תורה ומדע-מדהים!גיל פר

בס"ד

שלום רב,

להלן סרטונים לחיזוק באמונה, וגם לקירוב רחוקים, בנושא תורה ומדע. לזיכוי הרבים - ניתן להשתמש באופן חופשי בכל פעילות שרוצים.  המלצות רבנים מצורפות. 

מומלץ ורצוי לשלוח לכל מי שמוכן לקבל!

(אשמח גם להערות\הארות\הצעות לשיפור)

כדור הארץ עגול - 

דינוזאורים - 

זמן סיבוב הירח סביב כדור הארץ - 

גיל העולם - 

הכרת כל היצורים בעולם - 

כוכבים - 

סוד האותיות - 

התאוריה של הכול - 

בברכה, 

ראיתי את הסרטון האחרון.ספק

לא יודע מה יש בקבלה, אבל ניכר שמי שיצר את הסרטון הזה לא באמת יודע הרבה על פיסיקה. 

פירוט: 

1. הפיסיקה של הכוכבים נקראת "אסטרופיסיקה" ולא "תורת היחסות". 

גם תורת היחסות מחולקת ל-2: תורת היחסות הכללית ותורת היחסות הפרטית. 

אסטרופיסיקה היא הרבה יותר מתורת היחסות. 

2. מכניקת הקוונטים היא "מיושנת". עושים בה שימוש לצרכים הנדסיים כיוון שהיא מדויקת מספיק עבור מטרה זו, אבל בגלל שהיא מפרה את תורת היחסות הפרטית (ויש לזה הרבה השלכות ולא כאן המקום להרחיב), פותחו תיאוריות אחרות ומדויקות יותר - תורת השדות הקוונטיים. 

3. אין שום "סתירה" בכך שלא אותן משוואות מתארות את כל הכוחות הקיימים בטבע. 

אף אחד מעולם לא הבטיח לנו את זה. 

ייתכן שהגרביטציה היא קלאסית ולא קוונטית. 

ייתכן שלא ואנחנו פשוט לא מצליחים לקוונטט את הגרביטציה כיוון שעוד לא פותחה המתמטיקה המתאימה. (אם תרצה פירוט, אוכל להפנות אותך לחומרים הרלבנטיים, אבל הם דורשים כמה קורסי הכנה במתמטיקה. את הקורסים הרלבנטיים עושים רק בתואר שני). 

זו שאלה פתוחה - אבל בכל מקרה, אין כאן שום סתירה ו-2 התורות מסתדרות יופי אחת לצד השניה. 

אין כאן שום בעיה. משוואות מסוגים שונים מתארות כוחות שונים. 

4. פיסקאים מנסים ליצור משוואה אחידה שתתאר את הכל בעיקר כי זה יהיה ממש מגניב וגם קצת בגלל שזה נחמד שיש פרס נובל בארון. 

5. תורת המיתרים היא תורה שבעיני רבים נחשבת ל"פסאודו פיסיקה" כיוון שעד היום, היא לא חזתה אף תופעה חדשה שטרם נצפתה ו\או חושבה בדרכים אחרות. 

המתמטיקה מגניבה, יש מחקר בתחום, אבל נכון לעכשיו, יש סיכוי מצוין שמלבד מתמטיקה מאוד יפה, היא לא תיתן תשובות. 

6. וכאן אני מגיע לנקודה הכי חשובה: 
יש המון "תורות מיתרים". יש כל מיני וריאציות. 

יש תורת מיתרים שמדבר על 26 ואפילו 31 (אם אני זוכר נכון, זה לא היה תחום המחקר שלי) מימדים. 

אבל, התיאוריה הכי מיינסטרימית שנקראת תיאוריית M מדבר על 11 מימדים ולא על עשרה מימדים... אז אולי כדאי להתחיל לחפש מקורות וחשיבות למספר 11 ביהדות... 

התייחסותגיל פר

הסרטון תמציתי, אבל מדויק.

הפיסיקה שמתארת את המתרחש ביקום בקנה מידה גדול היא תורת היחסות הכללית. 

תורת השדות היא בגדול איחוד של מכניקת הקוונטים עם תורת היחסות הפרטית, אבל עדיין לא מצליחה לאחד לתוכה גם את תורת היחסות הכללית. בגלל זה המציאו את תורת המיתרים. 

לגבי ה-11 מימדים, גם לזה יש התייחסות ביהדות. שוב, הסרטון תמציתי וקצרצר, זה לא מאמר אקדמי, קשה להביא את הכול. שים לב של-10 הספירות יש שתי גרסאות. בגרסא אחת אין את ספירת דעת, אך יש את ספירת כתר. בגרסא השנייה להפך. הסיבה היא שספירת כתר היא כביכול "עליונה" מדי, שייכות למציאות השם עצמו, ולא בעולם הזה, אז לא ברור אם סופרים אותה בכלל. בקיצור, יש ספירה 11 שהיא במעמד ביניים של קיימת או לא קיימת. גם בתורת המיתרים, הממד ה-11 שונה מ-10 האחרים. ההקבלה כאן היא מדהימה. אבל כאמור, קשה מאוד לתמצת את זה לסרטון בצורה בהירה לקהל הרחב. 

הוא לא מדויקספק

כתובים בו המון דברים לא מדויקים שכבר כתבתי. 

נכון, המוטיביציה לפיתוח ה-QED היה להפוך את מכניקת הקוונטים ליחסותית. כל יתר הדברים שכתבתי, בעינם עומדים. 

זה מאוד נח להגיד ש-10 הוא מספר בעל משמעות בקבלה... רגע, סליחה... בעצם גם 11... אין בעצם אף מספר ביהדות שאין לו משמעות (ע"ע "אחד מי יודע"). 

אתה מגחיך את הקבלהסתם 1...
בגישה הרדודה שלך. תעיין בספרים ובהקדמה לעץ חיים ותראה את היחס לאותו מבנה קבלי. יש ספר טוב של הרב שטיינזלץ "13עלי שושנה" שמהווה כמבוא והסבר לעולם הזה. יש לו הסבר מאוד מעניין והצגה עמוקה של העניין.

בכל אופן זה כבר לא "פיסיקה" והדיון מכאן יכול לעבור לבית מדרש.
זו לא הגחכה של הקבלה - חלילה. זו הגחכה של אנשיםספק

שמנסים לעשות "פוילע שטיקים". 

אם אדם כותב הסבר מלומד על המספר 10 לפי הקבלה ובונה על זה תילי תילים ואז הוא מגלה שבעצם המספר הרלבנטי הוא 11 והוא מתחיל להסביר שבעצם זה יכול להיות גם 11 - אז זה נראה רע. 

הוא ירה את החץ ואז סימן את המטרה. 

7 הוא המספר המתאר את הטבע, 8 הוא המספר שמתאר את המציאות שלמעל הטבע וכו' לכל מספר ביהדות יש משמעות. 

גם אני לא חובב את הסרטונים הנ"ל כללסתם 1...
אבל לא דרך התייחסות מזלזלת נגיע למטרה. יש שיטה קבלית וצריך להכיר אותה כדי להתייחס אליה. 10 או 11 זו שאלה של פרשנות ותפיסה.

בוא נשתדל להישאר ענייניים. 👍
אני לא רואה איך אפשר אחרתספק

בונים תילי תילים על מספר מסוים, ואז כשמגלים שזה לא המספר הנכון, אז פתאום גם המספר שעליו נבנו כל אותם תילי תילים הוא בעצם לא המספר הקודם, אלא המספר החדש. 

אין כאן ביקורת או זלזול על הקבלה. אני לא מתיימר לבקר את הקבלה - אבל האנשים שלוקחים אותה והופכים אותה למשהו כ"כ נלעג - הם אלה שבאמת מזלזלים בה. 

הם אלה שעושים חילול ה'. 

לגבי הסרטון הלפני אחרוןספק

מעבר לעובדה שלא ברור למה נבחרה דווקא פונקציית ה-ln (אם תעבור על כל הפונקציות המתמטיות שקיימות - תוכל למצוא קשרים בין הכל לבין מה שאתה רוצה על קו ליניארי, פחות או יותר...) - אבל יותר מטריד אותי איך בדיוק חושבה הגימטריה של המילה יום והתקבל המספר 616. 

לפי מיטב החישובים שלי, הגימטריה של יום היא 56. 

לא המשכתי לראות את הסרטון אחרי הקטע הזה. 

בתור מי שמתעסק החיי היום יום עם מספרים וסטטיסטיקות, אני מצטער, אבל מדובר בשטות גמורה. כל מי שמתעסק בתחום יגיד לך את זה. 

מ סופית = 600.גיל פר

זה לא 600... 596...הרש

י'=10, ו'=6, ם'=600, וביחד: 616גיל פר

אבל ם לא שווה 600...הרש

אני מדמיין עולם בו חודש היה 23.4 ימים וה-R בריבוע היה ממש 1.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ז' באדר תשע"ח 10:16
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ז' באדר תשע"ח 10:12
לגבי השיטה הסטטיסטיתגיל פר

הויכוח שלך הוא לא איתי, אלא עם:

א. פרופסור חיים שור, שפרסם ממצאים רבים על בסיס שיטה זו. 

מדובר בפרופסור שמתעסק בתחום, והוא לא חושב שמדובר ב-"שטות גמורה", תודה. 

ב. הויכוח שלך הוא גם עם הרב זמיר כהן, ועורך תורה ומדע של הידברות, שפרסמו מאמר של פרופסור שור באחד מספרי המהפך של הרב זמיר כהן, המאמר כולל ממצאים שונים בדיוק על פי שיטה סטטיסטית זאת. 

אבל אתה צודק שמי שרואה ככה את הסרטון, אולי לא מקבל תשובות לשאלות שמתעוררות. הוספתי בסרטון עצמו קישור למאמר (שלי), שבו יש בנספחים הסברים על הסטטיסטיקה ותשובות לשאלות. לנוחיותך הנה הקישור הישיר:

http://sfilev1.f-static.com/image/users/536615/ftp/my_files/%D7%A6%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-3.pdf?id=30817269

ניוטון עסק רוב זמנו באלכימיהספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ו' באדר תשע"ח 11:54

והיה אדם נוסף, זוכה פרס נובל לכימיה שאני לא זוכר את שמו שהיה בטח שויטמין סי יעיל לטיפול לשלל מחלות (וכל השערותיו הופרכו במחקרים - דווקא לגבי דברים אחרים, ויטמין סי התברר כיעיל, אבל עליהם הוא לא חשב וזה נושא לדיון אחר). 

הנקודה היא שתואר פרופ' זו לא הוכחה. 

כל העולם האקדמי למעט אותו פרופ' שור שעושה מניפולציות שקופות - יגיד לך שמדובר בשטויות.

אתה יודע מתי עושים שימוש ב-ln כשחוקרים נתונים? (המקרה הקלאסי)

כשרוצים להביא את כל הנתונים לאותו סדר גודל פחות או יותר. (למשל, אם יש לך גרף עמודות עם 30 עמודות שרוב הערכים הם סביב ה-100,000 ויש לך 3 עמודות סביב ה-5  - אם תצייר אותה ככה סתם, לא תראה שבכלל יש משהו בעמודות הקטנות, אבל אם תצייר לוגריתם של הערכים, אתה תראה אותם). 

אז זו לא חכמה למצוא 3 מילים, להשתמש בגיאומטריה (בצורה לא מאוד מקובלת) ו"לאנוס" את התוצאות כדי לנסות למצוא קשר כלשהו. (אגב, גם R בריבוע הוא לא מדד מי יודע כמה ואם הערך שלו טוב או לא, זה תלוי בבעיה שאותה בוחנים. יש בעיות שעבורן R בריבוע, גם 0.99 זה לא מספיק טוב). 

אני מבטיח לך שאפשר למצוא קשרים זהים בשלל שפות - כי זה מאוד פשוט. 

במקום ln , תוציא לוגריתם על בסיס שונה, תצירר קו כמעט ליניארי ואז תסביר מה החשיבות של אותו מספר ששמת בבסיס - ווואלה!! יש לך פרסום של ספר שכל העולם המדעי יקבל בגיחוך ויצחק עליך בגללו... 

(הרב?) זמיר כהן - סלח לי על הבוטות, אבל הוא שרלטן שמחפש "מחקרים" פסאודו מדעיים באתרים של שרלטנים אוונגליסטים. (אני מוכן לעשות עם כל אדם את "ניסוי המים" המפורסם שלו...). 

הספר שלו הוא חילול ה' מתחילתו ועד סופו. 

קראתי את הספר שלו והזעדעתי מחוסר הידע והשרלטנות. 

כל אדם דתי ו\או מדען צריכים להוקיע את הספרים הללו. 

אנשים הוציאו סדרת סרטוני יוטיוב שלמה שנקראת "למה צוחקים על דתיים" בגללו ובגלל אמנון יצחק - והחלק הגרוע בסיפור הזה הוא, שהם צודקים. 

אין מה לענות להם. 

הם עוברים על הסרטונים הללו ומפרקים אותו ושכמותו לחתיכות ובכך מנסים להגחיך את הדת ואת כל הדתיים. 

הדבר היחיד שאפשר לענות להם הוא: "אתם צודקים, אבל לא כל הדתיים הם כאלה". 

זה ממש חילול ה'. 

סרטון הכוכביםספק

תחילה, ניכר שמי שיצר את הסרטון לא באמת מבין את המשמעות של "חזקת 10". 

ה"מדענים" לא מדברים על מספר הכוכבים ביקום, אלא ביקום ה"נראה". מה זה אומר? שאנחנו לא יודעים את גודל היקום וסביר להניח שיש עוד המון כוכבים שנמצאים כ"כ רחוק מאיתנו, שהאור שהם פולטים עדיין לא הגיע לכדור הארץ. 

עכשיו, ההבדל בין 10 בחזקת 18 לבין 10 בחזקת 22 (למרות שההערכות כרגע כבר מדברות על 10 בחזקת 24) הוא פי 10,000. (ופי מליון אם מדובר על עשר בחזקת 24). 

הערכה ששגויה ביחס של פי מיליון (מה שנקרא "שישה סידרי גודל") היא לא דבר מאוד משכנע. 

10 בחזקת 24 זה לא כמה עשרות מליארדים, אלא יותר ממליארד מליארדים (10 בחזקת 19 זה כבר מליארד מליארדים). 

יש כאן חוסר הבנה מהותי בנוגע לסדרי גודל, מספרים וחישוב היחס ביניהם. 

ברשותך, לא אמשיך לראות את יתר הסרטונים - יש גבול למה שאני מסוגל לספוג... אבל אני הייתי מוריד את הסרטונים הללו מהסיבה הפשוטה: חילול ה'. 

אין לי דרך אחרת לתאר את הסרטונים האלה. 

תשובה לסרטון הכוכביםגיל פר

הוספתי בהערות על הסרטון תשובות לשאלות שונות, אולי זה ייתן מענה לפחות לחלק מטענותיך. יש שם התייחסות לחזקות. לנוחיותך, אעתיק את כל הקטע בסוף תגובה זו. 

לגבי כמה עשרות מילארדים, אולי התבלבלת בין מספר הכוכבים ביקום לבין גודל ממוצע של גלקסיה. הנתון "כמה עשרות מיליארדים" מופיע בסרטון לגבי ממוצע הכוכבים בגלקסיה ולא לגבי מספר הכוכבים ביקום. זהו הנתון של הפיסיקה לגבי ממוצע הכוכבים בגלקסיה. 

לגבי מספר הכוכבים ביקום הנראה בלבד או ביקום כולו: המספר של המדע הוא ביקום כולו. עושים אקסטרפולציות שונות, מניחים הנחות, ומזה מסיקים מתוך האור הנראה על מספר הכוכבים בסך הכול ביקום. בגלל זה ההערכות של המדע כל כך גסות, ובגלל זה גם הפער בין 10 בחזקת 18 ל-10 בחזקת 21 הוא לא כל כך גדול כמו שנראה ברגע הראשון. וראה עוד על זה בתשובות לשאלות להלן:

-----------------------------------------------

תשובות למספר שאלות שנשאלו:

שאלה – לגבי הטענה הראשונה בסרטון, לפיה מספר הכוכבים על פי המדע ועל פי היהדות דומים, זה לכאורה לא נכון, שהרי המספר של המדע גדול פי 1000 מהמספר של היהדות: 10 בחזקת 21 לעומת 10 בחזקת 18.

תשובה – ראשית, המדע עצמו מודה שהמספרים שלו הם הערכות גסות בלבד. אפילו בין ההערכות המדעיות של NASA להערכות המדעיות של סוכנות החלל האוסטרלית יש פער של פי 10. שנית, אם התלמוד היה סתם ממציא מספר, למה לא לכתוב "אלפי כוכבים"? זה כבר נשמע מרשים. הרבה יותר ממה שאפשר לראות מכדור הארץ. מאיפה הגיע התלמוד למספר מסדר גודל כזה של 18 אפסים? ושלישית ומה שאולי ממחיש את העניין בצורה הטובה ביותר: תאר לך שהיית יושב על חוף הים בלילה בהיר לפני 1500 שנה, מסתכל אל השמים, ורואה כמה מאות כוכבים. והנה מופיעים על החוף שני אנשים לידך ודנים ביניהם. האחד אומר שמספר הכוכבים האמיתי הוא 1 עם 21 אפסים אחריו - אבל בערך, הוא לא בטוח בדיוק. השני אומר שהמספר הוא 1 עם 18 אפסים אחריו – אבל זה היה בבריאת היקום, עד עכשיו יכול להיות שזה קצת השתנה. אלה הטענות המדויקות של שניהם. כעת, ברצינות, האם לא היה ברור לך ששניהם מדברים על אותו דבר בדיוק...?

שאלה – לגבי הטעה השנייה שבסרטון, מספר הכוכבים בגלקסיה, הרי המספר של היהדות קטן פי 10 מהמספר של המדע: 3.65 מיליארד מול עשרות מיליארדים.

תשובה – ראשית, גם כאן המדע עצמו מודה שהמספר שלו הוא הערכה גסה בלבד. שנית, משהו שלא מופיע בסרטון, שימו לב שהמספר של היהדות (3.65 מיליארד) נופל בתוך טווח הגודל המדעי של גלקסיה: בין 10 מיליון ל-100 טריליון כוכבים. ראו ויקפדיה בערך "גלקסיה". מדהים כשלעצמו. מי יכול היה סתם כך לשבת על כדור הארץ לפני 1500 שנה, ו-"לנחש" מספר בתוך התחום הנכון של גודל גלקסיה? ושלישית, נחזור למשל של חוף הים. אתה יושב לפני 1500 שנה בלילה בהיר לחוף הים, ורואה בשמיים כמה מאות כוכבים. והנה מגיעים שני אנשים ודנים ביניהם. האחד אומר שבעצם בשמיים יש קבוצות ענק של כוכבים, בגודל ממוצע של 50,000,000,000 (עשרות מיליארד) כוכבים – אבל בערך, הוא לא בטוח בדיוק. השני אומר שנכון, יש קבוצות ענק של כוכבים, אבל הגודל הנכון הוא בערך 4,000,000,000 (קרוב ל-4 מיליארד) כוכבים. דיון. כעת, ברצינות, האם לא היה ברור לך ששניהם מדברים על אותו דבר בדיוק...? הרי אם אחד היה אומר שגודל גלקסיה הוא 100 כוכבים, והשני היה אומר שגודל גלקסיה הוא 10 עם 14 אפסים אחריו, טוב כאן יש ויכוח. אבל בפערים האלה של המספרים, כששניהם מדברים במונחים של כמה מיליארדים, הרי ברור ששניהם מסכימים למעשה על אותו יקום ואותן גלקסיות.

אז ככה:ספק

1. אם המדע עצמו מודה שמדובר רק בהערכות גסות - אז על מה בדיוק הגאווה הגדולה? איפה התורה מתאימה למדע במקרה הזה? 

אתה זה שהעלית את הנושא וטענת שהמדע מסתדר בדיוק עם התורה - אבל אז, כשאני מסביר לך שזה לא המצב, אז אתה כותב שמדובר רק בהערכה של המדע... אוקי, אז הוכחת שההערכה של המדע שונה בכמה סידרי גודל ממה שלטענתך מופיע בתורה. 

איפה פה ההישג הגדול? 

כמו כן, מספר הכוכבים ביקום השתנה - אבל זה לא אומר אם יש יותר או פחות. כוכבים הושמדו במהלך ההיסטוריה של היקום. 

אם ההבדל בין אותם 2 אנשים הוא פי 1000,000 אז כנראה שלא הייתי מאוד מתרשם. 

2. שוב, הראית שהמדע מעריך בהערכה גסה מספר שונה ממה שלטענתך מופיע בתורה או בקבלה. 

נפלא. 

מה בדיוק זה נותן לנו בחיים? 

בכל מקרה, אני לא מכיר הערכה מדעית של מספר הכוכבים הממוצע בגלקסיה ומסיבה טובה (לכן גם חשבתי שאתה מתייחס למספר הכוכבים ביקום):

זה חסר משמעות בגלל השונות המטורפת שיש בין גלקסיה לגלקסיה. 

יש גלקסיות עצומות ויש גלקסיות קטנות. 

ההבדל הוא בכמה וכמה סדרי גודל. 

זה כמו לשאול: כמה אנשים מכל גז יש בממוצע בעולם? 
אז יש לך את הסינים עם 1.5 מליארד ויש לך את המונגולים עם בערך 3 מיליון. 

השאלה חסרת משמעות ואם מישהו התיימר להגיד מהו המספר הממוצע של הכוכבים בגלקסיה - אז כאן כבר מתחילה הבעיה. 

לגבי סרטון הירחספק

אני חושש שמי שיצר את הסרטון לא מבין את ההבדל בין פתרון אנליטי למדידה (או פתרון נומרי - אבל זה כנראה םחות רלבנטי לצורך הענין), בתור התחלה. 

לפני שניוטון חשב על חוקי התנועה שלו - לא ידעו לחשב זריקה של אבן בזוית מסוימת למרחק מסוים. לא היתה נוסחא שתגיד להם את זה - אבל הם עדיין ידעו כמה זמן זה לוקח. 

איך? 

פשוט: זרקו את האבן ומדדו. 

פתרון אנליטי הוא פתרון סגור מתמטית שבהינתן שעוד לא נעשה הניסוי, ייתן תחזית מדויקת עבור תוצאות הניסוי. 

ברגע שבוצע הניסוי, אין בעיה למדוד את התוצאה ולדעת אותה. 

(למעשה, רוב (או לפחות חלק ניכר) המחקר הנערך היום הוא הניסיון למצוא מודלים או פתרונות מתמטיים עקביים עבור בעיות שהתוצאה עבורן כבר ידועה בזכות ניסוי שכבר נערך). 

לכן, לא מסובך להבין איך כבר לפני מאות שנים, אנשים ידעו מהו הזמן הממוצע של חודש - מה שמביא אותנו לנקודה הבאה: 

חודש ירחי, הוא לא פרק זמן קבוע.

הממוצע הוא אכן קרוב למספר שמצוין בסרטון, אבל הוא נע בין כ-29.18 ימים לבין כ-29.93 ימים. 

אחרי הכל, כדור הארץ לא מסתובב במסלול מעגלי סביב השמש אלא במסלול אליפטי - מה שאומר שהוא מתקרב ומתרחק מהשמש ולא נשאר במרחק קבוע ממנה מה שמשנה את אפקט הכבידה שמופעל על הירח (ועל כדור הארץ). 

אז לשאלה שמופיעה בסרטון: איך הם ידעו? 

התשובה פשוטה: הם פשוט הסתכלו למעלה ומדדו... ואין לזה שום קשר ליכולת לפתור את בעיית שלושת הגופים בצורה אנליטית.  

בדיוק כפי שתאלס ידע את גובה הפירמידות במצרים לפני יותר מ-2500 שנים. (אלא שתאלס גם השתמש בגיאומטריה, כך שזה אפילו יותר מרשים...). 

כמה הערותאנונימי (2)

לגבי הקורלציה בין גיל העולם לתיאור הבריאה, התעלמת מבריאתם של הרבה מאוד יצורים אחרים, שלפי האבולוציה התפתחו בזמנים שונים, ואילו בתורה זה בעיקר חמישי-שישי, וכנ"ל לצמחים.

כלומר, זה להתעלם מדברים שמפריעים לתיאוריה.

לגבי הסרטון של הדגים בים, ידוע שרוב השונות הביולוגית נמצאת בים, ואיננו מכירים את רוב היצורים הימיים. את האמירה שלך עם הסנפיר והקשקשת קשה לי לקבל ככתבו וכלשנו, כי זו אמירה של חז"ל, וגם הם בני אדם (ע"ע כינים שנוצרות מעפר ועוד רבים אחרים). מה יקרה אם יגלו דג כזה? האם תאבד את אמונתך? (אנחנו יודעים להגיד שחכם עדיף מנביא. איזה חכם יחתום על אמירה כזו?) את אותה אמירה קל יותר בעיניי לייחס לתורה, לגבי ארבע החיות שמראות סימן טהרה אחד.

לגבי הסרטון של הגימטריות, צריך לזכור שהמדגמים שאתה מציג הם מאוד קטנים, ואתה מפעיל עליהם מניפולציות, כמו השמטת ו', סידור מחדש של הסדר וכו' - אתה מכופף את הדברים כדי שיתאימו למה שאתה טוען.

בכלל, קצת קשה לי עם גימטריות. שח לי פעם ת"ח זקן, סיפור על בעל הטורים: ידועים הפרפראות של בעל הטורים לתורה. סיפר לי אותו ת"ח, שבעל הטורים כתב את פירושו לתורה והראה לאביו, הרא"ש. הרא"ש לא התרשם, ואמר לו שכל אחד יכול לעשות חשבון של גימטריות ושיעשה משהו שדורש קצת יותר שכל. אז הוא הלך וכתב את ארבעת הטורים.....

וכמו קודמי, אשאל למי אכפת?

הרי אנו מדברים על אמונה, ולכן לא נדרשים לשום הוכחה מדעית. בעיניי גם ההערה בסוף של אישור על ידי אדם אחד שסיים תואר בפיזיקה בהצטיינות כל כך לא רלוונטי ורק ממעיט מהערך. אם רוצים להביא חיזוק, זה ללכת לאנשים שהם רב וד"ר (או פרופ', וב"ה לא חסר כאלה) ולקבל מהם אישור אמיתי. לא איזה כתב הסכמה כללי.

והערה לקודמי: בם החוקר עם ויטמין סי הוא לענ"ד ג'יימס לינד, ואם כן אז אתה לגמרי לא מדייק בפרטים, למרות שזה ממש לא עקרוני לנקודה שאתה מוכיח.

זה כמו הסרטונים של הרב זמיר לא? זה די דומהנוגהאדר22אחרונה

מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.

בלוד יש כפר סטודנטים.

ברחובות יש כפר סטודנטים.

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva

שלום לכולם!

לי קוראים חוה.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.

אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.

המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.

השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.

השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.

השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.

תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.

אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד

זה אחלה שאלון.

רק סתם מעניין להבין  מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.

תשובה לשאלהEva
תודה על התיקון. תואר אקדמי מתאר מצב בו יש לך על הידיים טופס המאשר כי אתה סיימת לימודים אקדמיים של תואר ראשון / שני / ועוד. לעומת זאת, אקדמית מלאה מתארת מצבים בהם ייתכן שלמדת במסלול שנחשב לאקדמי אך הוא לא מזכה לתואר רשמי / נשארו לך עוד כמה חובות עד לסיום התואר.    
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 23:07

שלום לכולם!

אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).

האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?

תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.

יום נעים ורגוע. 

אם רק היה לכם דיסלקציהאנונימי (2)
הייתם מאחלים לנו "יום גרוע"

נ"ב, אשתדל להעביר את השאלון בקבוצת שאלונים.

תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva

שלום!

אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).

תודה רבה על כל עזרה אפשרית.

מאחלת יום טוב ורגוע.

אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם. 

שלחתיאנונימי (2)
נראה מה יהיה...
תודהEva
הצדק בדבריך. 
כדאי לקחת בחשבון124816
שאנשים עם ליקויי למידה, עלולים להתקשות למלא שאלון שדורש הרבה קריאה ובנוסף קשב לחצי שעה.
התחשבנו בכךEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ד באייר תשפ"ו 20:05

למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.

כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".

כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות. 

עדכוןEva

אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.

אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.

בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.

תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.

יום טוב לכולם.  

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

הסבה לאחיות באזור י-ם, מישהי עשתה? אשמח לשמוע איפהאנונימי (פותח)

ואיך היה

תודה!

שאלוןנשימה

היי לכולם! 👋

במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.  

אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):

🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"

השאלון אנונימי לגמרי.

מיועד לגילאי 18 ומעלה.

כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.  

תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד

חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
רק בגלל הוותק של הניק 😃
מטורףזיויק
איזה נושא!
אנסה להעביר בין חבריםאנונימי (2)
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מה ההבדל בין מכללת הרצוג לאורות ישראל (מורשת יעקב)אנונימי (פותח)

מישהו יכול לעשות לי סדר על ההבדל בין המכללות?

האם המכללות מזוהות עם איזו ישיבה במגזר?

האם יש השקפות שונות?

מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום

אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.

מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.

מדעים זה אותם מדעים.

לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.

חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי

נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי  ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.

אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)

ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.

והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.

מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.

תודה על התשובהאנונימי (פותח)אחרונה
אהלן,מישהו פה למד/לומד במכללת אשקלון ויכול להמליץ?לא יודעתת

אולי יעניין אותך