באופן אישי, ראיתי זוגיות כדבר טוב ויפה (ולא מסיבות של סיפוק אישי, שממש מפריע לי לראות בחלק מהתגובות, מחילה) ואז שמעתי סיפורים כמו ששמעת, ויותר, זה באמת מלחיץ, אז לא עצמתי עיניים, אלא הקשבתי להם כדי ללמוד מטעויות של אחרים. אני לא אגיד לך (כמו שמישהו אמר לי פעם), שצריך לראות רק את החיובי, ושהסיפורים האלה הם מסרטים. זו עצימת עיניים, סיפורים כאלה קרו וקורים לצערי, גם לנשים וגם לגברים. באופן אישי נפגשתי גם עם מדוייטים לא טובים, ונכוותי. אם הייתי מאמינה שכל הגברים כאלה, באמת לא הייתי ממשיכה לחפש.
אבל, צריך לפקוח את העיניים לתמונה השלמה, רוב הזוגות לא כאלה ב"ה! אז מה זה אומר?
אנשים לא סתם מתחתנים, תברר לעצמך למה, יש בזה המון טוב. טוב זה לא בהכרח קל ונוח, זה הרבה השקעה, וגם סיפוק ואושר. הקשר הזוגי בניית בית אמורים להיות דבר כ"כ עצום ומדהים, כשבונים אותם נכון.
איך שראית זוגיות, בראש שלך, זה הדבר האמיתי! אל תחשוב שבגלל הסיפורים תפרוש מזה, אלא תעשה מה שתוכל כדי להימנע מטעויות ולמצוא את האחת שלך שתקימו יחד בית אוהב

ממש שראיתי, הטעויות הן -
1. בחירה לא נכונה. לא נפלת על מישהו רע אבל אחד מכם או שניכם או שלא הכיר ובנה את עצמו מספיק טוב, ופתאום הישתנה, בחירה משיקולים לא נכונים, לחץ חברתי, כסף, יופי, חיים בסרט וכו..
אז אתה צריך לעשות את העבודה מהצד שלך, לבנות את עצמך, לברר את הדרך שלך, להכיר את עצמך, למצוא את הסיבות הנכונות ואת כל הטוב שיש בזה
2. מישהו עם בעיה רפואית, נפשית וכד' שהסתירו את זה מהצד השני. לגיטימי להתגרש על זה. יש זוגות עם אהבה גדולה, שמכילים וממשיכים יחד (לא מביעה דעה בעניין), נראה לי בעיקר ברפואי.
אם הצד השני משקר, זו בעיה גדולה, ודיי נדירה, לשים לב אם משהו מוזר, להיות בפתיחות בקשר, לשים לב שסומכים, שמכירים טוב באמת! שיש אמון, ותפילות. הרבה תפילות, גם במקרה שהכל טוב, שהמצב רפואי של שנינו ישאר כמו שהתחתנו.
3. נוכל/אלים/אנס וכו'- הכי גרוע, לא קיים הרבה ב"ה, אבל קיים, חשוב ללמוד סימנים בסיסיים ולשים לב, אם משהו לא נוח בקשר, ולהתייעץ, אפשר למנוע המון טעויות מראש

מקווה שלא הפחדתי, פשוט כדאי לפתוח את כל הקלפים.
4.זוג שיכלו להסתדר אבל לא עבדו נכון על הזוגיות, לפעמים זה כדור שלג שהתחיל ממשהו קטן, ועם פתיחות ואמון, ולפעמים יעוץ, הזוגיות הזו יכלה להמשיך. בכל מקרה, מדובר באנשים נורמלים אז לרוב זה לא אמור להיגמר באלימות. אבל כן, גם כעס ושנאה חו"ח וגם גירושין עם כבוד הדדי, זה לא מקום שאדם מדמיין את עצמו שהוא מתחתן..
זה עניין של עבודת מידות, של שני הצדדים, נראה לי ממש ממש חשוב לבדוק את המידות של השני לפני כן, ולבדוק ולעבוד גם על שלך כמובן (לא רק בשביל הנישואים), קבלת ביקורת, הקשבה, כבוד, פתרון בעיות ביחד.
רב שלי היה אומר שכשזוג באים אליו לבשר שהתארסו הוא שואל אותם אם הם הספיקו כבר לריב.. כדי לראות שהם עברו מריבה בשלום כמובן;)
לסיכום, תשמור על התמימות הטובה, שמאמינה שרוב בני האדם טובים, שחיי נישואים הם טובים, שיש מישהי מדהימה שמחכה לך, ושמחכה לכם עבודה ובנייה רבה יחד. ותשמור על עיניים פקוחות לזהות זיופים, אבל שזה לא יהיה ברמה פרנואידית..