התלבטות לגור בדירת שירות או בבית?אנונימיית
אני ממש מתלבטת אם לעשות שירות רחוק מהבית בדירת שירות או קרוב ולגור בבית. אני ממש אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות בשניהם וגם לשמוע מבנות שנמצאות בדירה איך זה. אני גם קצת ביישנית וקשה לי להתחבר בקלות אז מפחדת לא להסתדר אם אגור בדירה אבל מצד שני זה יכול דווקא לעזור. אוףף ממש הסתבכתי לא יודעת איך להחליט
אז ככה-תפוחית 1
יתרונות של דירת שירות:
*אפשרות למצוא חברות טובות חדשות (אפשר ומומלץ לבוא עם חברה מהאולפנה וככה לחזק קשרים)
*מאוד מבגר. פתאום את צריכה לדאוג לעצמך, להכין אוכל, לקבוע תור לרופא לבד אם צריך, להיות אחראית על סדר וניקיון ועוד.
* לפעמים הקשרים עם המשפחה מתחזקים כי ממרחק לרוב יותר מעריכים והגעגוע מחזק את הקשר

חסרונות -
*אין כמעט פרטיות (אני בדירה של עשר בנות ומאוד קשה לי הקטע, אבל בתכלס יש גם דירות קטנות יותר)
*מרחק מהבית למי שהיא טיפוס משפחתי זה יכול להיות מאוד קשה.
* שנת שירות הוא גם ככה שינוי משמעותי ועומס נפשי אז להיות בדירה מאוד מוסיף לתחושת עומס כי הבית שהוא בסיס יציב ומרגיע די חסר.
אני יודעת שבמקומות מסוימים יש הרגשה שהכי נחשב לסגור בדירה אבל בסוף הכי חשוב שתעשי עם עצמך ועם אנשים שאת מעריכה את החשיבה מה נכון ומדויק *לך* ובעז"ה שתהיה החלטה נכונה ומבורכת.

מקווה לעזורהאילתית!אחרונה
מנסיוני -

בעיקרון בדירת שירות יש לך חיי חברה, את חוזרת לדירה ויש לך עוד חברות כמוך שחוזרות מהתקן ולפעמים עושים השוואות איך היה היום או יוצאים ביחד לאכול או להסתובב, או סתם מקרינים סרט בדירה, וכן, לפעמים גם סתם יושבים בסלון ומדברים או סתם לא עושים כלום ביחד... זה גם משהו...
מצד שני.. אין לך הרבה(!) לבד, וצריך לדעת פתאום להסתדר עם בנות שונות ומשונות שאת לא יודעת מאיפה הן נחתו עלייך... (לדוג', אני נמצאת השנה בדירה עם מישהי שכשהיא ישנה, אסור להרעיש. בכלל. וזה כולל החלפת שקית בשירותים ליד החדר שלה בשקט או בכלל לא ולהכנס לדירה בשקט ולדאוג שהדלת נסגרת ממש בשקט וכו'.. שאותי נגיד בהתחלה זה שיגע כי אני ישנה באור ורעש ורגילה שיש אנשים שלא יכולים לישון ברעש אבל לא ברמה כזו...) או לדוגמא בנות שיאאא האסתניסטיות שיכעסו אם העזת להשאיר נעליים בסלון... או להפך, בנות כמוני שהן קצת משוגעות ואין להן בעיה לעמוד על הספה ולרקוד כאילו אין מחר... אבל זה מה שיוצר את האווירה בדירה, לטובה או לרעה...

עוד דבר, יש לך את הבית, שלשם את חוזרת בכיף שלך, לשקט שלך, אין לך בנות משוגעות שאחרי יום עבודה מפרך ירקדו לך על הספה (או יחפרו לך על פאודה וכאלה...;) ואת חוזרת לאוכל של אמא למיטה הנוחה שלך, לידיעה שאת יכולה לכבס בגדים מתי שבלך (ברוב הדירות אין מכונת כביסה..) בלי צורך לעשות נסיעות ארוכות בתחילת/סוף שבוע (ברוב האגודות, יש רדיוס מסביב לבית שלך שרק אם את יוצאת ממנו את זכאית לדירה. כל אגודה רדיוס אחר).
אאאאאבל, בבית יש לך מטלות שאת צריכה לעשות, ואם זה תקן שהוא לא רק מ8 עד 4 ואת נשארת קצת יותר, אז לא תמיד את מספיקה את המטלות, וההורים לפעמים מודאגים כשאת לא חוזרת מיד הבייתה ומנדנדים איפה את, ולפעמים את מגיעה הבייתה ואין לך כח לצאת כי את עייפה מהתקן אז את נשארת בבית...

מקווה שעזרתי. מוזמנת לפנות אלי בכל עניין.
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך