לכל אחד יש את ה"דפקט" שלו. לך יש ADD, ולי יש בעיות לחץ וחרדה (סתם לקחתי את "בעית חיי" כנגד זאת ששלך... אבל זה גם בפרטים הקטנים).
זאת את, זאת אני. וכל אחד צריך לקבל את עצמו כמו שהוא, ללמוד לחיות עם זה, ואפילו לאהוב את עצמו.
נכון שהייתי מעדיפה להיות מושלמת, אבל כרגע אלו הנתונים שלי. אני אנסה לעבוד על עצמי, ולטפל בהם – אבל עם כל הכבוד לכח הרצון, עיוור לעולם לא יוכל לראות...
מה שאני יכולה לעשות, זה לחשוב איך אני מתעלת (מלשון תועלת) את ה"בעיה" שלי. איך אני מתמודדת איתה, ויותר מזה – איך אני מוציאה ממנה רק טוב.
אם ניקח את ה-ADD, אז נאמר שאשריך, יש לך הרבה מרץ וכוח. כרגע אומנם זה נראה לך מעיק (בגלל שכך מקובל היום בעולמנו היום – אדם נמדד על פי ציוניו, ולא על פי אישיותו...), אבל בשביל מה יש חיים אחרי בית הספר? בשביל מה יש תנועות נוער?
את כל הכוחות שיש לך, שניתנו לך ברוך ה' – תשקיעי ב"הרמת" דברים, לדוגמא. ואת יכולה למצוא עוד הרבה אפשרויות...
אני יכולה לחתום לך, שאם תסתכלי על חברות שלך ב א מ ת, ותדמייני אילו יכולת להחליף אחת מהן – תביני מהר שטוב לך מי שאת ואיך שאת. האדם הכי מסכן בעולם, יעדיף את עצמו – כי הוא מכיר את עצמו, יודע איך להתמודד, ובסה"כ – הוא דווקא די אוהב את עצמו.
את מוזמנת גם לעשות רשימה של דברים שאת טובה בהם – דברים שעם אישיות ואופי אחרים, לא היית עושה.
כמה רעיונות מעשיים:
את הכח הגופני אפשר לתעל בספורט. קחי חברה, תעשו הליכות. אם יש לך מקפצה בבית – זה מאוד מאוד משחרר. תקליטי את עצמך לפני מבחן, ותשמעי את ההקלטה בmp3. ויש עוד הרבה רעיונות – את צריכה למצוא בעצמך את הדרך שלך להתמודד.
לעניין הרחפנות – אני משערת שלא סתם מרחפים, אלא מעסיקים את הדמיון שעות נוספות... אשריך. אל תוותרי על זה. דמיון מפתח את החשיבה, ובד"כ מבוגרים לא יכולים כבר לדמיין... חוץ מפיתוח החשיבה, את יכולה גם לכתוב סיפורים מתוך הדמיון שלך. אל תרתעי אם את לא רגילה לכתוב, או שנראה לך שאין לך כישרון לזה. תנסי, תלמדי, תשקיעי – תצליחי. זה באמת תלוי בכח הרצון...
שיהיה לך חג שמח במיוחד!
אם את רוצה יותר לדעת ויותר רעיונות, חיזוק ועידוד – אני יכולה להפנות אותך למישהי שיקרה לי מאוד, והשתחררה מכל ה- ADDוהשמאטעס...