טעמים מוסריים למצוותכלמנסע

לבקשת @חוני המעגל פינות

ששאל איזה עניין מוסרי יכול להיות במצוות כמו האיסור לאח להתחתן עם אחותו, או בלהטביות.

ובכן, לפני שנתחיל יש לציין דבר חשוב: יש דבר שנקרא "סודות התורה", כלומר טעמים לא גלויים שיש למצוות. זה כמו שלאדם יש "תת-מודע", ומה שהוא אומר בקול זה לא תמיד מה שהוא מרגיש בעומק, ולפעמים צריך להתייגע כדי למצוא דברים שנמצאים בתת מודע מאחורי המעשים האמירות והמחשבות. כך גם לתורה יש "תת מודע", דהיינו טעמים לא גלויים, התלויים בעומק הבנת התהליכים החברתיים והנפשיים הפועלים באדם ובחברה מתחת לפני השטח. 

ומכאן נתחיל. ואני אתחיל דווקא בפירוש מצווה אחרת מאיסורי עריות, שמשם אפשר לראות את זה בפסוק בבירור.

הפסוק הוא: וְאִשָּׁה אֶל אֲחֹתָהּ לֹא תִקָּח לִצְרֹר לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ עָלֶיהָ בְּחַיֶּיהָ.

ואעתיק מה שכותב הרמב"ן: "לצרור לגלות ערותה עליה בחייה" - ובכאן יפרש הכתוב טעם האיסור יאמר שאינו ראוי שתקח אשה אל אחותה לצרור אותן זו לזו כי הן ראויות שתהיינה אוהבות זו את זו לא שתהיינה צרות " עכ"ל

דהיינו, כי שתי נשים הנשואות לאיש אחד נקראות "צרות" כמו שכתוב בחנה ופנינה "וכיעסתה צרתה", ולהבין את זה צריך קודם כל לזכור שיש הבדל בסיסי בין הגבר לאישה, שהאישה תפיסתה היא רגשית ואישית, ואילו הגבר תפיסתו היא קוגנטיבית ומערכתית (מערכתית=בלא דגש על התפיסה ה"אישית"), ולכן האישה תמיד מסתכלת מה קורה אצל הנשים בסביבתה, כי היא תופסת את העולם בצורה אישית, והיא רואה מה קורה עם הנשים שהם אישיויות שבסביבתה, לעומת זאת האיש מסתכל על מערכות, משפחות כלליות וכדומה, לכן האיש יסתכל "מה קורה בעולם", וזה מה שמטריד אותו, לעומת זאת האישה מסתכלת קודם כל מה קורה בעולם של הקרוב קרוב קודם, ולכן אם שתי נשים נשואות לגבר אחד הרי שנוצר מצב לא נעים שבו הם בתחרות אישית ממש, וגם אם התורה לא אסרה את זה בעיקרון, אבל במצב של אישה ואחותה, אז זה חמור מאוד אם הם יהפכו ל"צרות", ולכן התורה הטילה על כך הגבלה. 

ומכאן יש להבין הלאה את הדברים, גם בכל איסורי עריות, שכמו למשל שאדם לא יכול להיות שופט או מחליט בעניין כאשר הוא נוגע בדבר, פשיטא שלקחת שוחד אסור, אבל אסור גם לקחת שוחד על דעת לשפוט צדק, ואסור גם בלא שוחד אם יש נגיעה בדבר, גם היום יש בחדשות על הממשלה מהעניין הזה, וכן בכל משרה ציבורית מקפידים שלא יהיו ניגודי עניינים, 

כך בדיוק התורה מקפידה שלא יווצר מצב שבו אדם צריך למלא תפקיד כפול: גם בעל וגם אח, כי זה מבלבל את המערכת המשפחתית, ויוצר "ניגוד עניינים", כבעל הוא רוצה כך, כאח הוא רוצה כך, וכן בכל שאר איסורי עריות ניתן להבין זאת

גם לעניין להט"בים ניתן להבין, שהתורה רוצה שהאישיות תהיה מגובשת כראוי, וכשמקיימים קשר מכל סוג אז צריך לפחות שני טיפוסים שונים שתורמים זה לזה, כי אחרת אם הם לא תורמים אז אין טעם בקשר, לכן צריך שיהיה טיפוס "גבר" וטיפוס "אישה", שכל אחד תורם לשני מתכונותיו, ובקשר מיני, אם שניהם גברים או שניהם נשים, אז או שהם לא תורמים, ואז למעשה אין קשר מיני אמיתי, או שהם תורמים, אלא שאחד מהם או שניהם מוותר על חלק מהגבריות עבור תכונות נשיות - על חשבון הגבריות שלו עצמו, או להפך באישה, זה דבר לא רצוי, ולכן התורה אוסרת זאת. 

כל זה כמובן הסבר שלי, ייתכנו טעמים נוספים, אני רק נותן כיוון מחשבה להראות שיכול להיות עניין "מוסרי" אם להשתמש במילה הזו, גם במצוות שהם לכאורה "חוקים".

ודאי שמחברי התורה לא כתבו סתם דברים, אבל הם אנושיים והם יחוני המעגל פינות
יכולים לטעות

בתקופתם קשר כזה היה גורם לשני הצדדים מוות כי האיש לא יודע לבשל והאישה לא יודעת לעבוד

היום יש גברים שהם בהחלט מתפקדים כנשים בכל הפרמטרים שיכולים להתאים אך ורק לכזאת זוגיות

מי שלהטב הוא פשוט אנוס, אין לו מה לעשות, וזה יצר לא חלש, תחשוב שניה לעצמך מזה אומר שאסור לך להתחתן כל החיים

זה נוראי לעשות כזה עוול לקבוצת אוכלוסיה בשיעור של 2אחוז שהם בילתי הפיכים ועוד 30אחוז כן הפיכים ברמה כזאת או אחרת אחרי טיפולים זוועתיים פשוט התעללות נפשית

להרוג לבנאדם תחיים בגלל כתב קודש פרימיטיבי לפני 3200שנה זה הזוי אכזרי ומתועב
כן אבל אני חושב שזה ממש לא נכון להסתכל על זה רק ברמה שלכלמנסע

תפקידים בניהול הבית, הנושא הוא באישיות, משפחה צריכה "איש" ו"אישה", אדם אחד שיהיה מופקד על המערכתיות, ואדם אחד שיהיה מופקד על הצד האישי, אי אפשר אחרת, וגם כאשר התפקידים בחוץ משתנים התפקידים של הקשר איש-אישה נשארים אותו דבר. עובדה היא שגם הלהטבים מבינים שיש צורך ב"זוג" של שני בני אדם, ושהם קושרים מבחינה רגשית את ה"זוגיות" הזו עם קשר מיני, כלומר גם הם מודעים לכך שכך בנוי היצר המיני, אלא שהם מעדיפים לפעול עם היצר המיני בצורה שכמו שהסברתי - לפי התורה היא איננה ראויה, וכמו שהסברתי כאן - גם הלהטבים מודעים לעקרונות שבבסיס זה, אלא שמסיבות כלשהם הם החליטו להעדיף צדדים אחרים, שבעצם באים על חשבון החלק המיני באישיות. 

א לא ענית על כלוםחוני המעגל פינות
ב. הטיעון שגם הם מבינים שצריך דווקא זוגיות ולכן צריך דווקא איש ואישה הוא לא קשור
///כלמנסע

א. אז אתה כנראה חושב ש"לענות" פירושו לסתור את הטענה שבשאלה. אני חושב שלענות פירושו להרחיב את המבט עד שמבינים את הצד השני ואז השאלה לא מפריעה. מותר לשאלה להמשיך להתקיים, רק שכדאי שהיא תכיר בכך שיש גם תשובה.

ב. לכן הטיעון שטענתי הוא כן קשור

אם לא סתרת את הסברה השניה התרת לה להתקיים במקבילחוני המעגל פינות
הסברה השניה סתרה אותך בחוסר התחשבות והטיעון שלך לא יכול להתקיים
הסברא השנייה היא סברא אחתכלמנסע

אני הוכחתי שיש כאן סברא נוספת גם לדעת הלהטבים

והוכחתי שהסברא הנוספת כלומר הסברא שלי היא שעומדת בבסיס הקשר המיני גם לדעת הלהטבים

לכן אני מבין שצריך להתחשב גם בשאר הדברים, ואני לא הולך כרגע לסקול אף אחד, אני רק מסביר ומעיר את תשומת הלב לכך שעלולה להתפספס פה הסברא הנ"ל שציינתי, ושלכן

א. לא נכון לפטור את דברי התורה כדברים פרימיטיביים ולא שייכים

ב. ראוי גם היום לנסות לראות מה אפשר לעשות כדי שזה לא יתפספס וכמו שכתבתי לעיל

לדעת הלהטבים יש זוגיות במקרה לא בעצם וד"לחוני המעגל פינות
באיזה לוגיקה הטיעון של בגלל שחייב שיהיה זוג בדווקא אז הם חייבים להיות איש ואישה?!

א. לא ראוי להתעלל באנשים בגלל כתב קודש קדום
ב. מה הפתרון שלך? שיסבלו?! ואם זה היית אתה? אני לא מבין כמה אטימות דת יכולה להחדיר ביצורים אנושיים. גועל נפש פשוט זוועה
///כלמנסע

באיזה לוגיקה? זה פסיכולוגיה. שוב, לכן אמרתי שזה דיון בפני עצמו ואם תרצה אסביר גם בזה את דעתי, אבל קח בחשבון שזה מתארך ומתארך.

א. אני לא מתעלל באף אחד. האם כתיבת הסבר ל"למה התורה אסרה משהו" האם כתיבת הסבר כזה היא התעללות במי שעובר על האיסור?

ב. מה הפיתרון? 1. אין לי פיתרון, אני לא יושב כרגע בממשלה ולא צריך להחליט על פתרונות. אני מסתפק כרגע בלימוד תורה והתייגעות להבינה. 2. אני חושב גם על פתרונות אבל זה עניין שצריך באמת לפתח. 3. בינתיים, אפשר ללמד אחד את השני חכמה וגם סובלנות, וכך העולם יהיה עולם יותר טוב. 4. זה באמת גרוע מאוד שיש אנשים אטומים, וכמובן גם גרוע מאוד שיש אנשים אטומים בשם הדת. מוסכם. מעבר לזה אינני רואה שבדברים שכתבתי יש בעיה לא מהסוג הזה ולא מאיזשהוא סוג אחר

תסביר את המהלך הפסיכולוגי, למה זה נשמע ממש עקוםחוני המעגל פינות
אין קשר בין זוג לשזה דווקא איש ואישה גם לא בקטע הפסיכולוגי
מוזמן להסביר

א. פחחחח לא מתעלל באף אחד, יש לך אוכלוסיה ענקית שלא תזכה בזוגיות בגלל קצת דיו על איזה כתב קודש קדמון, להלן התעללות

ב. 1. לאסור בצורה גורפת בלי אפשרות לפתרון זה חוסר אחריות 2. עד שלא מפתחים אין ענין להחיל את רוע הגזירה 3. זה מאוד חכם וסובלני לאסור זוגיות, אני בטוח, תנסה להגיע לגיל 40בלי אחת כזאת... 4. אתה אטום לסבל שלהם! אין גרוע מגדיעת התקווה
אגבכלמנסע

עד לפני שנים ספורות להטביות נחשבה למחלת נפש, רק בשנים האחרונות מסיבות לא ברורות החליטו שזה נחשב בגדר ה"בריא". מה יעשה מי שנולד עם מחלת נפש? יכריז על עצמו כבריא?

ההגדרה של מחלת נפש היא חוסר יכולת לתפקוד תקיןחוני המעגל פינות
פעם הם לא יכלו לתפקד בצורה תקינה בלי שאירגונים קיצוניים ירדפו אותם היום הם כן
יש לך סיבה מעניינתכלמנסע

למה פעם הגדירו אותם כחולי נפש, אני לא חושב שזאת הסיבה שניתנה בקרב המגדירים דאז

זו לא הסיבה למה זה כבר לא מוגדר מחלת נפשבוז
כי זה פשוט סטייה מינית.
כל עוד זה לא מפריע לו לתפקוד יומיומי או לאחרים מה אכפת לי מה הוא עושה בבית של עצמו???

הבעיה היא שהפכו את הסטייה הזו למשהו כביכול נורמאלי וטבעי, והם דורשים זכויות הזויות שקשורות אך ורק לסטיות שלהם, עד שאנשים שאין להם את זה חושבים שיש להם או שוקלים לנסות מרוב שמדברים על זה בטבעיות.
אם יש את זה ל30אחוז מהאוכלוסיה זו לא סטיה...חוני המעגל פינות
30 אחוז מהאוכלוסייה? בוז
מאיפה הנתון ההזוי הזההה
תבדקי מחקרים,זה הכמויות,אני עם רימון אין לי דרך לגשת אליהםחוני המעגל פינות
בשביל קישור
בעבר (1970 לערך) טענו שזה בערך 10%בוז
אבל שיטות המחקר והדגימה לא היו מדוייקות בכלל.
היום ההגדרות והסטטיסטיקות הרבה יותר מדוייקות,
וזה יוצא בערך 2% מהאוכלוסייה.
2%.
כשהמספרים גבוהים במיוחד בקרב הגילאים הצעירים (להלן- אנשים שלא סגורים על עצמם ואוהבים להיות שונים ומיוחדים גם כשהם לא)

הסטטיסטיקות האלו הם לגבי מי מגדיר את עצמו ככזה.
יש סטטיסטיקות אחרות, לגבי אנשים שהיה להם ניסיון עם המין השני בלי קשר להגדרה (כלומר, סטרייטים הרפתקנים גם יכולים להימצא שם)
וגם הן נמוכות למדי.

בשנים האחרונות המספרים של אלו שמזדהים/תומכים בלהט״ב עלו, הכפילו ואף שילשו את עצמם בגלל החשיפה המטורפת לנושא והאהדה שאנשים כאלו זוכים לה בתקשורת ובעולם בכלל.

וזה לא מפליא בכלל, העולם צועד לקראת שפל איום בנושאי הצניעות, והפריצות חוגגת, והשם ישמור.

Is 10% of the population really gay?

למקרה שאתה לא סומך על יכולות התרגום שלי ורוצה לקרוא בעצמך.
הסיכום שם, בקצרה, שלא הרבה מהאוכלוסייה הם כאלו, בכלל, אבל יש הרבה שמזדהים/חושבים שהם אולי כאלה/מנסים כל מיני דברים בלי קשר להגדרה.
רימון חוסם לי, ואגב גם 2אחוז זה המוןחוני המעגל פינות
זה די קרוב מספר הגינגים וגינגי זה לא סטיה...
תלויBELIVER

מה אתה מגדיר כנורמה.ולא הרוב זה לא דווקא הנורמה.ופעם העולם היה חשוך מאוד אז אל דבר על פעם

לא ראיתי את כל הדיוןחסוי מאוד

ואני רואה מדבריך שיש בינינו תהום פעורה של מושגים, שיהיה מאוד קשה לגשר עליה.
ובכל זאת אנסה.

- "ודאי שמחברי התורה לא כתבו סתם דברים, אבל הם אנושיים והם יכולים לטעות". אם מסכימים עם הנחת המוצא הזו, אפשר לומר שיש איזשהו הגיון בדבריך. אבל אם יוצאים מכך שהתורה היא א-להית ונצחית, ושזו התורה לא תהא מוחלפת, - אז אי אפשר לומר שקיימים בה טעויות.

- גם נשים שלא יולדות סובלות טיפולי פוריות. מי שרוצה ילדים ונולד באופן כזה שאינו יכול להוליד בדרך טבעית- זה הנסיון שלו. לבי איתו, איני שופט אותו, ואני מרחם עליו מעומקי לבי. אבל לא אתן לגיטימציה למעשיו. נסיון גדול אינו נחשב אונס.

- "היום יש גברים שהם בהחלט מתפקדים כנשים"- גם על זה אני בוכיה.

- מאיפה הנתון של ה30% הפיכים? אודה שאיני מצוי במחקרים אבל אשמח לשמוע. האם ישנם גם מחקרים הפוכים?

ההתייחסות הרגשית הזו אינה במקום. קח לדוגמא את איסור חיתון על ממזר. התורה הורגת לבנאדם את החיים. אבל אי אפשר לומר שאין לאמירה הזו של התורה הגיון. ההגיון של התורה אולי פוגע באדם הזה, אבל הוא מציל הרבה ילדים, שלולי האיסור הזה היו נולדים וחיים במשפחות באופן לא בריא.

ולסיום: 

המחקרים מוכיחים: הילד של הלהט"בים הוא מסכן - כיפה

אני? בכנות, לא רואה הבדל בין להטב לפדופיל.בוז
במחילה, וסליחה על הבוטות.
תסביר לי אם אני טועה
גם אני לא, בהחלט הגיוני שמבוגר בן40 יתחתן עם ילדה בת 3חוני המעגל פינות
תשאלי את יצחק

הבעיה בפדופיליה שהקטן אפשר בקלות להפעיל עליו מוניפולציות ולנצל אותו
עדיין מבחינתי זה אותו דבר. סטייה מיניתבוז
שיעשו מה שבא להם בבית ושלא ידרשו זכויות מיוחדות לזה

ומה שהכי הורס אותי מצחוק זה שהם מגדירים את עצמם כ״קהילה״, ״גאה״! על בסיס סטייה מינית משותפת, ודורשים זכויות על סמך זה...
שיעשו טובה לאנושות כולה ולא יפרסמו לכולם את המעשים המבישים שהם עושים בבית.
אהבה אעלק.
אני לא מבין מה הבעיה בפדופיליה ככלל וביצחק אבינו כפרטחוני המעגל פינות
יצחק אבינו לפחות לפי הדת שאני אוחז בה לא היה סוטה

למה סטייה?! להיות דתי ולהאמין באל מדומיין זה לא סטייה?!

למה הם לא יכולים לדרוש זכויות?!
פוסטמודניזם. כמו שאתה חושב ש"מה הבעיה", ככה הרבה אנשים אחריםכלמנסע

חושבים שזה "משוגע לגמרי". וזה זכותם לחשוב ככה בדיוק באותה מידה. 

https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/17107

כרגיל לא ענית על כלוםחוני המעגל פינות
לא טענת שום טענה שצריך לענות עליהכלמנסע

למה פדופיליה זה לא סטייה ולהטב זה כן?חוני המעגל פינות
או שדוד שלמה אברהם ויעקב היו חבורת סוטים
///כלמנסע

א. בימיהם היה מקובל לחתן בגיל צעיר.

ב. להתחתן עם אישה בגיל 14 זה לא קשור לפדופיליה

ג. כיוון שבימיהם היה מקובל להתחתן בגיל צעיר, חלק מזה זה שמחתנים על מנת שלא יוצרים קשר של אישות לפני שמתבגרים.

א. אז פדופליה בעבר זה לא סטייה ובהווה זה כן סטייהחוני המעגל פינות
סבבה, להטב בעבר זה כן סטייה בהווה זה לא סטייה

ב. תסתכל במדרשים בת שבע הייתה בת 5 ורבקה בת3 תסתכל במדרשים

ג. בת שבע באה בייחסי אישות גם לפני שהיא בגרה...
וואי מסכימהBELIVERאחרונה

איתך ממש ממש

גם אני לא, בהחלט הגיוני שמבוגר בן40 יתחתן עם ילדה בת 3חוני המעגל פינות
תשאלי את יצחק

הבעיה בפדופיליה שהקטן אפשר בקלות להפעיל עליו מוניפולציות ולנצל אותו
פוסטמודניזם. כמו שאתה חושב ש"מה הבעיה", ככה הרבה אנשים אחריםכלמנסע

חושבים שזה "משוגע לגמרי". וזה זכותם לחשוב ככה בדיוק באותה מידה. 

https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/17107

כרגיל לא ענית על כלוםחוני המעגל פינות
לא טענת שום טענה שצריך לענות עליה.כלמנסע

שלהרוג חיים של אנשים זה מפגר?!חוני המעגל פינות
מסתהר שיש כאלה שבשבילם זה לא טענה מספקת כל יום מגלים דברים חדשים
תשמעכלמנסע

מה זה קשור העונש שכתוב בתורה לשאלת עצם הרעיון אם זה נורמלי או לא?

התורה נותנת עונש, שאגב בדור שבו היא ניתנה זה היה כנראה ברמת המקובל

בלי שום קשר גם אם נהיה הכי סובלניים בעולם, עדיין ראוי לדון בצורה הגיונית האם מדובר בנטייה בריאה או בעייתית. יש גם אנשים עם דחף לגנוב. אז זה אומר שמי ש"נולד ככה" כדאי שגם יתפרנס ככה?

למנוע זוגיות זה להרוגחוני המעגל פינות
מה לא בריא בנטיה?! מה ההגדרה שלך ובריא?!
מאוד קשה לי לקרוא את זה. אתה באמת לא רואה את ההבדל?BELIVER

ההבדל בין 2 אנשים שנוגעים זה בזה בהסכמה מלאה, שאם כל הכבוד הם אנשים בוגרים רק שאיברי המין של שניהם זהים, והם אוהבים אחד את השני, לבין אדם שמנצל ילד קטן ותמים שלא עשה לו כלום?אתה רציני?אני בת 14 ויודעת להסביר.מה?

וואי וואי איך יש לכם ראש לכאלה דיונים בשעה כזאת?אודה ה'

כןאודה ה'

אבל דיון בלי עומק, משהו שלא צריך להפעיל יותר מידי את השכל

אתה באמת בן 62 ??כבתחילה
///כלמנסע

מה את רוצה? 

את באמת חושבת שאני בן 62?

אני בן 602

וואלה מאיפה לי לדעתכבתחילה
הו ואו זה ארוך. מזכירה לעצמי לקרואריעות.
יש הסבר נפלא למהר''ל לגבי עריותוהוא ישמיענו
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך