(רק שמה את זה פה, קטע שכתבתי.)
חסידים מדברים הרבה על "הרבי", ולא מובן-
למה צריך את הרבי אם אפשר ליצור קשר עם הקב"ה בעצמו?!
*בגמרא נאמר: "ואתם דבקים ב-ה' אלוקיכם היום..." ואיך נדבקים בשכינה? על ידי דביקות בתלמידי חכמים.
*ובספר החינוך מסבירים על מצוות דיבוק חכמים לפרטיה-להשיא את בתך עם ת"ח, לשבת על שולחן ת"ח וכו' וכל זאת כדי שעי"כ ידבקו בשכינה.
*עוד לפני מתן תורה אפשר לראות דמויות שהלכו אחרי רבי (בחיים ובהסתלקות):
רבקה אמינו- כשהתאומים התרוצצו בבטנה הלכה לשאול אצל שם ועבר, ושם הם קיבלו את התשובה מרוח הקודש והעבירו לה.
כלב בן יפונה-כשבא לרגל בארץ הלך והתפלל לאבות (וכביכול לא לקב"ה) במערת המכפלה שיצילו אותו מעצת המרגלים.
אז מה זה בעצם רבי?!
*רבי ראשי תיבות- "ראש בני ישראל". הרבי הוא הראש.
*נבין זאת בעזרת משל שמובא בתניא:
כמו גוף שבו יש איברים, ויש את האיבר החשוב ביותר שהוא הראש, האיבר המוביל. בלי איבר מסויים כמו יד או רגל אפשר לחיות, אבל בלי ראש... אין סיכוי. כל מכה שהיד או הרגל מקבלת ישר נשלח איתות למוח שבראש, והראש מרגיש את הכאב וסובל איתו. הראש מזרים חיות לכל האיברים, ממנו מגיעות כל הפקודות לכל המערכות השונות בגוף, בלי הראש האיברים לא יכולים לתפקד לבד! הראש דואג לכל איבר בגוף למה שהוא זקוק.
*הנמשל הוא:
הרבי הוא הראש, עם ישראל הם האיברים (ידיים=אנשי צדקה וחסד, רגליים=מהדרים במצוות מעשיות, עקביים=מקיימים מצוות בקטנה, לב=מאמינים בקב"ה בלב ללא מעשים, ציפורניים=הרשעים שבינינו...ועוד)
אפשר לראות על הרבי מליובאוויטש את כל תפקידי הראש:
>כל מכה שאיבר מקבל נשלח איתות לראש=הרבי הרגיש כל יהודי שהיה בגלות, כל יהודי שסבל ממה שהוא בין דבר גשמי או רוחני, הרבי היה מרגיש את זה וכואב את כאבו!
>הראש מזרים חיות לכל האיברים=הרבי נותן לנו עצות בעבודת השם ע"י כל השיחות והמאמרים וכו, מורה לנו איך לנהוג בחיי היום יום, נותן לנו את כל החיות בקיום תורה ומצוות.
>הראש נותן פקודות לגוף=כל ההוראות שהרבי הורה לנו.
>הראש דואג לכל איבר בגוף למה שהוא זקוק=הרבי דואג לכל יהודי! אפילו ליהודי שבציפורניים! הוא שולח שליחים לכל מקום בעולם כדי להגיע לכל יהודי ויהודי באיזה רמה שהוא נמצא ולתת לו את החיות, ולעורר אותו שיתפקד באופן בריא!
>בלי ראש אי אפשר לחיות=עובדה שאנחנו ממשיכים לחיות ולקיים את "ההוראות" שהראש שלח אלינו! את כל מה שהרבי הורה לנו לעשות ואיך לנהוג. אחרת, החיים היו קשים יותר כמעט בבחינת סוג של מוות בנפש.
*משה רבינו היה ללא ספק 'ראש', הוא אמר על עצמו: "עומד אני ביניכם ובין השם"- ז"א שהוא הממוצע המחבר בין עם ישראל לקב"ה. הוא מעביר דברים לקב"ה ומתפלל על עם ישראל (צדיק גוזר והקב"ה מקיים), עם ישראל היו צריכים משהו-היו פונים אליו.
*כמובן שאפשר לפנות ישר לקב"ה, אבל דרך רבי, מישהו שיודע איך לכוון, החיבור יהיה יותר חזק! כל שיטת חב"ד מבוססת על "אין עוד מלבדו!" שתדעו, זה המקור! ותבדקו את זה! זה יסוד שיטת חב"ד לכל הטועים למיניהם...
*אתם יכולים לראות שהרבי דואג לכל יהודי ויהודי גם ברוחניות וגם בגשמיות! הרבי יודע הכל מהכל, רואה הכל מהכל, ומרגיש הכל מהכל! רוחניות וגשמיות גם יחד.
*הרבי הוא בעצם מי שמורה לנו את הדרך איך להתחבר בצורה הטובה ביותר לקב"ה לתורתו ומצוותיו. בחיות, בחשק, בשמחה, בפנימיות, בהבנת העניינים, בחיבור אמיתי לדרך...
*רוצים הוכחה לכך מהקב"ה בעצמו(!) שרבי זה דבר שצריך אותו וחייב אפילו? בבקשה:
קורח ועדתו,קורח היה איש צדיק ותלמיד חכם! וכל העדה שלנו הם היו זקני העם צדיקים וחכמים! על מה הם חלקו? על משה רבינו! היה להם מוזר שיעמוד בן אדם ו"יפריד" בינם לבין הקב"ה, הרי הם עצמם די צדיקים וחכמים ויכולים לעשות את זה לבד...! בעצם קורח התנגד למושג 'נשיא הדור' ו'ראש בני ישראל'.
והקב"ה הכריע במחלוקת-גרם לאדמה לפצות את פיה! סימן משמים שטענת קורח ועדתו (שלא צריך רבי שיקשר בינם לבין הקב"ה) היא טעות!!!!
צריך את ראש בני ישראל-הרבי, מי שמנתק עצמו מנשיא הדור, כאילו מנתק ראש מגוף!
*ונאמר במכילתא: "כל מי שמאמין ברועה נאמן, כאילו מאמין במי שאמר 'והיה העולם'..."
*זה בגדול למה חב"ד כל כך מקושרים לרבי, לנשיא הדור, מקור החיות.
מקווה שלא פיספתי משהו ושלא יצאו לי טעויות...
ולא, לא עשו לי שטיפת מוח על זה, לא כפו עלי כלום, לא זה החינוך וזהו... זה אני בעצמי, כי אני מחוברת לזה באמת.
גוט יום טייב.