ישנן דרכים שונות להיות אדם שומר תורה ומצוות??באלה הידיים

נושא שממש נשמע לי מוזר חצי חיוך

היום, בתוך ההגדרה 'דתי' יש המון תתי הגדרות. זאת אומרת, יש אנשים 'חרדים, 'דתיים לאומיים', 'חבדניקים' וכו וכו....

כמובן, כל מי שמשתייך לאחת מההגדרות- משוכנע שהוא צודק. ולכל אחת מההגדרות, הדעות- יש השקפות שונות, מנהגים שונים, אמונות שונות (ברור שבסופו של דבר כולם מאמינים בקב"ה, אבל חלקם מאמינים לדוגמא, במדינת ישראל ובצה"ל, וחלקם לא.).  

איך זה הגיוני שיש כמה דרכים נכונות? או שלמרות שכל אחד בטוח שהוא צודק, בבוא הזמן נגלה שרק 'זרם' אחד צדק??

הרי לא מדובר בסתם דרכים שונות לעבודת ה', מדובר באמונות שונות לגמרי- לשבת ללמד תורה כל היום או שצריך לפעול גם פיזית ולהילחם? לחכות למשיח, או לבנות ולפתח את מדינת ישראל?? אני לא ממש בקיאה בקטעים האלה, אז אולי הדוגמאות לא נכונות עד הסוף, מקווה שהרעיון הכללי מובן יותר צוחק

תודה מוציא לשון

אין כמה דרכים שונות...נגרינסקי
יש אמת אחת... יש לנו תורה אחת והנהגה אחת...
חלק מתפקידינו לבדוק בכל גישה וגישה ולחקור אותה ולמצוא את דרך האמת בראיות ברורות (ולא ב'מרגיש לי נכון' או בסטטיסטיקה, בהרגשת נוחות בגישה מסוימת או כי קבוצת אנשים אוחזת בגישה הזו...) נמצא את דרך האמת ונפעל על פיה בזכות שהיא אמת בלי להרתע מן המלעיגים ונדע להשיב לכל אחד שיקשה עלינו... זה מצריך הרבה מאמץ, עמל, השקעה, זמן... צריך הרבה ללמוד, הרבה להשוות, הרבה לתייאש ולחזור שוב... בעצם, בגלל שאנשים נכשלים בדרך הארוכה הזו (עצלות, סטיה קטנה בלתי נראית וכו') נוצרות הגישות הרבות... אם הדרך היתה קלה ממש ופשוטה מאוד כולם כבר היו אוחזים באותה השיטה...

לי יראה, שאין 'זרם' אחד שצודק... אלא, האמת מתפרשת בזרמים השונים ואותה יש לבור בעדינות מן הזרמים השונים...
חז'ל אמרו שיש 70 פנים​ לתורהחולות
יש המון דרכים לעבוד את ה' ןלהתבןנן על מעשיו. ולכל אחד יש נשמה שונה שמתאימה לדרך מסויימת. על כן נראה לי לומר שכל הדרכים נכונות כל עוד הם לא סותרות את ההלכה ע''פ שו''ע.
בעז''ה בימות המשיח כולם יתאחדו לדרך אחת שתכלול את כולם.
70 פנים לתורה, אבל תורה אחת יחידאית...נגרינסקי
התורה לא תהא מוחלפת ואי אפשר להוסיף בה או לגרוע בה ואם יש שתי דרכים שסותרות חזיתית אחת את רעותה, כנראה לפחות אחת מהן היא טעות...
אי אפשר לומר על כמה דרכים שהן נכונות כיוון שאז יש שיתוף בעבודה או טענה שאין אמת אבסולוטית...
(וגם אם היה הגיון במספר דרכים, עדיין לא נפטר האדם מלברר אמיתות דרך מסוימת בה ילך מבין הדרכים...)
דרכים שונות לא בהכרח סותרותחולות
שו''ע הוא אחד, דרך בעבודה ועשיית רצון ה' יש כמה.
לא בהכרח, אבל בהרבה מקרים כן...נגרינסקי
התורה היא אמת, כל תוספת או גריעה (שינוי) הוא לא אמת = שקר...
אם יש שינוי (וסתכל סביבך על היהדות מלאת השינויים שלנו...), הוא אומר דרשני...

אתה בעצם אומר שהלכה יש אחת אבל אמונות ודעות יש רבים? הא כיצד? והרי ההלכה היא האמצעי לאמונות והדעות...
(ואגב שו"ע, אין היום (כמעט?) מי שהולך כשו"ע בהכל... יש ששינו בכל מיני מקומות ושוב מצאת סטייה מן האמת (בהנחה שהשו"ע מייצג את האמת כמות שהיא...))
אבל יש כן סתירותnes

למשל בענין הצבא: רב אחד אומר שמצווה להתגייס ורב שני אומר שזה עבירה.

זה סותר!

אבל בדרך שלך- אנחנו רק נידרדר- כי אתה לא עושה בירור אמיתי.

זה לא סותר בשורש.חולות
אני כן עושה בירור, אבל לא מבטל דרכים אחרות.
ע'ע. תובנה שלי שהתפרסמה בנסיופ בחמישי האחרון
תוכל להסביר איך זה לא סותר?נגרינסקי
ברגע שגילית את האמת בדבר מסויים, תוכל לומר על דבר אחר שהוא גם אמת?
התכוונתי שהסתירה היא לא עקרוניתחולות
היא פרשנות שונה לדבר.

זה שיש לי דרך שלי לעבוד את ה' זה לא אומר שדרכים אחרות הם לא נכונות. היא אמת אבל לא בשבילי. זה נכון רק לזמן הזה.
לעתיד לבוא תהיה אמת אחת שתכיל חלקים מכל הדרכים שיש היום
יש סתירות שהן כן עקרוניות...נגרינסקי
גם אם נניח שזו לא...

סתירות שנוגעות באופן ממשי לעבודת ה'...

יענו, מה שאתה אומר - יכול להיות שגם האסלאם זו דרך לעבוד את ה'...
אמנם לך הדרך הזו לא מתאימה, אבל לאנשים אחרים כן...
מהי הסיבה הגורמת לכך שלך יש דרך אחת ולאחר דרך אחרת? מהו המבדיל ביניכם?

ו... על בסיס מה (איזה מקור?) אתה מניח מה שאתה מניח?
לא דיברתי על איסלאם. אלא על גישות ביהדות.חולות
לא באתי לדון על דתות.

אין לי מקור, זו הנחה שלי.
למה לא?נגרינסקי
למה אפשר לומר שהיהדות היא אמת אמיתית ומה שלא יהדות היא שקר אבל אי אפשר לומר שיש דרך אחת בתוך היהדות שהיא אמת ומה שלא הדרך הזו היא שקר? (ואם נדייק, השאלה צריכה להיות - מהי היהדות האמיתית המדוייקת?)
זו דרכה של היהדות.חולות
כל הגויים עובדים את ה' בעזרת עם ישראל.

ואילו חזל אמרו שיש בתורה 70 פנים. זה הבסיס.
כן... והאסלאם אומר אחרת...נגרינסקי
דווקא דרכה שליהדות היא לא עבודת ה' בשיתוף, אלא אמת אחת ודרך אחת וכל המשנה הוא טועה...

הבנה שלשבעים פנים אינה דרכים שונות לעבודת הבורא חלילה, כיוון שאז יש שיתוף בעבודה...
אפשר אולי לנסות להבין שמדובר ברבדים שונים על אותו המסלול, או שהתורה מציגה צדדים שונים בתחומים שונים שבהם היא נוגעת ובכל פן צריכים אנו לחפש את דרך האמת... (כמו נניח מוסר, מצוות, אמונה וכו')
אפשר שאתה צודקחולות
צריך עוד לעיין בזה.
תמיד פותחים פה שאלות יפות כשאני צריכה לישון...נפש חיה.אחרונה
@נגרינסקי העלה נקודה שאני חושבת שנכונה.

שבעים פנים ביחס לאותו נושא.
לא שבעים היבטים שונים לחלוטין בלי סדר!

לא יודעת אם זה קשור לכאן
אבל
יש אמת אחת.
יש תורה אחת.

על מנת שהיא לא תיעשה ככמה תורות
יש לנו כללי יסוד.
איך להתייחס לדעות שונות
ואיך להבין שהכל יונק משורש אחד.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך