איך יהיה לי משמעת עצמית?מתופפת

אין לי משמעת עצמית וזה משגע אותי כי בסוף אני סובלת מזה אני לדוגמה הולכת לישון מאוחר ואז בבוקר סובלת קיצר כל מיני דברים כאלה ואני פשוט לא מצליחה לעמוד ביעדים שהצבתי לעצמי , כל הזמן נופלת ,

למישהו יש שיטות? , איך להקפיד על עצמי? , מה לאמר לעצמי?

קודם כל להירגע.נפש חיה.
להיות בהבנה שאת בנאדם עם רצונות והמחשבות.
לכבד את עצמך על מי שאת.
את עושה הרבה טוב בחיים וזה מצויין.

דבר שני-
לחשוב מה התועלת שאפיק מעמידה בזמן?
מה ארוויח?
איך ארגיש כשאצליח להספיק מה שרציתי?

דמייני את עצמך אחרי הפעולות שאת רוצה להספיק.
מרוצה?-
נהדר. ולהתחבר להרגשה.

להאמין שהיא לא אגדה.
לתכנן את צעדייך לאט לאט,בשלבים.
החל מתכנון - מה את רוצה להספיק?
ועד כתיבת לוח זמנים - רצוי מפורט לפי זמן שתקציבי לכל פעולה.

להיות בנחת ולעשות את הדברים בכיף.

אם מוזיקה משמחת אותך לדוגמא, תשמעי מוזיקה תוך כדי העבודה.

ולהבין שגם אם לא הספקת הכל- לא נורא.
מה שאת כן מצליחה
זו ברכה.

הרבה טוב ושמחה!
להגביר את הרצון. להמעיט את הנסיון.נחמיה17

שאלתך היא למעשה שאלה של כל עובד ה'.

עבודת יצרנו מול יוצרנו החזו"א אומר שנראה שיש המון התמודדויות לעובד ה' אבל למעשה הכל התמודדות אחת! אם אני עושה את רצון ה' או שאני הולך אחר היצר.

כך יוצא שכשאני מצליח לעשות את רצון ה' באחת ההתמודדויות אני רוכש עוד חלק במהלך בו אני מצדד להיות עושה מעשים של  רצון ה' לעומת היצר ולכן הכל זה עבודה של להתגבר.

מלבד התפקוד הקבוע של מערכות הגוף יש לנו תנועות רצוניות.

אנחנו בד"כ מדברים על קימההליכה וריכוז.

ידוע הדבר שלטיול כיפי נגיע דקה לפני הזמן וללימודים נאחר ברבע שעה בנקל. בשתי הפעמים יהיו לנו מניעות. אלא- שלטיול יש לנו רצון ברור ונראה וללימודים, גם אם יש לנו רצון- זה לא בוער לנו באותו הרגע. כך שהמיטה או התיק- המיטה מנצחת.

הרצון לישון הוא ברור וחזק יותר אצלינו באותו הרגע מהרצון לקום ליטול ידיים ולצחצח שיניים.

צריך לזכור שהקימה לצחצוח שיניים היא לא התוצאה שאותה אנו רוצים, היא הדרך. כך אנו מסתכלים על הדברים כחלק ממערכת  שקיומה חשוב לנו עשרת מונים מחוסר קיומה והמניעות נראות לנו פחות בוערות. לפעמים להרחיב את אופקי ההסתכלות על ההשלכות של המעשה שקשה לנו לבצע- זה יראה לנו כמה אנו רוצים.
למשל-

לקום בבוקר זה מעורר ונותן חיות אבל זה גם יעזור לי לבוא ללימודים שהם יעזרו לי לצאת עם בגרות טובה שהיא תעזור לי למצוא עבודה/ חתן.
אפשרות ב'- כשאני מתגבר על הרצון לשינה וקם לעבודת בוראי- להתפלל לעשות חסדים, לחזק את השכל בשביל כל הדברים שזה עוזר להם בעבודתו יתעלה, זה מגלה בי ומקנה לי את מידת הזריזות שהיא מידה לאוהב ה' שעושה רצונו בלהט, וזה עבד ה' הרצוי לפניו.
הבוקר הזה הוא אחד מ38643 הבקרים שנשארו לי בחיים כדי להתעורר בהם בשמחה לעבודת ה'. וכן על זה הדרך.

להתבונן בדברים הללו. ובגריעות הפסדם- זה עוזר לנו לעורר אותם ולהתגבר על הצד השני.

הרי סה"כ, אם את  כותבת את זה- זה רק אומר שבהסתכלות חיצונית, שלא בשעת מעשה- את יודעת מה באמת רוצה.

עד כאן זה חיזוק הצד הראשון- התיק, הקימה ההליכה והריכוז. (הדברים שאנו רוצים לעשות)

הצד השני הוא הפורומים, המיטה, הצחוקים בלילה ועוד כל מיני דברים מגרים שמונעים אותנו מלעשות את מה שאנו באמת רוצים.

צריך להמעיט אותם. למשל- אדם שמכור לאינטרנט (ואני מדבר על דברים שאין בהם משהו מלבד מושב לצים וכד' כלומר בלי ניאוף וזנות רח"ל) יהיה זה אך שבחו וחלק מצויין בעבודתו על יצרו המתמכר לשים קוצב  זמן שאחד ההורים יודע את הסיסמא (יש תוכנות כאלו שסוגרות את האינטרנט משעה מסויית עד שעה אחרת לפי הגדרת  הלקוח) וכן על זה הדרך.

בשעת העקידה אמרו חז"ל שיצחק אבינו היה מבוגר, והוא גם היה חלק ממצות העקידה.

(בראשית רבה נו ח) "אמר רבי יצחק: בשעה שבקש אברהם לעקוד יצחק בנו אמר לו: אבא! בחור אני, וחוששני שמא יזדעזע גופי מפחדה של סכין ואצערך, ושמא תפסל השחיטה ולא תעלה לך לקרבן אלא, כפתני יפה יפה! מיד, ויעקד את יצחק. כלום יכול אדם לכפות בן שלושים ושבע? [נ"א בן עשרים ושש שנה] אלא לדעתו?!"

כשיצחק אבינו אומר לאביו "את מאסרי חזק" (מתוך "עת שערי רצון") 

- הרי הוא דוגמא גדולה למי שאומר לאביו "אבא, שים לי סינון באינטרנט" למה? כי הוא מגביל את עצמו מרצונו. כך הוא ממעיט את הצד השני (זו פעולה שנעשתה ע"י הרצון להיות בצד המעשה הרצוי) "כי בתחבלות תעשה לך מלחמה..." (משלי כד ו) מדובר כנגד יצה"ר. כך גם בסיפור עם רב עמרם (קידושין פא ע"א).

כך עובדים על שני הצדדים הרצון לעומת המפריע.

אם תרצי-

המניע והמניעה.

כל זה דורש התבוננות. מומלץ ללמוד מסילת ישרים מידת הזריזות (וכן את כל הפרקים שלפני, בעצם- את כל הספר. אבל אפשר "להציץ" קודם במידת הזריזות)

בהצלחה בכל. אשמח לשמוע אם קראת ומה יש לך להגיב/ להעיר/ להוסיף.

תעבוד על זהחיים של סבתא

תודה רבה, ממש השקעת! העצה שלך די קשה אבל עובדת על זה...מתופפתאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך