כאזרחית ארה"ב, אשתך יכולה לצרף או לא לצרף אותך לדיווחי המס שלך. (לפעמים זה משתלם ולפעמים לא - תלוי ביחס ההכנסה).
ברירת המחדל היא שהיא לא מצרפת אותך לדיווח.
מותר לה במהלך כל חייה לצרף אותך פעם אחת לדיווחים שלה ופעם אחת לבטל - אז לא כדאי לנהוג בפזיזות.
דבר שני:
אני לא מכיר חובה לצרף אותה לחשבון ההשקעות אם הוא על שמך בלבד. תעשה את החישוב שלך לגבי מה מתאים לך (זכור את מה שכתבתי לך לגבי תעודות סל אמריקאיות וזרות, pfic ומס ירושה ותעשה עוד בירורים, רצוי עם רואה חשבון שמתעסק במסים בארה"ב - יש הרבה כאלה בארץ ויש להם מספיק ניסיון, ב"ה).
אם היא עובדת בסכומים שפטורים ממס בישראל - אז בהחלט יש סיכוי שהיא תהיה חייבת במס בארה"ב. בעיקרון, אזרח אמריקאי משלם מס בארץ ואם המס שלו בארה"ב גבוה יותר, אז הוא צריך לשלם את ההפרש ל-IRA.
לרוב, זה לא קורה כיוון שהמס כאן פרוגרסיבי בטירוף ומאוד גבוה - אבל אם אשתך פטורה לחלוטין ממס בארץ ולא פטורה בארה"ב, אז היא ככל הנראה תצטרך לשלם.
יתרון אחד גדול לגבי אזרחות אמריקאית הוא ביטוח לאומי עבור ילדים. למיטב זכרוני מדובר על כ-1000 דולרים בשנה לילד.
ויתור על אזרחות אמריקאית היא פרוצדורה לא זולה - עולה יותר מ-2000 דולרים להגיש בקשה לביטול אזרחות ואני לא חושב שיש יתרונות כאלה גדולים לויתור על האזרחות האמריקאית, אבל כל אחד ושיקוליו הוא.
בכל מקרה, אני לא רואה איך אפשר לחייב אותך לצרף את אשתך לחשבון ההשקעות. נשמע לי מוזר.
לי יש חשבון באינטראקטיב ברוקרס ועוד אחד ב-TD והם על שמי בלבד. (אשתי סומכת עליי עד כדי כך, מסתבר...).
דוחות מס, היא בכל מקרה חייבת להגיש - בין אם יש על שמה חשבון השקעות ובין אם לא.