תחפושת שהוא רוצה ואנחנו לאאמא ועוד...

בס''ד

שלום לכולם!

ילד בגן חובה שמאד, מאד רוצה ומתכוון להתחפש לתחפושת שהיא לא לרוחנו (בסגנון דמות לוחמנית [לא חייל ;)]). זה בתכנון (שלו) כבר שנה. מעניין אותי לקרוא מה הייתם עושים במקרה כזה. נותנים לו? מסרבים לו ומציבים כללים ברורים לגבי מה כן / מה לא? ואם מסרבים, איך להסביר לו את הסירוב שלנו?

דעתי היאmp3
שכדאי לתת לילד להתחפש למה שהוא רוצה. עדיף שיבטא את אהדתו לדמות ולא יסחב כל הזמן את הרצון הזה.
הבן שלי כבר 3 שנים מתחפש באותה התחפושת (רק בשינוי אדרת) אם זה עןשה לו טוב אז שיהנה.
צודקת ביותר!!אמא של שמוליק

שיממש את החלום בפורים ולא מאוחר יותר כל השנה...

תלוי איך זה נראה, תלוי מי הדמות...l666

אם הוא ממש ממש רוצה הייתי הולכת לקראתו אלא אם כן זה משהו שבאמת לא שייך בכלל.  

לא הייתי מסכימהאמאשוני
ועושה חושבים עם עצמי איך קרה שזאת הדמות הראויה להערצה בשבילו (מדברת אמיתי עלינו)

פרקטית, קניתי לו כבר מזמן תחפושת אסטרונאוט (שלא יגרור ויכוחים סמוך לחג) והבטחתי לו להכין לו חללית ענקית שהוא ישב בתוכה, הוא דווקא התלהב.
אני חושבת שיש משמעות להסכמה שלנו לגבי תחפושת
(אם זה סתם בקטע של רובה כמו קאובוי, אין לי בעיה, אבל כשזה דמות ממש מסויימת שמבטאת עמדת כח, רוע ושליטה אז אין מצב!)
עונהאמא ועוד...

בס''ד

תודה רבה על ההתייחסות! הדמות היא לא סמל של עמדת כח, רוע ושליטה. יותר בכיוון של כאובוי, רק משהו אחר. יש לו חבר אחד שהתחפש ככה בשנה שעברה וזה מה שנתן לו חשק להתחפש ככה גם, זה כל הסיפורץ ב''ה אין בבית לא משחקי מחשב ולא סרטים (עונה גם ל@מודדת כובעים). למה כאובוי זה בסדר בעינייך? (מנסה באמת להבין כדי לגבש לעצמי דעה בנושא).

תודה שוב!

כל אחד והדרך החינוכית שלואמאשוני
העניין הוא שמה שאת לא מרשה לראות בסרטים תרשי בתחפושת? אני לא...
אצלנו הרצון בא גם מתחפושות שהוא ראה בגן ובאופן כללי מדיבורים ואווירה בין חברים על סופרמן וכאלה...
כשהוא ראה את התחפושות בחנות הוא התלהב על האלו הכמה שיותר מפחידים, ובעיני זה יותר חמור מאשר להקפיד על כשרות מסויימת למשל.
אז תתני לו לאכול משהו שלא מקובל אצלכם בבית כי חבר שלו כן קיבל?

אני באופן אישי פחות מתנגדת לקאובוי כי זה בסה"כ איש חווה ששומר על מה ששייך לו,
הוא לא עושה דברים על מנת לפגוע באחרים ולכן אין את אלמנט ה"חזק מנצח"
אני גם לא אעודד תחפושת כזאת, כי יש דברים הרבה יותר חמודים (לא רק משה רבינו)
שיכולים לעודד שאיפות חיוביות (כמו אסטרונאוט שציינתי, טייס, מלח, מלך, בלש או תחפושות מקוריות.

אפשר גם לנסות לעדן את התחפושת כמו למשל אם רוצה גנב, אז להפוך ל"על ראש הגנב בוער הכובע"

אולי אם תגידי מה התחפושת נוכל לעזור
אפשר לשאולl666

למה מלך או מלכה זה כן בסדר? אפשר להגיד שיש פה בצע שלטון וכסף. מה חינוכי בזה? סתם... בדיחה

תחפושת לא משקפת שאיפות אלא נראית מעניינת, טוב לשחק בה, היא תרשים את חברים שלו... 

לפי דבריך אני הייתי אומרתהודיה60

לשחרר

השאלה באיזה רמה זה מפריע לך. 

אני חושבת שאם הילד רוצה את זה כבר כל כך הרבה זמן עדיף לתת לו, זה לא בא ממקום של הזדהות עם סרטים וכו 

מציעה לך לעשות בירור עם עצמך מה בדיוק מפריע לך בזה, על מה זה יושב אצלך. 

זה יעזור לך לגבש לעצמך דעה ברורה יותר ואז גם אם תחליטי לוא לאפשר לו, יהיה לך גם יותר קל לעשות את זה. כרגע הילד לא מקבל מסר ברור ואת לא מצליחה להיות ברורה איתו

אם זה נראה סביר אז באמת כדאי לשחרר לדעתיl666

הוא ישחק וישכח... 

אני חושבת שהייתי נותנתפאז
בפרט כשהוא חולם על זה שנה..
אולי הייתי עושה שיחה לנסות להבין מה ולמה הוא כל כך אהב את התחפושת (אולי זה ילד שהוא מעריך או תכונה שאפשר לבטא גם בתחפושות אחרות)
אומרת לו למה אני לא מתלהבת מהתחפושת ומה דעתי אבל משאירה לו את ההחלטה.

זאת כמובן בגלל שזה לא משהו בעייתי בתכלית אלא "לא לרוח"
ואז בעיני החויה שהילד יסחב ששנה חיכה להתחפש ולא נתנו לו עלולה לחרוט בו את רוח הדברים עמוק יותר מאשר תחפושת ליום אחד...
בגיל הזה אין יותר מידי מה להתפלסףמודדת כובעים

תסבירו לו בנועם שאתם לא אוהבים תחפושת רעה, הוא ילד טוב, ובוא נבחר אם להתחפש לזה או לזה, או אפילו לזה. אולי לקחת אותו לחנות לבחור.

הייתי מנסה לחשוב מאיפה עלה בדעתו הרעיון: אולי סרטים, משחקי מחשב, ומרחיקה את "הגורם האחראי". יש היום מספיק תוכניות יפות וחינוכיות, אבל להתלכלך על הגרועות שבהן...

אם זה הפך לנושא למלחמה נראה לי שהייתי משחררתחילזון 123

כן הייתי מנסה לעדן איכשהו את הרעיון. אבל אם לא נמצא תחליף הולם אז בסדר
וגם בתנאי שזה לא דורש קניה של משהו יקר.
לדוגמא, נגיד אם הילד רוצה להיות צב נינג'ה וזה לא מתאים כי זה דמות מסרט וכו' אז אולי נינג'ה רגיל (סתם לוחם יפני כזה) זה יהיה יותר סביר?

סה"כ בפורים זה זמן כזה שפעם בשנה יש לו אפשרות להיות מה שבד"כ הוא לא.
אז זה שהוא רוצה להיות דמות רעה זה לא דווקא בגלל שהוא רוצה להיות רע, אלא להפך אולי.

וגם הרבה ילדים אוהבים להתחפש למשהו חזק כי זה תכונה שלא תמיד יש להם אותה וזה זמן כזה שאפשר לחוש קצת יותר חזק וגיבור מהרגיל. זה לא צורך רע כ"כ ואולי לא חייבים ממש להלחם בזה.

אם אבא של הרב סבתו דאג לו לתחפושתרפואה שלמה
של קאבוי ( כדאי לקרוא את התיאור המקסים בספרו)
אז כנראה אפשר לצמוח להיות גדול בתורה גם מתחפושת זו.

אם לא מדובר בלהתחפש למן הרשע שרצה להשמיד להרוג ולאבד
אלא בחשק לירות באקדח קפצונים ( הוא בן..)
אז מה הבעיה?
נראה לי שלחפש אותו למשה רבינו לא יעורר בו את ההזדהות שאת מחפשת.
כן, מסכימה שבחירת תחפושת מעידה על העולם הנפשי, אבל קאובוי הוא בצד הטוב
עצה שעבדה כמה וכמה פעמים בעברבוז
לקחת את התחפושת- ולעשות לה ״טוויסט״ חינוכי.

רוצה להיות חייל? תהיה חייל דתי.

רוצה להיות נינג׳ה? תהיה נינג׳ה שנלחם במי שעובר עבירות...

רוצה להיות מחבל? תהיה מחבל שרוצה לחזור בתשובה ומחלק ממתקים במקום...

וכנ״ל על הדרך הזו...
אם תעשו מזה סיפור ודרמה זה יצרב לו בזיכרון. אחרת זה יחלוףבסדר גמור
כלא היה..
מאפשרת לגמריbeee

הוא בטח רואה ממילא שאת לא מתלהבת 

בגדול בנסיון חיים ופרספקטיבה רחבה של החיים 

הדברים האלה לא מה שיעשו את ההבדל כדאי לשמור את המלחמות לדברים יותר מהותים וחשובים

לא מאמינה שזה מה שיעשה את ההבדל בחיים שלו בעתיד ולא כדאי ליצור אנטי סתם 

כמובן זה הגישה שלי לא נראה לי כל כך מהותי ומשמעותי שיהיה מבסוט ויעבור לו זה לא שאם עכשיו הוא יהיה כזה דמות זה מה יעשה את העתיד שלו עדיף לתת לרצון לצאת ולהשתחרר ולעבור מאשר לחנוק אותו ולהשאיר אותו שם להרגיש שיש בזה משהו.

ואני גם יחסית דוסית בלי סרטים וזה אבל הכי חשוב שיהיו ילדים בריאים ומבחינה נפשית אני לא היתי עושה עסק על משהו שילד רוצה שנה נראה לי מסיג את התוצאה ההפוכה. (יותר ירצה ויראה לו מיוחד)

למרות שהוא באמת קטן וזה לא קריטי אפשר לכוון אותו אבל אם לא הולך בקלות ומיד לא היתי נכנסת לזה כדאי לשמור את זה לדברים יותר חשובים בחיים.

^^ כל מילהmp3
תלוי מהאורי8
אם זה ממש שלילי, אני לא מאפשרת. אבל מנסה להבין את הרצון מאחורי התחפושות. הרבה בנים רוצים תחפושת שיש בה כח, רובה, מלחמה. זה טבעי, זה הכוחות שה' ברא בהם, אין טעם להלחם בזה. במקרה כזה, לקחתי את זה לדמות חיובית שמבטאת כח, חייל, שוטר, שמשון הגיבור, ואין לי התנגדות גם לקאובוי.
אפשר להסביר לו שאת מבינה את הרצון שלו להתחפש למישהו חזק ולוחם, אבל אתם רוצים שהוא יהיה לוחם טוב, שעושה דברים טובים ולא רעים.
כשזו דמות חזקה שלוחמת למען דברים טובים, אין לי בעיה עם זה, הרצון להרגיש חזק , הוא טבעי לבנים ופורים. הוא הזדמנות לבטא אותו באופן חיובי.
עונה ומעדכנת אמא ועוד...
בס״ד

תודה רבה רבה לכל מי שענה! קיבלנו כיווני מחשבה טובים ממש. תבורכו.

הבן שלנו לא ידע שאנחנו מתנגדים לתחפושת המדוברת ולא נכנסנו לשום עימות איתו בנושא. את הבירור שעשינו בעלי ואני ושעשינו כאן בפורום עשינו לפני שהבענו מולו עמדה כלשהי. ואז, תוך כדי כל זה, הוא בא אלינו כמה שבועות לפני פורים והודיע חגיגית שבעצם הוא רוצה להתחפש לדמות מהתנ״ך 😍.

הודו לה׳ כי טוב...

ותודה לכם שוב!
חמודה שאת מעדכנת הודיה60אחרונה

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך