יום עיון לנוער- פלטרין של מלך 3- לחיות אמונהעמישב
מישהו בא?עמישב
בן אדם, אתה חופר!תפוזה 1
זו תעודת כבוד בשבילי....עמישב
חחחעמישב
בס"ד ליקבה"ו
מצטער, אבל אני לא יכול לעצור את עצמי מלצחוק. "וראש בקיר מבלי יכולת להקשיב ולהכיל דעות שונות"... חחח הרי זה בדיוק מה שאת עושה עכשיו.
באמת שאני לא מזלזל, אבל אני לא יכול להפסיק לצחוק....
בקיצור, תהני לך. לענ"ד ההפסד כולו שלך, לא בכל יום את יכולה לשמוע את סוללת הרבנים והאישים הללו, לא בכל יום את יכול לצפות בהצגות ובסרטים הללו, אבל הרי את רוצה להכיל דברים פתוחים יותר.... תהני.
נ.ב. אני חושב שהרב שמואל אליהו, שהגיע כבר פעמיים, חולק עלייך. או שהוא בא רק להשפיע מבפנים?.....
אל תגיעי, את לא עושה טובה.. הפסד שלך.תפוזה 1
בס"ד
אגב, תיקון טעות: "בשלטון הכופרים..."
מה העניין?מ.מ.י.ר
קודם כל, לא נראה לי שתורת החיים נגד המדינה. אני גם לא בטוח שהם משמיעים בחתונות שלהם את השיר הנ"ל, ואם כן אז זה חמור מאוד, אבל גם אם זה המצב - אין זה אומר שאסור לדרוך בד' אמות שלהם.. לא היית הולכת לשמוע שיעור, למשל של הרב קנייבסקי? רק בגלל שהוא לא בעד המדינה?
[מלבד זאת, אפילו רק בשביל הרב נבנצל שליט"א, שווה לבוא].
מבחינה מעשית הם כן שרים את זה בהרבה חתונותעמישב
בס"ד ליקבה"ו
אבל מבחינת מה שעומד מאחורי זה, מדובר בדברים מאוד מדוייקים וניואנסים לא פשוטים להבחנה.
לדוג'- ביום ירושלים הם באים לכותל ואומרים הלל בשמחה גדולה וריקודים לא מעטים.... על מה? על אתחלתא דגאולה. אבל ביום העצמאות אין כלום.
בקיצור, הדברים ארוכים, והרב טל עשה בזמנו כעשרים שיחות (!!!) בישיבת תורת החיים כדי להסביר בדיוק את כל העניינים והשיקולים וכו'. כך שאני לא רואה עניין לנסות להסביר למה זה כך. זה נושא רחב מאוד, וכדאי מאוד לא לרוץ לשפוט לפני שבודקים היטב היטב את כל הצדדים.
ולגבי ההגעה לשיעורים, אני מאוד מסכים שזה לא קשור.עמישב
בחתונות שאני הייתי כמעט באף אחת לא שרוהאריאלניקהנאמן
אני לא מסכים.מ.מ.י.ר
דינא דמלכותא דינא היה גם אצל בן גוריון, "אבי אבות האפיקורסות", כלשון הרצי"ה זצ"ל. כך לדעת רבני מרכז הרב לדורותיה [ועיין שו"ת עמוד הימיני סי' ט', לא בטוח, לגר"ש ישראלי זצ"ל]. גם אצל הישכיל עבדי, הגראי"ה הרצוג זצ"ל, ועוד פוסקים.
אז גם בשלטון הכופרים, שהיא "מלכות ארעית" כלשון הרצי"ה בשיחותיו ליום העצמאות (מועדים ח"ב), יש דינא דמלכותא דינא וסמכויות מסויימות. ויש בה גם עניין של כבוד מלכות (ובזה ראה את מה שכתב הרצי"ה בלנתיבות ישראל ח"ב, 'למען כבוד ישראל ומלכותו', וראה גם לאמונת עתנו ח"ג, עמ' רחצ-רצט).
אני גם לא חושב שצריך לשטוח פה את משנתו המסודרת, דעת תורה עניינית, של מרן הרצי"ה זצ"ל, אבל מי שרוצה לעיין - יעיין בלנתיבות ישראל, ח"א, 'המדינה כהתקיימות חזון הגאולה', ו-'לתוקף קדושתו של יום עצמאותנו'.
וגם -מ.מ.י.ר
והערה -מ.מ.י.ר
התואר - "אבי אבות האפיקורסות" הידוע של הרצי"ה, היה אחרי שבן גוריון סיים את תפקידו כראש ממשלת ישראל [יש הקלטה של דבריו החריפים שאמר על בן גוריון, והוא מדגיש שכל זה אחר שסיים תפקידו כראש ממשלה, בהתאם לשיטתו ב'לנתיבות ישראל' הנ"ל [וכך כתב גם הגר"א שפירא בקובץ מורשה]. מופיע ספר של רות סופר, בהוצאת מדרשת נצרים. לא זוכר מה השם].
*בספרמ.מ.י.ר
צריך להבחין בדברעמישב
בס"ד ליקבה"ו
א. לפי הר"ן אין דין "דינא דמלכותא דינא" חל בא"י. אני חושב חולקים עליו, אבל חשוב לדעת גם את דעתו.
ב. בפשטות המשמעות של זה אינה שהמלכות קדושה וכנ"ל לגבי ראש ממשלתה, אלא שצריך להשמע לחוקיה (כל עוד אינם סותרים את חוקי התורה).
ג. יש הבדל גדול בין להשמע לחוקי המדינה, או אף להעריך אותה ואת ראשיה, לבין להאמין בה. זה לגבי החצי הראשון של המשפט, החצי השני- ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים, אכן עומד בסתירה לסוברים כך. ואכהמ"ל.
אכן.מ.מ.י.ר
א'. לפי הר"ן והרשב"א [רשב"א על הש"ס - אין דד"מ בא"י, בתשובותיו - פסק שיש דד"מ א"י. ואאל"ט, תשובתו מכריעה, ואולי חזר בו] אין דד"מ בא"י, אבל לדעת רוב הראשונים כולל הרמב"ם, אין חילוק בין א"י לבין חו"ל. וודאי חשוב לדעת את דעתם, אבל בד"כ אין פוסקים כדעת מיעוט ראשונים.
ב'. וודאי, שהרי יש דין דד"מ גם לגבי מלך גוי שאינו צדיק-יסוד-עולם, אבל יש נופך נוסף בזה שמדובר בשלטון יהודי בא"י, שנבחר ע"י רוב הציבור פה בארץ. ובשלון כזה יש קדושה, ועיין בלנתיבות ישראל הנ"ל.
ג'. מה זה 'להאמין'? אם אני אומר: עצם הממשלה והשלטון של יהודים בא"י הוא קדוש וטהור, אסור לבזות את שרי הממשלה [יש להשמיע ביקורת, חריפה כשצריך, אבל בצורה ראויה, והרצי"ה הזכיר בנוגע לזה - שמלך שמחל על כבודו, אין כבודו מחול], וצריך להישמע להוראותיה [כשאינם סותרים את חוקי התורה] - אז אני מאמין בה.. ואם 'מאמין', הכוונה מאמין ביכולתה לעשות טוב לעמ"י - אז כן, אני מאמין בה, ומתפלל להצלחתה כל שבת בתפילה לשלום המדינה, שהקב"ה ישלח אורו ואמיתו לראשיה, שריה ויועציה, ויתקנם בעצה טובה מלפניו [תפילה מתבקשת וחשובה ביותר, בייחוד בתקופה הלא-פשוטה שאנחנו נמצאים בה, וסכנה ל"קניין ה'", א"י, רח"ל].
מספר דבריםעמישבאחרונה
בס"ד ליקבה"ו
א. אם אני לא טועה הרשב"א כתב את חידושיו בגיל 20 (!!!), ועיקר השו"ת היה אח"כ ולכן מסתבר שאתה צודק.
ב. ואם רוב העם היה בוחר בגוי, גם אז היתה לו קדושה? ודאי שאני לא משווה, אני רק בא להגיד שיש גבול לקדושה של בחירת העם. לענ"ד, במקרה הזה, כשברור שהשלטון מצר אחת לאחת את רגלי ודרכי שומרי המצוות במדינה אזי הקדושה שאולי היתה בו קצת פוקעת... אני יודע שאתה לא מסכים שהוא מצר אחת לאחת. אם אתה רוצה נתווכח על הנקודה הזו בשיחה אישית, אני לא כ"כ רואה עניין לפתוח עליה דיון ציבורי. אם אתה חולק על נקודות אחרות אשמח שתעלה אותן גם כאן.
ג. עפ"י מה שטענתי בסעיף ב' כל דבריך פוקעים משום שאין קדושה, לדעתי. נקודה נוספת, ודאי שאין חל על ראש הממשלה דין מלך מבחינה הלכתית, לא זכור לי ששמעתי על אדם אחד שברך עליו "שחלק מכבודו לבשר ודם/ליראיו" (באמת שאלה מעניינת מה מברכים על מלך יהודי שאין שומר תורה ומצוות)... דבר נוסף, שמעתי פעם מפי הרב עדין שטיינזלץ שליט"א שצחק על התפילה לשלום המדינה, שכידוע המקור שלה החל בימי הקיסרים, כשחששו שיהרגו את היהודים אם לא יתפללו לשלומם, לכן הוא אמר: "יש עוד כמה אנשים שלא עדכנו אותם שאם הם לא יגידו את התפילה הזאת אז לא יהרגו אותם". אגב, אני לא בטוח שהוא לא אומר תפילה זו... בכ"מ, בתורת החיים גם מבקשים את הדבר הזה, רק בנוסח טיפה שונה, עם דגשים שלענ"ד הרבה הרבה יותר חשובים (מוזכרים שם: שאנשי השלטון יהיו אנשי אמת ושונאי בצע, יראי שמים, שה' יפנה את הר קדשו ויבנה את ביתו, תקום הסנהדרין [אני לא סגור שזה מוזכר שם, אך אני כמעט בטוח], תחזור הנבואה ועוד הרבה דברים חשובים בהרבה מהמוזכרים בתפילה שכתב אותה ש"י עגנון.
שבוע טוב לכל בית ישראל, וחג שמח, ושנזכה להתעלות בקודש שלב אחר שלב עד לשער החמישים של הקדושה בחג השבועות ולזכות לקבלת התורה בשלמות.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>