שאלתי לפני חודש על בתי שרוצה פנימיה ואני לא. נעול שם כבר.
תודה לכל מי שענה לי שם !
עשינו איתה הרבה שיחות ואתמול היא הלכה עם עוד 5 בנות מהשכבה לבדוק את האולפנא בלי הפנימיה.
שורה תחתונה - היא עדיין רוצה להישאר באולפנא הנוכחית, שהיא יותר מוכרת, וקרובה יחסית לבית (לבהר"ן למשל היא לא רוצה). לי יש הרגשה שהרצון הזה פחות נובע מאהבת הפנימיה (היא כמעט ולא מדברת/נפגשת עם חברות אחה"צ עכשיו אז מוזר לי שהיא ככ רוצה להיות איתן 24 שעות) אלא יותר כי אחים שלה מעצבנים אותה בבית
אני עדיין חוששת מהפנימיה (לא בקיצוניות של חילול שבת, אבל כן שתיחשף לסדרות שבנות בגיל הזה רואות והיא תמימה וממש לא בענין. כמובן שיכול להיות שתמשיך לא לראות, אבל נראה לי שעם 4 בנות בחדר שרואות, זה יותר קשה להתנגד, ואין לי שליטה על עם מי היא תתחבר. בפנימיה לא הבטיחו לנו שיחייבו נטספרק ואני יודעת שהיום שם לבנות יש את הניידים בלילה [שאלתי למה אי אפשר לקחת להן מ23 עד 7 בבוקר אבל לא קבלתי תשובה מספקת], אז גם חוששת מהתמכרות למשחקים בהעדר מבוגר אחראי) אבל כמו שכתבתם ברור לי שאין טעם לכפות עליה מקום שהיא לא רוצה, ובמיוחד להיכנס לכיתה שכבר די מגובשת.
(אגב, סבתא עצמה בוגרת "חורב", לימדה בבהר"ן בגלגולה הקודם, וגם באולפנא בלי פנימיה, אבל היא בפנסיה כבר כמה שנים ומופתעת כל פעם מחדש מהדור של היום....)
אני מאוד מתבאסת מהעלות ש"נכפית" עלי - 18500 שח בפנימיה לעומת 10000 לאולפנא בלי הפנימיה, כולל הסעות. אפילו אמרתי לה שב 24000 שח של ההפרש עבור 4 שנים אפשר לעשות שיפוץ בבית ולסדר לה חדר נפרד. זה לא שכנע אותה.
אגב, מענין לי באמת קצת "להכיר" - מה הבנות בגיל הזה היום עושות/רואות/שומעות?
אתם יודעים?
היא שמעה שמות של סדרות - "כיפת ברזל". זה מתאים לגיל שלהן? מה עוד בנות רואות?
שוב תודה!