עוד שאלה לגבי אנטיביוטיקהקחי כתר

הבן שלי עם חום ונזלת כבר מיום רביעי. הרופאה אומרת שמ3 ימים עם חום לתת אנטיביוטיקה

אפילו שאין סימן לדלקת כלשהי

כי זה סיכון להסתבכות

מכירים את זה?

ב"ה הוא משתפר אבל עדיין לא חזר לעצמו...והאף נוזל... המון

הוא בן שנה ורבע

מה??מחי
בחיים לא שמעתי על כזה דבר.
יכולים להיות מליון וירוסים עם חום שנמשכים אפילו שבוע. על זה לתת אנטיביוטיקה?!
אף פעם לא שמעתי כזה דברהודיה60

יש וירוסים שלוקח יותר זמן לעבור

אולי תלכי לחוות דעת שניה אצל רופא אחר

עונהאמא ל6 מקסימים
אני ממש לא אחת שמאמינה רק ברפואה טבעית, ואני כן לוקחת ונותנת לילדים תרופות, אבל אני לא נותנת אנטיביוטיקה אם לא בטוח שיש דלקת חיידקית. אם זה בגרון- לא נותנת בלי לעשות משטח, בריאות- צילום, וכו'. אם אני לא טועה אפשר בבדיקת דם לראות אם יש חיידק.
רופאה שאמרה לך כמו שכתבת, היא רופאה שלא רואה בעיה לתת אנטיביוטיקה סתם, אז היא אומרת: ניתן, אם לא יועיל גם לא יזיק. אני מאמינה שזה כן יזיק, ולכן לא הייתי נותנת סתם, בגלל חום, אלא הולכת לרופא אחר , יותר יסודי, שיבדוק מה הסיבה לחום. 3 ימים זה לא הרבה, ואם הרופא לא רואה כלום, הייתי מקבלת את ההנחה שזה ויראלי. אם החום ממשיך מעבר לשבוע, הייתי מצפה מהרופא/ה לשלוח לבדיקות דם, צילום חזה וכד'.
כן יש סיכוי להסתבכותרפואה שלמה
בלי לפרט לכל המלומדות הדגולות, יש מצבים שנותנים גם אם המשטח שלילי או אפילו בלי על סמך הקליניקה
יכול להיות שיש מצב כזהמחי
אבל לא כל פעם שיש חום מעל ל3 ימים. לא להגזים
חבל שסטרפטוקוקים לא קוראים בפורוםרפואה שלמה
כשיש סטרפטקוקוס אז אפשר לאבחןבת 30
פה אין אבחון.
בדיוקמחי
זה לא נקרא חום בלי תסמינים
שמעת פעם על false negative?רפואה שלמה
יש לך מושג מה הסיבוכים של סטרפטוקוקים?
בטוח שלא
לא, לא שמעתי. זה לא הופך אותי לטפשה...בת 30
ובוודאי שאני יודעת מה הסיבוכים של סטרפ. מה זה הזלזול הזה...
וקרה לי הרבה פעמים שהיה חום מעל 3 ימים והרופא לא אמר מילה על אנטיביטיקה.
אני שמעתיאפונה
מה את רוצה להגיד?
אז בשביל מה בכלל לעשות משטח? בואי נחלק אנטיביוטיקה להמונים!!

גם לשימוש עודף באנטיביוטיקה יש סיכונים. צריך להפעיל שיקול דעת.
בהחלט צריך שיקול דעת. של רופארפואה שלמה
אני כן שמעתיבארץ אהבתי
ואני יודעת גם יודעת מה הסיבוכים של סטרפטוקוק כי במשפחה שלי היו כמה שסבלו מזה (סבא שחלה עוד כשהיה ילד ולא היה אנטיביוטיקה וזה השפיע על הלב, ועוד שאני לא אפרט פה בדיוק את הסיפור משום אאוטינג...). בכל מקרה, בגלל הסיכון המשפחתי אנחנו בקיאים בנושא מאוד, וגם עושים משטח על כל הרגשה לא טובה, אפילו בלי חום ואפילו בלי כאב גרון. אבל מעולם לא הנחו אותנו לקחת אנטיביוטיקה אם משטח יצא שלילי. וכמה רופאים שפגשתי וידעו את ההיסטוריה המשפחתית אמרו לי בוודאות שמשטח גרון אם יצא שלילי זה בוודאות שלילי.
במשטח מהיר אכן יש false negative אבל במשטח ששולחים למעבדה הfalse negative היחיד הוא אם המשטח נעשה לפני שהיה דלקת גרון ורק אחריה הבן אדם נדבק אבל סומך על המשטח שעשה קודם שיצא שלילי, אבל אם כבר יש סימפטומים כשעשו משטח אז אין סיכוי שזה הסיפור.
מוזרבת 30
לא הייתי נותנת אם אין אבחון.
אבל אפשר לעשות הרבה דברים אחרים כדי לעזור לו.
מכשיר אדים, מי מלח,חלב אם אם יש לך,להימנע ממוצרי חלב, רפלקסולוגיה ועוד.
תחליפי רופאהאורי8
יש רופאים שזו הגישה שלהם וכך תמצאי את עצמך נותנת המון אנטיביוטיקה לילדים. וכן, זה לא בריא, פוגע בחידקים הטובים שבגוף. שימוש יתר באנטיביוטיקה גורם לגוף לצרוך כל פעם יותר אנטיביוטיקה כדי להתגבר על מחלות. אנטיביוטיקה היא תרופה מעולה כשצריך אותה , אבל יש מחיר לשימוש יתר בה. וזו לא גישה של רפואה טבעית , אלא של רופאים רבים. אני מעדיפה רופא שנזהר בשימוש באנטיביוטיקה וכך כשהוא אומר שצריך אני יכולה לסמך עליו ולתת בלב שלם. ממליצה לחפש רופא אחר , עם גישה אחרת לעניין.
^^^פאזאחרונה
כבר היה לי רופא שהוציא אותי עם תינוק בן שנה וקצת שהיה קצת מתעטש ומנוזל עם מרשם ל5 תרופות כי החליט שהוא כנראה אלרגי ממבט כללי מאד עליו (ממש לא בדק כלום והכניס במקביל כמה ילדים)
הוא אמר שזה אזור שיש לתינוקות אלרגיה אליו ולכן על סמך זה נתן לי ערימת מרשמים
שהתבררו כסוגים שונים של סטרואידים..
(לפה לאף לעיניים ולעור ...)
5 תרופות היו נראות לי קצת מוגזמות למצב שגם ככה התלבטתי אם בכלל ללכת לרופא עליו...
התקשרתי מבית המרקחת למבינת דבר ולא לקחתי כלום בסוף.
תוך יום יומיים הכל עבר כלא היה
לפי הגישה של רופא הילדים שלנומימי3
אחרי חום של 3 ימים בלי שנראית דלקת מסוימת הוא שולח לספירת דם כי יש דלקות שיכולים לאבחן רק כך. אבל בטח לא לתת אנטיביוטיקה סתם בלי סיבה.
..העני ממעש
מכיר גישה כזו, מרופא שלא 'נותן סתם אנטיביוטיקה'- לתת מנה חלקית ללא חיידק, לפי שקלול
יש לך תינוק בן שנה ורבע..ד.

רופא אומר לך שיש חשש להסתבכות, ולכן תתני אנטיביוטיקה אחרי שלושה ימים.

את לא מומחית לזה - וגם אימהות שאומרות ש"הן לא נותנות", זה עדיין לא אומר כלום. כשיש חשש שמא תהיה הסתבכות - אז ברור שהרבה פעמים לא תהיה הסתבכות. ומי שלא חוותה הסתבכות, יכולה לומר שלא קרה כלום...

כך לא דנים בעניינים כאלה. הרי זה נושא ששייך לפיקוח נפש. מה יקרה אם במקרה הספציפי כן יסתבך? האם ה"סטטיסטיקה" של אימהות אחרות תועיל לכם במשהו? לא.

אנטיביוטיקה זה לא רעל. ולא כ"כ מהר הגוף הופך לחסין מפני סוג שלה. לכן, אם את מהססת - יכולה לשאול עוד רופא, אולי יותר מומחה - אבל בוודאי לא לפעול כנגד הדעה הרפואית, ללא מישהו אחר שממש מומחה לכך (וגם לעשות בדיקת דם לתינוק בגיל הזה, זה לא משהו הכי נעים..)

לכן כדאי לבחור רופא שהגישה שלו לתת פחות אנטיביוטיקהאורי8
כי כשרופא אומר לי לתת אנטיביוטיקה אני חוששת לקחת על עצמי אחריות ולא לתת. לכן אני מעדיפה רופא שלא נותן סתם ליתר בטחון וכשהוא נותן אנטיביוטיקה אני יכולה לתת בלב שלם.
זה בסדר.ד.

העיקר לא להחליט לבד שבעצם זה מיותר.

להתייעץ עם רופא מנוסה ואחראי.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך