שאלה שקיבלתי - שו'ת מן האגדות ג'.אניוהוא
לכבוד הדר'ג שליט'א

ידוע הא דתקון רבותינו שיהא אדם טורח בסעודה ג' ימים לפני שהוא נושא את אשתו, שכן אמרו 'שקדו חכמים על תקנת בנות ישראל' ומכח טירחא זו אמרו רז'ל 'חזקה אין אדם טורח בסעודה ומפסידה'.
ועוד אמרו 'עולה עימו ואינה יורדת',
ואני הלא מצאתי את שאהבה נפשי אך מה אעשה ובן עניים אני (וי"א כלב אשפתות) ואין אני יכול לטרוח בסעודה כלל, וכ'ש שאיני יכול לטרוח כפי שראוי לזו שאהבה נפשי שכן היא בת מלכים.
על כן אשאל את כבודו, אילו הייתי מוצא (לו יצוייר שקיים דבר כזה) איזה 'מנורה' או כלי אחר שבתוכו יש 'ג'יני' שימלא משאלותי, האם אפשר להפטר בזה מתקנת 'שקדו' או שיש חיוב על הגברא לשקוד? ועוד האם הגבלת מספר המשאלות יכול להחשב כטירחא?
ומה יהא על 'עולה עימו..' שכן אין זה עליה ממש אלא עליה זמנית בעזרת ג'יני.
אשמח אם כבודו יוכל לעזור לי.
בברכת התורה
אלאדין
הכנות לפורים הבעל"ט?הדוכס מירוסלב

אתה רוצה לחדד את זה או לדון בתשובה?

הכנות בעיצומן. כל דבר יתקבל בברכהאניוהוא
השקדו זה שקידת חכמים, לא הגבר. זה קצת מפיל את הפלפול לא?הדוכס מירוסלב

ולהדיא נראה דאין זו עולה עימו זמנית דהרי בוודאי יכול הוא להערים על השד (ג'יני בל"ע הארורים) ולהכריח אותו לעשות רצונו כדאמרי ביהודה "משאלה ראשונה, עוד מאה משאלות" וכו'.

ומה גם דאם ידו לו מעט בתורת הסוד בוודאי יוכל להשביעו בעל כרחו שלא בטובתו ובכך אזלא לה קושייתו דשמא הגבלת המספר היא אינה טרחא אמיתית.

וגם אם יאמר מר דאין ידו לו בכלל באותה חכמת האמת בוודאי יכול ללכת לאיזה כפר ערבי למצוא את מכשף הכפר שיסייע לו בהשתדלותו. או לכל הפחות ללכת לאיזה מקופל ולהעזר בו תמורת סכום סמלי (עשרת אלפים דולר ל"פדיון נפש").

ברור ששקדו חכמים, אך שרדו על תקנת בנות ישראליאניוהוא
שהאדם יהיה טורח. ופה הוא לא טורח

לגבי ההמשך אני עוד צריך לעכל את זה
אז לענ"ד הניסוח צריך להיותהדוכס מירוסלב

"האם אפשר להפטר בזה מתקנת 'שקדו' או שיש חיוב על הגברא לטרוח?"

במקום על הגברא לשקוד.

אם תרצה אתה תמיד יכול לכתוב לו צורות של קמיעות מזוייפים להשבעת שדים בתשובה

נניח טבלה של אותיות שיש בה את המילים "אני פתי מאמין לכל דבר"

או דברים קצת יותר מתוחכמים כמו

טרחה

רחה

חה

ה

עם איור של מנורה צמוד או משהו הזוי דומה

מקבל את תיקון הניסוח. והקמעות זה רעיון אניוהוא
תיכף מעלה לך לפה קמיעהדוכס מירוסלב

להד"מ (לא הצליח להעלות לי משום מה ננסה שוב)הדוכס מירוסלב

טוב זה לא מצליח ננסה ככה

הגודל המקורי גדול אפשר להשתמש בזה

קמיע

חחחחחאניוהוא
תודה שזה נראה אמיתי! אני בוחן את זה כרגע...הדוכס מירוסלב

גרסא עם שיפור קלהדוכס מירוסלב

חחח זהו גרסא אחרונה בלא נדרהדוכס מירוסלב
חח היה לי קשה עם שם ה' שנרמז שם בבדיחה אז החלפתי למשהוהדוכס מירוסלב

יותר חול

האמת שאני לא בכיוון הזה... מעדיף פילפוליםאניוהוא
לא נורא, זה הצחיק כמה אנשיםהדוכס מירוסלב

ואת עצמי

קצת קשה להתפלפל בלי להגרר באמת לדיון הלכתי

חחחח אשריך!אניוהוא
צריך ללמוד לפלפל בשביל העונג שבת!
עונג שבת להתפלפל בבדיחותא? לא זכיתי לשמוע אף פעםהדוכס מירוסלב

בשבת זכור...אניוהוא
יש עניין כזה? הדוכס מירוסלב

מבולבל

לא שלחתי לך את מה שאמרתי בשנים שעברו?אניוהוא
(כך מקובל לעשות בכמה ישיבות)
לא זכור לי, אבל יכול להיות שאני באמת פשוט לא זוכרהדוכס מירוסלב

בגלל שלא קמתי שנה שעברה בפרשת זכור

שלחתי במייל.אניוהוא
יש לעיין האם מותר לגרום לג'יני לתת יותר משאלותאניוהוא
או שמא יש בזה איסור הונאה או גזל
לכאורה נראה שמותר, שכן זה נהנה וזה לא חסרהדוכס מירוסלב

מאידך לג'יני יש אך ורק זמן, לכן יתכן שחיסור מזמנו במשאלות יתרות כמוהו כחסרון ממון כדאמרי אינשי time is money, ואם כך נראה שמצד גזל מותר.

אבל יש עוד לדון מצד מה "ששנוא עליך" ואונאת דברים.

זמן של ג'יני אין בו חשש גזל, שיגיד תודה שבזכותי הוא לא בתוך אניוהוא
ואת שנשוא- אל תעשה ל'חברך' ולא לשד
אע"פ בדברי חז"ל מצינו שהיחס לשד לא שונה לגמרי מאדםהדוכס מירוסלב

ע' במעשה דרשב"י ובן תמליון.

עוד יש לדון מצד מה שהג'יני שבוי במנורה משום קללה שהוטלה עליו ואם כן יש לכתחילה לדון האם מותר לנצל את מצבו של הג'יני או שמא יש לשחררו בכלל ולפטור אותו מכל וכל ע"י התרת קללות בפני ג'.

ועוד יש לדון, גם אם נסיק שאפשר להשתמש בג'יני בעל כרחו, האם ראוי שהשואל יחמיר על עצמו ממידת חסידות, ישחררו ותבוא עליו ברכת טוב מעם ה' בזכות בטחונו העצום וחסידותו הנעלית.

לכאורה הפלפול מיותרעברי אנכי

המעיין בדברי רש"י במסכת בבא במבה (דף נוג"ט ד"ה אסם) יראה ודאי כי מלשונו הטהורה "ולא נתכוון אלא לכבד בנות ישראל" יבין כי החיוב על החפצא. ולא על הגברא.

וודאי המוצא מנורה שבתוכה שד (גינ"י בלע"ז) יוכל להתשמש בה בפרט שהוא כלב אשתפתות.

ובוא וראה בסיפורי הצדיקים מנפלאות מנורה זו - ואדם עני התחתן עם ביתו של הסולטן יעו"ש.

ובמקום צורך התירו.

שכוייחאניוהוא
אך אני מעדיף מקורות אמת עם פילפולי סרק אמיתיים...
נ''לasd100

ד'עולה עימו' היינו המנורה. ואכמ''ל.

כנראה חתימתך מסבירה את תשובתך....אניוהוא
יש לדון בדברנחשון מהרחברון

דשלושת ימים מצינו אף במתן תורה היו נכונים לשלושת ימים וכן בהדור קיבלוה בימי אחשוורוש דצמו אנשים נשים וטף שלושת ימים ומה על אותם שנולדו בימים אלו? או ישנו בהם שנת ישרים ולא הכינו עצמם ויש לומר ששלושת ימים לאו דווקא אלא כל הכנה הראויה סגיא. הילכך יש לדון את אלא-דין זה כנולד מחדש וכגר שנתגייר כקטן שנולד דהוא כנולד מחדש דמכלב נהיה נסיך ועני חשיב כמת ועל כן כשנתעשר מן הג'יני כנולד מחדש ולא צריך להמתין ג ימים אלא סגי בהכנה הראויה לו.

לגבי הונאתו של הג'יני יש לדון האם הג'יני הינו יהודי או עכום דהרי הונאת עכום מותרת בדיעבד והתירו חזל למכור ס"ת ולצאת מן הארץ ולבטל תורה עמ לישא איהש ועל כן יש להתיר הונאתו לצורך זה.

ומה ששאלת האם הגבלת המשאלות נחשבת טרחא איןן הכי נמי דביכולתו לבקש ג' משאלות בג' ימים ועל כן טרח ג' ימים בסעודה אך אם לא עשה כן יש לעיין האם דינו כמי שיש לו משרתים מרובים שטרחו או כמי שזכה מן ההפקר ואכמ"ל ודי לחכימא

נעלמו לי מילותי מהמקלדת.אניוהוא
אני הד'ל נטיתי לפלפל התקנת שקדו ובמעשה שדים.
ואילו כבודו דן גז'ש שלושה ימים שלושה ימים,

אך בהר איכא לי מקום להתנצל, שאין אדם דן גז'ש מעצמו וץאלא א'כ קיבלה מרבותיו, וע'כ לא כתבתי כן.
ומה שיש להקשות על דבריו דלכאו' אינה גז'ש מופנה שכן צריך ג' ימים ללמד על נתינת הבשר במים וכו' ולכן הגז'ש הזו יש להשיב עליה. וצריך לי עיון.
ואכתי יש להוסיף ולהביא ראיה נכוחהנחשון מהרחברון

מדברי הרמבן הרזה ורבינו חננאל בסימן רמח דדנים שכל ג ימים קודם השבת מקרי מלפני שבתא וחל עליו להזהר שלא יגיע לחילול אך יותר מכך נחשב בתר שבתא ואין עליו אחריות שבת

מכאן שג' ימים הינם זמן הראוי להתכונן לדבר חשוב הבעלט.

וחזו עיני לגרא בביאורו שם דכתב דלריף שרי לצאת ברביעי מפני דביום הג כבר התרגל לטילטולי הספינה ואוויר הימים המלוח אך המשנה ברורה שם כתב דזה לשיטתו שלא סובר כשלושת הראשונים הנ'ל' ואין לריף אחריות שבת.

ולכאורה שוע שם פסק כריף אך המשנ"ב סובר דדעתו להחמיר כריף אך יש אחריות שבת ג ימים קודם השבת וזו ראיה ניצחת שאין עליה תשובה שג' ימים הם זמן ההכנה הראוי אך אינו מעכב כי לדבר מצווה אף בתוך ג ימים התירו ובלבד שיפסוק על כן יש להתיר לאותו כלב אשפתות לא להכין ולטרוח כל ג ימים אלא כל מאן דחזי להאי בתולתא שפירתא ביתו של סולטן

ואף אם גזירה שווה אין כאן ראיה ניצחת יש כאן

איברא, דמצינו ששבת איקרי כלה, וא'כ ניתן לומראניוהוא
שמכאן למדו חכמים את הצורך בג' ימים,. וכדברי כבודו,
וביחוד הכא דאיקרי שבת מלכתא, והכי בניד'ד גם עסקינן בבת הסולטנא
אלא דאיכא למדחי שהרי בשבת איתא גם ג' לאחריה וכדבריו שליט'א ובחתן וכלה איכא לז' לאחריה, וממילא דינא דכלתא חמירא מדינא דשבתא.
אין להקשות א'כ מדוע לפניה קבעו חכמים ג' דווקא, שהוא פשוט
שמכיוון שתיקנו שבתולה נישאת ליום רביעי, וביום ראשון אחרי החמין של שבת ליכא אינשי דיכלינא לנטרל כראוי ע'כ הזמן היותר גדול דאיכא למגזר ביה הווה ג' ימים. ואין זה עניין לשבת.

ומה שהששוה למתן תורה, גם הוא ההשקפה ראשונה נראה אמת, דהרי אמרו 'יום חתונתו זה מתן תורה' א'כ כמה שמצינו לפני מת'ת פרשו ג' ימים הכא נמי יטרח ג' ימים
אך לכדמעיינא ביה בעומקא דמילתא, הרי הדברים מרפסי איגרי!
דבמת'ת ההכנה היא מצד עמ'י כדי לקבל ולא מצד הקב'ה שהוא הנותן, ובתקנת 'שקדו' ההכנה היא מצד החתן שהוא הנותן (ואם תאמר הא אכתי לא נתן, הא לא קשור שכל החיים יתן ויתן עד שיבלו שפתותיו מלומר די).

וא'כ כל דבריו קשים להולמם וצע'ג.

ואינו פשוט כלל דהרי נקראים ימים אלונחשון מהרחברון
מקמי שבתא. ולא הרבה בתר שבתא.
ואין לומר דמהכא למדו לשקוד דהא שקדו לא אמרינן בהא. ויל דהא שבכלתא איכא ז לאחריה אינו מכבוד הכלה אלא ממנוחת החתן דגזרינן דבתולה נישאת ברביעי הילכך ג שלה כלים בשבתא בה בעי למיכל לחמינא וחתן דנן בעי למחזי לה גבורתו ותקפו ומכלי ליה לסירא דחמינא הלכך נמנו והסכימו רבנן להשאירו בביתו עוד ג ימים מפני כבוד הציבור.
וכן מצאתי בספר מטיבי לסת על השולחן ערוך במגדנות.
ומה שחלק במ'מ בין הטורח שהו המקבל- עמ'י לבין החתן שהוא הנותן לא נחית לעומק דברי דהא דנתי בגדר הכנה ראויה ולא במכין ובמתכונן. ויש לחזור על דברים אלו דברים פשוטים ומובנים כי מרוב פשיטותם הם נעלמים ועיין מה שכתב המסלש בהקדמתו.
ויש להביא מכאן ראיה דהא יום חתונתו נאמר על קוב'ה והנה הוא החתן ולא מצינן דטרח ג' ימים. ותשובתיה ממאי דכתבתי לעיל דאלו ג ימין לאו דווקא אלו דא הוא זמן ההכנה הראוי לאדם הרגיל. כדאמרי אנשי 'אחד מאיתנו' אך לג'יני או להבדיל מילון מיליוני הבדלות לחתן דנן דמתן תורה סגי ברגע כמימריה להכנה ראויה וחזי בהא.

לענ"דהגיגים בע"מ

יש לברר היתב כלום מי מכם יהודי. כלום הבת מלכים יהודיה. דהרי בעווננו חרב מקדשנו ואין מלכים. ואם כך הרי בת מלכי עכו"ם היא ואם יהודי אתה חו"ח להתחתן עימה. (התבול"לות, בלעז). וכל שכן לכבדה בסעודה והרי ממילא אין כלל שאלה (ובפרט יש לחשוש שמה ערבייה היא ושמה יסמין. ואם אף אתה  אינך יהודי כשר הרי שאין לגביך הלכה זו כלל וממילא אין שאלה (ובפרט יש לחשוש שמה ערבי אתה ושמך אלאדין).  ואילו גר אתה הרי אתה כיהודי ומה שאמרנו תקף. ואילו גרה היא ואתה יהודו או גר הרי שאינה נחשבת לבת מלכים  שכן הגר אין לו הורים כאמרינן "גר שנתגייר כקטן שנולד דמי" (יבמות כב. מח: צז:) והדברים ידועים. ואם כן אין כל צורך להחמיר ויש להחשיב את הג'ין כשלוחך ושלוחו של אדם כמותו ויש לתת לג'יני הוראה לטרוח ג' ימים והרי בכך יצאת ידי חובה.

ע"ז בפורומינו?רוזנתל

והרי הנהלת האולפענה אסרה את מיכנסי אלאדין!

וכ"ש שאת המנורה שפועלת ע"י שמות קדושים (אנא ערף איך?)והרי ראינו מה בא בסופו של האחרון שישתמש בשמות קדושים...

טענו חיטים והודה לו בשעורים.אניוהוא
כעת ראיתי שלא צרפתי את תשובתי - על כן אצרפה כעת וה' הטוב יכפאניוהואאחרונה
עבר עריכה על ידי אניוהוא בתאריך כ"ה בטבת תשע"ט 07:54

תשובה: לכבוד עלם שעשועים, הנרדף בשווקים והמפלח אבטיחים הצ')עיר(]דיק[ אלאדין הי'ו.
מכתבו הגיעני, ותמהתי על אשר ליבו שוגה ברעיונות שווא, דלא מצינו כה'ג בעולמנו אלא בהאגדות ד'עלי-בבא ו-מ' הליסטים' בלבד. ע'כ אמרתי בליבי לעודדו ולחזקו בעבודת ה' כדי שיקויים בו 'תכבד העבודה על האנשים... ואל ישעו בדברי שקר'.
אך לא אכחד ממנו דאכן, 'הבוטח ב-ה' חסד יסובבנהו', וידוע ליודעים דחסד בגימטריא עם הכולל הוא ג'יני, שהוא החסד היותר כולל דכוליה איתנהו ביה. וכבר העלה רבנו יוחאי במילי דיליה רבות בעניין הביטחון וההשתדלות וכבר קדמו מוהר'ר הגרנ'ט ב'מילי דנתיבותא', דבטחון אמיתי פועל בעלמא הדין.
ומשום דידעתיו את טוהר ליבו וזוך מחשבתו והא דאית אינשי דקרי ליה 'מרגנתיא דלא מלוטשא', אמרתי בכגון דא ראוי הוא דיתברא ליה ג'יני כמה דמצינו באגדתא הנ''ל.
ע'כ אכתוב כמה מילי שעלו במחשבה לפני, וה' הטוב יעזרנו על דבר קודשו סלה.
מנורה א - בגדר תקנת 'שקדו'
נראה שיש לחקור בעצם גדר תקנת שקדו האם תקנה זו היא תקנה על הגברא שהוא מחוייב לטרוח, או שמא זו תקנה בחפצא של הנישואין שיתקיים בו הא דאמרי אינשי 'גדול היה המעמד' ו'פייי)טיה( ]איזה חתונה['. איברא דלכל דרך בחקירה זו יש לבאר מה טעם תיקנו באופן זה.
ונראה דחקירה זו תלויה לכאו' בפלוגתא דרבוותא בבירור הא דאיתא בכתובות )דף ג ע"א( 'הכי קאמר אי איכא בתי דינין דקבועין האידנא כקודם תקנת עזרא אשה נשאת בכל יום הא בעינן שקדו דטריח ליה'. כלומר דאי איכא בתי דינים קבועים דתו ליכא למיחש לטענת בתולים שרי ליה לאיניש להנשא בכל יום, אלא דאכתי איכא 'שקדו' שיש חיוב לטרוח בסעודה, ועל דא משני הגמ' דמיירי ב'דטריח ליה'. ישוב זה של הגמ' ניתן להולמו בשני אופנים. אפשר לומר דהחיוב הוא שהאדם יטרח, כדי שנוכל לומר חזקה 'אין אדם טורח בסעודה ומפסידה' ולכן הא שאמרו דטריח ליה משמע שטרח בזמן אחר וכך כתב רש'י וז'ל אם טרח לפני השבת ותיקן צורכי סעודה כונסה באחד בשבת או בשני בשבת עכ'ל. הרי דעכ'פ צריך האיש לטרוח בסעודה, אלא לא אכפת לן מתי טרח טירחא זו. ואם כך לא מהני אי הכלה מחלה, דחיוב הטירחא הוא בשביל נאמנות הבעל לטעון פ'פ מצאתי.
וע' עוד ברשב'א )כתובות דף י ע"א( דכתב דאם לא טרח הפסיד טענת פ'פ דלית ליה חזקה, הרי מבואר דיכול לא לטרוח כלל ויש חולקים )ע' מאירי( ואכמ'ל.
מאידך אפשר לומר דהטירחא היא חיוב שהסעודה תהיה סעודה שטרחו בה והוא כדי לשמח לכלה ולב'ב, ואם איתא דמחלו ליה טירחא זו, לא צריך עוד לטרוח.
ונראה דניד'ד הוי נ'מ מהך מח', דאי נימא דהחיוב על הגברא שיטרח כדי שתהא לו נאמנות לטעון טענת בתולים הרי דהרי ג'יני לא מהני ליה שהרי לא טרח ולא יוכל לטעון, אך אי נימא דהתקנה היתה לשמח 'את אשתו אשר לקח' מה נ'מ לה מיניה אי טרח בידיים אי עשה ע'י ג'יני סוף-סוף איתא סעודה וממילא אית לה שמחה.
ייתכן לומר דאף אית לה שמחה יתרתה שרק חתונתא דילה מיעבדה ע'י ג'יני והוא מילתא שלא שכיחא וממילא יקויים בה 'לא תשכח מפי זרעו' וק'לללל.
אלא דאחר העיון נראה לדחות דהרי ע'פ רוב איתא הגבלתא דמשאלותא, וא'כ אפשר לומר דאית ליה חזקה 'אין אדם טורח במשאלה ומפסידה'.
אלא דאיכא למיחש דילמא אערומי קאמערים וקא מבקש מיניה בחדא משאלתא דיהא ליה משאלות ללא הגבלה, וא'כ תו לית ליה האי חזקה ד'אין אדם טורח במשאלה', והדר דינא דלמ'ד דשקדו תקנת גברא היא אי אפשי לקיימה בעזרת ג'יני. ואל יסיתך ליבך למימר דאית ליה משום גזל, שהרי הוי זה נהנה וזה לא חסר, וגם ליכא למיחש לגזל זמן דהרי הבעלים על זמן הג'יני הוא בעליו, דאי לאו הוא היה נשאר בתוך אותה מנורתא בדוחק רב ובחשוכא הויא שריא. ותו ליכא בזה משום 'מאן דסניא עלך' דהרי סיימו 'לחברך לא תעביד' ולא ל)שד(]ג'יני[ך לא תעביד'. אלא דע'פ פשטות, ליכא להאי חששא, שאם איתא שאפשר לבקש האי בקשה, 'מה הועילו ג'ינים בתקנתם', ואתיא לידי חוכא ואיטלולא דאם אין הגבלה אין אימה וקדושה כמה דכתיב 'הגבל את ההר וקידשתו... פן יהרסו...' ע'כ פשיטא לי דאי אפשי לבקש האי משאלתא. וממילא הדרה חזקה למקומה.
המורם עד כה דממ'נ אפשר למקיים תקנת 'שקדו' ע'י ג'יני, דאי החיוב אגברא כדי לקיים החזקה, אית ליה הפסד משאלתא, ואי החיוב על הסעודה לשמחת האשה מאי נ'מ לה אי הוא טרח בעצמו או ע'י ג'יני וכמבואר.
ואין לחשוש ל'עולה עימו' ולומר דהכא עליה זמנית היא, דידענא בך דחכימא את ותוכל לגרום לג'יני שעליה זו תהיה עליה עולמית וכמה דאמרי אינשי 'תעלא בעידניה סגיד ליה' דהשועל מלך ירחא חדא ובהאי חודש מחוקק חוקים דכוליה שתא קמתהני מיניהו וע"כ לא אכפת ליה דאינו מלך בפועל.
מנורה ב - שליחות לג'יני
אם איתא שהוא חיוב על הגברא, בפשטות ניתן לעשותו ע'י שליח דהגע בעצמך וכי החתן יבשל בעצמו האוכל? א'כ אימתי ימצא זמן לצילומי נפשיה )פוטוגרמ'ה בלע'ז(? אלא דיש לברר מה גדר הג'יני לעניין שליחות, אי דינו כישראל ואיתא בשליחות או דינו כגוי וליתא.
ונראה ע'פ מה שהקדמנו, דליתא בהאי עלמא יצור כה'ג וא'כ הוי בריאה בפנ'ע, ואמרו ז'ל )סנהדרין נט ע'ב( דאין דבר טמא יורד השמים, א'כ לכאו' דינו כישראל דאיקרי טהורים כמה דתיקנו ז'ל לומר ב'על הניסים' דחנוכה 'טמאים ביד טהורים'.
אלא דאכתי יש לעיין דוכי משום הא דאינו טמא הוי טהור, דילמא אינו טמא אך גם אינו טהור.
בהשקפה ראשונה היה נ'ל להוכיח מהא דאיתא בפר' נח 'החיההטהורה ואת החיה אשר איננה טהורה' ר'ל טמאה, א'כ מוכח שאינו טהור הוי טמא וממילא אינו טמא הוי טהור. ושמעתי למי שרצה לחלק בין טהרת וטומאת החיות לבין טהרתצוטומאת ישראל והאומות. והוא דחוק, שישראל נמשלו ליונה ולכבשה, והאומות נמשלו בכללות לזאבים ובפרטיות לחיות טמאות אחרות ופשוט ואכמ'ל.
ואף אם נקבל חילוקם זה, אפשר לומר דהג'יני אין נידון כאדם אלא כחיה, והא שאמרו לפסול בשליחות משום 'מעשה )אבו(]קוף[', קוף דייקא, דהיינו משום שהוא חיה טמאה, אבל לו יצוייר ואיתא חיה טהורה שעשתה שליחות הוי שליחות מעליא, וא'כ בניד'ד איכא למימר דג'יני, שירד משמיא ולכן אינו טמא, וכאמור בחיות ההפך מטמא הוא טהור כמש'נ, א'כ אית ביה שליחות.
מנורה ג - ג' ימים
אחר כל הנ''ל עלה ספק בליבי, דילמא יש לדקדק במילות רבותינו הק' דאמרו 'שיהא טורח בסעודה ג' ימים' דלכאו' היה מספיק לומר טורח בסעודה ומדוע קבעי רבנן שיעור לטירחא. ונראה, שלמדו זאת ממתן תורה, דנצטוו ישראל על פרישה ג' ימים כהכנה לקבלת התורה. ודרשו ז''ל )תענית פ'ד מ'ח( 'ביום חתונתו זה מתן תורה', הרי דכמו דמקמי קבלת התורה היה ציווי על ג' ימים, כך ציוו רבנן לפני הנישואין לטרוח ג' ימים.
והוסיף על כך הרב הנעי'מ דמצינו באו'ח סי' רמ'ח דכל ג' ימים לפני השבת קרואים 'מקמי שבתא' וע'כ אין להפליג בספינה בימים אלו דממעט עונג שבת וכן אין לצאת לדרך בימים אלו כי נקראים הם על שם השבת ולכן אין לו לגרום בהם לחילול השבת. הרי דרבנן מתקני הכנות ג' ימים. ורצה לומר שמכיוון שהכא הוא מקום מצווה, יש להקל לטרוח פחות מג' ימים, דגם בשבת התירו לצאת לדרך במקום מצווה ולא העמידו דבריהם במקום מצווה. ודפח'חחחח.
ויש להוסיף על דבריו, דאמרינן בקבלתא דשבתא 'בואי כלה בואי כלה' הרי לפנינו דשבת איקרי כלה ובעינן להתכונן ג' ימים הכא נמי מקמי נשיאת הכלה בעינן למיטרח ג' ימים. כדבריו כן נראה, דמכיוון דהוא דבר מצווה אפשר להקל כדבריו וכדמקלינן מקמי שבתא במקום מצווה.
מנורה ד - מעשה כשפים
אלא דהיה נראה לאסור ממקום אחר, והוא משום מדכתיב 'לא ימצא בך... מכשף..' )דברים יח, י( והטעם האיסור כתב החינוך )מצווה סד( וז'ל: שידוע כי ענין הכשוף דבר רע עד מאד וגורם כמה תקלות לבני אדם איני צריך להאריך בו שידועים הדברים, ועל כן נצטוינו לסלק מן העולם המשתדל בזה לפי שהוא בא כנגד חפץ השם שהוא חפץ בישובו ושיתנהג הכל בדרך הטבע שהטבע בתחלת הבריאה, וזה בא לשנות הכל עכ'ל עיי'ש עוד. הרי דהאיסור נובע מכך שרצונו יתברך הוא דהאי עלמא ינהג ע'פ הטבע וע'י כשפים קמתבלגן הסדר הטבעי.
ואין להקשות דהא אמרינן דהאי ג'יני איתברא בידי שמים, דאף הכשפים נמצאים בעלמא דידן מכוחו יתב' ואעפ'כ אסרם, וכמבואר בהמשך דברי החינוך שם וזהו שאמרו זכרונם לברכה )סנהדרין סז ע'ב, חולין ז ע'ב( למה נקרא שמם כשפים שמכחישין פמליא של מעלה... כלומר שכחן עולה לפי שעה יותר מכח הממנים עליהם. וראה כוון דבריהם זכרונם לברכה שאמרו פמליא... ולא אמרו גזרת מעלה, לפי שהשם ברוך הוא גזרו ורצה מתחלת הבריאה להיות הפעלה הזאת יוצאת מבין שניהם בהתערבם... אבל אמרו שכח הפמליא נכחש מכל מקום. עכ'ל. הרי דמ'מ הכחשת הכוחות אית ביה, ואסור.
אלא דנראה שאין לדמות האי ג'יני לכשפים אלא למעשה שדים, ומעשה שדים הותר כדאיתא בשו'ת הריב'ש ס' צב דשד אינו בכלל כשפים ומותר. והאיר את עיני פלוני הבן יקיר לי דכן מצינו ברשב'י, דאישמתש בשדא כדאיתא במעשה שבן תמליון )מעילה יז ע'ב(.
המורם דלכו'ע מהני טירחא ע"י ג'יני, אי מצד חזקה 'אין אדם טורח במשאלה' ואי מצד שמ"מ משמחה לדביתהו ואית ביה שליחות בג'יני. וכיוון דהוא מקום מצווה דנישואין אפשר להקל ולא להמתין ג' ימים. ואין חששא דכשפים דהוא מעשה שדים ושרי. ואברכו דימלא )הג'יני(]ה'[ משאלותיו, ויקויים ביה מקרא דכתיב 'זכרנו.. אשר נאכל.. חנם.. ואת האבטיחים' מתוך רחבה ונחת, ובבניין אגרבה ננוחם.
והנלע"ד כתבתי
לכבוד החשובים שכאן, שאלה קשה באה לפיתחי-שדמות בחולות

הרמב"ם כתב שיש לשלב פעילות גופנית למען בריאות הגוף והנפש,

מהו ענף הספורט המומלץ ליושבי מחשב / מושב נסיעה.

העונה להגדרות הצניעות ?

פילאטיס מכשירים לנשיםפ.א.
לפי פריינטה הדרשןדורין השמיני

אפשר פילאטיס ולא זומבה

גם לגברים וגם לנשיםשדמות בחולות

כמובן.

ואם יש משהו מותאם לזוגות כרעיון לחיזוק בית של תורה ואמת - זה יהיה נהדר

הרעיון הטוב ביותר במחשב הוא הליכוןשמיניסט באמ"ש

לזוג, הליכון זוגי

נמכר ב3000 ש''ח להליכון ו4900 לזוג

בריכהelicoאחרונה
האם להגיד הלל כל יום(פירוט למטה)שמיניסט באמ"ש

הרי כל יום אנו צריכים להודות שכ"מ ביבי שליט"א יצא למבצע נגד מ"ה איראן ימ"ש

הרי לכאורה נראה לענ"ד שצריך להגיד הלל כל יום, שהרי כל יום אנחנו ניצלים מחדש מאותה אימה שהייתה יכולה להרוג בנו רבים וטובים

ואכן אנחנו אומרים מודיםאנונימי (2)
3 פעמים ביום בכל יום, ועוד כהנה וכהנה תודות, שירות והללים.

הלל המיוחד אומרים רק בזמן המיוחד כדי שלא נהיה דשים את ההלל בעקבינו ונמצא שכרינו בהפסדנו

בין כה וכה אנו דשים את ההלל,אז מה הבעיה להוסיף?שמיניסט באמ"ש
אבל אז מה יעשו בתפילהדורין השמיניאחרונה

של הרב מרדכי אליהו לקום כל יום ותיקין זה קשה

למי שלא מעודכן בעולם הישיבותדורין השמיני

יש שאלה שממש עולה בזמן הזה בכול עולם הישיבות (התיכוניות) ומה שמתחתיהם

האם כשסופרים ספירת הגומר סופרים גם ימי חופש או לא 

על כן הגעתי אל כבוד תורתכם על מנת שתדונו בשאלתי ותענו לי תשובה המניחה את הדעת

מה הדיןקעלעברימבאר
של שמיניסט שנהיה בן 18 במהלך ספירת הגומר? האם הופקע מכלל תלמיד ומפסיק לספור בברכה?
לִכְאוֹרֶה לאדורין השמיני

כיוון שזה טבעי שבשמינית נהיים בני שמונה עשרה על כן הם קרויים שמיניסטים

אבל האם שמיניסט שעשהדורין השמיני

בגרויות חורף פטור מלספור  

כשם שמי שעושה פסח שניקעלעברימבאר
סופר מהראשון, כך מי שעושה מועד ב סופר ממועד א
ומה עם השמיניסט שלא עשהשלג דאשתקד
אפילו בגרויות קיץ? יספור עד מועד ג? או שאצל שמיניסט כזה החופש התחיל מספטמבר של 6 שנים לפני כן...
כנראה שלא כי זה כמו פסח שנידורין השמיני
האם סופרים שמונה שמיניות בספירת הגומר?קעלעברימבאר
או שהשמינית שנה הזאת היא שמינית שבשמינית שבגאו"ה (ישיבה גאונית הונללו)? 
אין גוזרים גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהםדורין השמיני

והרי אם כשסופרים ספירה אחת מתבלבלים קל וחומר בשתיים

וגם שמצינו בדוד המלך שכאן זה עדיין ספירת העומר ואין מערבין ספירה בספירה

וכי מתבלבלים מאי הוי?125690
אם טועים בספירה ומוסיפים ימים, ראוי להם שיתווספו ואם מורידים ימים, למעליותא הוא
שמיניסטים לא סופרים125690
הלימודים בשמינית נגמרים מוקדם יותר (החופש בפועל שלי התחיל היום)
יא עוקץדורין השמיני

אנחנו נשארים אחרי היסודי

אבל כשאתה סופר ספירת העומר אתה מכוון גם על הגומר

יכול להיות שכיוון שישדורין השמיני

בזמן הזה גם ככה אווירת סופא דקורסא ואם היית פוטר את החופשים היית יכול גם לפטור הכל 

על כן צריך לספור הכל

הרמוניהאחרונה

אתם שטוניקים גאוניים

..מפוצלשת(:

@אני))))

זוכרת תמקום הזה???

עוד פעיל?קעלעברימבאר
שבירכת אותי ביומולדתאני:)))))
ישןן
וואי נכוןןמפוצלשת(:
איזו תקופהאני:)))))

פעם היינו חברות;)

נכון ואז נטשת אותי😪מפוצלשת(:
בואי, אנחנו יודעים מי באמת נטשה..אני:)))))
סתם.. אבל מסיבות טובות לפחות🤭מפוצלשת(:
זה כן.אני:)))))
לא בא לי לדבר בפורום הזה
העלאה באוב אסורה מהתורהזיויק
כן, אבל יש לעיין אם גם העלאה באוב דיגיטלי125690
האמת דנו בזה במשפחהאני הנני כאינני

מצד מה שהיה בטקס המשואות השנה, שהעלו באוב את חיטמן וכו'.

מה היה שםדורין השמיניאחרונה

בשביל הלא מעודכנים

תרצו שנעיר פה את הפורום הזה?שדמות בחולות

יש לכם ממנו זכרונות טובים?

יש שרשורים שחקוקים לכם עמוק עמוק בראש?

תשתפו אותי (החדשה שבא לה להכנס ל"חבורה")

אני ארצה למרות שלא הייתי פהקעלעברימבאר
כנ"ל125690
...שדמות בחולותאחרונה

@משה תספר לנו מה היה פה ואיך מעירים פה ת'עניינים?

נשאלה שאלהשמיניסט באמ"ש
האם אדם המשחק כדור מים ונתן מכה תוך כדי ריחוף בפחות מג טפחים והכניס, נחשב שער או אינו נחשב שער?
למה שלא יחשב?אניוהוא
הוא לא במים ואם לא במים אז לא נחשבשמיניסט באמ"שאחרונה
הניגון הוא בשהרגלים יצאו מחוץ למים
שאלה רבתיקופת חיסכון

אם אתה יושב לך על חוף הים, ולפתע פתאום אתה רואה לא פחות ולא יותר- את אבו מאזן טובע! כן, בהחלט שווה! אבל כעת עומדות בפניך שתי אפשרויות, או להציל אותו או לשבת על פסק זמן ובירה. מה היית בוחר גולדסטאר או מכבי?

הייתי הולך לעזור לואניוהואאחרונה
לוודא שהוא טובע לגמרי.
שאלהשמיניסט באמ"ש
אם עברתי בשבת מרשות היחיד אחת לאחרת ע"י שיגור ולא עברתי ברשות הרבים שבאמצע, האם הוצאתי מרשות לרשות?
לא125690

זאת מחלוקת ר' מאיר וחכמים אבל להלכה, אם אתה מעביר חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד שלא דרך רשות הרבים אתה פטור, אני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה במקרה הזה.

יותר מעניין לשאול מה הדין במקרה של שיגור למרחק של יותר מד' אמות ברשות הרבים עם משהו שיש בו כדי הוצאה ביד

מה הדין בשיגור מרשות היחיד לרשות היחיד שרחוקההוד444
יותר מאלפיים אמה?
בעיקרון השאלה היא איך מתבצע השיגור125690

אם החלקיקים של האדם עוברים באוויר ומתחברים מחדש בנקודה אחרת (ע"ע צ'רלי בממלכת השוקולד) נראה שזה אסור. אם זה לא כולל מעבר בשטח שבין המקומות אני חושב שזה מותר. כמובן שבמקרה כזה יהיה מותר למשתגר ללכת רק ד' אמות מהמקום שאליו הוא שוגר.

אני חושב שברשות היחיד השאלה לא רלוונטית, אני לא זוכר בדיוק את הכללים אבל נראה לי שלפחות לרוב, המדידה של אלפיים אמה מתחילה מקצה רה"י, אם זה נכון, מה שכתבתי נכון רק כשמדובר על רה"ר

אוקי מגניבהוד444
מה הדין במנהרת קוונטים?ימח שם עראפת
או במנהרת הזמן?
עברת ברה'ר מעל י' טפחים או מתחת לי טפחים?אניוהוא
מסתומא אם הוא נזרק,ימח שם עראפתאחרונה

זה היה מעל עשרה טפחים, כי דרך בני אדם כשהם זורקים זה מגובה החזה בדרך כלל, ובהנחה שאנחנו לא עוסקים כאן בילדון אלא בבחור, יש לשער שהוא זרק מעל עשרה טפחים.

אולי יעניין אותך