אני צריכה דבר תורה לליל הסדר!שרון.
ולא משהו חפרני כ"כ!!תודה!!
גם אני..ילץ
הנה כמה שקיבלתי ומצאתיזה הולך להיות ארוך)שרון.אחרונה

בסדר ההגדה אנו נוהגים לנסות ולגלות "כמה מכות קיבלו מצרים". למרות שנראה ברור שהעם המצרי קיבל 10 מכות, מנסים רבי יוסי הגלילי, רבי אליעזר ורבי עקיבא לנסות ולדרוש כמה שיותר מכות למצרים.לפי רבי יוסי הגלילי קיבלנו מצרים 60 מכות, לפני רבי אליעזר לקו 240 מכות, ורבי עקיבא טוען שמצרים חטפו בסך הכל 300 מכות.                                                לשם מה כל המדרשים האלה? מה בוער כל כך לחכמים לנסות ו"להפיל" על המצרים כמה שיותר מכות. איזה סוג של דיוק היסטורי זה?                                                                                                                                          אלא שעם ישראל הובטח ש"כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך, כי אני ה' רופאך". מטרת חכמים כאן, על פי אחד הפירושים, היא לא "להפיל מכות" על המצרים, אלא מתוך אהבת עם ישראל. ככל שנאמר שמצרים קיבלו יותר מכות, יהיה אפשר לומר שההבטחה לישראל כוללת יותר מכות שלעולם לא יפלו עליו, וכך כל חכם שמוצא עוד מכות למצרים, מוצא למעשה בסיס רעיוני ודרשני, להקטנת המכות שאפשר שיהיו אי פעם לעם ישראל.

____________________________________________________________________________________

הרבה פעמים אנחנו חושבים שחירות היא עניין מיושן ושהיום אין עבדות (שזה שטויות עייני ערך עובדים זרים זנות וכו' אבל לא על זה באתי לדבר..), יש עבדים שהם בני חורין במחשבה ויש המון "בני חורין" שמשועבדים לתאוות שלהם.

"עבדי הזמן (להספיק להכל עוד כסף עוד פירסום וכו') עבדי עבדים הם, עבד ה' הוא לבד חופשי." (ריה"ל) אדם דתי יהודי דתי היום משועבד יותר מכל אחד אחר, הוא משועבד לחבר שלו-שח"ו לא יחשוב שהוא ממלכתי, הוא מושועבד לרב שלו- שח"ו לא יחשוב שהוא לא דוס, הוא וגם כמו כולם הוא משועבד לכסף, לחומר, לפירסום ולהנאה.

שנזכה להיות עבדי ה' באמת ולהשתחרר מכל השיעבודים.

_______________________________________________________________________________________

צריך להגיד פסח שמח וכשר, ולא פסח כשר ושמח, למה? כי כשר הוא בטוח יהיה אחרי כל הנקיונות... אז במקום להיות עייפים מהנקיונות צריך לדאוג גם להיות בשמחה!=]

אבל פורים צריך להגיד פורים כשר ושמח, למה? כי שמח הוא בטוח יהיה,כי זה פורים... אבל כשר- אחרי שמשתכרים צריך לדאו לא לעשות שטויות וכו'      
________________________________________________________________________________________
* בשריפת החמץ משתמשים בנוצה, ביעה ובנר. ההלכה מורה לשרוף גם את הנוצה ואת היעה ואת הנר.את הנוצה והיעה ברור מדוע יש לשרוף, שבאו במגע עם החמץ, אך מדוע גם את הנר, הנר מחפש את החמץ, החמץ נחשב לדבר רע בפסח. מכאן שהנר מחפש את הרע. מתרצים בעלי המוסר, כי החמץ הוא רמז לעבירות שבני אדם עושים, אבל אין מצוה לאחרים לחפש את החטאים אצל זולתם. ועל אנשים אלו, המחפשים את הרע, ללמוד מוסר משריפת הנר. תמיד על האדם לחפש את הטוב אצל חברו, שנאמר: "וראה בטוב ירושלים (ואז) שלום על ישראל"
_________________________________________________________________________________________

החמץ והמצה עשויים מאותם חומרים - קמח ומים. ההבדל הוא, שהחמץ תופח ואילו המצה נשארת בגודלה הטבעי. יש בכך משמעות סמלית: חמץ מסמל גאווה, התנשאות; מצה מסמלת ענווה, צניעות.

בחג הפסח אנו נאבקים בגאווה האישית. אנו מבערים אפילו פירורים קטנים של 'חמץ' - של גאווה, ומכניסים פנימה את ה'מצה', הענווה והצניעות. היהדות רואה את הגאווה האישית כאם כל חטאת, מכיוון שהיא מונעת מן האדם להכיר בחולשותיו ומציבה תריז בינו לבין זולתו ובינו לבין הבורא, כפי שאומר הקב"ה על גאוותן: "אין אני והוא יכולים לדור".

חג הפסח מלמד אותנו את ערכה של הענווה. לא להתנפח מעבר לממדים האמיתיים, לא להתנשא על הזולת, להיות פתוח תמיד ללמוד ולהשתפר, ולהכיר באפסותנו מול גדולתו של הבורא.

__________________________________________________________________________________________

זהו... תודה לכל מי ששלח לי!!! וחג כשר ושמח!

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך