לפעמים אתה לומד תורה ובאמת בא לך רגש עז כזה שאתה עוד שניהשִׁירָה

הופך לאש להבת שלהבת ובא לך לקפוץ ולחבק את העולם ולחבק את ה' אבל אי אפשר לחבק אותו אז בא לך לצעוק אלוקים אתה כלכך ענקקק ואתה מת לרקוד ולעשות גלגלונים אבל

זה קרה ביום שלישי בשיעור האחרון שאנחנו כבר לא זוכרים מה זה היה אבל תפסנו את עצמנו שיא-אללה איזה מתוק ה'!!

וזה קרה היום כשלמדנו גמרא עם שמואל ובין כל כך הרבה דברים לא התחלף לי, בין אויב לאיוב התחלף לי?

ויהודה אמר בסדר הבנו את הקטע בין איוב לאויב התחלף לי, למה צריך להגיד כל כך הרבה פעמים? אבל זה גדלות ה' שכל כך הרבה דברים כל כך מדוייקים אצלו טאטעעעע

יואו יואו יואותכלית הכוסף

זה כזה נכון

חחח ויצא מילים של הרב קוק קצת אבל אזמה בכל מקרה אנחנושִׁירָה

עוד שניה מרכזניקים

כלומר חצי ממנו כבר מרכזניק והחצי השני בדרך להיות

יא ועוד חשבנו לבקש ממנה להזכיר לנו לא להכנס.. חח עפנו גבוה מידי, כנראה שלא נצליח בחיים.. אולי עד הילדים שלנו

ואיך טליה אומרת שירה את צריכה שיהיו לך ילדים. ושירה- נכון אני באמת צריכה! חייבת. בעזרת ה'.

איזה כיף לדעת שגם בנים מרגישים ככה, כי עלתה מחשבה שאולי כשמתרגלים זה לא ככה כבר..

קצת חבל אבל שבגלל שיש סביבנו אנשים ובגלל שהגויים הקרים האלה לימדו אותנו לא להתלהב ולהתרגש מכל דבר, אנחנו דיי פחות מתלהבים ומתרגשים..טוב,לא שצריך להתלהב מכל דבר, אבל הקירור הזה.. צריך הפשרה

זה תלוי אנשים לגמרי..גבורה שבתפארת

יש אנשים שמתרגלים, ויש שלא.

וזה גם כמובן תלוי סוגי לימוד, כי לימוד גמרא מטבעו פחות מלהיב מלימודי אמונה או חסידות, נניח.

דבר בשם עצמךתכלית הכוסף

כשאני לומד מקיף-ניקף או מוציא שם רע או ספק ספיקא להוציא אני בשמיים

וגם אמונה וחסידות אבל בהחלט גם גמרא

לא דיברתי מצד ההתלהבות הפשוטה דווקאגבורה שבתפארת

מצד זה שאתה מגלה כמה השי"ת גדול וכו'.

זה יותר בלימודי אמונה וכו', כי שם אתה מדבר על השי"ת, ולא על מה שהוא רוצה שיפסק הדין בשור שנגח וכו', כך שבעין פשוטה יותר נראית גדולת ה' מתוך לימודי אמונה.

(כל זה כמבון נכון רק בעין פשוטה, כי הוא וחכמתו חד, וגם כשאתה לומד על רצונו בשור שנגח אתה ללומד עליו, בדיוק כמו בלימודי אמונה, א"כ כן נראלי לחלק שבלימודי אמונה לומדים עליו עם פחות לבושים מאשר הלבושים שהוא מתעטף בהם ב'שור שנגח')

אה הבנתיתכלית הכוסף

גם הר"ן טוען שהוא לומד אמונה דרך הגמרא...

לא צריך ללכת ככ רחוק.גבורה שבתפארת

בפשטות, כשאתה מבין מה רש"י אמר, ומה תוס' אמר אתה מבין את רצון ה', וככה אתה מחבק את המלך עצמו (רק שהוא לבוש בלבושים של מקרה בעולם הזה- של שור שנגח לדוג'), ולכן זה אמור להלהיב בדיוק כמו לימודי אמונה, כי תמיד כשנפגשים עם המלך זה דבר מלהיב. (עיין (מתישהו בחיים...) תניא פ"ה כמדומני)

אבל בשביל זה צריך להיות בעל מדריגה..

וואי גמרא אחד הדברים המלהיבים!שִׁירָה

טוב זה לא שלמדתי יותר מידי

ולהפך כל מה שלמדתי יכול להסצכם, אם מצמצמים את המילים, לדף אחד או קצת יותר, אבל זאת כזאת מתיקות ש-יאוו

וחוצמזה שזה ממש יפה כל הקטע שאיך לומדים שככה וככה?, כי כתוב *** וגם כאן כתוב ***, ואתה רואה איך שהתורה כזאת מושלמת ואיך הכל מסתדר עם הכל..

וברור שיש הרבה דעות ולפעמים סותרות ממש אבל זה כזה מדהים!

אין ספקתכלית הכוסף

בעומק אין סתירות, הכל אחדות אחת.

צבענו מעט שער בכחול מהצבע שטליה קנתה לפוריםשִׁירָה

כל החיים שלנו לא עשינו את זה אז מותר קצת לפעמים וגם לא יצאנו עם זה מהבית

<דברים שאתה אומר כדי לנחם את עצמך או להשקיט את המצפון>

היינו בגן עם עטרה דוד איתי ודביר. ילדים הם אחת המתנות הגדולות שבורא עולם נתן לנו. ויש לנו כל כך הרבה אחריות כלפיהם שזה נורא ממש.

תייהויים אל תייהום קורייאי אוי לקול צינויירכו.

קפצתי לפה לרגע...חידוש

רק לומר שכיף לקרוא דברים כאלה!!

שתזכי להעמיק עוד את הקשר שלך לקב"ה ולתורה ולמצוא בעל צדיק ותלמיד חכם

לא זוכר את הפעם האחרונה שזה היה לי, אולי בכיתה ו' |חושב|אודה ה'אחרונה

כיף לך

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך