נא לא לצחוק עלי, זה באמת מטריד אותי...............מתו"ש

לג'וקים יש רגשות????????

אחותי ביקשה ממני להרוג יתוש (דבר שבחיים לא עשיתי), ואני חשבתי-מה? אין לו משפחה, חברים, רגשות?? מי אני שייקח לו את כל אלה?!?.... 

אני לא יודעת מה לעשות!! אני לא מסוגלת לראות שהורגים ג'וקים! אני מרגישה רוצחת! -זה לא נכון הגישה הזאתי??...

וואי אני זוכרת מקרה הזוי שהיה לילהבת-כוח

לפני בערך שנתיים כמדומני, ועברתי על יד גו'ק שהיה הפוך על גבו בדרך לבית ספר, ובאתי אליו והפכתי אותו. ואז אחרי כמה צעדים שלי ראיתי שהוא שוב התהפך, ואז שוב הפכתי אותו וכו' וכו'. והייתי צריכה ללכת, ולא הצלחתי, הרגשתי כלכך רע להשאיר אותו ככה. אז קראתי לאיזה ילד, והוא לא הבין אותי ופשוט בא ונתן לג'וק מכה ענקית שהעיפה אותו. בקיצר, זה היה עצוב.

מה שאני מנסה להגיד, שכן, טבעי שתרגישי רע לגו'ק, לדעתי זה טוב לחוס על כולם, גם לדברים הכי קטנים. לא סתם יש את האימרה "לא מסוגל להרוג זבוב" זה מראה על רגישות כלפי הכל, כמו שמשה רבנו סחב על גבו את הכבשה. זה דבר מבורך וטוב!.

אין כזה דבר לא רע להיות בגישה מסויימת, אם זאת גישתך והיא לא פוגעת בך, המשיכי בה. להפך זאת גישה רחמנית וטובה.

סתם לידע כללי, ליתושים אין הרבה זמן בחייהם, אז לרוב אני בספק אם יש להם משפחה, או מכרים. לגבי רגשות, לא יודעת.

לילה טוייב!!

"כל המרחם על אכזרים, סופו שיתאכתר על רחמנים"...420mal
להבת-כוח ניחמתני!......מתו"ש
נכון! תגטובה יפהה...............כיפה אדומה!!!
חח.. מלאכי..! אין להם רגשות נראה לי..אנדרלמוסיה
יכול להיות שיש להםדני-יהונתן

יכול להיות שיש להם רגשות אבל אסור להקיש בין המושג רגש ששייך בבן אדם למושג רגש של בעל חיים. זה כמו שאהבת אימא לתינוקה לא דומה לאהבת כלבה לגוריה...

סתם להרוג בעלי חיים זה צער בעלי חיים. ולפי המקובלים גם לקטוף סתם עלה ללא טעם - אין לעשות כן, וכמו שאמר הרב קוק לר' אריה לוין.

כתוב בכתבי האר"י שלא לפגוע בשום חיה ואפילו בנמה. אבל מה שברור שאם הג'וק מפריע לבן אדם, לחבר, לאישה, אז אי אפשר להתחסד במידות חסידות שכתובים בכתבי האר"י ז"ל ולא מתאימים לכל אדם ולפגוע בואהבת לרעך כמוך שזו מצווה מהתורה. אדרבא, אם נהרוג את הגו'ק הזה מתוך מצוות ואהבת לרעך כמוך- יהיה לו עילוי. לפי רמתו ודרגתו. 

אין מקום להרגיש רוצחת, אבל יש מקום להרגיש צער.

אוקי O.OMikos.XD
למה מה שנוה אמא כלבה מאמא שלך???מתו"ש
בלי להעליב כמובן...כן?
זאת הבעיה. שזה שונה לגמרי. איבדת את הנק'.אוהבת את אבא

בס"ד

איך את משווה בין חיה לאדם?!

לא משווים בין חיה לאדם, אבל גם לחיות יש רגשות~~אני~~
ובמיוחד לכלבים.
אצל כלבים זה הכי בולט- אפשר לראות כשהם שמחים/עצובים וכו', אבל לי נראה שככה אצל כל החיות, יש להם רגשות.  
חוצמיזה אם אין להם רגשות למה נראה לכם שיש את ציווי 'צער בעלי חיים'? לדעתי יש להם רגשות ואסור לפגוע בהם.
אולי כי הציווי הוא מצדנו? גם בהריסת כיסא הרוס הנפשאפחד
מושחתת (בהריסה לשם הוונדליזם ותו לא, כמובן)!
וגם, מן הראוי להבדיל בין "רגש" לבין "כאב" שהינו דבר פיזי, כידוע.
וואו רחלי...מיסטר דום
זה מממש יפה כי זה מביע על רגישיות ואכפתיות ואם זה ככה על בעלי חיים זה בטח גם המון על אנשים שאת לא יכולה לראות אי צדק חברתי.....
חחחחחחחח אנחנו צוחקים עליך...חחחחיקירה
איזה נחמד..420mal
אין הרבה אנשים מיוחדים כמוך..=]chai

יש כאלה שלא יכולים להרוג אותם בגלל גועל, לא בגלל אכפתיות. אצלך המקרה לא ככה!

יש בך המון אהבה לעולם ולנמצאים בו, שזה פשוט מדהים...! אין כאן קשר לגישה אלא להרגשה, והיא טובה מאוד

חחחחחחח...צ לדני-יהונתן יה חופר עם כל הרבנים שלך!!אנונימי (פותח)
פעם שאלתי את אמא שלי אם עדיף להרוג נמלה מיד,אנונימי (פותח)

או לתת לה לגסוס ושהיא תשאר בחיים.

והיא לא הבינה מה עובר עלי.

יש דבר כזה המתת חסד. זה עניין רציני.פגזניקית גאה!
הרגתי יתוששש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מתו"ש

פעם ראשונה!!!!!! (מחיאות כפיים....)

אבל זה מותר כי הוא לא חי הרבה וכי הוא עוקץ, אבל מקק?? (שלא תבינו לא נכון-הוא מגעיל אותי, אבל אם מישו מגעיל אותי זה סיבה להרוג אותו???)

לאגון דו

לג'וקים יש תחושות.

זה בערך כמו שהרב סולובייצ'יק

כותב שבע"ח יכולים לחוש כאב(פיזי) אבל לא ייסורים(רוחניים)

אם את תתלשי לג'וק רגל ייכאב לו,כי לו תחושות-מנגון עצבים.

אם תהרגי אותו מייד הוא לא ירגיש,

ולא קרה אסון.

אני גם תמיד שואלת את זה...חיימשוגעים!!אחרונה

ואמרו לי שאין להם רגשות....

אבל אני עדיין לא מסוגלת להרוג אותם...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך