שבוע 17, פתאום כאבי גב תחתון חזקים, שבאים בגלים ומקרינים לרגליים. תקין?
אני מוצאת את עצמי בהריון הסטרית יותר מכל כאב, אפילו שלא הריון ראשון...
אחרי גיל חצי שנה זה רנטגן ולא אולטראסאונד. לא בדקה את הבן שלי.
השאלה למה צריך. את הילדים האחרים לרוב לא לקחתי..
ועוד נתונים. מי שהולכת זה כי היא בקבוצת סיכון, או נבדקת בלי קשר?
סליחה על השאלות הרבות.
לא מהבית חולים לא מהקופת חולים וכו'...
אף פעם לא לקחתי
אולי זה תלוי גישה של רופא
הרופא ילדים שלנו אמר שזה מיותר אם אין היסטוריה במשפחה
לק"י
זה כנראה תלוי ברופא/ באזור בעיקר.
מלכתחילה כנראה הייתי מתייעצת עם רופא ולא עם אחות טלפונית. אבל אם התור מחר, ואין תורים זמינים כנראה שהייתי הולכת מחר.
עם אחת שהתעכבתי, הלכתי באיחור בהמלצה של אורתופד.
יש מדיניות שונה בין רופאים שונים.
יש כאלה שולחים את כולם, ויש כאלה שולחים רק מי שקבוצת סיכון או אם יש סיבה.
אז יש יותר סיכון
אבל רופא בודק אותם ואומר לי שלא רואה שום חשד..
אין לי התנגדות ללכת
אבל זה רק בעיר מרוחקת והתניידות בטרמפים ואוטובוסים דקה אחרי לידה זה לא בכלים שלי
כל פעם אומרת אותי הפעם אלך
וזה לא קורה
הייתי הולכת...
גם אצלנו יש במשפחה ואחותי לא הלכה כי לא ראו וגילו בגיל גדול יותר. שהטיפול היה הרבה יותר מסובך.
בכל הילדים הבאים היא ואני התייצבנו בגיל חודש. לחלק היה ולחלק לא
זה מאד תורשתי
מעדיפה לטרוח ולגלות שהכל בסדר מאשר להתמודד עם בעיה שמגלים מאוחר מידי
ולא נמצאים בקבוצת סיכון, הנחייה גורפת
שבעבר שלחו את כולם לבדיקה באופן גורף, לטענתו ההנחיות השתנו.
אצל הגדול הוא בדק אותו ואמר שלא צריך.
את הקטן כן המליץ לבדוק. לא היה משהו אלא סתם החליט שבא לו. אולי כן הייתה סיבה וכבר לא זוכרת.
אולי תתייעצי עם גורם רפואי כלשהו?
אני באופן אישי תמיד לוקחת בגיל 6 שבועות. לא שמעתי מעולם שההנחיה השתנתה. לא בשום בית חולים שילדתי ולא בשום טיפת חלב שהייתי...
למקרה ש...חלילה יהיה משהו יש אפשרות לטפל, ואם לא תבצעי ונניח חלילה יש בעיה כלשהו את עלולה לאכול את עצמיך כל החיים למה לא טיפלת בזה בזמן
מניסין מר אישי בנןשא אחר ברפואה של הילדים...
לדעתי ההשקעה של כמה שעות לתור מתגמדת לעומת ההשקעה שתידרש אם חלילה יש בעיה שלא עולים עליה בזמן.
לרוב הילדים ב"ה הבדיקה יוצאת תקינה, אבל בשביל האחוזים הבודדים שלא - לא כדאי לדלג על הבדיקה.
עשיתי לשבעה ילדים והכל היה תקין, אצל השמינית לא היה תקין והיא הייתה צריכה רצועות.
בעיני שווה את הטרחה, אם יש בעיה ולא מטפלים בזמן אח"כ הנזק משמעותי ומצריך טיפול קשה יותר
סתם תוהה אם אני אמורה לבקש
סליחה על הניצלוש
אבל המאמץ הזה שווה גם בעיני.
אצל אחד הילדים שלי לא הפנו בהתחלה, ואחר כך הרופאה ראתה שיש חוסר סימטריה בקפלים של השומנים ברגליים ושלחה אותנו לבדיקה. ובבדיקה האורתופד 'נזף' בנו שהגענו רק עכשיו ואמר שמזל שהכל בסדר, כי אם לא היה תקין זה כבר היה מסובך לטפל בגיל הזה. אמרתי לו שעשיתי לפי ההנחיות של הרופא וקבעתי תור ברגע שהוא אמר שצריך, אז הוא ענה שעדיף פשוט לבקש הפניה לכל הילדים ולא לחכות שישלחו אותי. זה מה שעשיתי מאז...
(וגם לי זו נסיעה לא נוחה, אין חניה נורמלית ליד המרפאה שם אז אני נוסעת חלק מהדרך באוטובוס, וזה לוקח בוקר שלם ולא 'שתי שניות', אבל בכל זאת זה הדבר הנכון בעיני)
*עבורי* מדובר בשתי שניות ולכן אני לא רואה סיבה לא לעשות
האורטופד מגיע לטיפת חלב אחת לחודש אני חושבת והאחיות בטיפת חלב קובעות תור לכל הילדים שבטווח הרלוונטי.
הקופ"ח נמצאת במרחק 5 דק נסיעה ממני עם חניה נוחה וכל מה שצריך.
והתור עצמו, ואולי בעיקר לזה התכוונתי לוקח 2 דקות אם אין שום דבר חריג. לא מדובר בבדיקה ארוכה.
עפ הקטן הנוכחי נסעתי לקופ"ח, וכשהגעתי עדכנו אותי שהרופא נאלץ לבטל וכל התורים נדחו ליום שאחרי. ביום שאחרי נסעתי שוב, עשיתי את הבדיקה וחזרתי ולקח לי כמעט אותו הזמן הנסיעה בלי התור והנסיעה עפ התור. אז בסוף הבדיקה עצמה היא בדיקה פשוטה, מהירה ולא גוזלת יותר מידי זמן.
כל המסביב של זמן נסיעה וכו בסוף תלוי במשתנים של כל אחת. ברור שמי שגרה ביישוב מרוחק לרוב תטרח יותר בשביל בדיקות חריגות ממי שגרה בעיר והשירותים זמינים יותר.
אלא שיש כאלה שבכל זאת לא מבינים, למרות שאמורים להבין🥴
אולי יועצת ג' אמור להיות בכלל יועצת ז' (הרי בכתב עגול אלה אותיות מראה), ואז זה יועצת זוגיות?
אז יועצת גניקולוגיה?
לא יודעת
כי לא שמעתי על מקצוע כזה- יועצת גניקולוגית.
זה משעשע לנסות להבין😂
יועצת גוף?
חחח הרמזים האלה מצחיקים
וענייני אישות
זה מנוסח קצת בקודים, נראה לי יותר חרדי לפי הנוסח האמת
אני רק בפורום הזה כך שזה רק מפה.
קיבלתי פניה בפרטי ממישהו האם אפשר לדבר איתי בפרטי לקח לי זמן לקלוט שזה גבר. התחיל לשאול שאלות ולקשקש על החיים.
בקיצור חסר טעם מה הבטרה, אני לא יודעת אבל לא נראה לי שמטרה תמימה. תזהרו!! אני כנראה תמימה מדי, זה עשה לי רע.
לק"י
תכתבי לנו באישי מי זה. שנוכל לטפל בו.
ובכללי, תמיד לשים לב מי פונה באישי ומה הוא רוצה. גם אשה שסתם פונה בלי מטרה זה יכול להיות מוזר. וגם לט כל מי שכתוב שהיא אשה, היא בהכרח אשה.
וחיבוק על החוויה🫂
תודה רבה אכתוב בפרטי
למה ההנחיה היא תמיד לפנות בפרטי?
אם יש מישהו שברור שהפניות שלו לא תמימות, למה לא לכתוב על גבי הפורום, שכולם ידעו ויזהרו?
ובאופן כללי צריך להבין
שאין הרבה סיבות לפנות למישהו בפרטי
והדיפולט צריך להיות חוסר מענה/ חסימה
צריך סיבה טובה לתת אמון במישהו/מישהי שפונה
ועוד יותר סיבה טובה לענות
ופעם כתבנו על גבי הפורום. לא עזר...
אין דרכים נורמאליות להכיר נשים? בעידן כזה פרוץ?
דווקא להגיע לפורום הריון ולידה (!!) וכשברור שהצביון דתי והרוב נשואות
מחלת נפש באמת.
האם אפשר לדבר איתי פה?
עניתי- לא, מצטערת. והוא מיד עזב.
אבל כשניסיתי לעניין בכרטיס האישי ראיתי שיש לו 6 הודעות אבל לא רואים אף אחת מהן... מוזר.
חסמתי בלי לענות
אבל באמת לא הבנתי את הכרטיס
ומחקו לו את ההודעות או משהו כזה
ואין לו כלום בכרטיס אישי
פשוט לא הגבתי
לק"י
הניק הוא מסתפק.
אבל זה לא מאוד משנה, כי תמיד אפשר לפתוח ניק חדש או שיפנו ניקים אחרים.
תמיד להזהר.
ובכללי- אם מישהו פונה בלי משהו ספציפי, סתם שואל "אם אפשר להתכתב" זה כנראה בעייתי ולא תמים.
גם גבר וגם אשה.
ואז הוא שאל אותי למה אני מגזימה.
בקיצור- תטרילו את הטרולים חזרה, זה משבש להם את המזימה😂
סתם, אפשר גם לא לענות ולחסום ישר
לק"י
את ממש מגזימה.
כי לפנות לפטפט באישי עם אשה נשואה זו בכלל לא הגזמה כמובן
היי כולן, אני זקוקה לדיאטה כדי להוריד במשקל. אני בעודף משמעותי וזה משפיע עליי ברמה ההורמונלית.
כדי לאזן את עצמי אני מחפשת תכנית בסגנון של שומרי משקל (עשיתי שנים, ירדתי והייתי מרוצה בגדול).
כי אני אדם שאוהב לאכול ולהנות.
יש למישהי המלצה על תכנית כזו?
לא משהו שמצריך פייסבוק או רשת חברתית כלשהי.
חשוב שיהיה פרקטי וישים במציאות עמוסה של אימהות וכו'.
אשמח ממש לקבל מהניסיון שלכן!
בחנויות טבע וכאלה
את צריכה ליווי או מספיק תפריט?
בגדול אם תתחילי בלהוריד סוכר ומזון מעובד את כבר תשפרי משמעותית את מצבך. וזה נראה לי כלול בכל דיאטה.
אם מספיק לך קווים מנחים ותפריט- תזונה ים תיכונית נחשבת מעולה ובריאה, ולגמרי קניה בסופר רגיל (מניחה שעם הזמן אולי תעדיפי ירקניה וחנות פיצוחים, כי סחורה טובה יותר, אבל סופר סטנדרטי יספיק לגמרי)
הלאה. רוצה לפתח לי דרך חיים חדשה
יתאים?
וכל פעם עושה משהו אחר.
שומרי משקל
שחר סמיט
ועכשיו חלי ממן.
היא נגמלה מסוכר מחלב ומקמח לבן.
אבל שמירה על המשקל זו עבודה יומיומית.
אני לא חושבת שאפשר פשוט לשנות את המחשבה.
כן ברגע שהיא נגמלה קל לה יותר. אבל היא עדיין עובדת בלשמור.
בשם שירה אזולאי.
אשה חרדית, אמא לשישה אני חושבת, והתוכנית שלה מתאימה ממש גם לאמהות עמוסות, כי היא מכירה את קהל היעד שלה באמת...
זה משהו יותר כוללני מרק הורדה במשקל, הרבה שינוי בתפיסת עולם כלפי האוכל וכלפי עצמנו (מה שהופך את זה מדיאטה לממש שינוי באורח חיים), ומשהו הרבה יותר סלחני כלפי מעידות או זמנים מאתגרים כמו חגים.
אני אישית התחברתי ממש לגישה שלה.
יכולה לחפש בגוגל (צעד לבריאות) או לכתוב לי ואשלח לך את המספר שלה.
נתן לו נתוני בסיס - משקל + גובה וביקש ממנו תכנית תזונה ואימונים
הוא ממש התמיד אבל, שוקל אוכל והכל.
יש תוכניות שונות. אני ירדתי מעולה בקבוצת פייסבוק בפורמט הישן. אבל יש ליווי יותר צפוף בווצאפ.
מה שמהמם שם זה השפיות והאיזון והיכולת לחיות ככה לאורך זמן. אבל זו לא תוכנית עם גרעון פסיכי אז זה לא תוצאות מהירות. אבל זה הרבה יותר נכון לגוף בעיני. מהניסיון שלי מדברים פחות מאוזנים אח''כ פשוט עולים עם ריבית.
בחופשת לידה עכשיו, אחרי לידה שישית ובסבירות די וודאית, אחרונה.
בשכל- מבינה שזהו. בראש שלי היה תמיד רצון לשישה ילדים, תמיד שאפתי לזה. בעלי התלבט מאוד על השישי וממש ביקשתי ואמרתי שזהו, רק עוד אחד וזהו..נחשו מה..
מבינה גם שכל ילד הוא עולם ומלואו ודורש המון הקשבה, פניות, הבנה והתכווננות לעולמו הפנימי, לךצרכים הייחודיים לו. וגם, לילד יש צרכים פיזיים- לא רק לחם וגבינה, ילד רוצה גם פינוקים, ובגדים ואני רוצה לתת . תוסיפו את הדאגה שיש בכל הריון שהעובר יהיה בריא וההריון יהיה תקין, ומה יקרה אם ח"וח..
אבל הלב... לא מאמין שזהו. אלןו היו חיי במשך 13 שנה, הריון הנקה הריון הנקה. מה זהו? אני כבר לא אתמלא? אני כבר אל ארגיש בעיטות? זה הגיע לרמה שהקטן כבר גדול מידי לעגלת אמבטיה אבל אני דוחסת אותו בכוח כי דוחה את המעבר לטיולון.. שלא לדבר על הבכי שהיה שארזתי את ה0-3 חו' ואת החיתולים מידה 1...
אוח, כמה אני מקנאה בחברות שלי שאומרות שהן סיימו והן שלמות עם ההחלטה.
מה גם שמבחינת בעלי אין מצב לעוד אחד. ממש סגור חתום נעול
כואב לי
מבלבל לי
ותוך כדי זה אני מכריחה את עצמי לשמוח ממנו ולהיות בכאן ועכשיו. מצלמת מלא תמונות שיהיו מזכרת...
אז מה אני רוצה?
לשמוע אם יש כאלו כמוני. שהסיום של השלב הזה היה כבד ומורכב עבורן, ואיך אפשר לרכך את זה?
חברה אומרת לי- אבל עכשיו יהיה לך זמן בשביל עצמך, להתשתכלל מקצועית ולצאת מהבית בלי הלחץ להספיק ב2 לגנים, וזה נכון, אבל עדיין..
סיימתי את הפרק הזה בשמחה
זה היה בברור החלק המורכב של חיי
בכל מקרה
זה לא שאלה אם זה יסתיים
אלא מתי
זו בעיניי המודעות הראשונית
שזו תקופה קצובה
היו חיים לפניה
ויש חיים אחריה
מלאים וטובים
נשמע כואב ולא קל לוותר, להיפרד..
האמת כמעט כל מי שאני מכירה שהפסיקה- הפסיקה כשהרגישה מלאות
ונשמע אולי שאת לא מלאה עד הסוף
ואם בעלך היה בעניין היית שמחה לעוד
אולי תנסו לדבר על זה? בסוף את 50 אחוז מההורים בבית שלכם
צריך שיהיה לך טוב, מלא וללא תחושת פספוס
סבתא שלי הפסיקה מסיבות אחרות (אמא שלה לחצה עליה) והפספוס איתה גם בגיל 70++ חושב שתהיי שלמה באמת
אני מרגישה שיש 2 היבטים
הרצון לעוד ילד
והכאב על סיום שלב
אני מרגישה שההיבט השני יותר בוער בי. וגם אם יש מס' 7, בסוף השלב הזה יגיע...
זה באמת קשה ולא קל לעכל ולעבור
את הפרק הזה בחיי,
4 ילדים ב"ה , אני בת 34 אוטוטו נשואים 13 שנה
כולם מ ivf, שתי הגדולים בני 10 ו7 וחצי ממש מאתגרים,
כולל עם אבחון של adHd ,
ותאומים בני שנה
אני מרגישה שבשביל לתת לכל ילד את המקסימום שהוא צריך, ככה זה יהיה לנו טוב יותר
יש לי עןבר מוקפא אחרון, ואמרתי לבעלי שאין מצב שאני עושה שוב שאיבת ביציות,
כרגע מרגישה שזה מה שנכון לנו ואני שלמה עם ההחלטה, בהודיה עצומה לבורא עולם שזיכה אותנו ב4 ילדים בריאים, בעיניי זאת משפחה ברוכה מאד מאד
אני בהחלט הרגשתי ככה!!
הבאתי את האחרון כשבעלי כבר לא היה בטוח שכדאי וממש רציתי עוד אחד, ידעתי שהוא יהיה האחרון
למזלי האמת, האחרון שלי היה תינוק ופעוט קשה מאוד מאוד שהוציא לי כל חשק לעוד אחד
(כמובן עם הגיל התאזן ומודה לה' עליו!!!)
היה לי קשה לארוז ולמסור את כל הניו בורן, עגלה, לול, כל מה שקשור לתינוק
ניחם אותי לשמור מעט פריטי נוסטלגיה בשקית בארון לנכדים הראשונים...חחחח אולי בהמשך אמסור, אבל כרגע קשה לי. מה שסיפרת עם עגלת אמבטיה- הייתי ממש ככה גם, כבר היה גדול והיה לי קשה להעביר אותו לטיולון ולהעיף את האמבטיה.
ככל שהילד גדל, כבר רציתי שיגדל עוד ועוד וכמו שחברה שלך אמרה לך, "אצא לחופשי" יש בזה משהו משחרר וטוב לעבור את תקופת התינוקות.
ויש לך עדיין תינוק קטן ממש ממש תהני ממנו, תנצלי את הרגעים היפים איתו, וגם הפחות. תהיא הכי שם שאפשר, וכשהוא יגדל תרגישי בע"ה סיפוק ותמשיכי הלאה..
(אני האנונימית מהתגובה למטה)חברות שהביאו 10 ילדים אמרו לי שהן מסרו את חפצי התינוק בבכי
תני לעצמך להפרד מהתקופה הזו
זה מצער כי עם כל האתגרים להביא חיים לעולם זה לא רק התינוק עצמו, זה כל העניין סביב זה.
אמרת שהיית סביב הריון והנקה ב13 שנים האחרונות ועכשיו את בעצם צריכה להתחיל לחפש הגדרה חדשה למי שאת.
תני לעצמך זמן לעכל, להתאבל וגם לשמוח.
אם את רואה שקשה לך לבד שווה ללכת לייעוץ בעניין.
הכי חשוב במצב הזה לעשות הפרדה בין המצב שלך לילד, כדי שלא תמצאי את עצמך משליכה עליו דברים (מושכת גמילה, הנקה וכאלה)
בהצלחה🙏🏻
אצלנו ההחלטה לסיים הייתה גם לגמרי שלי (שילוב של מורכבות רפואית שלי ושל אתגרים לא פשוטים עם הילדים שיש לנו)
ובכ"ז הלב נצבט לי כל פעם מחדש..
כשאני רואה את האחיות והגיסות שלי מניקות.. (הנקה מבחינתי זה החלק הכי כיף בגידול ילד)
כשאני חושבת על זה שזה הפעמים האחרונות שאני מובילה עגלה.. (יהיו הנכדים, כן, וב"ה אצלי זה לא רחוק כנראה, אבל זה לא אותו דבר)
כשאני מבינה שזאת הפעם האחרונה שאני מחפשת משפחתון..
כשאני מתלבטת אם לקנות משהו חדש בשביל הקטן, בהנחה שבעצם לא יהיה לו עוד שימוש אחריו.. (האמת שמצאתי את עצמי קונה לו יותר מדי דברים🙈 אבל כן התקמצנתי בכל מיני דברים אחרים)
ובעיקר כשאני מבינה שבקרוב לא יהיה מי שיתרפק עלי סתם ככה באמצע היום.. (נכון שלרוב זה מציק לי שגוף קטנטן מתנפל עלי בלי התראה, כן? אבל עדיין..)
אני גם מנסה לתכנן את העתיד המקצועי שלי, לקוות שיהיה לי יותר פנאי (כמה שהילדים והאתגרים שלהם יתנו לי), ולפעמים זה באמת משמח אותי, ובעיקר אני שמחה שלא אצטרך לעבןר עוד הריונות ולידות (שזה ממש קשה אצלי), אבל עדיין יש צביטה בלב.. (שבאמת בעלי הרבה פחות מרגיש אותה)
אז אין לי נחמה להציע לך, אבל כן שותפות גורל. תני לעצמך להרגיש את הצביטה הזאת בלב ואל תברחי ממנה, מניחה שעם השנים היא תתעמעם..❤️
מעבר לסיום שלב הילודה עצמו, זה סיום שלב בחיים שהיית בו המון שנים ממה שאת כותבת
ותכלס לפעמים קשה לנו עם שינויים פשוט ומה יהיה אחרי נראה לנו יותר קשה לפעמים ממה שאנחנו כבר מכירות
אני מהצד השני של המתרס בכלל, והשינוי בשבילי היה ההריונות והלידות וכל מה שהגיע איתם שהרגיש לי קשה (זא זה לא היה הדיפולט שלי ולא הרגשתי "בנח" שם, אז הקושי שלי בא ממקום הפוך לגמרי)
מכל מקום חיבוק ענק ♥️
דירה ואני לא?
אנחנו נשואים 15 שנים עם ארבעה ילדים,
גרים ביישוב שמאוד התחברתי כבר כמעט 6 שנים, לפני זה גרנו במקומות אחרים שהיה לי קשה שם.
ממש נח לי שיש פה הכל, ספריה, סופר, גנים, ביה"ס, מרפאה.
אני גם לא נוהגת אז זה נח שהכל נגיש.
בעלי יותר מתחבר לגבעות ולמקומות שאחים שלו גרים ואני פחות.
הוא כל הזמן אומר שהוא רוצה לעבור דירה וקשה לי עם המחשבה הזו.
גם ביום יום הוא כמעט לא נמצא בבית,
יוצא מוקדם בבוקר לעבודה, סביבות 5 וחצי וחוזר ב19.00
כך שרוב היום אני נמצאת בבית, ביישוב..
עברנו לבית שקנינו ביישוב הזה לפני שנה..
1. לא נשמע שהוא נחנק ביישוב שלכם, שהוא לא מוצא את עצמו, שאין לו מקום, אלא שהוא מחפש משימה. אם היה נחנק, וכל מה שהיה מנסה לא היה עוזר, אני חושבת שזאת סיטואציה שאין ברירה אלא לעבור. אבל זה לא נשמע המצב. אנחנו באמת עברנו דירה במצב כזה, כשלי היה מעולה ולבעלי מחנק מכל כיוון.
2. בשביל ללכת על משימה צריך שלשניכם יהיה את האידאלים, את המוכנות להקריב ואת השמחה במשימה. או לכל הפחות שתירצי ללכת איתו על המשימה הזאת
3. נשמע שהמשימה תהיה בעיקר עלייך כי את נמצאת במהלך היום בבית, ומבחינתו זה בעיקר ישנה לו את בית הכנסת בשבת ואת אורך הדרך הביתה...
מה שבעיקר מפריע לו שאין קשר עם השכנים, אבל לצערי היה כך בעוד מקומות שגרנו.
ולא בטוחה שזה שנעבור זה יפתור את הבעיה
מה יש לו לחפש בגבעות?
את עניין הנהיגה אפשר לפתור בקלות.
מעבר דירה יצריך להוציא את הילדים מבי"ס?
אם לא, אולי שווה לנסות באופן זמני בלי למכור את הבית כדי להבין יותר טוב מקרוב את ההבדלים.
אם כי מבינה אותך שבא לך להשתקע ולא לשנות סתם.
ולעבוד
זה נותן נוכחות וממלא בתושבים
בגבעות זה לא רק רעיית צאן
זה בעצם יישובים בתחילת דרכם
איפה מחפשים
אני כן מכירה אנשים שגרים בכאלה מקומות
ועובדים מחוץ לגבעה
בעבר לבעלי היו מחשבות כאלו, אנחנו בערך במצב כמו שלכם ,רק עם יותר ילדים
אמרתי לו שמבחינתי הוא מוזמן לעבור לירח. אבל לבד , הוא העדיף שלא...
אישה היא עיקר הבית, ואישה מרוצה זה הכי הכי חשוב. לגור בגבעה בלי רכב ובלי יכולת לנהוג נשמע לי סיוט. בטח כשהבעל לא בבית רוב היום.
אבל, לא הייתי מבטלת לגמרי את הרצון של הבעל. אפשר לנסות לחשוב איך לעזור להתיישבות הצעירה בלי לעבור בפועל (נגיד- שיתנדב שם בשירות או בעזרה בבנייה). אבל לעבור דירה כשאת עיקר המחיר את זו שמשלמת- נשמע לי ממש שלא הגיוני.
אנחנו לא עוברים.
את פשוט תהיי כלואה בגבעה ותלויה בחסדי טרמפים
אולי תנסי לשקף את זה לבעלך... טכנית אין אפשרות בעיני לנהל בית משפחה וילדים כשאת גרה בגבעה ולא נוהגת
גם בגבעות?
כי באמת גבעה זה מעבר למקום מגורים, זה אורח חיים שלם שכנראה פחות רלוונטי למי שעובד ככ הרבה שעות מחוץ לבית
שגם ככה הוא לא נמצא רוב היום?
מה שמפריע לו ביישוב לא יפריע לו איפה שהוא כן רוצה?
הוא רוצה לעבור מתוך אידיאל או כדי לגור לי האחים שלו?
הייתי מנסה להבין כמה ומה חשוב לכל אחד ממכם
ולפי זה להבין לאן להתקדם
בגדול שנה זה לא הרבה זמן
ואם קניתם בית זה ממש פרוייקט לקום ולעזוב אותו אחרי שנה
אבל השאלה כמה הוא סובל שם ולמה
ומה באמת עומד מאחורי הרצון שלו לעבור
מה שבטוח שאם עוברים לגבעה
הדבר הראשון שאת צריכה זה רישיון
אצלנו בעלי עובד עד 20:00 ככה שאני אני אחראית לפזר את הילדים ולאסוף אחה"צ.
פועל יוצא מזה הוא שאני לא יכולה לעבוד בעבודה שדורשת ממני להגיע מוקדם בבוקר (גם 08:00 זה מוקדם לצורך העניין) וחייבת להספיק לאסוף את כולם.
שיעורי בית, קניות לילדים, דברים שצריך להביא לגן, ארוחות צהריים, זה עליי.
ככה שאני מרגישה שחייבת גם יום חופש אחד לנשמה.
אז מה עושים? במה עובדים במצב הזה???
כן הצלחנו לסדר הנשה שבעלי מפזר ב7 בבוקר, מקל ילי מאוד ונותן לו זמן משמעותי עם הילדים
עבדתי בעבודות בחצי משרה ו/או בשכר נמוך. זה היה יותר השלמת הכנסה לבית מאשר פרנסה משמעותית.
כי זה לא רק השעות, זה גם להיות זמינה אם קורה משהו וקוראים לך, והייתי יותר זמינה אם ילד חולה או יש חופש. במקרים של חופש או מחלה גם הוא לקח ימים אבל מלכתחילה עבודה תובענית היא פחות גמישה מעבודה כזאת.
את יכולה להיות -
סייעת בבית ספר
מזכירה בחצי משרה או במקום גמיש
עבודה בחנות - אבל אז בדכ צריך לתת משמרות צהריים או שישי
עבודה מהבית - מגייסת למשרות, מתאמת פגישות וכו
עצמאית - אם יש לך רעיון ורצון לעסק
שיום אחד הוא יוציא את הילדים ויחזור יותר מאוחר?
ואת תביאי בייביסיטר יומיים שתפזר ותוכלי לצאת מוקדם?
ואז עוד יומיים חופשיים.
מורה, אחות, עוס- זה בטוח מתאפשר
ואת זו שחייבת להתגמש?
הסידור הזה מתאים לך שהכל עלייך?
גם בלי קשר לעבודה שלך, מה עם המעבר? זמן זוגי/ פנאי לעצמו / זמן עם הילדים כו
אני חושבת שאם זה מתאים לך אז משרה חלקית של חצי יום, והייתי רושמת לצהרונים אם אפשר כדי לחסוך א. צהריים שחייב להכין כל יום וישאר לך גם קצת זמן לעצמך בין לבין
כי שנינו עובדי חינוך
אבל חמי וחמותי שניהם עבדו כל השנים בעבודות משרדיות עמוסות ומטבע העולם והדברים חמותי הייתה זו שאוספת את הילדים. עד שהיא קלטה שלאח הגרוש של חמי יש יומיים קבועים בשבוע שהוא חייב לצאת מהעבודה מוקדם כדי להיות עם הילדים כי זו המשמורת שלו והפלא ופלא הוא מצליח לצאת בימים האלה מוקדם מהעבודה.
אז היא פנתה לחמי וביקשה ממנו שהילדים יזכו לזמן איתו גם בלי שהם יתגרשו. ובאמת חמי החליט על יום קבוע שבו הוא יוצא מוקדם מהעבודה, אוסף את הילדים ונמצא איתם אחהצ
בקיצור, מה שאני רוצה להגיד, זה שאפשר לבחון מחדש הנחות יסוד.
שני הגדולים שלי הראו סימנים שהם עומדים לגבוה. הייתי זריזה לשם שינוי והזמנתי בגדים מראש במידה הבאה. אבל החבילה שלנו הלכה לאיבוד 🫣
היום בבוקר הבן שלי בכה חצי שעה על זה שהמכנס שלו לא מגיע לקרסול ופשוט רציתי לבכות איתו. הוא גם ככה קשה במכנסיים ויש לו רק 4 זוגות שהוא מוכן ללבוש, אז למרות שיש לי בגדים שהעבירו לנו במידה שלו, באמת לא היה לו מה ללבוש. וקשה לי נפשית לקנות עוד בגדים אחרי שהזמנתי ב250₪ והחבילה לא הגיעה.
וגם מחר יהיה אותו דבר כי באמת אין לו בגדים.
והגדולה עושה כל בוקר פרצופים שאין לה מספיק בגדים (בצדק, הרבה קטן עליה והחבילה עם המידה הבאה הלכה לאיבוד).
אם מתאפשר אני הייתי קונה קודם כל כמה שיהיה להם ולא יילכו ככה לגן בית ספר וכו
אחרכך דואגת לגבי החבילה, לקבל פיצוי, או החזר או משו
ואת צודקת
אני שונאת לעשות קניות, אבל נראה שאין ברירה
הייתי קונה חדש כי זה דחוף
ודורשת פיצוי
גם אם ימצאו שיקחו בחזרה ויחזירו את הכסף