מישו כאן לוקח ריטלין?
אתם חושבים שזה טוב, רע, עוזר או כל מיני דברים כאלה, בבקשה תכתבו!
אני צריכה פרטים..אהמ אהמ..
מישו כאן לוקח ריטלין?
אתם חושבים שזה טוב, רע, עוזר או כל מיני דברים כאלה, בבקשה תכתבו!
אני צריכה פרטים..אהמ אהמ..
החלטתי שאני לא במצב שמצדיק.
יש שתי גישות עקריות,
אנשים שעל כל בעיה שולחים לקחת רטלין, שהם נוראים מרעילים ילדים במקום להתמודד.
ואנשים שטוענים שאין דבר כזה הפרעות קשב ושרטלין זה רעל שפסיכולוגים משתמשים בו, חשוב לציין שהתומכים העיקריים בזה הם סינטולוגים ככה שקשה להתייחס עליהם ברצינות.
אני חושב שהדרך באמצע, יש ילדים שבאמת צריכים את זה אבל לשקול טוב טוב לפני שלוקחים.
תהילה- העם איתך!!!!!
ומי למי שאומר שיש עם זה בעיות, צודק בהחלט! הבעיות הם של המורים וגם של ההורים שמכל הפרעה בשיעור עושים ליקוי קשב וריכוז והולכים לנורוליג, הבעיה היא גם בנורולוגים, אבל העיקר במורים שמפנים.
אני אחת מיתוך 7 ילדים שכולם (חוץ מהקטנה, שעדיין לא לוקחת...) לוקחים/לקחו ריטלין, וזה משנה! זה עוזר!!
נכון, יש מה שמפריע, לי למשל מפריע הקטע שזה פשוט מוציא את התאבון... זה לא נורא, אני פשוט לא רעבה (זה אפילו טוב שאני לא אוכל... ;) ) אבל כשאני מגיעה לארוחת צהריים, אני כבר כל-כך רעבה... והכי מצחיק זה לםתוח את הטיק כדי להוציא את האוכל ולגלות של את הסנדוויץ' ואאלי גם את של אתמול...
בולשיט!
זה בעיה מולדת.
אם צריך לוקחים, אם לא אז לא.. מה השאלה בכלל
תקראי את הספר 'האם יש סיפור לאהבה'
אגב, אני מכיר (לפחות הכרתי) ת'מחבר וכל מה שכתוב שמה נכון!
זה כן קשור לכוח רצון..
שמעתי על מישהו שהיה צריך משקפים ובמשך שנתיים הוא עשה איזשהו תרגיל לעניים כל יום 5 דקות והוא כבר לא היה צריך משקפיים הוא שהמספר שלו ירד משמעותית!וזה בגלל הכוח רצון שלו, הוא התמודד עם זה!
זה איזשהו פגם, ויש דרכים לטפל בו, או בדרכים הקלות שהם לא הכי הכי, או בדרכים שיוןתר קשות אבל עוזרות בצורה טיבעית!הפרעות קשב וריכוז תלויות הרבה בילד!
את חושבת שכל השנים עד עכשיו שפוט חיקיתי לכיתה ז'-ח' שאני אתחיל לקחת? (לא כי אסור לפני, פשוט אחשלי לקח מכיתה א' ואז בכיתה ח', כשזה כבר יותר חשוב, הוא לא הסכים לקחת)
וזה פשוט עוזר, מה הבעיה? זה לא ניכנס להגדרה של סמים, כי זה במינון נמוך מאוד יחסית מה שלוקחים כדי שזה ישפיע רע.
זה יהי פי עשר יותר קשה אבל אפשר להתמודד עם זה בלי ריטלין!(לדוג':להדביק את הילד לכיסא!!חחח
)
נראה לי שזה מה שהיא התכוונה...
אני בעיקרון צריך ואני לא לוקח ומתמודד יפה מאוד.
הרבה פעמים זה ענין של כוח רצון, לא תמיד אבל בהרבה מקרים.
ב"ה הלימודים שלי בסדר, זה דורש מאמץ אבל זה עדיף על לקחת רטלין.
אם לא חייבים לא לוקחים.
אני ראיתי הרבה ילדים שלא לקחו ריטלין והיו צריכים לקחת-לצערי, הרבה מהם לא מצליחים להתגבר לבד ונפלטים מבית הספר ומסתובבים עם הרגשה שהם "דפוקים". זה מצוין אם אפשר להתגבר לבד, אך זה גם מצוין להכיר בכך שזה יכול לעזר ולקחת ריטלין.
מה זה???
תהילה- הרועה צודק, בגיל שלו זה נכון.
ולשרון (ועוד כמה)- נכון, אפשר להיתמודד בלי, אבל אם יש מיסגרת שמישו' אחר קובע לי (לדוג'- בצפר) אני לא יכולה להיתמודד!
מורה יודעת הרבה דברים, גם מאם הם לא נוגעים ישירות לכיתתה...
ומה רע בילד חינוך מיוחד?!
[מנסיון, אני מתנדבת עם כאלה..]חברה שלי לוקחת ריטלין והיא קצת היפרית אבל כולם החדירו לה את זה למוח שהיא תפוקה והיא לא יכולה לילמוד בלי ריטלין.
אבל אם רוצה היא יושבת כמו ילדה טובה בשיעורים משתתפת ומקבלת מעל שמונים ומעלה בלי להתאמץ..
אז זה ממש תלוי בך , תחליטי שאת צ'כה את הסם הזה... ואת ילדה נורמלית!..
בהצלחה!
עכשיו ממש פחות...אני פשוט אנסה, יראה אם זה טוב לי או עושה אותי בוהה במורה..
קיצר...נראה!!
תודה על כל התגובות-עזר לי במידה מסויימת להתגבר...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים