מה דעתכם על החינוך?נגרינסקי

יש לי מנהג בשבתות לקרוא במאחורה שלעלון 'עולם קטן' את מדור 'רשות הדיבור' (מדור שבו אנשים מפרסמים קטעים שכתבו, הגיגי לבם וכל זה... למי שלא מכיר...) וקראתי שם בעלון שלשבת האחרונה קטע שלאיזו שמיניסטית שמתוסכלת מהחינוך שהיא מקבלת במוסד הלימודים שלה, שם היא טוענת שהיא לא מקבלת חינוך שבאמת מכין אותה למה שחשוב אלא לדברים נספחים, וגם את הדברים האלה מחנכים בצורה לא נכונה...

הנה מה שהיא כתבה:

מ', שמיניסטית מתוסכלת

אין לי כוחות יותר, די! מרגישה שאני רצה סביב הזנב של עצמי וזה לא נגמר. עוד בגרות ועוד בגרות ועוד מתכונת ועוד מבחן. ה', תעזור לי, תכניס בי חיים. אני בת 17, רוצה להיות נערה באמת, לנער את העולם, לעמוד מול תרבות המערב ולצרוח שאני לא נכנעת. רוצה להוסיף תורה בעם ישראל, בעיקר בעצמי, ללמוד תורה לשם שמים - לא לשנן את החומר לילה שלם ולהקיא אותו בבגרות.

רוצה להכין את עצמי להקמת בית יהודי בארץ ישראל! כל הרצונות, כל השאיפות, כל החלומות – וכלום. אני יושבת פה ולומדת למתכונת במתמטיקה כמו רובוט כי גם אם אני נגד, בסוף אני עוד קרבן של מערכת החינוך, ובלי תעודת בגרות של לפחות 21 יחידות אני לא שווה כלום!

סקרנות טבעית? זה של פעם, בתקופה שאבא לימד אותי תורה בשבת וגלשנו להיסטוריה ומדעים ולשון; היום בשבת אני סתם חורשת. למה יש לי 6 שעות מתמטיקה בשבוע ושעתיים לחינוך לחיי משפחה? משרד החינוך, אתם מדהימים. גרמתם לי להבין שלפתור תרגילים חשוב פי שלושה מאיזו אישה אני אהיה לבעלי. ואמון בין תלמיד למורה? זה של ימי הביניים. בתקופה הזאת שמורה לא היה צריך מבחן כדי לבחון אם התלמיד מקשיב ברצינות.

וכן, אני רוצה לקבל את עצמי איך שאני גם אם קיבלתי רק 78 באנגלית וחרשתי לבגרות שבועות! "השאיפה של כולן היא 100, מי שהכי קרובה הכי טובה". זוהי התחושה שלי. טובי הפרופסורים יבואו וישאלו: "אבל איך נבחן לאוניברסיטאות ללא תעודת בגרות?!" בשביל זה המציאו את הפסיכומטרי! אני בישורת האחרונה, לי זה כבר לא ישנה, ולצערי אני אצטרך ללכת לשנת מדרשה כי לא קיבלתי מספיק תורה בשביל להקים בית. אבל אולי סוף סוף ייתנו לי לגדול בשקט!

ע"כ...

מה אתם חושבים? היא צודקת?

יש גם מנהג כזה רק לומר מה לא טוב, אז אתם גם מוזמנים להמציא חלופה אם יש משהו שאין רוחכם נוחה הימנו בחינוך...

תיוגים לאנשים שישמחו לראות:

@Admin

זה חצי נכון. העולם מורכב בהרבה.משה

הבעיה העיקרית היא שלא מחנכים אנשים לבחור כיוון ולקבל מושג על העולם האמיתי בגיל צעיר.

מתמטיקה ואנגלית זה דוגמאות נפוצות - יש מקצועות חשובים שבהם חייבים להשקיע במקצועות האלה את הנשמה, ויש מקצועות שבהם אפשר להסתדר עם אנגלית פשוטה מסדרות טלוויזיה.

העולם האמיתי מורכב יותר מאיך שתופסת אותו מערכת החינוך (שדואגת בעיקר לעצמה ולעובדיה המורים), ואיך שתופסת אותו צעירה בת 17 שחולמת על אידיאלים ועל תורה במדרשה.

יכול להיות שהיא תהיה מורה בכיתה א' בעוד כמה שנים או גננת ואז המתמטיקה מיותרת לגמרי, אבל אולי היא תרצה ללמוד הנדסת משהו ואז היא תשמח שהיא חרשה מתמטיקה בתיכון.

ואולי היא בכלל רוצה להיות אמא בבית...

ואולי היא תרצה להיות אמא בבית אבל בפועל לא יהיו לה ילדים כי גם זה קורה לפעמים.

לי כידוע אין שום סוג של תעודה, אבל הייתה לי דרך אחרת להתברג במקצוע שלי. בדיעבד אם הייתי נושר בכיתה י' והולך לעבוד בצורה מסודרת זה היה עושה לי טוב ומשדרג את הרמה המקצועית שלי שנתיים קודם.

מצד שני, ניצול הזמן שלי בגיל הזה היה חלקי מאוד, אז אולי עדיף ששרדתי את התיכון והבגרות בשביל כיבוד הורים?

אז מה אתה מציע?נגרינסקי
לטעום את העולם ולחפש כיוון לחייםמשה

אחרי שיודעים מה הכיוון, להתמקד בו ולהזניח את כל מה שלא צריך בדרך אליו.

זה מהצד שלתלמיד עצמו...נגרינסקי
אבל מה לגבי בית הספר?
"משרד החינוך" הפך להיות "משרד הידע"משתדל...

נכון שידע זה חשוב ואולי אני אהיה מהנדס מחשבים עוד 30 שנה, אבל אני חי כבר עכשיו וצריך לדאוג לעכשיו...

גם ידע חשוב לעכשיו, לרוחב דעת וביסוס השקפת עולם כוללת וכו' וכו', (אני מאמין בזה.) אבל צריך להשקיע זמן ללמד גם כישורי חיים, אינטליגנציה רגשית, מידות מתוקנות, חינוך פיננסי וכנ"ל דברים על זו הדרך.

משרד החינוך משקיע רק בידע.

חבל.

(יש אחל'ה שיר של "טונה"- "יא2" שמדבר על זה...)

מבחינה פרקטית, שינוי בשעות הלימוד במערכת?נגרינסקי
ובעצם, לפי מה שאתה אומר, אדם שמסיים תיכון, לא יוכל לתנהל בחיים שלו כי הוא לא דאג לזה מבחינת עבודה, לימודים אקדמיים וכל זה אלא לדברים בעיקר תיאורטיים שאמנם חשובים מאוד, אבל הם לא מספיקים בשביל לחיות...
אנחנו נהיה מדינה ענייה וכושלת... לא משנה שיהיו לנו אחלה מידות...
אני אדייק,משתדל...

לא אמרתי שלא צריך תעודת בגרות.

אני אומר ש-12 שנות לימוד זה מלא זמן!!!!

הזמן הזה מספיק גם לתעודת בגרות וגם (בעיקר) ל"חינוך".

וואלה... איך מצמצמים את הזמן?נגרינסקי
לפי מה שאתה אומר, יש הרבה בזבוז זמן שאפשר להוריד אותו... איפה הוא נמצא?
בפנאי שלאחר בית הספר. וגם במערכת עצמה ומהרוח שמנשבת ממנהנפש חיה.
הפוך- החלק החשוב זה שיש פנאי בתוך הלימודים...מתיישב בנשמה

באמת אני נמצא בלימודי תיכון בשביל ההפסקות...

נראלי שאנחנו לא מסונכרניםנפש חיה.
מהשלומך בכלל?
איך הלימודים והחיים?
לא הבנתי...מתיישב בנשמה

שלומי טוב ברוך השם.

הלימודים אחלה והחיים טובים...

שאתה חשבת שאני לא מתכוונת על הפנאי של ההפסקות מהלימודיםנפש חיה.
ברור שהוא חשוב.
אבל עיקר ההפסד בעיניי
זה מה הנער/ה עושה כשהוא מחוץ למסגרת. בזמנו החופשי.
אה...מתיישב בנשמה

אז את באמת צודקת...

אני חושב משמע אני בטלן?נפש חיה.
כן, מי שאינו בטלן אין לו זמן לחשוב.מתיישב בנשמה

??? המטרה שלנו בחיים היא לחשוב!!!משתדל...

אבל אם את עובדת כל היום ולא נחה לרגע, אין לך זמן לחשוב.מתיישב בנשמה

לא נכון. מי שאינו בטלן= חושבנפש חיה.
^^^מסכים, יש הרבה השקעה בידע ופחות בעולם הפנימימתן תורה
לעניות דעתיניגון של גפן
תפקיד משרד החינוך נמצא בשם שלו- לחנך. הוא איבד כבר מזמן את הכיוון והפך למפעל ציונים. מסכימה עם חלק גדול ממה שהיא אמרה
מסכימה כל כך.....פסגות

אני חשובת שמערכת החינוך לא משכילה להתמקד בכשרונות של התלמידים אלא בהשגת הציונים המירבים במקצועות הבאנלים והמשעממים ברובם כמובן שיש כאלה שנהנים מממקצועות אלו אבל תלמיד צריך להרגיש איזשהו סיפוק במה שהוא עושה סיפוק לא רק מתבטא בציונים השואפים ל100 אלא גם במימוש העצמי מה שפחות רווח בבתי הספר ובתיכונים כיום לפחות לא איפה שאני גדלתי..

ללא ספק זה לא המצב האידיאלי אבלהגיגים בע"מ

ה' היה יכול להציב אותה בכל עמדה שהוא רוצה וזה שהוא הציב אותה בעמדה הזאת זה סימן שיש לה עבודה מיוחדת שהוא רוצה שהיא תעשה משם. ושדווקא מהמצב הזה היא תתפתח יותר מכל מצב אחר

אוקי,משיח!!!

אני חושבת שללמוד זה חשוב אבל נער\ה מתבגר\ת לא חושבים על העתיד כ"כ הם חיים את ההווה את ההנאה שלהם והם צודקים כי בתכל'ס בגרות אפשר להשלים ילדות אי אפשר להשלים

גם רוב המורים הם לא באים לחנך אותנו הם באים רק בשביל להעביר את השיעור ולהרוויח כסף

בנוסף ללמוד זה לא כיף(מעטים שלהם כיף..)אבל מה שכן בחיים השיקריים שלנו(לצערנו!!!!)קשה להתנהל עם משפחה מרובת ילדים בלי תעודת בגרות כי אז אין מאיפה לכלכל את המשפחה..

לדעתי מה שהשמיניסטית הזאת כתבה ממש נכון אבל אנחנו צריכים להשלים עם העובדה (ובתור נערים זה לא קלל בכלל!!!) ולשלב את הלימודים עם הילדות\הבגרות\תקופת הנעורים שיכולה להיות מושלמת בלי לימודים..ועוד עם כל זה של לשלב את הכיף והלימודים להצליח ותכלס זה רק בשביל לשרוד את החיים מבחינה כלכלית

ואני אישית חשבתי על זה בשבועות האחרונים כי אני ממש רוצה להתחתן עכשיו ואני יכולה חוץ מדבר אחד שתוקע אותי שזה איך לכלכל את המשפחה ולכן אני צריכה להמשיך ללמוד ולסיים תעודת בגרות..(לימודים ממש מעקב זיוג!!)ושיתפתי את ההורים שלי ואני מנסה עכשיו לראות במה אני יכולה לעבוד או מה אני יכולה ללמוד שאני אוכל לכלכל משפחה ברוח וביטחון ללא צימצום..ואמא שלי היא מורה כבר 22 שנה ויש לה תעודת ניהול ב"יס אמרה שמערכת החינוך דפוקה!! אמא שלי מכירה ממש מקרוב שמה אנשים במערכת החינוך...הכל שקר שם!!

בקיצור שיהיה לנו בהצלחה בלימודים ושנזכור שהכל אבל הכל בידי שמיים ומה שה' רוצה יצא יכול להיות שגם אם ממש נשתדל ונחרוש לא נצליח ויכול להיות להפך בקושי נלמד ונצליח כי הקב"ה מחליט הכל הכל בידיו!!!!!!!

שנצליח להחזיק חזק ולשרוד את זה...אמן

לדעתי אסור להשלים עם דברים מקולקליםשחר אורן

הלואי ויכולנו לא להשלים עם דברים מקולקלים..משיח!!!

אי אפשר כלומר אפשר אבל זה במחיר ממש כבד שלא נוכל לכלכל משפחה אני מדברת יותר על בנות..בנים יכולים ללמוד רק תורה בלי בגרות ואז ללמוד בכולל ולקבל מלגה...לבנות אין שום אופציה אחרת..שאני אומרת להשלים עם העובדה זה לא להגיד שזה נכון אלה פשוט לעשות מה שצריך כדי להצליח כדי שלנו יהיה טוב בעז"ה..הבנת?

זה לכאן ולכאן..כי בא אורך
ישנם דברים נכונים וישנם כאלה שלא
לא מבין.נחמיה17

הפינה הזו נועדה להעלות אייזה עניין, בין אם זה סתם משהו שיר או סיפור ובין אם זו עמדה נטו.

ברור שזה צד מסויים של המטבע. אבל נראה שזה הצד השחוק ביותר (אני בישיבה קטנה אז זה אומר שגם אני בן וגם לא לומד חול. אז אין לי באמת יד ורגל של ממש. אני מדבר ממה שהתרשמתי, סיפורים וכולי)...

[אל תשאל למה העלתי את המקור, אולי כי ככה נראה לי ידעו לקחת בפרופורציה ובפרספקטיבה (שתי מילים מצויינות שגורמות לי להשמע מעט יותר חכם) נכונות]
אז?נגרינסקי

סוף דבר מה שמעניין אותנו זה המאמר ולא האומר...

שמע אמת וכו'נחמיה17

רמבמיסטים.

אוך.

כן... זה...נגרינסקי

תודה על זה שאתה לא מרגיש את זה..משיח!!!

יצאתי חסר פשרנחמיה17

הכי שחוק- שהכי צריך חיזוק.

שבחתי את מה שמ' כתבה.

נראלי.

זה מובן...נגרינסקי

נשלח פה כדי שיהיה משהו להתחיל לדון עליו ולפתח...

היא לא בהכרח צודקת ..א"י לעמ'י
היא בעיקר נסערת ..
כי כדי לחיות בעולם הזה זה לא רק לגדל משפחה ולהביא ילדים לעולם.
צריך עבודה ובשביל לעבוד בעבודה עפ פרנסה טובה בשביל לגדל משפחה צריך 21 יחידות. אין מה לעשות.
נכון שעכשיו זה קשה.. אבל אחכ זה שווה אתזה, ובגדול!!
זה אחר כך שווה את זה רק בחיים השיקריים שלנומשיח!!!

אבל עוד רגע מגיע המשיח ואז זה לא שווה את זה...

גם כשיבוא המשיח עולם כמנהגו נוהגקוד אבל פתוח
מסכימה איתה מאוד לצערי.נערת טבע
ואני עוד למדתי באולפנה שנחשבת בין התורניות שקיימות...
והיו אצלנו מלא שיעורי תורה, ובית מדרש פעיל פעם בשבוע והרצאות וזה.. ועדיין.. המירוץ אחר הבגרות מנפץ הכל.
יכולה להגיד לך מה שאנחנו עשינו ועבד יפה:
א. בעקבות דרישה שעלתה מהשטח היינו עושות בערך פעם בחודש שיעור תורה לשמה עם המחנכת בבית של אחת הבנות. היא נרתמה לזה וייאמר לזכותה
( מימנו לה מונית הלוך חזור)
ב. אחרי כל בגרות היה קבוע יציאה לים+ איזה משו נוסף- לימוד קצר או התנדבות
ג. בימים של ימי עיון היינו עושות תפילה משותפת עם כל האולפנא, עם שירי נשמה לפני והלכה יומית. ( זה מה שקיים ברגיל אצלנו איפה שלמדתי, פשוט רוב הזמן כבר לא היינו מגיעות..)
ואישית אני גם הייתי מדריכת חב"ב ביב' אז עוד איכשהוא הרגשתי שאני עושה משהו מועיל
ד. מערכת החינוך הולכת לעבור מהפיכה ב10- 15 שנים הקרובות.
כבר עכשיו יש מודלים של "למידה חדשנית" שמותאמים לדור הזה ומתאימים מערכת לכל ילד עם חקר עצמי והתקדמות לפי רמתו.
צריך לזכור ששיטת החינוך הישנה שנהוגה לצערנו עד היום הומצאה לדור של פועלים, שרצו להוציא אותם צייתנים ובעלי הישגים טכניים בלבד...
(לכן אין בה באמת דגש על פיתוח באמת של חקר וסקרנות טבעית, כי היא עלולה לחבל במערכת המשומנת של המפעל.. במפעל צריך שהפועל יהיה ראש קטן ויעבוד וזהו)
היום מבינים שהגישה הזו כבר לא רלוונטית ואנו צועדים בענק לקראת שינוי
( עיין ערך לוח חכם ולמידה דרך טאבלטים ע"פ התקדמות אישית.
כיף לך שעברת את זה, אבלמשיח!!!

הבנת שזה רק אצלכם באולפנה זה לא ככה תמיד וגם זה לא משרד החינוך אני חושבת שחבל שמשרד החינוך יודע לחנך רק מתמטיקה אנגלית וכדומה...

חני וינרוט זאתי שחלתה בסרטן והקציבו לה חצי שנה לחיות מערכת החינוך תמיד אומרת שבתיכון מכינים לחיים אבל לא באמת הכינו אותי לחיים להחליט מה לעשות עם חצי שנה בחיים שזה החיים האמיתיים..

קיצור מערכת החינוך לא עושה את התפקיד שלה באמת..משיח!!!

ככ צודקת.ניגונא
וב"ה מקימים חלופה
פרטים אצלי באישי מי שרוצה.
לבנות?מתיישב בנשמה

או לכולם?

לבנותניגונא
לבנים יש מספיק...
דרישת שלום מתוקה.נפש חיה.
שלוםניגונא
והלוואי לא הייתי פה כדי לומר לך
נגמרה לי ההתערבות היום וחשבתי שבמשך חמישה חודשים שהיא הייתה קניתי קצת שליטה עצמית בנושא ופףף
מגעיל לי להיות פה אבל אני לא באמת עוצרת את עצמי.
את זמינה בסמסים?
לפי מה שהיא כותבתl666
דווקא מערכת חינוך הצליחה מאוד. יש לנו נערה שרוצה ללמוד המון תורה, להקים בית תורני וציון 78 באנגלית לא מספק אותה. ברוך ה'.
אני אישית מקנאה בה. כשאני הייתי בתיכון, חילוני, לא היו לי בכיתה בנות עם שאיפות כאלו בשום תחום ממה שהיא ציינה.
ומערכת חינוך היא לפי ילד ממוצע ולפי צרכי שוק היום. הבנתי שחסרים מהנדסים ...
ילדים שלי ביסודי ואני מרוצה. בשביל חלשים יש תגבור, בשביל חזקים מצוינות אלפיים, בשביל מוזיקליים נגינה או מקהלה, מה עוד אפשר לבקש?
וואו אמאלה לא מגיבה בעיקרון אבל הייתי חייבתשמחה גדולהאחרונה

כל מילה בסלע, מילים כדרבנות!

עלאק משרד החינוך.

משרד החינוך, שכל כולו מטרות נעלות כדי לחנך את הילד ולהכין אותו לחיים,

לא עושה שומדבר חוץ מבזבוז זמן פסיכי ולחצים נפשיים סתם, סתם.

ילד מהטבע שלו אוהב ורוצה ללמוד, לדעת, ותראו כמה הנוער היום משתוקק להיות בנוכחות בשיעורים.

וחוצמיזה, רבנן מה זה יעזור לי כשאני ישכיב את בנותיי עם הצמות (ובתקווה שיהיה להן צמות) מה אני יספר להן?? איך מחשבים שטח של משולש?? על גזרת הנליה נפא סנא ווטאבר??

זהו

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך