לעשות: לתמוך רגשית, לעשות מטלות בית וכו'. אלא אם כן מדובר על מקרה שיש הבדל מהותי בסך כל התכונות שלו יחסית לשלה, אז באמת לא תהיה הערכה, אבל זה לא יהיה בגלל חוסרים ספציפיים כמו רשיון/תואר/משכורת, אלא בגלל המכלול.

הערכהסוסה אדומה
שלא כמו שאהבה צריכה להיות, מטבעה היא תלויה בדבר...

אנחנו לא מערכים כל אחד כבני זוג שלנו, ולגיטימי ביותר שכל אחד יעריך משהו אחר. (ובסופו של דבר הערכה זה סוג של רגש, ורגש הוא עניין סובייקטיבי, ופחות עניין של נכון לא נכון)

הדוגמאות שנתת מתאימות למציאות שאין בה (או כבר אין בה) בחירה,
ברגע שאני יכול לבחור לי בת זוג, אני אבחר את מה שהכי מושך בעיני...

נתתי שאלה דווקא בנושאים האלה, כי לפי מה שראיתי, אלו הנושאים שמעוררים יותר שאלה של הערכה אצל נשים.
קבל ח"חרינגטון

לא כל כך מסכימהשירה515
ברור שהכל של שנינו ביחד, אבל יש תפקיד מוגדר בזוגיות לגבר, ולאישה.
ואני לא מתכוונת לזה שהאישה מחליפה טיטולים ושוטפת כלים, והגבר הולך לעבודה וזורק את הזבל.
יש עניין בזוגיות, מעבר לנתינה ההדדית, שהגבר הוא הנותן, והאישה מקבלת. על זה בנוי הקשר הזוגי.

אם אישה מרגישה שלגבר שלצידה אין מה לתת לה (גשמית או רוחנית, בהתאם לערכים ולצרכים שלהם), היא לא תעריך אותו. אם הגבר מרגיש שלאישה שאיתו אין מוכנות לקבל ממנו, הוא יהיה מתוסכל ולא מוערך.
לא הייתי מקשרת את זה דווקא לגובה המשכורת או לרישיון נהיגה, אבל גם פרטים כאלה משפיעים.
1.גכשמש וכירח .
2. ד - אני אנסה לברר למה. היום רישיון זה משהו ממש נצרך בלי קשר לגברי/לא גברי.

ה. שוב לא קשור לגברי או לא. פשוט ארצה שיהיה לו ידע קצת יותר משלי יש. שילמד כמה שיכול וכו.. זה יגרום לי להעריך אותו יותר
פשוט 3אליהולה
לגבי ההכנסה לא אכפת לי בכללמישהי 1
אבל רישיון וידע זה יפריע לי מאוד.
בא נגיד שאם לא יספרו לי שאין לו רישיון אז לא יפריע לי. ידע כן
עונה:אופטימיות
1. גבר בעיני לא מקבל את המשמעות למילה 'גבר' ביחס להכנסה הכספית שלו.
מה שחשוב לי זה ביטחון בבעל.
האחריות ההתנהלותית. שידאג לאישה ולילדים.
נקודת המוצא בעיני היא שהעול הכלכלי העיקרי מבחינתי מוטל על הבעל, אבל אם אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שהוא אדם אחראי שישתדל כפי יכולתו לדאוג לצורכי הבית, אז העובדה שאני מכניסה יותר, והוא משתדל ודואג גם כן, משמחת אותי, כי אולי זה ישחרר לו פסיכולוגית את הדאגה לפרנסה, וכך יוכל להיות שליו יותר בלימוד התורה והחסידות.
ומה שחשוב זה שיהיה טוב לשנינו..
הצלחה שלי זו הצלחה גם שלו. חד משמעית.
אני נמצאת בין ד ל- ב.
קשה לי להגיד שאני רוצה לפרנס אותו(זה יותר *איתו*), כי גבריות משקפת גם לקיחת אחריות ומודעות מבחינתו שהוא צריך לפרנס. אבל- אשמח שאכניס הרבה ויהיה לו פנאי ללימוד תורה! ללא ספק. (לא יודעת איך עושים את זה גם עם השקעה בילדים אבל שיהיה🙈🙊)

2. ד- חבל אם אין, אך אפשר לעשות תמיד.
זה משהו שנצרך עם הזמן ומקבל משמעות גדולה יותר כשגדלים ו/או כשמתרחבים במשפחה והניידות הכרחית לחיים. לא חשבתי על זה אף פעם, כי לא נתקלתי בסיטואציה שיצאתי עם בחור ללא רישיון.

3. אני אוהבת ורוצה שבעלי יעשיר אותי מבחינה תורנית(ואני חושבת שרוחנית- אמונית אנחנו יותר מעשירות את הגברים). זה כן מייצג מימד של גבריות מסויימת, כי מצוות לימוד התורה מוטלת על הגברים ואני רואה ביישום התורה חשיבות גדולה.
אז אני חושבת שהתשובה תהיה א.
(למרות שהניסוח שלה קצת לא עובר לי).

קצת הפריע לי "לימוד התורה והחסידות"..ברגוע
כן, כאילו לימוד חסידות זה לא תורהברגוע
ברור לי שהיא לא התכוונה לזה,
אבל יכול להשמע כך.
מעניין, איך אתה מגדיר "לימוד חסידות"?סוסה אדומה
אבל זה ניצלוש ואני פחות אוהבת ניצלושים.

ואגב, אני לא אדבר בשמה, אבל א. לא חושבת שהיא אמרה שזה לימוד תורה. ב. כנראה שלימוד חסידות בלי קשר זה משהו שהיא מוכנה להשקיע בשבילו...
כלימוד תורהברגוע
אלא מה?

יש כמה תחומים בתורה, חסידות היא אחת מהם.
אהההה לא הבנתי אותך נכון קודםסוסה אדומה
והאמת שדי הופתעתי לגביך...

קראתי את ה"כאילו" בתור סלנג.

ומסכימה איתך.
נכון.אופטימיות
כשכתבתי תורה היה לי בראש שזה יותר לימוד גמרא וכו', אבל ברור שחסידות זה חלק מהתורה, זו פנימיות התורה: )
בשני השאלות הראשונות יעל יותר ממניאריק מהדרום
לגבי השאלה השלישית, לא סגור, היא בוודאי יותר דוסית ממני אבל.
נראה לי שאני פסדר עם זה דווקא.
ומוסיפה את הצד שלי, לא ממש מפריע לי שזה המצביעל מהדרום
לק"י

כלומר, היה מאוד נוח אם היה לו רישיון, אבל זה לא גורם לי להרגיש יותר ממנו
גם לגבי הידע ההלכתי- זה נוח טכנית שלפחות אחד מבני הזוג יודע טוב את ההלכות, אבל לא מוריד לי אם לא.
כשהרמטכל מנצח מלחמה - שר הפנים נכשל??בסדר גמור
אי אפשר אחד בלי השני
עונהPandi99

1. כשההכנסות שלי גבוהות יותר משל הגבר:

ב. אדרבה, אני רוצה לפרנס אותו כדי שהוא יוכל לשבת וללמוד.

2. יש לי רשיון נהיגה ולו (עדיין) אין.

ג. וואי! מה זה השטויות האלה?! ממש לא מפריע לי וממש לא מעניין אותי.

3. הידע התורני שלך רב משלו.
מפריע לי, כי הייתי רוצה שבעלי יהיה בידע רחב ממני, כדי שאני אשאף ללמוד עוד ועוד והוא ילמד אותי..

אוקי..😶!!מירב!!
1.ג.
2.ד.-
גם לי אין,😛
אבל כן,אני מעוניינת בבחור עם רישיון,או שיוציא/מוציא.(והסיבה היא לא בגלל שזה "גברי"פשוט יודעת שאני לא יוציא כי אני פחדנית,אז מעוניינת שלפחות לו יהיה.)
3.ד.
חחח איזה סקרים מוזרים נהיים פה לאחרונההדוכס מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלוני מפונפן בתאריך ו' בשבט תשע"ח 18:09

התשובה שלי: מה זה יותר? מה זה פחות? למי אכפת? שכל אחד יהיה מי שהוא וכל אחד יתחתן עם מה שנוח לו ושלום על ישראל.

---

חייב לציין שהתגובות של הבנות פה הפתיעו אותי לטובה ב"ה

נושא שלא שאלת - שכל/רמה אינטקטואליתעוד השנה
ולשאלתך, כל עוד היא לא מזלזלת בי למרות שהיא יותר ממני באותם תחומים, מבחינתי סבבה.
אוקייסוסה אדומה
אז מפריע לך אם היא חכמה ממך?

(לא שאלתי כי אני לא בטוחה שזה מדיד, בניגוד לשאר הדברים שניתן למדוד אותם בכמות, באין או יש רשיון...)
וידע תורני זה מדיד?קוד אבל פתוח
ברור שכן...סוסה אדומה
ידע, בניגוד לחכמה, מדיד הרבה יותר...
ידע תורני מדיד?עוד השנה
חושב ששניהם לא מדידים כל כך, אבל יש כאלו שאפשר לקלוט עליהם שהם חריפי שכל/קולטים מהר/בעלי ידע כללי נרחב...

אותה תשובה לעיל נכונה גם כאן. אין לי בעיה שתיהיה יותר ממני. אבל - שלא תזלזל, שלא תרים את האף למעלה בגלל זה.

ועוד נושא שיכול להיות פער, לא יודע כמה זה מצוי (היה כאן אחד שיצא עם אחת שרצתה להיות בן, אז אולי זה כן מצוי;)) - מה אם יש לה חוש טכני יותר טוב מהבחור?

עניתי ל{ר}רציניסוסה אדומה
ונכון שכשהפערים בשכל גדולים, ניתן להבחין בזה.
(אבל בעיני לגברים ונשים בד"כ החכמה שלהם באה לידי ביטוי באופן די שונה.
בקיצור, זאת הסיבה שלא שאלתי על זה).

וגם השאלה האחרונה שלך מעניינת, למרות שלא נתקלתי במקרים כאלה...
אז ככהברגוע
בהכנסה לא מפריע לי בכלל שתרוויח יותר.
יש לי רשיון ומקווה שאין לה על משאית
בידע תורני זה אולי יפריע, גם כי אני צריך להיות המוביל בתחום הזה, וגם כי זה מעיד שהיא למדה יותר ממה שנשים אמורות ללמוד.
ממש בא לי לנצלש את השרשור שליסוסה אדומה
אבל אתאפק...

(בלי קשר, אומר שבאופן כללי התגובה שלך הצחיקה אותי חח)
את משאירה אותי במתח..ברגוע
חחחחחקוד אבל פתוח
לפתח השירשור מותר לנצלש, זהו חוק קדום בחוקה הפורומית, עוד מימי הולדתו של צמ"ע.
מותר, אבל זה עלול להרוס לה את השרשור..ברגוע
עונההבזק תמידי
1. תלוי במשהו קצת אינדוודואלי - אבל בהכללה גסה - ג.

2. ג.

3. ספציפית אצלי - היתי רוצה מישהי שבחשיבה היא כמו ב.. ושיש לה ידע נרחב.. הכי שאני אתפשר עליו.. זה שלפחות מינימום שיהיה לי יכולת לתקשר איתה בקטע תורני.. ושהיא תבין עניין..

4. משהו שאני לא אתפשר עליו לעולם - פתיחות מחשבתית..
תשובה לשאלה לבנות-אנלי מושג..

שאלה 1:

ד- באיזו שהוא מקום אני יעדיף להרגיש שלו יש יותר בטחון כלכלי משלי . 

שאלה 2:

ד- לא ברמה שלא הוא לא הגבר שלי. אבל זה בהחלט יוריד לי וארגיש מעליו.

שאלה 3:

ג

עונהחופשיה לנפשי
א. לא מפריע לי (לא שזה עלול לקרות בתקופה הקרובה אלא אם....)
ב. כנ"ל (אם כי לי אין רישיון וזה יהיה הרבה יותר נוח אם לפחות לו יהיה).
ג. כנ"ל (למרות שגם פה הסיכוי קלוש)

האם זה שהסיכויים שאני אהיה "יותר" ממנו בדברים האלה קלושים זאת הסיבה שזה כל כך לא מפריע לי?
כל אחד והברכה שהוא מביא לביתהלוי מא
אם נכנסים לתחרויות או אגו כדאי להרים דגל אדום לזוגיות הזו
מסכים לגמריהבזק תמידי
לגמריאו"ר
האם עמידה בקריטריונים אלו הופך את הבן אדם לטוב יותר או פחות?!? באופן כללי צריך לראות שיש התאמה בין בני זוג.
האם אני מוכנה לקבל בעל שיתמסר לעבודה? האם אני מוכן לקבל אשת קריירה?
האם הוא מעניין אותי (איזה שטויות הציון בידע תורני?! מה זאת אומרת יודע פחות ממני?! מה את יודעת הכל?! אי אפשר עוד להעשיר אותך בידע כלשהו?! זה מעיד איכשהו שאת יותר טובה? יותר צדיקה? יותר חסידה?!? סליחה על הבוטות בהתנסחות)
ולגבי רכב, מי שזה לא מיועד לו, לא בכוח. מי אמר שזה נורמה הכרחית?! האם אני אהיה מוכנה לשאת בעול ההסעה? האם הוא נראה כמי שיסייע כמיטב יכולתו בתחומים בהם כן יכול?
אולי יש מקום קצת לעבוד על הענווה...
ועם כל המודעות העצמית ליכולות האישיות בזוגיות צריך הרבה הרבה כבוד אחד לשני.
אני רוצה להעיר...בת 30
ששלושת הפרמטרים שנתת הם בעיני מאוד חיצוניים לקשר אמיתי.
רשיון- ענין של נוחות בעיקר.
הכנסה- כמה שיותר, יותר טוב...מה זה משנה מאיזה צד זה מגיע...
ידע תורני- לא יודעת בדיוק מה להגיד. כאילו..מה זה משנה אם אני יודעת יותר או פחות. הדיבור והלב הם מה שחשובים.
אוקיי, כל מי שיש לו מה להעירסוסה אדומה
קודם כל בואו לא נשכח שזה סקר.

דבר שני, למרות כל הדברים היפים שאתם אומרים, המציאות מראה שבנושאים האלו רוב הנשים רוצות שלגבר שלהן יהיה איזשהו יתרון מעליהן (דומה לעניין הגובה שקשור גם הוא לעניין ה"ביטחון" שהאישה חפצה בו).

להערכתי, בגלל שפה זה פורום דתי-תורני, בשונה מתשובות שקיבלתי אצל חברותי הלא דתיות, עניין ההכנסה פחות אישו כאן.

וזה למשל, בין היתר משהו שמאוד סיקרן אותי לבדוק.

בלי להכנס עכשיו להאם זה חיצוני, מהותי, מעיד על חוסר בשלות וכו' (כי זה לא מטרת הסקר, ולא באנו להביע איזושהי עמדה אידיאליסטית, אלא לשאול על מצב קיים)
צריך לזכור שמדובר ב*הערכה*, לא באהבה (שהלוואי שלפחות 10% מעמ"י ידע לאהוב ללא תנאי) ואני חושבת שמי שאומר על עצמו שהוא מעריך את כולם באותה מידה ושזה מה שצריך להיות, הוא לא מספיק כן עם עצמו. כי אין דבר כזה.
כל אחד ומה שגורם לו להעריך, ובמיוחד כשמדובר בבן הזוג שלך.
(למשל, יש כאלה שמעריכים רבנים, ויש כאלה שמעריכים ספורטאים.
חושבת שבגלל כל מיני אמירות אידיאליסטיות לכאורה, וסליחה - מנותקות מהמציאות, אנשים לא מעזים להיות כנים ולחשוב ולומר את האמת).

אני מקווה שאחרי הפירוט, אתם יכולים להבין למה אני לא רואה בשאלה הזאת שום קשר לתחרות.

יש לי כמה דברים בעצמי להגיד בנושא הזה, אבל בינתיים לא רוצה להביע את עמדתי.
אין בעיהבת 30
רק שאני לא דיברתי מתוך שום אידאל.
דיברתי נטו על התכל'ס.
וזה לגמרי בכנות וביושר.
אני לא מעריכה את בעלי על מה שהוא יותר ממני.
אני מעריכה אותו על מה שהוא, כמו שהוא.
מי שזה חשוב ומהותי לו יותר- אז זה בסדר גמור.
סתם מסקרנותסוסה אדומה
כי ברור הרי שמישהי לא מעריכה מישהו בגלל הכסף שהוא מביא הביתה. גם מי שאוהבת כסף זה לא מה שגורם לה להעריך אותו.
לדעתי זה לא גורם ההערכה, אלא אם כבר גורם חוסר ההערכה (במקרה שהוא "פחות").

אבל אם כבר פתחת את זה, מה באמת באמת גורם לך להעריך את בעלך?

פעם מישהי חכמה מאוד (והיום קצת מפורסמת ובעלת השפעה די גדולה) שהתייעצתי איתה לגבי מישהו, אמרה לי שלהעריך מישהו בגלל המידות הטובות שלו, זאת לא הערכה. זאת אהבה. ושלגמרי צריך בקשר הזוגי גם מימד של הערכה ואפילו קצת הערצה (והערצה זה תמיד משהו שאני לא, לכן אני מעריץ)...
לקח לי זמן להבין ולהסכים איתה, אבל חושבת שזה לגמרי לגמרי מדוייק.
את מבינה את ההבדל?

ובלי להגיד עדיין מה אני חושבת על השאלות האלה, כמו שאמרת, אני חושבת שלכל אחד מהותי משהו אחר וזה לגמרי לגמרי בסדר.
הרבה דברים גורמים לי להעריך אותובת 30
לא שייך שאני אכתוב פה. בכל זאת, יש כמה שכנים שמסתובבים פה בפורום...
אני לא יודעת אם אני מסכימה עם מה שאמרה לך. יש דברים שהרגשתי כלפיהם הערכה עוד לפני שהגיעה האהבה.
יש דברים שאני יכולה להעריך בזכות האהבה.
בכל מקרה אלו דברים שקשורים לאישיות שלו, למהות שלו וממש לא לרשיון, לידע או להכנסה...
^^^^הבזק תמידי

להעריך מישהו זה תוצאה של התנהגות (של מישהו) שיש לה ערך מבחינתך.

וערכים זה סובייקטיבי. 

@סוסה אדומה

אבל כבר סיכמנוסוסה אדומה
שרשיון הוא לא מה שגורם למישהי להעריך מישהו, אם כבר להעריך פחות כ*גבר בשבילה* במקרה שיש לה ולו אין.
(בניגוד לידע תורני שבעיני זה כן גורם הערכה)

ולא הצלחתי להבין מהדברים שלך אם את מבדילה בין אהבה להערכה. יש לי תחושה שאת קצת מערבבת בינהם (כי הערכה עומדת על תנאי)...

והאמת שהיום אני ממש מסכימה איתה.
בוודאי שמבדילהבת 30
היו בחורים שהערכתי אבל ממש לא אהבתי...
ולגבי ידע תורני- נכון שאני מעריכה את זה.
אבל אם יש תחומים שנניח אני עסקתי בהם והוא לא, אז זה לא משנה את ההערכה שיש לי על מה שכן למד או לומד ובוודאי שלא משנה את ההערכה הכללית אליו.

אני חושבת שיש הבדל די משמעותי בענין הזה בין קשר ראשוני בפגישות לבין קשר אחרי הנישואין, שבו מטבע הדברים הצדדים העמוקים יותר בנפש מתגלים.
את מה שאמרת בפסקה האחרונהסוסה אדומה
אמרתי למעלה לתפוח יונתן.

שאלתי כאן בעיקר על מציאות של בחירה, של "לקראת נישואין זוגיות" ולא על מציאות של אחרי שכבר בחרנו...
אני חושב שלהעריך מישהו בגלל מידות טובות זו עדיין הערכהסביון
מידות טובות, כמו כל דבר טוב שעומד בזכות עצמו, זה משהו שראוי להערכה / הערצה / כל שם אחר שתקראי לזה. אבל אהבה היא נקודת החיבור אל האדם. לא לכל מידה טובה אני יכול להתחבר, גם אם אני מעריך אותה.
לא נראה לי שאני מסכימה עם מה שהיא אמרה לך.הולם במיוחד

אני חושבת שהדברים האלו הם בד"כ 'מצע' להתאהבות. כלומר בקשר יחסית טרי (זוג צעיר/ מאורס) הרבה ממה שגורם לוואו וההתלהבות זה בדיוק הדברים שהם מרשימים, מקסימים וכו, ואני לא לגמרי מבינה בהם. (לדוג'- הוא מנגן מדהים ואני לא, הוא מבין בכלכלה וכן על זה הדרך.)

וההתלהבות מהם יורדת כשהזמן עובר כי כבר מכירים וזה לא ביג דיל.

והאהבה שנשארת (וגדלה) זה מעבר.

וההערכה זה לא ביחס אליי. (וברור שזה כלפי מידות טובות!)

לא הבנתי עם מה את לא מסכימה... סוסה אדומה
לא חושבת שמשהו ממה שאמרת סותר את מה שהיא אמרה...
מה שתיארת כהערכההולם במיוחד

זו לא הערכה בעיניי, זה סוג מסויים של הערכה שגורם להתאהבות (והוא ממש לא חובה ובד"כ חולף עם הזמן)

ולהעריך מישהו בגלל מידות זה הכי הערכה שיש. 

ולאהוב זה בגלל שהוא הוא. עם המידות והשריטות והיחס והכל.

בקיצור, עם הכל

->סוסה אדומה
הערכה בין היתר באה לידי ביטוי גם בחוסר הערכה.
היא לא מעריכה בגלל הרשיון, אבל היא לא מצליחה להעריך אותו כגבר בשבילה כשמבחינתה גבר צריך להיות א,ב,ג...

"גבר בשבילי" זה סוג של הערכה סובייקטיבית...
נכון שזה לא דומה להערכה בעלמא שיש למישהו שכל חייו עושה חסד, או כל חייו לומד תורה, או כל חייו עובד על המידות שלו...
אבל זה סוג של הערכה.
ונכון, היא באה לידי ביטוי בעיקר לקראת הבחירה.

[אבל אני מכירה לפחות 3 נשים שמאוד מפריע להן שהגבר שלהן מביא פחות כסף הביתה (לא כי העבודה שלו שווה פחות, אלא כי הוא עובד פחות או לא עובד בכלל). ואני לא מזלזלת בזה, כי בתכלס עול הפרנסה מאז ומעולם היה מוטל על הגבר בבית, ככה שגם מי שלא מסכימ/ה, די אפשר להבין מה עומד מאחורי התחושה הזאת].

והאמת, לקח לי זמן להבין למה היא מתכוונת שלהעריך מישהו בגלל המידות שלו זאת לא הערכה.
אבל תנסי לחשוב פיזית איפה את מרגישה את ההערכה הזאת, היא לא נמצאת בלב של הראש היא נמצאת איפשהו בלב.

היא התכוונה להערכה של "גבר שלי"... ולא להערכה בעלמא.

ובקשר ללאהוב, לגמרי מסכימה.
עונהאמא_מאושרת
1-ג
2-ד: מפריע בקטע טכני- אני צריכה שיהיה לו רשיון כדי שיהיה עצמאי יוכל לעזור עם קניות הקפצות של הילדים וכו'
3- א
האמתהולם במיוחד

שפה בפורום זו פעם ראשונה שנתקלתי בזה שחוסר רשיון עלול להפריע ברמה מהותית ודי חטפתי שוק... לאיש שלי אין רשיון מסיבות טכניות (פלוס סיבה שרק גרמה לי להעריך אותו הרבה יותר כשגיליתי).

קיצור נראה לי שהתשובה היא ג'...

ולגבי הכנסה- ובכן, קצת קשה להרוויח פחות מחייל. בכל אופן, מהפן ה"גברי" זה ממש לא משנה בעיניי, מצד זה שהייתי רוצה מרווח נשימה בקשר לעבודה שלי- אז כן, הייתי שמחה שההכנסה שלו תהיה עיקרית.

ידע תורני- ה' ישמור. אם הוא היה יודע עוד פחות ממני זה היה ממש עצוב וכן, זה היה מפריע לי מאוד.

תשובותייבתו של
1. ד. אם עובד במשהו שהוא מרגיש בו משמעותי אז הכל בסדר
2. א.
3. ה. לא קשור לגבריות..פשוט מחפשת מישהו שלמד/לומד כמה שנים טובות בישיבה אז די מצפה שידע יותר ממני.. 🤔
עונההזדמנות

אישתי יותר ממני

יותר חכמה

יותר ניסיון חיים

יותר יפה ממני

4. אחר, מעריץ אותה.

הקטע המוזר הוא שהיא גם חושבת שאני יותר חכם ממנה ויותר יפה ממנה (היא מוזרה קצת...חושב)

ככה זה זוג מוצלח הדוכס מירוסלב

וואי, אחלה סקר!איתיץ
וכתבת גם בהמשך ממש יפה! (בד"כ אני לא מסכים עם מה שאת כותבת, אז מצאתי הזדמנות לפרגן).

מחשבותי על השאלות, ואפשר לראות את זה גם בפילוח בין התשובות של נשואים ורווקים:
לכל מה שהעלת, יש משמעות לתחילת הקשר, כשלא מכירים רבדים נוספים.
כשמכירים מכלול של בנאדם- אני חושב שזה פשוט מתמזג עם היחס לכל התכונות של הבנאדם..
את האמתרחפת..

1. ב.ללמוד תורה - וגם ג. כי באופן כללי אין תחרות מבחינתי בעניין..

2. ד - קצת מפריע לי כי אני תופסת את זה כסימן לעצמאות כלשהי שחשובה לי. בסה"כ זה ממש לא נכון בהכרח וזה שולי לשאר הדברים שיש בבן אדם, אבל כן אתעניין מה הסיבה שהוא לא עשה/ רוצה לעשות. 

3. ה - מפריע לי בלי קשר ל'גבר'. ספציפית כי בידע תורני אני מצפה שהאיש שלומד תורה יוכל להוביל קו בבית. בעיקר כי אני מרגישה חסרה בעניין.

כל שאר הידיעות, חינוכי / מתמטי/ לשוני / היסטורי ואנעארף הרבה פחות חשוב לי. אבלבאופן כללי כן מחפשת בבנאדם ידע עולם לפחות כמו שלי.. (לא כ-זה הרבה אני חושבת)

רק פער לטובת האישה בידע התורני מפריע בעיניי...יעל...

לאה שזה בעיה שהיא יודעת הרבה,

אלא זה אומר שהגבר לא יודע מספיק כנראה...

הרי הוא אמור היה ללמוד המוווון ולדעת בתחומים רבים,

הוא זה שצריך להנהיג מבחינה תורנית את הבית-

אז כאן זה פער משמעותי.

השאר זה שטויות בעיניי

סקר מעניין... עונה דווקא בתור נשואה (מותר?)צ'ילי מתוק

אני חושבת שרוב התשובות פה קצת נאיביות... אבל נו שוין. 

א.פרנסה-  יש הבדל בין אחריות כלכלית לבין פרנסה בפועל. ברור שאם בעלי לא ילמד תורה, זה כן יפריע לי אם הוא ירוויח פחות ממני כי אני מצפה ממנו לפרנס אותי ולא ההיפך. וגם גבר שלומד תורה יכול להכניס משכורות יפות ( גם אבא שלי וגם בעלי ששניהם בעולם התורה הכניסו לאורך כל השנים יותר מנשותיהם)

ב. רישיון נהיגה- ברור שזה משהו שפוגע בגבריות. בלי ספק. זוכרת את ההקלה המטורפת שהייתה לי ברגע שהתחתנו שידעתי שמעכשיו אני לא צריכה לנהוג... זה סוג של פינוק. בלי קשר, עצם העובדה שבעלי נוהג בערך בכל הארץ בלי וויז או מפות ומכיר כל כביש במדינה פחות או יותר נותן תחושה מאוד נעימה ובטוחה.. וכן, קוראים לזה תחושה גברית.  (כמו התחושה שאין צורך להזמין בעלי מקצוע שיפוצניקים כי הבעל יודע הכל... וכמו התחושה שאם קורה משהו ברכב הוא יודע להסתכל, ולטפל במידת האפשר) . נכון, זה אולי לא סיבה לפסול מישהו, אבל זה לחלוטין מוסיף לגבריות. 

ג. ידע תורני- אין בכלל שאלה. זה גם משהו שהייתי פוסלת עליו. כי מעבר לתחושת ההובלה והגביות, יש פה משהו שמבחינה יהודית יותר נכון לבניית בית. הגבר הוא ה"צורה" והאישה היא ה"חומר" ויש משמעות גדולה בקשר לנושא הזה. 

עונהשםבדוי

(מותר לנשואות לענות לסקר בפורום הזה?)

שלושתם לא מפריעים לי, זה ת'כלס היה המצב כשהתחתנו,

הדבר היחד שהשתנה זה שעכשיו הוא מרווח יותר ממני,

אבל כמה שנים אני זאת שהרווחתי יותר...

אני דתיה מבית והוא חזר בתשובה שנה לפני שהכרנו ועדיין נשאר שאני יודעת יותר ממנו

הוא לא בקטע של רישיון, למד ועוד לפני הטסט הוא החליט שזה לא מתאים לו לנהוג (הוא לא היה גרוע, הוא לא אהב את זה)

אני לא חושב,ד.

שנהיגה ורמת הכנסה עושים את השני/ה ל"יותר".

אבל אם יש מישהי שחושבת שבגלל זה היא "יותר", מסןפקי אם כדאי לבן להתחתן איתה, לפחות עד ש"יאזן" את הענין.

לגבי לימוד תורה, וידע תורני, למי שבעיניהם זה נושא חשוב בחיים, אכן - יכולה כנראה להיות בעיה אם האשה "יותר".. (אע"פ שכל הכבוד לה).

בכללי, דעתי (המיושנת) היא, שעדיף שלא תהיה תחושה שהאשה "יותר" באופן כללי (כמובן, לא שאי אפשר שיהיו תחומים מסויימים כאלה. אדרבה..). לפחות בדרך כלל, ויש יוצאים מן הכלל.

טוב לשניהם.

עונהריבוזום

1. ג.

2. ד. זה נוח יותר כשיש לו רישיון. לי אמנם יש רישיון, אבל אני לא נוהגת... צריכה לתרגל ולחזור לזה.

3. ה. לא חושבת שהיה גורם לי להרגיש ש״הוא לא גבר״, אבל זה היה מפריע.

אמממיצ'ל
1. ג
2. ד, זה יבאס אותי אבל אני לא אפסול ואעזור לו ללמוד לתיאוריה
3. א עם סיווג- אני פשוט אשמח שיהיה לו ידע יותר משלי כי אם לא אז הוא לא יהיה ברמה התורנית שאני מחפשת..
אם אני פחדן אז אסור לענות לסקר?רינגטון
ברמת העיקרון לא אכפת ליארץ השוקולד
לגבי רשיון, סביר שלה יהיה, לי אין.
לגבי תורה, יהיה מדהים אם יהיה לה ידע גדול בתורה, אבל אין צורך בכך, העיקר שיהיה לה צמא, רצון ויכולת ללמוד עוד (אם כי זה קשה שיהיה לה יותר, אבל בטוח יהיו תחומים שניתן לעקוף אותי)
מפריע שהיא יותר,*צועד*
אבל מתמודד.
כל הבנות שיצאתי איתן היו טובות ממני בכל הפרמטרים. ב"ה.
מנסה:ותן טל

מכל הדברים שכתבת (ב"לבנים"), אני מרגיש שרק בקטע של תורה אם הבחורה תהיה משמעותית "יותר" ממני, זה יוכל לפגוע קצת באגו שלי או אפילו במחשבה האם אנחנו בכלל יכולים להתחתן - כי התורה זה לב ליבו של הקיום היהודי ובאופן כללי, הגבר הוא זה שמצווה בעיקר על הלימוד, ולכן במקרה שבו בחורה שמה לך אבק בכל הקשור ללימוד, ובהנחה שזה לא שאתה רבי מאיר והיא ברוריה על טורבו, אלא אתה אדם רגיל וטבעי והיא תלמידת חכמים של ממש - במצב כזה אתה מרגיש שיש פגם בלימוד שלך, שיש משהו אל טבעי כל כך.

בשאר הדברים - עבודה, נהיגה - לא ממש מזיז לי אם היא תהיה "יותר" ממני. נהיגה זה עניין טכני לגמרי, ועבודה זה עניין שלא הבה. אני יודע מה אני אוהב ומה אני לומד, ומצידי שאשתי תהיה מנכ"לית בנק - אם זה מה שהיא אוהבת, מה אכפת לי שהיא מכניסה פי הרבה מאוד כל חודש ממני?

עונהא"י השלמה

1. ב

2. ד. קצת באסה כי זה מקשה על ההתניידות אבל לא מעבר..

3. ה. חבל מאוד, אני רוצה בעל שיהיה בעז"ה תלמיד חכם. זה הדבר היחיד שכתבת שאני אצטער עליו מאוד מאוד.

עונהשירקי
1.ב
2. אממ האמת לשנינו יש אבל גם אם לא היה לו ממש לא היה מפריע לי....
3. ה. לא נראלי שיש מציאות כזאת אם יש אז לא עולה לי איך זה יכול להיות....
תמיד גבר יש לו ידע תורני יותר מאישה ככה לפחות אני יודעת ( אולי אם הוא חוזר בתשובה🤔 אבל הוא מהר משלים את הפער בכל זאת הוא זה שלומד גמרא פוסקים וכאלה לא? בקיצור לא נתקלתי במציאות כזאת )...
אם יש דבר כזה אז כן היה קצת מפריע לי .. מהכיוון שהוא כן צריך לדעת דברים כמו הלכות או מה לעשות במקרים מסוימיים או לומר דברים על שולחן שבת... ללמוד עם הבנים....
אבל גם את זה הוא יוכל להשלים ואז זה בסדר
בכיף שתהיה יותר ממני, בכל תחוםכי בשמחה תצאו.

רק שנדע להעריך אחד את השני,

תתתן לי מקום ותאפשר לי להשפיע.

יש לי צורך כזה כגבר...

אז ככהחיהל'האחרונה
כל עוד מדובר בדברים שלא קשורים לתכונות חשובות כמו מידות טובות, ומנת משכל, ורמה תורנית -
לא היה מפריע לי בכלל שיהיה ''פחות'' ממני.
ואני אפילו לא אוהבת את ההגדרה הזאת.. של ה''פחות''.
לדעתי, שכר לרישיון נהיגה - הם לא תכונות של בני אדם, זה דבר חיצוני לו לגמרי, וממש לא קשור למהות שלו - אז זה לא הופך בן אדם ליותר או פחות ממני..
אם יש למישהו יותר כסף ממני - זה לא אומר שהוא יותר טוב ממני. וגם לא להיפך - פחות ממני.
אם למישהו אין או יש רישיון נהיגה - למה זה משנה? זה דבר שאפשר לשנות..

אבל על רמה תורנית, בחיים לא אתפשר. לא ארצה שבעלי יהיה פחות ממני. בשום פנים לא.
על ידע תורני - גם לא.. בעיני, אני לא יודעת מספיק. מעולם לא למדתי כמה שנים ימים שלמים תורה. לא היה לי זמן לזה. תמיד ניסיתי ללמוד גם תורה מעבר ללימודי החול ולעבודה - אבל לא השקעתי בזה ימים ולילות, ולכן מטבע הדברים, אני לא חושבת שאני יודעת מספיק. בטח לא ביחס לגבר שמצוות לימוד תורה אמורה להיות העניין שלו בה''א הידיעה.
בחור כמו שאני רוצה, למד ועדיין לומד בישיבה, ולכן - חמור מאד אם הידע שלו יהיה פחות משלי..
כי רגע, מה הוא עושה שם בדיוק? משחק?

ואני אוסיף לך עוד מדד לסקר -
מבחינה אינטלקטואלית ושכלית, או בעברית - בחור חכם יותר/פחות ממני -
הייתי רוצה מישהו כמוני, או יותר מזה. אבל לא פחות. כי כן, זה קצת יפריע לי להעריך אותו.
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

..שפלות רוח

אני חושב שכל אישה גם אם היא מלאה בתוכן, או חזקה ועצמאית, בסוף צריכה גבר להישען עליו, הנק הייתה שזה שהבחור רגיש, לא אומר שאין אישה שתרצה גבר כזה, אצלו זה יכול לבוא לידי ביטוי ברגישות שלו שביא תחפש אותה בתור מענה וכו. כי בסוף ככה השם ברא את העולם, האישה היא המקבלת והגבר הוא המשפיע, בעולם הבא כנראה הדברים יחזרו להיות כמו אצל אדם וחווה, אבל כרגע המציאות היא כזו.

ולגבי הקללה, שמעתי פירוש יפה ממש, אם אתה בתור בעל תוריד ממנה את הקללה של "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" אז השם יתברך יוריד ממך את "בזיעת אפך תאכל לחם" היינו הפרנסה, וזה מסתדר יפה עם "אוקירו לנשייכו כי הכי דתתעתרו" כי ברגע שאדם מייקר את אשתו ונותן לה יחס וממלא אותה בתשומת לב, ממילא כבר היא לא צריכה את "ואל אישך תשוקתך" כי הוא ממלא אותה ביחס, ואז ממילא הפרנסה ברווח ובקלות יותר.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך