ווטסאפ - בעיקר בקבוצות. אפשר לתכנן דברים, להודיע הודעות לקבוצות, לשתף דברים בקבוצות של חברים ושל משפחה, לדון בריבוי משתתפים, להיכנס לקבוצות של דיונים תורניים, הלכתיים ואמוניים.
כל מיני אפליקציות תורניות טובות: תפילון, בלכתך בדרך, sefaria, כתבי הראי"ה, מילון הראי"ה, קהתי ועוד. כמו שאמרו מעליי - ספריה ניידת.
שימושים טכניים -
'פתקים' שאפשר לכתוב בהם מלא רעיונות והגיגים וחידושים ושאלות וסידורים.
שעון מעורר יותר טוב, עד כמה שזכור לי בפלאפון פשוט אפשר להגדיר רק התראה אחת, בסמארטפון אתה יכול לשים בבוקר כמה שעונים. אפשר גם להוריד מהחנות שעונים מעוררים יותר קשוחים שיעירו אותך בכח, דוגמת alarmy.
אפשר להוריד לוח שנה עברי, אפליקציה של זמני היום, מצפן ירושלים.
ובאינטרנט אפשר לחפש מידע בכל מיני תחומים ונושאים שאתה בדיוק צריך.
בד"כ גם בלי פרוייקט השו"ת אפשר לחפש מקורות באינטרנט, אתה כותב כמה מילים שאתה זוכר מתוך המקור, וגוגל מוצא לך איזה מאמר נידח באינטרנט שמצטט את המקור או את המקור בעצמו, ואז אתה פותח אותו באחת האפליקציות שיש לך.
שירים - אפשר יותר בקלות (אא"כ יש לך אייפון) להשיג שירים ולשמוע אותם באיכות יותר טובה.
הודעות - בחלק מהפלאפונים הישנים ההודעות לא מסודרות כשיחה אלא כל הודעה בפני עצמה וקשה לעקוב אחרי סדר של שיחה.
אנשי קשר - אפשר לשמור יותר אנשי קשר בלי לקבל התראות על זה שנגמר לך הזיכרון.
שיחות - אפשר להתקין truecaller או me שמציגים לך מי מתקשר אליך כשאין לך את המספר שלו באנשי קשר, כדי שתדע אם לענות לחבר החדש שעוד לא שמרת אותו או לסנן את הנציג של הוט מובייל.
אפשר להתקין אפליקציה של מקליט שיחות אם אתה רואה בזה תועלת.
ניווט - waze לאוטו וmoovit לתחב"צ - מועיל מאוד מאוד. ממש בקלות אתה יכול לתכנן נסיעות גם למקומות נידחים אפילו שבוע מראש. יש גם אפליקציה של רכבת ישראל. ויש גם אפליקציה מגניבה שמאפשרת לך לטעון את הרב קו בכסף באמצעות הפלאפון - עובדת רק בחלק מהפלאפונים.
אפליקציה של הבנק, קופ"ח וכו' שיכולות להיות מועילות (אפשר להפקיד שיקים עם הפלאפון, לראות את הפעילות בעו"ש, לקבוע ולבטל תורים באפליקציה).
הרבה מקום אחסון. לי אישית יש בפלאפון עשרות אם לא מאות שיעורים מוקלטים באיכות טובה ויש לי עוד מקום.
מצלמה איכותית.
טוב נו, יש גם וורד ואקסל ופאוורפוינט אבל הם די מסורבלים לשימוש בגודל כזה של מסך.
וכמובן, אפשר להיכנס לפורום מהפלאפון

ועם זאת, יש גם חסרונות לסמארטפון, ואולי הם יותר משמעותיים. אני בעצמי שוקל כבר תקופה לעשות את המעבר ההפוך...