למה לא לענות לעניין?136136
יותר מידי פעמים יצא לי לראות שרשור שהולך משהו כזה:
שאלה:"איפה נח להתאברך בשיעור א'?"
או "בן 19 מחפש מקום לדייט"
והתשובה תהיה משהו בסגנון הזה: "מה אברך בשיעור א'? תחכה עד שתעשה שלוש שנים שירות, אז תהיה מוכן לחתונה!"
או "בן 19? ידידי היקר, אתה לא בוגר מספיק לחתונה."
לרוב זה יבוא מוקף בטענות יפות, ובמכבסת מילים יוקרתית ותורנית, ובתגובה לשאלה יפה ועמוקה (בשונה מהדוג').
אבל, גבירותי ורבותי, למה סתם לעשות רע?
יש פה יהודי/ה שחושב/ת שהוא/היא מתאים/ה להתחיל סוף סוף את חייו/ה, מי אתם שתנסו לעצור אותו/אותה?
נגיד שאתם חושבים שגיל החתונה הוא 22, מי אמר שזה נכון לשואל/ת היקר/ה שלנו? אתם מכירים אותו/ה אישית?
הרב שלכם הורה לכם שגיל החתונה הוא 47 וחצי, ולבכם חשקה להפיץ את דעותיו? יש רבנים שחולקים עליו, ולא דוקא שכולם פוסקים כמוהו.
אבל אפילו בלי כל הטענות האלה, בסופו של דבר; לא ביקשו מכם חוות דעת בקשר לגיל החתונה , ק"ו שלא ביקשו ביקורת, אם דחוף לכם לכתוב על זה תפתחו שרשור בנושא הזה הספציפי.
אז אנא מכם, במיטוטא מיניכהו, תפסיקן לפנצ'ר יהודיים. אני יודע שלא דוקא עושים את זה בכוונה, אבל לדעתי על שואל אחד שנכנס לעצבות או ספקות בגלל זה היה כדאי לסגור את הפורום. (ח"ו)
עד כה דברי הצעיר...
לא מסכיםברגוע
ספציפית לגבי גיל נשואים אני מסכים איתך שיש כאלה שמתאים להם בגיל 19.
אבל בנקודת מבט של המתנגדים פה, לאף אחד זה לא מתאים, ולכן הם רואים צורך להעיר לו.
זה יעורר אצלו ספקות?
מבחינתם זאת בדיוק המטרה.

כמו שמישהו ישאל פה- "אני רוצה לעשות עלי קעקוע שיזכיר לי אותה כל הזמן, על מה אתם ממליצים"?

אתה לא הייתה מרגיש צורך להעיר לו ולנסות להוריד אותו מהעניין?

אז נכון שבדבר כמו גיל חתונה שידוע שיש על זה מחלוקות אנשים צריכים להיות יותר עדינים, ואם הפותח ביקש בלי הערות כאלה, עדיף להקשיב לו.
אבל אם לא כתב במפורש, לא רואה בעייה בזה שאנשים מביעים את דעתם בלי לנסות לכפות על האחר.
ככה ככהבסדר גמור
מחד יש צדק בכך שצריך להיות יותר עדינים

מאידך אנחנו רוצים בטובתו, אז נגיב את מה שנראה בעיניינו לטובתו גם אם הוא לא שש לשמוע את זה.
לא הבנתי את הטענה....136136
אתה לא מכיר אותו, אז מי אמר שזה לטובתו שלא יתחתן עכשיו?
ובלי קשר- לא ביקשו יבוש בקשר לגיל.
משל ךמה הדבר דומה: לזר ברחוב שישאל איך להגיע לבאר שבע, ומיד תענה לו "מה אתה עושה בבאר שבע? יעשה לך רק רע להיות בבאר שבע. חכה קצת. תסתובב בירושלים, ואז תיסע לבאר שבע." התשובה לא לטובתו, לא לעניין, ומוזיל את "באר שבע" לחישובים כללים גסים...
אויי איזה דוגמא הבאת...קוד אבל פתוח
באר שבע זה לא מקום שמוגדר כבעייתי לדעת כל מיני אנשים, להתחתן בגיל צעיר כן.
זאת אחלה דוגמא... חן עיר על יושביה? הדוכס מירוסלב

זה בדיוק אותו המצב. התורה אומרת להתחתן מוקדם, אז לא יקרה שום דבר רע מלהתחתן מוקדם.

ולגבי באר שבע תתפלא איזה רושם יש לאנשים עליה.

עיר מלאה באוייבים, בפשיעה וכו'

יש בזה מחלוקתקוד אבל פתוח
אין על זה מחלוקתהדוכס מירוסלב

לך תשמע מה הצדיקים אומרים על כל הרבנים של היום...

לא לדבר על רבנים קוד אבל פתוח
אין פה שמות 🤔🤔🤔🤔🤔הדוכס מירוסלב

וכל מי שאומר להתחתן מאוחר, יוצא נגד חז"ל וכל הפוסקים.

ידו על התחתונה בקיצור.

כשיבוא משיח צדקנו נבין בדיוק למה כל אחד אמר מה שאמר

להגיד על דעה (מוכרת) ביהדות שהיא נגד חז"לקוד אבל פתוח
זה לדבר על אותם רבנים שלא אומרים אותה. גם אם לא אומרים שמות.
ואני לא ממשיך את הדיון הזה.
טוב תפסיק לחפש בלאגן מתחת לבלאטות, ציטטתי דברי גדולים וטוביםהדוכס מירוסלב

וזה דבר ידוע שהם חולקים על אלה שסוברים ככה בשתי ידיים וגם מציינים את המניעים שלהם.

מה נהיית לי צה"ל? אסור להזכיר דעות של רבנים אם יש מחלוקת?

תיכף תגיד לי שהבעש"ט וממשיכי דרכו היו נחסמים פה כי הם אמרו שרוב גדולי הדור יהיו מפורסמים של שקר

מותר להציג דעותקוד אבל פתוח
ומותר גם לבסס אותן על דברי חזל כמובן. מה שבעייתי זה האמירות על דעות אחרות שהם לא לגיטימיות.
למרבה הפלא הבעש"ט ושאר גדולי ישראל לא באמת צריכיםהדוכס מירוסלב

את האישור שלך לבטל דעות של אחרים... 🤔

אתה הבעש"ט?קוד אבל פתוח
בשביל לצטט את גדולי עולם אני צריך להיות הם?הדוכס מירוסלב

לא מבין את הדיון...

הגרוע מכל הוא שאנשים שוכחים שעל חלישות הדעת, ק"ו בעשיית מצוות, צריך לעשות תשובה.

ובטח שבדבר כזה שהוא הצרה של הדור. מי שנותן פה עצות על סמך ככה וככה, ואח"כ מחליש את הרצון של מי שעומד מולו לקיים את דברי התורה בפשטות, יתן את הדין. זה מובן מאליו.

שים לב לאירוניהברגוע
אתה שואל מה הבעייה בלהביא דעות של רבנים.
ואז אומר שלכתוב דעה של רב שעדיף להתחתן אחרי גיל 18 אסור, כי זה מחליש וכו'

לעצם הנושא-
ברוב בישיבות בציבור שלנו מדריכים לא להתחתן לפני גיל 20, חלק אומרים אפילו 21/2.
אין פה עניין של להחליש מעשיית מצווה,
אלא סדרי עדיפויות שעדיף כמה שנים תורה לפני החתונה, והכנה לחיי נישואים תקינים.
עדיף שיתחתן קצת יותר מאוחר אבל יהיו לו חיי נישואים טובים.
שים לב לאירוניה, אתה כותב דעה של רב ואומר לי לא לכתובהדוכס מירוסלב

דעה של רב אחר.

זה שזה מחליש, וכו', זאת הדעה של הרב האחר שאותה אני מצטט. מה קשה להבין? מבולבל

לא הולך לדון ברעיון הזה, זאת שאלה הלכתית, וזה לא המקום. אמרתי מה שאמרתי בשם גדולי עולם. לא יודע מה זה רוב או מיעוט ומאיפה הנתונים שלך, אני לא זוכר אמירה כזאת שנאמר בישיבות שאני למדתי בהן.

...ברגוע
לא אמרתי לך לא לכתוב דעה של רב,
אמרתי לא לבטל דעות של אחרים.
נכון שהבע"ט אמר שיהיו הרבה מפורסמים של שקר,
אבל אתה לא זה שיכול לקבוע מי הם.

אני כתבתי מהכירות של הרבה ישיבות בציבור שלנו.
טוב, די. אמרו במפורש שמות, ונתנו בזה סימניםהדוכס מירוסלב

כואב לך עם זה? אחלה, אשריך. אל תפיל עלי את זה...

לגבי הסיום שלך אצטט לך את דברי רש"י בפרשה האחרונה:

"ולא תענה על ריב לנטות וגו'. ואם ישאלך הנדון על אותו המשפט, אל תעננו על הריב דבר הנוטה אחרי אותן רבים להטות את המשפט מאמיתו, אלא אמור את המשפט כאשר הוא, וקולר יהא תלוי בצואר הרבים".

בכל מקרה ההדרכה הזאת של הישיבות, היא רק לבני ישיבות וגם זה בדורם שלא היו הנסיונות של היום. ככה מקור הדין בגמרא (שיכול להתמודד עם הנסיונות). מי שלא יושב ולומד תורה שלא ימציא לעצמו תירוצים וישחק לידיים של יצר הרע.

רוצה להרחיב? לא כאן

איזה שמות אמרו? איזה סימנים?ע מ

שנית, אתה מביא את רש"י כאילו שיש מצווה לחלוק על הרבים. אבל רש"י בכלל כותב שיש מצווה להגיד את האמת לדעתך, גם אם הרבים חולקים עליך. את זה אף אחד לא מנע ממך לעשות. רק העירו לך שלא תאסור על אחרים להגיד את דעת רבותיהם.

שלישית, ההדרכה של הישיבות קיימת היום, זו עובדה, פוק חזי. למה להתווכח עם מציאות?
אם אתה מתכוון שאמנם היא קיימת היום, אבל זו טעות, ואתה חולק על ראשי הישיבות שככה מנהיגים בישיבותיהם, שיבוסם לך. אני מניח שכל תלמידי הישיבה יקבלו את דעת רבם על פני דעתך. ואם לא יקבלו את דעת רבם, זה לא יהיה מפני שאתה אמרת.
אתה רוצה רשימה? הדוכס מירוסלב

הסימנים מובאים הרבה פוק דוק ותשכח, לא מרגיש צורך לפרט פה.

לגבי כל השאר, אלה פלפולים לפורום אחר. אתם לא יודעים להרפות?

לגבי הסימניםע מ
אין לי מושג איפה לחפש.

לגבי כל השאר, אני מרפה. אבל תדע שזו לא חכמה לזרוק פצצה ולא לעמוד מאחוריה.

רק הערה נוספת לגבי הרש"י שהבאת, התחלת לצטט אותו מאמצע המשפט והוצאת אותו מהקשרו (דבר שמאוד לא אופייני לך (באמת)), אז אני מצטט את ההתחלה:
[לפני מה שאני מצטט רש"י מביא פירוש חז"ל לפסוק]
"וַאֲנִי אוֹמֵר לְיַשְּׁבוֹ עַל אָפְנָיו כִּפְשׁוּטוֹ כָךְ פִּתְרוֹנוֹ: לא תהיה אחרי רבים לרעת. אִם רָאִיתָ רְשָׁעִים מַטִּין מִשְׁפָּט, לֹא תֹאמַר, הוֹאִיל וְרַבִּים הֵם הִנְנִי נוֹטֶה אַחֲרֵיהֶם:"
ואח"כ בא מה שאתה ציטטת.
אני עומד יציב מאחורי המילים שלי,הדוכס מירוסלב

תרצו, פתחו שרשור בביהמ"ד...

הבאתי את מה שהבאתי מתחילת דיבור המתחיל. ולמה? כי לא רציתי לרמוז שאותם רבנים רשעים. בהנחה שהבנת באיזה הקשר אותו הרש"י הובא

זאת בדיוק הנקודה..ע מ
אם לא רצית לרמוז כי אתה באמת לא חושב ככה, אז הדיבור הזה בכלל לא רלוונטי, כי הוא עוסק ברשעים. ולכן אמרתי שהוצאת אותו מהקשרו.

אם לא רצית לרמוז מסיבות אחרות (כלומר, אתה כן חושב שהם רשעים ולא רוצה לרמוז כי זה לא יתקבל טוב פה וכו' עוד סיבות), אז...
מלחמת ההתשה?הדוכס מירוסלב

אם מול רשעים מצווה לעמוד ולא לפחד, קל וחומר מול הטועים שאינם רשעים (אם כי ביניהם יש שמזידים מכל מיני טעמים).

כןע מ
נו, ברצינות...

ואת הקל וחומר אני לא מקבל. הטיעון תלוי בהגדרתם כטועים, כך שהוא משכנע רק אותך.

בשביל להגיד שצריך להגיד את דעתך גם כשאתה מיעוט לא צריך מקור, ואם כבר, אז עדיף את הדיבור הקודם ברש"י:

וְלָשׁוֹן הָעִבְרִי לְפִי הַתַּרְגּוּם כָּךְ הוּא נִדְרָשׁ:לא תענה על רב לנטת. אִם יִשְׁאָלוּךָ דָּבָר לַמִשְׁפָּט לֹא תַעֲנֶה לִנְטוֹת לְצַד אֶחָד וּלְסַלֵּק עַצְמְךָ מִן הָרִיב, אֶלָּא הֱוֵי דָן אוֹתוֹ לַאֲמִתּוֹ.
אתה טוחן לחינם מיםהדוכס מירוסלב

הוא אמר לי "הרוב אומרים ככה", אז אמרתי לו, במילים של רש"י, "זה לא מעניין אותי".

עכשיו זה ברור?

זה היה ברור מהתחלהע מ
אתה יכול להיות רגוע.

טוב, אני אסיים פה.
אמרתי את זה מפורשות, ברור שזה יהיה ברור 🤨🤨הדוכס מירוסלב

הבעש"ט אמר שרוב "גדולי הדור" שבדור שלנו הם מפורסמים של שקר. הזכרתי את זה מספיק פעמים.

וגם כשסופרים את הדעות של גדולי הדור באמת (כלומר הפוסקים, אליבא דכללי הפסיקה. למקרה שאתה חושב בראש על אחרי רבים) עדיין נשארים עם האמת.

אתה זורק עוד דבריםע מ
וכשאני אתייחס תגיד לי שאני מתיש אותך?

לא מתייחס, ויש לי מה לומר.
אתה עוקץ במרומז, אם תרצה פרטים, אתה יודע איפה למצואהדוכס מירוסלב

הגבתי פשוט לרמיזות האלה שאתה רומז שאני לא פה כדי להקשיב.

דעתי בעניין הזה מלומדת דיה, אני לא מעריך את ההקטנה שלה

סיימתי כבר...ע מאחרונה
אנחנו לא גוגלmatan
אנחנו אנשים עם דעות.
זכותנו לחשוב ולהגיב כפי שאנחנו רואים לנכון.
יש דברים שלא קשורים ללהכיר. ויש דברים שנכתבים לא רק ספציפית לפותח.
כשמישהו מעלה משהו שהוא לדיון לרוב יהיה פה דיון.
מי שמבין שלהתחתן מוקדם זה מזיק(ויש פוטנציאל גדול לנזק שאי אפשר להכחיש) ישתדל למנוע ממי שחושב ללכת בדרך הזו, מי שמבין שזו הדרך הראויה (ויש שיטה לא מבוטלת כזו) ישתדל לעודד ולחזק.
זה פורום, לא ייעוץ פרטני ולא שאלת רב.
רוצה לקבל ממה שיש לאנשים להציע פה, תהנה, תשמע גם דברים שמתנגדים למה שאתה חושב, יש פה דיונים חריפים לפעמים בסוגיות שבוערות לאנשים, זו המטרה.
הסיבה שאנשים עונים על דברים שהם כביכול לא נשאלו היא כדי להביע עמדה בנושא. גם כלפי הפותח, גם כלפי קוראים אחרים וגם כלפי עצמם.
עדיין, מי ביקש ממך להפריע?136136
אולי אני היחיד שככה, אבל לפחות בשבילי הנושא הזה הור נושא מורכב, שקיימות בו 101 ספקות בלי העזרה של הפורום בליצר עוד.
אולי זה דעתך, אבל זה לא סותר את הבעיה שיש בלהפיץ אותה למי שלא ביקש לשמוע.
דוגמא מחיי: אני בתהליכי גיוס, ואני מתלבט עם החברה לאן כדי להתגייס. ופתאום יקפוץ אדם זר, שלא מכיר אותי, ויגיד לי "אל תתגייס, שב תלמד עד שיעור תתקטז!". תשובה: כי ככה החלטתי, והנושא מורכב מספיק מבלי שזרים יבואו ויוסיפו לי ספקות.
אם ככה בגיוס ק"ו אבי אבות הק"ו בשידוכין.
זה מספיק מורכב בלעדיך, אז למה להוסיף מורכבות? סתם לערער את עמדתו? גיל החתונה, כמו גיל הגיוס, הוא יחודי לכל אחד ואחד. אתה לא מכיר לא את השואל, ולא כל קורא אחר שדבריך עלולים להריע לו, אז למה לכתוב את זה?
אם דחוףףףף לך להודיע בקול גדול בחוצות תבל את דעתך בקשר לגיל השידוכין, תפתח שרשור בנושא ותהנה לך!
אתה יודע מה, עזוב אני אפתח בשבילך.

מהי גיל החתונה? - לקראת נישואין וזוגיות
מי שפתח שרשור, מי שרוצה שלא יפריעו לו שלא יהיה בפורום ציבוריmatan

כל מי שפותח שרשור בפורום ציבורי מבקש ממני ומכל מי שבפורום להגיב לדבריו.
אתה לא יושב עם חברים שלך ואדם זר נדחף, אתה פתחת את זה בפניי, ואני מביע עמדה.

אתה מעורער בדעתך ומלא בספקות, זה הקושי שלך, וזה בסדר. 
אני לא הבעתי עמדה בנושא גיל הנישואים, ולכן גם לא אטרח להגיב על הנושא הזה.
מי שמלא בספקות ומעורער, שיהיה חכם ויקשיב היטב ויתייעץ וישמע ויחקור עד שיהיה בעל עמדה ברורה שלא מתערערת בנושא. אם עמדתו מעורערת והוא מלא בספקות גם לפני השרשור, אז ככל הנראה זו לא עמדה שנכון להחליט על פיה עד שיהיה שלם איתה.

זו זכותך להחליט וזו זכותי לערער אותך בהחלטה אם אני חושב שזה מזיק לך, אולי אפילו חובתי כשאני רואה אדם שהולך להזיק לעצמו.

כמו שזו זכותי וחובתי לעודד אדם כשהוא הולך לעשות טוב.

אני לא צריך להכיר את השואל בשביל לענות על שאלות עקרוניות, או את מי שיקרא אח"כ, אני צריך להביע עמדה עקרונית.

חלק מהעמדה העקרונית האישית שלי היא באמת שיש יוצאים מן הכלל או תקופה של זמן שיוצאת מהכלל של כל חוק. ולכן זו גם הדעה שאני אביע.

לא, לא זכותנו... יש תורה ומצוותהדוכס מירוסלב

ויש איסור להחליש אנשים בשמירת המצוות

התורה עצמה מאפשרת לנו לחשוב כפי שאנחנו רוציםmatan

לבחירה הזו יש השלכות שאנחנו צריכים לעמוד מאחריהן.

אני לא יודע אם אתה מתנגד לתוס' או לרמב"ם. אבל אל תנפנף בתומ"צ כאשר יש ראשונים ואחרונים

שמתירים התנהלות אחרת.

אוקי, שתי דברים.136136
א) פתח ציטוט "אני לא הבעתי עמדה בנושא גיל הנישואים, ולכן גם לא אטרח להגיב על הנושא הזה." סוף ציטוט.
על זה בדיוק מדובר. על גיל הנישואין ואנשים שמעירים על גילאים של שואלים למיניהם.
ב) עוד ציטוט מדויק מדבריך:
"חלק מהעמדה העקרונית האישית שלי היא באמת שיש יוצאים מן הכלל או תקופה של זמן שיוצאת מהכלל של כל חוק"
יפה אמרת.
אז, לכאורה, שנינו מסכימים שיש סיכוי אמיתי שאמירות מסוימות יחלישו את הבחור/ה המדובר/ת, ההבדל הוא שאיכשהוא מבחינתך זה בסדר להסתובב ולהחליש אנשים? את החלק הזה בדבריך לא הבנתי.
יכול להיות שאתה זכית להיות איתן וחזק בדעתך כ"כ שאף אדם ואף רב לא יחליש אותך.
אז לא עליך אני מדבר.
ישנם לא מעט אנשים שחשבו כמוך. ש"אם עמדתו מעורערת והוא מלא בספקות גם לפני השרשור, אז ככל הנראה זו לא עמדה שנכון להחליט על פיה עד שיהיה שלם איתה." וכיום הם לא עשו כלום אם חייהם, שהם לא אנשים שסגורים על עצמם. זה סוג של אופי, והוא לא רע ולא מזיק. אבל אתה הלכת והתרת לעצמך לשים מלח על פצעים בגלל ש"זה פורום פתוח"? ו"זו זכותי לערער אותך בהחלטה אם אני חושב שזה מזיק לו"?! הרי הסכמנו שלא דוקא שזה מזיק.
תקן אותי אם אני טועה; אבל נשמע שאתה אומר "זכותי להגיד מה שבא לי. וכל השאר יסתדרו".
דבר, שאישית, אני חושב שהוא לא בסדר.
שני...matan

א) לא נכון. הדיון הוא על החופש של אנשים להגיב בפורום לאנשים אחרים גם לא על השאלה הספציפית.
ציטוט שלך:

"למה לא לענות לעניין?"
הדוגמא הייתה גיל הנישואים.

ב) אני לא "מחליש" אנשים. אני מביע עמדה עקרונית. לא מכיר אותך באופן אישי או הרבה אחרים, אבל כשב90% מהמקרים דבר מסויים גורם לתוצאה מסויימת ראוי להזהיר. (ואני בכוונה לא עוסק בשאלת גיל הנישואים כי לא על זה אני דן, רוצה לשמוע את דעתי, תפנה באישי).

זו זכותו ואולי אפילו חובתו של אדם למנוע נזק ופגיעה מהאחר, גם אם אותו אדם חושב שיהיה לו טוב כך או אחרת. זה לא אופי חוסר יכולת לקבל החלטה ועמדה עקרונית. זה חוסר בטחון וחוסר יכולת להתמודד עם ההשלכות של ההחלטה הזו. אני מכיר אנשים מתלבטים, מתלבטים עד שמחליטים.
הבחירה שלך זה להסתכל על הדברים כ"החלשה" או "פינצ'ור". אולי זו הצלה? אולי זה חיזוק כנגד מחשבות זרות? זו גם התגובה שהגיבו לך למעלה-
למה "להחליש" מישהו מעשיית קעקוע זה בסדר אבל כאן זה לא?
יש לך עמדה? מצויין תעמוד מאחוריה. אין לך אחת- אל תאשים אחרים שיש להם.

לשים מלח על הפצעים? אף אחד פה לא מסתובב עם מלחיה. לאף אחד גם אין עניין בזה-
יש עניין בלהביע עמדה ולשקף למי שכותב בפורום פתוח גישות שהן לא רק מה שנוח והוא רוצה לשמוע.
לכן זה גם לא רלוונטי מה אני "התרתי" לעצמי...
אני גם לא עשיתי את זה, אם תיכנס לשרשור שאתה מדבר עליו.
אני אומר שהפורום הוא פורום פתוח עם דעות שונות ומגוונות, ומי שפותח שרשור באחריותו להבין שלא הכל יהיה לו הכי כיף לשמוע והכי מתאים, כי כל מי שיש לו דעה בנושא יכול ואולי אפילו יגיב.
אז אני מתקן אותך, לא אמרתי "זכותי..." אמרתי - זו המציאות בפורום פתוח.
לא רוצה לשמוע דעות אחרות? לגיטימי, אל תתייעץ בפורום פתוח, תתייעץ רק עם מי שמעודד אותך בדרך שלך.

אחינו, ממש מחילה, אבל הנושא פה זה גיל הנישואים...136136
אין לי מושג איך הגעת למסקנה שאני יוצא נגד הבעת עמדה נגדית בפורום פתוח, כשכתבתי שראיתי אנשים בני 19 מבקשים עצה על א, ואנשים בפורום עונים להם "למה אתם יוצאים בגיל 19" זה היה כפשוטו.
אז נכון מה שאתה אומר, שמי שאין לו דעה, שלא יפגע שיש מי שיש לו, אבל פה יש לשואל דעה, עובדה שהוא מתחיל לצאת, ובלי קשר זה לא עונה לטענה שזה מחליש!
ואם תגיד לי שזה אמור להציל אותו, אז תתפלא לשמוע, שאם תחבר אדם ישן לדפריברילאטור זה יעשה לו רק רע. למרות שישנם מצבים שזה מציל חיים! אז כל עוד לא ביקשו ממך חוות דעת בנושא, או שידוע לך שחייבים לחבר אותו לדפריברילאטור, שב ואל תחליש עדיף.
ובקשר למה שאמרת, "לא רוצה לשמוע דעות מחלישות, אל תתיעץ בפורום פתוח" זה תירוץ לא לעניין. שבסופו של דבר אדם שאל שאלה, אל תוסיף חוות דעת לא קשורה.
זה כמו שאם אשאל אותך בפורום בית מדרש שאלה במורה נבוכים, תתחיל לצטט לי רבי נחמן.
לא ככה הבנתי ולא על זה עניתיmatan
הדוגמא של הדפי לא רלוונטית(וגם לא מדוייקת, ממליץ לך לדייק יותר)

העובדה שאדם פועל לפי דעה מסויימת לא אומרת שהוא עושה את הדבר הנכון לו. אם מידע וגישה מנוגדת מערערים אותו עד כדי כך, ככל הנראה גם ההחלטה שלו לא נכונה. לא כי היא לא נכונה בכלל אלא כי הוא לא שלם ועומד מאחורי ההחלטה הזו.

זה לא תירוץ זו אמירה עקרונית.
מי שלא רוצה שיחלישו אותו במשהו שלא יתייעץ על זה בפורום פתוח שכל אחד מגיב בו. כשאדם מתייעץ בפורום פתוח זו הסכמה שלו לקבל כל תגובה, למעט תגובות שנוגדות את חוקי הפורום. ולא כתוב שיש לענות רק על השאלה.
רוצה, תוביל לפתיחת פורום שאלות ותשובות שבו זה יהיה הכלל, כל אחד שואל איזו שאלה שהוא רוצה, ומי שקולה עונה אך ורק לשאלה הספציפית של השואל. זה לא הפורום הזה ולעין זה לא רלוונטי
אה הבנתי, ראשונים ואחרונים נגד איסור דאו' של אונאת דבריםהדוכס מירוסלב

הגיוני בסה"כ

אוי דון קישוט...matan

חחחח אהבתי אושרקה
בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אני כל הזמן מבקשת מבעלי שיקפיד על שיעורי תורהאורין

לא רואה בעיה בכך

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עליאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עליאחרונה

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני

כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.

לכן לא כזה נורא לשאול.

אתה רציני??אביבייי

3 שנתונים זה קלאסי

אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה

א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.

ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.

ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)

אולי יעניין אותך