בעל פתח עסק, והפך לעצמאי. ומאז....אושר30
אני ובעלי נשואים 6 שנים
ויש לנו ב"ה 4 ילדים מתוקים.
לפני כשנה בעלי פתח עסק חדש (שקשור לעבודה פיזית מאומצת). מאז.. הרבה השתנה כאן. יש בבית אוירה יותר לחוצה, בעלי עסוק הרבה יותר בפלאפון שלו, עם לקוחות, קבוצות ווטסאפ,,ולא רק. גם התחיל לראות סרטים ארוכים יותר. כשהעלתי את הנושא, טען כי לפעמים הוא צריל לתת למוח שלו לנוח מכל העבודה, והסרטים (הצנועים) עוזרים לו. אפילו שמדובר בסרטים צנועים, ובהתעסקות רבה בפלאפון לצורך העבודה, אני זו שנשארת בודדה עד מאד.
בנוסף לכך, בעלי הפך להיות אדם פחות רגוע, הוא מתעצבן לעיתים קרובות וחסר סבלנות כלפי. קשה לי מאד לשאת את זה. דיברנו על כך והוא טוען שמודע לכך. אך אין שום שינוי ביחסו אליי ואף יש החמרה.
הוא כמעט ולא עוזר בבית וחוזר בשעות הערב. יש לציין שלפעמים עוזר להשכיב את הילדים לישון, ובכלל מתייחס אליהם טוב ובסבלנות.
תופעה נוספת היא שהוא הרבה פחות מקפיד על תפילה במניין ולפעמים מדחג לגמרי על מנחה/ערבית. בקיצור...
לא נעים בכלל....
עצות יתקבלו בברכה😌
בלי לפרט,בת 30
אני חושבת שלב הענין הוא כמו בכל קושי שעולה-
הבנה שלך את המצב ואותו, בלי כעס או ביקורת
דיבור רגוע בזמן רגוע
דיבור לא מאשים אלא מתאר מצב ומה המצב גורם לך
נסיון משותף למצוא פתרון

בהצלחה!!
תודהאושר30
את עובדת?סודית
עובדת במשרה מלאה..אושר30
והבית דורש המון.....ואין לי מה לתת
העצה הכי טובה היא להפסיק להיתמםסודית
היא לא מיתממת- היא בלחץ נוראי, ולא יודעתרפואה שלמה
איך להתמודד.

גברת אושר,
אתם במלחמת קיום עכשיו.
במלחמה צריך להחזיק מעמד.
הוא זקוק לשקט. אוכל. וכו'

זה לא הזמן לבקש עזרה באמבטיות, זה לא הזמן לבקש הקשבה, זה הזמן להתעלות על עצמך!
ולהתפלל - לא להתעסק בתפילות שלו- אלא בשלך- שהעסק יצליח. עם ובלי האמונה שלך. .

אל תקחי עכשיו עזרה בכסף- תחשבי כל אגורה, ותראי בלי לדבר הרבה, שאת מעריכה כל גרוש שהוא מרוויח בזעת אפיו. ושאת יודעת להתאמץ ולהתגבר ולא לנדנד.
גם אם את חושבת שזאת הייתה טעות המעבר משכיר לעצמאי,
גם אם את משתגעת מרוב עומס, ואין לך למי לקטר..
אם את משתגעת מדאגה- תספרי לקב"ה!

***לכי לרב שיסביר לך איך באמת צריך לנקות לפסח שלא תתמוטטי.***

רוב הנשים שיוצאות לעבוד, עושות זאת כדי לעזור בפרנסת הבית ולא כדי לממש את עצמן.. את לא יכולה לעבוד עם 4 קטנטנים?
אז תני לו לעבוד. . .
אולי באמת עליי להתעלות על עצמיאושר30
למרות שזה לא פשוט. כי הצרכים שלי לא נעלמו. אולי שלו כן...
זה באמת לא פשוטהודיה60

זה גדלות אמיתית. וזה הכח של אישה אוהבת ותומכת. 

את הצרכים שלך אל תמחקי, רק שימי אותם במצב המתנה. 

ואת תראי שבעז"ה במשך הזמן כשהעסק יתייצב והשיגרה שלכם תתייצב אני מאמינה שהוא יתחיל להיות פנוי יותר לראות אותך ואת התמיכה הגדולה שנתת לו "זכרתי לך חסד נעורייך... "

על איזה התממות את מדברת?סיה
העסק שלו מצליח?משה

יש הכנסות? יש פעילות?

מצליח חלקיתאושר30
יש תקופות טובות ויש פחות. היו הוצאות רבות בפתיחת העסק על רכישת ציוד. ובנוסף, לוקח זמן לתמחר נכון, לבצע נכון הערכת זמן של העבודה ולהכיר את השטח.... ויש לקוחות קשים
אני מסוגל להבין אותומשה

תני לו עוד קצת זמן להתאקלם, ואם צריך תקחי עזרה חיצונית בתשלום לענייני הבית.

בתור אחד שגם פתח עסק עצמאירינגטון
ההתחלה היא מאד עמוסה וקשה,
ויכולה גם לקחת הרבה מעבר לזמן שהוא צפה מראש.
וגם יש הרבה מתח פנימי אם העסק יצליח או לא..

צריך לשאול אותו מה המטרות שלו (מבחינת היחס אלייך, למשפחה ולמצוות).
אם המטרות שלו עדיין תואמות את שלך,
אז תנסו לחכות שהעסק יתייצב, תציבו לכם מטרות ותראו איך אתם מתקדמים אליהן.

אם המטרות לא תואמות, אז תנסו לתאם או שתלכו לייעוץ זוגי.

אם העסק לא מגיע למטרות שלו עד זמן שתקבעו מראש (תקבעו זמן שהוא ריאלי ועדיף גם להתייעץ עם אדם שמבין בתחום),
אז אל תהססו לעשות חושבין מחדש על הדרך הכלכלית.
אכן מורגש מתחאושר30
תודה על התגובה.
יש מתח רב בנוגע למצב הכלכלי ולעסק. אני לא רוצה לשדר לבעלי שאני לא מאמינה שיצליח בעסק, או להציק לו שילך לתפילה. זה לא תפקידי ולא רוצה שירגיש שכופים עליו את המצוות (בעלי בעל תשובה מאחרי הצבא)
אך מצד שני...זקוקה ליחס הוגן והגון.. לא דורשת הרבה..רק עזרה בסיסית ומעט מעט הקשבה. ומרגישה שלבעלי פשוט אין מה לתת......
והתסכול רב.
תודה על העצות המועילות
זה באמת תקופה כזאתהודיה60

שהוא יכול פחות לתת.

בהמשך להודעות שפירטת יותר זה באמת הגיוני המצב הזה

תני לו את הזמן שלו. הציפיה להקשבה ממנו נשמעת לא כל כך מתאימה לתקופה שאתם עוברים כרגע. נסי להיות את זאת שמקשיבה לו ולא לצפות לזה ממנו. הוא מן הסתם חווה המון מתח. תני לו את הזמן שלו.

עזרה בסיסית - אם את באמת צריכה - נסי לחפש עזרה מבחוץ. 

תשובה יפה אני מסכימה עם העיצה הזותקווה_לעתיד

יש תקופות בהן אחד מבני הזוג מהווה יותר היתד עליו הבית נתמך ונשען.

בתקופה כזו הוא לא פנוי, והוא עושה לביתו- הוא זקוק להיות זה שנשען יותר על גבייך ומכאן שאת תהיי הציר בבית של כוחות הנפש , האמון , כפי שאמרת שאת מאמינה בו, של העשייה והחריצות בבית וגם של ההקשבה ביניכם והתמיכה האישית והחברית . 

יהיו תקופות בו הוא יהיה לך למשענת ויחזק אותך, ועכשיו את נדרשת בצו השעה להיות החזקה יותר, והנזקקת פחות.

אם המצב היה הפוך ואת היית פותחת עסק ומלאת משימות ומטלות, מתח העתיד והאחריות הכלכלית שזה יצליח- אני בטוחה שהיית מצפה בתוך ליבך להיפך, שהוא יתמוך בכך , יבין אותך , ויתן לך את המרחב להיות קצת מתוחה ועצבנית עד שזה ירוץ הלאה. שיאפשר לך את המקום הזה, ויבין שככה את כרגע ואלו הנסיבות, וקשה להיות האסופה והמקשיבה כמו שאת תמיד, כי כרגע יש משהו אחר שגוזל ממך כוחות נפש ואנרגיות. 

היי בשבילו המקום הבטוח והיציב, לא התובעני והפגוע . הוא זקוק לך כעת כנראה יותר מאשר את זקוקה לו אעפ"י ששניכם זקוקים זה לזו . יש תקופות שצריך להיות יותר אצילי נפש וסטואים, ולקבל על עצמנו שהפעם נהיה בצל ונשים את עצמנו מקום שני כי כרגע זה מה שדרוש ממך בכוח המשותף .

המון הצלחה, תשתפי אותו אחד על אחת מתוך רוגע והבנה ולא מתוך טרוניה. ותסתפקי בזה בנתיים שהוא יודע ומבין ומודה בזה, אבל כרגע עוד לא מסוגל ופנוי לתת לך מענה ולספק פתרון למצב.. יקח זמן עד שתסתגלו למצב הקיים . בכל שינוי יש תקופת ביניים עד שמאזנים איפה עומדים מחדש

יהיה בסדר! היי סבלנית

התרגשתי...אושר30
תודה רבה. אולי יש לי עוד תפקיד משמעותי אחרי הכל.. למרןת שאני מרגישה כל כך קטנה פתאום
וואו, יקרה, ממש להפךהודיה60

יש לך תפקיד כל כך גדול עכשיו. לתמוך ולהבין ולהיות עוגן של יציבות וחום.

איך קטנה?! את ענקית.

בהצלחה!

במלא אהבהתקווה_לעתיד

גם תמיד אפשר פה בפורום לקבל חיזוקים וכוחות ולפרוק פה אם לא מול הבעל בתקופות קשות כשהוא פחות פנוי לזה כי יש לו הרבה על הראש. ותקבלי כאן בנתים את העידודים 

אני מאמינה שאתם רק תצמחו מזה בסופו של דבר. גם אם עכשיו זה מאוד קשה והוא קצת "השתנה לך"

למה התחושה שאת קטנה?סודית
צריכה לקוות ולהתפלל שזה זמניאושר30
טיפ קטן שאולי יוכל לעזור..רינגטון
לנסות לאט לאט לקבע את הלו"ז שלו ובצורה מתונה לשלב גם את הבית בלו"ז..

נגיד, בימים ראשון, שלישי וחמישי שהוא אחראי לשטיפת כלים או שהוא ישטוף את הבית לשבת או שבימים מסויימים הוא מקלח את הילדים וכד'.

לגבייך, הייתי מבקש שפעם-פעמיים בשבוע הוא יפנה לעצמו זמן שהוא נטו בשבילך, בלי פלאפון בלי מחשב או כל מסיח-דעת אחר..
(גם את זה להכניס ללו"ז)

לגבי תפילות, תגידי לו שבסופו של דבר זה בינו לבין הקב"ה, אבל תשאלי אותו אם הוא מעוניין שתשלחי לו תזכורות..
וכמובן שתקבלי את מה שהוא רוצה.

נ. ב.
את נשמעת סה"כ אישה עם ראש על הכתפיים - אשרייך!
לוז יכול להועיל מאד. תודה רק ש..אושר30
לא ציינתי שלבעלי יש קשיי קשב וריכוז משמעותיים. אחד הקשיים שלו (גם בעבודה) הינו עמידה בזמנים. אבל תוד. ננסה!
אני חושבת שיש לך תפקיד מאוד חשוב עכשיובת 30
נכון שאת קצת פגועה, וזה מובן.
אבל התפקיד שלך עכשיו זה לא לדרוש ממנו עזרה ויחס כאילו הכל כרגיל, אלא להבין שלא הכל כרגיל, ולתת לו את המקסימום מבחינתך.
לתמוך, לפנק, להתענין בדברים, אולי לתת עיצה אם זה רלוונטי, לנסות לתת לו חום ורוגע כשהוא צריך אותם.
פשוט לתת לו את כל התמיכה שהוא צריך, מתוך הבנה שזה מצב זמני, ושאם את לא תעשי את זה אז מי כן?
תהיי חזקה, אוהבת, תומכת, מרגיעה.
זו דעתי...
בהצלחה
תודה רבה על החיזוק...אושר30
אגב רוצה להוסיף משהותקווה_לעתיד

יש לי חברה שהיא עצמה רופאה ובעלה פתח עכשיו סוג של עסק ועובד כמו משוגע, חוזר בשעות מאוחרות הביתה, והיא עצמה עובדת נורא קשה מן הסתם, והיא מגדלת את הילדים שלהם לבד. 4 ילדים, הוא שם אותם במסגרות בבוקר וזהו, לא רואה אותם עד הבוקר הבא. היא אוספת מבתי הספר והגנים, שמה בחוגים, מחזירה, דואגת לסידורים, מקלחת מאכילה ומשכיבה לישון- כל יום ללא יוצא מן הכלל. 

הוא גם אפילו לא מאלו שיש יום אחד בשבוע שיחזרו מוקדם יותר כדי לבלות עם הילדים קצת או לראות אותם לפני השינה. הוא רואה אותם בעיקר בשבת.

והיא לא מוציאה מילה. היא עושה את מה שדרוש ממנה כי היא מבינה שכרגע זה יחסי הכוחות והבית יותר עליה. היא עושה את זה כי היא מאוד אוהבת ומכבדת אותו, רוצה שיהיה לו טוב , שיהיה לו נחת יחסית כי העבודה שלו מלאת לחץ ודרישות, ואני כל פעם מתפעלת ממנה מחדש . מהרצון הטוב, הסבלנות, הנשיאה בעול בלי לרטון ובלי לבוא אליו בדרישות או לריב איתו שהוא "לא מספיק בבית, לא מספיק עוזר לא מספיק רואה את הילדים". הוא לפעמים לחוץ ומדבר פחות בנחת אבל הם שומרים על המון כבוד זה אל זו. וזה היופי. יש שם הרבה אהבה כבוד הדדי ושמירה אחד על האינטרסים של השני מתוך ראייה כוללנית של המשפחה שלי ואני יחד . אין אני ואתה. יש יחידה אחת. 

לא כולם בנוים ככה, ולפעמים אם הבעל "משפריץ" את הלחץ על אשתו כיחס פוגעני ומזלזל שחוצה קווים אדומים של חוסר כבוד- זה בעייתי ובוודאי שזה דורש התיחסות אחרת. אבל בגדול- זה אפשרי, הכל תלוי בך וביכולות שלך , להבין שזה כרגע חלוקת התפקידים וזה לא יכול להיות כרגע שווה או גם לא בדיוק מה שאת מצפה לקבל באופן עקרוני.

שוב- לא לכל אחת זה מתאים . לחברה שלי -כן. מישהי אחרת לא היתה נושאת את זה אולי.

צריך הרבה כף זכות...אושר30
זה מאוד נכון.בת 30
המון.
גם כלפי עצמך- להאיר אותו ואת במצב באופן חיובי, וגם כלפיו- להגיד לו מילים טובות והרבה.
בדיוק קראתי איזה סקרסיה

שאם אישה מציקה לגבר בעניין העסק שלו, אז הגבר יבחר לעזוב את אשתו ולא את העסק

ואם בעל מציק לאישתו בעניין עסק שלה , אז היא תעדיף לסגור את העסק שלה ולהישאר עם בעלה...

אין לי מה להציע האמת. האם את בכלל מעוניינת בעסק הזה? שאל אותך לפני שפתח אותו , או החליט לבד?

לפני שפותחים עסק צריך יעוץ אם משתלם ואיך עושים את זה . זה לא ככה קופצים למים בלי תכנון. יש יעדים , מטרות מי הקורבנות בדרך.

זה רק בסרטים שפותחים עסק ומתעשרים רוב העסקים הקטנים בארץ נסגרים תוך חמש שנים תוך חורבן הבית הפרטי. חבל. תעשו חושבים מחדש . אולי שווב לסגור ולחזור להיות עצמאי

חצי נכוןמשה

אנשים ש"קופצים למים" העצמאיים אכן סוגרים את העסק הראשון שלהם, אבל הרבה פעמים בא אחריו עוד אחד ועוד אחד.

כמו סטארטאפיסטים שיודעים שהרוב (90%+) נכשלים, אבל זה לא מפריע להם לנסות שוב ושוב כי בסוף נצליח עם משהו ובדרך יש להם ידע שעוזר לעסק הבא שלהם להצליח.

אז אם לשיטתך מדובר בעסק הראשון ,שאולי יכשלסיה

ואולי העסק הבא כן יצלח. השאלה כמה הרס מבחינת משפחה יש בדרך...??

ברור שניסיון ונפילה יכולים להצמיח. השאלה אם זה הוגן להיכשל על חשבון האישה

הגברים כשפותחים עסק לא מעניין אותם מה יהיה עם המשפחה. העסק מענין אותם

הכללות גסותהודיה60

יש גברים שפותחים עסק כי הם דואגים למשפחה שלהם ומתוך החלטה משותפת ושיתוף פעולה ואז אין הרס של המשפחה בדרך אלא להפך. יש בניה זוגית ומשפחתית

גם הבעל שלה דואג למשפחה- מבחינה כספיתסיה

על זה אין ספק. השאלה אם יש נזקים נפשיים

אם הכל בהסכמה והכל הולך טוב. אז אין בעיה. פה מדובר שהעסק פוגע במשפחה....

לא מעניין המשפחה הכוונה. זה שהוא לא יעזוב בחמש בשביל לעזור לאישתו שקצת קשה לה להשכיב את הילדים.

הוא לא יסכים לספוג נזקים לעסק. אותו מעניין בסוף יום כמה כסף נכנס. והילדים איכשהוא ירדמו

פה מדובר באישה שקשה לה השינוי שעובר עלהודיה60

המשפחה שלהם והיא מבקשת תמיכה, כלים, שיעזרו לה אולי לשנות את נקודת המבט, לקבל פרספקטיבה אחרת על המצב

הגיוני שבשנה הראשונה לפתיחת העסק הוא יהיה ממוקד בעסק ולא יעזוב הכל בחמש בשביל לעזור לאשתו להשכיב את הילדים והרבה יותר חכם מצידה לתמוך בו, לקבל את השינוי, להבין שזה תקופה. להתאמץ גם היא קצת יותר ולהשכיב את הילדים בשמחה ובכיף בלי העזרה שלו ולהבין שבזה היא תומכת בו ובסופו של דבר זה לא "הוא" ו"אני" אלא שנינו יחד באותה סירה חותרים לעבר מטרה משותפת.

נכון שקצת קשה אבל - הלו, להרגיע. זה לא סוף העולם. 

קשה זה לא דוקא רע, דברים טובים באים בקושי, קשה בהתחלה ונהיה יותר קל בהמשך. לנשום עמוק ולהרגע.

לדעתי ,איכשהוא אפשר להסתדר מבחינה פיזיתסיה

אבל, אם זה מגיע למקום ,שהוא לא מדבר אליה יפה. מזלזל בה בחוסר סבלנות כמו שכתבה.

בשבילי, זה היה קו אדום. אבל שוב. אולי יש כאלו ,שלא אכפת להם לשאת חוסר סבלנות ,הכל למען העסק...

היא גם לא כתבה האם היא מעוניינת בכלל בעסק הזה

יש חוסר סבלנות ויש חוסר סבלנותהודיה60

יש אדם שהוא באופי שלו מזלזל ואת רואה שזה בא מאטימות או מידות רעות ויחס כזה לא היתי מוכנה לסבול בשום אופן

אבל יש חוסר סבלנות שאת רואה שזה בא ממקום שהבנאדם עכשיו לחוץ, קשה לו, עמוס לו. אין לו את הפניות הנפשית להתייחס בדיוק לכל פיפס במצב רוח שלי ואת מבינה מאיפה זה בא ואת מעריכה ואוהבת את הבנאדם באופן כללי אז את מבינה שכאן המקום שלך להזיז את עצמך קצת הצידה, לתת לו את המרחב, לא להציק לו, לא להתקטנן איתו, בעיני - ככה מתנהגת אישה אוהבת. ומנסיון - זה חוזר אליך אחר כך בגדול. ההערכה והאהבה על איך שהתנהגת כשהיה קשה לו. לזה אני קוראת בניה זוגית ומשפחתית.

וזה לא למען העסק זה למען בעלי שעסוק עכשיו במשהו שחשוב לו ואני מכבדת את זה

(אלא אם כן מדובר במשהו מזיק/הרסני/מסוכן שאני מתנגדת והוא מתעלם ממה שחשוב לי ועושה רק מה שהוא רוצה וכדומה, זה כבר משהו אחר, אני לא מדברת על מצבים כאלה וגם לא התרשמתי שהפותחת מדברת על מצב כזה)

מאוד מקווה שאת צודקת לגבי הפותחתסיה

אם יש ,הערכה ואהבה והכלה ,אז נראה לי לא פותחים שרשור על מצוקה...

אני פה מבינה שונה. שיש התדרדרות גם מבחינה רוחנית גם מבחינת סבלנות אליה. גם מתקצר זמן האיכות של שתיהם...

אבל על זאת רק פותחת האשכול תדע להשיב. אנחנו סתם מנחשות

לא מחייבהודיה60

גם כשיש אהבה והערכה קורה שיש משהו שגורם לקושי ופותחים שרשור כדי לקבל פרספקטיבה חדשה, לקבל עוד דעות, להנות מ"חוכמת ההמונים" משהו בסגנון של "ותשועה ברוב יועץ"

ולא בהכרח שכל החיים שלהם מתדרדרים אל פי תהום

בעקבות הודעתך קראתי שוב את הודעת הפתיחה, רוב התאורים של הפותחת נשמעים לי מתאימים למצב נורמלי של שינוי כל כך גדול שגם טומן בחובו מתח רב, בעיקר בתקופה הראשונה (שיכולה לארוך גם שנה שנתיים ואפילו יותר) 

והנושא של החוסר סבלנות והקוצר רוח יותר נשמע לי כמו שאני אמרתי שהוא באמת פחות פנוי אליה רגשית בתקופה הזאת. לי נראה שאם היא תשכיל להכיל, לתת לו את הזמן, להמשיך לאהוב אותו ופחות לצפות ממנו - די ברור לי שזה יכול להוביך לשיפור גדול במשך הזמן.

אולי אני טועה ואולי אני צודקת. הפותחת יכולה להחליט אם מה שכתבתי מדבר אליה או לא

בלי קשר לפותחת האשכול. באופן עקרוניסיה

את חושבת ששנתיים אפשר לחיות במתח?

בשביל לעשות שינוי משפחתי צריך להיות ממש ערוכים לכך.

אם נשואים מעט שנים עם הרבה ילדים ובעז"ה בטח בקרוב עוד הריונות עוד לידות . לא נהיה קל.

אני חושבת על עצמי להיכנס לאתגר משפחתי שבעלי לא יהיה פנוי אלי צריך ממש מוכנות להקרבה. גם הקרבה מצד הבעל לעשות מאמצי על כן להתייחס לאישתו. אולי יחד לשבת ולקרוא את הווצאפים, יחד לשבת ולראות סרטים. למה הוא צריך להתאוורר לבד? זה שפותחים עסק זה לא אומר שלא יכולים להתאוורר יחד

פעם ב... אפשר להתאוורר לבד או עם חבר. (לדעתי פעם שבוע/עשרה ימים) אבל לא שזה נהפך על בסיס יומי(אלא אם כן זה עשר דקות) לחזור להתאוור בסרטים שמתארכים יותר מעבר

אפשר גם יותר משנתייםבת 30
מה, אין זוגות המתמודדים עם מתחים שונים למשך תקופה ארוכה?
ברור שא''א במשך שנתיים רק לסבול. אבל אם באופן בסיסי יש אהבה הערכה וכו' אז אפשר להתמודד עם מתח.
החיים הם לא פיקניק, מסתבר.
זה העניין שכל החיים הם מתח. מספיק הריונות ולידות ווכסיה

כל משפחה צריכה לשקול אם יש מקום להוסיף עוד מתחים

זה כמו שאני ארצה עכשיו לצאת ללימודים וזה ידרוש ממני ומבעלי ומהמשפחה שלוש שנים הקרבה אני אצטרך לחשוב לתכנן ולא לחזור ולחפש לי עוד איך להתרחק מהמשפחה

מה שאמרה בת 30הודיה60

ובנוסף, בדר"כ עדיף להערך לכך ביחד.

אבל גם אם בדיעבד לא נערכנו מספיק טוב ומספיק ביחד אפשר תמיד לחשב מסלול מחדש ולהתייחס אחרת ונכון יותר למצב.

מסכימהבת 30
חישוב המסלול של שניהם!!סיה

ולא להגיד לה תשבי בשקט. תשתקי. תוותרי. תדוני לכף זכות. תעלימי עין

שגם הוא יישב איתה ויחשוב איפה הוא מתקדם אליה

זה לא מה שאומרים לה.בת 30
אומרים לה שזה זמני ושהיא יכולה לתמוך בו.
אף אחד לא מתכוון שהיא תהיה מסכנה ומושפלת.
והאמת, לא נשמע שבעלה ממש במצב של חישוב מסלול מחדש.
הוא עדיין בתחילת המסלול.
אני מאמינה שבזוגיות כל אחד צריךהודיה60

לקחת 100% אחריות על ה 50% שלו. אני לא יכולה להכריח את בעלי לקחת אחריות על החלק שלו, אני יכולה לקחת אחריות על החלק שלי. בדר"כ ברוב המקרים גם אם רק צד אחרת משתנה ולוקח אחריות על הצד שלו - הדינמיקה הזוגית כולה משתנה ואז רואים שינויים גם אצל הבן/ת זוג.

אם הוא היה פונה כאן הייתי אומרת לו מה הוא צריך לעשות בשבילה.

מכיוון שהיא זאת שפנתה אני אומרת מה לדעתי החלק שלה

ובכלל - אני לא אמרתי מילה אחת מכל מה שרשמת (תשבי בשקט. תשתקי. תוותרי. תדוני לכף זכות. תעלימי עין) איפה ראית את זה?! 

אני אמרתי - תסתכלי על המצב אחרת, תכילי, תביני את השינוי שעובר עליו, את המתח שהוא שרוי בו, תני לו את הזמן שלו, תביני מאיפה בא החוסר סבלנות שלו וקחי את זה בפרופורציות. כשאת מרכיבה משקפיים של אהבה דברים נראים אחרת וזו בחירה אישית להרכיב את המשקפיים האלה. זה ממש לא תשבי בשקט, להפך - תני לו אהבה וחום. תתמכי בו. קחי את זה כמטרה משותפת של שניכם.

את יכולה גם לשתוק ולוותר השאלה מאיזה מקום בתוכך את עושה את זה - ממקום של התקרבנות - את רק תעשי רע לך ולו. ממקום של אהבה והכלה - את תעשי טוב לך ולו. שניכם תרוויחו מזה.

את חושבת שבשם אההבה אפשר לוותר על צורך בסיסי?סיה

את אומרת, ממקום של אהבה אז תתעלמי מעצמך ותתני לו אהבה וחום

המשפט הזה ממש מצמרר אותי. כאילו אם אוהבים מישהוא אז אפשר לההפך לקןרבן אבל לא לקרוא לזה קורבן אלא אהבה (אני לא מדברת על פותחת האשכול )

זה עכשיו ממש מזכיר לי את הסדרה הרמון . בשם אהבה לא מוכנים לספוג חוסר סבלנות מבין זוג. כשפותחים פה שירשור על אישה שבגלל הורמונים מתנהגת בחוסר סבלנות מיד מגיבים ואומרים שזה לא נורמלי. שעל אף ההורמונים היא צריכה לשלוט על עצמה ולהיות סבלנית.

והורמונים זה לא תלוי בה

אז לנהל עסק? אין בו טיפת הורמונים הכל בשליטה מה פתאום בגלל שהיא אוהבת אותו היא אמורה לסבול חוסר סבלנות.

פירמידת הצרכים של מאסלורפואה שלמה
מה לעשות שאוכל גג מעל הראש וטיטולים הם בבסיס פירמידת הצרכים
והמשפחה בשכבה שעל הצרכים הפיזיולוגים.
סיה,
לבנאדם יש שש פיות להאכיל בלי עין הרע
והוא בלחץ וקשה לו קצת עכשיו (אפילו שנתיים)
מה, האשה לא יכולה קצת לבוא לקראתו כשקשה.
גם הוא מלא הורמונים - הורמוני סטרס. !!!
כמו שלשיטתך אין מה לעשות, אשה בהריון זו צפרדע שהבעל צריך לבלוע ולשתוק, כי היא הורמונלית ולא כיף לה...
אז הפעם השיטה עובדת לטובת הבעל.
שוב. הפותחת לא כאן ולא מגיבהסיה

אם העסק פה זה שניהם רוצים. שניהם באותו ראש. שניהם מוכנים להקריב מעצמם. אז אוקי אז שקצת תבלע את הצפרדע. אבל עדין אין תשובה מהפותחת ....

וכנ"ל לגבי הריון. אם ההריון רצוי על שני בני הזוג אז כן הבעל צריך לבלוע את הצפרדע

אם הריון שרק האישה רוצה ובעלה לא רצה בהריון, אז כן שלא תבוא בטענות לבעל שלא עוזר.

האמת? התשובה היא כן.בת 30
הם נשואים,אוהבים,טוב להם באופן עקרוני, הוא עוזר לפעמים ומתייחס יפה לילדים.
קשה לו עכשיו.
זה מבחן אהבה...
אם לא היתה אהבה הכל יכול להתפרק עכשיו.
אם באמת יש אהבה, אז האהבה תצליח להתגבר גם על חוסר הסבלנות שלו עכשיו.
זה לא אישי נגדה. זה נובע מקושי שלו.
ובהתנהלות נכונה שלה זה יעבור בע''ה.
עובדה שמשפחות רבות מתפרקות למרות אהבהסיה

יש אהבה אבל אין הסכמה. כך שלא מספיק רק אהבה לנשואין.

זה נשמע כל כך פשוט. אם בעל/אישה באים הביתה. חסרי סבלנות. מדברים לא יפה. יושבים מתכתבים בווצאפ. רואים סרטים. אז איזה יופי פשוט לפרש שזה לא קשור אלי אלא שהצד השני במצב נפשי לא משהוא ולשחרר.

אוקי אז נגיד שצריך לשחרר. שלזה אני מסכימה

השאלה כמה לשחרר. זה שוב כל זוג צריך לחשוב עם עצמו. כמה חוסר סבלנות מוכן לספוג וכמה ריחוק. ומה שפותחת האשכול כותבת שהיא מבקשת רק מעט. לבקש רק מעט ולא לקבל לדעתי זה אומללות. הכונה מעט יחס אישי לא עזרה לילדים

ואם את שואלת אותי. לא רוצה כל הון שבעולם ששוה יחס לא יפה. מעדיפה לגור בספסל ברחוב ולא לקבל כסף עם חוסר סבלנות

כתבת נכון.הודיה60

וזה באמת אישי לכל אחד מה הקו האדום שלו.

ומה שכתבת פה - " אז איזה יופי פשוט לפרש שזה לא קשור אלי אלא שהצד השני במצב נפשי לא משהוא ולשחרר." - זה בדיוק זה, רק בלי הציניות.

כי זה לא נכון- לכן זה ציניסיה

אם למשל אראה את בעלי חסר סבלנות אלי.

פתאום יקבל טלפון מלקוח (זה סתם דוגמא אין לנו עסק) ויהיה סבלני אליו זה יפוצץ אותי.

איך אם זה קשור לעבודה אתה פתאום נהיה סבלני כי זה קשור לכסף ואלי שאני שווה הרבה הרבה יותר מכל כסף שבעולם אתה לא יכול להתעלות על עצמך ולדבר בסבלנות .

לשמור עלי לפחות כמו שאתה רוצה לשמור על לקוח ולדבר אליו בסבלנות

אני מאד מבינה אותך. מאד.הודיה60

אני מסתכלת על דברים כאלה במבט כזה שהכל זה פרשנות שלנו.

אם אני אמשיך את הדוגמא שלך (גם לנו אין עסק ) אז נגיד שעכשיו בעלי חסר סבלנות אלי ואני קולטת אותו שהוא מותש מיום ארוך ולמרות שאני לא כל כך אוהבת את זה אני מקבלת את זה ונושמת עמוק. משתדלת אפילו לחייך אליו ולהציע לו כוס קפה.

ואז הוא מקבל טלפון מלקוח ומדבר אליו בשיא הסבלנות. 

אני ממש אעריך אותו על זה. למה מה, אני מעדיפה שהוא ידבר אל הלקוח כמו שהוא דיבר מקודם אלי? אני אשתו, אני יכולה להבין, נכון, אני יכולה גם להפגע קצת אבל בסוף נתגבר על זה. אם ללקוח הוא ידבר ככה הלקוח יגיד לו שלום ולא להתראות. אני לא רוצה שזה יקרה. 

זה לא אומר לי שהלקוח חשוב לו יותר ממני. זה אפילו אומר לי יותר מזה - איתי הוא מרגיש בטוח, איתי הוא יכול להתייחס בצורה יותר משוחררת. דוקא בגלל שאנחנו אוהבים ויש לנו בבסיס קשר טוב וחזק ויציב, אז עכשיו כשקשה לו הוא כאילו "מוריד את הנעליים הרשמיות ומתסתובב עם נעלי בית" יכול להיות שראוי שהוא גם קצת יתעלה על עצמו ויתייחס אלי יותר יפה. אולי גם נדבר על זה פעם בהזדמנות רגועה, שיחה טובה על כוס קפה ועוגה, אבל אני לא עושה השוואות בין היחס אלי ליחס ללקוח. אין פה מקום להשוואה.

אני מבינה אותך אם קשה לך להפוך את הראש בצורה כזאת, או שאת לא מתחברת לרעיון אבל את מסכימה איתי שאפשר להסתכל על זה גם ככה?

בדיוק בזה אני חושבת הפוך ממךסיה

מבחינתי שבבית בעלי יעשה לי הצגה ולא יהיה אמתי איתי.שיעשהה פרצוף שמח

שירגיש בבית מבחינת שילך עם נעלי בית

בדיוק בבית "שלא ירגיש בבית" -הרגשה שיכול לזלזל לדבר לא יפה שיש הבנה לזה.

כן שבבית יעשה את ההצגה. מבחינתי שיצעק על כל האנשים ברחוב ולא יהיה לו פרנסה , כי אם הוא יבין בדרך הקשה ברחוב שאין לו פרנסה בגלל דיבור לא יפה אז הוא יתפוס את עצמו וישנה את ההתנהגות שלו ואז יצליח לעבוד ולהביא כסף.

אבל אם בבית יקבלו את זה בסלחנות שהוא לא מדבר יפה והוא חסר סבלנות אז למה שזה ישתנה? הוא לא מפסיד פה כסף... הוא מקבל פה אישה ששותקת.

את אף פעם לא מתנהגת ככה?בת 30
אם את עצבנית או הילדים משגעים אותך ופתאום מתקשרת או דופקת חברה או שכנה.
את לא מדברת אליה יפה אפילו שאת כועסת?
זה לא בגלל שלא אכפת לך מהילדים.
זה בגלל שלא נעים לך מהשכנה...

ומה שאני אומרת זה לא סלחנות. זה הבנה.
הבנה שהוא עכשיו עצבני מאיזו סיבה וזה לאו דווקא קשור אלי.

האמת, אם הייתי הולכת עם העיצות שלך כבר מזמן הייתי לבד.
אני חושבת שיש דרך אחרת ממה שאת מציגה. יש עומק של קשר ואהבה שיכול לעמוד בפני הרבה דברים לא קלים ועדיין להישאר במקומם.
אם מתקשרת חברה כשאני עצבניתסיה

אז אני מדברת אליה יפה. כי אני שמחה לשמוע אותה!!! כיף לי שמישהיא מתקשרת אלי. זוכרת את קיומי. אני מיד אומר לה. ואווו אני עצבנית רצח והטלפון שלך הרים לי את המצב רוח.

הדיבור היפה לא נובע מחוסר נעימות אליה אלא משמחה שלי לשמוע אותה!

ואם זה במקרה שכנה שלא בא לי עליה, אז יש מצב שאני אענה בחוסר סבלנות .אם אני כרגע באמת כך מרגישה . אני לא אתהפך לחלוטין.

אצלי הלא נעים זה קודם בבית אחרי זה אנשים בחוץ.

אז למה אם הבעל עצבני ובא הביתה כשהוא רואה את אשתו אז הוא לא נהיה שמח וזה מרים לו את המצב רוח?אם יש אהבה זה אמור ככה להיות. לא אמורים לרצות ריחוק

יכול להיות שיש לו טינה בלבסודית
אולי הוא טובע בעסק עד הצוואר
ורואה בה עצלנית שלא יוצאת לעבודה?
אולי הוא חושב שכמו שהוא צריך לעזור בהשכבה
היא צריכה להביא כמה גרושים הביתה...
יש לי ידידה טובה שעובדת בניקיון כי אין לה אפשרות למשרה חלקית אבל לשטוף מדרגות פעם בשבוע להביא כמה גרושים
זה לא למטה מכבודה
ברור שלא רוצים ריחוקבת 30
אבל במצבים הלא פשוטים האלה לא חייבים לגרום לריחוק.
אם במצב כזה מצליחים להתעלות על הקושי ולעבור תקופה קשה- אז זה יוצר קרבה מאוד גדולה, לא ריחוק.
היא מתארת ריחוק כבר עכשיוסודית
מצידו.
אז מה.בת 30
זה תלוי בה.
אם היא תתנהל נכון אז ''חכמת נשים בנתה ביתה'' והריחוק יהפך לקרבה. הרי הוא לא רוצה ריחוק. רק קשה לו עכשיו עם העומס והסטרס.
או שכן או שלאסודית
יכול להיות שהמתח הכלכלי זה רק העסק שלו
ויכול להיות שההתנהלות הכלכלית שללאגם "תורמת" למצב רוח שלו.
הידידה שלי החליטה שתוספת של כמה מאות שקלים זה בדיוק מה שדרוש כדי לאפשר לה לפעמים לא לחסוך, ומצד שני לא להרגיש שהיא לא מתחשבת במצב הכלכלי בבית.
סה"כ אם הוא מרוצה ממנה לגמרי, ורק הכסף מעיק, אז חיבוק פה חיוך שם היה מאיר קצת את הבדידות שהיא מתלוננת עליה.
אבל יש לו טענה פנימית על צורת השותפות, היא תמשיך להתחנן למבט, והוא ימשיך לשקע ראשו בסרטים הצנועים.
אני חושבת שאת טועה.בת 30
אבל בסדר.
מודה לך על האישור, בכל אופן.סודית
את ממש מכניסה לי לפה מילים שלא אמרתיהודיה60

איפה אמרתי תתעלמי מעצמך?? 

ומפורשות אמרתי לא לפעול ככה ממקום של התקרבנות אלא ממקום של הבנה ואהבה.

את קוראת קריאה סלקטיבית.

וגם לגבי אישה עם הרומונים - אם האישה פונה היא תקבל את התשובות איך כן להשתדל להתייחס יותר בסבלנות. ואם בעל יפנה הוא יקבל את התשובות איך לקבל ולהבין את אשתו ההורמונלית. זה אותו עקרון שכל אחד אחראי ב 100% על ה 50% שלו.

לא מדריכים אישה איך בעלה צריך להתנהג ולא מדריכים בעל איך אשתו צריכה להתנהג. לכל אחד מבני הזוג יש את האחריות שלו על ההתנהגות שלו

הודיה 60תקווה_לעתיד
לא פעם ראשונה שאני קוראת את הכתיבה שלך בפורום. גם לי יעצת כמה פעמים כשהעליתי את הדילמה שלי בזוגיות ואני חייבת לפרגן לך שבהזדמנויות שיצא לי לקרוא אותך ענית באמת לעניין בשיקול דעת באחריות ובכבוד. אני מעריכה את דעתך. טוב שיש אנשים כמוך שכותבים בפורום הזה. שתזכי לטעת עצות טובות לעוד אנשים רבים שמחפשים עזרה
כל מילה. ישר כוחבת 30
הודיה60

תודה על המילים החמות.

חוסר הסבלנות הנ"לאושר30
שאני התכוונתי אליו מגיע ממקום של עומס ולחץ, אך גם ממקום של קושי בניהול רגשות ומחשבות. כמו שציינתי באחת התגובות, לבעלי יש בעיית קשב וריכוז מה שמקשה עוד יותר, גם בניהול העסק אך גם בניהול הזוגיות והבית. אני מרגישה לפעמים שזה גדול עליי. יש הרבה מה לספוג.למרות שבעלי אדם טוב לב, דואג למשפחתו וכוונותיו טובות. כאשר אדם חש עמוס מבחינה נפשית, הוא רוצה לתת "מנוחה" לנפשו. לעצרי בדור הזה הדבר מתבטא בישיבה מול מסכים למיניהם, מה שמגביר את הבדידותמשל בן/בת הזוג. כמו במצבי. לא פשוט ללכת לישון כשעיניו של הצד השני נעוצות במסך המחשב. גם אם מדובר בהצעת מחיר חשובה... צריך לדעת לשים גבולות.
באמת לא פשוט. אבל במצב הנוכחי איןרפואה שלמה
כ"כ הרבה אופציות
אם יש לו הפרעת קשב והתארגנותסודית
אולי את יכולה לעזור לו בניהול המטלות מהבית? נגיד לנהל יומן שהוא לא יפול על תאריכים או כשל תיאומים.
איפה הילדים? איתך או במעון?
קודם צריך להבין אם הוא רוצה אותה בעסק...סיה
נכוןסודית
אבל מה יזיק להציע?
מקסימום יגיד לה לא.
זו אמירה עקיפה: אני רואה את העומס ורוצה לעזור -לקחת חלק מהקושי
הרי אין חולק על כך שהוא כורע תחת הנטל
כתבה שהיא עובדת במשרה מלאהסיה
ומטפלת בארבעה ילדים...
מאמינה שאין לה זמן פנוי
אלא אם כן תעזוב את עבודתה ותעבוד איתו בעסק. מה שלא מומלץ...
כתבה באירוניה- היא לא עובדתסודית
איך הבנת שזה באירוניה?סיה
סיה, את הצטיינת בכנות שלך- אל תאבדי את זהסודית
ה"אושר" מתארת עוינות ולא רק פיזור הדעת.
בעלה לא זורק מבט לעברה
אם היא הייתה כזו סופרוונדרוומן הוא לא היה נותן לה נשיקה לפני השינה?
שניהם במיטה והעיניים שלו לא זזות מהמסך עד שהיא נרדמת?
או-
ששלושה(אם לא ארבעת) הילדים במעון
הגברת לא עובדת
הוא צריך להאכיל 6 פיות
יש לו קשיים אובייקטיבים- כמו הפרעת הקשב הזו
העסק כמו הרבה עסקים לא מצליח להרוויח אלא שורד
וצריך לעזור לקלח אותם כשהוא חוזר...

בחייך..
אצלי שנינו עובדים מאד קשה
יותר ממשרה מלאה
אבל כתף אל כתף
יש ימים שאנחנו לא מספיקים לדבר, ונופלת עלינו שינה.
אבל חיוך.. מבט.. הבנה.. כמה זמן זה כבר לוקח כשבאמת יש תחושה של שותפות בלב
טוב בכל אופן לא הבנתיסיה
אולי את מכירה אותה במציאות..
בתוך שש שנים ארבעה ילדים זה המווווןןןן עבודה.
וגם אם היא לא עובדת מחוץ לבית , בבית יש לה עדין מלא עבודה
אוקי. אז כבר חושבת שיש בעיות הרבה יותר שורשיות מעבר לכך שהוא מעט לא מקשיב לה..
אז את רק מחזקת מה שאני מאוד בעדינות פה מנסה להגיד...,
שהעסק מענין אותו יותר מאישתו
אני לא מכירה אותה במציאותסודית
4 ילדים בתוך 6 שנים זה המון. מסכימה איתך מאד.
ודווקא מסיבה זו אני שואלת אותה אם ארבעת הילדים במעון- אז זה הרבה מאד כסף!
ואני לא מחזקת את דבריך. בעלה טוב וסבלני אל הילדים וזו לא תכונה של אנשים כעסניים. העסק לא מעניין אותו יותר מאשתו- אלא אשתו במקום להתחבר למציאות ומהר,
מחפשת פה תומכות..
בשום תגובה שלי לא הצעתי לה לעבוד במשרה מלאה.
להקל עליו- כן. בהחלט. היא לא תוכל לספוג את היחס הזה לאורך זמן
והוא לא מצליח לפרנס לבד.
אז מוצאים עבודה צדדית קטנטנה
או חוסכים בכסף ולא לוקחים שום עזרה-
ובטח ובטח שלא מתארים את הקושי הכספי הזה כבעיה ברוחניות...
לתיאור הזה קראתי היתממות.סודית
שמת לב,בת 30
שבנית כאן תיאוריה על הפותחת, שהיא לא נכונה?
כתבת שהיא לא עובדת, ועוד כמה דברים
שמתי לב כמה פעמים הנושא עלהסודית
עד שהתקבלה ההבהרה.
הדקדוקרפואה שלמה
מוזר.
צורות עתיד מדבר? כאן לא האקדמיה לעבריתסודית
התכוונתי לדקדוק שאת מדקדקת עם הפותחתרפואה שלמה
מה זה משנה אם היא אמא במשרה מלאה ומקדישה את כל כולה לילדים המשותפים
או אם היא "אמא" של כיתת ילדים זרים?
גם בלי לעבוד בכלל היא נופלת מהרגליים
זה משנה מה מקור הקושיסודית
והתיאור שתיארה הוא של מתח כלכלי
מתח כזה קשה שבגללו אין תקשורת
לה יש פנאי ורצון לזוגיות למרות המשרה הכפולה
(צרכים,כלשונה)
ואצלו הצרכים נעלמו והוא חסר סבלנות דווקא אליה- והרי לא יכולה להיות שום טענה כלפיה לפי הנתונים שכתבה. היא גם מגדלת כמעט לבד את ארבעת הילדים, גם מנהלת את הבית, גם יש לה פנאי וסבלנות לשיח כל ערב-
אז למה הוא כל כך מתעלם מהקצת יחס שהיא מבקשת?
100 תגובות על עומס יתר מעבודה מספיקות כדי להסביררפואה שלמה
משהו שחסר לי מאד..אושר30
הוא ההרגשה שמתוארת פה, של כתף אל כתף. מבט משותף על מטרות משותפות. מרגישה שכלאחד חי את חייו. וחבל לי!!!
כי אתם שניכם בודדים בקרבסודית
הוא נלחם לבד בחזית הכלכלית
את יולדת מניקה מגדלת כמעט לבד ארבעה ילדים
בעלך הוא זה שעומד לקרוס , חס וחלילה
את מוכרחה להושיט לו עזרה-
גם כספית- לפחות תחסכי
גם רגשית- הוא חוזר עמוס בדאגות עזבי אותו מהחוויות היומיות שלך- רק תגישי אוכל ותשחררי את השרירים התפוסים בכתפיים

גם מנטלית- אל תחשבי מה יקרה אם..
תתפללי עליו תוך כדי בישול, קיפול כביסה
ואם הוא צריך מזכירה ביתית אז לך יש יותר קשב ממנו..
ובעז"ה כשהוא יצליח להרים את הראש מעל המים
הוא יחזיר לך בכפל כפליים.

אם הבעיה מתחילה בכסף תעשי מאמץ להתמודד מצידך עם הקושי הזה. מאמץ עליון! גם הוא קורע את עצמו.
מאחלת לכם שתצופו מהר מעל הגלים.

פרנסה מהשמים - אבל השותפות אצלך בידיים.

נ.ב.את רוב ה"חוויות" שלי מהעבודה אני חולקת עם נשים מהעבודה. ומתפטרת מהן לפני ההגעה הביתה. את באמת בודדה כי את עוסקת במשק הבית. אולי בגינה כשאת יורדת עם הילדים יש מישהי נחמדה?
אני לא יודעת אם גם את חוזרת בתשובה ואז יש גם קושי עם המשפחה?.. מקווה שיש לך אחות טובה.. בקיצור אחוות נשים לענין החוויות הקטנות (שזה משעמם לו...) ואיתו חולקים בשלב זה תוכניות ומתיקויות של הילדים.
ואם אין לו סבלנות לדבר, אז תתאמצי מצידך לשרוד בלי טרוניות את המצב.
עד שירגיש שיש לו שותפה -ויחליט לשתף.
הארת את עיניאושר30
מודה לך.אושר30
אולי באמת אני צריכה לתמוך יותר, להיות משענת. ולהיעזר בחברות מהעבודה או משפחתי כדי לשתף. מקווה שזה זמני... כי בסופו של יום, כל אדם זקןק למבט מבין.
לא. אני טעיתי ואת באמת עושה מעל ומעברסודית
ותלכו ליעוץ.
כי כדבריך את מחנכת בכיתה ד', אז בערבים ההורים מתקשרים אליך לבלבל במוח, ועם ארבעה קטנטנים שהגדול רק בגיל הגן,
זה בלתי אפשרי שתתמכי יותר.

בוודאי שזה זמני...סודית
הוא לומד את העבודה, הלקוחות, תמחור.. כמו שכתבת.

ב"הצלחה לכם.
תהיי בריאה.בת 30
בסופו של דבר את אומרת לה בדיוק מה שהודיה60, אני, ועוד נשים אמרו.
אז על מה היה הדיון???
את לא צריכה לענות.
הדיון היה אם עוזרת בפרנסה או לאסודית
מכיוון שענתה באיחור ניכר שעובדת במשרה מלאה הדיון מוצה.
תודה על הברכה.
חן חן
זה לא אנושי לעבוד בחוץ עם 4 קטנטניםרפואה שלמה
יש פה שאלה בסיסיתבת 30
האם הוא מרגיש כמוך?
האם הוא רוצה ומוכן להשקיע כדי לשנות את המצב?
מאמינה שהוא לא חווה את המצב כמוניאושר30
הוא עסוק מאד בעבודתו. חייו השתנו עד מאד. וצרכיו שונים עכשיו.. אל אצלי כביכול לא השתנה כלום... לכן אני חושבת שהוא לא חש את הכאב-כמוני. כי זה פחות חסר חו. יש מה שממלא את ימיו.
את זה לא הבנתירפואה שלמה
העסק ממלא אותו סיפוק ושמחה יותר מאשתו?

כי קודם תיארת את העסק כמלחיץ באופן קיצוני.

לכאורה הוא מראה כאילו פחות זקוק לקשר ולזוגיות איתיאושר30
לפני שפתח את העסק, היינו מדברים יותר. היה שיח הדדי כמעט כל ערב. והיום..
חוץ מזה שהוא הרבה פחות מראה לי שהוא זקוק לי ולתקשורת איתי. כאילו "שכח" מהכללל
לא נראה לי שהוא פחות זקוק לזה,רינגטון

הוא פשוט נמצא בשלב בחיים שיש לו איזה קושי שגורם לו לפחות פניות נפשית לזה..

די ברור לי שאם תצליחו להחזיר את הזוגיות שלכם לשגרת החיים,

גם את וגם הוא תרגישו כמה הוא היה זקוק לזה..

אם את מתקשה, אל תתביישו ללכת לייעוץ זוגי.

לא חייבים לחכות שהמצב יהיה חמור כדי ללכת לייעוץ,

ועדיף כמה שיותר מוקדם..

עונהבת 30
תשמעי, עסק יכול למלא זמן, לא יכול למלא את מקומך.
אני חושבת שהעובדה שהוא ככה איתך אולי מראה על כך שיש לו בטחון בקשר איתך ולכן מרשה לעצמו קצת להתפרק.
לא שזה טוב.
אבל לדעתי תנסי לקחת את המצב קצת יותר בקלות, ובמקביל- לנסות לישון ערב נחמד ביחד, וגם לדבר איתו.
עובדת גם עובדת.. מחנכת כיתה ד'.אושר30
לגבי שותפות בעסק...אושר30
לפעמים מתייעץ איתי. אך לעיתים רחוקות...כי אני לא מבינה בתחום. יותר מספר לי על מאורעות עם לקוחות. בדרך כלל לא יוזם שיחה על העסק,;רק אם אני שואלת. אז זה לא בא בחשבון, חוץ מזה שיש לי די והותר על הכתפיים- ניהול הבית, לטפל בילדים ולהחזיק משרה של מורה...
אם כך אני מתנצלת-מסירה את הכובעסודית
ורוצו ליעוץ.
לא מגיע לך יחס כזה כשאת כל כך מתאמצת
זה בסדר......אושר30
הילדים במסגרות.אושר30
לגבי היחס של בעלי אליי.אושר30
יש לו פחות אפשרות להקשיב לי. ופחות "מוחין" כדי להכיל. אני ממש משתדלת לצמצם ולספר לו רק מה שחשוב לי, אך בכל זאת. אני אישה אחרי הכל... ולא תמיד קל לשמור בבטן. היו המון לילות שהלכתי לישון מבולבלת וגדושה בדברים שקרו לי, ופשוט לא היה לי את מי לשתף, כי בעלי חזר מאוחר או היה טרןד בעבודה. לא רציתי להעמיס. בנוסף בעת ויכוח יש לו הרבה פחות סבלנות מפעם. הוא כבר לא יגש אליי אלא אני זו שאגש אליו ויפתח בשיחה.
בהצלחהסודית
גם לבעלי יש עסק ולמרות שעברו הרבה יותר משנתייםאמילי.
הלחץ קיים באופן תמידי וסביב לשעון.
מסכימה עם כל מה שהציעו יחד עם זאת לא הייתי שוללת לגמרי את דבריה של סיה, קראתי פעמיים את מה שכתבת היא הזכירה לי את אחת התקופות המאתגרות שעברנו.

לעניות דעתי ההתעסקות שלו עם קבוצות ווצאפ וסרטים זה סוג של בריחה שלא "תורמת לזוגיות" אומרת מנסיון. ולא פלא שהמצב הולך ומחמיר.

אני כן מציעה והוזכר פה לא מעט פעמים לתת לו את המרחב ופחות לדרוש ממנו התעסקות בענייני צורכי הבית כי הוא לא פנוי לזה. ומעצמך תפחיתי ציפיות בנקיונות וסדר וכו'. זה ישחרר ממך הרבה מאוד לחץ.
יש מקום ללמד עליו כף זכות כי בטוח הוא שותף בהרבה דברים גם אם לא מספיק במטלות הבית. הבעיה היא בעיקר לא מספיק מכבד וער לצרכים שלך, האם גם לפני שפתח את העסק הוא לא כיבד אותך?

אם את יכולה להרשות לעצמך כלכלית קחי עוזרת לפחות אחת לשבועיים ותשתפי אותו בהחלטה, לא תמיד זה מותרות שמדובר בהורדת עומס ולחץ נפשי.

כל זמן שלא תבהירי לו באופן חד משמעי שאת לא מסכימה לחוסר כבוד זה ילך ויחמיר, זה לא תקין ואסור שהאיש הכי קרוב אלייך יגרום לך להרגיש קטנה.
לכולנו יש התפרצויות והרמת קול אבל לא על בסיס יומי ולא ממקום של חוסר כבוד וזלזול.
פה יש מקום לטפל בכל האמצעים יועץ רב.. ובלי לפחד מהתגובות שיהיו בעקבות וטוב שעה אחת קודם כי הרגל נהפך לטבע.
ללא קריאת הכל..העני ממעש
ספציפית, שיטול ריטלין. יסייע
עסק זה דבר תובעני.
על כל פשעים תכסה אהבה. עצמאי חייב בלוז כבד. אך שיפרגן לכם את הנוחות הנגזרת מכך שאינו שכיר, בכך תראו נק' אור..
תראי התעניינות ו-או אכפתיות בעיסוקיו.
ותדאגי שגם אלייך הוא יתייחס
השכל האנושי לא יכול להכיל שבעל מתעלם מאישתורייזי .R
לפני שאת דואגת שיעזור לך תדאגי שיתן לך את הכבוד הראוי לך כי זה פועל יוצא.
כל ההתנהלות שלו מולך מראה על זוגיות שזקוקה להבראה. להשליך חוסר שימת לב אלייך על בעיות של קשב וריכוז וכל מיני תירוצים אחרים לא מצדיק זילזול באישה. ועצם זה שפנית לעזרה מחזק שגם את מבינה שזה לא התנהגות ראויה. אלא אם יש עוד סיבות.
4תודה, השאלה היא איך עושים זאת.אושר30
אפשר להכריח לב לאהוב יותר..? אפשר לגרום למישהו להקשיב או לשאול "מה שלומך"?בהתחשב בעובדה שהעסק דורש..
אשה יקרה ואמא טובה בבקשה תקראיעייפות החומר

חברה הראתה לי בראשי - נרשמתי כי רציתי להגיד לך קודם כל, שאת מדהימה!!!

כל הכבוד לך שאת מגדלת 4 מתוקים בלי עין הרע .

ושאת עונה כל כך יפה לגולשים פה.  מהתגובות את נשמעת מאד נעימה וטובה, עם ראש על הכתפיים והרבה הרבה סבלנות

אני לא יודעת מה לייעץ, רק רציתי לשתף אותך ואולי זה יתן לך רעיון.

עד לפני חודשיים הייתי מעין שכירה באיזה מקום, ומסיבות שלא אכתוב את חתיכת העבודה הזו אני עושה כעצמאית.

לפני שעזבתי חשבתי שבעצם אפשר להרוויח יותר טוב בלי הנסיעות הארוכות, והמשפחה שלי תרוויח מכך שאני יותר בבית, אבל עכשיו אני רואה מפה, דברים שלא ראיתי משם.

קודם כל לצערי ההתחלה באמת באה על חשבון זמן משפחתי

התברר שאנשים קובעים ומבטלים, יש עבודת הכנה שלא הבאתי אותה בחשבון, והכי מסובך זה שבצורת עבודה כמו שכירה, ידעתי כמה כסף נכנס כל חודש, מתי, וגם כמה זמן מוקדש לעבודה -  ועכשיו זה פחות צפוי וכבר קרה כמה פעמים שעשיתי הכנה, שלקחה זמן וזה לא יצא לפועל. 

ממש קשה לי יותר להתארגן

למזלי, בעלי כל הזמן מפרגן, ושמח כל פעם שכן יוצא לפועל, וממש נותן לי הרגשה טובה שעשיתי בשכל כשהחלטתי לעזוב שם. (למרות שעדיין מדי פעם אני שואלת את עצמי אם זו הייתה החלטה נכונה). אף אחד לא מזכיר את הזמן שנעלם וגם הילדים מתחשבים (כבר לא פעוטות, התחתנתי צעירה מאד).

יש משהו בצורת העבודה הזו שכל הזמן מעסיק את המוח והנפש, ואין את השקט הזה שיש לשכירה שיודעת, שעכשיו העבודה הסתיימה ועד מחר לא צריך לחשוב עליה.

יש טלפונים מפתיעים - למשל היום הייתי בטוחה שיש לי 4 שעות שקט ואז פתאום צצה שאלה ממש מכיוון שלא חלמתי, והיא מעסיקה אותי ומטרידה אותי - אני יודעת שזמן התגובה צריך להיות ממש מהיר, ואין לי כוח להתחיל לנבור בקלסרים איפה התעסקתי בזה לפני כמה שנים.. כמובן אני אצטרך בקרוב לענות..

בקיצור - קשה לשים לזה גבולות!!!

אחרי שקראתי את  מה שכתבת  החלטתי לפחות עכשיו לפני פסח..!

אני מקווה שאעמוד בהחלטה שלי- זה לא פשוט לקחת פסק זמן כמו שאני מתכננת, אבל אני חייבת.

תודה שכתבת!!!!!!!!!

אני בטוחה שבעלך אוהב אותך מאד מאד וגם מעריך אותך מאד מאד !!!

אין כאן בכלל שאלה של "להכריח לב לאהוב יותר"! הוא אוהב וסומך עליך שאת רואה את הקושי הגדול שלו ומבינה אותו יותר טוב מכולם..

כששלומו יהיה טוב יותר הוא יזכור לשאול אותך מה שלומך. בינתיים הוא באמת טרוד ומבולבל ועוד אין לו ישוב הדעת. אני מאחלת לכם שבקרוב ממש!הוא ימצא את הדרך איך לתמרן בין העבודה והבית והעסק ישתלם.

שנה זה לא הרבה ללמידה כזאת גדולה ומשמעותית - אני התחלתי "טעימות" של סגנון עבודה כזה לפני כמה שנים, ב"ה, זאת הייתה הכנה לבאות -  אם זה היה נופל עלי בבת אחת בטוח ששנה לא מספיקה ללמוד.

אבל כן נראה לי שבקרוב הוא יסתגל לצורת העבודה הזאת ואז כל הטוב שנתת, יחזור אליך ובגדול!

שולחת לך חיבוק 

שימחת אותי!..אושר30
שלום יקרה,
תודה רבה על השיתוף וההבנה!
מניחה שקל לך להבין את מה שכתבתי, גם מהצד השני, משום שאת מכירה את הנושא מקרוב... מצאתי הרבה עידוד ונחמה בדברים שכתבת. התחזקה אצלי ההבנה של הקושי לשים גבולות בתור עצמאי. בני המשפחה שלנו מאד מושפעים ממעשינו ומתחומי ההתעסקות שלנו ובמינון. לדוגמא: כשבעלי היה ילד, הוריו היו שכירים והיו פנויים להשקיע בו זמן, אוכל, טיולים, עזרה לימודית. כשאחיו נולד אחרי 5 שנים, חמי וחמותי פתחו עסקים עצמאיים. גיסי כמעט לא ראה אותם בתור ילד, לא היו גבולות. גדל אצל סבתא שלו ועבר בין בייביסיטר לבייביסיטר ובין מורים פרטיים שעזרו לו בשיעורי הבית. כיום, כמעט 25 שנה אחרי, רואים היטב את ההבדל ביניהם........מתפללת שאוכל לקבל ולהבין שההתחלות הן קשות ושזהו מצב זמני. מתפללת שניקח דברים בפרופורציה ונדע לשים גבול.. ושנזכור מה חשוב-באמת!! תודה לך💕
מקסימה!הודיה60

שיהיה לך ולכם המון הצלחה. שה' יתן לך הרבה כוחות. ותעלו על דרך המלך בעז"ה במהרה ובקלות.

אמן !עייפות החומר
היום התחלתי לשים גבול. בזכותך!
אשריך!

מה שכתבת על חמיך וחמותך, הרי אין מצב שתעתיקו את הדגם הזה, אתם ב"ה שומרי תורה ומצוות. הסירי דאגה מליבך.
ובעניין האיזון באמת זה כה חשוב, כי צריך לשקלל גם את הפניות של בן הזוג לתורה ותפילה וגם את צרכי הילדים, וניהול הבית, וגם איך באים קצת אחד לקראת השני ותומכים *במקום שקשה ולא במקום שנוח*. שנזכה כולנו!
תודה! שנזכה כולנו....אושר30
כמאמר השיר של אברהם פריד: (לא יודעת את המקור):

"אדם דואג על דמיו (כספו)
ואינו דואג על ימיו..
דמיו אינם עוזרין
וימיו אינם חוזרין
אדם דואג על איבוד דמיו
ואינו דואג על איבוד ימיו...."

ה', פקח את עינינו...🙄
אני לא חושבת שככה את צריכה לחשוב על בעלךסודית
ה', תודה רבה לך על הפרנסה שאתה שולח אלי הביתהעייפות החומראחרונה
אדר ניסן אלו חודשים עם כוחות מיוחדים
תודה לך שהפסח מתקדם בניסי ניסים
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך