שעת סיפור לכל המעוניין, עם הפרת חוקי מקדב בוטיםסתרי המדרגה
יום שני אחד שהוא מספיק אפרורי בשביל להקרא חורף, אבל נטול גשמים בשביל לשמוח בהם, ילדה אחת קמה קצת מאוחר מדיי. היא התארגנה בזריזות מרשימה כיוון שאסור לה לאחר, אחרי הכל היא בוגרת ואחראית |טון מגחך|. הילדה הגיעה בדקותיים איחור, היישר ללמד את החבורה העליזה שנקראת "סיירת רמי-אצה". אחר כך היא שקעה בהכנות קדחתניות לפרוייקט הבא עליה לטובה ממש עוד שבוע ויום |טון של "שיגיע כבר"| לפתע הגיעה השעה 16:30 והיא קלטה שמרוב שהייתה שקועה, היא באיחור של חצי שעה! מייד היא שמרה הכל, ארזה את חפציה ויצאה בחופזה תוך שהיא שוכחת לכבות את המחשב באלגנטיות. הילדה יצאה לאוטובוס ומשם לרכבת ומשם לאוטובוס נוסף ומשם לרכבת הקלה ובסוף היא הגיעה. היא ירדה מהעיריה לכיוון העיר העתיקה, פסעה לאיטה ברובע הארמני והנוצרי, עברה ליד קבר דוד המלך, שער ציון ומשם היישר אל הכותל, להתפלל קצת. בכותל הייתה אישה מבוגרת בלי שיניים שהעיפה מלא פתקים מהכותל בכוונה והם היו רטובים מהגשם (או סתם מהלחות ) |טון מהורהר| הייתה לה שקית ענקית של פופקורן והיא ביקשה צדקה והילדה סירבה בנימוס כי לא היה עליה כסף קטן |טון מאוכזב|. משם המשיכה הילדה לעבר הרובע היהודי, היא רצתה לעלות למרפסת אבל היא קבעה עם חברות בקרדו והשעה כבר התאחרה מעט. הן נפגשו בששון ובשמחה, 2 חברות המשיכו בדרכן והילדה וחברה נוספת המשיכו לעבר רחוב יפו. בגלל שהחברה של הילדה היא בחורה רצינית ומסודרת הן ניגשו לחנות כלשהי לקנות צ'צ'קסים לחניכות של החברה (הלא היא הבחורה הרצינית והמסודרת, למישהו יש שידוך?) |טון של רצינות תהומית שמחפה על חיוכונצ'יק| משם הן הלכו לסעוד את לבבן הרעב כי הן בנות שירות מסכנות שלא אכלו היום כלום חוץ מאיזה לחם בשעה שהיא לא בוצר אבל גם לא בוקר ולא צהריים והיא בעצם סתם "בין לבין". תוך כדי הלעיסה הן השלימו פערים של חודש או יותר, או לפחות ניסו |טון משועשע כי ברור שהן לא הצליחו לספר הכל|. משם הן הלכו לשוק שכבר היה סגור בחלקו אבל מה שהן רצו לקנות היה פתוח בסייעתא דשמיא וכו'. משם, בריצה קלה ויחפה כמובן (כי הרגליים כבר כאבו מרוב נעליים) היישר לעבר המרכזית. בשבח והודיה להשי"ת הן הספיקו את האוטובוס האחרון בקמצוץ השניה, נפרדו זו מזו בחיבוק אמיץ ופנו לכיוונים שונים למדיי |טון מזיל דמעת פרידה|. כעת הילדה באוטובוס וכותבת לכם את כל הסיפור היפה הזה, כדי לדעת שהיא בעצם ממש גדולה אפילו שאין לה כח ללהיות גדולה כי זה נורא מתיש להגיע ב00:00 לדירה, להדליק את הדוד (או הבוילר, שוין סבתא) להכין אוכל למחר, לשטוף כלים, להתקלח, לצחצח, להתפג'ם ולישון.
זה ארוך אבל ><סתרי המדרגה
בא לי שתקראי @אנחנו יחד נבנה
או אה.יעל
חתיכת יום.
אבל טוב שנהנית, טוב לפעמים לצאת קצת מהשגרה
שעת סיפור 2סתרי המדרגהאחרונה
בוקר. פגישה ב8:15 במרחק של רבע שעה נסיעה + רבע שעה הליכה. עייפות תהומית. מגיעים איכשהו, אחלה פגישה. סוגשל שדדתי אחיינית מאומצת שלי בלא רשמי. נוסעת חזרה. עוברת בדירה, ביקור רכזת, שוקולד ועוגיה ושיחוח קטון 😁 מגיעה לתקן, הידד. טלפון מהילדה הכי מושלמת ביקום שהיא עוד כמה דקות אצלי. הלם. הולכת להביא אותה. מגיעות למשרד המוש שלי. מתמללת את הפגישה. שולחת. מסיימת להכין מערכי שיעור. שולחת. מעצבת מודעה, כלומר היא מעצבת ואני מפקחת עליה. מפרסמת. שולחת. הודעות לחניכות. שולחת. פלייבקים - טופל. ביקור במזכירות. מרק מהאב בית. מתחפפת בשעטו"מ. עוברות בדירה. מצטיידות. נוסעות לים. מגיעות. מחווה רומנטית של געגוע וכאילו היא אשכרה כאן! בוקים של החיים. ועוד. ועוד. מתנות לאחים. חוזרים. אוטובוס. היא לרכבת ואני לדירה. מכינה מרק. הוא יוצא סביר. מישהי מהדירה החליטה שהוא טעים. בתיאבון לה. נוסעים למדרשה. סדר צהריים. סדר ט"ו בשבט במקום סדר ערב. הרקדה משוגעת. איכשהו אני מצליחה לעשות את השבוע הזה מכושל למושלם, אני ממש גאה בעצמי בטירוף.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך