איך מתכוננים לשינויים משמעותיים בחיים?קופקליפטוס

אני לקראת שינוי די גדול בחיים, ואני ממש מנסה לחשוב איך מתארגנים, מרגישים וחושבים לקראתו...

זה די מוזר, וקצת מפחיד, וקצת משמח, וקצת הכל...

אני מרגיש שאין לי הרבה כח להרחיב אבל אולי אצטט כאן פסקהנחמיה17

אורות התשובה, ב.

לגבי משך זמנה, התשובה מתחלקת לשני חלקים : תשובה פתאומית, ותשובה הדרגית.

הפתאומית באה מתוך איזה ברק רוחני הנכנס בנשמה, בפעם אחת מכיר הוא את הרע ואת הכעור של החטא ונהפך לאיש אחר, וכבר מרגיש הוא בקרבו השתנות גמורה לטובה. תשובה זו באה על ידי איזו הופעה של סגולה פנימית, על ידי איזו השפעה נשמתית גדולה, שראוי לחפש את נתיבותיה בעמקי תעלומה.

וישנה תשובה הדרגית, לא בריקה הבריקה בקרבו להתהפך מן העומק של הרע אל הטוב, אלא מרגיש הוא שצריך להיות הולך ומטיב דרכיו וארחות חייו, רצונו,הלך מחשבותיו. ובמהלכו זה הולך הוא וכובש לאט לאט את דרכי היושר, מתקן את המדות, מטיב את המעשים, מלמד את עצמו איך להתכשר יותר ויותר, עד שהוא בא למעלה רמה של זכוך ותקון.

התשובה העליונה באה מהברקה של הטוב הכללי, של הטוב האלהי השורה בעולמות כולם, אור חי העולמים. נשמת כל האצילית מצטירת לפנינו בהודה וקדושתה, כמה שהלב יכול לספוג. והלא באמת הכל הוא טוב וישר כל כך, והיושר והטוב שבנו הלא הוא בא מהתאמתנו אל הכל, ואיך אפשר להיות קרוע מן הכל, פרור משונה, מופרד כאבק דק שכלא נחשב. ומתוך הכרה זו, שהיא הכרה אלהית באמת, באה תשובה מאהבה בחיי הפרט ובחיי הכלל.

(ויקיטקסט)

זה תלוי מאוד ממה נובע השינוי.

אם זה בא מתהליך ארוך או מברק אחד. יש וקורה שתהליך מחשבתי ארוך מתגלה למעשה ביום אחד ויש וברק מחשבתי פתאומי מתגלה במעשה מתמשך יום יום קמעא קמעא מתוך גילוי של תוצאה סופית שהיתה ברורה במחשבה עוד מההתחלה.

צריך לזכור מה מניעי השינוי ולרשום אותם חזק בראש כדי שבמשך השינוי, (כגודל השינוי כך גודל הזמן שלוקח להתרגל אליו, לפעמים זה כמה ימים לפעמים זה חודשים לפעמים זה שנים ולפעמים לא מתרגלים כל החיים)

כמו"כ צריך לדעת ששינוי הוא תהליך. הרושם של "אנחנו כבר כך" לא בא ביום. ולכן 

א- לזכור שאמנם בהתחלה צריך לשמר את השינוי ולחזק אותו כדי  לא לחזור אחורה אבל אחרי זה זה נקנה לנו קניין נפשי.

ב- לא להבהל אם (ובע"ה זה לא יקרה, לפחות לא יותר מדי) השינוי לא נשמר לגמרי והיתה מעידה (לדוג' אכלנו חטיף בדיאטה).

צריך בכללי לחזק את הרצון לשינוי (אחרי שכבר החלטנו, כמובן).

ולהתפלל.

בע"ה תעשה ותצליח.

אמן. כתבת יפה יישר כח! לקחתי גם לעצמי.נפש חיה.
הרבה פעמים כשעוברים שינויים קורהu

שבגלל שמאבדים את הסדר הרגיל מפסיקים לעשות דברים שחשובים לנו שהתרגלנו לעשות מתוך הרגל...

ולכן צריך לעשות רשימה של דברים שחשוב לך לשמור עליהם

אם אפשרגלים.
אז להתקדם אם השינוי הזה לאט לאט.. כל כמה זמן להוסיף דבר חדש או להוריד משו מפעם.. ככה ולא בבום לשנות הכל בקיצוניות..
וגם חשוב לדעת שכשאדם הולך אם האמת שלו עד הסוף, גם החברה לומדת להעריך אותו ולכבד את השינוי..
ללמוד להתעלם, לשים פס על כל מיני תגובות של אנשים ולא לחשוב מה יגידו ומה יחשבו עלייך אם זה יכול להפריע לך להתקדם..
עוד משו.. גם אם לא עמדת במה שרצית לעשות או מעדת בדרך, כדאי מאוד לזכור ש"מה שהיה היה, העיקר להתחיל מהתחלה" לא להיבהל, פשוט לזכור להשתפר באותו הדבר יותר ..
והייתי ממליצה גם לדבר עם מישהו מבוגר ממך ומבין שיוכל ללוות אותך ולתמוך בך בתקופה של התהליך של השינוי...
אני מבינה אותך מאוד, זה באמת מפחיד ומלחיץ ועלול לגרום לחששות, מה יגידו, ואם יהיה קשה ועוד כל מיני מחשבות שמסוגלות להפריע .. אבל אם אתה בטוח בשינוי שאתה הולך לעשות, ורוצה אותו, שום דבר בעולם לא יוכל להזיז אותך ממנו! העיקר הרצון!
שיהיה בהצלחה ענקית!!!
תודה רבה על התגובות היפות! :קופקליפטוס

במקרה הזה זה היה חייב להיות שינוי חד... לכן זה מאתגר מאוד.

ב"ה זה בליווי חברים, רבנים ומשפחה...

זה באמת מאתגר מאוד אבל מקווה שבע"ה יהי בסדר, תודה רבה!

זה תלוי654321

מה השינוי שהבנאדם עושה ומה האופי שלו. תעשה/י חושבים עם עצמך

כנ"ל..כבתחילה
בהצלחה שיהיה!!
לי עוזר לשמור על הרגלים קיימים גם במקום החדשאנייייאחרונה

וגם לנסות לצפות את האתגרים מראש ואיך אפשר להערך אליהם (לא תמיד יש משהו שאפשר באמת לעשות אבל המודעות שזה יגיע עוזרת לעבור את זה)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך