מישו כאן לוקח ריטלין?
אתם חושבים שזה טוב, רע, עוזר או כל מיני דברים כאלה, בבקשה תכתבו!
אני צריכה פרטים..אהמ אהמ..
מישו כאן לוקח ריטלין?
אתם חושבים שזה טוב, רע, עוזר או כל מיני דברים כאלה, בבקשה תכתבו!
אני צריכה פרטים..אהמ אהמ..
החלטתי שאני לא במצב שמצדיק.
יש שתי גישות עקריות,
אנשים שעל כל בעיה שולחים לקחת רטלין, שהם נוראים מרעילים ילדים במקום להתמודד.
ואנשים שטוענים שאין דבר כזה הפרעות קשב ושרטלין זה רעל שפסיכולוגים משתמשים בו, חשוב לציין שהתומכים העיקריים בזה הם סינטולוגים ככה שקשה להתייחס עליהם ברצינות.
אני חושב שהדרך באמצע, יש ילדים שבאמת צריכים את זה אבל לשקול טוב טוב לפני שלוקחים.
תהילה- העם איתך!!!!!
ומי למי שאומר שיש עם זה בעיות, צודק בהחלט! הבעיות הם של המורים וגם של ההורים שמכל הפרעה בשיעור עושים ליקוי קשב וריכוז והולכים לנורוליג, הבעיה היא גם בנורולוגים, אבל העיקר במורים שמפנים.
אני אחת מיתוך 7 ילדים שכולם (חוץ מהקטנה, שעדיין לא לוקחת...) לוקחים/לקחו ריטלין, וזה משנה! זה עוזר!!
נכון, יש מה שמפריע, לי למשל מפריע הקטע שזה פשוט מוציא את התאבון... זה לא נורא, אני פשוט לא רעבה (זה אפילו טוב שאני לא אוכל... ;) ) אבל כשאני מגיעה לארוחת צהריים, אני כבר כל-כך רעבה... והכי מצחיק זה לםתוח את הטיק כדי להוציא את האוכל ולגלות של את הסנדוויץ' ואאלי גם את של אתמול...
בולשיט!
זה בעיה מולדת.
אם צריך לוקחים, אם לא אז לא.. מה השאלה בכלל
תקראי את הספר 'האם יש סיפור לאהבה'
אגב, אני מכיר (לפחות הכרתי) ת'מחבר וכל מה שכתוב שמה נכון!
זה כן קשור לכוח רצון..
שמעתי על מישהו שהיה צריך משקפים ובמשך שנתיים הוא עשה איזשהו תרגיל לעניים כל יום 5 דקות והוא כבר לא היה צריך משקפיים הוא שהמספר שלו ירד משמעותית!וזה בגלל הכוח רצון שלו, הוא התמודד עם זה!
זה איזשהו פגם, ויש דרכים לטפל בו, או בדרכים הקלות שהם לא הכי הכי, או בדרכים שיוןתר קשות אבל עוזרות בצורה טיבעית!הפרעות קשב וריכוז תלויות הרבה בילד!
את חושבת שכל השנים עד עכשיו שפוט חיקיתי לכיתה ז'-ח' שאני אתחיל לקחת? (לא כי אסור לפני, פשוט אחשלי לקח מכיתה א' ואז בכיתה ח', כשזה כבר יותר חשוב, הוא לא הסכים לקחת)
וזה פשוט עוזר, מה הבעיה? זה לא ניכנס להגדרה של סמים, כי זה במינון נמוך מאוד יחסית מה שלוקחים כדי שזה ישפיע רע.
זה יהי פי עשר יותר קשה אבל אפשר להתמודד עם זה בלי ריטלין!(לדוג':להדביק את הילד לכיסא!!חחח
)
נראה לי שזה מה שהיא התכוונה...
אני בעיקרון צריך ואני לא לוקח ומתמודד יפה מאוד.
הרבה פעמים זה ענין של כוח רצון, לא תמיד אבל בהרבה מקרים.
ב"ה הלימודים שלי בסדר, זה דורש מאמץ אבל זה עדיף על לקחת רטלין.
אם לא חייבים לא לוקחים.
אני ראיתי הרבה ילדים שלא לקחו ריטלין והיו צריכים לקחת-לצערי, הרבה מהם לא מצליחים להתגבר לבד ונפלטים מבית הספר ומסתובבים עם הרגשה שהם "דפוקים". זה מצוין אם אפשר להתגבר לבד, אך זה גם מצוין להכיר בכך שזה יכול לעזר ולקחת ריטלין.
מה זה???
תהילה- הרועה צודק, בגיל שלו זה נכון.
ולשרון (ועוד כמה)- נכון, אפשר להיתמודד בלי, אבל אם יש מיסגרת שמישו' אחר קובע לי (לדוג'- בצפר) אני לא יכולה להיתמודד!
מורה יודעת הרבה דברים, גם מאם הם לא נוגעים ישירות לכיתתה...
ומה רע בילד חינוך מיוחד?!
[מנסיון, אני מתנדבת עם כאלה..]חברה שלי לוקחת ריטלין והיא קצת היפרית אבל כולם החדירו לה את זה למוח שהיא תפוקה והיא לא יכולה לילמוד בלי ריטלין.
אבל אם רוצה היא יושבת כמו ילדה טובה בשיעורים משתתפת ומקבלת מעל שמונים ומעלה בלי להתאמץ..
אז זה ממש תלוי בך , תחליטי שאת צ'כה את הסם הזה... ואת ילדה נורמלית!..
בהצלחה!
עכשיו ממש פחות...אני פשוט אנסה, יראה אם זה טוב לי או עושה אותי בוהה במורה..
קיצר...נראה!!
תודה על כל התגובות-עזר לי במידה מסויימת להתגבר...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.