בעיני לפחות העיניין של להקים בית שיהרסו עוד שבועיים, זה קודם כל לפני ה' יתברך, ה' יתברך ציווה אותנו ליישב כל רגב מארץ ישראל, "שלא נותרה לזולתנו מהאומות או לשממה" (רמב"ן מצווה רביעית) אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו לעשות רצונו יתברך
זה כמו להתפלל, אם אתה מתפלל, וה' יתברך החליט כרגע לא לענות לתפילה שלך. זה אומר שלא התפללת? זה אומר שהתפילה שלך לא שווה כלום כי ה' לא ענה לה??? אי אפשר לדעת איזה עולמות הרמת בתפילה שלך אפילו אם היא לא נענתה לבנתיים! ומהצד תגידו, למה להתפלל??? תראו ה' לא עונה לכם, תפסיקו!!!!
בעיני לבנות בית בגבעה זה להתפלל בכוונה לה', זה לעשות את ההשתדלות שלי לרצון ה'.
תג מחיר... לדעתי, באופן תיאורטי זה תופעה מבורכת עד למאוד, בניגוד למה שנתפס לעין, תג מחיר זה לא נגד ערבים (זה רק בונוס) זה נגד המדינה. הרסתם בית לה' יתברך??? עכשיו יהיה לכם בלאגן מכל אומות העולם בגלל מסגד כנסייה או לא יודע מה... שלא יהיה להם כדאיי להרוס כי יהיה להם מזה כאב ראש...
אבל!!!!! בתכלס אני לא חושב שבמצב היום זה משתלם, כי בסופו של דבר יותר חשוב לי שחברה יישבו את הארץ מעשית, מאשר יישבו בכלא, בניגוד לבעבר שהיה אפשר לעשות דברים, היוםעם ילד יכתוב עם גיר על קיר ירימו פשיטות על גני ילדים בשביל לתפוס את הפרחח בן ה5... למעיישה לא כדי לשבת בכלא על זה לפחות לדעתי. אבל יבורכו כל העוסקים במלאכה.
להגדיר את הגבעונים בתור מגזר זה לא אפשרי כ"כ... וגם להגדיר אותם כמגזר בפני עצמם זה קצת מצחיק כי זה מגזר שקיים מיותר תתי מגזרים מאשר אנשים...
יש חסידים, יש רמבמיסטים, יש יצהרניקים, יש בלאדים, יש דוסים, יש סטלנים, יש ממלכתים שמגיעים לבקר שבת, יש כהניסטים, יש חברה בוגרים ויש ילדים בני 12...
לתייג את כל זה כמגזר אחד ולקרוא לו גבעונים, נו שויין
@גבעוננח יש אישור? חחחחחח