תורה ומדע-מדהים!גיל פר

בס"ד

 

שלום רב,

 

להלן סרטונים לחיזוק באמונה, וגם לקירוב רחוקים, בנושא תורה ומדע. לזיכוי הרבים - ניתן להשתמש באופן חופשי בכל פעילות שרוצים.  המלצות רבנים מצורפות. 

 

מומלץ ורצוי לשלוח לכל מי שמוכן לקבל!

 

(אשמח גם להערות\הארות\הצעות לשיפור)

 

כדור הארץ עגול - 

דינוזאורים - 

זמן סיבוב הירח סביב כדור הארץ - 

גיל העולם - 

הכרת כל היצורים בעולם - 

כוכבים - 

סוד האותיות - 

התאוריה של הכול - 

בברכה, 

גיל

 

ראיתי את הסרטון האחרון.ספק

לא יודע מה יש בקבלה, אבל ניכר שמי שיצר את הסרטון הזה לא באמת יודע הרבה על פיסיקה. 

פירוט: 

 

1. הפיסיקה של הכוכבים נקראת "אסטרופיסיקה" ולא "תורת היחסות". 

גם תורת היחסות מחולקת ל-2: תורת היחסות הכללית ותורת היחסות הפרטית. 

אסטרופיסיקה היא הרבה יותר מתורת היחסות. 

 

2. מכניקת הקוונטים היא "מיושנת". עושים בה שימוש לצרכים הנדסיים כיוון שהיא מדויקת מספיק עבור מטרה זו, אבל בגלל שהיא מפרה את תורת היחסות הפרטית (ויש לזה הרבה השלכות ולא כאן המקום להרחיב), פותחו תיאוריות אחרות ומדויקות יותר - תורת השדות הקוונטיים. 

 

3. אין שום "סתירה" בכך שלא אותן משוואות מתארות את כל הכוחות הקיימים בטבע. 

אף אחד מעולם לא הבטיח לנו את זה. 

ייתכן שהגרביטציה היא קלאסית ולא קוונטית. 

ייתכן שלא ואנחנו פשוט לא מצליחים לקוונטט את הגרביטציה כיוון שעוד לא פותחה המתמטיקה המתאימה. (אם תרצה פירוט, אוכל להפנות אותך לחומרים הרלבנטיים, אבל הם דורשים כמה קורסי הכנה במתמטיקה. את הקורסים הרלבנטיים עושים רק בתואר שני). 

 

זו שאלה פתוחה - אבל בכל מקרה, אין כאן שום סתירה ו-2 התורות מסתדרות יופי אחת לצד השניה. 

אין כאן שום בעיה. משוואות מסוגים שונים מתארות כוחות שונים. 

 

 

4. פיסקאים מנסים ליצור משוואה אחידה שתתאר את הכל בעיקר כי זה יהיה ממש מגניב וגם קצת בגלל שזה נחמד שיש פרס נובל בארון. 

 

5. תורת המיתרים היא תורה שבעיני רבים נחשבת ל"פסאודו פיסיקה" כיוון שעד היום, היא לא חזתה אף תופעה חדשה שטרם נצפתה ו\או חושבה בדרכים אחרות. 

המתמטיקה מגניבה, יש מחקר בתחום, אבל נכון לעכשיו, יש סיכוי מצוין שמלבד מתמטיקה מאוד יפה, היא לא תיתן תשובות. 

 

6. וכאן אני מגיע לנקודה הכי חשובה: 
יש המון "תורות מיתרים". יש כל מיני וריאציות. 

יש תורת מיתרים שמדבר על 26 ואפילו 31 (אם אני זוכר נכון, זה לא היה תחום המחקר שלי) מימדים. 

אבל, התיאוריה הכי מיינסטרימית שנקראת תיאוריית M מדבר על 11 מימדים ולא על עשרה מימדים... אז אולי כדאי להתחיל לחפש מקורות וחשיבות למספר 11 ביהדות... 

 

 

התייחסותגיל פר

הסרטון תמציתי, אבל מדויק.

 

הפיסיקה שמתארת את המתרחש ביקום בקנה מידה גדול היא תורת היחסות הכללית. 

 

תורת השדות היא בגדול איחוד של מכניקת הקוונטים עם תורת היחסות הפרטית, אבל עדיין לא מצליחה לאחד לתוכה גם את תורת היחסות הכללית. בגלל זה המציאו את תורת המיתרים. 

 

לגבי ה-11 מימדים, גם לזה יש התייחסות ביהדות. שוב, הסרטון תמציתי וקצרצר, זה לא מאמר אקדמי, קשה להביא את הכול. שים לב של-10 הספירות יש שתי גרסאות. בגרסא אחת אין את ספירת דעת, אך יש את ספירת כתר. בגרסא השנייה להפך. הסיבה היא שספירת כתר היא כביכול "עליונה" מדי, שייכות למציאות השם עצמו, ולא בעולם הזה, אז לא ברור אם סופרים אותה בכלל. בקיצור, יש ספירה 11 שהיא במעמד ביניים של קיימת או לא קיימת. גם בתורת המיתרים, הממד ה-11 שונה מ-10 האחרים. ההקבלה כאן היא מדהימה. אבל כאמור, קשה מאוד לתמצת את זה לסרטון בצורה בהירה לקהל הרחב. 

 

 

הוא לא מדויקספק

כתובים בו המון דברים לא מדויקים שכבר כתבתי. 

נכון, המוטיביציה לפיתוח ה-QED היה להפוך את מכניקת הקוונטים ליחסותית. כל יתר הדברים שכתבתי, בעינם עומדים. 

 

זה מאוד נח להגיד ש-10 הוא מספר בעל משמעות בקבלה... רגע, סליחה... בעצם גם 11... אין בעצם אף מספר ביהדות שאין לו משמעות (ע"ע "אחד מי יודע"). 

אתה מגחיך את הקבלהסתם 1...
בגישה הרדודה שלך. תעיין בספרים ובהקדמה לעץ חיים ותראה את היחס לאותו מבנה קבלי. יש ספר טוב של הרב שטיינזלץ "13עלי שושנה" שמהווה כמבוא והסבר לעולם הזה. יש לו הסבר מאוד מעניין והצגה עמוקה של העניין.

בכל אופן זה כבר לא "פיסיקה" והדיון מכאן יכול לעבור לבית מדרש.
זו לא הגחכה של הקבלה - חלילה. זו הגחכה של אנשיםספק

שמנסים לעשות "פוילע שטיקים". 

 

אם אדם כותב הסבר מלומד על המספר 10 לפי הקבלה ובונה על זה תילי תילים ואז הוא מגלה שבעצם המספר הרלבנטי הוא 11 והוא מתחיל להסביר שבעצם זה יכול להיות גם 11 - אז זה נראה רע. 

 

הוא ירה את החץ ואז סימן את המטרה. 

7 הוא המספר המתאר את הטבע, 8 הוא המספר שמתאר את המציאות שלמעל הטבע וכו' לכל מספר ביהדות יש משמעות. 

גם אני לא חובב את הסרטונים הנ"ל כללסתם 1...
אבל לא דרך התייחסות מזלזלת נגיע למטרה. יש שיטה קבלית וצריך להכיר אותה כדי להתייחס אליה. 10 או 11 זו שאלה של פרשנות ותפיסה.

בוא נשתדל להישאר ענייניים. 👍
אני לא רואה איך אפשר אחרתספק

בונים תילי תילים על מספר מסוים, ואז כשמגלים שזה לא המספר הנכון, אז פתאום גם המספר שעליו נבנו כל אותם תילי תילים הוא בעצם לא המספר הקודם, אלא המספר החדש. 

 

אין כאן ביקורת או זלזול על הקבלה. אני לא מתיימר לבקר את הקבלה - אבל האנשים שלוקחים אותה והופכים אותה למשהו כ"כ נלעג - הם אלה שבאמת מזלזלים בה. 

הם אלה שעושים חילול ה'. 

לגבי הסרטון הלפני אחרוןספק

מעבר לעובדה שלא ברור למה נבחרה דווקא פונקציית ה-ln (אם תעבור על כל הפונקציות המתמטיות שקיימות - תוכל למצוא קשרים בין הכל לבין מה שאתה רוצה על קו ליניארי, פחות או יותר...) - אבל יותר מטריד אותי איך בדיוק חושבה הגימטריה של המילה יום והתקבל המספר 616. 

לפי מיטב החישובים שלי, הגימטריה של יום היא 56. 

 

לא המשכתי לראות את הסרטון אחרי הקטע הזה. 

 

בתור מי שמתעסק החיי היום יום עם מספרים וסטטיסטיקות, אני מצטער, אבל מדובר בשטות גמורה. כל מי שמתעסק בתחום יגיד לך את זה. 

מ סופית = 600.גיל פר


זה לא 600... 596...הרש


י'=10, ו'=6, ם'=600, וביחד: 616גיל פר


אבל ם לא שווה 600...הרש


אני מדמיין עולם בו חודש היה 23.4 ימים וה-R בריבוע היה ממש 1.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ז' באדר תשע"ח 10:16
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ז' באדר תשע"ח 10:12
לגבי השיטה הסטטיסטיתגיל פר

הויכוח שלך הוא לא איתי, אלא עם:

 

א. פרופסור חיים שור, שפרסם ממצאים רבים על בסיס שיטה זו. 

מדובר בפרופסור שמתעסק בתחום, והוא לא חושב שמדובר ב-"שטות גמורה", תודה. 

 

ב. הויכוח שלך הוא גם עם הרב זמיר כהן, ועורך תורה ומדע של הידברות, שפרסמו מאמר של פרופסור שור באחד מספרי המהפך של הרב זמיר כהן, המאמר כולל ממצאים שונים בדיוק על פי שיטה סטטיסטית זאת. 

 

אבל אתה צודק שמי שרואה ככה את הסרטון, אולי לא מקבל תשובות לשאלות שמתעוררות. הוספתי בסרטון עצמו קישור למאמר (שלי), שבו יש בנספחים הסברים על הסטטיסטיקה ותשובות לשאלות. לנוחיותך הנה הקישור הישיר:

http://sfilev1.f-static.com/image/users/536615/ftp/my_files/%D7%A6%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-3.pdf?id=30817269

 

ניוטון עסק רוב זמנו באלכימיהספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ו' באדר תשע"ח 11:54

והיה אדם נוסף, זוכה פרס נובל לכימיה שאני לא זוכר את שמו שהיה בטח שויטמין סי יעיל לטיפול לשלל מחלות (וכל השערותיו הופרכו במחקרים - דווקא לגבי דברים אחרים, ויטמין סי התברר כיעיל, אבל עליהם הוא לא חשב וזה נושא לדיון אחר). 

 

הנקודה היא שתואר פרופ' זו לא הוכחה. 

כל העולם האקדמי למעט אותו פרופ' שור שעושה מניפולציות שקופות - יגיד לך שמדובר בשטויות.

 

אתה יודע מתי עושים שימוש ב-ln כשחוקרים נתונים? (המקרה הקלאסי)

כשרוצים להביא את כל הנתונים לאותו סדר גודל פחות או יותר. (למשל, אם יש לך גרף עמודות עם 30 עמודות שרוב הערכים הם סביב ה-100,000 ויש לך 3 עמודות סביב ה-5  - אם תצייר אותה ככה סתם, לא תראה שבכלל יש משהו בעמודות הקטנות, אבל אם תצייר לוגריתם של הערכים, אתה תראה אותם). 

 

אז זו לא חכמה למצוא 3 מילים, להשתמש בגיאומטריה (בצורה לא מאוד מקובלת) ו"לאנוס" את התוצאות כדי לנסות למצוא קשר כלשהו. (אגב, גם R בריבוע הוא לא מדד מי יודע כמה ואם הערך שלו טוב או לא, זה תלוי בבעיה שאותה בוחנים. יש בעיות שעבורן R בריבוע, גם 0.99 זה לא מספיק טוב). 

אני מבטיח לך שאפשר למצוא קשרים זהים בשלל שפות - כי זה מאוד פשוט. 

 

במקום ln , תוציא לוגריתם על בסיס שונה, תצירר קו כמעט ליניארי ואז תסביר מה החשיבות של אותו מספר ששמת בבסיס - ווואלה!! יש לך פרסום של ספר שכל העולם המדעי יקבל בגיחוך ויצחק עליך בגללו... 

 

(הרב?) זמיר כהן - סלח לי על הבוטות, אבל הוא שרלטן שמחפש "מחקרים" פסאודו מדעיים באתרים של שרלטנים אוונגליסטים. (אני מוכן לעשות עם כל אדם את "ניסוי המים" המפורסם שלו...). 

הספר שלו הוא חילול ה' מתחילתו ועד סופו. 

קראתי את הספר שלו והזעדעתי מחוסר הידע והשרלטנות. 

כל אדם דתי ו\או מדען צריכים להוקיע את הספרים הללו. 

 

אנשים הוציאו סדרת סרטוני יוטיוב שלמה שנקראת "למה צוחקים על דתיים" בגללו ובגלל אמנון יצחק - והחלק הגרוע בסיפור הזה הוא, שהם צודקים. 

אין מה לענות להם. 

הם עוברים על הסרטונים הללו ומפרקים אותו ושכמותו לחתיכות ובכך מנסים להגחיך את הדת ואת כל הדתיים. 

 

הדבר היחיד שאפשר לענות להם הוא: "אתם צודקים, אבל לא כל הדתיים הם כאלה". 

זה ממש חילול ה'. 

סרטון הכוכביםספק

תחילה, ניכר שמי שיצר את הסרטון לא באמת מבין את המשמעות של "חזקת 10". 

 

ה"מדענים" לא מדברים על מספר הכוכבים ביקום, אלא ביקום ה"נראה". מה זה אומר? שאנחנו לא יודעים את גודל היקום וסביר להניח שיש עוד המון כוכבים שנמצאים כ"כ רחוק מאיתנו, שהאור שהם פולטים עדיין לא הגיע לכדור הארץ. 

 

עכשיו, ההבדל בין 10 בחזקת 18 לבין 10 בחזקת 22 (למרות שההערכות כרגע כבר מדברות על 10 בחזקת 24) הוא פי 10,000. (ופי מליון אם מדובר על עשר בחזקת 24). 

הערכה ששגויה ביחס של פי מיליון (מה שנקרא "שישה סידרי גודל") היא לא דבר מאוד משכנע. 

 

10 בחזקת 24 זה לא כמה עשרות מליארדים, אלא יותר ממליארד מליארדים (10 בחזקת 19 זה כבר מליארד מליארדים). 

 

יש כאן חוסר הבנה מהותי בנוגע לסדרי גודל, מספרים וחישוב היחס ביניהם. 

 

ברשותך, לא אמשיך לראות את יתר הסרטונים - יש גבול למה שאני מסוגל לספוג... אבל אני הייתי מוריד את הסרטונים הללו מהסיבה הפשוטה: חילול ה'. 

אין לי דרך אחרת לתאר את הסרטונים האלה. 

תשובה לסרטון הכוכביםגיל פר

הוספתי בהערות על הסרטון תשובות לשאלות שונות, אולי זה ייתן מענה לפחות לחלק מטענותיך. יש שם התייחסות לחזקות. לנוחיותך, אעתיק את כל הקטע בסוף תגובה זו. 

 

לגבי כמה עשרות מילארדים, אולי התבלבלת בין מספר הכוכבים ביקום לבין גודל ממוצע של גלקסיה. הנתון "כמה עשרות מיליארדים" מופיע בסרטון לגבי ממוצע הכוכבים בגלקסיה ולא לגבי מספר הכוכבים ביקום. זהו הנתון של הפיסיקה לגבי ממוצע הכוכבים בגלקסיה. 

 

לגבי מספר הכוכבים ביקום הנראה בלבד או ביקום כולו: המספר של המדע הוא ביקום כולו. עושים אקסטרפולציות שונות, מניחים הנחות, ומזה מסיקים מתוך האור הנראה על מספר הכוכבים בסך הכול ביקום. בגלל זה ההערכות של המדע כל כך גסות, ובגלל זה גם הפער בין 10 בחזקת 18 ל-10 בחזקת 21 הוא לא כל כך גדול כמו שנראה ברגע הראשון. וראה עוד על זה בתשובות לשאלות להלן:

 

-----------------------------------------------

 

תשובות למספר שאלות שנשאלו:

 

שאלה – לגבי הטענה הראשונה בסרטון, לפיה מספר הכוכבים על פי המדע ועל פי היהדות דומים, זה לכאורה לא נכון, שהרי המספר של המדע גדול פי 1000 מהמספר של היהדות: 10 בחזקת 21 לעומת 10 בחזקת 18.

 

תשובה – ראשית, המדע עצמו מודה שהמספרים שלו הם הערכות גסות בלבד. אפילו בין ההערכות המדעיות של NASA להערכות המדעיות של סוכנות החלל האוסטרלית יש פער של פי 10. שנית, אם התלמוד היה סתם ממציא מספר, למה לא לכתוב "אלפי כוכבים"? זה כבר נשמע מרשים. הרבה יותר ממה שאפשר לראות מכדור הארץ. מאיפה הגיע התלמוד למספר מסדר גודל כזה של 18 אפסים? ושלישית ומה שאולי ממחיש את העניין בצורה הטובה ביותר: תאר לך שהיית יושב על חוף הים בלילה בהיר לפני 1500 שנה, מסתכל אל השמים, ורואה כמה מאות כוכבים. והנה מופיעים על החוף שני אנשים לידך ודנים ביניהם. האחד אומר שמספר הכוכבים האמיתי הוא 1 עם 21 אפסים אחריו - אבל בערך, הוא לא בטוח בדיוק. השני אומר שהמספר הוא 1 עם 18 אפסים אחריו – אבל זה היה בבריאת היקום, עד עכשיו יכול להיות שזה קצת השתנה. אלה הטענות המדויקות של שניהם. כעת, ברצינות, האם לא היה ברור לך ששניהם מדברים על אותו דבר בדיוק...?

 

שאלה – לגבי הטעה השנייה שבסרטון, מספר הכוכבים בגלקסיה, הרי המספר של היהדות קטן פי 10 מהמספר של המדע: 3.65 מיליארד מול עשרות מיליארדים.

 

תשובה – ראשית, גם כאן המדע עצמו מודה שהמספר שלו הוא הערכה גסה בלבד. שנית, משהו שלא מופיע בסרטון, שימו לב שהמספר של היהדות (3.65 מיליארד) נופל בתוך טווח הגודל המדעי של גלקסיה: בין 10 מיליון ל-100 טריליון כוכבים. ראו ויקפדיה בערך "גלקסיה". מדהים כשלעצמו. מי יכול היה סתם כך לשבת על כדור הארץ לפני 1500 שנה, ו-"לנחש" מספר בתוך התחום הנכון של גודל גלקסיה? ושלישית, נחזור למשל של חוף הים. אתה יושב לפני 1500 שנה בלילה בהיר לחוף הים, ורואה בשמיים כמה מאות כוכבים. והנה מגיעים שני אנשים ודנים ביניהם. האחד אומר שבעצם בשמיים יש קבוצות ענק של כוכבים, בגודל ממוצע של 50,000,000,000 (עשרות מיליארד) כוכבים – אבל בערך, הוא לא בטוח בדיוק. השני אומר שנכון, יש קבוצות ענק של כוכבים, אבל הגודל הנכון הוא בערך 4,000,000,000 (קרוב ל-4 מיליארד) כוכבים. דיון. כעת, ברצינות, האם לא היה ברור לך ששניהם מדברים על אותו דבר בדיוק...? הרי אם אחד היה אומר שגודל גלקסיה הוא 100 כוכבים, והשני היה אומר שגודל גלקסיה הוא 10 עם 14 אפסים אחריו, טוב כאן יש ויכוח. אבל בפערים האלה של המספרים, כששניהם מדברים במונחים של כמה מיליארדים, הרי ברור ששניהם מסכימים למעשה על אותו יקום ואותן גלקסיות.

 

 

 

 

אז ככה:ספק

1. אם המדע עצמו מודה שמדובר רק בהערכות גסות - אז על מה בדיוק הגאווה הגדולה? איפה התורה מתאימה למדע במקרה הזה? 

אתה זה שהעלית את הנושא וטענת שהמדע מסתדר בדיוק עם התורה - אבל אז, כשאני מסביר לך שזה לא המצב, אז אתה כותב שמדובר רק בהערכה של המדע... אוקי, אז הוכחת שההערכה של המדע שונה בכמה סידרי גודל ממה שלטענתך מופיע בתורה. 

איפה פה ההישג הגדול? 

 

כמו כן, מספר הכוכבים ביקום השתנה - אבל זה לא אומר אם יש יותר או פחות. כוכבים הושמדו במהלך ההיסטוריה של היקום. 

 

אם ההבדל בין אותם 2 אנשים הוא פי 1000,000 אז כנראה שלא הייתי מאוד מתרשם. 

 

2. שוב, הראית שהמדע מעריך בהערכה גסה מספר שונה ממה שלטענתך מופיע בתורה או בקבלה. 

נפלא. 

מה בדיוק זה נותן לנו בחיים? 

 

בכל מקרה, אני לא מכיר הערכה מדעית של מספר הכוכבים הממוצע בגלקסיה ומסיבה טובה (לכן גם חשבתי שאתה מתייחס למספר הכוכבים ביקום):

זה חסר משמעות בגלל השונות המטורפת שיש בין גלקסיה לגלקסיה. 

יש גלקסיות עצומות ויש גלקסיות קטנות. 

ההבדל הוא בכמה וכמה סדרי גודל. 

 

זה כמו לשאול: כמה אנשים מכל גז יש בממוצע בעולם? 
אז יש לך את הסינים עם 1.5 מליארד ויש לך את המונגולים עם בערך 3 מיליון. 

השאלה חסרת משמעות ואם מישהו התיימר להגיד מהו המספר הממוצע של הכוכבים בגלקסיה - אז כאן כבר מתחילה הבעיה. 

 

לגבי סרטון הירחספק

אני חושש שמי שיצר את הסרטון לא מבין את ההבדל בין פתרון אנליטי למדידה (או פתרון נומרי - אבל זה כנראה םחות רלבנטי לצורך הענין), בתור התחלה. 

 

לפני שניוטון חשב על חוקי התנועה שלו - לא ידעו לחשב זריקה של אבן בזוית מסוימת למרחק מסוים. לא היתה נוסחא שתגיד להם את זה - אבל הם עדיין ידעו כמה זמן זה לוקח. 

איך? 

פשוט: זרקו את האבן ומדדו. 

 

פתרון אנליטי הוא פתרון סגור מתמטית שבהינתן שעוד לא נעשה הניסוי, ייתן תחזית מדויקת עבור תוצאות הניסוי. 

ברגע שבוצע הניסוי, אין בעיה למדוד את התוצאה ולדעת אותה. 

(למעשה, רוב (או לפחות חלק ניכר) המחקר הנערך היום הוא הניסיון למצוא מודלים או פתרונות מתמטיים עקביים עבור בעיות שהתוצאה עבורן כבר ידועה בזכות ניסוי שכבר נערך). 

 

לכן, לא מסובך להבין איך כבר לפני מאות שנים, אנשים ידעו מהו הזמן הממוצע של חודש - מה שמביא אותנו לנקודה הבאה: 

 

חודש ירחי, הוא לא פרק זמן קבוע.

הממוצע הוא אכן קרוב למספר שמצוין בסרטון, אבל הוא נע בין כ-29.18 ימים לבין כ-29.93 ימים. 

אחרי הכל, כדור הארץ לא מסתובב במסלול מעגלי סביב השמש אלא במסלול אליפטי - מה שאומר שהוא מתקרב ומתרחק מהשמש ולא נשאר במרחק קבוע ממנה מה שמשנה את אפקט הכבידה שמופעל על הירח (ועל כדור הארץ). 

 

אז לשאלה שמופיעה בסרטון: איך הם ידעו? 

התשובה פשוטה: הם פשוט הסתכלו למעלה ומדדו... ואין לזה שום קשר ליכולת לפתור את בעיית שלושת הגופים בצורה אנליטית.  

בדיוק כפי שתאלס ידע את גובה הפירמידות במצרים לפני יותר מ-2500 שנים. (אלא שתאלס גם השתמש בגיאומטריה, כך שזה אפילו יותר מרשים...). 

כמה הערותאנונימי (2)

לגבי הקורלציה בין גיל העולם לתיאור הבריאה, התעלמת מבריאתם של הרבה מאוד יצורים אחרים, שלפי האבולוציה התפתחו בזמנים שונים, ואילו בתורה זה בעיקר חמישי-שישי, וכנ"ל לצמחים.

כלומר, זה להתעלם מדברים שמפריעים לתיאוריה.

 

לגבי הסרטון של הדגים בים, ידוע שרוב השונות הביולוגית נמצאת בים, ואיננו מכירים את רוב היצורים הימיים. את האמירה שלך עם הסנפיר והקשקשת קשה לי לקבל ככתבו וכלשנו, כי זו אמירה של חז"ל, וגם הם בני אדם (ע"ע כינים שנוצרות מעפר ועוד רבים אחרים). מה יקרה אם יגלו דג כזה? האם תאבד את אמונתך? (אנחנו יודעים להגיד שחכם עדיף מנביא. איזה חכם יחתום על אמירה כזו?) את אותה אמירה קל יותר בעיניי לייחס לתורה, לגבי ארבע החיות שמראות סימן טהרה אחד.

 

לגבי הסרטון של הגימטריות, צריך לזכור שהמדגמים שאתה מציג הם מאוד קטנים, ואתה מפעיל עליהם מניפולציות, כמו השמטת ו', סידור מחדש של הסדר וכו' - אתה מכופף את הדברים כדי שיתאימו למה שאתה טוען.

בכלל, קצת קשה לי עם גימטריות. שח לי פעם ת"ח זקן, סיפור על בעל הטורים: ידועים הפרפראות של בעל הטורים לתורה. סיפר לי אותו ת"ח, שבעל הטורים כתב את פירושו לתורה והראה לאביו, הרא"ש. הרא"ש לא התרשם, ואמר לו שכל אחד יכול לעשות חשבון של גימטריות ושיעשה משהו שדורש קצת יותר שכל. אז הוא הלך וכתב את ארבעת הטורים.....

 

וכמו קודמי, אשאל למי אכפת?

הרי אנו מדברים על אמונה, ולכן לא נדרשים לשום הוכחה מדעית. בעיניי גם ההערה בסוף של אישור על ידי אדם אחד שסיים תואר בפיזיקה בהצטיינות כל כך לא רלוונטי ורק ממעיט מהערך. אם רוצים להביא חיזוק, זה ללכת לאנשים שהם רב וד"ר (או פרופ', וב"ה לא חסר כאלה) ולקבל מהם אישור אמיתי. לא איזה כתב הסכמה כללי.

 

והערה לקודמי: בם החוקר עם ויטמין סי הוא לענ"ד ג'יימס לינד, ואם כן אז אתה לגמרי לא מדייק בפרטים, למרות שזה ממש לא עקרוני לנקודה שאתה מוכיח.

 

זה כמו הסרטונים של הרב זמיר לא? זה די דומהנוגהאדר22אחרונה


אוניברסיטת בצאללאנונימי (פותח)
יש מישהו/ י שלמדו שם ויכולים לתת לי חוות דעת אשמח אם יש אז מ2 השלוחות גם החרדית וגם הרגילה...
בהצלחהארץ השוקולד

אפשר לפרסם את השרשור כדי להגדיל סיכוי לתשובה?

כןאנונימי (פותח)
צניעות במגמת אומנותבננה צהובה

הי,
יודעת על מישהי שלמדה אומנות בשלוחה החרדית - היה אפס צינזור, גם בספריה היה ספרים ותמונות בלשון המעטה, לא ברמת צניעות מינימלית. גם המרצים מדברים על הכל בלי סינון.
בשלוחה הרגילה, זה עוד יותר, מן הסתם.
אולי זה שיקול - למי שפנתה

תודה. זה עזר ממש. לא שווה ללמוד אם אין צניעותאנונימי (פותח)
למדתי שם לפני 7-8 שנים, ולכן עזבתיlee2345
אז מה חרדי בזהזיויק
איזה חוסר צניעות יכול להיות במגמת "אומנות"?4ne1

זה לא לימודי משחק וכו'.

למה בכלל שמישהי דתיה תלך ללמוד את זה? מה עושים בזה בשוק החופשי? לדעת לצייר כבשים?

אומנות היום (ובעבר) מלא בעירוםאנונימי (5)

אפשר לצייר ציורים צנועים וכשרים, אבל מי שילמד על היסטוריה של האומנות ואומנות מודרנית ייחשף ליצירות לא צנועות בכלל, אם לא יהיה נסיון להתאים ולצנזר את החומר.

הפרקטיות של התואר הזה שיקול אחר. אפשר לחדד את הכישורים האומנותיים ולהפוך לאומן שמציג בגלריות, אבל יותר ריאליסטי זה כנראה להיות מורה לאומנות בבית, או להעביר סדנאות למבוגרים, ודברים כאלו.

עירוםאנונימי (3)

זו לא פורנוגרפיה

זה כנראה אסור אבל ההשפעה על הנפש מאוד שונה

הרמה בהתאם למי שנמנע

השאלה היאשבורת,לב

האם סטודנט לאמנות שרגיל להסתכל על אובייקט פיגורטיבי ויצירות בהקשר אסתטי מתכוון להנות כשהוא מסתכל על עירום בוטיצ'לי או גויה.

אם נהיה כנים, אפשר לומר שההשפעה היא שונה אבל כנראה שיש השפעה גם למי שמורגל.

לא נראה לי שיש הבדל מבחינה הלכתיתאנונימי (5)

ואם רוצים לדבר במונחים חילונים, לדעתי אפשר לקרוא להיחשפות לתוכן מיני שאדם לא מעוניין בה, משהו בתחום של הטרדה.

סטודנט מגיע מרצונו מי שלא רוצה שלא יבואאנונימי (3)

על זה בדיוק הדיון. בלי כפיה מה ההטרדה פה?

מי שרוצה ללמוד אומנות אבל לא רוצה לראות עירוםאנונימי (5)

הוא חייב? אם ציבור מספיק גדול מבקש מסלול נפרד עם צנזור תכנים, בגלל "ערך השוויון" נכפה עליו להחשף לתכנים שלא מעוניין בהם או לא לעשות את התואר בכלל?

דיברת על הטרדהאנונימי (3)

לגבי המיקום וההכרח (אם בכלל קיים) של עירום, נצרות או מה שציינו כאן באמנות זה דיון אחר.

מציע לך לברר עם מישהו שסיים שם תואר ולהבין אם יש כפיה ומה בכלל המסלול, כאן הכל סטיגמה וחרדה

אני לאאנונימי (3)

נכנס לקטע ההלכתי גם כתבתי שכנראה אסור. מבחינת הנפש גם ההנאה היא שונה כשתסתכלי על עירום אמנותי של בוטיצ'לי את תהני מהיופי לא מפורנוגרפיה שלא קיימת שם. חוץ מזה כשתסתכלי על עירום של לוסיאן פרויד שהוא אפילו לאסתטי בכלל גם יופי לא יהיה שם יהיה שם רק כאב וסבל.

אני לא מבין למה מתרגמים אסור לתועבה או משהו פסול אסור בגלל שזה חזק ויפה. מי שחושב שעירום זה שלילי אני לא יודע לאיזה זוגיות או חיים הוא מכוון והתגובות כאן חרדות מעירום או חוסר צניעות בלי פרופורציות נכונות.

פרופרציות נכונות לגבי עירום זה מסגור בתוך נישואיםאנונימי (5)

עירום, ומיניות באופן כללי, שלא ממוסגרת בתוך קשר מחוייב בעיני אלוקים והחברה, ונעשה בפרטיות בחדרי חדרים מבחינתי הוא תועבה.

לא רק ברמה ההלכתית, ככה היחס הנפשי של הרבה אנשים שומרי הלכה ושאינם לנושא הזה. זה לא אומר שלא יהיו להם חיי נישואים נפלאים ובריאים.

וברור שהגבול בין עירום לשם הנאה ולשם אומנות הוא מאוד דק, ויש יצירות אומנות שבמפורש נוטות לכיוון הראשון. הוכרחתי לקרוא מספיק מאמרים אקדמיים על "החושניות שבה האומן מתאר את הנשים הטיהיטיות כדי להנכיח את הטבעיות והקרבה לאדמה...."

החברה החילונית המערבית חייבת להכניס מיניות לכל הקשר כל הזמן בלי שום מנוחה, ולהרבה אנשים שיש להם סולם ערכים אחר, מעבר לבעיה הלכתית, זה בהחלט עלול להיתפס אצלם כמטריד ומעורר אי נוחות.

כתבת הרבה דבריםאנונימי (3)

לגבי החברה החילונית המערבית אני לא מכיר כזאת כחברה אחת אחידה. קראת מאמר אחד ויש מאמרים של חילוניים מערביים שיותאים נגד עירום. הכל ענין של פוזיציה. גם החברה החילונית המערבית היא לא אחידה היא מגוונת ומלאה בדעות.

בכל מקרה זה גולש מהדיון

אני יודעתשבורת,לב

שלבהות שעה בקימורים של בוטיצ'לי עושה (אולי רק לי) הנאה והרהורים מעבר להנאה מיופי.

אבל זה ייחודי ואולי גם זה סובייקטיבי.

כמה זה כבר קורה בלימודים? מעט מאוד.

מי שלא מעוניין יכול לצאת משיעור או 2.

פרויד מאוד חזק .

אתה אומר סבל, אני אומרת חשוף ופגיע.

ואין קשר להטרדה. מיותר להרחיב.

וממליצה לך ללכת למקום ולשאול שם אנשים אקראים.בננה צהובה

לפעמים זה נותן כיוון

לא למדתי שם אבל שמעתי דברים נוראייםחושבת בקופסא

ממרצים שלמדו או מלמדים שם.

יכול להיות שחלק כן השתפר עם השנים, אני לא יודעת מניסיון.

אווירה תחרותית נוראה בין הסטודנטים, סיפורים על אנשים שמחבלים אחד לשני ביצירות. 

ביקורתיות מאוד קשה מצד המרצים, מילים מאוד קשות, מסמנים לסטודנטים איקס גדול ישר על העבודה.

הכי קיצוני: בגלל כל זה, היו סטודנטים שהיו מגישים את העבודות ואז עולים לגג להתאבד.

 

וגם זה מקום מאוד חילוני ומאוד שמאלני. 

מבחינת צניעות זוועת עולם. מבחינת פוליטיקה, הם הוציאו בתור פרוייקט אומנותי תמונה של ביבי עם חבל תלייה לפני כמה שנים.

 

יש המון פרוייקטים ללימוד אומנות ועיצוב לדתיים שקמו בשנים האחרונות, הם סובלים מחסרונות משמעותיים משלהם (בעיקר חוסר מקצועיות משווע) 

אבל כל הנ"ל אלו דברים שנשמעים לי מאוד מרתיעים. שוב, לא באמת מניסיון.

אמאלה חרדותתת תודה על התגובהאנונימי (פותח)
עצם זה שרוב התגובות נכתבות באנונימי4ne1

הופכות את זה למשהו לא רציני. אם אתה חושב משהו תעמוד מאחורי הדברים.

לגופו של דבר, אני לא חושב שיש מישהי חרדית או דתיה אמיתית שתלך ללמוד במקום כזה ואם זה רק ציורים שיש בהם אלמנט של עירום, אז דיינו. זה לא כצעקתה, חשבתי שיש כבר משהו גרוע יותר. אלה ציורים נפוצים ואפשרלמצוא אותם בכל מיני מקומות. עדיין לא הבנתי מה זו אומנות.

למה שמישהי דתית לא תלמד במקום כזה?שבורת,לב

למה לקצץ כנפים של בני אדם?

אתה לא מבין כמה סבל עובר אדם עם נפש של אמן שלא יוצר.

חושב כמוךאנונימי (6)

מנסיון

בדיוק בגלל תגובותאנונימי (3)

שמחלקות ציונים לדתיים שהם לא את יש את האנונימי. יש גם דתיים ודתיות "אמיתיות" שהחליטו ללמוד אמנות ברמה גבוהה, הטכנולוגיה קיימת

אל תפחדשבורת,לב

אתה לא לבד

זה לא הפחדאנונימי (3)

לא כתבת איזו מגמהאנונימי (3)

בגדול זה לא המקום להתייעצות זו נישה מאוד מצומצמת ואם את בכיוון של בצלאל את כנראה מגיעה מכיוון טיפה שונה.

לא עונה כי עברו שנים מאז שהייתי בנישה הזו של האמנות למדתי אבל לא שם ומכיר כאלה שכן.

חלק ימליצו חלק פחות אבל ההפחדות כאן בלי פרופורציות. כמו בכל מקום זה תלוי בך בכוח הפנימי שלך ובשמירה שלך על עצמך ועל מה שחשוב לך. תנסחי את זה לעצמך מראש.

מי שלא למדה שם ומגיבה... זה מדבר בעד עצמו אין סיבה לחרדות בהצלחה

יכולת אישית זה סובייקטיבישבורת,לב

כנ"ל חוסן, וכנ"ל ערכים והגדרות דתיות.

להגיד זה תלוי בך זה נחמד אבל לא באמת עונה על השאלה אם האווירה מתאימה למי שמחפש מסגרת דתית וצנועה.


אכן אין סיבה לחרדות. 

ברוראנונימי (3)

שזה סובייקטיבי כתבתי שמי שהתקבלה לבצלאל ובכלל נכנסה לזה כנראה שמגיעה ממקום שונה, סובייקטיבית. בטח שונה מהקולות כאן בדיון שלא מסוגלים להכיל מורכבות.

היא תוכל להירשם ולצאת באמצע, לדבר עם המרצים ולהסביר את המורכבות שלה, להבריז פה ושם ובכלל לפתח אופי (זו לא מילה גסה)

מכיר לא מעט כאלה שעשו את זה לא רק שם, עירום לא מפריע רק לדתיים זו סוגיה מורכבת ועדינה תמיד.

הרבה יותר מדאיג אם היא לא תלך ותאכל את עצמה כל החיים על הפספוס, זה הרבה יותר נפוץ.

אם היא יודעת מה טוב לה בדיוק כנראה שלא היתה מתייעצת.

שאלתי לאיזו מחלקה היא תלך כי יש מחלקות מאוד נחשבות שם בלי הבעיה הזאת ורק באמנות זה יהיה בוטה כל כך. לא חסר מחלקות אמנותיות שלא ייכנסו לקרביים של הציור והאמנות

חממה מוגנתavinagar

זה חממה מוגנת ורגועה לבנות שרוצות תואר של בצלאל בלי כאבי ראש


 

אבי נגר

 

אוקיי אז איפה כן נורמאלי ללמוד אומנות במדינה?נתקה

מישהו יודע ומכיר בי"ס עם מסלול קצר יותר לאומנות ששווה באמת?

מכללת אמונהאנונימי (4)
קצר ושווה באמת?אנונימי (3)

מי שרוצה תואר שישקיע בו למה השאיפה לבינוניות?

אמונה דוקא נשמע כמו אחלה מקום להתפתחנתקה

תואר זה איך שאדם מתאר את עצמו ואת היכולות והכשרונות שלו אם כבר..

נראה לי שככה בגדול זה עובד..

מעניין אותי למה דווקא בשרשור הזה4ne1אחרונה

הרבה כותבים באנונימי...

האם אתם חושבים שיש צורך לבשורה חדשהפתית שלג

בתחום לימודי התואר במסלולי מהדרין בנפרד לגברים ונשים?

זאת אומרת גם מצד הצניעות וגם מצד התכנים.

או שבעצם אין מספיק דרישה בשביל להקים מוסד שמכיל תארים לא חרדים-קלאסיים.

אני נפגשתי עם זה בכמה תארים שחשבתי עליהם, וזה אפילו כיוון אותי לבחור בתארים קלאסיים יותר לציבור הדוסי..

לרגע חשבתי שזה משהו שקשור לנצרות.חתול זמני
בכללי רוב התארים באקדמיהאריק מהדרום

פשוט לא שוים יותר מידי.

יש מעט מאוד נישות באקדמיה ששווה ללמוד אותם מהצד של פרנסה.

יש רפואה ופרא רפואה, STEM, משפטים וראיית חשבון, הוראה ואדריכלות, זהו בערך.

אם המטרה היא פרנסה אפשר ללמוד מגוון תעודות ורישיונות שלא באקדמיה, תיווך נדלן, רתכות ומסגרות, אינסטלציה ושיפוצים, טכנאים וחשמלאים למיניהם, רישיון מנוף או טרקטור או מלגזה או משאית, הלוואי שהציבור החרדי (והציבור הישראלי בכלל) יתמקד בזה במקום בתארים מיותרים במדעי הרוח והחברה, אין שום פרנסה בתחומים האלה.

כמו שכתב ריה"ל "ואל תפתיך חוכמה יוונית שאין לה פירות כי אם פרחים".

פתית שלגאחרונה
מחפשת מכללות ללימודים מופרדיםאנונימי (פותח)

של עבודה סוציאלית.

הבנתי שיש את מבח"ר בבני ברק ואת המכללה באשקלון.. אשמח לשמוע המלצות.

וצריכה גם מכינה, אז מקומות שיש בהם גם וגם..

לא מכיר אבל מקפיץפתית שלג

גם מעניינת אותי ההזדמנויות שיש ללימודי תואר "מהדרין"

אגב אולי בפרוג יהיו תשובות רלוונטיות יותר

יש למכללת הדסה קמפוס נפרדארץ השוקולדאחרונה

קמפוס שטראוס,

יש להם מכינה לגברים, מניח שיש גם לנשים אבל לא יודע 

אתם מכירים לימודי תזונה מופרדים?יהלום12

אני מדברת על תואר כן?

מופרד לנשים בלבד.

 

בדקת באלימה?זיויקאחרונה

עכשיו רואה ששאלת על תואר אז לא רלוונטי

מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר ברא
אולי עדיין רלוונטיאשר בראאחרונה
אבל הבנתי שצריך לשאול את המכללה בה לומדים ואם הם עובדים עם מלגות לתעודה אז הם מפנים אותך..
סוף דוקטורט שלא נגמרhodayab

מקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...

מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס. 

במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.

המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.

אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת. 

מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.

מישהו?

 

מנסה לענותעדיין טרייה
התגובה של המנחה די מקוממת, אין לו מינימום אחריות לכך שהדוקטורט שלך לא מתכנס? אני כן מכירה כאלו שהמשיכו לשנה שישית אז מבחינת האוניברסיטה אני מניחה שיאשרו. הייתי מתחילה מלהתייעץ עם ראש החוג לנסות להבין מה אפשר לעשות. התואר שלך ניסיוני או עיוני? האם יש אפשרות לעבור מנחה ולהישאר בתחום מחקר מספיק דומה (מכירה משהו שעבר אבל בשלב מוקדם יותר)? אולי להתייעץ עם הוועדה המלווה? (מכירה מצב שהסטודנט כינס על דעת עצמו את הוועדה המלווה כי הדוקטורט לא התכנס כדי להבין איך כן לסיים). אגב מאמר אחד אחרי 5 שנים זה לא מצב כזה נורא רוב מי שאני מכירה פרסמו את 2 המאמרים הנוספים ממש בשנה האחרונה. אגב גם לא חייב דוקטורט מאמרים פשוט צריך להבין מהמנחה מה כן יביא את העבודה לרמה מתאימה. אם יש מאמר של כנס בנושא אחר מהמאמר שפורסם אולי אפשר להתבסס על זה למאמר נוסף? השלב האחרון בדוקטורט זאת באמת תקופה קשה מאוד ובלי תמיכה של המנחה זה ממש קשוח לעבור את זה. 
תודה על התגובהhodayab

לעבור מנחה 3 חודשים לפני הסוף- אני לא יודעת כמה זה ריאלי.

תואר עיוני, ולצערי באמת אין המון חומר ל-2 מאמרים נוספים. אפשר ל-1. המון זמן התבזבז על כיוונים שלא צלחו.

 

אני מרגישה שהמנחה חושב שהתחתנתי קטולית עם הבעיה שאני מנסה לפתור. אני כולו באתי ל-4-5 שנות מחקר, לא מעבר. 

גם באמת שהמחקר מייאש אותי לגמרי. אני אמורה ללדת בתחילת שנה ואין כיוון מבטיח באופק. אם אצטרך לעבוד על זה עד לפתרון הבעיה אני עלולה להשתגע באמצע.

 

זה השאלה אם באמת מדובר ב3 חודשים לסוף.עדיין טרייה

הגיוני שיש הרבה כיוונים שלא צולחים אבל בדרך כלל יש כיווני מחקר עם סיכון יותר גבוה ויותר חדשניים וכיווני מחקר נוספים פחות חדשניים אבל עם סיכוי טוב יותר להצלחה.

לגבי הוועדה המלווה זה החוקרים שהיו במעבר שלב.

הייתי קובעת פגישה עם המנחה ומנסה להבין איך כן אפשר לכנס את החומר שיש למאמר אחד נוסף. איזה סימולציות חסרות וכו ושמה על זה פוקוס מרכזי. יכול להיות גם שהמנחה שלך אובר ביקורתי ואם תדברי עם הוועדה המלווה הם דווקא כן יחשבו שיש מספיק חומר או קרוב לזה (מכירה מנחים משוגעים שלא רצו לשחרר אנשים בתואר שני גם אחרי כמה פרסומים וטענו שזה לא מספיק).

מקווה ממש לצאת מזה... וכן, זה הסוף.hodayab

פשוט אני כבר כל כך מותשת מזה שכבר פחות חשוב לי התוספת ד"ר לשם שלי, העיקר לסיים.

כרגע הכיוון של הפסקת לימודים הכי ריאלי, מקווים לנס עם הרבה עבודה קשה.

מסכימה עם רוב מה שעדיין טריה כתבהבוקר אור

ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..

בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים

מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם

מישהו יודע איך אני יודעת מי הוועדה המלווה שלי?hodayab
לא היה לך מעבר שלב?בוקר אור

בדכ עושים באמצע הדוקטורט ומגישים להם מסמך. רוצה לכתוב לי בפרטי מאיזה אוניברסיטה את?

אם את לא זוכרת, יכולה לשלוח מייל לרשות לתלמידי מחקר אצלכם

ביררתי, אצלנו זה לא חובהhodayab
וואו, מעריך את כל ההשקעהארץ השוקולד
איזה אמירה כואבת.

לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.


שולח כוחות מכאן.


תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?

תודה, לך ולכולם. מעדיפה לא לפרסם בראשי כרגע.hodayab
ככל הידוע לי,אנונימי (2)אחרונה

אין חובה לסיים דוקטורט בצורה של מאמרים. זה אופציה, אבל לא חובה.

אמור להיות בתדירות של פעם בשנה פגישה עם ועדה מלווה (מהמוסד שלך או חיצוני), והם אמורים לתת חוות דעת נוספת למנחה לגבי התרומה, התקדמות וכו'.

נראה שלא היה לך דבר כזה.

בטח יש אצלכם דיקן\אחראי תארים מתקדמים שאפשר לדבר איתו על העניין.

 

בסופו של יום, דוקטורט זה עובר\נכשל. זה לא משנה אם עוברים ב-61 או במאה.

אז בסדר, לא יצא מאמר יוקרתי. אבל השאלה היא אם מה שכן נעשה מספיק למשהו, ובשביל זה שווה לפנות למישהו בעל תפקיד באוניברסיטה (הכוונה היא לפרופ' בכיר מהתחום, שכבר הגיש סטודנטים משלו ובחן אחרים, ויש לו למה להשוות) ולשמוע מה אפשר לעשות.

מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.
 

בלוד יש כפר סטודנטים.


 

ברחובות יש כפר סטודנטים.


 

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

 

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך