המדריך ליוצא המתחילמשוחרר!!
עבר עריכה על ידי משוחרר!! בתאריך ט"ו בשבט תשע"ח 19:29
היי!
כמה טיפים למתחילים.
אשמח להוספות, הערות והארות
טיפה מבולגן, סורי.

קודם כל להיות בנאדם!

בירורים:
*לבקש מספר של חברה טובה וחברת ילדות (מישהי שמכירה את המשפחה). רב זה טוב רק אם זה קשר עמור ולא 'סתם נמצא בשיעור'..
* לא למרוח את התשובה במקרה שהצד השני כבר נתן תשובה.

# שיחה ראשונה:
* לשאול לפני בסמס מתי נח שתתקשר
* ‏לא צריכה להיות יותר משלוש דקות (מה נשמע, איפה ומתי נפגשים).
* ‏תגיע לשיחה עם רעיונות למקומות אופציונליים לפגישה.

#להביא
*טישו
*כסף
*סוודר?
*‏שתיה
*‏נשנוש?
*
#לפני הפגישה

*לבדוק את מזג האוויר לפני שקובעים
*לקבוע מקום עם שירותים במרחק סביר (מומלץ בלי קשר לעבור בשירותים אחרי שעה-שעתיים, לא תמיד נעים לה לבקש, וגם אחלה הפסקה (-דייטים ראשונים)
*להתקלח
*לא להגיע מסריח!!
*לצחצח שיניים
*להגיע רענן (לישון אם צריך), לתכנן הגעה רגועה לדייט.
*לאכול לפני
*ללכת לשירותים לפני
*להגיע בזמן! ואם מאחרים לעדכן, היא נלחצת מזה!!
*לשים את הפלאפון לפני על רועש לשמוע אם היא מתקשרת, ותו'כ על *שקט*
*לא להגיע עם אותם בגדים דייט אחרי דייט
*להביא שתיה, אופציה לנשנוש
*לא נכנס לנושא של 'מי משלם', יוסיף לך 'נקודות'
*דייט ראשון אתה עושה 3/4 דרך, בהמשך להיות הגיוני
*אם לא התברר שהיא אשה מכה (אני מגזים-שזה ממש לא בכיוון) , לא חותכים אחרי דייט ראשון (א'א לקלוט בנאדם תוך שעתיים, בטח לא בדייט שהוא לחוץ וזה..)

@תו'כ;
*תפקיד הגבר 'לדובב' את הבחורה, ובכללי להוביל את הקשר. בהמשך, לתת לה גם לדחוף (לשאול אותה איפה היא רוצה להפגש ולתת לה ליזום)
*זה שתפקידו להוביל לא אומר שאת צריכה להיות 'גופה'-תשאלי, תדברי, תעלי נושאים ואפ' תיזמי *בעדינות* (תהיי רגישה, יש גברים שפגעים מזה).
*טלפון ראשון לא חייב להיות יותר משלוש דקות-מה נשמע, איפה נפגשעם ומתי, אא' כ מתפתחת שיחה, שאז לזרום בכיף
בעיקר בפגישות הראשונות: לבוא עם החלטה להכיר בנ"א!!! לפני הכל, זה עושה את הפגישה ליותר נינוחה ומעניינת כי חושבים מה רוצים לדעת על הבנ"א ולא על האולי אישתי /בעלי לעתיד. ככה גם שולים שאלות יותרמעשיות ונהנים!!!  (מוזר אבל אכן כך!!!) אין מתיחות ויש יותר נינוחות. מה שמוביל בד"כ לפגישה שניה ושלישית שאז המתח גם ככה קטן ויש מקום לברור  עמוק יותר
*פשוט תהיה אתה!
*תנסה ליהנות, לזרום ולהכיר את הבנאדם בלי לנתח תוך כדי אם היא עונה על רשימת הדרישות' או לא
תשהו במקום שירגיש לכם נוח, לא אינטימי מידי וגם לא רועש והמוני מידי. 
*תשדר ביטחון, תיקח אחריות על הקשר.
כלומר, אל תחכה לה אלא תיזום.
תתקשר, תשלח SMSים, וואצאפים, פתקים,
תפנק בשטויות קטנות (גומי, או מה שהיא אוהבת),
פעם בכמה פגישות תדאג שתהיה שיחה פתוחה יותר,שלשניכם יהיה ברור איפה כל אחד נמצא ביחס לקשר.
זה התפקיד שלך בעיקרון, אתה הגבר.
*תהיה רגיש גם לדברים שהיא *לא* אומרת (אולי קר לה/ אולי היא צמאה/אולי יש דברים שהיא פחות רוצה לדבר עליהם בפגישה ראשונה)*
תהיה אתה על הצד הכי טוב שלך. 
*לא לחתוך באמצע הדיבור. תחכה שניה אחרי שהיא מסיימת לדבר.
*לא להבהל משתיקות, זה טבעי, נותן זמן לחשוב ונותן לבחורה אופציה להתבטא.
*מטרת דייט ראשון היא 'להפשיר' את הקרח.
מכאן והלאה המטרה היא לברר האם יש היתכנות לבניית קשר-בשלב ראשון האם הכיוון של החיים מקביל, האם סולם הערכים מקביל (יחס לתורה מול כסף וכו') סדרי עדיפויות, האם יש הסכמה על נושאי יסוד, ולאט לאט לגלוש לכיוון אופי ורזולוציות נמוכות יותר.
בקשר מתקדם יותר: תתחילו לצאת מהשבלונה של פגישות בבית קפה או מסעדה.
תייצרו לעצמכם חוויות חדשות כמו ליסוע למקומות נחמדים כמו טיילת,ירושלים,לונה פארק אפילו,שייט, מסלול נחמד וכו..
ותוך כדי תדברו ותקשקשו.
כשיוצאים לבית קפה אז מה שנשאר לעשות זה לאכול ולדבר ואז לפעמים נשארים חסרי מלים.
אבל כשיוצאים מהמסגרת הזאת ויוצרים חוויה זה קל יותר.
*אין הגדרה למשך הדייטים, מה שיוצא בזרימה סבבה

2. תמיד תתעניין קודם בשלומה, איך עבר היום שלה, מה עשתה וכו'.. 

3. תיזום ותוביל, זה ממש חשוב לפחות בהתחלה. ויחד עם זאת, אל תשתלט אלא תתחשב בדעתה... תשאל אותה איפה נוח לה להיפגש (באיזה אזור.. נגיד תגיד י-ם) ואז תגיד לה שאתה תחשוב על מקום להיפגש שם. אם אתה מתלבט על משהו, אל תנחש מה היא תעדיף אלא תשאל אותה! (לדוגמא- אם היא מעדיפה מקום פתוח או סגור...)

4. המון אי הבנות נפתרות מזה שמדברים ושואלים- ולא מנחשים מה הצד השני מעדיף או חושב....

1. תפגין יוזמה. לא במידה שתלטנית כמובן, בטעם. זה התפקיד של הבחור בתחילת הקשר, לדעתי. לא שתהיה לי התנגדות במקרה הפוך, אבל זה כי אני זו אני.. יש בנות שיכולות פחות לקבל את זה.

2. תהיה מנומס וג'נטלמן (בתקווה שהג'נטלמניות עדיין לא פגה מהעולם). תתעניין בשלומה, תציע לבוא אליה כדי לחסוך לה טרחה, תוודא שהגיעה הביתה בשלום אחר כך. אה, והקולמוס כבר נשבר בגלל דיונים שנוגעים לסוגיית התשלום בדייט ראשון; לדעתי זה מתבקש מאוד.

3. אל תדבר את עצמך לדעת. יש הרבה שנופלים בזה כשהם מפרשים את ההתעניינות של הבחורה כהזמנה לדבר על עצמם מפה ועד מחר (ותכל'ס יוצא שהם פשוט מנהלים מונולוג). ממש לא. זהו כביש דו סטרי, תשאל אותה שאלות בדיוק כמו שהיא שואלת אותך, אם לא יותר. תביע עניין בה ובאישיות שלה.

4. הכי חשוב - גם אם לא נראה לך שזה זה, תהיה בנאדם במהלך הפגישה! אפילו אם זה אומר להעמיד פנים
5. ‏*‏בסיום הפגישה, לוודא שיש לבחורה איך לחזור הביתה.. .
*כדאי ללוות את הבחורה עד התחנת אוטובוס. לגבי לחכות איתה עד שהאוטובוס יגיע - תלוי בסיטואציה (בשער שכם כדאי, במרכזית ירושלים אחרי דייט מנחוס קצת פחות..)

אחרי:
*לסכם* בסוף הדייט שמדברים ביום שלמחרת, ולתת תשובה! (לא להשאיר את הצד השני להבין לבד)
*במקרה של 'חיזלו'ש, לעדכן את השדכן/מציע, ע'מ שידע שאתם פנויים, ושידע להציע דברים רלוונטיים יותר
תוספותמשוחרר!!
טיפה חוזר על עצמו, ובכל זאת
כללי המשחק של השידוכים-

א. תמיד מציעים לבחור ראשון. רק אחרי שהוא מסכים- מציעים לבחורה.

ב. הבחור- שומע הצעה, רושם (רצוי על פתק ולא בזיכרון-שלא-זוכר...) את הפרטים- מי היא מה היא ואצל מי אפשר לברר עליה.

ג. בירורים עושים כמה שיותר מהר!! יומיים-שלוש ולא יותר! לא למרוח!

בירורים עושים אצל מי שהבחורה מסרה שאפשר לברר עליה- ולא אצל אנשים רק-לכאורה-קשורים שבאמת לא יודעים וסתם אומרים שטויות!!

אחרי שהבחור מחליט שהוא רוצה לצאת עם הבחורה- הוא נותן או-קי לשדכן- שמציע לבחורה.

ד. הצעה לבחורה. בנות- הבחור מחכה!!!!!!!!! לא למרוח בירורים מאה שנה!! כנ"ל יומיים שלושה גג!!

ולא לברר עם אנשים לא קשורים! ולא לברר על שטויות!

ה. החלפת תמונות.

יש מחייבים, יש אוסרים, יש כל מיני דרשות ודעות על זה.

ו. טלפון ראשון-הבחור מתקשר לבחורה.

לא הרבה מידי אחרי שהשדכנית נותנת לו את האוקי מהבחורה- ונותנת לבחור את המס' שלה...

בחורים אמורים להתגבר על ביישנות יותר מבנות- לכן הכלל הזה ככה. תתרגלו.

משך שיחה? כמה שבא לכם- ותלוי מה מדברים...

אפשר לדבר חופשי על עצמכם -זה יכול גם לקחת שעתיים...

אפשר רק לקבוע מתי איפהה נוח להפגש- זה שיחה של 3 דק'...ל

ואפשר כל מה שביניהם- תזרמו...

(לעיתים נדירות מותר אחרי שיחת טלפון להחליט לחתוך ולא להפגש- נדיר, די מעליב, לנקוט רק במיקרי חירום שברור שהוא/היא עב"מ...)

ז. דייט ראשון

איפה? איפה שנוח *לה*, ושהוא יכול להגיע לשם ולחזור בלי שיחטפו אותו חיזבלונים או משו....

מתי? לא הרבה מידי ימים אחרי השיחה טלפון הראשונה. לא למרוח!!!

כמה זמן? שלוש שעות פגישה יספיקו (פחות או יותר- כן?! זה לא מתמטיקה!!). לא להשאיר משבצת זמן-כפויה של יותר מידי שעות... וגם לא של פחות מידי...

ח. איך להופיע לדייט ראשון (או כל מס' דייט למעשה!!)?

מקולח!!!, מגולח (אם שייך), מסורק, ריחני כראוי, עם כסף ראוי בארנק  (בכללי- הכלל הוא שהבחור משלם על הבחורה... תראה לה כמה אתה ג'נטלמן!!) , עם כמה נושאי שיחה מוכנים לך בראש, בבגדים יפים ומכובדים. (בנות לא צריכה את ההערות האלו...)

ט. טלפון אחרי דייט ראשון-לא למרוח את הבחורה!!!!!!! היא מתה ממתח וכל החברות שלה לא מצליחות לעודד אותה!!!!!!!!!!!!

יום אחרי הפגישה להתקשר!! וכן- הבחור מתקשר לבחורה... ככה זה.

(במיקרים היסטריים- יומיים. אבל לא מעבר לזה- לא בלי הודעה סמס-נתקעתי במדבר בלי מים ובלי קליטה. התנצלותי...)

י. מכאן דייטים כרצונכם וכמה שיש לכם זמן

פגישה יום אחרי יום זה לא תמיד בריא- עומס ריגשי...

אבל גם לא פגישה אחת לשנתיים... שלא תשכחו שאתם בונים קשר פה.

יא. (ואני מקווה שאחרון...)

מתי לחתוך?

אין לזה שום מתכון.

זה תמיד כואב- קצת או הרבה

יש רק כלל אחד- תזכור שאתה מכאיב למישהי!!!!!!!!!!!! יש לב מאחורי ההחלטה שלך- אז אל תהיה פזיז ואל תהיה חסר רגישות וטאקט!
יפה מאוד.המטיילת בארץ
לעניות דעתי המשפט הזה לא הכי נכון-n.l
משך שיחה? כמה שבא לכם- ותלוי מה מדברים...

אפשר לדבר חופשי על עצמכם -זה יכול גם לקחת שעתיים...

אפשר רק לקבוע מתי איפהה נוח להפגש- זה שיחה של 3 דק'.

מנסיון- השיחה הזאת לא צריכה לקחת יותר מכמה דקות בודדות כי תוך כדי השיחה כל צד מדמיין את השני ובונה לו משהו בראש איך הוא /היא נראים ואז מגיעים לפגישה וזה יכול ליצור הרבה אכזבות בניגוד לאיך שמדמיינים. לכן לדעתי אין טעם להאריך בשיחה הראשונה ויותר מכך- היא יכולה להזיק.
כמובן אתם לא חייבים להסכים עם דעתי ;)
מה עם רש"יאחיתופל
ה"ל
נו באמת
עוד חוקים שמכניסים לחששות
אוייש החוקים האלה....קוד אבל פתוח
(שאלת בור: מה תפקיד הבחורה כאן?)
מסכימה שהחוקים לוותיקים בדייטים קצת נדושיםהמטיילת בארץ
אבל לחדשים יתכן ויעזור מאוד.
ואני חושבת שרובם המוחלט שלהם הם גם לבנים וגם לבנות. מעט מאוד הם רק לצד אחד.
חוקי דייטים באופן כללי זה אחלהקוד אבל פתוח
זה נותן מסגרת כלשהיא למשהו שהוא להמון אנשים מאוד לא מוכר ומלא חששות. ויוצר איזשהוא סדר הכאוס המאוד מחשיש ומלחיץ הזה.

אבל מה שהפכו את זה, זה נורא. יש פה צד אחד שמשקיע בלי גבולות ונותן מעצמו, כאשר הצד השני אך ורק מקבל לפי אותם חוקים. אז בהחלט יש לי בעיה עם החוקים האלה.

אני אישית הוצאתי אלפי שקלים והמוני שעות של נסיעות בגלל החוקים הללו.
גם אני מתנגדתחיהל'ה
ולא בקטע פמיניסטי.
אני פשוט חושבת שזה באמת לא הגיוני שדווקא צד אחד - ולא משנה איזה צד - יטרח רק הוא וישלם רק הוא.. זה ממש תלוי בעיסוק וביכולת ובמיקום של כל צד לדעתי.
נקודה לדוג' - אני יוצאת רק ביינישים, אז בעיני - למה שאני אטריח בחור שלומדים בישיבה לנסוע עד אליי או את רוב הדרך, לשלם עליי - כשאני עובדת והוא לא..
בחלק מהמקרים נסעתי עד לבחור.. כשיכולתי.
או חצי מהדרך באופן שווה..

פשוט לחשוב בהיגיון למי זה יהיה פחות טרחה. ללא הבדלי גזע דת ומין😋
מסכימה אבלבתו של
בסוף יש משהו באישה שרוצה ש"יחזרו" אחריה.. אם את רוצה להשקיע ולהגיע עד אליו מתוך מחשבה כזאת זה מהמם וכיף לשמוע שאת לא הולכת ראש בקיר עם החוקים.. אבל לדעתי כן יש עניין שהגבר יראה השקעה מסויימת מעבר.. וזה לאו דווקא צריך להתבטא במרחק נסיעה.. פשוט לדעתי "החוקים" שנכתבו כאן מראים על השקעה מסוימת.. והם יכולים רק להוסיף..
מסכימה ש''דרכו של איש לחזר''חיהל'ה
אבל מה זה קשור למרחק נסיעה?!

לדעתי זה לא הוגן להטריח בן אדם בלי ערך אליי..
את צודקת וגם ה"דרכו של איש" קשור רק למי מקדש וזהוהדוכס מירוסלב

די להוציא את הלימוד מהקשרו

בגלל זה כתבתיבתו של
שזה לא חייב להתבטא בנסיעה.. זה יכול, אבל לא רק.. כמובן שזה גם תלוי במרחק הנסיעה בינהם. מישהו שהנסיעה אליו לוקחת יותר משעה וחצי-שעתיים לדעתי זה אומר משהו על הבחור אם הוא ככה מאפשר לבת להגיע עד אליו בהינף יד.. למרות כל הרצון הטוב של הבת..
השקעה מסויימת?קוד אבל פתוח
א. זה לא מעיד על רצון לחזר אם זה באמת מתוך מוסכמה חברתית.
ב. החוקים האלה ממש לא משהו מסויים. זה התנהלות שלמה שכוללת המון המון המון מאמצים, כשמהצד השני אין בכלל מאמצים לפעמים.
אין בכלל מאמצים?בתו של
על זה אני במאה אחוז לא מסכימה איתך.. אף בחורה לא מגיעה לדייט ככה בלי הכנה והשקעה לפני כן..
אפשר להגיד שאולי אתה מרגיש שרמת ההשקעה לא שווה אבל צריך לעשות שיקולים וכן.. כמו שהרב יוני לביא אומר - אתה מקווה לעשות את עסקת חייך! אז תשקיע..
ממש אין לי בעיה להשקיעקוד אבל פתוח
כשאני אני אומר שאין מאמצים, אני מתכוון שלפי אותם חוקים, כל התפקידים נופלים על הגבר.

נכון, לא כולם מקשיבים לאותם חוקים ברוך ה', ויש בנות שכן משקיעות והמון. אבל החוקים הללו מפילים אחריות אך ורק על הגברים.

ואל תקחי דברים ששני הצדדים עושים בלאו הכי, כלומר להתארגן, לצאת מהבית, להתלבט וכל הקשיים שבכל מקרה מתלווים לכל התהליך הזה בכל מקרה.
גם אם אתה צודק,תהיללהה

לרוב הכל מתהפך אחרי החתונה..

האישה אח"כ יולדת וסוחבת הריונות ובלאגנים...

תאמין לי שלא היית רוצה להתחלף בתפקידים.

תתנחם בזה, עכשיו זה סתם משחקים.

לא רציתי להתחלף בתפקידיםקוד אבל פתוח
בסהכ אני יוצא נגד החוקים האלה לא נגד המין הנשי בכללותו
אם אתה לא רוצהתהיללהה

אל תשקיע..

מבטיחה לך שחלק ניכר מהבנות לא היו רוצות השקעה כזאת ממי שמרגיש ככה..

תהיה ישר עם עצמך ומה שיהיה- יהיה.

זה פשוט עושה כאב בטן לחשוב שמישהו שאי פעם שנפגשתי איתו - השקיע/הוציא עם תחושות כאלה....

אנחנו לא  רוצות! באמת. 

יש לי המון רצון להשקיעקוד אבל פתוח
אבל יש לי גם צפייה שזה לא יהיה מובן מאליו.

אני מאמין שהקשר לא צריך להסתכל על מי נתן או השקיע יותר, זו נקודת מבט ילדותית שלא מועילה ולא מקדמת שום דבר ורק פוגעת.

אבל, כשאני מסיים קשר ואז מסתכל בפרספקטיבה לאחור, אני רואה שכל ההשקעה שלי לפעמים אפילו לא הוערכה בכלל. ולא ראיתי בצד השני השקעה.

כשאני נוסע אל מישהי וזה לוקח לי 3 שעות לכיוון, ואז אני נפגש איתה ואחרי הדייט כמובן אני צריך לשלם וזה קורה 3 פעמים. ואז אני מבין שהשקעתי המון כוחות על מישהי שלא מתאימה לי, שזה הגיוני. אבל היא מצידה בסהכ יצאה מהבית ולא עשתה שום מאמץ מעבר (ובהרבה מקרים היא בכלל לא תדע להעריך את זה).
אתה מבין בדיעבד שההשקעה לא הוערכה כי הקשר נגמרתהיללהה

או כי ראית סימנים של חוסר הערכה אצל הבחורה תוך כדי הקשר?

עם האופציה הראשונה אין הרבה מה לעשות ..

אבל אם האופציה השנייה נכונה- זה גם האחריות שלך לעצור  ואוסיף שזאת אפילו חובה מוסרית שלך בעיני לעצור. גם אם יש מוסכומת חברתית או שאתה חושב שיש מוסכמות כזאת יש לך עדיין שכל ישר ובחירה חופשית.

לא יודעת מה איתך, אני רואה את זה שאם נתתי - נתתי כי רציתי.

לקבל ממישהו מתוך ורק בגלל מוסכמות חברתית , מהצד המקבל, זה גועל .

כמעט בכל קשר שהיה ליקוד אבל פתוח
היה ברור לבחורה שאני צריך להגיע אליה, ובחלק גדול מהמקרים זה היה ברור לה גם שאני צריך לשלם בדייט הראשון. זה לא היה רק קשר אחד ספציפי.

ברור לי שבשביל להכיר את אישתי אני מוכן לשלם עוד המון כסף ולנסוע אלפי שעות של נסיעות ואני בסדר עם זה.

גבר שני, גם עם זה לא צודק והוגן, וגם אם אני יוצא פה מנוצל אני לא רוצה לפספס את אישתי בגלל כמה שקלים על קפה בדייט ראשון, גם אני לא רוצה להוציא את הכסף הזה על מישהי שאני לא מכיר. אז עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק.

אז יכול להיות שאותה אחת ניצלה אותי, זה שווה את הסיכוי שאולי זו הייתה אישתי, וראיתי סימנים של חוסר הערכה תוך כדי הקשר. אבל לא ייחסתי לזה חשיבות באותו רגע.
זאת בעיניתהיללהה

נתינה שאני הכי הכי לא מעריכה.

פשוט זוועה.

מה זה ניצלה אותי?

כאילו מה נסגר?

איפה אתה?דברים לא קורים לך,יש לך גם חלק שווה לשלה במשוואה הזאת.

אפשר גם אחרת.

אני אומרת לך שבנות מעריכות אנשים עם עמוד שידרה.

אני עייף אז זה יצא לא כל כך מובןקוד אבל פתוח
אין כח וזמן להסביר את עצמי.. אולי מחר...
לדעת להעריךבתו של
זה כבר משהו אחר..
וכמובן שלא התכוונתי למדוד מי משקיע יותר. תפסיקו לחשוב שבנות רק יוצאות מהבית וזהו. אולי יש כאלה אבל זה מרגיש לי ממש לא מייצג.. יש הרבה הכנות פיזיות ונפשיות לקראת הפגישות האלה. וגם הבחורה נאלצת "לשלם" אותם גם אם בסוף היא מגלה שהוא לא עסקת חייה..
בכל מקרה, מסכימה עם תהילה (אינלי מושג איך מתייגים 😆), שבסוף אתה צריך להרגיש שאתה עושה רק מה שאתה רוצה לעשות וזה הכל בחירה שלך.. אף אחד לא צריך ללכת עם "החוקים" האלה בכל הכח אם הוא לא מסכים איתם.. אבל אני חושבת שצריך לקרוא אותם מתוך ההבנה שעומדת מאחורי כל "חוק", ומתוך מחשבה שאת כל זה אתה עושה כי יש סיכוי גדול שזאת תהיה אשתך ואתה רוצה שהדברים יצאו על הצד הטוב ביותר
לא טענתי שלאקוד אבל פתוח
אבל זה לא דברים שהגבר לא גם חווה...
מסכימה איתך לגבי הנסיעותהמטיילת בארץ
ולא חושבת שצריך חוק קבוע לגבי מי נוסע וכמה. כל זוג לפי מה שמתאים להם.
גם אני נסעתי אליהם או לנקודה באמצע ולא הם באו אלי פשוט ככה התאים והיה לי נוח.
ככה שזה תלוי כל אחד ואחד.
ואכן אמרתי שהחוקים רלוונטים לשני הצדדים למעט חוק או שניים ספיצפים (בעיקר לגבי הטלפונים ולמי השדכן פונה קודם).
אמרתי בהתחלה אין לי בעיה עם חוקיםקוד אבל פתוח
יש לי בעיה עם החוקים הללו. בגלל שהם ממש לא הוגנים.
מסכים לגמרי מי מתקשר קודם, וכו' כי באמת צריך ש(לפחות בהתחלה) הגבר יהיה היוזם העיקרי.
לגבי למי השדכן מתקשר קודם, זה קצת טיפשי לדעתי, למה לא לעשות את זה במקביל? יותר מהיר ויותר נוח. ואם זה לא מתאים לאחד הצדדים, אז זה חוסך הטלבטות לצד השני...

הבעיה שלי עם חוקים כמו שהגבר משלם, ונוסע אל האיזור של הבחורה, מוביל את השיחה וכו'.
תפקיד הבחורהמשוחרר!!
אני גבר...
בחורה שרוצה להשקיע ולכתוב מנקודת מבט נשית מוזמנת בשמחה..
אוקיי אז ככה זה עבדסוסה אדומה
אני קוראת את זה ואומרת "וואי, איך בא לי לצאת איתו רק בשביל לראות את רשימת הכללים הזאת בדמות אדם, ולראות איך אדם כמוהו יתמודד עם אחת כמוני".
ואז אני מתרשמת ואומרת לעצמי, "טוב, לא עם הכל אני מסכימה, אבל יפה שכגבר הוא לוקח כזאת אחריות ולא בא בהטפות והוראות מול בנות המין השני".
ואז אני קוראת קוראת קוראת ואומרת, "וואי, עושה רושם שהוא יצא עם הרבה מידי... מסכן.... ומה נראה לו, שקשרים זה עבודת מחקר? יוצאים בשביל להתחתן, לא בשביל לגלות נוסחאות, "להצליח בדייטים" ולספק לעולם פתרונות"...
"וואו בטח יש לו רשימות של בנות במח... איך הוא יוכל להיות פנוי לאשתו"...

טוב ואני ממשיכה לקרוא ולקרוא.
פתאום בום!
מה אני קולטת?
ציטוט:
"זה התפקיד של הבחור בתחילת הקשר, לדעתי. לא שתהיה לי התנגדות במקרה הפוך, אבל זה כי אני *זו* אני.. יש בנות שיכולות פחות לקבל את זה".

זו אישה בכלל!!!!!
כל התמונה התבלגנה. ואין לי כח לסדר...

אז את/ה גבר או אישה?
פשוטמשוחרר!!
אלה אוסף של נקודות שקבלתי מאחרים/אחרות לפני שהתחלתי לצאת, ושעלו לי במהלך הפגישות. זאת הסיבה שיש כאן גם ניסוח בלשון נקבה (נ. ב. - חלק מפה - מהפורום). פשוט ריכזתי אתזה לטובת ה'מתחילים'.
קודם כל, יפה מצידך שאתה משקיע וכותב מור ולבונה
אהבתי את המשפט שאומר תהיה בנאדם, ולכן חשוב לזכור שכבני אדם אנחנו עושים דברים פחות אידיאלים.. ואם זה דייט ראשון שלך או בכללי העולם הזה חדש- זה בסדר להגיד את זה ובסדר ללמוד תוך כדי.

הפריע לי שהגבר צריך לבוא עם כסף- הוא לא ספונסר וזה מרגיש לי שבחור שקצת פחות יש לו ירגיש שהוא בא בעמדת נחיתות או ח"ו יותר מכך, יעדיף לחכות לזמן שבו יהיה לו כסף להוציא 40 שקל על 2 כוסות נס.
מעבר לכך, אתה לא רואה סתירה בדרישה "להיות אתה" לבין כל מיני דברים שנכתבו כאן שלא תמיד עולים בקנה 1 עם האופי? מה עושים אז?
^^^^^^^קוד אבל פתוח
ניסחת יותר טוב ממני
צודק... אני מאמינה שזה מנוסח לשני המינים.ילדת המדבר

פשוט בד"כ הגבר יותר יוזם ברוב הדברים...

מבחינה כספית, ברור שהבחורה צריכה לשלם. אני אף פעם לא מרגישה בנוח בחלק הזה בדייט, ולא מבינה למה לא משנים את חוקי המשחק.

א. צודקת היא בת.קוד אבל פתוח
ב. החוקים האלה ממש לא מנוסחים לשני המינים, בכל סעיף כתוב מה התפקיד של הגבר ומה התפקיד של האישה.
הרוב מיועד לגבר, כי הוא המוביל בדרך כללילדת המדבר

ולא כ"כ הבנתי מה הבעיתיות פה? למה גברים נבהלים כשמבקשים מהם קצת יותר יוזמה?

להכניס את כל החוקים האלה למשבצת וליעד אותם לכולם זה ממש לא נכון, ובפועל אף אחד לא פועל על פי זה ועושים מה שמרגיש באותו רגע. לא צריך לפעול כמו רובוט, כי זה מאולץ- אבל לדעת שיש מינימום.

בכללי, סה"כ מבקשים קצת השקעה, לא לקחת כל דייט כעוד פגישה לאוסף... וזה מיועד גם לנשים

בעיקר כי נשים מבקשות, ומבקשות, ומבקשות, ומבקשות ו...הדוכס מירוסלב

מבקשות, ומבקשות, ומבקשות. ואז באות לפורום להתלונן

זה ממש לא 'קצת' יותרקוד אבל פתוח
סתם שאלת תם, מה התפקיד של הנשים לפי אותם חוקים? משום מה אף אחד לא ענה לי על זה...
לא לעשות כלום ולחכות שהגבר יסגור אולם? הדוכס מירוסלב

זה הדור של היום

התפקיד שלנו?ילדת המדבר

אותו דבר כמו הגבר. להשקיע לפגישה, לא לתת לבחור לנסוע עד קצה העולם. לשלם, לא לייבש את הבחור, לתת את המקסימום.

אני יודעת מה אני מצפה מעצמי, אבל אני לא יכולה להגיד לך מה בחורים מצפים מהבנות.

נ.ב. ובאיזשהו מקום, עם כל הקטע של השוויון ולא לדרוש מבחורים יותר מהבנות, יש ציפייה שגבר יהיה ג'נטלמן ויעשה משהו מעבר...

משהו שהגבר לא עושהקוד אבל פתוח
(ולפי אותם חוקים לשלם ולנסוע זה התפקיד של הגבר)
גבר כתב את זה(:ילדת המדבר

אתם סתם חושבים שאנחנו מצפות מכם כאלה דברים...אז הגיע הזמן לשנות.

(או שזה תלוי חברה ומקום, ואז אני סתם חיה בסרט שכל הבנות משלמות ונוסעות...)

איפה נתקלת בנשים שנוסעות ומשלמות? תכירי לי הדוכס מירוסלב

יש המווןן... ולמה אתם לא אומרים?ילדת המדבר

תתחילו לדבר ולא להתלונןפטיש

את אמיתית? תעברי קצת על הפורום תראיהדוכס מירוסלב

"הוא לא משלם עלי, הוא קמצן!? אסור להתחתן איתו? הוא אלים?"

או "הוא אמר לי לבוא חצי דרך. זה סימן שהוא יהיה בעל נוראי ואבא איום?"

עזבי את הקטע של הלשלם, זה פחות מפריע. הקטע הזה שלבנות יש דמיון שגבר צריך לעשות הכל ואז גם לקבל על זה ביקורת. נוראי.

....ילדת המדבר

חחח לא נכנסתי לפורום הזה לפחות שנתיים, אז אין לי מושג מה השאלות ואיזה אנשים חיים פה כרגע...

וכן, פעם היה לנו דמיון שהגבר יעשה הכל ואחרי כמה פגישות עם הגברים הבנו שהמצב קשהחיוך גדול

אז אין לי בעיה שהכל יהיה בשיוויון, כל עוד אני לא זאת שיוזמת את השיחות טלפון,שולחת הודעות ולא מחליטה לאיפה יוצאים. אבל למה אתם לא יכולים קצת לחזר? מטורלל

לא צריך שוויון. צריך אנושיות. לאף אחד אין בעיה לתרוםהדוכס מירוסלב

כשהצד השני לא מצפה ממנו.

זה מעיק כשמישהו אומר לך שזה מה שאתה צריך לעשות.

המחשבה האוטומטית היא "מי שואל אותך מה לעשות?!@#!" ואז כבר אין לך חשק.

(את חיה בסרט)קוד אבל פתוח
כל הכבוד על ההשקעה באמת!!לב אוהב

מעבר לזה, הדעה שלי היא שברגע שיש חיבור והתאמה כל הטכני הזה שטויות.. 

ברגע שה' יחליט שזה הזמן שלך זה פשוט יגיע .. 

אבל שוב יישר כוח .. אפילו קראתי כמעט הכל ! 

נושאי שיחהמשוחרר!!
כן אני יודע, היוצאים הוותיקים יצחקו 'מי צריך רעיונות לנושאי שיחה', אבל למתחילים זה מאוד עוזר.
השיחה אמורה לזרום מעצמה, כדי שתכירו אחד את השני, אבל כדאי להכין בראש שלושה ארבעה נושאי שיחה למקרה שנתקעתם (אל תלחצו משתיקה של שתי שניות, זה אחלה!)
אשמח להוספות, הארות והערות.

[ ] החברה הדתית לאומית כיום
[ ] בית המקדש
[ ] יציאה לחו'ל
[ ] ארץ ישראל
[ ] מלחמה
[ ] צבא
[ ] חינוך
[ ] תכלית החיים
[ ] חתונה
[ ] עבודה
[ ] ישראל והגויים
[ ] שבת
[ ]
[ ] לחזור בתשובה בתור דתי - *איך* לעשות את הדברים ולא *האם*
[ ] מה הלו"ז שלך ביום יום?
[ ] איך להסביר לחילוני את הפטור של 'תורתו אומנותו'
[ ] נשיקה לסידור וכו-בניית יחס נכון לקדושה
[ ] שכר ועונש ביהדות
[ ] תפילה
[ ] עונש מוות ביהדות
[ ] טוב לך בחיים?
[ ] מה אתה הכי אוהב בחבר הכי טוב שלך?
[ ] משמעות החיים (חמל, תרבות המערב מול היהדות, הוא בשמה והיא בשמו)
[ ] מה אתה אוהב לעושת בשעות הפנאי?
[ ] איזה ספרים אוהב ללמוד?
[ ] לאיזה רב אתה מתחבר?
[ ] מה את החושב על תנ"ך בגובה העיניים?
[ ] אוהב בע"ח?
[ ] טרמפים (נסעתי בטרמפ ששאל למה אנחנו לוקחים טרמפים)..
[ ] ארץ ישראל
[ ] תשובה
[ ] להסביר על התפקיד שלי
[ ] דת ומדינה-התערבות בחוקים ציבוריים (תחב'צ בשבת, נישואים חד מיניים וכו')
[ ] מה זה שבת בשבילך
[ ] גרעין תורני/ישוב
[ ] התקופה הכי משמעותית, ולמה
[ ] מה תקופה הכי עצובה, ולמה?
[ ] מה התקופה הכי קשה, ולמה?
[ ] תורה ומדע
[ ] על החששות שלך דברת כבר?
[ ] על החולשות שלך?
[ ] על הרצונות הפנימיות שלך?
[ ] עיר או ישוב

זה נגיד אחלה דברקוד אבל פתוח
אני מכניס את זה לשירשור שלך, חבל להציף את הפורום...
נו באמת,חיהל'ה
הייתי באמצע להגיב לו, ואז התג בה לא נשלחה לי כח השרשור נמחק לו..

הייתי חייבת אני רק אשים את זה פה..חיהל'ה

ברגוע
יש כזה גם לנשואים?
חחחחיהל'ה
לך תדע..
מה עושים כשאין אוכל בישיבה? ותן טל
סיפור חיי

גם אני אהבתי את הנושא הזהחיהל'ה
סעיף שצד את עיניבת 30אחרונה
''האם מכים את הילדים, מתי וכמה''
ללא מילים.
יישר כחחיהל'ה
כל הכבוד על ההשקעה...
אוו תודה שפתחת את זה(:ילדת המדבר

באמת חיכיתי שמישהו יכתוב שהגבר צריך *ליזום*. אני אדגיש את זה כי העלית את זה וזה מפריע לי הרבה לאחרונה!!

יש גברים שיותר מידי מנסים להיות נחמדים ולתת לאישה להחליט (איפה להיפגש, מתי וכו...) אבל לפעמים זה אוברררר. ברור שזה לא בא ממקום רע, וסה"כ הם רוצים שהבחורה תרגיש בנוח- אבל, לא.

גבר צריך להקרין קצת ביטחון, להראות שהוא יודע מה עושה (גם אם הוא לאחצי חיוך).

היו לי דייטים שאני הייתי המדובבת הראשית, קבעתי לאיפה נצא ומתי ולמה. וזה היה מבאס... אני מודעת לזה שיש בחורים קצת יותר ביישנים, אבל זה יהיה נחמד אם תשתדלו קצת יותרדוס

ואחלה טיפים, לא כולם הם מאסט... זה מאוד תלוי בזוג, אבל באופן כללי- טיפים יעילים!

יפה לך שכתבת ספר חוקים שמתאים לךרינגטון

ואולי גם לעוד אי אלו אחרים..

רק על עצמי לספר ידעתי, שאם הייתי הולך לפי ספר החוקים הזה, כנראה שלא הייתי מתחתן עם אשתי המדהימה!

אז מי שלא מתאים לו משהו, שידע שגם אם הוא יעבור על "חוק" מסויים (ואפשר גם הרבה "חוקים"),

אין עם זה שום בעיה..

כמו שבעל המחבר כתב על ההתחלה: "תהיו בני-אדם" ותעשו את מה שבאמת מתאים לכם ולא מה שאחרים חושבים או קבעו שמתאים לעשות.

בהצלחה לכולם!

מותר לי לשאול כמה זמן לקח לך לכתוב את זה?...המלך 1

תודה זה היה מעניין

אני כן חושבת שהגבר צריך לשלם על הבחורה,קוצ'ינית =)
****אבלללל****
יש לי כלל בספר החוקים הפרטי שלי:
בדייט ראשון חובה לשבת באיזה פארק או טיילת, או כל מקום פתוח אחר שלא עולה כסף.

סתם כי אני לא אוהבת שמשלמים עליי בהתחלה, כי אם זה לא יעבוד אז למה שישלם עליי?!

חוצמזה בכללי, אני יותר אוהבת מקומות פתוחים בסגנון פארקים וטיילת על החוף..

מידי פעם סבבה לי בית קפה, או איזה באולינג, כי צריך גם חוויות ולא רק דיבורים
צריך? אוי ואבוי איזה פולמוס את מעוררת לתחיה הדוכס מירוסלב

זהירות ארוך כאורך הגלות - לא לקרואנתי חתוכה
אתה מבין שאם לא היית רצוי בפורום שם בגלל הדברים שכתבת אז גםשאלה מנסיונכם
פה זה לא רצוי??
יש לי אוהבים ודורשי שלומות מבקשי טובתינתי חתוכה
ויש גם קנאים ארורים מבקשי רעת צדיקים.
ודע ודייק שכל איש אמת ונביא אין דבריו מתקבלים שבא להוכיח ולעורר העם לתשובה ואבותייך גם רצחו את הנביאים בין המזבח לפרוכת בעבור שהוכיחו אותם ואם היית שם גם אתה היית עושה כן.
אתה לא רק פוסק אתה גם נביא עכשיו?!שאלה מנסיונכם
מי התיר לך להשתכן בחול בכלל שאתה מעיז לפנייך להחשב נביא?
וואו איזה השקעה! לזגור ולשמורדג במים

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צאחרונה
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfbאחרונה

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פ

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה

לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב. 

כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.

הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.

זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר

אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

כל כך לאאני:)))))
רדודהאופטימיאחרונה

אולי יעניין אותך