מה דעתכם?חמדמדית
לרצות בן/בת זוג מעדה מסויימת?
או יותר מדויק- לפסול הצעות של עדה מסויימת?
נשמע רדוד? לגיטימי? סטיגמטי?
לגיטימי.תהיללהה

למה זה כזה לגיטימי?חמדמדית
אני שואלת מצד האמת..
למה הגיוני לפסול עדה?
כי עצם השאלה מראה שהשונות נוכחת מדיתהיללהה

אצל השואל,

אז שיחפש במרחב שדומה לו.

אני מאמינה שכולם-כולם היו רוצים שיסתכלו עליהם בגובה העיניים.

אני חושב בגלל שהתרבות מאוד שונהארצ'יבלד
צריך לזכור שיש הבדל בהתנהגות בין העדות...
כמו צרפתיים ואנגלים האגדה מספרת שהם לא הולכים ביחד; אישית חושב שברמת הכלל אפשר לדחות
אני מבינה את הצד של התרבויות השונות..חמדמדית
לא יודעת למה כשאני חושבת על עצמי שיש לי נטייה לעדה מסויימת זה מרגיש לי רדוד.. משהו שלא אומרים כי מביך להודות בזה.. למרות שהסלידה שלי היא דווקא מהעדה שלי..
בערך כמו לרצות מישהו עם צבע שיער מסויםבסדר גמור
חיכיתי לתגובה הנגדית חמדמדית
אבל מצד שני יש משהו נכון בסטיגמותחמדמדית
שאשכנזים לרוב יותר קרים.. ספרדים יותר חמים.. תימנים תמיד הולך עם נרגילה.. וכו'
ברור שזה לא כולם אבל כן אפשר לומר שיש בזה מן האמת..
אשקף לך במילים אחרותבסדר גמור
את אומרת שבגלל שרוב הימים לא קר ויורד גשם בארץ אין טעם לקנות מעיל.

אין טעם להכנס להגרלה כי רוב האנשים מפסידים.

סטטיסטיקה לא עובדת במקרה הבודד, ואלא אם כן יש לך בעיה עם משהו מסוים, אל תפסלי עדה שלמה. חפשי את תכונות האופי שחשובות לך בכל העדות.

ב"הצלחה
אהבתי את התגובה^^^054
באופן כללי לא חכם לפסול על משהו ככ רחב.
אלא אם כן את יודעת על עצמך שהמראה המסוים יעורר בך דחיה. (שקצת קשה להגיד את זה על עדה שלימה... אבל נגיד שיכול להיות)
לגבי מנטליות לגיטימי לא להתחבר אבל מאמינה שמראש קשה לדעת, המציאות היום הרבה יותר מעורבבת ויש אנשים שממש לא מייצגים.. חבל לפספס
נכון מאודאודי-ה
תימנים נרגילה מה??!ע מ
^^ מאיפה אנשים מביאים את השטויות האלה...בלדרית
נרגילה? מה זה?אודי-ה
ניכר בך שאינך בקיאה בתימניםנתי חתוכה
שאת כורכת יחדיו מצה ומרור צנענים דרדעים טהורים וזכים שומרי גחלת יהדות הצרופה של הרמבם עם דאמר חרפת הלשון עם שרעבים בדרום שהם כמעט ספרדים ורייעדא וסעדא חידאן ונג'ראן בצפון שהקדיחו תבשילם בשאמי עיקשים ומררו חיי הדרדעים בצנעא אבל בארץ עשו שלום ונתנו כבוד למארי קאפח כי ראו איך ביזו אותם הספרדים והאשכנזים וניחמו על סכלותם. ומי שכולל חבנים ושאר נידחי הדרום וכפריים שהם עדיין ישראל אבל יצאו מכלל תימנים ולא מתחתנים בם מחמת הסכנה.
ודע ודייק שכל משפחות שבצנעא מעולות וחכמות ובקיאים בתורה, ועדיף מוכר צנוניות בשוק מצנעא מהמארי של כפרים והמה צאלח, שמן, עִרַאקִי כהן, אלשייך, יצחק, הלוי, קורח, קארה, משרקי, עוזרי, צארום ובדיחי. ואמא בדיחי ומשרקי ואבא חתוכה ולוי שנשתקעו חתוכאים בצנעא והתחתנו בהם.
ועוד הבדל עצום יש האופי של צנענים משאר מקומות שבני צנעא, מתאפיינים בכובד ראש וברצינות, בגדר של מַאן רֲקַץ נֲקַץ (הרוקד - מתחסר). לעומתם הכפריים מפזזים ומשתטים אבל צנענים לעולם לא יבזו עצמם כך וסבתא אסרה גם להתחתן בהם שהם חשודים על דעות והנהגות ואשכנזי הגון טוב מהם שאפשר לגייר אותו.
ואיבה יש בין תימנים לעדנים על אשר התעלמו מהם בחשאד ומתו שם זקנים וטף בצמא וברעב והעדנים התנכרו להם על כן אמר אבא שהם אסורים לבוא בקהל עד דור עשירי וכך היה עושה כל ימיו. אבל בשוק היה נותן להם נימוסים מדרכי שלום.
ולהלכה אין לך טוב מצנעני דרדעי טהור לב שחור תלתלים ונבון שהמעות מצויות בכיסו.
הצנעני הוא עם נרגילה, או בלי? שירה515
בלי נרגילה ובלי גאתנתי חתוכה
צנענים הם מנומסים רציניים ומיושבים בדעתם אינם מעשנים שותים או משחקים בקלפים שלא כמו הקבאייל המפוקפקים של הכפרים שחשודים על דברי כיעור ועל כן פסקה סבתא שאסור להתחתן בהם אפילו בשעת הדחק ואפילו אשכנזי הגון טוב מהם עד כאן לשונה.
סבתא רבתא שלי עישנה נרגילה. צנענית למהדריןאודי-ה
תמיד יש יוצא מן הכללנתי חתוכה
ואולי היא מספיחי צנעא ולא ממשפחות מיוחסות ששם כשבארתי ואולי היתה שובבה ועשתה בסתר אי אפשר לדעת. ואם תאמר לי שמה אשאל את אבא שאבא מכיר כל תימנים שבעולם וכל מעשיהם בכל הדורות ועדיין הוא מקפיד על אביו של זה שחייב לו ריאל משם לפני שישים שנה.
ודע ודייק שאני דיברתי בכלל ולא ביוצא ממנו. ובכל כלל באנשים תמיד יהיה יוצא הדופן שלא בא לסתור הכלל אלא להוכיח את הכלל.
ואספר לך סוד כמוס של צנענים שהיו שותים יין צימוקים בסתר מחמת הסכנה וסבא היה מכין בבית ושותה לא בשביל קידוש אבל היה מתבייש בזאת ולא בא לידי שכרות חלילא כלוט רק היה שר שירי שבאזי ערבים בשבת בצהריים.
חחחחחח פסדר פסדר גם לנו אמרו לא להתחתן אתכםאליפלא
חחחח בדיוק ניסיתי להסביר לחברה את ההבדל בנינו לבין הצנענים ואני רואה שעשית עבודה מצויינת תודה. 😁😁😁
מאיפה את בתימן עלמת החן?נתי חתוכה
שאת נחמדת כמו נחליאלי מארצות הקור אל חלוני.
הצחקת אותי עם הנרגילה...שירה515
השאלה אם יש סיבה אמיתית ומתקבלת על הדעתמבקש אמונה

טעות בשרשור חחהדוכס מירוסלב

בדיוק עכשיו יש לי התלבטות כזאתחיהל'ה
הציעו לי מישהו מעדה מסויימת, עם שם משפחה מאד מאד מסגיר (יש לי קטע עם שמות משפחה שאני לא מתחברת אליהם, אבל לא פוסלת על זה),

וזאת עדה שאני לא מתחברת לא למראה הכללי של רוב בניה, ולא למנהיגים ולתרבות והמנטליות...

אני ממש לא מתכוונת לפסול בחור טוב בגלל זה.
אבל לא אשקר, זה מציק לי. בעצם מה שקורה לי זה
שלפסול על סמך סטיגמה - לא אפסול.
אבל אחשוש על סמך סטיגמה - כן.. ובכללי פחות אתלהב מהרעיון..

מבינה?
הכי כייף לי עם הצעות נהיגה שלי, שבה הכל מוכר לי, ולא צריך לשנות שום דבר.. והמראה מזכיר את המשפחה שלי.
ואני קצת מאוכזבת מעצמי בגלל זה, כי הרי עדה זה לא מה שבאמת חשוב לי בחיים, אבל עדיין מרתיעה אותי כל הצעה כזאת מחדש. וממשיכים חבל, כי אני בלב נותנת פחות צ'אנס לכל בחור כזה..
הפסד שלי.
עובדת על זה
מבינה אותך ממש..חמדמדית
לי קרה שנפגשתי עם מישהו וכל הקשר עמד לי בראש שיש משהו שמפריע, חוסם.. בסוף הבנתי שזה משהו באישיות שנובע מהמנטליות שלו.. הפריע עד כדי כך שזה נגמר..
אאוצ'חיהל'ה
זה מאוד לגיטימי לפסול על מנטליותחדשה ישנה
לא מלכתחילה לפסול עדה מסויימת כי זה מכליל (למשל, לא לפסול את כל המרוקאים כי הם לא עוזרים בעבודות הבית, אבל אם כבר נפגשת עם מרוקאי והוא אומר לך שמבחינתו גבר עובד בחוץ ואישה עובדת בבית זו מנטליות. זכותך לפסול על זה!)
כמובן דוגמא קצת קיצונית , יותר מתאימה לדור הקודם אבל זה הרעיון הכללי.
באיזשהו מקום זה מובןילדת המדבר

לפעמים זה בא ממקום של- זה מה שמכירים וזה נוח. אבל לא רואה סיבה לפסול על עדה כסיבה עיקרית.

לי למשל מפריע אנשים שהם אובר עדתיים. שחיים ונושמים את העדה שלהם... וזו יכולה להיות כל עדה על פני האדמה. אבל אף פעם לא טרחתי לבדוק מראש מה העדה של בחור

כן צורם לי לשמוע שאנשים פוסלים עדות מסויימות בגלל צבע עור, גובה, מנהגים...אנחנו לפחות שני דורות בארץ, אז למה זה כ"כ קריטי?

יש לרצות רק עדה מסויימת ויש לפסול עדה מסויימת..זה שונה לגמרי!!מירב!!
לרצות עדה מסויימת זה -לפסול הכל חוץ מאותה עדה.
ויש לפסול עדה ספציפית -ועם השאר סבבה.

אז האופציה השניה לדעתי יודעת לגיטמית/מובנת,

ולא הייתי קוראת לזה רדוד.
ישמתן תורה
בפסילה של עדות מסוימות משהו סטיגמטי ואולי גזעני אפילו, אבל האמת היא שיש בזה הרבה מן האמת כי כל סטיגמה יושבת על איזה תכונת אופי וסגנון אמתי....

לכן נראה לי שזה לגיטימי אא''כ יודעים בוודאות שהבחור/ה הספציפי לא שייך לאותו עניין... אני חושב שגם זה צעד חכם לקחת בחשבון שיש בעדות מסוימות אופי כללי, ככה אני יודע לקראת מה אני הולך ויש אפשרות יותר טובה לגשת בצורה נכונה למפגשים ולעכל את הבן אדם בהתאם לנתונים 👍
מה גורם לך לרצות לפסול עדה מסוימת?כשמש וכירח .
תנסי להבין מה בדיוק ואז גם תרגישי בסדר לפסול או לא לפסול על זה.

כמה אפשרויות שבדר"כ מרתיעות:

מראה שאת לא מתחברת? לגיטימי לסיים קשר אם סולדים מהמראה. בלי קשר לעדה. ויש כאלה שבכלל לא נראים מהעדה שלהם אז אולי כדאי לברר על סגנון מראה או לבקש תמונה ואז להחליט. ואם ממש לא מתאים - אז פוסלים. וזה לא בגלל העדה באמת, זה בגלל המראה שלא מוצא חן בעינייך בכלל.

תכונות אופי של הבחור שאת חוששת מהן ישר בגלל העדה? עד שלא נפגשים ומדברים - את לא יכולה לדעת מה האופי האמיתי שלו ולכן לפסול ישר על זה זה יהיה קצת לא הוגן ומכליל. אם היינו הולכים 50 שנה אחורה זה היה תופס אבל היום כבר פחות.. (אלא אם כן חבר שלו אמר עליו בבירורים שהוא קמצן/כעסן/פרימיטיבי או משהו אבל פחות סביר שיקרה )

סגנון משפחה שאת לא מתחברת? שוב, זו גם הכללה וצריך לפגוש את הבחור לפני. וגם אם המשפחה לא בדיוק תואמת לסגנון שרצית, אם הבחור טוב והקשר טוב אז אולי שווה קצת לנסות להיפתח ולהכיר אותם כשיגיע הרגע..

שם משפחה שמרתיע? אפשר להחליט שמשנים את השם משפחה.. או מקצרים אותו ו"מעברתים" אותו.

אני חושבת שלפני שנרתעים מעדה מסוימת, צריך להבין שהיום זה לא בהכרח מאפיין בן אדם או מעיד עליו משהו. וכדאי לבדוק את כל הפרטים האחרים לפני שמתבאסים או רוצים לפסול (אומרת את זה גם לעצמי תוך כדי..)

ודבר אחרון ששכחתי להוסיף - אם זה בגלל שאת רוצה ללכת לפי המנהגים שלך, וממש חשוב לך בחור מאותו רקע הלכתי-דתי שלך, אז לגיטימי לדעתי. למרות ששוב, אם הכול הכול מתאים אז תמיד אפשר להתגבר על הפער.. השאלה כמה רוצים.
למה לעברת?!?או"ר
צריך להיות גאה בשורשים. לא משנה איזו עדה. המנהגים הינם חלק משמעותי שמקשר למסורת וליהדות. לעברת משמעותו בושה במקורות. שיש ישראלי אידיאלי וכולם צריכים להיראות כמוהו. זה נובע מחשיבה חשוכה שהיתה, ועדנה, מקובלת כלפי עולים חדשים, תשנה את השם, התלבושת, השפה, המנהגים, תאבד את זהותך.
אני מתחתנת משנה את שם משפחתי לזה של בעלי אנחנו המשך של שרשרת הדורות חלק מהנצח. לא משהו מנותק/חדש/משובח יותר.
כמובן הכל צריך להיות בכבוד הדדי לעדות השונות של שני בני הזוג
ואם שם המשפחה הוא שם גנאישירה515
שהגויים הדביקו לסבא רבא?
או שם אקראי שהצמידו לסבא כשעלה לארץ?

אני בהחלט מסכימה עם העיקרון של החיבור לדורות הקודמים, אבל לפעמים זה לא כל כך פשוט.

אני זכיתי בשם משפחה עברי, שורשי, וקצר. לא כולם זוכים...
סליחה.נשמע לי מקובע ולא חכםמישהי 1
יש ככ הרבה אנשים שלא מתנהגים לפי הסטיגמה של העדה שלהם
ומה תעשי עם מישהו שהוא ערבוב עדות?
השאלה בד"כ מתעוררת בצד אחד של העדותגולני שלי
נראה לי שבעיקר אנשים מעדות המזרח מייחסים חשיבות לעדה שלהם. לאשכנזים בד"כ זה לא באמת איכפת.
ראיתם פעם פולני והונגרי שרבים איזו עדה יותר טובה? 🤔
ראיתם פעם מרוקאי ותוניסאי שלא רבים איזו עדה יותר טובה 🤣
פולני והונגרי - כל היום כל הזמןבריאות ונחת
תוניסאים האוכל טוב יותר ממרוקאיםנתי חתוכה
שיש שם חריפות נהדרת לדגים. בייחוד אם מדגאערבא.
לא יודעתחופשיה לנפשי
עבר עריכה על ידי חופשיה לנפשי בתאריך כ"ו בשבט תשע"ח 10:35
אם הוא מתנהג בהתאם לסטיגמה העדתית שלו וזה מפריע-לגיטימי, אם הוא סתם שייך לעדה ה"לא נכונה" זה מטופש.
....שירקי
אני אישית רציתי דווקא עדה אחרת ממה שאני...( אבל לא פסלתי כאלו שהיו כמוני) אבל כן יש סוג מנטליות שיכול ממש להפריע
לאו דווקא בעדות מסוימות אלא גם באנשים מסוימים בלי קשר לעדה.....תלוי בבנאדם עצמו
אני אישית היה מפריע לי נגיד אופי קר... אז משייכים את רוב האשכנזים לקטגוריה הזאת אבל לא היה מפריע לי עצם השיוך ל״אשכנזים״ לא הייתי מנתגדת לאשכנזי ערס כזה...😁 וכן היה מפריע לי ספרדי קר אופי 😶

בקיצור לדעתי תלוי מה המנטאליות והאופי של האדם עצמו ולא העדה
לגיטימי? אולי. מצוי? 100% אצל רוב האנשיםבוז
גם אצל אלו שיטיפו נגד אפליות לעדות מסויימות יתנגדו שהבת שלהם תתחתן עם מישהו מעדה מסויימת.

למה? ככה.

זה רצון ביולוגי בחלקו וסטיגמתי בחלקו, והוא קיים אצל כולם. והוא מעליב מאד.
יש לי כמה חברות מעדות מסויימות שנדחו בגלל זה. למה???

צריך לשפוט לפי האדם. לא לפי העדה.
זה כשמדובר על אופי וסטיגמות התנהגותיות.

לגבי מראה- לגיטימי מאד מאד לפסול. צריך שתהיה משיכה בין בני הזוג.
מה פתאוםברגוע
את מדברת אולי על החרדים,
אבל ברוב המשפחות הדת"ל לא יפסלו שום עדה.
מכירה הרבה דת״ל שפוסלים על עדות.בוז
גם אם לא במודע, וגם אם לא בכוונה רעה.
דת״ל הם גם אנשים.

אצל החרדים זה כבר בקטע פוגע.
יש כאלה, אבל רחוק מרוב. לדעתי.ברגוע
ב״ה...בוז
אני בשבועות האלו ממש מנסה לשדך למישהי דת״ל שלא מוכנה להתחתן עם שום מזרחי. כלום. רק אשכנזים.
משמח לשמוע שאתה אומר שזה לא רוב.
בהחלט משמח, המצב משתפר מיום ליום.ברגוע
בהתחלה כתבת על הורים שמתנגדים לעדה של החתן/כלה שלהם.
רווקים עצמם שפוסלים עדות יש יותר,
אבל גם לא חושב שרוב.
תראי את התגובות פה.
וואו.בתו של
אני בהלם.. נשמע קיצוני.
ניכר בך שאינך בקיאה באשכנזיםנתי חתוכה
שכשהייתי נער הייתי בא אצל שרה וואעלרשטיין והיא צחה מחלב כמו הירח יפת תואר עם צמה חומה על גבה, לבנה חוורינית עם נמשים נחמדת חכמה וטובה מנגנת בפסנתר ארבע שעות כל יום אלופה במעתמטיקא וכל חוכמות ומבשלת בסדר אפשר לתקן ונקשר ליבי בליבה וגם היא הייתה מחייכת בי ומאירה לי פנים והזמינה אותי לשבת אצל הורייה והראו לי פנים יפות נתנו לי לברך בתימנית ושמחו וכבדו אותי. ושמח ליבי שעלה בדעתי שאזדווג בה ואני כבן שמונה עשרה מזומן לחופה עוד שנה שנתיים וכבר הפלגתי בדמיונות על בני דודים שיקנאו בי על אשתי היפה והלבנה והחכמה שתקוטט איתי בימים ותתפייס בי בלילות בנעימים.
אבל רבות מחשבות בלב איש כבר למדנו יום מר ונמהר ששמעתי הסבתא שלה אומרת להורים שלה בייעדיש מה בא זה השחור אצל שרהלה שלנו עד כאן לשונה, ואמא של שרה אמרה לה מה לעשות שככה שרה רוצה ונזפה סבתא באמא והיו מתקוטטות בייעדיש דברים שלא הבנתי שהייתי מקשיב מאחורי הדלת במדרגות. ואבי שרה יזכר לטובה כחרבונא העתיר בעדי אצלן ואפילו אמר לסבתא שתבייש שגזענים ארורים מררו חייה בגרמניא עד שברחה לארץ ועכשיו היא מפלה תימנים והם נחמדים וחכמים ומנומסים שלא כמו עירקים או מרוקאים או לובים חלילא אבל לא עלתה בידו. ואני הקפדתי על הסבתא והייתי נותן בה מבטים מזריי אימה כחרבות וגם קיללתי אותה בליבי בעוונותי ואחרי שנים כשמתה עשיתי משתה לאוהבי אבל לא פרשתי להם למה. ואת שרה היפה והזוהרת שענייה ברכות חשבון והיא אצילית וגרונה ענוג כברבור עזבה אותי בשביל משה הקרח שהיה גם עילוי מתמטי וכבר הישמינה מרוב נחת מטופלת בעוללים שמנים וכשפוגשת אותי בדרך לבית כנסת דוחפת עגלה עם תינוק התולה בי עיני עגל תמימות מה בא זה אצל אמא ואני נאלם ונחלש ומסמיק והיא תקדים לי שלומות ותשאל אותי מה שלומך נתי? אתה בסדר נתי? מתי תחזור לארץ נתי? מתי נשמע בשורות טובות נתי? ואני אגמגם גמגומים ואשפיל מבט וארוץ משם זעוף ונסער וצחוקה יהדהד באוזני ואקלל יומי ואמלט אל בית אמא לפני הקידוש ולא אומר דבר ועל כן אברח באמצע מוסף הבייתה ואעשה דרכיי עקלקלות שלא אפגוש אותה ולא אכשל בה ואבא יקפיד עליי שחושב שאני בעל אכילה ומתאווה אני לפשפש בסירי אמא לפני הקידוש חלילא.
שילכו לעזאזל!
אני יכולה לחתום לך שלאבא שלי זה לא יפריעחופשיה לנפשי
לא משנה עם מי אני אתחתן כל עוד זה יהיה יהודי שיכבד אותי.
בעיניי זו אטימות. אבל כל אחד יעשה מה שמרגיש לו נכוןלב אוהב

זה תלוי ברמת הפתיחות והתקשורת שלך.הלוי
יש גם חיובי בכל עדה. צריך לכבדאו"ר
חוץ מהסטיגמות השליליות אפשר גם למצוא סטיגמות חיוביות על כל עדה.
הכי חשוב שמכבדים אחד את השני, גם את השורשים אחד של השני. ואפשר להתאחד. ימות משיח זה לא משנה כל הקליפות האלו. כל עוד מכבדים אחד את השני וגאים במסורות השונות.
לגיטימי אם בא לך קטניות בפסח בלדרית
ולדעתי, לא לפסול. בסוף משמיים יסדרו לך דווקא את מה שלא רצית . אם מפריע לך משהו במנטליות אז את תגלי בכל אופן, תרגישי שזה לא מתאים. לדעתי במקרה שלך שזה כל כך מפריע עדיף לך בכלל לא לשאול מה העדה ולבוא לפגישה על 'עיוור' בתחום הזה. לכי תדעי אולי יהיו הפתעות...
כולנו גדלנו יחד וההשפעה של העדה זניחה מאוד לרוב באישיות של בנאדם.
תודה לכולם!חמדמדית
חשוב לי רק לומר שאני לא פוסלת על עדות (למרות שיש משהו ספציפי שישר בולט לי ומאוד מפריע לי וזה קיים ובולט לרוב אצל אנשים מעדות מסוימות..).
אני מודעת לכך שאנחנו חיים בעולם "מעורבב" יותר ואופי מובהק של עדות קיים אולי ב"דורות" הקודמים..
ולכן ברור לי שאני יכולה למצוא את זה גם אצל אנשים ממוצא עדתי "נגדי"
אבל היה מאוד מעניין ומאיר עיניים לראות את תגובותיכם.. תודה!
אין כמו תימנים בעולמונתי חתוכה
והמבין יבין וד"ל ואכמ"ל
המבין הבין שאתה תימני ולכן אתה סובר כךבוז
אל תפסלי דבר טוב בלי שניסיתנתי חתוכה
שזה דומה לביתו של אחי שהיית תינוקת דעתנית בת שנה וחצי והייתה מוחה וצועקת לא כשהייתי מציע לה גליעדא וניל מחאות קשות ומרות עד שבנס ניסים טעמה טיפה על לשון ומיד דרשה כל הגביע ומאז ועד היום שהיא כבר ילדה גדולה היא רוצה גליעדא וניל!
גם אתם עם עיקש וטיפש אל תפסלו דבר שלא טעמתם שהוא מתוק מדבש וצח וזך כמן צפיחית ומי שזכה וראה לא יניח ולא ישקוט עד שימלא ביטנו חוכמתם של צנענים דרדעים תמימים בעבודתו האל יתברך בשמחה ללא סיגים והשפעות ודעות אליליות שזיהמו את היהדות בארופא ובאפריקא שניקה וצרף הרמב"ם את התורה והיא שרויה בקרן זוית אצל התימנים.
וואלהבוז
קצת מוזר שאתה משווה תימנים לגלידת ווניל דווקא... אבל סבבה.

ואין לי בעיה עם תימנים או עדות אחרות.
אבל אם מישהו יגיד לי שהיא מעדיף לא להתחתן עם אנשים מהעדה הזו או עדה אחרת, אני אבין אותו, אפילו שלדעתי זה גזעני ותופעה שצריך למגר.
דווקא מכירה תימנים בצבע של כמעט גלידת ונילחופשיה לנפשי
<צ>
בד"כ מצפון תימן...הזדמנות

יש בצנעא הרבה לבניםנתי חתוכה
והמפורסמות הן שסבתא רומיה היו לה עניים ירוקות אפורות ועל כן השגיח בה סבא ונתן לה תכשיט בשוק והלך וביקש ידה מאביה. ולא רצה אבי סבתא לתת אותה לסבא מחמת שהוא עני ושאל אותו מי מבנותיי דיברת ואמר לו סבא זאת עם התכשיט בכיס, ופחד אבי סבתא שאולי כבר נפגשו בשווקים ומאחורי גדר ומי יודע מה כבר עשו ומיד סידר חופה להסתיר החרפה, כך סיבב סבא להתחתן בסבתא בחוכמתו.
סבא חכםבוז
אפ כי יש הרבה כהי עור עם עיניים בהירות, לא הופך אותם ללבנים.
רק לחסרי מלנין.
אסביר לך טעותךנתי חתוכה
מה שקוראים העם לבנים מועטציא של הטבע למי שהיה בצפון ארופא שקילל אותם אלוהים בלי שמש אבל ריחם עליהם ועשה אותם חוורים ועניים גם כחולות גן ירוקות וגם אפורות.
אבל עד תימן הרחוקה היגיעו במצוות השולטאן האותומני התורכי שאלוהים יקח אותו והביא עממים מקווקו לבנים ונתערבבו ביושבי הארץ שלא כתורה ואין המשפחה מדברת בגנות שורשה של סבתא אבל עדיין יש לשונות מרננות על כך. וכשהייתי ילד הייתי מאיים על ילדים שלא ידברו בזאת וגם קיעקעתי ביצתו של יחיאל שרעבי הנכד בהפסקה שהיה לועג לי והיה אבא מצטער בזאת שיחיאל שרעבי הגדול היה חברו הטוב מתימן אבל הבין אותי שהוא הדרדק צחק על סבתא והייתי צריך לישר אותו אפילו ביסורים בגדר של חינוך ועוד על כבוד המשפחה. ועוד ימים רבים היה צריך להרחיק צעדיו מבית סבא שהיו בני דודים מחפשים אותו שאין הם רחומים וחנונים כמוני והיו קורעים אותו כדג חלילא בשביל כבוד סבתא והיו מכבדים אותי על קנאתי לסבתא שלא כאבא שהוא איש שלום שהיה מצטער.
יחיאל שרעבי דמן נגבה בואכה רוטשילד?אניוהוא
בנו של שיפודי שרעבי?
לא יודע איפה הוא גרנתי חתוכה
זה היה לפני שלושים שנה ששיפודי שרעבי היו רק פלאפל לפני שמכרו שם מלוואח. והוא היה נכדו של רבי יחיאל שרעבי שהיה אדם נדיר ששילב חוכמה תורה וצדקה והקים את בית הכנסת עם סבא כשבאו בשנות חמישים
הוא הוא.אניוהוא
לגיטימיכמעין הנובע
לדעתי סטיגמתי.שירה(-8
למה לא להכיר קודם את הבנאדם?
למה עדה מכניסה אוטומטית לאיזשהי משבצת נורא ברורה?
בעיני זה לא נכון לעשות את זה.
..אני מקליד...
מזה משנה מה יגידו רדוד או לא
אם ככה את רוצה אז ככה זה
לא רציתי עדה מסויימתרסיס אמונה
ומצאתי את האיש המושלם העבורי בעדה הזאת..
חחח זה ה-פחד שלי,שאתחתן בסופו עם העדה שכלכך לא רציתי !!מירב!!
למה את מפחדת?אודי-ה
בע"ה שזה יהיה בקרוב ואם זה הבחור המיועד לך - מצויין!
רסיס אמונה נתנה לך הוכחה שכנראה זה חיצוני ולא אמיתי.
הלוואי שזה היה רק חיצוני !!מירב!!
תודה לך,הלוואי ואני טועה ובסופו התחושה הזו תעבור🙏
זה לגמרי חיצונירסיס אמונה
והיום אני רואה אפילו שאם הוא היה מעדה אחרת זה היה ממש חיסרון.

מאחלת לך שתמצאי את מי שישלים אותך
ספרי עודנתי חתוכה
מאיזו עדה את ומאיזו הוא?
איך נפגשתם? האם מיד רצית אותו או במבט שני או שלישי?
ספרי כי חברים מקשיבים לקולך.
מחשש לאאוטינג אכתוב לך בפרטירסיס אמונה
רק אומר שחזרתי מהדייט הראשון בידיעה שלא ככ משנה מה דעתו אבל אני הולכת להתחתן איתו.. ;)
נשמע כמו חברה שלי חחלב אוהב
הלוואי על כולנו לחזור ככה מדייט ראשון 😎
זה עדיין זוגיותרסיס אמונה
שדורשת עבודה ותחזוק והרבה השקעה
אבל ב"ה ותודה לה' שהיה לי כ"כ ברור..
צריך להודות על זה הרבהלב אוהב
ב"ה שהקב"ה עשה איתך כזה חסד.. זה גם מה שאני תמיד אומרת לחברה שלי. כי בדור שלנו זה באמת לא ברור מאליו..
זה חיצוני ואם זה בקטע של טעם אישי זה בסדרזיויק
ואם בקטע של סטיגמות ותנאי יסוד זאת גזענות מגעילה
זו לא גזענות מגעילה,זו עובדה לצערי שרואים בשטח..😶!!מירב!!
ותודה לך @רסיס אמונה 👐😁
אני מקווה שזה לא מה שאני חושבתאודי-ה
לפעמים זה אכן סטיגמות ובמציאות זה לא נכון. לא יודעת בדיוק למה כוונתך אז אני לא יכולה לסתור את העובדות.
בעיה,נתקלתי פעמיים בסטיגמות הללו,כך שקשה לי לחשוב אחרת😶!!מירב!!
לא מוצא שם סיבהזבשראחרונה
רצינית או הסבר רציני לרצון להתחתן עם עם בת זוג דווקא מעדה מסוימת , זה רדוד ומריח חזק מגזענות..
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולדאחרונה
אתה מרגיש שזה מיידי?
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולדאחרונה
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandyאחרונה

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255אחרונה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך