איך מביאים יחס אישי לכל ילד במשפחה מרובת ילדים??משפחת הדובים
הי צריכה דחיפת מרץ..
יש לי ב"ה ילדים צפופים כאשר הגדול בכיתה ד.
הגדולים חוזרים הביתה באזור שעה 3
ומאוד רוצה לשבת איתם על שעורי בית אבל אני תמיד שואלת אם יש שיעורים והם תמיד אומרים אין ורצים לשחק אצל חברים. ואז אני מגלה בווצאפ שיש ויש ש.ב ומבחנים...
ואני כל הזמן אוכלת את עצמי למה לא פתחתי את התיק והוצאתי להם את כל הזבל מהתיק (כי גם בעניין מערכת אני סומכת עליהם שיעשו והם מחפפים ולא תמיד מביאים את מה שצריך) וקשה לי לשבת איתם כי הקטנים גם רוצים את הצומי שלהם ואחרת יהפכו את הבית...
הקיצר די פרקתי אבל צריכה עידוד ולשמוע איך עושים זאת איך מוצאים את הזמן לשבת איתם לפני שעה 4 שאז ירצו ללכת לחברים... (בעלי עובד עד מאוחר ולא יכול לעזור)

תודה
נשמע שכדאי לקחת עזרה עם הקטניםלב אמיץ

כשהגדולים חוזרים.

אפילו בחלק מהימים, 

זיהית נכון את הקושי ועכשיו צריך למצוא לו פתרון.

ובאמת לא צריך הרבה זמן לזה, מה שחשוב זה 100% פניות בסבלנות, וגם התמדה.

מהר מאוד תראי איך הגדולים נהנים להשקיע בלימודים עם ההדרכה והמעקב שלך.

בנחת ובהדרגה תוכלי להדריך אותם להרגלי למידה, לסדר בתיק, תראי איפה לשים דגש עם כל אחד מהילדים, וכמובן לטעת בהם חווית הצלחה בלימודים.

זה זמן שאין ברירה אלא להקדיש אותו. וגם את תהני מלגלות את הצד הלימודי של הילדים ומהתחושה שאת מטפלת היטב בילדים הגדולים.

כמובן הכל בסבלנות ובנעימות.

לפעמים אפשר גם הפוך - שאת תהיי עם הקטנים ומישהו אחר יעזור בהכנת שיעורי בית והכנה למבחנים.

אפשר להיעזר בסבתות או בשכנה מבוגרת או בנערה צעירה.

ואם קורה מדי פעם שלא מסתייע ולא מספיקים, לא נורא. העיקר להשתדל למלא את המשימה הזו כמה שאפשר בצורה מסודרת.

בעז"ה מעט הזמן שתקדישי לכל אחד יניב רווח עצום לילדים. 

האם את בטוחה שהם לא עושים?l666
הרבה פעמים שיעורי בית זה להשלים למי שלא הספיק בכיתה. את בודקת בחוברות? גם לא נראה לי שזה נכון לעשות שיעורי בית ישר אחרי בית ספר, חייבים לנוח קודם ולאכול. אולי את יכולה להשכיב את הקטנים ואז לשבת עם הגדולים. או כן להרשות קצת להפוך את הבית. גילוי נאות , יש לי ילדים באותם גילאים ואני יושבת רק עם כיתה א', ושאר ילדים רק אם הם מבקשים עזרה. דפי מבחן תוך כדי, יושבים עם קטנים עם קוביות ובינתיים אני שואלת את הגדולים שאלות.
בעיניפאז
קודם כל להגדיר כללים.
מניחה שהקטנים לא חוזרים באותה שעה נכון?
אם הקטנים חוזרים ב2 אז תדאגי שהאוכל יהיה מוכן מראש
שבי איתם לאכול עד 14 וחצי, ואז עוד חצי שעה של יחס וסיפור או משחק רגועים עד שיגיעו הגדולים.
יגיעו הגדולים יאכלו גם חצי שעה,
ותגדירי שאין לצאת לפני שיעורי בית ומערכת.
אם יש ילד שאת רואה שמחפף או לא מדייק אפשר לדבר איתו
לשאול אם צריך להכין איתו יחד
לשבת לעבור איתם על התיקים כל יום שני נניח לסדר למיין להדביק דפים לזרוק זבל...

אפשר להגדיר שהזמן לשיעורי בית אוכל מערכת הוא עד 16 מי שלא עושה חא יכול לצאת לשחק.

לא יודעת בני כמה הקטנים אבל עצה שאהבתי זה לקנות לקטנים חוברות עבודה לגיל שלהם ובזמן שהגדולים עושים
שיעורים לתת להם גם את התעסוקה שלהם שירגישו בעניינים...
ככה הם גם יתרגלו לשבת לזמן מסוים אחרי האוכל גם לכשיגדלו

בכללית ילד בכתה ד הוא ילד גדול כבר.
אני חושבת שכדאי להגדיר בתוכך גם מה אחריות שלו ומה אחריות שלך.
לדוגמא הוא אחראי להכין שיעורים, את אחראית לדאוג למסגרת זמן לכך ולהיות זמינה עד 16 לעזרה ושאלות וכו.

אחרי הזמן הזה אין יותר שיעורי בית ומי שלא מכין לא יהיו לו...
כמובן צריך לדבר על הדברים
ואינו דומה ילד עם יכולת לאחריות ומוטיבציה ללימודים לילד שמתקשה וצריך יותר דרבון
ואז אולי נכון יהיה ללכת על שיטה אחרת...

אבל בגדול השאיפה היא בעיני כן להעביר את האחריות לילד
וחשוב ממש להקנות הרגלים לכך כבר מכיתה א'.
אם את רואה פעם אחת שהוא אמר שאין לו שיעורים ויש לו שבי לדבר איתו על זה,
תבררי אם אכן לא ידע או חא רצה
ומה הוא מציע לעשות אם זה המצב וכו
תגובה יפה ונכונהבת 30
ועוד דבר- קצת קשה לביצוע אבל אפשר לנסות. לתת לכל ילד זמן אמא קבוע משלו. מספיק רבע שעה בשבוע,שאת איתו. מספרת סיפור, משחקת משחק, מלמדת מלאכת יד כלשהיא, מכינה עוגיות וכד'. אפילו לעשות לשניים כל פעם ולתת לשניהם את כל כולך זה טוב.

גם אפשר להחליט שלא כל יום הולכים לחברים. יש ימים שנשארים בבית.
שאלה גם עד כמה זה יעזורl666

אכתוב על עצמי. בן שלי בכיתה ה' לומד משנה ואני לא למדתי בבית ספר דתי, אין לי מוסג במה שהוא לומד...

גם בגאוגרפיה מי פה זוכר איך נקרא ים קטן ליד יוון , יש שם ארבעה... 

או חילוק. פעם בהריון ולידה היה שרשור שהרבה לא זוכרות סוג של חילוק, זה כיתה ד'... 

במקרה כזה אימא תצטרך בעצמה להשלים חומר לימודים לפני שתשב עם ילד אחרת פשוט אין טעם נראה לי...

תודה לכולם!!משפחת הדובים
העניין שהם חוזרים באים הביתה בממוצע בשעה שלוש. יש אחת שהיא אחראית ותמיד עושה ש.ב בכיתה ואם יש היא יושבת ועושה . הבן מתקשה קצת באנגלית אז אולי לכן הוא "שוכח" שיש ש.ב והכתבות.... לכן צריכה טיפים בעיקר לגביו כי לא זוכר תמיד לעשות מערכת לא לומד ברצינות. הוא ילד חכם מאוד שקורא אנציקלופדיות להנאתו... לכן ממש חבל לי כי הוא ממש מסוגל רק צריך להתאמץ טיפה ויצליח!! יש עוד ילדה שלה קצת קשה בלימודים אז אין לה ככ מוטיבציה ולכן גם אני צריכה לעזור לה שתראה הצלחות.
אשמח לטיפים מה עזר לילדים שלכן?
תודה!!
בעצם מה שכתבתי קודם.לב אמיץ

גם אנחנו מתמודדים עם המון קשיים של הילדים.

מה שעוזר זה לשבת הכי בנחת ובנעימות, בלי הסחות דעת, ולאט לאט, תוך כדי הכנת שיעורי בית הכי בסבלנות שאפשר, לגלות יחד עם הילד את המקומות החזקים שלו,

לתת טיפים יעילים בלי טיפת ביקורת או שיפוטיות.

לפעמים לוקח לילד כזה כמה ימים להפשיר ולעשות צעד קטן של התחלה של ההתחלה 

אולי אתם מעדיפים בערב? אחרי שהקטנים הושכבו לישון. גם מוצלח.

היו הרבה ימים שקראתי להם למיטה שלי ועבדנו מעט תוך שאני מחבקת אותם ממש.

כל מה שיכול לעזור בעינייך.

גם לפשט את המשימות, לפרק לחלקים קטנים וללכת צעד צעד, להסתפק בצעדים קטנים בהתחלה, לעשות במקומם את החלק של הכתיבה או הקריאה כדי שישארו ממוקדים בנושא הלמידה.

להתייעץ עם המורה המקצועי, לשתף את המורה בקושי ולבקש ממנו/ה להגדיר סדר עדיפויות מה הכי חשוב מבחינתו/ה, וגם טיפים לעבודה זורמת באותו מקצוע.

ושישבח את הילד על כל התקדמות, גם הקטנה ביותר.

ראיתי שכשמשתפים את המורה המקצועי, היחסים מתחממים וזה משפיע גם על המורה וגם על המוטיבציה של הילד.

המון בהצלחה חיבוק

קודם כל לעזור לו במוטיבציהפאז
אפשר להתחיל בלדבר ולהגעד שאת רואה איזה ילד חכם הוא ומרגישה שכלה הנושא של אנגלית קצת מאתגר אותו
ותנסו לחשוב יחד מה יעזור לו...
אפשר אפילו איתו להחליט על לוח מדבקות שבסוף הוא מקבל פרס (ספר באנגלית )
אבל חשוב שהמקום יהיה שאת מציעה לו עזרה, הוא מכיר בקושי ובצורך ונעזר בך לפתרונות...

לשבח אותו על מה שכן מצליח
אולי להיות בקשר עם המורה שלו לאנגלית ולשמוע מה יכול לעזור ולחזק אותו
לבקש שהיא תפרגן לו בעצמה גם וכו
צריך לנסותנועוש9

את הבן שלי שלחנו למורה פרטית שתעשה איתו ש.ב. באנגלית

היום בעלי "אחראי" על הש.ב. באנגלית ויושב איתו במוצאי שבת וכו'

היום אפילו הבאתי ביביסיטר כדי שהוא יוכל לשבת איתו על זה (לא הייתי בבית)

לא מצליחה לשבת עם ילד אחת על שב כשכולם מסביב כי הוא מוסח מאוד בקלות

סליחה על השאלה אבל- - -אם+7

יחס אישי לכל ילד זה לעשות איתו שיעורי בית?

לדעתי זה בדיוק ההפך, אחרת הם לא היו מסרבים לעשות איתך.

לדעתי: 1. טוב מאוד שאחריות על שיעורי הבית היא שלהם, כך צריך להיות. אם בביה"ס זה עובר בשלום- אז מה אכפת לך? גם המערכת אמורה להיות אחריות שלהם ושלהם בלבד ומתחילת כיתה א', זה לא קשור אלייך. את יכולה לעזור.

תגידי להם שזמן שיעורי הבית הוא מ-3 עד 4, או כל זמן שנוח לך. ואת יושבת ליד שולחן וזמינה.

ב-4 את קמה ןמשחררת את עצמך ואותם. בזה את גם נותנת עזרה אם צריך וגם האחריות היא עליהם.

2. עם הקטנים זה באמת יותר קשה, אפשר לשמור איזה משחק אטרקטיבי לזמן הזה, מחשב/סרט- אם את מרשה וכו'.

אני נותנת איזה חטיף שלוקח זמן לאכול, כמו קורנפלקס טבעות, או ביגלה מקלות שהם נורא אוהבים.

3. יחס אישי תתני בזמנים אחרים. אני פעם בחודש משאירה ילד בבית, ועושה לו כיף.(אני עובדת מהבית חלק מהימים). תצאי להליכה עם הגדול בערב אחרי שהקטנים ישנים. זה זמן איכות

מתמטיקה היא הקטר של רכבת המקצועותרפואה שלמה
אני מבינה שהשאלה אינה על מקצועות הקודש, שבעלך לומד עם הילדים.

אז לגבי שאר המקצועות, ילד שמצליח בחשבון יתאמץ וישקיע גם באנגלית.
וילד שלא מצליח בחשבון יש לו דימוי *לימודי* של תלמיד חלש. גם בעיני החברה, וגם בעיני עצמו.
גם אם הוא דובר אנגלית כשפת אם.
לכן אם יש מעט זמן זה המקצוע שצריך להשקיע בו.
שום שיחת מוטיבציה לא תעזור אם בעיני הילד הוא "טיפש". מקווה שהובנתי - הכוונה היא שככה החברה מודדת שכל. מקוצר זמן מדלגת על הויכוח לגבי המדד ועוברת ישר לפואנטה:
אם יש לך סבלנות ופניות זה המקצוע שאותו תאמצי. וכשהילד יצליח בו ( יצליח זה 80 לפחות)
הוא מעצמו יתחיל להשקיע בכל המקצועות שדורשים שינון.
אם את מוצפת במטלות / לא מסתדרת עם המקצוע הזה בעצמו / הילד לא מוכן ללמוד איתך ולא משנה מה הסיבה,
תמצאי אפילו מישהו בתשלום שיתדלק את הקטר.
נסיעה טובה.
חולקת ומסכימהמתנת חינם

חולקת על כך שמי שמצליח בחשבון יתאמץ וישקיע באנגלית, כי אצלנו זה לא עבד.

הבן מעולה בחשבון ולא רוצה להשקיע באנגלית.

מסכימה שכדאי לקחת מישהו בתשלום אך דווקא לאנגלית, אם זו הבעיה המרכזית,

הבעיה במקצוע הזה (כמו גם בחשבון) שעם הזמן צוברים פערים

וזה נראה לתלמידים בלתי אפשרי להשלים והם לפעמים מרימים ידיים מראש.

אז ברוך ה' יש עוד ילדים בבית, 

והמסקנה שלי בביתי שלי - שלא תמיד אני פנויה ולא תמיד עם כל ילד אפשר להיות גם המורה,

מישהו חיצוני יכול לנטרל את הרגשות שבעניין ולקדם יותר מאיתנו.

המון המון הצלחה ונחת מכולם!!!

האנגלית עוד תגיערפואה שלמה
את תופתעי.
גם אני חשבתי שאי אפשר יהיה להשלים את הפער
ולא רק שהילד השלים, אלא היום הוא בדוברי אנגלית.
המוטיבציה תגיע בכיתות יותר גבוהות, כשהוא יבין מה המשמעות לעתיד שלו.
יש וישפאז
אני מכירה ילדים שלא השלימו את הפער עד גיל גדול יותר והרימו ידיים מבגרות בגלל זה...

כדאי להזהר לענ"ד מלהשליך כללים ממקרה אחד
לא ממקרה אחד, הלא גם אני למדתי בכיתהרפואה שלמה
ולא על אי בודד.
ההבדל הגדול בין מתמטיקה לאנגלית הוא שמתמטיקה בנויה כמו מגדל- אם חסרה קומה הכל נופל.
לעומת זאת אנגלית מקצוע רוחבי- יש כמה כללים לא מי יודע מה מסובכים של דקדוק לבגרות, ואוצר מילים.
לכן מי שנופל מהסוס בחשבון בכיתה ד' הוא בבעיה כל השנים אחר כך, ומי שנופל מהסוס באנגלית עולה בחזרה מתי שהוא רוצה.

אין מה לעשות- מתמטיקה היא מקצוע שמעט מצליחים בו, ואנגלית יודע כל מי ששוהה מספיק זמן בסביבה דוברת שפה זו...

אם ספציפית ילד יש לו ראש חזק ולא רוצה להשקיע ברור שהכלל לא יעבוד, אבל אם כל הרכבת מקרטעת, הכי דחוף להציל את החשבון. מקווה שהפעם הובנתי
הובנת. אפשר את הטיפ איך קרה הנס באנגלית?סודית
1. דיסקים לצפיה באנגלית עם תרגוםרפואה שלמה
(הדוב פדינגטון, דרדסים, צ'טי בנג בנג, מרי פופינס... מה שתרצי -בגיל צעיר). בהמשך סדרות באנגלית שעוברות את אישורך (למשל שרלוק הולמס-בשלב הזה ללא תרגום).
2. איך לומדים להכתבה? לוקחים דף ורושמים מילה חדשה בתחילת שורה. ואז כותבים אותה תוך כדי הגייתה בקול עד סוף השורה.

*להפעיל חוש ראיה שמיעה ותחושה (כתיבה). זה עוזר למוח לקלוט את המילה*.

לסיום אמא מקריאה וילד כותב / ילד כותב בעברית ובוחן את עצמו.
מילים עם טעיות -חזרה על הסעיף.

3. אוספים ספרים קלים ויפים באנגלית בכל הרמות - או מחנויות ספרים או קונים באינטרנט.
קונים קורא אופטי שמתרגם (500 שקל , שווה כל שקל)
4. ילד שלקח על עצמו לבצע לפחות 2 מהסעיפים הנ"ל רושמים אותו לוול סטריט או ברליץ או ברלינגטון וכ' לקורס קיץ.

עם האוכל בא התיאבון
^^^ ממליצה על השיטה!ירושלמית טרייהאחרונה
אני הייתי אומרת להתחיל יותר מקריאה ואח"כ לעבור לשמיעה אבל זה באמת לא מחייב, אולי זה פשוט מה שעבד אצלי. נראה לי שמגיעים לרמה גבוהה יותר של אנגלית ככה.

עוד טיפ, לעבור לכתוביות באנגלית. זה ממש מלמד את השמיעה למי שלמד תחילה מקריאה.
את צודקת בכךפאז
שחשבון זה נדבך על נדבך וזה באמת קריטי לפספס חומר כי אחר כך יש להשלים פערים של שנים, ולכאורה באנגלית זה פשוט יותר

ועדיין יש גם אנשים שיש להם תפיסה טובה בחשבון וגרועה בשפות/אנגלית וככה יכולים לעשות בכיף 5 יחידות מ"מ ואפילו להשלים חומרים קודמים
ובאנגלית ירצצו שוב ושוב את שיניהם ולא יעבוד (מהיכרות אישית גם )

בקיצור ברור שאם השאלה היא אם כשיש אילוץ להשקיע רק במשהו אחד מה2 מתמטיקה לרוב תהיה קריטית יותר,
ועם זאת אם השאלה אם להשקיע בפערים באנגלית או לא כי במתמטיקה יש ראש אז בעיני התשובה היא להשקיע.

(והרבה פעמים דווקא מי שקל לו מאד ברוב המקצועות ופתאום יש משהו אחד שקשה לו
יהיה לו הרבה יותר קשה להתאמץ ללמוד ולרכוש את הידע, כי זו מיומנות שהוא לא מספיק מכיר.
ובעיני, ללמוד ולדעת להתאמץ בשביל ילד כזה זו סיבה מעולה לעמוד על כך שישקיע באנגלית
ויחד עם זה ילמד ויקנה את היכולת להתייגע ולהתאמץ בשביל דברים....)
בודאירפואה שלמה
משאלת הפותחת הבנתי שככלל הילדים לא מכינים מערכת, ולא עושים שיעורים, פרט לבת.
לכן הדגשתי מי המקצוע שצריך לוודא שאין איתו בעיה.
יש ילדים שמסתדרים יפה בלימודים גם בלי להכין שיעורים. אם נוצרה בעיה ממוקדת דווקא באנגלית ואין בעיה במקצועות האחרים - ברור שצריך לעזור באנגלית.

(אני מבדילה בין ידיעת אנגלית לצורך בגרות, לבין רכישה ממשית של השפה.

בבגרות יש מעט מאד גריסת שיניים (דיבור), והרבה שינון (קריאה כתיבה דקדוק).)
בהצלחה לכולם - בכל דרך שתבחרו.
חנוך לנער על פי דרכו.
התכוונתי לגריסה בנסיונות שוא לקרוא פאז
יש פה שני ענייניםאנונימית לרגע1

עניין שיעורי בית, והכנת המערכת ועניין היחס.

העניין הראשון: זו לגמרי אחריותם. לא חושבת שאמא צריכה להתרוצץ סביב זה.. אפשר לשאול מידי פעם, לתזכר ומעבר לזה אין מה לעשות. האמא שם כדי להאיר, לכוון.. אבל ממש להכין להם? ממש לא. יש להם אחריות וכדי שילמדו מהי- צריך להעביר אליהם את השרביט בתחומים שנוגעים להם

לעניין היחס: יחס נמדד בדברים הקטנים. זה שאת שואלת לשלומם/ מכינה להם אוכל שהם אוהבים/ זה שאת יושבת איתם לפני שינה ואומרת ק"ש.. וכו וכו.. אלו הם הדברים שמשפיעים.

פעם בשבועיים יום כיף רק עם אחד מהםנוגהאדר22

ובשבתות ל פעם אפילו רבע שעה עם כל אחד מהם במשחק או שיחה באופן אישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך