ואז חברה טובה אמרה לי משהו שעזר לי מאד. כמעט בטוחה שזה היה בשם הרבנית דינה ראפ.
היא אמרה לי נגיד שאני מספרת לך שקניתי ספה, ואני מתארת לך בדיוק איך הספה נראית. עצמי עיניים ונסי לדמיין אותה: ספה ירוקה, עם נקודות לבנות, בגודל כזה וכזה, עם ידיות כאלו וכאלו וכו' וכו'. דמיינת איך הספה נראית? יופי. עכשיו אני נגיד שאני מראה לך את הספה והיא בכלל לא כמו שדמיינת אותה. זה קשה לך?
התשובה מן הסתם היא שלא. לא קשה לך לקבל את זה שהדמיון שלך שונה מהמציאות. אותה רבנית אמרה שאנחנו מוכנים לקבל את זה שהדמיון שלנו שונה מהמציאות בכל נושא בחיים חוץ מעניין הבן זוג שלנו. וצריך להתגבר על זה!
יכולה להגיד לך, שבסופו של דבר, בזכות השיחה הזאת עם החברה שלי, התחתנתי עם בעלי, שהיה שונה מאד מהדמיון שהיה לי בראש מאז גיל 16... חיפשתי מישהו בסגנון של ישיבות הגוש, התחתנתי עם מישהו מרמת גן (מקווה שהסטריאוטיפים ברורים...), וב"ה אנחנו שמחים ומאושרים, ולא מתחרטים לרגע אחד ולא מצטערים על כך שהמציאות שונה מהדמיון שלנו, כי המציאות של הקב"ה טובה לעין ערוך מכל הדימיונות שלנו.
ממליצה לך מאד להתמקד רק בדברים מהותיים ולהתעלם מכל מה שלא מהותי.
ואל תדאגי בקשר למה שיהיה אחרי החתונה. מאחלת לך מכל הלב, שתאהבי בכל ליבך את בעלך ואז לא יזיז לך שום אדם אחר בעולם, גם אם תראי פתאום מול עינייך מישהו שנראה כאילו יצא מהדמיון שלך על נסיך החלומות, לא תביני בכלל מה יש להשוות לחיים המאושרים שלך ושל בעלך.